Pandoja myös Kööpenhaminaan

ohimenomatkalla

Tämä varmaan olikin jo tiedossa.

Vielä tämän vuoden puolella (2018) pitäisi Kööpenhaminassakin näkyä kiinalaisia arvovieraita.

https://www.zoo.dk/da/panda/

6

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kööpenhaminassa

      Huhtikuussa 2019 saapuu pandat kööpenhaminaan! Tuo on muuten yllättävän hyvä ja informaatiota pursuava linkki, toisin kun Ähtärissä ei juurikaan ollut tietoakaan vaan enemmänkin salailua. Tuossa yhdessä kuvassa missä ihmiset istuu kahvilassa ja panda istuu lasin takana on hyvä idea. Itse asiassa sama kuin Korkeasaaren karhulinnalla jossa voi syödä ja katsella karhuja pidemmänkin aikaa. Ähtärissä olisi myös hyvä mahdollisuus sen lammikon luona olevan kahvion terassia laajentaa lammelle päin ja lisätä joitakin lintuja siihen, samalla yleisö pääsisi lähemmäksi hienoa lampimaisemaa sekä kuumana kesäpäivänä kuten viime kesänä veden vilvoittava vaikutus pidentäisi alueella viipymistä. Ähtärissä kannattaisi mahdollisimman nopeastikin toteuttaa tuo "lampiterassi"-idea lintuineen.

    • Oliverdo

      Sen lammen ympäristöä voisi todella kehittää mukavammaksi, jolloin kahvin nautiskelu voisi ollakin elämys, edellyttäen ettei lokit ja hanhet hyökkäile. Ei pikkulapset saa muuten syödä jäätelöä rauhassa, ja siitä ei tule mitään. Hyvä idea kunhan se toteutetaan oikein! Ja tuskinpa mikään kallis investointi?

    • mitenköhän

      Kööpenhaminassa panda-talo on maksanut noin 20 miljoonaa euroa. (160 miljoonaa kruunua). Suomeen tullessaan pandoilla oli noin 30 päivän karanteeni. Vastaava lienee Tanskassakin. Jos pandat tulevat maahan huhtikuussa, ne tulevat varsinaisesti nähtäviksi sinne varmaan toukokuusta lähtien.

      Ulkomaisten kävijöiden osuus Ähtärissä lienee viime vuonna ollut alle 2 %, joten suoranaista kilpailua pandaeläintarhojen kesken ulkomaan kävijöistä ei varmaan kauheasti muodostu. Ruotsin suunnasta Ähtärin potentiaalista asiakaskuntaa on etenkin Luulajasta Vaasaan tulevassa laivaliikenteessä, jonka asiakaskunta on kuitenkin aika eri porukkaa kuin Tanskan rajaseudun väki.

      • ruiruirui

        Luulaja-Vaasa laivalla ei kovinkaan montaa kävilää ole eläinpuistoon tullut.


      • mitenköhän

        Tai tuplavuoro koskee ilmeisesti joka viikko perjantaita lisäksi torstaita ja lauantaita kesä- ja heinäkuun ajan. Eli isoimpina matkustuspäivinä on tuplavuorot, mutta hiljaisempina päivinä ei ole. Muutos saattaa nostaa Vaasa-Uumaja -yhteyden matkustajamäärän lähelle 250 000:tta vuonna 2009. Vuonna 2018 matkustajamäärä ylitti 200 000. Pidän todennäköisempänä sitä, että Vaasaan laivalla tuleva on helpompi saada poikkeamaan Ähtärissä kuin vaikkapa Vantaalle lentänyt.


    • Yritetäänkö

      Juu mielummin minäkin ystävien kanssa juon kahvit siellä lintulammella kuin pandatalolla. Olen sitä mieltä että juuri lintuineen (mielummin useampi laji) kun on seurattavaa niin sillä saa viipymistä alueella. Seurueemme oli siinä viimeksi liki tunnin, taisi joku mainita että jonkinlaiset"polkuveneet" siinä lammella voisi herättää mielenkiintoa, mutta häiritseekö se lintuja, tiedä sitten. Maailman eläintarhoissa on kyllä tälläisiä polkuvene-juttuja ja voisivat se olla elämys ulkomaisille vieraille sekä lapsiperheille!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe