Neljän prosentin välityspalkio?!

Kallista.on

Kuulostaa hurjalta, parasta myydä itse.

"Effortia Oy:n tekemässä välityspalkkiovertailussa kävi ilmi, että ammattivälittäjät pyysivät joulukuussa kuluttajilta asunto-osakkeen myynnistä keskimäärin 4,10 prosentin palkkiota. Alueellisia eroja kuitenkin on: Kuopiossa asunto-osakkeen välityksestä pyydetään keskimäärin 3,50 prosenttia ja Lappeenrannassa esimerkiksi kerrostaloasunnon välityksest pyydettiin peräti 4,42 prosenttia.

Kiinteistönvälityksessä keskiarvopalkkio oli joulukuun lopussa 4,29 prosenttia. Alimmat prosentit olivat tässäkin tapauksessa Kuopiossa, jossa omakotitalon välityksestä pyydettiin 3,53 prosenttia. Korkeimmat prosentit olivat Hämeenlinnassa: omakotitalon välittämisestä 4,58 prosenttia.

Effortia Oy on suomalainen kiinteistönvälityksen tietopalvelu, joka ylläpitää maksutonta kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailua."

Taloussanomat

30

2133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ankaraarahastusta

      Välityspalkkiot ei vastaa mitenkään asunnon myynnin kuluja.

      Todelliset kulut pyörii max 500eur nurkilla riippumatta asunnon koosta. Jos myynnin ja paperin kirjoituksen hoitaa välittäjä.

      • Omatoiminen_myyjä

        Alle sataseen jäi. Ilmoitus paikallislehteen riitti löytämään ostajan ja papereitahan tarvittiin vain isännöitsijäntodistus. Kauppakirjan tein itse ja samoin ostajaa varten valmiin varainsiirtoveroilmoituksen. Ostaja puolestaan tarjosi kyydin pankkiinsa, jossa kaupat tehtiin.

        Välittäjän palkkion pistimme mielestäni suunnilleen kahtia. Ei näiden normaalien kerrostaloasuntojen kaupanteko niin hirveän vaikeaa ole.


      • HelppoaRahaa

        Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Neljä prossaa on hyvä ottaa urpoilta, nauran koko matkan pankkiin!


      • No sehän riippuu ihan kohteesta. Kun myin oman osakkeen ennen omakotitaloon muuttamista, meni se kaupaksi ennen kuin ehdin edes ilmoitustaululle lappua laittaa. Kun tuttava myi tilavan yksiönsä hyvältä paikalta, se meni ilmoitustaululapulla ilman että ostaja edes näki kohdetta (henkilöllä kyllä oli yhtiöstä jo ennestään kolme asuntoa, mikä voi vaikuttaa).

        Toinen tuttava pisti omakotitalon myyntiin (heikohkolla sijainnilla). Kuusi yleistä näyttöä ja sen lisäksi kolme yksityistä. Ammattilainen kävi napsimassa valokuvia yhdessä välittäjän kanssa kolmen tunnin ajan. Töitä paiskittu siis kohteessa noin 15 tuntia, minkä lisäksi ajomatkoihin varmaan toinen samanmoinen ja erinäköisten ilmoitusten laatimiseen ja kysyjille vastausten antamiseen varmaan kymmenkuta tuntia. Lisäksi kulut. Kokonainen työviikko siis meni ja matalalla 50 e/h veloitustasollakin tuo olisi pari tonnia... Ei ole vielä mennyt kaupaksi.

        Myin isoäitini kuolinpesän puolesta kämpän taantuvalla seudulla. Pistin välittäjän hommiin ja hinnan sen verran alas, ettei tule ongelmia. Meni kaupaksi kuukaudessa. Välittäjän palkkio oli käytännössä kiinteä. Halvoissa kohteissa usein varmaan onkin. Ei kannata muutaman kympin takia töitä tehdä (enkä nyt puhunut muutamasta kymmenestä tuhannesta eurosta).

        Valitettavasti homma menee niin, että voitot tehdään pääasiassa hyvillä kohteilla. Niissä välittäjän käyttö toisaalta on vähän turhaakin. Joskus voi välittäjä saada paremman hinnan kuin itse saisi, mutta tästä on hyötyä vasta kun mennään arvokkaampiin kohteisiin... Sillä on jo oikeasti merkitystä, myytkö kämpän 900 vai 1 000 kiloeuron hintaan. Jälkimmäinen kannattaa, vaikka välittäjää joutuisikin käyttämään ja välityspalkkio olisikin sen 4%.


    • työn.orja

      Jos joudut ottamaan kämppääsi 25 vuoden lainan, teet ensimmäisen vuoden töitä pelkkää välityspalkkiota varten (okei, myyjä maksaa välityspalkkion, mutta tämä on luonnollisesti leivottu hintaan).

      Kauanko välittäjä teki töitä? Pari tuntia, vai ehkä kokonaisen työpäivän?

      • jaksaa.jaksaa

        Näinhän se näissä ahtaissa ja ylikansoituksen riivaamissa metropoleissa on.
        Suomihan on euroopan tiheimmin asuttu maa, jossa maapinta-alaa per capita on vain niin vähän, että kaavoittajilla on työn ja tuskan takana löytää rakentajille tonttimaata.
        Tästä johtuen ei mitenkään pystytä tyydyttämään valtavan väestönlisäyksen tuomaa asuntokysyntää, joten väkisinkin asuntopulaa syntyy nostattamaan hintoja.

        Rakenteellista korruptiotahan ei Suomen kaltaisessa tasa-arvoisessa kehittyneen asuntopolitiikan demokratiassa ole, joten kyllähän syynä korkeisiin asuntohintoihin on tuo maapinta-alan puute; Suomessahan on kuitenkin satoja miljoonia asukkaita ja pinta-alaa vain muutama tuhat neliökilometriä.


    • naiiivi

      Otin itse välittäjän Kiinteistömaailmasta ja hän kehui kuinka nopeasti yksiöni Helsingistä junaradan varressa menee kaupaksi. Sanoi aluksi välitysprosenttipalkkio on 6% VH hinnasta, olin järkyttynyt, saimme lopuksi hinnan neuvoteltua 4% (joka on vieläkin aivan liikaa 5000e). Ellen silloin olisi ollut nuori ja naiivi olisin kysynyt, jos tämä menee nopeasti kaupaksi mihin välityspalkkiosi 6% perustuu sekä olisin kilpailuttanut välittäjän. Meneelle ei voi mitään, mutta tulevaisuudessa otan opikseni.

    • Enmaksaturhasta

      Olen myynyt 2kpl omia asuntoja hieman yli 3 kymppisenä. Asunnosta muutamia kuvia ja tarvittavilla tiedoilla tori.fi.

      Ei voi helpompaa olla.

      Välittäjä olisi ottanut pienen summan jollaisella summalla tein itse uudet lattiat ja koko asunnon maalauksen ja jäi vielä rahaa yli tonnista.

    • Enmaksaturhasta

      Välityspalkkiot on merkittävä asumiskustannuksien ja kulujen nostaja suomessa jotka rahat laittaa ja onhan niitä paljon.

    • srgrgt

      Asunnonvälittäjät voi helposti kilpailuttaa. Viime kesänä laitoin kuolinpesän kaksi asuntoa myyntiin, yksiö Helsingissä, kolmio Kirkkonummella. Kilpailutus, kaksi prosenttia välityspalkkio ja se sisälsi kaiken. Siis kaiken, jotkut voivat laskuttaa ylimääräistä esim. isännöitsijäntodistuksesta tai vaatia että itse sen hommaa.

      Aivan omaa tyhmyyttä jos ei kilpailuta. Nykyään se on vielä tosi helppoa, netin kautta onnistuu vaivatta.

    • Välistävetäjät

      Välittäjillä ei tee mitään asunnon myynnissä! Uskokaa nyt jo!

      • Anonyymi

        Miksi sitten enemmistö käyttää välittäjää jos sillä ei tee mitään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sitten enemmistö käyttää välittäjää jos sillä ei tee mitään?

        Koska enemmistö ei ole hyviä myyjiä.

        Teoriassa kaikki mitä välittäjä tekee on helppoa, lukuunottamatta kontaktien luominen asuntoja etsiviin, mutta niitähän tarvitaan vain jos kohde on hankalasti myytävissä (esim. kiinteistöt yleensä).

        Käytännössä jo pelkkä asunnon esittely siten, että ostajakandidaatit eivät juokse kirkuen karkuun on kovin haastavaa monelle. Itse en edes yrittäisi myydä kuin jotain kerrostalokämppiä stadissa (ja olen myynytkin itse näitä). Kaikkeen muuhun käyttäisin ja olen käyttänyt välittääjää.

        Suurin ongelma on hyvän välittäjän löytäminen. Eivät kaikki välittäjätkään ihan oikeassa ammatissa ole...


      • Anonyymi
        TheRat kirjoitti:

        Koska enemmistö ei ole hyviä myyjiä.

        Teoriassa kaikki mitä välittäjä tekee on helppoa, lukuunottamatta kontaktien luominen asuntoja etsiviin, mutta niitähän tarvitaan vain jos kohde on hankalasti myytävissä (esim. kiinteistöt yleensä).

        Käytännössä jo pelkkä asunnon esittely siten, että ostajakandidaatit eivät juokse kirkuen karkuun on kovin haastavaa monelle. Itse en edes yrittäisi myydä kuin jotain kerrostalokämppiä stadissa (ja olen myynytkin itse näitä). Kaikkeen muuhun käyttäisin ja olen käyttänyt välittääjää.

        Suurin ongelma on hyvän välittäjän löytäminen. Eivät kaikki välittäjätkään ihan oikeassa ammatissa ole...

        TheRat on kiinteistövälittäjä ja käyttää välittäjää myydessään :D
        Toki tunnusti myyneensä stadissa kerrostalokämppiä...

        Onkohan sun ammattitaito ruosteessa vai mistä kiikastaa. Vai oletko ulkoistanut välitysbisneksesi vuokrafirmalle :D

        -Rommireino


    • Välittäjä1234

      Effortian välityspalkkio vertailulla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Effortia ei voi tietää yksityisen asiakkaan ja välitysliikkeen sopimussisältöä! Harhaanjohtava ja törkeää uutisointia

      • Lapro

        Miten niin Effortian vertailulla ei ole perää? Nuohan on ne hinnat jotka välitysliikkeet itse sivuillaan ilmoittaa! Ei se nyt vertailun vika ole, jos välittäjät kusettaa hinnoittelussaan.


    • sittiäiset

      Mikään ei ole turhempi nk. ammatti kuin KIINTESTÖNVÄLITTÄJÄ!

      He ovat kuin loiset, jotka imevät rahasi ilman mitään riskiä saati edes työpanosta. 5000 euroa talon myynnistä on naurettavaa ROSVOUSTA.

      Heillä ei ole mitään vastuuta yhtään mistään. Heitä ei tarvita myynnissä. Paitsi jos haluat jakaa rahaa ilmaiseksi loisille!

      • Tervetuloa vain tutustumaan välittäjän arkiseen työhön.

        Jossain tuolla ylemmässä kommentissa mainittiin välittäjän työpanokseksi 2 tuntia / myyty kohde. Tuossa ajassa ei saa laadittua edes myyntiesitettä, "helpon" asunto-osakkeen osalta siihen menee asiakirjatilauksiin ja esitteen laadintaan (mukaan lukien myyntilmoitus) kohteen vastuuvälittäjältä sellainen neljä tuntia, siihen päälle vielä esimiehen tarkistuksiin noin tunti hänen aikaansa. Kiinteistöissä aikaa menee paljon enemmän, etenkin haja-asutusalueilla sijatsevissa. Tässä vaiheessa työaikaa on siis mennyt jo vähintään viisi tuntia ja kohde on vasta valmis markkinoitavaksi (tässä esimerkissä olen lähtenyt siitä olettamuksesta, että kohde kuvataan ammattivalokuvaajan toimesta, muuten aikaa menee itse kuvaukseen ja kuvien muokkaamiseen muutama työtunti lisää).

        Sitten alkaa itse markkinointi. Välittäjä käy esittelemässä niin usein kun tarvitsee. Mikäli kohde on haluttu, niin yksi yleisesittely saattaa riittää. Tosin siinä tilanteessa ostajaehdokkaita on sitten useampia ja tarjousneuvotteluita saatetaan sitten käydä muutaman vuorokauden ajan 16 tuntia vuorokaudessa ennen kun lopullinen ostaja on vahvistunut. Vähemmän halutuissa kohteissa välittäjä taas käyttää aikaa turhiinkin esittelyihin ja mikäli ostajaa ei löydy, niin jokainen niista on palkatonta työtä.

        Ostajan löydyttyä seuraa sitten vielä kauppajärjestelyt, kauppakirjojen laadinta, tarvittavat viranomaisilmoitukset ym.

        Eli sen "helponkin" kohteen välittämiseen menee helposti se 30 työtuntia. Yksi ongelma alan arvostuksen suhteen on se, että 90 % tehdystä asiantuntijatyöstä ei näy ulospäin (oikein tehtynä, koska siitä toimeksiantaja maksaa, pitää olla helppoa ja turvallista). Toinen on se, että jotkut idiootit uskovat välittäjän kuittaavan sen välityspalkkion kokonaisuudessaan, vaikka osuus todellisuudessa taitaa keskimäärin yrityksestä riippuen olla noin 25 %.

        Kun vielä lisätään työnteko seitsemänä päivässä viikossa ilman takeita siitä, että palkkaa edes tulee joka kuukausi ja silti todellista osaamista vaativaa asiantuntijatyötä tehden, niin uskalla epäillä "sittiäisen" halukkuutta vastaanottaa tarjoustani kokeilla ammattiamme!

        P.S. Välitysliikkeellä on lakisääteinenvelvollisuus henkilökunnan pätevyyksien ja vastuuvakuutuksen osalta (meillä 1.000.000 € vastuuvakuutus). Yksityinen myyjä voi käytännössä tietoisesti tai tiedostamattaan kusettaa ostajaa ihan vapaasti. Todelliset palkkiotkan eivät todellakaan ole ton huijausfirman kuvailemalla tasolla.


      • Anonyymi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Tervetuloa vain tutustumaan välittäjän arkiseen työhön.

        Jossain tuolla ylemmässä kommentissa mainittiin välittäjän työpanokseksi 2 tuntia / myyty kohde. Tuossa ajassa ei saa laadittua edes myyntiesitettä, "helpon" asunto-osakkeen osalta siihen menee asiakirjatilauksiin ja esitteen laadintaan (mukaan lukien myyntilmoitus) kohteen vastuuvälittäjältä sellainen neljä tuntia, siihen päälle vielä esimiehen tarkistuksiin noin tunti hänen aikaansa. Kiinteistöissä aikaa menee paljon enemmän, etenkin haja-asutusalueilla sijatsevissa. Tässä vaiheessa työaikaa on siis mennyt jo vähintään viisi tuntia ja kohde on vasta valmis markkinoitavaksi (tässä esimerkissä olen lähtenyt siitä olettamuksesta, että kohde kuvataan ammattivalokuvaajan toimesta, muuten aikaa menee itse kuvaukseen ja kuvien muokkaamiseen muutama työtunti lisää).

        Sitten alkaa itse markkinointi. Välittäjä käy esittelemässä niin usein kun tarvitsee. Mikäli kohde on haluttu, niin yksi yleisesittely saattaa riittää. Tosin siinä tilanteessa ostajaehdokkaita on sitten useampia ja tarjousneuvotteluita saatetaan sitten käydä muutaman vuorokauden ajan 16 tuntia vuorokaudessa ennen kun lopullinen ostaja on vahvistunut. Vähemmän halutuissa kohteissa välittäjä taas käyttää aikaa turhiinkin esittelyihin ja mikäli ostajaa ei löydy, niin jokainen niista on palkatonta työtä.

        Ostajan löydyttyä seuraa sitten vielä kauppajärjestelyt, kauppakirjojen laadinta, tarvittavat viranomaisilmoitukset ym.

        Eli sen "helponkin" kohteen välittämiseen menee helposti se 30 työtuntia. Yksi ongelma alan arvostuksen suhteen on se, että 90 % tehdystä asiantuntijatyöstä ei näy ulospäin (oikein tehtynä, koska siitä toimeksiantaja maksaa, pitää olla helppoa ja turvallista). Toinen on se, että jotkut idiootit uskovat välittäjän kuittaavan sen välityspalkkion kokonaisuudessaan, vaikka osuus todellisuudessa taitaa keskimäärin yrityksestä riippuen olla noin 25 %.

        Kun vielä lisätään työnteko seitsemänä päivässä viikossa ilman takeita siitä, että palkkaa edes tulee joka kuukausi ja silti todellista osaamista vaativaa asiantuntijatyötä tehden, niin uskalla epäillä "sittiäisen" halukkuutta vastaanottaa tarjoustani kokeilla ammattiamme!

        P.S. Välitysliikkeellä on lakisääteinenvelvollisuus henkilökunnan pätevyyksien ja vastuuvakuutuksen osalta (meillä 1.000.000 € vastuuvakuutus). Yksityinen myyjä voi käytännössä tietoisesti tai tiedostamattaan kusettaa ostajaa ihan vapaasti. Todelliset palkkiotkan eivät todellakaan ole ton huijausfirman kuvailemalla tasolla.

        Enpä tiedä tuosta. Heikolta välittäjien ammattitaito näyttää. Itse olen ostanut elämäni aikana kolme kohdetta. Minä jouduin itse kirjoittamaan kiinteistönkaupan todistajaklausuulit kauppakirjaan viimeksi, kun välittäjä sitä ei selvästikään osannut. Lähetin ne muutettuna hänelle vain tuntia ennen kauppakirjan allekirjoitusta. Pankissakin ihmeteltiin, kun välittäjä tuli sinne käytännössä kahta kättä heiluttaen. Sitä aikaisemmassa kauppakirjassa niin ikään välittäjä ei osannut edes kauppakirjaa kirjoittaa. Myyjät olivat valinneet välittäjäksi jonkun nuoren naisen, jonka ammattitaito oli aivan olematon. Kirjoittelin sinne ostajana sinne kuuluvia asioita. Myydessä viimeistä kohdetta itse valitsemani välittäjä oli valehdellut kiinnostuneille henkilöille, että kohteesta olisi jo tehty niin ja niin iso tarjous. Liian moni välittäjä näyttää olevan oman elämän helppoheikki. Välittäjiksi tuntuu päätyvän lähinnä ihmisiä, jotka ovat muualla elämässään epäonnistuneita. Minusta jokaisen välittäjää valitsevan ihmisen kannattaa myös tiedustella välittäjän omaa asumisratkaisua. Ei todellakaan kannata valita välittäjäksi henkilöä, joka itse asuu vuokralla. Jos ei itse usko oman kodin hankinnan järkevyyteen, ei ole uskottava siitä muillekaan kertomaan.


    • Anonyymi

      Effortia on kyllä ihan tyhjänpäiväinen taho. Kyllähän asiakas itsekin voi soittaa neljälle välittäjälle ja pyytää heiltä tarjoukset. MItä se Effortia siinä välissä tekee? Ottaa provikat myynnistä eli tekee ihmisten typeryydellä bisnestä. Ei Effortia varmaan hyvää hyvyyttään tai silkasta mielenkiinnosta siinä asiakkaan ja välittäjän välissä kökötä.

      • Anonyymi

        Juuri näin.


    • Anonyymi

      Toki myyminen on vaihtoehto, jos aikaa ja osaamista asialle on. Se on edullisin vaihtoehto.

      Jos välittäjää kaipaa, niin kannattaa ottaa tarjous useammasta paikasta ennen valintaa. Valinnassa kantsii ottaa huomioon välittäjän aluetuntemus ja tulokset aluella.

      Tarjouksen voi tehdä keskitetysti useista paikoissa. Yksi on esim. täällä: https://www.asuntojenhinnat.fi/kilpailuta-valittaja

    • Anonyymi

      Kiinteistönvälittäjien kilpailutuspalveluja on useita netissä.

      Itse sellaista käytin kun myin oman kaksion.
      Välityspalkkio oli 2800€

      www.hintanakertaja.fi
      www.kilpailuttaja24.fi
      www.neliöhinta.fu

    • Anonyymi

      Aloittaja siis haluaa aina halvinta. Aloittaja on siis samalla valmis tinkimään omasta palkastaan?

      Verrataan asiaa lääkärissä käyntiin. Maksatko 100 € ammattitaitoisen lääkärin palveluista, vai 10 € terveysaseman siivoojan diagnoosista?

      Asia on erittäin yksinkertainen, ammattitaitoisen välittäjän ei tarvitse myydä itseään halvalla, kuitenkin myyjälle jää enemmän rahaa kouraan.

      Miten kukaan edes uskoo, että ihminen, joka ei osaa pitää edes omasta palkastaan kiinni, osaisi maksimoida asunnon kauppahinnan?

      Miten halvan välittäjän haluat, miten monta kymppitonnia olet valmis lahjoittamaan ostajalle?? Onko sinulla varaa säästää, sinulla ei ole käyttöä menetetyille rahoille??

      HERÄÄ PAHVIAIVO!!

    • Anonyymi

      Effortia on paskafirma

    • Anonyymi

      Hyvä myyjä on palkkansa ansainnut.
      Meidän välittäjä möi talomme ennen ensiesittelyä,talo 2003 rakennettu lammi kivitalo omalla tontilla 30 km helsingin keskustasta.
      Välittäjänpalkkio 20 tuhatta jonka maksoin mielelläni kun talo oli vuosi sitten myynnissä eri välittäjällä ja ei tullut kunnon tarjousta.
      Huippuvälittäjä pankin välitysliike myi heti ja täydellä hinnalla
      Välittäjällä on väliä.

    • Anonyymi

      Ehdottomasti kannattaa itse myydä. Asunnon myynti ei ole rakettitiedettä. Kun omistaja myy, on siinä ostajan kannalta paljon etua, koska omistaja tietysti osaa parhaiten vastata kysymyksiin. Välittäjät eivät yleensä tiedä mitään oleellista asunnosta, koettu on ja heppoista porukkaa ovat.

    • Anonyymi

      Effortia on paska firma. Ilmoittaa sellaista tietoa joka ei pidä paikkaansa! Effortia ei voi tietää välittäjän ja asiakkaan välisiä sopimuksia ja toteutuneita palkkioita! Laki velvoittaa välittäjiä ilmoittamaan välityspalkkion mutta se ei vastaa todellisuutta koskaan. Välityspalkkio sovitaan aina asiakkaan kanssa sopimuskohtaisesti ja tätä effortia ei voi tietää! Älkää hyvät ihmiset käyttäkö tätä palvelua! Tämä on vaan yksi loinen asuntomarkkinoilla!

    • Anonyymi

      Effortian systeemi toimii näin: 1. markkinoidaan välittäjien palkkio vertailua, joka ei pidä paikkaansa koska he eivät niitä toteutuneita palkkioita tiedä.
      2. Kuluttaja menee ns. Halpaan ja käyttää palvelua. Palvelun käyttö edellyttää, että kuluttaja antaa luvan tietojensa edelleen myyntiin
      3. Effortia myy nämä tiedot välittäjille joilla on aina pula myyvistä asiakkasta
      Effortia kerää näillä tiedoilla miljoona euroa välittäjiltä. Jos välittäjät lopettaisivat näiden tietojen ostamisen niin effortia lakkaisi olemasta ja yksi turha kuluerä poistuisi välityspalkkioista ja välityspalkkiot halpenisi.

    • Anonyymi

      Käytän aina välittäjää, tai sen kaksi kertaa kun olen asunnon myynyt. Laskin että välittäjän kustannus on 0 euroa. Tein siten, että asetin oman tavoitehinnan asunnolle, lisäsin siihen tinkivaran + välittäjäpalkkion.

      Naapuri yritti myydä kämppää itse samasta yhtiöstä, paljon enemmän kävi porukkaa näytöillä meillä kuin naapurin luona. Sain käsityksen, että ihmiset tykkäävät asioida mieluummin välittäjän kanssa ja luottavat ammatikseen tekevän ihmisen työpanokseen enemmän kuin kenen tahansa, joka asuntoa myy.

      Toki on varmaan toisenlaisiakin kokemuksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe