Katolilaisuuden tavat

Ambhition

Monia kiinnostaa katolilaisuus. Mitkä olisivat ne kotona tehtävät asiat, jotka pitäisi tehdä, että eläisi niin kuin katolilaisuudessa määrätään? Jos ihminen eläisi ensin kotona katolilaisena? Ja sitten liittyisi kirkkoon, kun on ensin kokeillut?

13

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapana on virittää piikkilankaa reiden ympärille, ruoskia itseään ja tietysti hiplata kuoripoikia.

      Ei kai kovin muuta kummallista.

      • A.Postoli

        Piikkilankaviritys on varmaan hyvä reidessä, mutta sakastin puolella kuiskitaan miten mahtavat kiksit saa natolangasta punotusta anustapista. Tosin joidenkin kuoripoikien on kuultu jopa pappien kuullen moittivan tappia hieman karkeahkoksi rasvauksesta huolimatta.


    • tohtori.P.R.Illi

      Tutustuminen katolisuuteen kannattaa aloittaa menemällä messuun. Muuten voi tulla vääriä mielikuvia, kuten he-malle. On vaikeaa olla katolilainen, jos ei käy messussa.

      • Olen käynyt. Siellä hamosissaan sulokkaasti pyörähtelevät isät himokkaita katseita loivat. Ei ole mun teekuppi sellainen.


      • T-A

        Hei, katolisuutta ei eletä erillään kirkosta, sen uskosta ja sakramenteista, joten siinä mielessä sitä ei voi "kokeilla". Voit kuitenkin alkaa tutustumaan katolisuuteen esimerkiksi perehtymällä kirkon opetukseen. Tässä voit päästä alkuun esimerkiksi kirjalla "Katolisen kirkon katekismuksen kompendium", jota saa Katolisesta kirjakaupasta. Messuissa voi myös alkaa käymään, tulee vain muistaa, että ehtoollisen voivat ottaa vastaan vain katolisen kirkon jäsenet.


    • äläpetäitseään

      Voit tutustua katolisen kirkon ikuinen neitsyt Maria oppiin. Pysyi neitsyeenä hedelmöittyessä, synnyttäessä ja ikuisesti. Itse Maria sikisi ilman perisyntiä. Otettiin suoraan Taivaseen. Voit rukoilla häntä, ja sitten tapahtuu ihmeitä ja hän saattaa ilmestyä sinulle.

      Mariasta voi lukea lisää tutustumalla Lähi-Idän, Kreikan ja Rooman neitsytäiti-jumalatar kultteihin, jotka olivat suosittuja ajanlaskun alussa.

      Raamatussa Matteus 1:24-25 sanoo: Herättyään unesta Joosef teki, niinkuin Herran enkeli oli käskenyt hänen tehdä, ja otti vaimonsa tykönsä eikä yhtynyt häneen, ennenkuin hän oli synnyttänyt pojan. Ja hän antoi hänelle nimen Jeesus.
      Mutta tämä ei estä sinua katolisena. Usko enemmän katolisen kirkon Maria-oppeihin, joiden kehittely lähti tuolta jumalatarkulttiajalta.

    • PasiToivonen

      Mitä pahaa Maria on sinulle tehnyt?

    • enpetäitseä

      Olenko sanonut että Maria olisi tehnyt minulle jotain pahaa?
      Onko vaikea asia itsellesi Mariaan liittyvä turha hömpötysoppi? Kommenttisi sinun defenssi?
      Valitettavasti katoliset jäävät alakynteen kaiken tuon opin perusteluissa. Se on monessa keskustelussa todettu. Perustelut ovat epäloogisia ja keinotekoisia.
      Kiirastuli toinen oppi joka turha ja epäraamatullinen.

    • PasiToivonen

      Kovin katkera tunnut olevan Marialle. EI mitään myönteistä sanottavaa.

      Et ole myöskään sanonut että Maria EI olisi tehnyt sinulle jotain pahaa.

      En tarvitse tyhjiä väittelyitä oman egoni paisuttamiseksi.

    • enpetäitseä

      Tyypillistä katolilaisen "argumentointia" Maria-opista. Tai siis eihän tuo ole edes mitään argumentointia. Viestisi kertoo paljon asian problematiikasta. Sorry for you.
      Maria oli hyvä uskovainen nainen. Neitseenä avioon, täytti avioliiton yhtymällä mieheensä, sai lapsia ja rakasti heitä loppuun asti. Muuta ei tarvita.

    • lkqadi

      Ketjun aloittelijalle. Miksi et elä kristittynä? Miksi alat noudattaa tapoja? Sekö on uskoasi? Ihminenkö sinua määrää? Lue Raamattua ja opi sieltä, mitä kristittynä oleminen on.

    • Pari_pointtia_sivusta

      Ei kukaan tule katoliseksi tai muuksikaan kristityksi tapoja noudattamalla. Sen, joka tahtoo pelastua, tulee katua syntejään, tehdä parannus ja uskoa evankeliumi Kristuksesta. Usko pois, kirkko ilman Kristusta, ilman todellista kääntymystä ja Jumalan tuntemista ei sinua kovin kauaa lämmitä. Jumalan on todellinen, eikä Hänen luokseen päästä minkään filosofian tai tapojen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta, niinkuin Hän itsekin opetti.

      Pari lainausta Jeesukselta:

      "Mutta sittenkuin Johannes oli pantu vankeuteen, meni Jeesus Galileaan ja saarnasi Jumalan evankeliumia ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"." (Mark. 1:14, 15)

      Joh. 3:
      16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
      17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
      18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
      19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
      20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
      21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

      "Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen." (Joh. 10:9)

      "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." (Joh. 14:6)

      Matt. 7:
      13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
      14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
      15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
      16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
      17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
      18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
      19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
      20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
      21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

      Jeesus Kristus on se portti ja ainoastaan Hänen kauttaan, Hänen sovitustyönsä ansiosta, oman syntinsä tunnustaen ja Häneen turvaten ihminen pelastuu ja näin myös Katolinen kirkko opettaa. Suosittelen tosiaan lukemaan katekismusta ja Raamattua ja käymään vaikkapa messuissa, mutta muista tämä: Et pelastu etkä tule Jumalan luokse noudattamalla tapoja tai tekemällä temppuja, ei onnistu, koska niinkuin Paavali sanoo: "Kaikki ovat syntiä tehneet, ja ovat Jumalan kirkkautta vailla" (Room. 3:23). Rukoile Jumalalta, että Hän johdattaisi sinut luokseen. Katolisuus ilman Jumalaa ei pelasta, joten älä ala "katolilaiseksi" vaan etsi ensisijaisesti Jumalaa, niin kirkko auttaa sinua löytämään Hänet. Ei niin että etsit ensin mukavaa toimintaa ja kivoja tapoja. Usko pois, kirkko ei kovin kauaa ole kovin "mukavaa" verrattuna moneen muuhun asiaan, ellei Jumala ole toiminnan keskipiste, koska Jumala on elävän veden lähde.

      Paavali, Room. 3:
      19 Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;
      20 sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.
      21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
      22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
      23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
      24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
      25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
      26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

      • lt804

        "Ei kukaan tule katoliseksi tai muuksikaan kristityksi tapoja noudattamalla. Sen, joka tahtoo pelastua, tulee katua syntejään, tehdä parannus ja uskoa evankeliumi Kristuksesta. Usko pois, kirkko ilman Kristusta, ilman todellista kääntymystä ja Jumalan tuntemista ei sinua kovin kauaa lämmitä. Jumalan on todellinen, eikä Hänen luokseen päästä minkään filosofian tai tapojen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta, niinkuin Hän itsekin opetti."

        Erinomaisen hyvä kommentti! Kristus sydämessä on kaiken hengellisen elämän lähde ja keskus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe