Konsernin katsastusongelmat

Vw_pettää_jälleen

Vw-konsernin autojen katsastusongelmat, ei ole hyviä vaihtoehtoja enää.

Saksan AutoBild julkaisi 29.12.2017 artikkelin jonka aiheena on niiden Vw-konsernin autojen hylkäykset katsastuksessa joiden huijausohjelmistoa ei ole päivitetty vastaamaan vaadittavia saastenormeja. Kysymyksessä ovat tässä vaiheessa 2.0 TDI-moottorilla varustetut mallit ja autoja on tällä hetkellä 200.000kappaletta. Volkswagenin malleista ensimmäisenä tuleen joutuvat Amarok-mallit, sen jälkeen Tiguan, Caddy, Golf ja Passat. Audilla sama ongelma ja mallit A4, A5, Q5 ja A6. Ongelmaa mutkistaa se ettei Vw-konserni ole edes virallisesti tunnustanut koko ongelmaa eikä anna takuuta siitä ettei ohjelmistopäivityksellä ole mitään sivuvaikutuksia, esim. polttoaineenkulutuksen nousu, moottoritehon lasku tai koko pakokaasujen puhdistusjärjestelmän rikkoontuminen. Asianajotoimisto Ralf Stoll on saanut oman ilmoituksensa mukaan 10.000 ilmoitusta Vw-autojen sammumisista jonka jälkeen autot eivät ole enää käynnistyneet, kohta softapäivityksen jälkeen. Ja jottei asia helpottuisi, Vw tarvitsee 750 erilaista softaversiota päivittääkseen kaikki malliversiot joita noista edellämainituista autoista on tehty.
Jokainen voi ajatella tästä mitä haluaa mutta nyt ovat sellaiset merkit ilmassa että Konserni on entistä pahemmassa pulassa aiheuttamansa tahallisen päästöskandaalin kanssa.
Asiaan liittyy myös ennakkotapaus jossa Vw on tuomittu ostamaan auto takaisin sen ostohinnalla. Asiaa ei ole vielä saatu pantua täytäntöön koska Vw on tietenkin valittanut asiasta ylempään oikeusasteeseen mutta mikäli päätös pitää, konserni saattaa joutua ostamaan takaisin miljoonia autoja. Se olisi koko konsernin konkurssi kuten täällä on jo ennustettu päästöskandaalin alusta asti.

3

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vw-konserni_saa

      koko ajan paskaa niskaan, milloin minkäkin ongelman takia. Olisikohan siellä aika viimein ryhdistäytyä.

    • OikeastiKäviNäin

      Käytin vuoden 2012 autoni, jossa oli nk huijausmoottori, 2.0 tdi 125kw, tuossa päivityksessä vajaa vuosi sitten. Se kesti noin puolisen tuntia eikä tietysti maksanut mitään.
      Sen jälkeen minkäänlaista muutosta en havainnut tehoissa, käynnistyksessä, moottorin toiminnassa yleensäkään. Katsastuksessa ei mitään merkintöjä tai huomautuksia. En ole kuullut kenenkään muunkaan valittavan ongelmista tuttavapiirissänikään, jossa ko autoja on ja on ollut hyvinkin monella. Vain täällä näissä keskusteluissa olen nähnyt noista ongelmista kirjoitetun ja silloinkin aina saman kirjoittajan.

      Vaihdoin loppuvuodesta uuteen, eikä ko asia noussut edes esille kaupankäynnin yhteydessä. Ei, vaikka vaihdoin toineen merkkiin, joka ei ollut vw-konsernin merkki. Merkinvaihdoksen syy oli puhtaasti kilpaulutukseni vuoksi selkeästi kustannuksiltaan parempi tarjous eli pienempi väliraha. Vaihto oli saman kokoluokan ja muutenkin vastaavaan autoon.

      • Puhdistaja

        Eihän Suomen katsastuksessa Typen oksideilla ole mitään väliä eikä täällä ymmärretä muutenkaan vielä niiden päälle. Siksi huvittaa katsella Suomen rimpuilemista EU:n mallioppilaana kun ollaan aina mallioppilaina eturintamassa maksamassa oppirahoja Eu:n päätöksistä ja tehdään samat typerät päätökset kuin Saksa joissa ongelma on monissa kaupungeissa huomattava. Nykyajan pakokaasujen puhdistustekniikka on niin herkkää ettei sillä ole oikeastaan mitään mahdollisuuksia toimia meidän pakkasissamme siten kuin on tarkoitettu. Tuloksena kalliita vahinkoja jotka artisti aina lopulta maksaa. Vitsit on vähissä jo silloin kun DPF on tukossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe