Oletko tietoinen sen...

Ihmisen_tuska

...ruokapöydän hengellisestä sisällöstä joka on katettu tänne foorumiin?

Vaikka tuntisit palavaa halua puolustaa Raamatun totuutta, niin tiedäthän sen johtavan vain väittelyihin. Ymmärräthän siinä sinulle viritetyn ansan? He haluavat sinun täyttävän mielesi heidän Raamatun vastaisella opetuksellaan. He tarjoavat sinulle kirjoitustensa sisällä mukamas "erikoistietoaan", jonka tarkoituksena on ainoastaan jäytää uskoasi Raamatun esittämää totuutta kohtaan.

He haluavat sinun puolustavan Raamatun totuutta tällä foorumilla ainoastaan vain saadakseen sinut lukemaan kirjoituksiaan. Sillä he tietävät, että voidaksesi vastata heidän väittämiinsä, sinun täytyy miettiä ja pohdiskella heidän väittämiensä sisältämää tietoa. Tällä tavoin tulet täyttäneeksi mielesi ja ajatuksesi sekä alitajuntasi - heidän tarjoamallaan "tiedolla".

Mikä saa ihmisen rakentamaan hengellisiä ansoja entisille uskontovereilleen? Kenties sellainen ihminen, joka on menettänyt Jumalan hengen tuoman ilon ja rauhan, saattaa ryhtyä kadehtimaan niitä, jotka ovat vielä Jumalan pyhän hengen vaikutuksen alaisina. Ehkä hänen tavoitteensa on saada ansoja asettamalla iloa ja rauhaa nauttivat ihmiset samaan surkeaan hengellisyyden tilaan, jossa hän itse on? Kenen toimintatapaa tällainen ansojen asettaminen muistuttaa. Eikö itse Jumalan päävastustajan Saa tana Panettelijan?

32

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gloriasatanas

      Vastustajan? Mahdatko edes ymmärtää mikä raamatun saatana on. Et tietenkään.
      Saatana on j u m a l a n lähettämä vastustaja, jonka tehtävä on koetella ihmistä tai estää tätä jostain. Siis ymmärrä ja tiedä tämä, että kaikki lähtee jumalasta, jos raamattua luetaan, myös saatana.

    • Ihmisen_tuska 16.1.2018 20:50

      <>Mikä saa ihmisen rakentamaan hengellisiä ansoja entisille uskontovereilleen? ><

      Millaisiakohan ansoja tuolla tarkoitat, voitko antaa esimerkkejä?

    • hyvä.palsta

      Tämän ruokapöydän sisältö on rehellisyys ja avoin keskustelu, jossa oppeja ei vain sanella vaan niiden perusteista myöskin kysellään ja keskustellaan. Näin pitääkin olla.
      Yritätkö markkinoida viestissäsi Vartiotornin valheellisia oppeja mukamas oikeina? 1914 ja vastaavat.
      Jos yrität, niin turha lässytys asian vierestä pois, ja keskustelu käyntiin oppien perusteista!!
      Pelkkä yleinen lässyttäminen luopioista ja saa ta na pa nettelijasta ei valitettavasti perustele kenellekään mitään. Järkevälle ihmiselle tuo on aika heikko esitys! Mä haluun todisteita, enkä pelkkää tunnepohjaista lätinää.

    • että_näin

      "Vaikka tuntisit palavaa halua puolustaa Raamatun totuutta, niin tiedäthän sen johtavan vain väittelyihin. Ymmärräthän siinä sinulle viritetyn ansan?"

      Eli älä ryhdy väittelemään, sillä et kuitenkaan pärjää? Hyvä neuvo, tosin ei jehovantodistajille millään tavalla uutta.

      "He haluavat sinun täyttävän mielesi heidän Raamatun vastaisella opetuksellaan. He tarjoavat sinulle kirjoitustensa sisällä mukamas "erikoistietoaan", jonka tarkoituksena on ainoastaan jäytää uskoasi Raamatun esittämää totuutta kohtaan."

      Minulla ei ole sen kummempaa "erikoistietoa" kuin se, mitä jokainen viitseliäs ja rehellinen ihminen voi itse etsiä netistä. Tästä tiedosta Vartiotorni tosin haluaa laumansa pitää visusti erossa, jopa pelotteluun ja valehteluun turvautuen. Miksiköhän?

      "He haluavat sinun puolustavan Raamatun totuutta tällä foorumilla ainoastaan vain saadakseen sinut lukemaan kirjoituksiaan."

      Keskusteluun kuuluu toisen osapuolen kuunteleminen/lukeminen. Saarnaamisessa ei sitä taakkaa ole.

      "Sillä he tietävät, että voidaksesi vastata heidän väittämiinsä, sinun täytyy miettiä ja pohdiskella heidän väittämiensä sisältämää tietoa. Tällä tavoin tulet täyttäneeksi mielesi ja ajatuksesi sekä alitajuntasi - heidän tarjoamallaan "tiedolla"."

      Yritätkö "tiedon" laittamisella lainausmerkkeihin vihjata, ettei Jehovan todistajia koskeva kritiikki yleisesti ottaen pitäisi paikkaansa? Ei muuta kuin valheellisia väittämiä luettelemaan ja kumoamaan.

      "Mikä saa ihmisen rakentamaan hengellisiä ansoja entisille uskontovereilleen? Kenties sellainen ihminen, joka on menettänyt Jumalan hengen tuoman ilon ja rauhan, saattaa ryhtyä kadehtimaan niitä, jotka ovat vielä Jumalan pyhän hengen vaikutuksen alaisina. Ehkä hänen tavoitteensa on saada ansoja asettamalla iloa ja rauhaa nauttivat ihmiset samaan surkeaan hengellisyyden tilaan, jossa hän itse on?"

      Millaista iloa ja rauhaa jehovantodistajuus mielestäsi tuo? Minkä arvoista sellainen rauha on, joka järkkyy asiallisestakin kritiikistä, tai totuus, jota ei kestä koetella?

      "Kenen toimintatapaa tällainen ansojen asettaminen muistuttaa."

      Annas kun mietin... Jehovan? Hän itse yllytti Daavidia väenlaskuun ja rankaisi siitä viattomia sivullisia myöhemmin.

      " Eikö itse Jumalan päävastustajan Saa tana Panettelijan?"

      Saatanaa sanotaan valheen isäksi. Lienevätkö hallintoelimen jäsenet ja Suomen haaratoimiston tiedotusosasto sitten hänen poikiaan?

    • Minä suosittelen sellaista ruokapöytää, jonka ruoka-ainekset generoivat eniten suolikaasua.
      Sillä niiku herramme seepaot sanoi kolkatalla ryöväri Dismakselle: kohta olemma paratiisissa notkuvien ruokapöytien ääressä. Ja syötyämme vihkimyspässin killuttimet sekä hernevelliä sekä juotuamme paloviinaa hin-mitalliset, voimme laskea ikuisesti peräilmaa.

    • voielämänkevättaas

      JW org on ainoa oikea todellinen oksennusta sisältävä ruokapöytä. Lukekaa sitä.

    • yksmonistajt_sta

      Aloittaja, "vartiotornimannekiini" varmaankin nyt selittää kaikille että miksi 13,5 miljoonaa laitetiin tapaus Campoksen uhreille, jotta he jättäisivät asian penkomisen?
      Ihanko noin muuten vaan?

      Keskustellaanko asiasta JW orgin sivuilla muuten kun: "luopioiden ilkeämielistä juttua"?
      Tämäkö on sitä hengellistä ruokaa ajallaan?

      Vartiotornimannekiini kertoo myös varmaankin sen miksi 2000 vuotta vanhaa juutalaista kahden todistajan sääntöä noudatetaan, vaikka monia muita juutalaisia sääntöjä ei noudateta?
      Selittääkö JW org asiat?

      Seuralla(järjestöllä) on suuri hätä että tosiasiat tulevat julki ja järjestön ylläpitäviä maksajia lähtee sankoin joukon pois.

      Me emme luota mihinkään JW orgin juttuihin.

      • Ameriikkalaisliikkeiden huolenaiheet liittyvät lähinnä rahan tulon ehtymiseen, kun liikkeiden todellinen puoli on käynyt ilmi netissä. Siksi painot on lopetettu ja salit myyty, kun riviporukat eivät enää halua lähteä pääkonttorin rahoittamiseen. Uhkasakot ja tuomioistuinten kulut sekä tuomitut korvaussummat ovat vaikeita rahastettavia esim. pohjoismaissa.

        Ameriikkalaisliikkeiden tuottama "raamatullinen" kirjallisuus on oman kokemukseni mukaan ollut varsin kevyttä ja pintapuolista. Onko niiden tarkoitus ollut aikanaan vain kerätä rahaa - esim. TOTUUS-kirjaa (1968, 192 s.) myytiin yli 100.000.000 (sata miljoonaa) kpl! Mitä ihmeen tekemistä tuolla kirjalla oli Raamatun kanssa? Avatkaa silmänne!

        Viime vuosien nettiseikkailut ovat luoneet kuvaa vauraasta ameriikkalaisesta mediatalosta oman piirin julkkisjuontajineen. Onko liikkeellä mitään huolta rivijäsentensä hengellisistä tarpeista? Välittääkö ameriikka esim. suomalaiskannattajiensa hyvinvoinnista? Henkilökohtaisesta suhteesta Vapahtajaamme?

        Onko ameriikkalaisliikkeiden missio todella viedä vuosituhantista Sanaa? Aloittaja puhuu kovasti Raamatusta. Mikä on oma suhteesi Raamattuun? Perustuuko sanasi lähinnä ameriikkalaisliikkeiden "esiintymisohjeisiin", joissa liikkeen omat käsitykset ovat "TOTUUS"?

        Luottaisin Raamatun opetuksen osalta enemmän ikiaikaiseen kristilliseen perinteeseen ja akateemisesti koulutettuihin teologeihin kuin näihin suuntaansa etsiviin ameriikkalaisliikkeisiin.

        Tällä palstalla ovat tuoneet esiin ajatuksiaan monet erilaiset ihmiset. Luotan heidän mietittyihin ja punnittuihin kommentteihinsa erittäin paljon enemmän kuin esim. jonkin ameriikkalaisliikkeen "totuuksiin". Täällä jokaisen ajatuksen takana on elävä ihminen ja katsomme näitä asioita yhdessä aihe kerrallaan, rivi riviltä pohjoismaalaisin silmin.

        Sinä voit liittyä mukaan!


      • Joo.o

        Vartiotorni hussuttaa kaikki rahat pedofiilia korvauksiin, kuka haluaa enää lahjoittaa? Toimintaa supistetaan ja samalla pitäisi ihmisten antaa kokoajan enemmän rahaa saamatta mitään vastineeksi. Pedofiilia korvaukset on suuria ja 4 tonnin päiväsakko juoksee. Vaikka järjestö on suuri niin luulisi että tälläisen summat oikeasti tuntuvat ja maksavat jäsenet vähenevät kun kuulevat pedofiili hyysäyksestä.


      • jatkoa.edelliseen
        Joo.o kirjoitti:

        Vartiotorni hussuttaa kaikki rahat pedofiilia korvauksiin, kuka haluaa enää lahjoittaa? Toimintaa supistetaan ja samalla pitäisi ihmisten antaa kokoajan enemmän rahaa saamatta mitään vastineeksi. Pedofiilia korvaukset on suuria ja 4 tonnin päiväsakko juoksee. Vaikka järjestö on suuri niin luulisi että tälläisen summat oikeasti tuntuvat ja maksavat jäsenet vähenevät kun kuulevat pedofiili hyysäyksestä.

        Toivottavasti pedofiili oikeudenkäynnit lypsävät lahkosta rahat ja loppu toiminnalle saadaan viimeistään sitä kautta.


    • Oimarellu

      Ihmisen_tuska 16.1.2018 20:50

      "Oletko tietoinen sen... ...ruokapöydän hengellisestä sisällöstä joka on katettu tänne foorumiin?"
      -Ole utelias, miksi 1914 ei tullutkaan maailmanloppua. Ja kuinka 1914 on vartiotorniin laskettu.

      "Vaikka tuntisit palavaa halua puolustaa Raamatun totuutta"
      -Lahko käyttää vartiotornia. Raamatun se on väärentänyt. Lukaise tältä osin esim. Turusen kirjaa kirjastossasi, lainaa toki kotiisikin.

      "tiedäthän sen johtavan vain väittelyihin"
      -Sinullekin riittää pelkkä totuus, kun sen itse toteat.

      " Raamatun vastaisella opetuksellaan"
      -Mutta 5 Moos 18:20-22 osoittaa väärän profeetan. Jonka mukainen on
      Herätkää n:o 23 v. 1968: Esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta vuodelle 1975.
      Ilm. 20:10 on Jehovan suunnitelma väärälle profeetalle.

      3 Moos 17:15 sallii veren syömisenkin ("lihaa, josta verta ei ole laskettu").
      Verensiirto on elinsiirto. Lahkosi syyllistyy murhiin.

    • Hiipuvan ameriikkalaisliikkeen seurakunnilleen lähettelemiin kirjeisiin on viime aikoina liittynyt epätoivoisuuden sävy. Oletko tietoinen? Voisit, hyvä ketjun aloittaja, tutustua hieman tarkemmin oman liikkeesi vetäjäin pöydälle katettuihin juttuihin. Lisää tänään netissä - Google tarjoaa!

      En ymmärrä vanhavartiotornilaisten yksinkertaisuutta. Jokainen rivijulistaja tuntee sudämessään vakavaa huolta liikkeensä nykytilasta. Miksei pääkonttori halua kertoa vielä liikkeessä sinnitteleville totuutta?

      Yrität kömpelöin keinoin vaihtaa puheenaihetta. Jos haluat tietää jotakin Raamatusta, liity vaikka kansalaisopiston tai kristillisen kansanopiston Raamattukouluun. Akateemisen tutkinnon suorittaneet teologit tuntevat Raamatun. Heillä on koulutuksen tuoma pätevyys opettaa Raamatun Vartiotornissa lukemattomiksi jääneistä lukuisista eri aiheista Sinullekin.

      Ameriikkalaisliikkeiden vaurain aika oli joskus hamalla 1900-luvun lopulla. Siitä asti niiden toiminta ja kannatus on ollut pohjoismaissa vuosi vuodelta vähäisempää. En tiedä, missä "maailmoissa" ja kenen leivissä Sinä näitä pienen hetken kaupaksi käyneitä ameriikkalaisoppeja levittelet. Ja miksi! Ota ensin selvää liikkeesi ahdingosta sekä nettijulkisuuden syistä ja kerro sitten meillekin, miten "teillä" menee.

      • AntiManipulatore

        "Yrität kömpelöin keinoin vaihtaa puheenaihetta."

        Tuon lajin asiantuntija ja soveltaja tekopyhän farisealaisessa aktiviteetissään.

        Saako tuosta toiminnasta jopa palkkaa, verovaroin ja lainsäädännöin tuetun ja ylläpidetyn valtionkirkon kassasta?


    • AntiManipulatore

      Vartiotorniseura antaa oheiset hyödylliset neuvot, joskin suunnattu koskemaan vain kaikkia muita kuin itseään, jonka mallin avaajakin on hyvin oppinut sisäistämään. Kyse on siitä kuulusta kaksoisajattelusta.

      Tiedoksi kaikille. Alla olevat neuvot soveltuvat myös kaikkiin palstalla akitivoituviin ns. kilpaileviin uskoviin uskonliikesidoksineen.

      Mutta kuten tunnettua, niin uskovuus ja itselleen sekä toisille rehellisyys ei tuppaa mahtumaan samaan lauseeseen ja tämä riippumatta minkä uskonliikkeen kattettomien toiveiden ja uhkien kaupittelijoista on kyse.

      Kristinusko (-kaan) ei kestä kriittistä punnintaa.

      *

      ”Onko totta, että kaikissa uskonnoissa on jotain hyvää?''

      ''Useimmat uskonnot kyllä opettavat, että ihmisen ei pitäisi valehdella eikä varastaa ja niin edelleen. Mutta riittääkö se? Joisitko mielelläsi lasillisen myrkyllistä vettä, jos joku vakuuttaisi sinulle, että suurin osa siitä mitä juot on vettä?” (rs-FI s. 379)

      Sekä:

      ”Miksi näkemyksiään tulisi tarkastella ja koetella? Koska valheeseen perustuva usko on silkkaa itsepetosta." (Herätkää! tammikuu 2011, s. 28)

      ”Entä jos saa selville jotain, mikä näyttää olevan ristiriidassa omien syvään juurtuneiden näkemysten kanssa? Pitäisikö se sivuuttaa? Ei tietenkään. Joskus voi olla erityisen järkevää harkita sellaisia voimakkaita todisteita, jotka näyttävät olevan vastoin sitä, mihin uskoo.” (Herätkää! tammikuu 2011, s. 28, 29)

      "Mikä todella surullista, petetyksi tullut tai harhaan johdettu ihminen pitää usein tiukasti kiinni näkemyksestään siitä huolimatta, että voimakkaat todisteet puhuvat sitä vastaan. Hän voi kiintyä käsitykseensä niin lujasti, että hän yksinkertaisesti sulkee silmänsä ja korvansa kaikilta niiltä todisteilta, jotka saattaisivat osoittaa sen vääräksi.” (Vartiotorni 1. syyskuuta 2010, s. 11)

      Sekä:

      "On ilmeistä, että tosi Jumala, joka itse on ”totuuden Jumala” ja joka vihaa valheita, ei katso suopeasti niitä, jotka pitävät kiinni valhetta opettavista järjestöistä."

      "Ja haluaisitko sitä paitsi edes kuulua uskontoon, joka ei ole ollut rehellinen sinua kohtaan?" (Nykyinen elämämme 1975, s. 45)

    • AntiManipulatore

      "Ehkä hänen tavoitteensa on saada ansoja asettamalla iloa ja rauhaa nauttivat ihmiset samaan surkeaan hengellisyyden tilaan, jossa hän itse on?"

      "Kenen toimintatapaa tällainen ansojen asettaminen muistuttaa. Eikö itse Jumalan päävastustajan Saa tana Panettelijan?"

      Tuosta tulee väistämättä mieleen Raamatun kertomus Eedenistä ja ensimmäisestä ihmisparista, joiden eteen sydämetkin lukemaan kykenevä Jumala laittoi ansan ja koetuksia, alkoi leikitellä heidän kustannuksellaan kuin itselleen valmistamassaan real-tv-showssa ikään.

      Ensiparin ainoana roolina oli sokea robotin kaltainen uskollisuus. Heille ei edes annettu tietoa sekä hyvästä että pahasta, jotta oliisvat voineet tehdä tietoisen valinnan.

      Rakkaudellisiksi liki ensisanoikseen Jumala uhkasi heitä kuolemalla kiristäen. Hyvin rakkaudellinen tervetulotoivotus / vastaanotto elämään ja puhtaan täydelliseen paratiisiin.

      Kun tämäkään ei olisi riittänyt, niin Kaikkivoipa Jumala päästi suuren ja erittäin älykkään, kokeneen, kieron, ilkeän ja super-voimakkaan päävastustajansa Saa.tanan tuota kokematonta ja naivia ensiparia koettelemaan ja manipuloimaan.

      Tämän hän teki ilman B-plaania ja jo ennenkuin ensiparilla oli aikaa edes lisääntyä ja kansoittaa paratiisia niin, että sen jälkeen jokainen olisi vastannut vain omasta uskollisuudestaan Jumalalle.

      Näin tuo tulevaisuudenkin lukemaan kykkenevä kaikkeuden rakkaudellinen Jumala sälytti ensiparille valmistamansa ansojen seuraamukset koko ihmiskunnalle. Hyvin oikeudnemukaista, inhimillistä ja rakkaudellista kuvakseen luomia ihmisiä kohtaan.

      Onhan se kuitenkin merkillistä miten epätäydelliset ihmiset erilaisiin hankkesiin ryhtyessään osaavat tehdä ja varmistaa erilaisia tukiverkkoja ja B-plaaneja sen varalle, että hanke ei menestyisi suunnitellulla tavalla.

      Miksi tässä kaikessa on 'jotakin' joka nyt vain ei oiken ns. natsaa?

      • että_näin

        "Ensiparin ainoana roolina oli sokea robotin kaltainen uskollisuus. Heille ei edes annettu tietoa sekä hyvästä että pahasta, jotta oliisvat voineet tehdä tietoisen valinnan."

        Paavali jopa sanoo, että nainen petettiin. Hän ei siis tiennyt tai ymmärtänyt, mihin oikeasti on ryhtymässä, samoin kuin on Jehovan todistajiin liittyvän lapsen tai lapsenmielisen henkilön kohdalla. Mikään lieventävä asianhaara tämä tietämättömyys ei Eedenissä kuitenkaan ollut, kuten ei ole Jehovan järjestössäkään. Työmaallakin työnjohto saa rangaistuksen, jos perehdytys on ollut puutteellista ja vahinko sattuu.

        "Näin tuo tulevaisuudenkin lukemaan kykkenevä kaikkeuden rakkaudellinen Jumala sälytti ensiparille valmistamansa ansojen seuraamukset koko ihmiskunnalle. Hyvin oikeudnemukaista, inhimillistä ja rakkaudellista kuvakseen luomia ihmisiä kohtaan."

        Hyvän ja pahan tiedon puusta syömisestä luvattiin kuolema. Tämä lausuttiin Aadamille: "sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma". Rangaistuksen ulottamisesta jälkeläisiin ja koko maahan ei ollut mitään puhetta. Jos kuolemaantuomittu onnistuisi hankkimaan lapsen tuomion täytäntöönpanoa odotellessaan, ei tämä tietenkään olisi tuomion alainen.


    • tunnehuolto 17.1.2018 9:19

      <>Ameriikkalaisliikkeiden huolenaiheet liittyvät lähinnä rahan tulon ehtymiseen..><

      Suomen Evlut-kirkon ohella Vt-seura on rahaongelmissa jos uuttisia seuraa, mutta Vt-seuralla on myös kasvava opillinen uskottavuusongelma netin myötä.

      <>Ameriikkalaisliikkeiden tuottama "raamatullinen" kirjallisuus on oman kokemukseni mukaan ollut varsin kevyttä ja pintapuolista.><

      Oman kokemukseni mukaan Vt-seuran ulkojäsenistön käsissä kuluva kirjallisuus hakkaa syvällisyydessään menen tullen ja siinä välissäkin Evlut-kirkon jäsenten käsissä kuluvan kirjallisuuden syvällisyyden. Siis jos syvällisyydellä tarkoitetaan nippeliyksityiskohtien lukumäärää ja unohdetaan kokonaisuus, jonka pohja meni jo kaksituhatta vuotta sitten.

      <>Onko ameriikkalaisliikkeiden missio todella viedä vuosituhantista Sanaa? ><

      Ihan samaa vuosituhantista sanaa kristityt toistelevat, Jeesuksen petos unohtaen.

      ><Luottaisin Raamatun opetuksen osalta enemmän ikiaikaiseen kristilliseen perinteeseen ja akateemisesti koulutettuihin teologeihin kuin näihin suuntaansa etsiviin ameriikkalaisliikkeisiin.><

      Toisaalta itse etsin edelleen Raamatun näyttöä pakkosiirtolaisuuden jälkeisestä kolmiyhteisen jumalan palvonnasta.

    • Perspektiivinen

      Hasta_luego 17.1.2018 21:32

      "Oman kokemukseni mukaan Vt-seuran ulkojäsenistön käsissä kuluva kirjallisuus hakkaa syvällisyydessään menen tullen ja siinä välissäkin Evlut-kirkon jäsenten käsissä kuluvan kirjallisuuden syvällisyyden. Siis jos syvällisyydellä tarkoitetaan nippeliyksityiskohtien lukumäärää ja unohdetaan kokonaisuus, jonka pohja meni jo kaksituhatta vuotta sitten. "

      -"käsissä kuluva kirjallisuus" ?
      Lahkolaisilta on kielletty lukea muuta raamattuaiheista kirjallisuutta kuin vartiotorniseura oy:n kustantamaa ja todistajilla kaupitteluttamaa.
      Ev.lut -kirkossa, "kirkon kirjallisuutena" voisi ehkä pitää Katekismusta, joka on rippiskoulun "oppikirja". Se taas on Lutherin kirjoittama, joka taas, yllätys, on vartiotornillisessa kirjallisuudessa sanottu jehovantodistajaksi.
      Tuon "jehovantodistajuuden" täytynee lähteä siitä, että se todistaa yhtä lahkon oppilausetta. Oppilausetta siitä, että "aina" on ollut jehovantodistajia.
      Itse lahkon emolahkonhan, raamatuntutkijat, perusti Russell, joka oli metodistiperheen poika, joka ajautui adventistien piiriin ja sieltä ammensi itselleen lahkon perustamisen käytännön taitoa. Näki etuja maailmanlopun ennustamisessa.

      • Perspektiivinen 18.1.2018 11:40

        <>Ev.lut -kirkossa, "kirkon kirjallisuutena" voisi ehkä pitää Katekismusta, joka on rippiskoulun "oppikirja".><

        Melkoisen ylimalkainen katsaus, mutta pääasiahan on, että porukka saa mitä hakee.

        <> Se taas on Lutherin kirjoittama, joka taas, yllätys, on vartiotornillisessa kirjallisuudessa sanottu jehovantodistajaksi.><

        No ei nyt ihan noin, vaan Luther on vuonna 1917 julkaistussa kirjassa nimetty yhdeksi siinä jatkumossa, joka alkoi Paavalista ja päättyi C.T. Russeliin. Jehovantodistajat-nimitys otettiin Vt-seurassa käyttöön vasta 1930-luvulla.

        <> Oppilausetta siitä, että "aina" on ollut jehovantodistajia.><

        Tuo Vt-seuran väite on katteeton.

        <>Itse lahkon emolahkonhan, raamatuntutkijat, perusti Russell, joka oli metodistiperheen poika...><

        Kyseessä oli presbyteeriperhe.


      • Aradoris

        "Kyseessä oli presbyteeriperhe. "

        -ja presbyteerisyys on erilaista kuin metodistisuus.
        Alun perin metodismi oli Englannin kirkon sisäinen herätysliike, joka pyrki tavoittamaan evankeliumilla ja sosiaalisella työllä niitä, joita valtionkirkko ei tavoittanut.

        Presbyteriaaninen kirkko edustaa reformoidun kristillisyyden herätyskristillistä muotoa, reformoitujen opilliset korostukset ovat lähtöisin Jean Calvinilta. Jumalanpalveluksen ulkoinen yksinkertaisuus jatkuu sekä pappien vaatetuksessa että kirkon sisustuksessa. Raamattu on reformoidulle kirkolle erehtymätöntä Jumalan sanaa. Raamatun kriittinen merkitys tulkitaan jonkin verran toisin kuin luterilaisuudessa. Kun Luther korosti, että kirkon elämässä ja opissa ei saa olla Raamatun vastaisia asioita, Calvin korosti enemmän sitä, että seurakunnan toiminnan tulee olla nimenomaan Raamatun mukaista eli sellaista mikä on Raamatussa nimenomaan mainittu

        " Oppilausetta siitä, että "aina" on ollut jehovantodistajia. - Tuo Vt-seuran väite on katteeton."

        -Oikeastaan Vt-seuralla on "jehovantodistajalle" ainakin nämä 2 eri merkitystä. Eli lahkon jäsenyys, velvollisuuksineen ja uhkineen, mökötystuomioihin ja mitä ehkä vielä keksitäänkin.
        Toisaalta merkitys joka kattaa jotakin sellaista mistä Vt-seura ottaa oikeudekseen sanoa sormella osoitettavien historian henkilöiden muiston kautta näitä "jehovantodistajaksi". Tästä merkityksestä ei tiettävästi ole julkaistu vt-artikkelia.


      • Tarkempi_tieto

        >> Se taas on Lutherin kirjoittama<<

        "Katekismuksen on kirjoittanut piispa Eero Huovinen palauteryhmän kanssa." (Wikipedia)


      • Joljolson

        Katekismus http://tunnustuskirjat.fi/vahakatekismus.html
        Taustaa
        Martti Luther julkaisi Vähä Katekismuksen (saksaksi Enchiridion. Der kleine Catechismus) vuonna 1529 kristinopin opettamisen apuvälineeksi.
        Avioliittoon vihkiminen - opas tavallisille papeille (Ein Traubüchlin für die einfeltigen Pfarrherrn) on katekismuksesta erillinen Lutherin kirjoitus vuodelta 1529. Se kuitenkin liitettiin jo ensimmäiseen Vähän Katekismuksen kirjamuotoiseen painokseen.
        Myös Kasteen toimittaminen, saksannettu ja uudistettu kaava (Das Taufbüchlin verdeutschet und aufs neu zugericht) on alun perin itsenäinen Lutherin kirjoitus, ja ilmestyi ensi kerran 1526. Se liitettiin Vähän katekismuksen kolmanteen painokseen.
        (Wikipedia)


      • Aradoris kirjoitti:

        "Kyseessä oli presbyteeriperhe. "

        -ja presbyteerisyys on erilaista kuin metodistisuus.
        Alun perin metodismi oli Englannin kirkon sisäinen herätysliike, joka pyrki tavoittamaan evankeliumilla ja sosiaalisella työllä niitä, joita valtionkirkko ei tavoittanut.

        Presbyteriaaninen kirkko edustaa reformoidun kristillisyyden herätyskristillistä muotoa, reformoitujen opilliset korostukset ovat lähtöisin Jean Calvinilta. Jumalanpalveluksen ulkoinen yksinkertaisuus jatkuu sekä pappien vaatetuksessa että kirkon sisustuksessa. Raamattu on reformoidulle kirkolle erehtymätöntä Jumalan sanaa. Raamatun kriittinen merkitys tulkitaan jonkin verran toisin kuin luterilaisuudessa. Kun Luther korosti, että kirkon elämässä ja opissa ei saa olla Raamatun vastaisia asioita, Calvin korosti enemmän sitä, että seurakunnan toiminnan tulee olla nimenomaan Raamatun mukaista eli sellaista mikä on Raamatussa nimenomaan mainittu

        " Oppilausetta siitä, että "aina" on ollut jehovantodistajia. - Tuo Vt-seuran väite on katteeton."

        -Oikeastaan Vt-seuralla on "jehovantodistajalle" ainakin nämä 2 eri merkitystä. Eli lahkon jäsenyys, velvollisuuksineen ja uhkineen, mökötystuomioihin ja mitä ehkä vielä keksitäänkin.
        Toisaalta merkitys joka kattaa jotakin sellaista mistä Vt-seura ottaa oikeudekseen sanoa sormella osoitettavien historian henkilöiden muiston kautta näitä "jehovantodistajaksi". Tästä merkityksestä ei tiettävästi ole julkaistu vt-artikkelia.

        Aradoris 18.1.2018 15:58

        <>-Oikeastaan Vt-seuralla on "jehovantodistajalle" ainakin nämä 2 eri merkitystä. ><

        Kun Rutherford uudelleensijoitti Russelin taivaaseen ajatuspoliisiksi tuuppaaman suuren joukon maan päälle, niin he eivät olleet jehovantodistajia. Tuo nimitys oli varattu nk. voidelluille ja suuri joukko oli nimitykseltään hyvän tahdon ihmisiä ja heti alkuun heillä ei ollut edes pääsyä nk. muistonviettoon.

        Tuon jaon oppiperuste on edelleen olemassa, mutta vanha nimitys on häivytetty taustalle.


    • Isoisän ja Yleisradion tulon aikoihin 1920-luvulla - eli vain vajaat sata vuotta sitten - ameriikkalaisliike paljasti suomenkielellekin käännetyn "salaisuuden": nykyisin ainoastaan lukkojen takaa löytyvän kirjan nimeltä "Täyttynyt Salaisuus!"

      Pyysin kansalliskirjastoamme etsimään kätköistään ko. "arvoteoksen" ja lukusaliin eteeni kannetussa suomenkielisessä versiossa esitettiin sivulla 76 seuraavanlainen ketju Paavalista Russeliin:

      Paavali - Johannes - Arius - Waldo - Wycliffe - Luther - Russell

      Nuo siis esitettiin ikäänkuin ameriikkalaisliikkeen esiasteina, välittämättä lainkaan siitä, että Waldes, Wycliffe sekä Luther opettivat mm. kolminaisuusoppia!

      Vartiotornin historian opetettiin pohjautuvan seuraavasti:

      "The great Pyramid of Egypt, standing as a silent and manimate witness of the Lord, is a messenger; and its testimony speaks with great eloquence concerning the divine plan (Isaiah 19:19).. Arius .. Waldo .. John Wycliffe .. Martin Luther [were all] part of God's Organization." (w1925 May 15 p. 148-9)"

      Kuuluivatko Luther ja Wycliff aikoinaan Vartiotornin hallintoelimeen? (Governing Body, GB) Oliko hallintoelin olemassa jo ennen Lutheriakin, niin kuin Vartiotornin oma raamatunkäännös (NWT, american english) vuodelta 2013 kertoo kohdassa apostolien teot 15:22 - kirje hallintoelimeltä!?

      Keitä vartiotornihallintoon kuului Apostolien tekojen aikaan?

      Kuka oli muuten C.T. Russelin edeltäjä?

      • monenlaistavalhetta

        Russelin edeltäjä?
        Se oli joku Conley tai Convey? En muista tarkkaan. Mutta todellisuudessa Russel oli vasta toinen RAAMATUNTUTKIJOIDEN presidentti.


      • monenlaistavalhetta kirjoitti:

        Russelin edeltäjä?
        Se oli joku Conley tai Convey? En muista tarkkaan. Mutta todellisuudessa Russel oli vasta toinen RAAMATUNTUTKIJOIDEN presidentti.

        Right! - Aivan totta!

        THE FIRST PRESIDENT OF THE WATCH TOWER SOCIETY was a prosperous Pittsburgh businessman named WILLIAM HENRY CONLEY (1840-97).

        Tässä ikiaikaisen freeminds.orgin mielenkiintoinen tarina rahamiehestä:

        http://www.freeminds.org/history/russellnotfirst.htm

        Kun hallintoelin antaa ymmärtää vaikuttavansa jo UM-käännöksen Apostolien teoissa 15:22, lähettämänsä kirjeen muodossa (!) olisin kovin kiinnostunut Russellin edeltäjistä 1700-1800-luvuilla. Luther (1500), Wycliff (1300) ja Waldes (1100) on siis haluttu nostaa Vartiotornin omissa julkaisuissa esiin liikkeen kuviteltua historiaa rakennettaessa.

        Vartiotornin näkemys hallintoelimen lisäämisestä Raamattuun mm. Apostolien tekojen yhteyteen lienee peräisin ameriikkalaisesta ns. vaihtoehtoisesta totuuden tulkinnnasta paremman myyvyyden takia. Esim. suomalaiset kutsuvat tällaisia "tulkintoja" ihan omalla nimellä.

        Vartiotornihallinto on 1900-luvulla kokoonpantu, Raamatulle täysin vieras elin, jonka lisääminen Apostolien tekojen yhteyteen on puhtaasti ameriikkalaista raamatuntulkintaa. Muussa yhteydessä tällaista ei ole koskaan esitetty - eikä ameriikassakaan ennen kuin Vartiotorni sen omissa lehdissään kannattajilleen "paljasti".

        Koska jehovantodistajilla ei ole historiaa ennen vuotta 1931, sitä ennen ei ole ollut yhtäkään jehovantodistajaa. Siksi puheet jostakin Abelista (!) liikkeen kannattajana ovat ameriikkalaista vaihtoehtoista. Sama koskee kaikkia muitakin liikkeessä ennen tuomari Rutherfordia pyörineitä, myös Russellia.

        Raamattu on täysin eri aikakauden ja eri kulttuurien piirissä syntynyt teoskokoelma, joka ei mainitse sanallakaan ameriikkalaisliikkeistä.

        Siihen ei ole lupa lisätä mitään oman liikkeen elimiä eikä siitä saa ottaa myöskään mitään pois.

        Esim. mormonikirkolla on käytössä omat. erilliset, 1800-luvun täydentävät teoksensa vastaperustettua ameriikkaa varten.


    • "Oletko tietoinen sen...
      ...ruokapöydän hengellisestä sisällöstä"

      jt aina puhuvat sen tärkeydestä mitä pistetään kyselyaukkoon, mutta ei koskaan mitä tulee toisesta päästä ulos. Minusta se on erittäin epähenkistysttytöntä. Minä kehotankin kiinnittämään huomion peräpäähän. Antaako suuhun pantu henkistyttety ravinto parhaalla mahdollisella tavalla peräilmaa? Onko myös tuotettu ääni selkeä ja voimakas? Onko kakka sopivan kovaa, ettei turahda mekkoon, kun innoissaan laskee henkistyneenä siionin suolikaasua. Toisaalta taasen sopivan helävaraista pukamille.
      Sillä sanoihan mooseskin paimenkirjeessään epytgiäläisille, että ruokaan on pantava paljon pattattia, sillä pattattisuhnu se parasta on. Ja sitten ei pidä unohtaa mooseksen kirjeessään erityisesti suosittelemaa välipalaa: vihkimyspässin karvaiset killuttimet. Niitä on helppo napostella vt-lehtiä jakaessa.

    • Elliluveena

      tunnehuolto 19.1.2018 12:01

      "Koska jehovantodistajilla ei ole historiaa ennen vuotta 1931, sitä ennen ei ole ollut yhtäkään jehovantodistajaa. Siksi puheet jostakin Abelista (!) liikkeen kannattajana ovat ameriikkalaista vaihtoehtoista. Sama koskee kaikkia muitakin liikkeessä ennen tuomari Rutherfordia pyörineitä, myös Russellia."

      Russellin siirryttyä ajasta ikuisuuteen (vartiotorni sanoi hänen kuitenkin jatkavan lahkon johtamista) voitti jäämistön oikeustaisttelussa, käräjöinnissä Rutherford.
      Kuitenkaan eivät kaikki tuolloin alistuneet, vaan, nuo Russellin alaiset olivat raamatuntutkijoita, osa raamatuntutkijoita jatkoi itsenäisesti.
      Tuolloin erottautumistoimena Rutherford teki nimenmuutoksen jehovantodistajiksi. Vartiotorniseuraa painava kirjapaino ja tekijänoikeudet näyttävät myös siirtyneen Rutherfordille. Aiemmin oli lehdessä tunnuskuvana risti ja kruunu, ehkä siksi risti joutui kielletyksi.

      Lahko historiaansa kirjoittaessaan puhuu Russellin ajasta käyttäen lahkolaisista nimeä jehovantodistajat.
      Joku lähdekirja sanoo syyksi että osa raamatuntutkijoista ei liittynyt uuden johdon alle sen, että se vaati ankaraa keskusjohtoisuutta ja alistumista.

      Esim. henkilönimityksistä puhutaan teokratiana.
      Raamatullinen demokratia seurakunnista siis poistettiin. (Esim. APT 6:3)

      • Kiitos kommentistasi "Elliluveena"! Kun perinteitä ei liikkeessä ole päässyt muodostumaan, liikkeen historiaa kirjoitetaan sukupolvi kerrallaan uusiksi ja keksitään vähän väliä uusia toiminimiä. Nyt on liikkeen historiankirjoituksissa menossa tämä nettiosoitevaihe.

        JW-orgilaiset eivät tunne "niin hyvin" liikkeen historiaa, näin heidät on opetettu sanomaan. Ameriikkalaishallinnon mukaan liikkeen kannattajia on ollut olemassa jo Adamin ja Evan perheessä! Muut, perinteisemmätkään liikkeet, kuten luterilaiset eivät sentään ole väittäneet liikkeellään olleen kannattajia ennen sen perustajaa Martti Lutheria! Ameriikassa kaikki on mahdollista!

        Koska todellisuudessa liike on ollut lyhytikäinen ja parhaat päivänsä ilmeisesti jo nähnyt ennen nettiosoitteita, näitä historiatietoja tuskin enää paljon tullaan kaipaamaan. 1900-luvun ameriikkalaisliikkeiden elämäkerrat eivät kiinnosta juuri ketään.

        Nettiin ehti piirtyä hitaasti haaleneva kuva Vartiotornin vuosista.


      • aikanäyttää
        tunnehuolto kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi "Elliluveena"! Kun perinteitä ei liikkeessä ole päässyt muodostumaan, liikkeen historiaa kirjoitetaan sukupolvi kerrallaan uusiksi ja keksitään vähän väliä uusia toiminimiä. Nyt on liikkeen historiankirjoituksissa menossa tämä nettiosoitevaihe.

        JW-orgilaiset eivät tunne "niin hyvin" liikkeen historiaa, näin heidät on opetettu sanomaan. Ameriikkalaishallinnon mukaan liikkeen kannattajia on ollut olemassa jo Adamin ja Evan perheessä! Muut, perinteisemmätkään liikkeet, kuten luterilaiset eivät sentään ole väittäneet liikkeellään olleen kannattajia ennen sen perustajaa Martti Lutheria! Ameriikassa kaikki on mahdollista!

        Koska todellisuudessa liike on ollut lyhytikäinen ja parhaat päivänsä ilmeisesti jo nähnyt ennen nettiosoitteita, näitä historiatietoja tuskin enää paljon tullaan kaipaamaan. 1900-luvun ameriikkalaisliikkeiden elämäkerrat eivät kiinnosta juuri ketään.

        Nettiin ehti piirtyä hitaasti haaleneva kuva Vartiotornin vuosista.

        Jehovan todistajat ovat nyt lähes esim. amishien kaltaisia. Ei saa olla tekemisissä ulkopuolisten kanssa muuten kuin kenttäpalveluksessa työ paikoilla ja välttämättömissä sukulaissuhteissa. (ei erotettujen)
        Tiedotusvälineiden julkaisuja ei suositella. (Siellä saattaa olla tietoja Jehovan todistajien töppäilyistä)
        Yhteyksissä ei saa olla Facebookissa, instagramissa ja muissa vastaavissa, muutoin kun oman väen kanssa.
        Näin ei ollut 20 vuotta sitten. (Silloin ei ollut SOMEA)
        Jehovan todistajat hitaasti mutta varmasti menevät yhä syvemmälle kulttimaiseen toimintaa.


      • aikanäyttää kirjoitti:

        Jehovan todistajat ovat nyt lähes esim. amishien kaltaisia. Ei saa olla tekemisissä ulkopuolisten kanssa muuten kuin kenttäpalveluksessa työ paikoilla ja välttämättömissä sukulaissuhteissa. (ei erotettujen)
        Tiedotusvälineiden julkaisuja ei suositella. (Siellä saattaa olla tietoja Jehovan todistajien töppäilyistä)
        Yhteyksissä ei saa olla Facebookissa, instagramissa ja muissa vastaavissa, muutoin kun oman väen kanssa.
        Näin ei ollut 20 vuotta sitten. (Silloin ei ollut SOMEA)
        Jehovan todistajat hitaasti mutta varmasti menevät yhä syvemmälle kulttimaiseen toimintaa.

        Kiitos kommentistasi "aikanäyttää"! Liikkeen suositusten vaikutuksia esim. kouluikäisten vertaiskehitykseen voi vain arvioida. Liike ei sallisi lastenkaan tavata toisiaan esim. somessa. Miten eristäytyminen vaikuttaa verkostoituneessa arjessa?

        Moniko ehtii vielä varttua ameriikkalaisliikkeitä kannattavien perheiden osana? Mitä ristiriita "hengellisen paratiisielämän" ja todellisuuden välillä saa kriittisissä kehitysvaiheissa aikaan?

        Amisseilla on perinteet ja he eivät ole sekaantuneet internetiin. Amissiyhteisö on suljettu ja paikallinen.

        Keskusjohtoinen kansainvälinen nettijärjestö voi olla jatkossa helpompi jättää kuin perinteinen julistajamallinen kontrolliverkosto. Vastaavista toiminnan siirroista internetiin ei ole oikein aiempaa kokemusta.

        Suomessa ja Ruotsissa perinteisen toiminnan alasajo lienee jo niin pitkällä, että edelleen liikkeessä sinnittelevät joutuvat tekemään vain ratkaisun nettijärjestössä jatkamisesta.


    • Neitsuke

      Ja APT 6: 3 kuuluu: Valitkaa siis, veljet, keskuudestanne seitsemän hyvämaineista miestä, jotka ovat Hengen ja viisauden täyttämiä, niin me asetamme heidät tähän tehtävään

      Vastaako vartiotorniseura Jeesuksen kuvausta:
      Mark 10: 42 Mutta Jeesus kutsui heidät luokseen ja sanoi: ”Te tiedätte, että ne, jotka ovat hallitsijan asemassa, ovat kansojen herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla. 43 Niin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, 44 ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon kaikkien orja. 45 Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.”

      Ja Jeesuskin siis puhuu tuossa mahdollisuudesta tahtoa seurakunnan esimieheksi.

      Näin myös 1 Tim. 3:1 ”Jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen”

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe