Miksi emme aloita Ristiretkeä?

DieuxElVolt

Yhdeksännestä Ristiretkestä on jo ikuisuus. Miksi ei yksikään aikamme paaveista ole koskaan saarnannut uuden Ristiretken puolesta? Jerusalem on Pyhä Maa ja sen hallinta kuuluisi katoliselle kirkolle.

Paavi voisi jumalallista vaikutusvaltaansa käyttäen julistaa, että jokaisen katolilaisen moraalinen velvollisuus on osallistua Ristiretkelle ja että jokainen ristiretkeläinen saa kaikki syntinsä anteeksi.

Katolilaisia on maailmassa 1,25 miljardia, monet heistä vaikutusvaltaisia, varakkaita tai taidokkaita sotilaita. Maltan ritarikunnalla on jopa oma armeija.

Israelissa asukkaita on 8,3 miljoonaa ja sen bruttokansantuote on maailmassa sijalla 51. Katolinen voitto olisi varma.

Miksi ei paaveilla enää vuosisatoihin ole ollut taistelutahtoa?

11

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S.T.Alemate

      Niin miksi? Ehkä siksi, että se enää onnistu miekoin, keihäin ja nuolipyssyin. Tuskin paavilla on stealth pommittajia kellarissa, joita ilman ristiretkestä ei tulisi mitään.

      • Sotasotasota

        Keskiajalla paavit onnistuivat vakuuttamaan katolilaiset ruhtinaat varustautumaan sotaan eikä Vatikaani koskaan itse merkittävästi osallistunut ristiretkien varusteluun ja rahoitukseen. Katolilaisia ruhtinaita ei enää ole mutta TEORIASSA, jos paavin onnistuisi vakuuttaa yli miljardi katolilaista vaatimaan pyhää sotaa ja kaikki maailman katoliset seurakunnat saarnaamaan ristiretken puolesta, nämä varmaankin käytännössä voisivat painostaa hallituksensa lähtemään sotimaan, ainakin maissa joissa on katolilainen enemmistö. Ja tosiaankin siis _teoriassa_.


      • S.T.Alemate

        Ei voisi, koska maailmassa on ehkä 3 firmaa jotka rakentaa stealth koneita. Vain yksi niistä on Yhdysvalloissa. Kaksi muuta on Venäjällä ja Kiinassa. Mikä näistä firmoista antaa koneensa paaville? Ei mikään.

        Katolilaisten ainoa toivo on Donald Trump.


      • Sotasotasota
        S.T.Alemate kirjoitti:

        Ei voisi, koska maailmassa on ehkä 3 firmaa jotka rakentaa stealth koneita. Vain yksi niistä on Yhdysvalloissa. Kaksi muuta on Venäjällä ja Kiinassa. Mikä näistä firmoista antaa koneensa paaville? Ei mikään.

        Katolilaisten ainoa toivo on Donald Trump.

        Ei välttämättä. Stealth-teknologiaa kuitenkin on hallussa useammilla mailla kuin nuo mainitsemasi kolme, ja periaatteessa voihan mikä tahansa valtio alkaa valmistamaan stealth-pommikoneita. Voihan paavi myös yrittää vakuuttaa Moskovan patriarkan suunnitelmastaan ja saada venäläisetkin vaatimaan ristiretkeä, mutta siinä tapauksessa ortodokseille joutuisi kyllä antamaan siivun ja sitten Jerusalem olisi taas jaettuna (tosin näinhän se oli silloin saraseeneiltä vallatun Jerusalemin kuningaskunnankin aikaan).


      • S.T.Alemate

        No niin. Nyt nukkumaan lapset. Kuitenkaan minulla ei ole stealth pommiitajaa autotallin takan peittojen alla kuten ei naapurin sedälläkään. On eri asia puhua asiata kuin tehä se.

        Kerro kun sulla on titaanikaivokset Kongossa.


    • Lieneekö tuo tarpeen?

      Jospa vain suuntaatte rukouspatteriston kohti Jerusalemia, niin eikö kaikkivaltias epäjumalanne hoitele loput?

      Vai iskeekö uskonpuute?

      • Muhammadanistiset kreationistit ovat muuten vakuuttuneita siitä, että uusi ristiretki on menossa Afganistanissa, Irakissa sekä muissa pienemmissä otteluissa.

        Häpesin kovin, kun kuulin jenkkien tuoneen Bagramiin darinkielisiä raamattuja, joista ainakin näytteeksi osa poltettiin. Osallistuin nimittäin itsekin tuohon ristiretkeen.

        Samoin amerikkainen tähtäinvalmistaja oli ujuttanut tähtäimiin viiteitä raamatunkohtiin. Sairasta.


    • JustWar

      Paavi tosiaan teoriassa voisi julistaa kaikki ristiretkelle lähtevien synnit anteeksiannetuiksi, mutta...

      Oikeutettu sota.

      "Katolisen kirkon virallinen kanta oikeutettuun sotaan löytyy katolisen katekismuksen jakeesta 2309. Sen mukaan sota on oikeutettu jos seuraavat ehdot täyttyvät yhtä aikaa:

      - kyse on puolustussodasta hyökkäystä vastaan, jonka vaikutukset olisivat vakavia, kestäviä ja varmoja;
      - muut keinot hyökkäyksen torjuntaan ovat osoittautuneet tehottomiksi;
      - vastarinnalla on realistiset mahdollisuudet onnistua ja
      - sodan aiheuttamat vahingot eivät ole suurempia kuin ne vahingot joita pyritään torjumaan."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeutettu_sota

      Keskiaikaisten ristiretkien tarkoituksena olisi puolustaa kristittyjä kuningaskuntia saraseenien hyökkäyksiä vastaan sekä turvata kristittyjen pyhiinvaellukset Jerusalemiin.

      Israelin valtio ei hyökkäile kristittyjä kuningaskuntia vastaan ja katolilaiset pääsevät tekemään pyhiinvaelluksia Israeliin. Israelilla on katolilaisiin pääsääntöisesti ystävällismieliset välit eikä katolilaisilla siis näissä olosuhteissa olisi mitään moraalista velvollisuutta lähteä ristiretkelle, vaan moinen vetoomus olisi päinvastoin harhaoppinen.

    • LuterilainenMies

      Synnit saa muutenkin anteeksi, siihen ei tietenkään tarvita mitään Paavin julistuksia ja sotaa ei voisi pitää oikeutettuna elleivät muslimit sitten hyökkää oman uskonsa mukaisesti, heillä kun uskontoon kuuluu se pyhä sota ja tavoite valloittaa koko maailma Islamin alle lopulta.

    • näinkö-se-menee

      R-katolilaisilla ja muslimeilla näyttää olevan samanlainen armo oppi.
      Tapa vääräuskoisia niin syntisi on anteeksi annettu.

    • ElämäOnKristus

      Tuo ristiretki tietäisi sitä, että ollaan menossa kohti kansojen tuomiota kohti Kansojen tuomiolla tuomitaan vain ne, jotka eivät ole auta juutalaisia suurena vaivan aikana.
      https://www.youtube.com/watch?v=mq6U6SvA5tA
      Kuuntele äänite niin ymmärrät mitä raamatun sana sanoo lopunajoista.
      Jaakobin ahdistuksen aikana ratkaistaan vuohet ja lampaat toisistaan.
      Tämän mukaan heikoinkin uskossa oleva Taivaaseen menee ei tekojen kautta vaan Jeesuksen ristinkuoleman kautta. Juutalaisia vihaavat kansat ovat meluavia joukkoja Joosafatin laaksossa.
      Jooel:
      3:1 Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet. Mitä on teillä sanomista minulle, teilläkin, Tyyro ja Siidon ja kaikki filistealaisten alueet? Tahdotteko te kostaa minulle, mitä minä olen tehnyt, vai itse tehdä minulle jotakin? Nopeasti, kiiruusti minä annan koston kohdata teidän päätänne siitä, mitä olette tehneet, te, jotka olette ottaneet minun hopeani ja kultani, vieneet minun ihanat kalleuteni temppeleihinne sekä myyneet Juudan ja Jerusalemin lapsia jaavanilaisille, poistaaksenne heidät kauas omalta maaltansa. Katso, minä herätän heidät liikkeelle siitä paikasta, johon te olette heidät myyneet, ja annan koston teostanne kohdata teidän päätänne:

      minä myyn teidän poikianne ja tyttäriänne Juudan poikien käsiin, ja he myyvät ne sabalaisille, kaukaiselle kansalle. Sillä Herra on puhunut. Julistakaa tämä pakanakansain seassa, alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Sanokoon heikko: "Minä olen sankari." Käykää avuksi, tulkaa, kaikki kansakunnat joka taholta. He kokoontuvat sinne. Anna, Herra, sankariesi astua sinne alas. Lähtekööt liikkeelle, hyökätkööt kansakunnat Joosafatin laaksoon; sillä siellä hän istuu tuomitsemassa kaikkia pakanakansoja, joka taholta tulleita. Lähettäkää sirppi, sillä sato on kypsynyt. Tulkaa polkemaan, sillä kuurna on täynnä ja kuurna-altaat pursuvat ylitse; sillä heidän pahuutensa on suuri.

      Meluavia joukkoja, meluavia joukkoja ratkaisulaaksossa! Sillä lähellä on Herran päivä ratkaisulaaksossa.

      Aurinko ja kuu käyvät mustiksi, ja tähdet kadottavat valonsa. Herra ärjyy Siionista ja antaa äänensä kuulua Jerusalemista, ja taivaat ja maa järkkyvät; mutta Herra on kansansa suoja, Israelin lasten turva. Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Ja Jerusalem on oleva pyhä, ja vieraat eivät enää kulje sen läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe