Jälleen näyttö kaupungin johdosta

Hihityttää

Sahamäen palvelukeskus muuttui käyttökelvottomaksi ja talo ammottaa tyhjyyttään, kun asiakkaat siirrettiin metsäkaltevan yksityiseen hoitoyksikköön. Toki meillä kuntalaisilla on varaa laittaa kiinteistöön uudet ilmastointi laitteistot, uusia keittiö tilat ja sähköpistokkeetkin uudet ruuvailtiin ja taidettiinpa ikkunoitakin uusia. Sitten talo heivataan tyhjäksi ja lämmityskulut kuitenkin juoksee, mutta aivan normaalia kaupungin toimintaa. Talossa ei tiettävästi ole sisäilma ongelmia. Talo kuulemma on myynnissä tai vuokrattavissa alkuperäiskäyttöön. Olisiko ollut mahdollista myydä tai etsiä vuokralainen ensin ja sitten vasta siirtää asukkaat, jolloin rahaa olisi säästynyt huomattavia määriä. Ei, ei tietenkään, koska kaupunki olisi joutunut noloon tilanteeseen sen johdosta, että joku asia olisi mennyt hyvin. No onneksi vastuunkantajia löytyy vaikka kuinka monta, koska se ei tarkoita mitään. Taitaa jonkun hyvinvointi taas yllättävästi petraantua. Tunnen suorastaan suurta ylpeyttä, kun olen kaupungista, missä rahalla ei ole mitään väliä tai jos on, niin otetaan jotain vanhuksilta pois, että päästään balanssiin.

50

2970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suora_vastaus

      Kysymyksessä on valinnanvapaus, joka selkokielellä tarkoittaa kaupungin omaisuuden siirtämistä yksityisomistukseen. Joku suurista kansainvälisistä hoiva- ja hoitoalan yrityksistä ostaa kiinteistön puoli-ilmaiseksi ja asukkaat siirretään heidän nykyisiin tiloihin, jossa he joutuvat kalliisti maksamaan kaikesta. Veroja nuo yhtiöt eivät välttämättä Suomeen maksa ja yhtiöiden johtotehtävissä on ainakin yhden puolueen jäseniä lehtitietojen mukaan. Näin puhalletaan veronmaksajien omaisuutta ahneuden pesään.

      • Paljon.tuhoa

        Sinnehän se entinen ministerikin meni valinnanvapausyhtiöön lobbaamaan veronkiertäjien avuksi. Lähtöisin Hyvinkäältä.


    • Huhupuhe

      Kuinkahan moni näistä vanhuksista halusi itse muuttaa pois tutusta kodistaan Metsäkaltevaan, johon on ikääntydeiden omaisten erittäin vaikea kulkea viettämään aikaa läheisensä kanssa. Tai kuinka moni halusi kaupungin "asunnosta" Attendon vuokralaiseksi. Tuskimpa keneltäkään kysyttiin. Ne joilla oa valtaa mut ei sydäntä päättävät ja ihmiset jotka eivät enää sairaksiensa ja ikänsä vuoksi pysty puolustautumaan tyytyvät siihen....toivottavasti en itse joudu viettämään vanhuuttani kenenkään armoilla.

      • Vaalit.kaukana

        Päättäjien moraali on kuin sieltä syvältä. Ei tässä voi tarkemmin sanoa, koska viesti poistuisi. Itsekkäät päättäjät ovat kiinnostuneita vain kokouspalkkioista.


    • Hihityttää

      Onneksi olkoon Kokko & Kumppanit. Kuten aikaisemmin jo kirjoitin , tuli teille " Täytenä Yllätyksenä". Sanoisin että nyt ollaan tilanteessa, jossa kaikki yrittää siirtää vastuuta toisilleen, eikä kenelläkään ole munaa tai höttyrää kantaa vastuuta eli erota ja myöntää kyvyttömyytensä hoitamaan tehtävää johon palkattu. Voisin tulla neuvonantajaksi sopuhinnalla vähän niin kuin konsultoimaan. Vuositolkulla on puhuttu vanhusten hoitopaikkapulasta tässä kylässä ja se tuli yllätyksenä Kokolle. Ei taida Kokko olla lainkaan tehtiviensä tasalla. Toisaalta, jos Tahko tarvii jotakin tai Red Carpet järjestely apua, niin Kokon Team on todella rivakka, koska pääsee Vippinä sniffailemaan. Huomaa kyllä että nyt on puurot ja vellit lopullisesti sekaisin.

      Ps luojan lykky toiminta säilyi kaupungille niin normaalina, eli homma meni päin helvettiä.

      • Kurjuuden.päättäneet

        Kilpajuoksu Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi on hänen kohdaltaan ohi. Uran varrella puolueen vaihto ja muutoinkin hirveä pyrky on nyt päätösvaiheessa. Kun kaupungin virkamiehistö vie kuin mätää kukkoa, niin johtopäätös on selvä ainakin kaupungin asukkaille. Varsinkin aikoinaan kaupungin verovastuuta kantaneet ja nyt simputetut Sahanmäen hoivakodin asukkaat ovat katkeria kurjasta kohtelusta. Kansalaisten halveksivat katseet kaikkia päättäjiä kohtaan tuon simputuksen jälkeen tulee olemaan heille tuttua.


    • Huhupuhe

      Veron maksajana kiinnostaisi tietää mitä maksoi tämä noin 60 ihmisen muutto Attendon tiloihin väistösuojaan remontin (jota ei sitten ilmeisesti tehdä). Nyt näyttää siltä että muuttivat pois uusien ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevien tieltä.
      Nyt ei mene jakeluun , että ei muka tiedetty jonoon tulevista 38 potilaasta.
      Suurin osahan näistä on jo vuodeosastolla odottamassa jatkohoitopaikkaa tai kotihidon palvelut ei enää riitä, eli ovat pitkään todennäköisesti olleet jo palvelujen piirissä tai yhtäkkiä (välillä 8 -22.1 ) sairastuneet vakavasti ja pysyvästi. Joku tässä nyt mättää pahasti. Miksi näille joossaoleville ei avattu suoraan paikkoja metsäkaltevaan ja Sahanmäen asukkaat jäänneet omiin koteihinsa? Olisi ollut varmasti halvempaa ja inhimillisempää. Nyt pitäisi päättäjien selittää laskun maksajille ja palveluihin oikeutetuille tätä asiaa hieman laajemmin.

    • Vikatikkitaas

      Kokon puheet paikallislehdessä lähentelivät jo törkeyden rajaa kun yritti omaa nahkaansa pelastaa muiden kustannuksella. Onko todellakin näin, että Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja tukeutuu muiden tekemisiin, eikä käytä omia aivojaan ollenkaan. Niin kaun kuin muistan, niin Hyvinkäällä on ollut huutava pula vanhusten hoitopaikoista ja tätähän ei tietenkään Kokko tiennyt lainkaan. Nyt on todellakin syytä ottaa käsittelyyn hänen kykynsä tehtävän hoidossa. Voisiko olla se hetki, kun katsotaan onko hänestä vastuunkantajaksi? Itse veikkaan että ei, sillä se vaatii moraalia. No eipä tarvitse poskipunaa kun ilmaantuu ihmisten ilmoille.

      • JaskaSuorapuheinen

        Kun ministeri töpeksii pahasti hän joutuu Valtakunnan oikeuteen ( viimeksi Juhantalo ) , mutta onko kunta-alalla vastaavaa tahoa, jossa veronmaksajien edustajana tuhoa tehneiden asiat ratkaistaisiin oikeustoimessa?


      • tulevamenevävanhus

        Ihmettelen minäkin sitä, että vanhusten määrä on tullut jollekulle yllätyksenä. Onhan tässä ollut sata vuotta aikaa muodostaa siitä jonkinlainen käsitys. Vai eikö ole kuoltu kyllin ahkeraan?


      • Rakentajasukupolvi
        tulevamenevävanhus kirjoitti:

        Ihmettelen minäkin sitä, että vanhusten määrä on tullut jollekulle yllätyksenä. Onhan tässä ollut sata vuotta aikaa muodostaa siitä jonkinlainen käsitys. Vai eikö ole kuoltu kyllin ahkeraan?

        Pelkkä kuluerä heidän mielestään.


    • ei-metsään-muuttava

      Metsä-Kaltevaan tai jonnekin sinne metsäänhän suunnitellaan lisääkin vanhusten asuntoja. En ymmärrä! Ei meillä kaikilla ole ajokorttia ja/tai kuskia, ja itsenäisinä pyöräilijöinä olemme tottuneet asioimaan keskustassa (lyhyen välimatkan päästä) silloin kun haluamme. Kyttäillä nyt sitten bussien aikatauluja. Kulkeehan sinne varmaan se palvelubussikin, mutta mitä varten senkin pitää kulkea niin aikaisin? Nykyeläkeläiset eivät enää ole maaseudun lypsyaikataulujen mukaan eläviä ja osa meistä haluaa jopa nukkua aamulla, valvottuaan illalla (iltaihmiset ovat vielä älykkäämpiäkin:)

    • Matut-pois

      Talo on valmiina vokiksi kun uusi invaasio tulee.

      • elkäähuolehtiko

        Syksyllä kuulemma tulee . Afrikan maiden suunnalta nyt tuulee, juomavesi vähissä ja 50 000 000 tarvitsee täysihoitoa ! aluksi - Euroopan maiden alueelta


    • Juurinen_Esa

      Ei ne vielä syksyllä voi tulla, kun Kokko ei lähteny maistelemaan minkälaista ruokaa sitten tarjoillaan. On sentään jo vähän valmistauduttu, kun Willaan on tullut Luhdan liike. Mikä se on vieraan ottaessa sitten Suomen pimeää ja kylmää talveä vastaan, kun höyhentakki mukavasti lämmittää?

      • Saunan.takana

        Äänestäjien hölmöyttä kun menevät äänestämään tuollaisia "näpsäkän" näköisiä. Kärsijöiksi joutuvat ne jotka aikoinaan kustansivat nykypäättäjien ikäluokan neuvolapalveluista lähtien. Kiitokseksi heidät kuskataan jonnekin latoon ja kaikesta pitää maksaa erikseen ulkomaiselle yhtiölle.


    • Tulevaisuudenhoitsu

      Ei se Annika Kokollakaan enää kovin kaukana ole se hoivapaikan tarve. Siinä sitten istuskelee märissään ja odottaa kahvia, jota ei edes tarjota. Ruoastakaan aivan turha nillittää, kun hoitajat sanovat sen oksennuksen näköisen litkun olevan soseutettua patapaistia, perunamuusilla, tomaatilla ja suolakurkulla höystettynä, että mummo ottaa nyt kauniisti vaan sen pillin käteen ja alkaa imeskelemään.

    • Lähdetään_Albaniaan

      No, Kokon huushollissa on varmaan varallisuutta sen verran kerättynä, että he pääsevät vanhuksina yksityiseen hoitokotiin. Eikös siihen Hämeenkadun varteen joku grynderi sellaista ala rakentamaan? Eivät nämä huolet kosketa varakkaita, meitä tavallisia aikoinaan pienellä palkalla työtä tehneitä. Sitten se on eläkekin aika pieni.
      Jouduin sairaalassa pyytämään, että ruokani soseutettaisiin, suukivun takia en voinut pureskella. Kyllähän se jauhelihakastike perunoineen hiukan omituisennäköiseksi muuttui. Mutta ei auttanut!

      • Lässi

        No tuon tason suojatyöpaikat ei varsinaisesti nyt mitään rahasampoja ole.


    • Velliä.suuhun

      Köyhille vähemmän veroja maksaneille riittää petipaikka, lasi tekohampaille ja yksi lämmin ruoka/päivää kohti. Turha hirveästi lelliä.

    • YesComment

      Keskustelu etenee tasokkaana, nyt on näköjään jo päästy asian viereen, höpinävaiheeseen. Aloituksessa oli todettu olennainen: Laitoksia ja laitostyyppisiä palvelutaloja myydään yksityisille, jotka eivät maksa veroja täysimääräisesti, ja laskuttavat palveluistaan enemmän, mitä se olisi maksanut järkevällä ja tiukasti valvotulla kunnan tuottamalla palvelulla. Viertolan päiväkoti on hyvä esimerkki kaupungin vastuuntunnottomasta toiminnasta: "Asiantuntijat" totesivat päiväkodin olevan kelvoton päiväkodiksi. Uusi omistaja veti lateksia seiniin ja laitos on kuin uusi, eikä mitään ilmastointi- tai muutakaan ongelmaa ole.
      Kaupungin johto on kykenemätöntä hoitamaan asioita, joissa pitäisi käyttää järkeä ja faktatietoa. Luottamushenkilöiksi näköjään pääsevät asioita ymmärtämättömät.
      Liikennejärjestelyjen suunnitelmien salaaminen on pöyristyttävää ja kaupunkilaisia nöyryyttävää. Kehätiesuunnitelmissa on kolme kehää, mutta yhteenkään ei näytä liittyvän Martinkadun liikenteen suunnitelmat. Kalevankadun ja Seittemänmiehenkadun liittymän suunnitelmat on salattu, mutta yhdet tarpeettomat liikennevalot ovat kuitenkin jarruttamassa pääkadun liikennettä, ja ohjaamassa sitä pikkukaduille. Miksi?
      Jos jossakin yksityisessä yhtiössä, joka joutuu kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla, olisi niin surkea johto ja vastuuhenkilöstö kuin Hyvinkään kaupungilla, niin se firma olisi konkurssissa.

    • Suomi101.unelma

      Ikäihmisiä simputetaan kunnolla, mutta osa "kaikkeen puuttuvista" vaikenee. Missä ovat suvakit sukkineen, kyltteineen ja asunnon tarjoamisineen? Nyt kun olisi puolustettavana ne henkilöt jotka ovat heidän koulutuksensa ja neuvolansa kustantaneet aikoinaan, niin he vaikenevat. Ei ole mielenosoituksia, eikä puolustuspuheita kuultu. Paikallislehti julkaisee hätäisesti kirjoituksia joissa pakkosiirrettyjen omaiset kertovat mm. muuttoautoista joilla vähäisiä kalusteita on siirretty kun yksityisfirma siirsi vain henkilöt vaatteineen. Näin kiittämättömiä ovat ihmiset ja varsinkin yleensä äänessä olevat.

    • EiKapinaa

      Jos luottamushenkilöt ovat, niin kuin monesti ovat, heikkoja ja kiitollisia saamastaan valtuusto- tai lautakuntapaikasta, he tulevat jäämään vahvan virkamiesporukan pyyhkeiksi. Jos virkamies taas onkin tumpelo, epävarma ja voimakkaasti johonkin aatteeseen suuntautunut, on tilanne aika huono. Kunta on tuuliajolla. Jos/kun virkamiehet ja sopiva luottamushenkilöryhmä pääsevät muodostamaan "pukaman", alkaa kuntalaisilla olla tukalat paikat. Muistissani on tapauksia, joissa puolue sai narratuksi valtuustoehdokkaaksi täysin surkeita henkilöitä. No, valtuustopaikkaa ei tietenkään tullut, mutta lohdutuspaikka teknisestä lautakunnasta aukeni. Tunsin henkilön ja myötähäpeää. Jotenkin järjetöntä, että tyrkyt, joita ei huolita valtuustoon, pääsevät hoitamaan lautakunnissa asioita joista eivät ymmärrä mitään.
      Miksi hyvinkääläiset eivät tee kansalaisaloitteita, vaikka näkevät etteivät virkamiehet ja luottamushenkilöt kykene hoitamaa asioita järkevästi ja oikeudenmukaisesti?

      • JaskaSuorapuheinen

        Viime vaalikaudella teknisen lautakunnan jäsenille ei edes tuotu päätettäviksi kaikkia sille kuuluvia asioita, kuten esim. Martinkadun risteyksen liikennevaloasia. Näin minulle kertoi useampi lautakunnan jäsen kuntavaalien aikana vaalikojuilla torilla kun ihmettelin heidän päätöksiään. Osa ei edes ollut perillä teknisistä asioista, mutta puolue oli paikkaa tarjonnut. Nykyisen lautakunnan jäsenten ammatilliseen pätevyyteen lautakunnan aiheisiin en ole ehtinyt paneutua.


    • EiKapinaa

      Kirjoitat, Jaska, faktaa. Noin se menee. "Puolue" jakaa paikat ilman muita vaatimuksia, kuin että osaa kertoa puoluekantansa. En usko, että esim. teknisessä lautakunnassa kaikilla jäsenillä on riittävästi tietoa asioista joista heidän pitäisi tietää.

    • Ahneus.ketuttaa

      Sahanmäki töppäilyissä ja aktiivimallissakin kaikkein ahnaammin vähävaraisia haluavat kyykyttää "hopealusikka suussa" syntyneet, joilla jo syntyessään on kaikki valmiina. Jopa jotkut valtuutetut syyllistyvät tuollaiseen. Hyvä sitä on solvata työpaikkaa etsiviä kun itse on saanut duuninsa ja toimeentulonsa valmiiksi vanhempien tarjoamana. Moisen kyykyttäjän palveluita en tule itse, enkä edustamieni tahojen puolesta.

      • Ahneus.ketuttaa

        Samaa sarjaa on Aseman koulun tontin nappaaminen kauppakamari kaevereille pois kaupungin asukkaiden käytöstä. Nyt ollaan puuhaamassa tontin ja koulun käytöstä uutta asukas- ja käyttäjäiltaa lasten näkökulmasta katsottuna. Aiempaan teatterimaiseen näytösesitys oltaan verrattuna nyt mennään lasten etu edellä. Yleisesti ihmetellään tuon yhden tonttialueen rakennuksineen himoamista yksityisille kun kaupungin keskustan alueellä on tyhjiä tontteja ja rakennusmaata yli satakertaisesti tarjolla. Ahneudelle ei näköjään ole mitään rajaa.


    • Ehdittävä

      Kotihoidon hoitsuilla on jokin "juoksulista" kohteista ja kaikkiin pitää ehtiä. Käynnit aikoineen menee kännykän kautta. Joskus kohteita päällekkäinkin.

    • NauruPidentääIkää

      Sahanmäki on täydellinen esimerkki siitä mitä kaupungin perusturva hyväpalkkaisine, mutta ammattitaidottimine johtajineen, asiantuntijoineen ja pikkupomoineen voi saada aikaan. Kaupungin ja HUS:n suuri yhteiskeittiö ei pysty edes tuottamaan haaveiltuja annosmääriä jo pelkästään tilojen koon puolesta. Kun rakensimme keittiötä , niin jonkun konsultin suunnitelma näytti tavallisen raksarepenkin ajatuksissa toimimattomilta, mutta mehän vaan tehdään, kun käsketään. Aamupostissakohan se oli, kun kaupunginjohtaja lasketteli luikuria Attendo pakosta. Ei kaupungin ole mikään pakko ostaa toimintoja yksityiseltä ja jättää omat käyttökelpoiset tilat tyhjiksi. Tottakai jos omaetu vaatii jollain jotain, niin sehän tietysti muuttaa asian ja antaa mahdollisuuden käyttää kaupunkilaisten rahat hukkaan. Selvä luikuri oli mm. Ihmisten pelottelu sillä, että vanhukset olisi pitänyt sijoittaa kunnan ulkopuolelle, koska nämä siirretyt vanhukset olivat kaikki sijoitettuna kunnan alueelle johon ymmärtääkseni Sahanmäkikin kuuluu. Mutta näinhän se on, kun aletaan selittelemään ja peittelemään omia virheitä, niin niillä on tapana kertaantua. Todennäköisesti jo nyt sairaalanmäeltä toimitettu ruoka on tullut kaupungille paljon kalliimmaksi, kuin ennen toimipaikoissa tehty, vaikka vanhalla järjestelmällä on ollut rasitteena surkeantyön tehneiden asiantuntijoiden, konsulttien ja muiden suunnitteluun liittyvien palkkakulut. Valitettavan ammattitaidottomia ihmisiä ajautunut kaupungin leipiin. Onneksi kenenkään ei tarvitse suoraselkäisesti kantaa vastuuta töppäyksistä. Annika Kokkohan jo aiemmin antoikin kommentin, jossa siirsi näppärästi virheet muiden niskoille, vaikka hänen pitäisi jo asemansakin puolesta tietää aivan kaikki mitä kunnassa on meneillään, mutta ehkä Tahkon uudet järjestelyt on vienyt huomiota ja muu jäänyt vähän vähemmälle.

      • AhneusEdellä

        Takinkäännön viimeisin vaihe on että kiinteistö myydään. Sitovat tarjouspyynnöt lähtee yksityisille. Kaupungin palvelukeskukseksi se ei palaa. Laskelmien mukaan se ei ollut kustannustehokasta. Näin kertoo Annika Kokko tänään Aamupostissa. Selkokielellä asukkaat ovat siis olleet pelkkä kuluerä kaupungin budjetissa. Näin Kokoomus iäkkäitä Hyvinkäällä kohtelee. Hommahan olisi ollut korjattavissa pienellä kunnallisveron korotuksella, mutta silloin olisi ahneille jäänyt vähemmän etelänmatkoihin.


      • Kökkökokkotraktori

        "Uusi omistaja voi joko aloittaa toiminnan Sahanmäen vanhoissa tiloissa, remontoida palvelukeskuksen tai rakentaa tontille täysin uuden, palveluasumiseen sopivan rakennuksen. Tiedossa on jo useampia ostajaehdokkaita, mutta nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen" ! Uuden omistajan (Attendon) et tartte tehdä mitään remonttia!! Aika ihmeellistä kun aikaisemmin se oli niin huonossa kunnossa että sen takia sieltä piti muuttaa pois!! Attendolla on jo puitesopimus palvelun tuottamisesta kaupungin kanssa että nämä tarjoukset on vain muodollisuus, Sahanmäki on jo käytännössä myyty Attendolle!! Laskelmien mukaan se ei ollut kustannustehokasta. Lisäksi siellä tarjottava laitoshoito ei ole tämän päivän vaatimusten mukaista. Nykyisin suositaan kodinomaista hoitoa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko (kok.) kertoo. No siellä Kultakehrässä minkä kaupunki vuokrasi Attendolta on tosi "kodinomaista" sen laitosmaisempaa paikkaa ei oo hyvinkäällä ennen ollut!! Kyllä täytyy sanoa että kaupunginjohtaja Mattila ja etenkin tämä kaupunginhallituksen pj Kokko on kyllä aikamoisia "ulkoistajia"!! Saatte nähdä niin ei mee kauaa kun henkilökuntakin Kultakehrässä siirretään Attendolle nythän sen asukkaat jo on!!


    • Kokokokokokoko

      Tulee liian kalliiksi kaupungin avata se sanoo Mattila, mutta ei suostu sanomaan paljonko kaupungin päätäjät möhli Kaupunkilaisten omaisuutta. Väittää, että on hometta ja kiinteispuolelta sanotaan rakennuksen olevan hyväkuntoinen. Kumma juttu joku kaupungin johdossa valehtelee surutta. Miksiköhän jonkun yksityisen on noin yleensäkkin halvempaa avata, kuin kaupungin? Nää on niin puhunut kaikki ittensä pussiin, mutta ei väliä senkun sanoo otan täyden vastuun ja lähtee kahville. Voisin mennä kaupungille töihin TÄYDEN VASTUUN OTTAJAKSI, ei loppuis duunit ikinä, ku nää tössii kaiken.

    • PäivänPurkaus

      Homekortti vedetään esiin kun halutaan sekoittaa asiasta tietämättömien päät. Home jää kuulijan/lukijan päähän ja keskusteluun tulee selkeä suunta. Vaikka sen jälkeen todetaankin, ettei hometta ole, niin asiaan on saatu varma kanta: Kun kerran sana "home" on esiintynyt keskustelussa, niin asia on selvä. Siitä pitää päästä eroon. ja eroon pääsee parhaiten myymällä "homekohde". Niin kuin Viertolan päiväkoti. Johon uusi omistaja veti muutaman purkin lateksia, ja samalla todettiin, ettei mitään hometta ole koskaan ollutkaan.
      Hymyilevä ja mukavan tuntuinen kaupunginjohtaja näyttää olevan aika pehmeä leimasin osaavien kunnallispoliitikkojen ja gryndereiden käsissä. Ilkka Holmila vaikuttaa ammattimieheltä AP:n jutun perusteella. (AP 16.2.2018, Sveitsin kenttä on säilytettävä).
      Tuo nykyinen asuintalojen, lähes tien päälle rakentaminen on todella törkeää! Esimerkkinä Hangonsillan alueen eka kerrostalo, ja Hämeenkadun jalkakäytävän päälle rakennettu palvelutalo.
      Kyllä rakennusmaa on kallista!

    • Kristallipallot

      Kaupunki saa varmasti sahanmäkeä myydessään aivan huippuhinnan kun väittää olevan homeessa oikein julkisesti lehdissä vaikka oikeasti hometta ei tiettävästi olekkaan ainakaan kiinteistöpuolen mukaan. Jos ja kun tila myydään niin kannattanee tehdä rikosilmoitus mikäli todistettavasti hometta ei ole, koska näyttää siltä, että joku sumplaus on menossa ja raaemman kautta. Kiva nähdä kenen taskuun kaupunkilaisten rahat sujahtaa.

      • Ops_anteeks

        No sen näkee aina siitä kun auto vaihtuu, että onko sivusta mania tullut. Tää on vaan niin pieni kylä.


    • MikäKannattaa

      Onko vanhusten hoitaminen taloudellisesti kannattavaa? Onko edes työssä käymisessä mitään älyä, sehän johtaa lopulta eläköitymiseen, vanhuuden heikkouteen, sairasteluun ja hoidon tarpeeseen. Kuinka mitataan kustannustehokkuus vanhusten hoidossa? Ja mikä on kannattavaa? Vanhushan kuitenkin lopulta kuolee, joten onko hänen loppuvuotensa päättäjien mukaan saatava mahdollisimman vähiksi, jotta rahaa säästyisi ja kertyisi niille, jotka tarvitsevat sitä koko ajan enemmän ja lisää. On totta, että kunnallisessa palveluiden tuottamisessa on kehitettävää, kunnallisvaalien tuloksilla saadun valtuuston, lautakuntien ja hallituksen poliittisista puoluekannoista riippumaton asiantuntemus on lähes aina nähty riittämättömäksi, joten lautakuntiin tarvittaisiin ulkopuolelta palkattuja asiantuntijoita joilla ei ole minkään puolueen jäsenyyttä. Nythän lautakunnissa on vain puolueiden edustajia, ei asiantuntijoita.

      Se entinen kristillinen nainen on lähes huippukiipijä. Luultavasti kuitenkin esim. yritysjohtajana ei saisi tukea alaisiltaan. Kunnallispolitiikassa "edustamalla", lipomalla ja kähmimällä selviytyy. Täydellinen poliitikko.

      • JaskaSuorapuheinen

        Tarkoitatko päättäjien tavoitteena olevan päästä eläkeläisistä pikaisesti eroon? Liippaa lähelle Hitlerin ja Stalinin johtamia tekoja. On tiedetty että ikärasismi on lisääntynyt, eikä yksikään puolue ole asiasta mielenosoituksia järjestänyt, kuten maassa luvattomasti oleskeleville tai sukupuolineutraalin avioliiton kannattajille, puhumattakaan heidän oikeudestaan lapsiin. Kohta "liian vanhoille" saatetaan näiden päättäjien taholta perustaa ns. loppukäyttöpaikka, kuten sotien aikana oli kun tehtiin tilaa haavoittuneille ja pommitusten uhreille. Niistäkin on vaiettu. Rajusti sanottu, mutta siltä tämä meno näyttää.


      • IhmisetEnsin
        JaskaSuorapuheinen kirjoitti:

        Tarkoitatko päättäjien tavoitteena olevan päästä eläkeläisistä pikaisesti eroon? Liippaa lähelle Hitlerin ja Stalinin johtamia tekoja. On tiedetty että ikärasismi on lisääntynyt, eikä yksikään puolue ole asiasta mielenosoituksia järjestänyt, kuten maassa luvattomasti oleskeleville tai sukupuolineutraalin avioliiton kannattajille, puhumattakaan heidän oikeudestaan lapsiin. Kohta "liian vanhoille" saatetaan näiden päättäjien taholta perustaa ns. loppukäyttöpaikka, kuten sotien aikana oli kun tehtiin tilaa haavoittuneille ja pommitusten uhreille. Niistäkin on vaiettu. Rajusti sanottu, mutta siltä tämä meno näyttää.

        Tuohon liittyen nähtiin tv-uutisissa kun Helsingin kadulla kulki mielenosoittajat meteliä pitäen lakaattien kanssa kun lehmiä oli ulkoilutettu väärin !!!! Joukossa oli myös luontoa vihaavia minkkien tarhoista luontoon päästäneitä kirkujia, joiden viesti jäi epäselväksi. Näille metelöitsijöille ei ihmiset merkitse mitään, mutta eläimien ruokintatavat saavat heidät liikkeelle. Kun tuloksen näkee, niin tietää heidän kotikasvatuksensa epäonnistuneen.


    • Hyihyi

      Hyvinkään päättäjillä on sitä hometta päässä.

    • perstuntumaa_on

      Kaupunginjohtajamme taitaa olla Sipilän porukkaa, ainakin uskovaisten joukkoon kuuluu. No sehän ei mitään hyvää ihmisestä kerro. Niin, olihan se Kokkokin kristillisissä ennen kokoomusta.
      Amen!

      • Pakkotyrkytys

        Kristillisten puolueessa on paljon erääseen uskonlahkoon kuuluvia. Pohjoisen lestadiolaiset ovat kuuluja ahdasmielisyydestään, josa televisiokin oli pitkään kielletty.


    • outasusi

      Just näin ! Mitä meistä vanhoista. Ei muuta kuin kaatopaikalle ja kuormallinen sontaa päälle

    • AhneudenHuiput

      Koko sote saattaa vielä kaatua erän valituksen seurauksena YLE.n alueuutisten mukaan. Siinä menee mukana Sahanmäen junailukaupatkin. Kyllä on päästetty osaamattomat poliitikot valtaan.

      • Odottavanaikaeiolepitkä

        No mutta onhan meillä kädettömiä asiantuntijoita palkattu ruoka ja siivouspuolelle. Ne kun kertoo omia järjettömiä mielipiteitään omille täysin ymmärtämättömille esimiehilleen, niin tuloksenhan arvaa jokainen. Päätöksiä tehdään ymmärtämättä mitä edes päätetään ja luonnollisesti vastuun kanto nolla. Meillä yksityissektorilla saadaan aina mieli hyväksi, kun vain todetaan, että hyvinhän tämä meni, jos verrataan kunnan tekemäksi. Toivottavasti SOTE tulee, niin päästään oikein keräämään kolehtia kuntalaisilta.


    • Anonyymi

      Kyseessä oli näköjään raaka "puhallus" jolla yksinkertaisia valtuutettuja höynäytettiin. Todellisuudessa vähän maalia seiniin ja nyt samaa toimintaa tekee yksityinen taho. Ainakin yksi osakas on ollut taannoin kaupunginvaltuutettuna !!! Kyllä ahneus on huipussaan. Muutkin puolueet ovat olleet asiasta hiljaa. Vaalit vasta vuoden päästä.

      • Anonyymi

        Puhallushan se oli. Myytiin halvalla yksityiselle, joka veteli vähän maalia kuluneimpiin paikkoihin ja nyt kaupunki ostaa kalliillla palveluita yksityiseltä joka toimii noissa tiloissa. Kohta perään kerrottiin ettei rahat riitä hoivapalveluihin. Lisäksi hoitajat lähtevät kokonaan toiselle alalle.


    • Anonyymi

      Ja nyt kuulemma Kultakehrän vuokrasopimus on sanottu irti eli vuokranantaja Attendo ottaa toiminnan omiin nimiinsä.

      Voisiko joku kertoa mitä tässä on tehty ja miksi? Vuokrasopimus oli kuulemma "toistaiseksi voimassa oleva" 6 kuukauden irtisanomisajalla ja on nyt irtisanottu päättyväksi vuoden 2020 lopussa. Kuka kehtaa myöntää tehneensä näin idioottimaisen vuokrasopimuksen ja miksi? Yleensä vastaavat vuorkasopimukset ovat todella pitkäaikaisia, esimerkiksi 15 vuotta ja usein sisältävät myös opiton jatkosta.

      KeuSotella on tämän jälkeen yksi laitos vähemmän.

    • Anonyymi

      Yksityinen henkilö / henkilöt ostivat kohteen, maalia vähän pintaan ja toiminta jatkuu. Kukaan ei valita homeista, eikä muustakaan. Mikähän on seuraava "puhallus" ?

    • Anonyymi

      Tänään Aapossa on juttu Martinkadun "tärinäraidoista". Nettiyhteyksiä varten on katuun avattu kaapelireittejä varten aukot, eli asfaltti poistettu kaapeleita varten useasta kohdasta. Vastahan tuo katu oli auki vuositolkulla remontissa, niin miksei silloin kukaan laittanut putkia johtoja varten? Miksi Hyvinkäällä ei mikään toimi? Liikennesuunnittelun olisi pitänyt kysyä kaikilta toimijoilta mahdollisista johdotuksista. Ei mikään uusi asia nykyään muualla, mutta Hyvinkäällä osataan mokata. Koko suunnitteluyksikön tehtäväkenttä tulisi ulkoistaa välittömästi. On sitä hoitohenkilöstöä vuosien aikana ulkoistettu, joten kysykää sieltä miten toimitaan.

    • Anonyymi

      Viimeisin osoitus kaupungin päättäjien sähläilyistä on Hyvinkään Viertolassa Kotirinteen alueen asemakaavasekoilu vuoden aikana. Syynä sekoiluun päättäjien taholta on se, että olemassa olevaa tonttia ei ole aidattu! Kaupungin hallitus, -valtuusto, ja eri lautakunnat ovat kokoustaneet vuoden aikana useasti ja nyt vasta huomataan että aita puuttuu !!!! Ainakin runsaasti on kokouspalkkioita jaettu ja kokouskahveja juotu kaupungin laskuun ja tuloksena on että siitähän puuttuu aita ja suunnittelu pysäytetään. On meillä viisaat päättäjät, mutta he ovatkin vain poliitikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe