Tampereen autoilu

autolla.kulkee.kaikki2

Vihreet väittävät, että autoilu vähenee Tampereella.
Nuoret ei aja korttia, eivätkä osta autoja.
Asuvat keskustassa ja käyttävät julkisia tai liikkuvat pyörällä.


Ja sitten totuus:
https://www.aamulehti.fi/uutiset/tampereen-paavaylien-kapasiteetti-on-kohta-kaytetty-9-tielle-ja-sarankulmaan-piirretaan-jo-lisakaistoja-200647886/

32

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mennyttä.aikaa

      Vihreet on kauan aikaa jo olleet väärässä. Tampereella niiden vaan annetaan
      lehmänkauppojen kautta päättää asioista. Muualla maailmassa se on enää
      marginaalinen ääriliike.

      • meitä.kiusataan

        Itävallassa vihreet eivät viime vaaleissa enää päässeet parlamenttiin. Saksassa ne sai muutaman prosentin minikannatuksen. Miksi me täällä Tampereella kuljemme niin jälkiratikassa?


    • dlshöosskdgf

      Eihän ne olekkaan tamperelaiset, jotka nuo väylät tukkivat.

    • kerro.lisää

      Missä ja koska vihreät on sanoneet noin?

      • kantelu.pukki

        Opettele käyttämään hakukoneita äläkä aina kysele.


      • kerro.lisää
        kantelu.pukki kirjoitti:

        Opettele käyttämään hakukoneita äläkä aina kysele.

        Googletin, mutten löytänyt. Mutta kun kerran sinä tiedät, niin voit varmasti kertoa vastauksen.


      • opettele.lisää
        kerro.lisää kirjoitti:

        Googletin, mutten löytänyt. Mutta kun kerran sinä tiedät, niin voit varmasti kertoa vastauksen.

        Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Ei voi auttaa jos kyvyt ei riitä.


      • kerro.lisää
        opettele.lisää kirjoitti:

        Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Ei voi auttaa jos kyvyt ei riitä.

        Tuo on kieltämättä hyvä selitys käytöksellesi.

        Niin ja siis tiedän kyllä, että en saa vastausta sen takia, että vihreät ei ole sanoneet väitetysti.


      • jatka.vaan.etsimistä

        Vihreet varmaan sitten väittääkin, että nuoret ajavat kortteja yhä enemmän ja ostavat autoja kiihtyvään tahtiin. Kokeile jos löytäisit tällaisen tiedon kun ei onnistunut tuo alkuperäisen tiedon löytäminen.


      • sää.voit.aloittaa
        jatka.vaan.etsimistä kirjoitti:

        Vihreet varmaan sitten väittääkin, että nuoret ajavat kortteja yhä enemmän ja ostavat autoja kiihtyvään tahtiin. Kokeile jos löytäisit tällaisen tiedon kun ei onnistunut tuo alkuperäisen tiedon löytäminen.

        Olisi fiksua, jos näihin väitettyihin sanomisiin lisättäisiin linkki tiedonlähteeseen. Silloin ei tarvitsisi väitellä siitä, että onko niin sanottu vai ei, ja olisi turha valehdella siitä että kuka on sanonut mitäkin.


    • tilastojenkertomaa

      M1-luokan ajoneuvoja eli ns. henkilöautoja ensirekisteröitiin 1.1-30.11.2017 Tampereella 4025 kpl. Tukevatko uudet autot sitten autoilun vähentymistä riippuu kokonaan katsojan korvista.

    • ne-itkee

      Nuori voi olla fanaattinen kiihko ja autojen vastustaja. Mutta sitten tulee suru puseroon kun hakee hyvää työpaikkaa ja siellä sanotaan, että ajokortti on välttämätön. Sitten kaduttaa.

    • Nalder

      Nuori, fanaattinen kiihkomielinen autoilun vastustaja kuulostaa kyllä tulevalta ideologiselta työttömältä eikä potentiaaliselta työnhakijalta.

    • voitot.kasvaa

      Autoliikkeissä hierotaan nyt käsiä ja odotetaan ratikan tuloa. Syöttöliikennesekoilu ja pidemmät matka-ajat lisäävät yksitysautoilua. Kauppa alkaa käymään kuin siimaa.

      • paljonturhuutta

        Tuo mitä sanot on yksi niistä totuuksista mitä ratikasta voi lausua. Eräs sellainenkin on se, että ratikka on turhaakin turhempi ja kaikkien aikojen kunnallispoliittinen möhläys, jopa koko Suomenkin mittakaavassa katsottuna.


    • uusi-linjaus

      Ainakin uusia moottoriteitä ollaan rakentamassa. Ilmeisesti joukkoliikenteen tarpeita varten, jos autoilu on muuten vähenemässä.

    • Kaikkein tärkeintä on muistaa se, että uusimman tutkitun tiedon mukaan kaupunkien hengitysilma kärsii vakavasta nastarenkaiden aiheuttamasta pölyämisongelmasta myös talviaikaan. Ongelma on suuri ja todellinen. Ja siitä kärsivät kaikkein eniten tietenkin pienet lapset, joiden tasolla vaarallisen myrkkypilvi tekee pahiten tuhojaan.
      Tätä vaarallista tosiseikkaa vastaan on Tampereella kuitenkin käyty laajalla poliittisella rintamalla ja ihmisten enemmistön vakaata tahtoa noudattaen. Uudistettu joukkoliikenne ratikan muodossa antaa ihmisille valinnan vapautta. Ja tätä kautta hankalaksi koettu henkilöautoilu voidaan siirtää niille alueille, joissa niiden monet vakavat haittavaikutuksen jäävät mahdollisimman pieniksi ihmisten, ympäristön ja luonnon toiminnassa.
      Keskustelteltavaksi voidaan myös nostaa ratikkaprojektin ensimmäisen vaiheen, toisen osan reittilinjaukset. Onko järkevää se, että esim. uusi Hiedenrannan kaupunginosa jätettäisiin ratikkalinjauksen ulkopuolelle? Ja samanaikaisesti jätettäisiin uusien kaupunginosien ihmiset henkilöautoilun armoille. Kytkien samalla ratikka vain välineeksi pidentää Lielahden liikkeiden kassajonoa? Toki ratikka tulee yhdistää myös Lielahden liikkeisiin, että ihmiset voivat saada valita ympäristöystävällisiä tapoja matkustaa. Mutta pelkkä ajatus rahakkaiden ratikkamatkaajien kytkemiseksi osaksi kauppojen kassajonoja ei kuitenkaan ole se ainoa aspekti, jonka tähden mielekkääseen ratikkaratkaisuun alun perin päädyttiin. Koska toinen jalka hankkeessa on aina vahvasti ollut ja tulee aina olemaan ihmisten ja luonnon hyvinvointia parantavat ympäristönäkökulmat. Eli ei ainoastaan ostaminen pakkomielle, vaan myös ympäristöä tukevat kokonaistaloudelliset ratkaisut. Kuten sellutehtaan alueen hyödyntämisen uudenlaisena ihmisten omaehtoisen toiminnan ja ruohonjuuritason toiminnan, sekä kestävän kehityksen mukaisen kaupan alueena. Niin lähialuetuotannoissa sen eri osa-alueilla, kuin myös reilun kaupan kestokulutushyödykkeiden valinnan mahdollisuuksina.

      • Viherhippihaihattelua

        Greenwayn puppusanageneraattorikin on taas herännyt koomastaan! Sama tahti jatkuu...


      • itsacindofmagic

        Kumma juttu että myös monessa Euroopan kaupungeissa, joissa nastarenkaiden käyttö on kieleetty, kärsitään katupölystä.


      • Opetustaosa1

        Pöly irtoaa enimmäkseen kumiseoksesta. Veden mukana partikkelit joutuvat lisäksivesistöihin. Ravintoketjun mukana ihmisiin.


    • näin.on.kop

      Ratikassa pätee normaali 80/20. Suoranaisesti siitä hyötyy 20 % mutta haittaa siitä on 80 %.

      • Tulevaafaktaa

        Suhde muuttuu,uudet asuinalueet tuovat muutoksen. Lähiöt jatkavat kurjistumistaan.


    • ffdsfdsfds

      Olet ymmärtänyt tämän asian vähän väärin. Tampereelle ja sen lähikuntiin muuttaa jatkuvasti lisää ihmisiä. Silloin vääjäämättä myös teillä on enemmän liikennettä. Tämä ei muuta mihinkään sitä tosiasiaa, että yhä harvempi nuori ajaa ajokortin ja hankkii auton. Yhä useampi nuori siis käyttää julkisia tai ainakin haluaisi käyttää niitä jos ne tuovat järkeviä vaihtoehtoja.

      • on.se.kivaa.nih

        .....yhä harvempi nuori ajaa ajokortin ja hankkii auton....-

        Eivätkä saa työpaikkaa missä edellytyksenä on ajokortti eli kyky liikkua muuallakin kuin ratikka- ja bussireiteillä tai junalla. Eivätkä lähde kesälomareissuun eivätkä kesämökille, eivät mummolaan, eivät festareille, ei kavereita tapaamaan kauemmas eikä ylipäätään minnekään.

        Varmaan ihanaa ja kadehtittavaa elämää semmoinen kun ainoa ajanviete kesälläkin on kaljan kittaaminen terassilla. Se jos mikä kasvattaa terveitä nuoria. Tosin sitten tulee kaipaus ajokorttiin ja autoon kun on muksu tai pari ja pitää jotenkin raahata ne muksut tarhasta ja viikonlopun ruokaostokset kotiin yksin yhdellä kuormalla. Veikkaan, että viherpunainen ideologia karisee kun elämä realiteetteineen tulee kohdalle.


      • Tapansa

        Rattijuoppoja liikenteessä. Nämä avuttomana eivät osaa käyttää edes julkisia liikennemuotoja. Auto,talo mökki rahaa rahaa .... Perhe. Siinäpä elämäntarkoitus. Piste.


      • hjuytrt

        Eihän nuorella ole varaa ajaa sitä ajokorttia ja kuinka voisi ratikkalinjan tulevissa uusissa 30 neliön yksiöiden vuokra 600 €/kk ja pätkätöitä tekemmällä saa tonnin käteen kuussa, asumistukea saa sen satasen , jää sitten kokonaista puoli tonnia kuussa , jolla sitten elää leveetä elämää.


    • hölmöläistenhommaa

      Onhan se aika hölmöä että lähes jokaisessa autossa on usein vain yksi henkilö. Kokonaistaloudellisesti joukkoliikenteessä on järkeä.

      • NäinOnNäkyleipä

        Joukkoliikenne on kommunismia!


      • volvov90gti

        nimenomaan, katsokaa sankarihautoja ja taistelivatko he joukkoliikenteen vai vapauden puolesta, vapauden ajaa ja mennä milloin huvittaa kohtuullisilla kustannuksilla ja turvallisilla länsiautoilla


      • GregorySmeck

        Onhan se aika hölmöä että työmatka-aikojen ulkopuolella lähes jokaisessa linja-autossa on usein vain yksi-viisi henkilöä. Kokonaistaloudellisesti joukkoliikenteessä ei ole järkeä.


    • Maailmanpelastus

      Autoilu pitää kieltää Suomessa. Kuljetaan vain kävellen ja hevosilla.

    • se-niiden-järestä

      Minulla on pari autotonta kaveria. Se niissä ärsyttää kun aina ne on kinuamassa minulta ja muilta autollisilta kyytiä "et viittis heittää autollasi pari juttua". Viimeksi sanoinkin kinuajalle "kuule, en viiitti, hanki sinäkin oma auto". Siihen kaveri "miksi, eihän siinä ole mitään järkee, kyllä hän pärjää ilmankin".

      Että tällainen on autottoman järenjuoksu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1393
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      934
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      91
      897
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      813
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      804
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe