One Way Mission laajentaa toimintaa

dte

Etsitkö sinä turvallista, armollista ja totuudellista seurakuntaa? One Way -seurakunta haluaa olla juuri sellainen.

Helsingin ohella Espoon, Sipoon, Kotkan, Sastamalan ja Turun seurakuntien toiminta on jo hyvällä alulla.

Näiden lisäksi käynnistyy seitsemän uuden seurakunnan istutustyö.

Kurkkaapa, onko sinunkin lähistöllesi tulossa uusi One Way -seurakunta! Ensimmäiset infotilaisuudet ovat seuraavasti:

– Saarijärvi: ke 17.1.
– Tampere: la 3.2.
– Lahti: ke 14.2.
– Pori: to 22.2.
– Porvoo: la 24.2.
– Rovaniemi: ke 21.3.
– Seinäjoki: ti 17.4.

Lue lisää näistä One Way -tapahtumista nettisivuiltamme onewayseurakunta.fi.

Seuraa ilmoitteluamme ja tule mukaan ylistämään ja palvelemaan kanssamme elävää Kristusta!

100

7629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HörhötPysykääPois

      Kiitos Jumalalle! Rukoillaan että OneWayn toiminta pysyy edelleenkin Jumalan puhtaan Sanan mukaisena. On tätä odotettukin! Ja rukoiltu! Nyt on Rovaniemelläkin mahdollisuus tulla kuulemaan raitista opetusta. Kiitos Jumalalle!
      Oletteko muuten panneet merkille, että seurakuntia tulee niille paikkakunnille, joissa Helluntaikirkkoon on liitytty on vilpillisin keinoin.

      • muodollisuus

        Jumalan sana on aina raitista ,oli seurakunta mikä tahansa .sanaa vaan voidaan vääristellä, eikä se saa sitä arvovaltaa mikä sille kuuluu. Seurakunnan keskellä. Ei wanway ole sen puhtaampi kuin joku toinen raitishenkinen seurakunta ,joka on jo kyseisellä paikalla. mihin wanway tulee .On vaan niin että seurakuntien sisällä on vääntöä eri oppinäkemysten johdosta ja vääntöä vallasta. Ja syy on siinä että ei tunneta yksilöinä Jumalan sanaa niin että osaisimme pysyä taivastiellä sanan turvin ,vaan olemme opettajissa kiinni.Sana opettaa ,että jos emme tunne kirjoituksia ja Jumalan voimaa eli Jeesusta Kristusta me eksymme tai olemme eksytettävissä. Jeesus Kristus on Jumalan viisaus ja Jumalan voima. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. On niinkin että ei kaikki pääty kuitenkaan niin hyvin ,vaikka ulkoiset olosuhteet muuttuu.On enempi kysymys siitä että miten itse elämme omaa hengellistä elämäämme ,ei se mitä ulkonaisesti tapahtuu. Saattaa olla niinkin että joku innostuu uudesta herätysliikkeestä syystä että hän ei itse tule toistenkanssa toimeen jo paikalla olevassa seurakunnassa ,vaan haluaa poistuessaan viedä mukanaa oman ristiriitaisen luontonsa uuteen tulevaan seurakuntaan. Vaarana onkin wanwayssä ,että se saa paljon uusia jo paikallisista seurakunnista olevia ristiriitaisia kasvamattomia uskovaisia ja näin ongelmat kertaantuu myös wanwayn sisällä. toivomme tietenkin että näin ei olisi. Mutta historia toistaa vaan usein itseään. se ei liene kovin vierasta eikä ainutkertaista tässäkään tapauksessa..JH.


    • KiittäkääKiittäkää

      Tälle on selvä tilaus. Näin Jumala pitää lampaistaan huolta. Lampaista jotka ovat itkeneet ja huutaneet Jumalan puoleen seurakunnan kahtiajakautumisen takia. Näinhän se on,, että helluntaissakin on lauma jakautunut kahtia. On kahden kerroksen väkeä. Meitä, jotka emme liittyneet seurakuntaan pidetään vähempiarvoisena. Vaikka kuinka vakuutettaisiin toisin, niin näin se vaan on.
      Sydämeni iloitsee ja riemuitsee täysin rinnoin. Kiitos Jumalalle!

      • paakkuna

        Arvelluttaa kyllä tuo toiminta,ikäänkuin joku uusi pelastaja olisi tullut suomen kansalle. tässä wan wayssa. Ei evankeliumi muutu miksikään vaikka uusia herätysliikkeitä tulee eri paikkakunnille. Näyttää siltä että uskovien kasvu on aika maitoruualla olevaa, jos uusi elämä on toisessa herätysliikkeessä. taas jotain aivan uutta. Tulee mieleen auton vaihto .Aina vähän aikaa toinen vaihtoauto tuntuu hyvältä ,mutta kun sillä on ajanut jonkin aikaa se ei tunnu enään yhtään miltään. Näyttää jotenkin vaan siltä niinkuin Apostoli Paavali sanoi että toiset oli paavalin puolta toiset Apolloksen puolta jne. Kristusta jaetaan. Riiputaan eri opettajissa , kiinni ,niin hyviä niinkuin ne voivatkin olla. Todellinen opettaja on Pyhähenki, ei Ihminen, joka ottaa Jumalan sanasta jakaa tahtonsa mukaan. En osaa sanoa että onko se hyvä vai huono asia uuden toiminnan aloittaminen sellaisella paikkakunnalla ,jossa on esim hyviä raittiita seurakuntia. Paavali itse sanoi että hän ei julista laske uutta perustusta sinne missä Jeesuksen nimi on jo mainittu eli julistettu. Tätä taustaa vasten katsottuna tämä wan wayn esiintulo näyttää jotenkin oudolta .Tuntuu vaan jotenkin niin että onko tämä viisasta Pyhänhengen johtamaa toimintaa. Aika näyttää. Tuo outo kasteoppikin ihmetyttää,että luterilaisella on oikeus ohittaa Jumalansanan selvä opetus kasteesta,niinkuin on kirjoitettu. Tässä näyttäisi olevan ekumenian siementä mukana ja tilausta syntyneeseen hajaannukseen mikä nyt on tullut noista torontolaisuuden harhaopeista seurakuntiin. Itse toiminnan johtajana en lähtisi tälle linjalle toiminnassa. Vanhssa laulussa sanotaan että ..Ei kaikki ole sitä miltä näyttää. Kuitenkin olkoon rukouksemme ,että tapahtukoon Jumalan tahto niin maanpäällä ,niinkuin taivaassa. JH.


    • OneWayToHell

      Hyvin on OneWay käynyt Kaalebin ja Joosuan tavoin tutkimassa paikkakuntia. Jopa uskonsaatana jää kakkoseksi. Kaikilla paikkakunnilla on sekä helluntaikirkossa että vapaakirkossa ollut niin paljon ongelmia, että Patrick Tiaisen uhoilua mukaillen seurakunnat on rikkirevitty. Monelle seurakunnastaan lähteneelle tulee kuitenkin karvaana yllätyksenä, että OneWay ei todellisuudessa tarjoa muuta kuin sen kuuluisan allikon - samoja torontolaisuudessa ryvettyneitä heidibakerfaneja eli susia tulee OneWayn toiminnassakin vastaan. Tuntekaa ja muistakaa eksyttäjien historiaa, sillä ei saatana ole muuttunut, vaikka Ristin Kansa -lehteen kirjoittelisikin.

      • KiittäkääKiittäkää

        Näinkö on?


      • OneWayToHell
        KiittäkääKiittäkää kirjoitti:

        Näinkö on?

        Jos et kahden viime vuoden aikana ole oppinut tuntemaan 90-luvulla tartunnansaaneita torontolaisia, niin tuskinpa kukaan muu kuin Jumala voi enää auttaa.


      • EjLahti

        Mutta, jos olet yhtään perehtynyt One Way.n opetukseen. Niin One Way. ssa puhutaan torontolaisuutta ym. sellaisia ilmiöitä vastaan. OW. ssa korostetaan sanaa ja sanan tuntemusta, että voitais tunnistaa eksytys ja eksyttäjät.


      • huone

        Tähän ajatukseen eksyttäjien tuntemuksesta raamattu ei meitä kehoita ensisijaisesti etsimään sellaisia ,vaan meidän tulee löytää elävä Kristus .Kristusta pyhänhengen kautta, jossa henki kirkastaa vain ja ainoastaan Jeesusta Kristusta iankaikkiseksi elämäksi, jokaiselle ,joka uskoo Jeesukseen .Ei mitään muuta. Sen seurauksena kyllä paljastuu väärät opettajat ja väärät henget. Nyt on sellainen ikäänkuin uuden apostolisuuden liike koska perustetaan seurakuntia paikkakunnille ,jossa niitä jo on. Apostoli Paavali uskoisin ei toimisi näin , vaan hän kävisi opettamassa jo paikkakunnalla olevissa syntyneissä seurakunnissa. Mutta kun on tämä yksi pappeus johtaja seurakunta malli.,jota raamattu ei tunne. One wayssakin on eri osiosita seurakunnan sisällä eli se saattaa olla tuollainen yliorganisoitu seurakunta ,jossa on johtajia joka eri toiminta osiossa. Aina kun on johtaja yksijohtajuus periaate on vallalla ,niin siinä usein käy niin että todellisesti Kristuksen ainoa johtajuus seurakunnan päänä jääkin tosiarvoiseksi ja ongelmia tulee jossain vaiheessa. Evakeliumi on yksinkertainen. Usko Herraan Jeesukseen ,niin sinä pelastut ja sinun perhekuntasi. Korinttolaiskirje. osoittaa opetuksena rakentumisesta ,että kun tulette yhteen niin jokaisella on jotakin annettavaa. Ei niin että jollakin tai joillakin on vain annettavaa. Itse näkisin meillä Suomessa sen ongelman että täällä ei toteudu evankeliumi seurakunnn sisällä, niin että se rakentaa sisäisesti uskovia pyhänhengen vaikutuksessa ja että henkemme saisi sisäisesti voimautua ,vaan näillä ulkonaisilla näkyvillä toiminnoilla pääpaino on tekemisellä ei niinkään hengellisellä rakentumisella. Meillä suomessa on kyllä ulkonaisesti tehty paljon työtä Jeesuksen nimi on jo mainittu ja sentakia hengellinen painopiste tulisi olla seurakunnan sisällä ei ulkona. Apostolien teoissa sanotaan että Herra lisäsi jokapäivä niitä jotka saivat pelastuksen, Miksi.. Siksi koska elämä ol seurakunnan sisällä ja sitä vaalittiin siellä Jumalan sanalla Pyhänhengen vaikutuksessa. ulkopuolella olevaa työtäkään unohtamatta. JH.


    • Laskuntulos

      OWM voisi ensin selvittää itsellensä mikä on Raamatun mukainen kaste. Jumalan seurakunnassa ei voi olla kahta eri kastetta.

      • Alas.lahkot

        Taas uudestikastaja hajottamassa kristittyjen rivejä?


      • voiparkaasokeaa
        Alas.lahkot kirjoitti:

        Taas uudestikastaja hajottamassa kristittyjen rivejä?

        jqa siinä on taas yks sokea mainostamassa sokeuttaan!

        mitä sinä muka tiedät jostain kristityistä, juopot piispatkin sinulle varmana niitä kristityitä!

        puuäijä kirkkonne ovessa taitaa olla ainut kristitty.


      • Alas.lahkot
        voiparkaasokeaa kirjoitti:

        jqa siinä on taas yks sokea mainostamassa sokeuttaan!

        mitä sinä muka tiedät jostain kristityistä, juopot piispatkin sinulle varmana niitä kristityitä!

        puuäijä kirkkonne ovessa taitaa olla ainut kristitty.

        Sinä et ainakaan vaikuta miltään kristityltä.


      • Pyydän asiallista keskustelua, se rakentaa, nimittely ei!
        OWM on selvittänyt erittäin hyvin, että heillä on baptistinen kastekäytäntö, Seurakunnassa voi olla myös hän, joka ymmärtää lapsikasteen oikeaksi.
        On vain yksi kaste, mutta ihmisen vajavainen ymmärrys ja "minä olen oikeassa"-asenne on tehnyt tästä kynnyskysymyksen, jota se ei suinkaan ole.
        Tarvitaan kunnioittamisen kulttuuria.


      • kyntö

        Näin sivusta ajatus tähän .Kyllä kai tuo lapsikaste nyt olisi perusteltu paremmin raamatussa ,jos sille olisi jotakin todellisuus pohjaa ,mutta kun ei ole,niin ei ole ja sen takia sitä ei saa rinnastaa oikeaan kasteoppiin mikä selvästi raamatussa on. On aivan eriasia ,jos wanway haluaa ottaa seurakuntansa jäseneksi myös lapsikasteella kastetut ,se on heidän oma asiansa ,mutta sitä ei saa opettaa raamatun opettamana kastekäsityksenä uskovienkasteen rinnalla uhtäpitävänä. Eihän ketään tarvitse tuomita ,jos se on toisen henkilökohtainenkäsitys. kasteesta. On vain niin että jossakin vaiheessa wanwayhin tulee hapatuksen aaltoja tulee uusia hyväksyttäviä opinkappaleita käsityksiä mitä raamattu ei opeta ja tue ja näin hapatus haapattaa viimein koko taikinan. Joku henkilö aiemmin ylisti puhdasta opetusta, wanwayssä ,no herää kysymys onko heti alkuunkaan opetus kovin puhdasta, Liberaalilla opetuksella saa kyllä kaikenkarvaiset kokoon mutta . opin puhtauteen nähden Vaara ainakin on olemassa , JH


      • Jussi5
        Suvis kirjoitti:

        Pyydän asiallista keskustelua, se rakentaa, nimittely ei!
        OWM on selvittänyt erittäin hyvin, että heillä on baptistinen kastekäytäntö, Seurakunnassa voi olla myös hän, joka ymmärtää lapsikasteen oikeaksi.
        On vain yksi kaste, mutta ihmisen vajavainen ymmärrys ja "minä olen oikeassa"-asenne on tehnyt tästä kynnyskysymyksen, jota se ei suinkaan ole.
        Tarvitaan kunnioittamisen kulttuuria.

        Raamattu tuntee vain yhdenlaisen kasteen. Uskovien kasteen, ei vauva,- eikä aikuiskastetta.


      • Anonyymi
        kyntö kirjoitti:

        Näin sivusta ajatus tähän .Kyllä kai tuo lapsikaste nyt olisi perusteltu paremmin raamatussa ,jos sille olisi jotakin todellisuus pohjaa ,mutta kun ei ole,niin ei ole ja sen takia sitä ei saa rinnastaa oikeaan kasteoppiin mikä selvästi raamatussa on. On aivan eriasia ,jos wanway haluaa ottaa seurakuntansa jäseneksi myös lapsikasteella kastetut ,se on heidän oma asiansa ,mutta sitä ei saa opettaa raamatun opettamana kastekäsityksenä uskovienkasteen rinnalla uhtäpitävänä. Eihän ketään tarvitse tuomita ,jos se on toisen henkilökohtainenkäsitys. kasteesta. On vain niin että jossakin vaiheessa wanwayhin tulee hapatuksen aaltoja tulee uusia hyväksyttäviä opinkappaleita käsityksiä mitä raamattu ei opeta ja tue ja näin hapatus haapattaa viimein koko taikinan. Joku henkilö aiemmin ylisti puhdasta opetusta, wanwayssä ,no herää kysymys onko heti alkuunkaan opetus kovin puhdasta, Liberaalilla opetuksella saa kyllä kaikenkarvaiset kokoon mutta . opin puhtauteen nähden Vaara ainakin on olemassa , JH

        Tuosta kaste asiasta. Luulin että minut on vauvana kastettu. Tutkittuani raamatusta miten kaste tapahtuu. Niin se tapahtuu veteen upottamalla.Lutherin katekismuksessakin sanotaan kasteen selitys kohdassa että on upotettava veden alle.(ainakin minun kouluaikaisessa60 luvulla) Tulin siihen tulokseen että minua ei ole kastettu .Koska ei upotettu vaan vähän päätä kasteltiin.Uskon raamattuun Jumalan Sanana ja siksi aikuisena halusin seurata Jeesuksen esimerkkiä ja käydä upotuskasteella. Raamattu sanoo joka uskoo ja kastetaan se pelastuu. Vauva ei ymmärrä uskosta mitään. On ihan sama hänelle mihin liitetään.Jeesus ei kastanut vauvoja eikä käskenyt kastaa Hän ainoastaan Siunasi heitä. Mutta ilman uskoa ei kasteellakaan ole mitään merkitystä. Mummeli 70


    • MitäHöpäjät

      Ei ristin ryöväri kerinnyt ottaa kastetta. Eivät myöskään pienet lapset, jotka kuolevat vauva- taikka leikki-ikäisinä. Kuitenkin he pääsevät taivaaseen. Jeesus sanoi, lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

      • OneWayToHell

        Ei siinä kohdassa sanota, että kastamattomien kaltainen on taivasten valtakunta. Kun on uusapostolisella voitelulla itsensä korottanut, niin kieltää ensin kasteen ja kohta Jeesuksen.


      • MitäHöpäjät

        Kuka on mielestäsi korottanut itsensä uusapostolisella voiteluvaikeuksia?


      • MitäHöpäjät

        Voitelulla. Voi tätä automaattikirjoitusta! Tekee aina virheitä.


      • lopetahöpötys

      • noituus

        Kyllä täytyy todeta että on ollut paljon hajaannusta vapaissa suunnissa. nyt vasta alkaa lmapiiri seestymääni.On tultu vaiheeseen ,jossa tulisi uskaltaa lähteä rohkeasti eteenpäin yhdessä seurakunnan vanhimpien johdolla. On vain ikävää todeta että vanhimmisto on kyvytön ohjaamaan tässä aallokossa seurakuntaa. Tilanne on sellainen että one way on otollinen ns. vaihtoehto hajaanuksen tilassa jossa olemme. Ei evankeliumi muutu olosuhteiden muutoksesakaan.on aiheetonta leimata herätysliikkeitä aina on mahdollisuus muutoksseen sehän on vain jokaisesta itsestään kiinni mitä haluaa. Jumalan armo tahtoo vaikuttaa kaikkea hyvää niin yksilön kuin seurakunnan elämässä riippumatta siitä minkä kyltin alla kokoonnumme Jumala on sama ja muuttumaton.. Rakkaus


    • ex-rovaniemi

      Mikä Rovaniemen seurakunnassa on vialla?
      Minulla on sukulaisia siellä.

      • Valinnanvaraa

        Kaikki ei tykkää kaikesta. Toiset tykkää äidistä, toiset tyttäristä. On hyvä että Rovaniemellekkin tulee valinnanvaraa. Olemme vain ihmisiä.


      • DoctorT

        Rovaniemellä on sotkijoita ollut riittämiin. Helluntaisrk on helluntaiRikko, Vapaa lie hajonnut usein, sitten nämä selkeät harhaopinporukat, kuten Tunturipuron putiikki ja muutama muu.

        Ex-hell pastoreitakin ihan sotkijoiksi saakka!!!


      • TuliJaMeni
        DoctorT kirjoitti:

        Rovaniemellä on sotkijoita ollut riittämiin. Helluntaisrk on helluntaiRikko, Vapaa lie hajonnut usein, sitten nämä selkeät harhaopinporukat, kuten Tunturipuron putiikki ja muutama muu.

        Ex-hell pastoreitakin ihan sotkijoiksi saakka!!!

        Onneksi Tunturipuron sakki tuli ja meni. Ei ole enää tietääkseni toimintaa. Mutta näitä Bakerin, Howard-Brownin ja Måsön ihailijoita kyllä riittää pilvin pimein.


      • NewWine-NewAge
        TuliJaMeni kirjoitti:

        Onneksi Tunturipuron sakki tuli ja meni. Ei ole enää tietääkseni toimintaa. Mutta näitä Bakerin, Howard-Brownin ja Måsön ihailijoita kyllä riittää pilvin pimein.

        Rovaniemellä torontolainen newwinelaisuus on luonut maaperää kaiken kansan villiintymisille ja noitarummuille. Shamanismin vaikutus näkyy muun muassa vapaakirkon toiminnassa.


    • yoyoyv
      • TeeParannus

        Tuo linkkisi on suoraan pimeydestä, HELVETINKUILUSTA ja tuo panettelusi on todella pitävä todiste omasta todella vakavasta synnistäsi.


      • kopsattua
        TeeParannus kirjoitti:

        Tuo linkkisi on suoraan pimeydestä, HELVETINKUILUSTA ja tuo panettelusi on todella pitävä todiste omasta todella vakavasta synnistäsi.

        Sinä näytät oleva raivon vallassa. Katsotaan rauhallisesti, mitä linkin takana on. Siellä on asiallinen arvio One Way Missionin eksytyksestä. Analyysissa on siteerattu sanatarkasti Suonnon kirjoitusta ja verrattu sitä Raamattuun. Lopputulos on, että Suonnon sekava kasteoppi on harhaoppi. Linkin takana on kirjoitettu:

        "Tsekkasin House-seurakunnan kasteopin ja yllätyin todellakin Tapani Suonnon kirjoituksista. House-seurakunnan sivuilla on aivan uskomatonta puhetta asiasta, aivan pöyristyttävää. Tapani Suonto on todella pimeä mies:

        "Vaikka kaste on tarkoitettu siunaukseksi, perkele on tehnyt siitä aseen omaan käyttöönsä ja tuonut näin valtavasti ahdistusta ihmisten elämään. Jotkut ovat lähes menettäneet mielenterveytensä tämän kysymyksen äärellä. Moni on tullut omaistensa hylkäämäksi siksi, että on käynyt baptistisella kasteella uskoon tultuaan. Toiset ovat taas kokeneet paljon halveksuntaa siksi, että ovat uskoneet lapsena saamansa kasteen riittävän.

        House-seurakunta on paikka, missä ihmisellä on vapaus olla rehellinen itselleen ja Jumalalleen pelkäämättä tulevansa hylätyksi tai halveksituksi. Me emme usko, että kastekäytäntö itsessään on pelastuskysymys – taivaaseen pääsevät niin lapsikasteeseen uskovat luterilaiset kuin baptistiseen kasteeseen uskovat helluntailaisetkin turvaamalla Jeesuksen sovitustyöhön Golgatalla. Koska tulemme viettämään koko ikuisuuden yhdessä erilaisista kastekäytännöistä huolimatta, miksi emme voisi elää yhdessä jo täällä ajassa. "

        Suonto näyttää haluavansa vain suuren seurakunnan, kun kosiskelee jäseniä tällä sykretistisellä tavalla. Suonto puhuu siitä, että kun joku on ottanut uskovien kasteen, niin olisi menettänyt mielenterveytensä, siis tullut hulluksi tämän takia. Jumala tuomitkoon Tapani Suonnon.

        Mk 16:16: Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t. 2:38: Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa ITSE kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Mt 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


      • evläinen

        Nyt kun One Wan on perustamassa uusia seurakuntia on näköjään joilakin tahoilla syntynyt käsittämätön hätä. Kansamme hengellisessä ja kirkollis/seurakunnallisessa tilanteessa uusien seurakuntien perusataminen on tullut ajankohtaiseksi. Tuon likaise keskustelun arviointina voisi sano, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Tämän asiattoman ja likaisen keskkustelun mahdollistaa nimimerkin taakse kätkeytyminen. Sääli jos keskustelun parjaajat kokevat olevansa kristittyjä


    • seonsiinäjapiste

      Olkoot sama mikä nimi ja joukko joka ei lakkaa löytämästä Raamatustaan vauvan kasteita sellainen menkööt matkoihinsa ja kammioonsa oppimaan perusasioita!

      tässämaassa on jo tarpeeksi sekaa tuon viheliäisen lutterin sekokirkon kanssa, joka skään ei ole viidensadan vuoden veivaamisen jälkeen oppinu tmitään siitä mikä on Raamatussa kirkasta ja selvää.

      No onhan se sentään jotain oppinut eli uskovien vainoamisen ihan perusmarttinsa tapaan.

      • rgvbnkl

        seonsiinäjapiste, kerro toki missä seurakunnassa itse vaikutat ja miten siellä teillä menee?


      • Martti.Luther

        Mene helvettiin kerettiläinen perkele!


      • Kansakoulunopettaja

        Hyi hyi! Mene pesemään suusi saippualla!


      • Eivesipesuja

        Hellumiinit eivät osaa perustella vesikasteen tarpeellisuutta Raamatulla.
        Raamattu ei selvästi kehota kastamaan ketään vesikasteella. Minkäänlaisella.
        Se ei riitä perusteeksi, että joku teki jotakin. Juudaskin hirtti itsensä eikä sitäkään matkita, vaikka se on Raamatussa.
        Apostolien teot ovat historiaa eivätkä opetusta. Historia ei ole tarkoitettu matkittavaksi. Juutalaiset olivat oppineet käyttämään vedellä. Heillä oli monenlaisia kasteita.
        Uuden liiton uskovat saavat olla vapaita sellaisista.

        "Joka uskoo ja kastetaan" liittyy uudestisyntymisessä saatavaan henkikasteeseen, mutta sitä hellarit eivät ymmärrä, kun heillä on ihan oma erillinen henkikasteensa. Se tapahtuma on oikeasti kielilläpuhumisen armolahjan saaminen eli ihan eri juttu kuin henkikaste.


    • Näinasiaonnn

      One Way mission seurakunnat ovat hyvää asiaa. Missä viipyy Vantaa???

      • sädeahotippaarvonkaveri

        Jollakin ei kuuppa kestä tietoa, että OneWayn armolahjaexpertti Arto Sädeaho kehui Heidi Bakeria ja että Vantaalla on Sädeahon oma viritys VICF. Tsekatkaa YouTubesta David Hoganin käynti, niin näette OneWayn olevan lähempänä Betheliä kuin mitä haluatte uskoa.


      • LuutaOnLakaissut
        sädeahotippaarvonkaveri kirjoitti:

        Jollakin ei kuuppa kestä tietoa, että OneWayn armolahjaexpertti Arto Sädeaho kehui Heidi Bakeria ja että Vantaalla on Sädeahon oma viritys VICF. Tsekatkaa YouTubesta David Hoganin käynti, niin näette OneWayn olevan lähempänä Betheliä kuin mitä haluatte uskoa.

        Sädeaho ei enää käy One Wayssä juuri noista eksytyksistä johtuen.


      • AllerEksyttää

        Mitäs sensuroitavaa siinä on, että One Way pastori on Arto Sädeahon yhdistyksen hallituksessa?


      • KaikillaOmatTaustakuviot

        Sekä Suonto että Sädeaho ovat aikoja sitten olleet helluntaiseurakunnan (nyk hkirkko) tuurareita. Espoon Olarissa. Joka nykyisin kuuluu exyneiden pimeään joukkoon.

        Sädeaho oli siellä viimeisimpänä, Suonto vain pienen tovin joskus 90luvulla.


    • lahkonmerkit

      Miksi helluntailaisuus on niin riitaisa uskonto. Uusia seurakuntia syntyy niinkuin sieniä sateella. Aina on vikaa jossain ja taas pitää perustaa jokin uusi haara. On niinkuin solu, jokaa haaraantuu uudelleen ja uudelleen. Jotain on pahasti vialla. Ei siunausta.

      • PitkäänSeuraillut

        Tuota samaa minäkin olen ihmetellyt. Miksi helluntailaiset ovat niin riitaista porukkaa. Ennen oli kuitenkin toisiin. Ennen oli sopu yleisempää. Mutta eihän se ole ihme, jos näin käy, kun helluntailaiset ovat mukana tuomassa maahan eksyttäjiä. Ja ovat erilaisina taustavaikuttajina asiassa.


      • KaikkiTietTaivaaseen

        Ennen palveltiin Jumalaa nyt palvellaan mammonaa ja me-henkeä.
        Hellareista on tullut lahko joka tykkää katolisesta harhaopista ja ekumeniasta.
        Siellä ei vanhanaikasta Jumalaa palveleva yksinkertaisesti kykene olemaan.

        Ei ekumenian palvojat muuta mieltään yhteisymmärryksen saavuttamiseksi. He haluavat puhua sinut ympäri palvomaan ekumeniajumalaa erilaisilla Raamatullisilla termellä joiten alkuperäinne tarkoitus vääristetään palvelemaan ihmiskunnan yhteistäjumalaa joka pelastaa kaikki ilman että tarvitsee seurata Jeesusta.


    • Lukekaapa

      Olette saavuttaneet täydellisen pyhityksen asteen. Tulkoon tempaus!

    • uskollisuutta

      Ei ole hyvä, jos aina perustetaan uusi uskovien yhteisö tai seurakunta paikkakunnalle, kun tulee vastoinkäymistä uskovien kesken.
      Erimielisyydet tulisi selvittää ja mennä rukoillen eteenpäin, eikä ajatella että nyt aloitetaan puhtaalta pöydältä uutta.
      Kun ei ole olemassa täydellistä seurakuntaa vajavaisten ihmisten kesken.
      Siinä käy niin, että maailmanihmiset laskee mielessään, että onpas nuo riitaisia kun eivät voi yhdessä käydä samoissa uskovien kokouksissa.
      Itse aion kyllä pysyä omassa seurakunnassani, jos siellä vaan pysyy Raamattu kunniassa ja sitä vapaasti julistetaan, ja Pyhä Henki saa toimia. Ihmisten heikkouden takia en sieltä erkane, vahvempien tulisi olla tukena heikoimmille.

    • Lassen.kastajaiset

      Perkeleellistä lapsikastetta tuo poppoo julistaa.

    • ei_oikein_ymmärrä_nyt

      Olen jonkun verran silloin tällöin kuunnellut Tapani Suonnon opetuksia netin kautta ja radiosta, ja niissä on ollut hyvääkin.

      Nyt tuntuu kuitenkin jotenkin "arveluttavalta" tällainen toiminta OWM: n taholta, että luulen ettei hän ole aivan loppuun asti harkinnut tätä ns laajentamistaan? Kai se voi alkaa se ihmisenmieli johtaa asioita, omat tavoitteet. ( ? ) Koska kyllä syrjemmässäkin asuvat voivat netin kautta seurata tarvittaessa heidän kokouksiaan, ei siihen tarvita fyysistä OWM: n vetäjien paikallaoloa tai kokouspaikkaa. Siis tuntuu vähän kuin yritettäisi keksiä köyttä uudestaan.

      Tekee mieli esittää muutama kysymys:

      - ketä tällainen toiminta palvelee?
      -tuleeko siitä kunniaa Jumalalle? miten?
      - aiheuttaako ristiriitoja / hajaannusta paikkakunnalla jo-olevissa seurakunnissa ? -ja seurakuntalaisten perheenjäsenissä?

      • ei_ummarra

        Ollut hyvääkin? Mutta pahaakin. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan. Ihmisten esille nostamista ja heidän perässään juoksemista näyttää olevan hellarien touhu. Samaa sotkua vuodesta toiseen. Ei mitään yhtenäistä opetusta. Jokainen julistaa oman mielensä ja näkemyksensä mukaan. Elämyksien etsintää. Ei ummarra, ei ummarra.


    • MinäTykkään

      On hyvä että seurakuntien tarjonta laajenee. Kyllä me kaipaamme myös fyysistä paikkaa missä kokoontua ja kokea uskovien yhteyttä. Se on ihan eri juttu kuin katella seuroja netistä.

      • JumalaJärjestyksenJumala

        Raamattu kehottaa säilyttämään pyhien yhteyden! Seurakunta-sanaa ei siellä niinkään käytetä. Mutta juuri seurakunnassa (pyhien yhteydessä) tulisi vallita kuri ja järjestys! Tutkikaamme, löytyykö sitä omista yhteisöistä...
        ellei, on syytä huolestua .


    • MinäTykkään

      Ei helluntailaisuus voi enää tästä enempää hajaantua.

    • Lapsikastelua.se.on

      Uskokaa vaan, että sen motiivina on raha. Johtajien palkat ovat jo nyt huippuluokkaa ja nousevat sitä enemmän kuin uusia rahanantajaporukoita saadaan syntymään. Raha saa paljon aikaan.

      • Muistelo13

        Olin 90-luvulla helluntaiseurakunnan hallituksessa. Totesin, että srk:n paimen sai palkkaa suunnilleen saman kuin opettaja kouluissa. Hänelle tarjottiin kerran työterveyshoitoa yksityisellä lääkäriasemalla. Hän kieltäytyi ja sanoi käyvänsä tarvittaessa kunnallisella terveysasemalla.

        Itse muuten valtiolla työskentelevänä pikkupomona tienasin silloin selvästi enemmän kuin tuo sydämellinen pastori.


    • SurullinenOlo

      Juu. Ennen olivatkin paimenet oikeita paimenia ja huolissaan lampaista. Nykyään ovat palkkapaimenet viroissaan. He eivät välitä eksyneistä lampaista. Antavat vaan mennä surman suuhun. Yksikin sanoi jo vuosia sitten, että jokaisella on täysi vapaus lähteä seurakunnasta. Ei hän juokse perässä. Tänään tuo seurakunta on kuin pyy maailmanlopun edellä. Pienenee pienenemistään.

      • Puumuna

        Ennen oli paimenet rautaa ja laivat puuta. Nyt ovat paimenet puuta ja laivat rautaa...


    • OneWayToHell

      Kyltti vaihtuu menon jatkuessa entisellään. Ei harhaopit nimeä vaihtamalla katoa.

    • ei_oikein_ymmärrä_nyt

      Aloittajan kirjoituksessa kysytään ... " Etsitkö sinä turvallista, armollista ja totuudellista seurakuntaa?

      Asiahan on kuitenkin niin, että jos nyt tällainen OWM srk perustetaan esim vaikka Tampereelle, niin eiköhän ne siihen liittyvät ihmiset sitten ole siitä samasta ympäristöstä suunnilleen -mistä ei tuntunut löytyvän sitä turvaa, armoa ja totuutta? ( Raamatusta se kyllä löytyy. )

      Koska me ihmisethän luomme sen seurakunnan. Vaikka joku ajattelisi, että seurakunnan ohjesäännöt tekevät seurakunnan, niin oikeasti se on se yhteisö, kuinka rakkaudellisia ja armollisia ja totuudellisia he sitten ovatkaan.

      Jokuhan sanoi, että heti kun löydät täydellisen srknnan, niin tulen katsomaan, ennenkuin liityt siihen. Siinä on aika paljon totta.

      Seurakunnat voivat muuttua armollisiksi ja totuudellisiksi, jos uskovat itse muuttuvat sellaisiksi rukouksessa ja Jumalalta apua pyytämällä. Ketään meistä ei ole kutsuttu pysymään kivisydämisenä ja ottamatta toisia huomioon.

      Ymmärrän seurakuntien leviämisen siinä tarkoituksessa, että perustetaan seurakuntia paikkoihin joissa ei vielä ole. Muunlainen on hajottamista jokatapauksessa. Sitten varsinkin, jos pienelle paikkakunnalle entisen helluntaiseurakunnan lisäksi perustetaan jokin uusi uskovien yhteisö, viehän se resursseja toiminnalta joka suhteessa.

      • TarveOn

        Ei se aina hajottamista ole. Esim täällä Seinäjoellakin on todella tarvetta tervehenkiselle seurakunnalle. Täällä on monia jotka ovat vailla seurakuntayhteyttä kun eivät koe nykyisiä seurakuntia omakseen. Nimenomaan tarvetta olisi seurakunnalle joka pitää lampaistaan huolen eikä kumarra joka suuntaan ja pitäisi uuskarismaattisuuden ja äärikarismaattisuuden ulkona. Olisiko Oneway tällainen? Saa nähdä.


      • samassaTALOSSA

        Eikö Seinäjoella esim helluntaissa voi kokoontua rukoilemaan "samanhenkiset" vaikka keskenään, missä vaan, temppelilläkin silloin kun on vapaana tilat? Silloin siinä tilaisuudessa ei ole mukana ns äärikarismaattisia tai uusapostoleja? :) :) Saisi laulaa hengellisen laulukirjan lauluja, ja joku säestäisi pelkällä kitaralla? En itsekään aina välitä kovaäänisestä säestyksestä, joskus pianokin ottaa korviin, tuntuu että Pyhän Hengen rauha katoaa. Saatikka sähkökitara ja rummut. Mikä estää antamasta tiloja eri päivänä tai tunteina "vähän vanhanaikaisempien" uskovien haltuun? Keltään olisi pois. Silloin niissä samoissa tiloissa olisi jokaiselle rakentumisen paikka. Ei tarvisi perustaa uusia Houmeja missään.


    • VarmaAsiasta

      Oppi kasteista on ihan perusasioita, uskon alkeita. Mitä te meuhkaatte täällä?

      • kuneilöydyniineiole

        Niin on ja siihen oppiin ei kuulu kastaa vauvoja!

        Jos joku löytää sellaista taikamenoa Raamatustaan on syytä varata aika optikolle ensin ja sitten...!


    • Pysy.poissa.sieltä

      One Way lahko ei kunnioita Kristuksen opin alkeita raamatullisesti. On siis uusi lahko muiden eksytyksien joukossa.

    • OneWaynKäsitys

      Kaikissa niissä herätyksissä maailmalla, joiden keskellä One Way Mission toimii, on vallitsevana käytäntönä baptistinen kastekäytäntö. Tämän käytännön mukaan toimitamme kasteet myös seurakunnissamme Suomessa.

      Kaste on ollut yksi kristikansaa eniten hajottavista opinkappaleista. Sekä lapsikasteesta että ns. baptistisesta kasteesta – uskovien kasteesta – on olemassa monia opillisia tulkintoja ja käytäntöjä. Ihmisiä kastetaan ripottamalla, upottamalla, valelemalla jne. Toiset kastavat Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, toiset kastavat yksin Jeesuksen nimeen. Eräs seurakunta hajosi kahtia, kun ei päästy yksimielisyyteen siitä, kastetaanko ihminen kastealtaassa eteenpäin vai taaksepäin.

      Vaikka kaste on tarkoitettu siunaukseksi, perkele on tehnyt siitä aseen omaan käyttöönsä ja tuonut näin valtavasti ahdistusta ihmisten elämään. Jotkut ovat lähes menettäneet mielenterveytensä tämän kysymyksen äärellä. Moni on tullut omaistensa hylkäämäksi siksi, että on käynyt baptistisella kasteella uskoon tultuaan. Toiset ovat taas kokeneet paljon halveksuntaa siksi, että ovat uskoneet lapsena saamansa kasteen riittävän.

      One Way -seurakunta on paikka, missä ihmisellä on vapaus olla rehellinen itselleen ja Jumalalleen pelkäämättä tulevansa hylätyksi tai halveksituksi. Me emme usko, että kastekäytäntö itsessään on pelastuskysymys – taivaaseen pääsevät niin lapsikasteeseen uskovat luterilaiset kuin baptistiseen kasteeseen uskovat helluntailaisetkin turvaamalla Jeesuksen sovitustyöhön Golgatalla. Siksi One Way -seurakuntaan voivat liittyä kaikki, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen sielunsa pelastajana. Jos ihmistä ei ole koskaan kastettu, tai hän haluaa uskovien kasteelle lapsikasteesta huolimatta, me kastamme hänet kastekäytäntömme mukaisesti. Saman kastekäytännön mukaisesti myös opetamme kasteesta. Vuosina 2016-2017 Helsingin One Way -seurakunta kastoi yli 250 ihmistä.

      http://onewayseurakunta.fi/tietoa/#toggle-id-3

      • Laskuntulos

        Kylläpä nuoleskellaan maailmaa! Uskovien upotuskaste on aina siunaukseksi! Jos ei mene kasteelle ei pääse eteenpäin Jeesus-tiellä.
        Jeesuskin otti kasteen, jotta kaikki vanhurskaus täytettäisiin.


      • OneWayToHell

        Ihmisellä ei ole vapautta valikoida suhteessa Jumalan Sanaan.


      • Lähetyshiippakuntalainen
        Laskuntulos kirjoitti:

        Kylläpä nuoleskellaan maailmaa! Uskovien upotuskaste on aina siunaukseksi! Jos ei mene kasteelle ei pääse eteenpäin Jeesus-tiellä.
        Jeesuskin otti kasteen, jotta kaikki vanhurskaus täytettäisiin.

        Otin houkuteltuna uudestikasteen. Paska kokemus. Lapsikaste riittää kristitylle.


      • RaamatunMukaan

        Suonnon kirjoitus on ovelaa eksytystä. Hän tekopyhästi hyväksyy lasten kastamisen, ettei kenenkään tarvitse ottaa Raamatullista uskovien kastetta. Sitten hän vihjailee vaaralla tulla mielisairaaksi, jos käy ottamassa uskovien kasteen. Suonnon suussa puhuu käärme.

        Mk 16:16: Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t. 2:38: Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa ITSE kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Kol 2:12: Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun USKOITTE Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista.

        Mt 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


    • sananvaloa

      On se niin selvästi ilmaistu Raamatussa, että uudestisyntyneen Jumalan lapsen tulee ottaa kaste ja haudata vanha ihminen kasteen hautaan.Tämä pitäisi opettaa riittävän ymmärrettävästi , jotta se ymmärrettäisiin ja kumota sanalla kaikki järjenpäätelmät, jotka pitäytyvät lapsikasteessa. Tulisi syttyä usko toimia sanan mukaan ja Jeesuksen esimerkin mukaan mennä kasteelle.

      Tottahan Jeesuksen Kristuksen Vapahtajakseen ja pelastajakseen, Herraakseen uskova on Jumalan lapsi ja uudestisyntynyt ja on uskonut Jeesuksen Kristuksen sovintoveressä suoritetun sovitustyön ristillä ja ylösnousemuksen. Heidän tulisi kuitenki tutkia ja uskoa kirjoitukset, eikä Lutherin, ihmisen säätämää sanan vastaista lapsikastetta.Tämä väärä ihmisen säätämä perinnäissääntö kumoaa Jumalan säätämän kasteen.Jos itse rukoillen puolueettomasti tutkii asiaa Raamatusta ja kuuntelee opetuksen perusteet uskoontulon jälkeen tapahtuvalle kasteelle pitäisi se selkeentyä mikäli uskoo mitä Raamatussa lukee.

      Käsittääkseni Raamatun esimerkkien mukaan uudenliiton seurakuntaan kuuluvat ovat menneet kasteelle uskoontulonsa jälkeen.

      Markus 7
      6. Mutta hän sanoi heille: "Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana;
      7. mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'.
      8. Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä."
      9. Ja hän sanoi heille: "Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne omaa perinnäissääntöänne.

      Mielestäni joskus elämänsä vaiheessa uskoontulleet eli uudetisyntyneet, mutta lapsena kastetut voisivat käydä seurakunnan kokouksissa normaalisti kuulemassa sanaa ja heitä pitäisi aktiivisesti rohkaista sanan opetuksen kautta menemään Jeesuksen tahdon mukaiselle kasteelle ja vasta sitten liittää seurakuntaa kun ovat kastetut. Ei kuitenkaan tule painostaa ja tulee antaa heidän vapaasti käydä kokouksissa koska ovathan he kuitenkin Jumalan lapsia.

      Kun Jumala on jollekin seurakunnalla uskonut kastetotuuden, niin siitä tulee pitää kiini ja sitä ei tulisi väheksyä ja palata taaksepäin, vaan opettaa sitä ja kehoittaa ihmisiä tottelemaan sanaa tässä asiassa.

    • sananvaloa

      Lisään vielä:

      Kaste ei käsittääkseni ratkaise sielunpelastusta, mutta ei Jeesus turhaankaan mennyt itse synnittömänä kasteelle vaan näytti esimerkkiä ja uskovahan on Jeesuksen seuraaja myös kasteasiassa.jeesus on käskenyt kastaa Häneen uskovia, jotka ovat uskoneet saarnatun evankeliumin.

      Jeesuksen antama lähetyskäsky

      Markus 16
      15. Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      16. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
      17. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
      18. nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
      19. Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.
      20. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

      Kaikki käskyt tärkeitä.Siunatuinta on noudattaa sanaa ja totella Jeesusta Kristusta mitä Hän on sanonut kastekäskystäkin.

      Matteus 5
      19. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

      • mjhkhj

        Kaste on Jumalan käskyn noudattamista, jonka laiminlyönti voi Jeesuksen sanojen mukaan aiheuttaa pelastuksen menettämisen.

        Mk 16:16: Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.


    • Lähetyshiippakuntalainen

      Uudellekasteellemeno on syntiä. Senkin saa anteeksi kun katuen tunnustaa.

      • fghfghf

        Vauvana kastettu ei ole saanut kastetta ollenkaan, koska vauva ei ole tunnustanut uskoaan Jeesukseen Kristukseen eikä hän ole pyytänyt keneltäkään kastetta. Se pappi saa tuomion vauvan kastamisesta, joka on tehnyt sen ilman vauvan omaa pyyntöä ja uskon tunnustusta.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. ESTÄÄKÖ mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        Raamatussa ei ole missään kohtaa kieltoa kastaa useammin ketään. Yksi usko yksi kaste tarkoittivat yhtä Jumalaa ja yhtä oppia kasteesta, ei mitään uudelleen kastamisen kieltoa.


      • Anonyymi

        Ei ole merkitystä montako kertaa vaan nimenomaan on yksi oikea kastetapa ja se on ainoastaan se mikä raamatusta löytyy eli upotuskaste. Samoin on yksi usko ainoastaan se mikä raamattuun perustuu.Ja kaikki ovat yhtä Jeesuksesta Kristuksessa. Ei ole väliä mihin ”kuppikuntaan” kuuluu . Kun vain pysytään raamatun opetuksissa


    • uskon

      Kuuleppas Hiippalainen, entäs jos se ensimmäinen kaste toimitettiin kohteen sitä itse valitsematta? Kun Sana sanoo että joka USKOO ja kastetaan. Ensin tultava uskoon. Ja vaikka 5 vuotias jo voi valita uskoako Jeesukseen. Mutta sylivauva ei sitä osaa. Miksi se sitten kastetaan? Nimen voi antaa ilman sitä valelua. Mekin vaan ilmoitettiin maistraattiin.

      • Lähetyshiippakuntalainen

        Harhaoppinen olet jokatapauksessa ja pelastuksesta osaton kun pidät halveksuttavana Jumalan pyhää sakramenttia eli kristillistä kastetta. Vauva ei sakramenttia halveksu, joten siksi me oikeat kristityt kastamme vauvatkin.

        Raamattu ja siihen perustuva Nikean uskontunnustus tunnustaa yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi. Totta kai aikuiskaste on OK. jos tämä kaste on asianomaiselle henkilölle se ensimmäinen ja ainoa kaste.


      • Laskuntulos

        Vauvakasteen sakramentti on Luterilaisen kirkon keksintö. Näin saadaan ylläpidettyä valtion kirkko. Luterilainen kirkko opettaa, että kun on vauvakastettu, niin pääsee taivaaseen vaikka eläisi miten sattuu. Toinen asia, jolla pelotellaan on hätäkaste.


    • totuuttameille

      Raamattu ei opeta kuin, että uskovia on kastettu, jotka ovat ensin tulleet uskoon.Ensin tulee tehdä opetuslapsia ja sitten vasta kastaa.

      --------------------------------------------------------

      Selvennyksen vuoksi kertaan vielä; Tämä lähetyskäsky tarkoitti, että tuli julistaa evankeliumia ja ne, jotka tunnustavat syntinsä ja tekevät parannuksen ja tulevat uskoon, vain he menevät kasteelle ja sen jälkeen heitä tuli opettaa pitämään koko Jumalan sanan totuus. Aapeli Saarisalo on kääntänyt Matt 28:19,20:n tarkasti alkukielen mukaisesti, joka kuuluu näin: ” Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista opetuslapsia ja kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä olen teille käskenyt. Katso, Minä olen kanssanne joka päivä mailmanajan täyttymykseen asti” Mark 16:15,16 kertoo meille tarkemmin kuinka tuo lähetyskäsky tehdään käytännössä.

      Meidän pitäisi ymmärtää Raamattua aina sen kokonaisopetuksen valossa ei yhden jakeen perusteella.
      ---------------------------------------------------------
      Teksti Petri Paavolan sivuilta

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiiieLh-dzYAhUyxaYKHZroCn8QFgg7MAI&url=http://www.kotipetripaavola.com/vesikaste2.html&usg=AOvVaw2NVpNYXbGPSe2M4TeWOTjE

    • niintietenkin

      Ensin pitää julistaa evankeliumi ja sitten ne jotka uskovat tämän julistetun evankeliumin ne kastetaan.

      Biblia 1776


      Jeesus ssanoo:
      Matteus 28
      28:19 Menkäät siis ja opettakaat kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,

      Markus 16
      16:15 Ja sanoi heille: menkäät kaikkeen maailmaan, ja saarnatkaat evankeliumia kaikille luoduille.
      16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se tulee autuaaksi; mutta joka ei usko, se kadotetaan.
      16:17 Mutta nämä ovat ne merkit, jotka niitä seuraavat, jotka uskovat: minun nimeni kautta pitää heidän perkeleet ajaman ulos, uusilla kielillä puhuman,
      16:18 Käärmeet ajaman pois, ja jos he jotakin myrkkyä juovat, niin ei heille mitään vahingoita; sairasten päälle pitää heidän kätensä paneman, ja ne paranevat.
      16:19 Ja Herra, sitte kuin hän oli heille puhunut, otettiin ylös taivaaseen ja istui Jumalan oikialle kädelle.
      16:20 Mutta he menivät ja saarnasivat joka paikassa, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan seuraavaisten merkkien kautta.

    • sjoenbyggaporttokirkko

      One Wayn toiminta hajottaa. Seinäjoella on jokaiselle eksytyksen tuulelle vihkiytynyt seurakunta.

    • Ei.One.Waylle

      Jos on kasteasiassa raamatusta eriäviä mielipiteitä, ei pidä sellaisen toimintaa ottaa vakavasti.

      • Miten.on.asia

        No onko Raamatusta eriäviä mielipiteitä?

        "Tämän käytännön (uskovien kaste) mukaan toimitamme kasteet myös seurakunnissamme Suomessa."
        "Saman kastekäytännön mukaisesti myös opetamme kasteesta."


      • koppsatttua
        Miten.on.asia kirjoitti:

        No onko Raamatusta eriäviä mielipiteitä?

        "Tämän käytännön (uskovien kaste) mukaan toimitamme kasteet myös seurakunnissamme Suomessa."
        "Saman kastekäytännön mukaisesti myös opetamme kasteesta."

        Tsekkasin House-seurakunnan kasteopin ja yllätyin todellakin Tapani Suonnon kirjoituksista. House-seurakunnan sivuilla on aivan uskomatonta puhetta asiasta, aivan pöyristyttävää. Tapani Suonto on todella pimeä mies:

        "Vaikka kaste on tarkoitettu siunaukseksi, perkele on tehnyt siitä aseen omaan käyttöönsä ja tuonut näin valtavasti ahdistusta ihmisten elämään. Jotkut ovat lähes menettäneet mielenterveytensä tämän kysymyksen äärellä. Moni on tullut omaistensa hylkäämäksi siksi, että on käynyt baptistisella kasteella uskoon tultuaan. Toiset ovat taas kokeneet paljon halveksuntaa siksi, että ovat uskoneet lapsena saamansa kasteen riittävän.

        House-seurakunta on paikka, missä ihmisellä on vapaus olla rehellinen itselleen ja Jumalalleen pelkäämättä tulevansa hylätyksi tai halveksituksi. Me emme usko, että kastekäytäntö itsessään on pelastuskysymys – taivaaseen pääsevät niin lapsikasteeseen uskovat luterilaiset kuin baptistiseen kasteeseen uskovat helluntailaisetkin turvaamalla Jeesuksen sovitustyöhön Golgatalla. Koska tulemme viettämään koko ikuisuuden yhdessä erilaisista kastekäytännöistä huolimatta, miksi emme voisi elää yhdessä jo täällä ajassa. "

        Suonto näyttää haluavansa vain suuren seurakunnan, kun kosiskelee jäseniä tällä sykretistisellä tavalla. Suonto puhuu siitä, että kun joku on ottanut uskovien kasteen, niin olisi menettänyt mielenterveytensä, siis tullut hulluksi tämän takia. Jumala tuomitkoon Tapani Suonnon.

        Mk 16:16: Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t. 2:38: Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa ITSE kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Mt 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


      • LoyalToSuonto

        Tapani Suonto puhuu aivan oikein. Hän nimenomaan korostaa ettei kastekysymyksestä saisi tehdä riita-asiaa Jeesukseen Kristukseen uskovien ja turvautuvien kesken. Tapani Suonto on hyvin selvillä kuinka kasteeseen tulee suhtautua ja tuo esille rakkaan Vapahtajamme ja Lunastajamme Jeesuksen Kristuksen toiveen että "he yhtä olisivat" riippumatta siitä että onko uskovainen kastettu lapsena vai aikuisena ja että vahvistaisimme toinen toistemme uskoa ja pitäisimme katseemme Jeesuksessa Kristuksessa joka, Johannes Kastajan todistuksen mukaan, kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella. Meidän tulisi rukoilla Jumalaa että Hän siunaisi Tapani Suonnon selkeää ja puhdasta opetustyötä ja suojelisi One Way Missionin seurakuntaa kaikenlaisilta hajottavilta arvosteluilta. Tapani Suonto on joutunut käymään pitkän koulun Jumalan läsnäolossa ja hän on joutunut tarkkaan ja nöyrästi puntaroimaan jokaisen sanan mitä hän on opettanut. Olen seurannut muutamia vuosia Tapani Suonnon opetuksia ja olen varma siitä että se lämpö ja rakkaus mikä huokuu hänen oikeasta ja ravitsevasta opetuksestaan on Jumalan sydämeltä vuodatettu hänen suunsa kautta meille kuulijoille uskon vahvistukseksi.


    • hukkasrete

      Tiedustelen: Koska on tulossa OneWaySeurakunta KUOPIOON?

      • sdgsfgsdf

        One Way ei ole turvallinen valita. Älä mene sinne. Lue asia edeltä.


      • eikaioototta

        Hukkasrete: Kuopioonko OneWay seurakunta? Koska? Missä lisäinfoa?


    • Savis

      No mitä Jeesus opetti kasteasiassa ?

    • uskisruskis

      Mikä mies on Petri Paavola? Vaikuttaako hän tuolla OWM:ssä? Joskus joku lähettänyt jotain viestejä joissa on Petri Paavolan kirjoituksia jostain asiasta. Onko jonkinlainen blogin pitäjä vai jokin saarnamies?

    • Syvältä

      Kasteet on kasteita.

      Pahinta on että Tapani Suonto vastustaa Pyhää Henkeä toiminnallaan!

      • Millä tavalla ? Onko Tapani vahvempi kuin Pyhä Henki ?


    • Raamatun_mukaan

      Tapani Suonnon opetus siitä, ettei kaste ole pelastuskysymys on eksyttämistä. Hän jopa varoittaa mielisairauden riskillä uskovien kasteen ottamista, mikä kertoo, että Suonto on itse ovela eksyttäjä.

      Lapsikaste ei ole kaste ollenkaan. Jos lapsi ei osaa tunnustaa Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi, häntä ei saa kastaa. Sitä Filippus tivasi hoviherralta. Johannes Kastaja ei suostunut kastamaan ketään, kuka ei tunnustanut syntejään. Sellaista ei pysty sylivauva tekemään. Jeesus sanoi, että Johanneksen kaste oli Jumalan määräys, jonka Jeesus itse otti.

      Tässä on ne Raamatun kohdat, jotka kertovat riittävät ohjeet kastamista varten. Se on uskovien kaste veteen upottamalla Jeesuksen Kristuksen nimessä.

      Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

      Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

      Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

      Ap.t 10:46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" 48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen.

      Kol 2: 17 Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.

      Ap.t 4:10 niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. 11 Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. 12 Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

      Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

    • Kiuhv

      Kukaan ei voi pelastua ilman uskoa,ei sylivauva tai vanhus tai siltäväliltä ,tämä on raamatullinen opetus.
      Pelastus on yksin armosta ilman omia tekoja tai mitään ihmisen askelia.
      Matteus puhuu pienistä lapsista ,jotka uskovat häneen ,josta voidaan todeta että Jumala on lahjoittanut uskon pienille lapsille ,olivatpa ne uskovaisista perheistä tai vaikka saatananpalvelijoiden lapsi ja heille kuuluu lähetyskäsky "kastamalla ja opettamalla pitämään kaikki......."
      Kaste on armoliitto jonka Jumala on yksipuolisesti asettanut ja antanut sille siunauksen ja lupaukset.
      Vanhan liiton aikana kasteliiton edeltäjä oli ympärileikkaus jonka Jumala oli asettanut 8päivän ikäisille lapsille .
      Se että ihminen on kastettu kerran ,kahdesti ja vieläkin useammin ,niin se on tapahtunutta elämää ja saadaan uskoa että Jumala on antanut lupaukset koko elämän ajalle ja myös kuoleman jälkeen on iankkaisuuden toivo.
      Ollaan me lapsina kastettu ja on haluttu elää Jumalan armossa ja anteeksiantamuksessa tai ollaan avattu ovi Jeesukselle vanhemmalla iällä ,niin samoin saadaan uskoa että Jeesus kun on tullut asumaan niin hän on tuonut mukanaan anteeksiantamuksen ja toivon.
      Ainoa yhteys voi olla Jeesuksen veressä,anteeksiantamuksessa,ei täysin samassa teologiassa (edellyttäen tietysti että keskeisin asia ,joka on Kristukse.n sovitustyö).ei sama seurakunta ,ei samanlaisuuskaan tee yhteyttä

    • Erkinnimimerkki

      Se on kummallista, että vedotaan Jeesuksen esimerkkiin kasteeseen liittyen.
      Milloinkohan samat henkilöt aikovat kävellä vetten päällä?

      Alkuseurakunnan aikaan kastettiin vain juutalaisia tai juutalaistuneita. Pietari oli juutalaisiin perinnäissääntöihin taipuvainen.

      Johannes kastoi parannuksen kasteella.
      Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä.

      Paavali tajusi, että hänen pitää saarnata evankeliumia eikä läträtä vedellä.
      Pakanoille ei asetettu säännöksi kastetta. Ainoastaan kehoitetaan välttää haureutta ja veren syöntiä.

    • Hggjlllkj

      Nyt menee vellit ja puurot sekaisin teologiassa.
      Oli ryöväri tai pieni lapsi niin aina on usko heillä joka hänet pelastaa.
      Ensin sanotaan ettei Jumala väkisin ketään pelasta kasteessa ja sitten että vauva pelastuu Kristuksen sovitustyön tähden ,ei ole raamatussa kahta tietä pelastukseen ,vain uskon kautta pelastutaan.
      Matteuksen ja luukkaan evenkeliumin lukemiset jo auttaa tähän kastekysymykseen.
      Pienillä lapsilla on usko sen raamattu selvästi kertoo ja Jeesus ei voinut antaa kastekäskyä ennen ristiinnaulitsemistaan ,se on varmaan kaikille selvä.Ja Jumalan armoliitto ,kasteenliitto ja Jumalan lupaukset on tarkoitettu kaikille ihmisille ja sen jälkeen kuuluu sanat ja opettamalla pitämään kaikki.....
      Kaste ei ole ihmisen suoritus ,vaan Jumalan liitto ,kuten vanhassa liitossa oli ympärileikkaus.
      Suoritettu on kaikki meidän syntisten puolesta,kaikki synnit on sovitettu kaikki.
      Ihminen saa nämä lupaukset omistaa uskolla siis usko onkin enemmän omistamista kuin tekemistä ja usko synnyttää Jumalan tahdon mukaisia tekoja ja saadaan olla Hänen käytössä .
      Usko Jumalaan on uskonnon vastakohta ,ei kristinuskolla ole mitään tekemistä uskonnon kanssa .

    • Givethanks
    • Syvältä

      Kerätäänkö ihmisiltä rahat pois? Onko tarkoitus paisuttaa OWM taloutta kun jo nyt keräätte n. 2.000.000 €?

      Turvallinen seurakunta Tämä ei ole. Ihmiset ei eheydy, annetaan rauhassa olla ongelmissaan kun ei tunneta Jumalan voimaa ja mahdollisuuksia sekä ammattitaitoa puuttuu.

    • näkökohtia

      Hupaisa tai surullista, miten sen nyt ottaa, kuinka ymmärtääkseni Saatana on päässyt mukaan näihin keskusteluihin. Näköjään meni kastekeskusteluun eli lähinnä katolisen kirkon ja vapaitten suuntien väliseen kädenvääntöön. Kuka tuomitsee luterilaisen uskovan ja vielä omalla nimellään helvettiin jos luterilainen uskova ei ole käynyt vauvakasteen lisäksi uskovien kasteella. Kuka luterilainen uskova tuomitsee toisen uskovan omalla nimellään eli esim. minut helvettiin, kun olen eronnut luterilaisesta kirkosta arkkipiispa Kari Mäkisen, homokantojen takia. Niin ja olen käynyt upotuskasteella kun Herra toi sen sydämelle. Kukaan ihminen ei pakottanut pätkääkään.

      Muuten tiesisttekö, että Martti Luther kipuili vauvakasteen ja uskovien kasteen välillä. Vaihtoi kantaansa joskin lopulta päätyi siihen, että jatketaan katolisen kirkon päättämää vauvakastetta. Ehkä uskonpuhdistus ei olisi mennyt läpi jos Luther olisi julkisesti alkanut kannattaa uskovien kastetta. Martti sanoi, että kaste eli ihmiskaste ilman uskoa ja pelastavaa uskoa ei vie taivaaseen. Ainakin uskovien pienet uskosta ymmärtämättömät pienet lapset pelastuvat taivaaseen ja Herra pitää heistä huolen olipa pieni lapsi ihmiskasteella kastettu tai kastamaton. Otetaan vain uskossa Apt. 16 lupaus vanginvartijalle jonka kysymys ja siihen vastaus alla:
      "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?"
      Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".


      On niin valitettavan huonot ja heikot perusteet One Wayn arvostelulle, että One Way ei voi ottaa arvostelusta oppia kun menee uusille paikkakunnille. Kertoisitteko erittäin konkreettisesti miksi esim. Rniemelle tai Sjoelle One Wayn ei pidä tulla kun siellä kai jo kaikki ovat onnellisesti uskossa Herraan Jeesukseen. Niin jos yksikin ihminen pelastuu Rniemellä tai Sjoella helvetiltä One Wayn tulevan työn ansiosta niin heidän työnsä näillä paikkakunnilla pitäisi olla kiitoksen aihe. Ei tosin Saatanalle. Ehkä se onkin henkivaltojen kautta näin heikon arvostelun takana. One Way ei voi ottaa arvioinnista oppia tulevissa uusissa kohteissa.

      Oli unohtua Tapani Suonnon haastattelu koskien uusia seurakuntia ja One Wayn arvostelua.
      http://oneway.tv/fi/video/40lXTOBSy_s?cid=PLdZAghCIk-sGF1oOeeh2T4z6fhV5nZPgv

      Siunausta niin uskoville ja uskosta osattomille!
      T Raimo Hynynen

    • RaamatullinenSeurakunta

      Alkuseurakunta kokoontui samalla paikkakunnalla useissa eri paikoissa eli ihmisten kodeissa.

      Room 16:
      3 Tervehdys Priskalle ja Akylaalle, työkumppaneilleni Kristuksessa Jeesuksessa,
      4 jotka minun henkeni puolesta ovat panneet oman kaulansa alttiiksi ja joita en ainoastaan minä kiitä, vaan myös kaikki pakanain seurakunnat,
      5 ja seurakunnalle, joka kokoontuu heidän kodissansa. Tervehdys Epainetukselle, rakkaalleni, joka on Aasian ensi hedelmä Kristukselle.

      Ei ole tarkoitus, että on yksi seurakunta, missä sadat tai tuhannet ihmiset istuvat penkeissä kuuntelemassa kun yksi puhuu. Pienryhmissä kokoontuessa jokainen voi antaa oman osuutensa ja se täyttää seurakunnan tehtävän eli yhteisen rakentumisen huomattavasti paremmin. Tänä päivänäkin kotona kokoontuminen tai Raamattupiirit täyttäisivät seurakunnan tehtävän huomattavasti paremmin kuin nämä nykyiset helluntai, luterilaiset ym. seurakunnat.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe