Otin eilen risolid ja tänään diapam kuolenko????

Helpme

Otin eilen aamulla yhden risolidin 25mg kun aahdisti ei oikeen auttanut. Tänään otin 2,5mg diapamin kun tuli paniikkikohtaus ja nyt pelottaa että kuolen jos noi saa aikaa jonkun yhteisvaikutuksen. Tietääkö kukaan?? Ja ei kiitos kommentteja soita lääkäriin ymym. Mutta joo nyt paniikki tästä sitten :(

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • benzodiatsepines

      Ei pelkoa. Älä hätäänny. Ne ovat rasvaliukoisia bentsodiatsepiiniä molemmat ja tuo yhteismäärä on diatsepaamiksi muunnettuna noin 28 mg diatsepaamia, joka on terveyden akuuttia vaarantumista ajatellen ajatellen täysin mitätön annos. Diatsepaami ja klooridiatsepoksidi ovat kemiallisesti hyvin lähellä toisiaan, joten kysymys on käytännössä kemialliselta kannalta katsoen samasta lääkkeestä, jota vain otetaan lisää. Bentsodiatsepiineillä itsemurhayrityksistä on selvitty jopa 100 x 50 mg oksatsepaamia ja 100 x 10 mg diatsepaamia. Kuitenkin kova alkoholin juonti noiden lääkemäärien päälle todennäköisesti tappaisi ainakin yhdeksän kymmenestä ilman hoitoa. Tapauksia on monia.

      Bentsodiatsepiineissä ei ole sellaisia vaikutuksia, että ne varsinaisesti vahvistaisivat toistensa vaikutuksia. Ne vain yhtä aikaa otettuna vaikuttavat eri tavoin erilaisten puoliintumisaikojen vuoksi, mutta perusvaikutukset ovat melko identtiset: Lihasten rentoutuminen, raukeus, nukuttaminen ainakin silloin, jos on jo valmiiksi väsynyt, eri asteinen euforia (tässä suhteessa bentsodiatsepiinineissä on jonkin verran profiilieroja). Potilaat melko usein kuvaavat alpratsolaamin (Suomessa Xanor) nostavan mielialaa ja esimerkiksi nitratsepaamin (Suomessa Insomin) pääasiassa vain nukuttavan.

      Esimerkiksi otettaessa tematsepaamia (Suomessa Tenox ja Normison) 20 mg ja klooridiatsepoksidia (Suomessa Risolid) 25 mg ensimmäisenä vaikuttaa tematsepaami, jonka huippupitoisuus plasmassa on saavutettavissa suhteellisen nopeasti. Ihminen tuntee tematsepaamin jo noin 5-10 minuutin kuluessa ja saattaa nukahtaa jo, ennekuin klooridiatsepoksidi on ehtinyt vaikuttaa pidemmän puoliintumisaikansa takia ollenkaan. Kun klooridiatsepoksidi alkaan vaikuttaa, uni syvenee ja mitä todennäköisimmin pitenee. Vaikutus on tietysti suurempi ja voimakkaampi, mutta ne eivät farmakologisesti varsinaisesti voimista toistensa vaikutusta. Alkoholi on taas täysin eri asia: 75 mg klooridiatsepoksidia ja suhteellisen pienikin alkoholimäärä vie muistin useiksi tunneiksi, vaikka ihminen ei ole hengenvaarassa, ellei niiden yhteisvaikutuksen alaisena aja itseään riskikäyttäytymisellä sellaiseen tilanteeseen. Em. tapauksessa alkoholi siis voimistaa klooridiatsepoksidin vaikutusta ja päinvastoin, jolloin vaikutuksen matemaattinen summa X X on suurempi kuin 2X (esimerkiksi 3X).

      Bentsodiatsepiinejä tulisi kuitenkin käyttää vain tilapäisesti ja harkitenkorkeintaan 2-3 viikkoa ja sinä aikana olisi käytävä läpi kaikki normaalia unta edistävät tekijät. Jatkuvampaan käyttöön suositellaan enmmän esimerkiksi tiettyjä depressiolääkkeitä, kotka eivät sinällään aiheuta fyysistä riippuvutta, mutta psyykkistä eriasteisesti koetun hyödyn mukaan. Niiden saamiseksi ei tarvitse olla depressiopotilas diagnooseineen, vaan joitakin niistä käytetään pininä annoksina unettomuuteen. Myös joitakin neurolepteja käytetää pieninä annoksina unettomuuteen, mutta usein niiden sivuvaikutukset ovat epämiellyttäviä esimerkiksi levomepromatsiini (valonarkuus, aamun kova tokkuraisuus ja suoranainen paha olo).

      Koeta välttää betsodiatsepiinien syöntiä. Älä käytä niitä ainakaan pitkiä aikoja vaan keksi vaikkapa vertaisryhmien ja lääkärien kanssa unta edistäviä toimintoja ja päivittäistä selviytymistä ilman niitä. Tiedän, mistä kirjoitan. Et siis ole missän vaarassa tuon annostuksen takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe