kirkko älä pilkka Paavalia !!

hän ei elänyt synnissä mitä Room 7 kuvailee. Vaan hän kertoo sen selvästi miten hän on elänyt ja ei pystynyt muuta kun syntiä tekemään.

Sitä pitäisi tulla selväksi siinä 7 kun hän alussa kertoo OLIMME. 5 Sillä kun olimme lihan vallassa, niin synnin himot, jotka laki herättää, vaikuttivat meidän jäsenissämme, niin että me kannoimme hedelmää kuolemalle,
6 mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

Vai että seurakunnat puhumatta kirkot kertoo että Paavali jatkoi kantamaan hedelmä kuolemalle.
ÄLKÄÄ PILKKAA MUN VELI PAAVALI !!!

7

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässäkin opimme ettei Paavali jäänyt synneissä kuten nä armahdetut syntiset.. joka pitää yhä Paavali suurein syntinen ja Percelen oma..

      http://raamattusivut.fi/?cat=268

    • Ei !! Paavali elännyt synneissä. Room 7 puhuu menessä ajassa !

      • luterilainen_

        Ihmisestä ei tule synnitöntä. Tämän todistaa Room. 7. luku. Paavali kertoo siinä nykyhetkessä itsestään. Sen todistaa myös Paavalin kirjeet kun Paavali joutuu jatkuvasti nuhtelemaan uudestisyntyneitä serakuntien jäseniä syntisestä elämästä. Joensuun yliopiston eksegetiikan professori Lauri Thuren on kirjoittanut siitä Kotimaa -lehteen muutama kuukausi sitten. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Tämä on myös luterilaisen kristinopin ydin. Uskova on syntinen ja vanhurskas samaan aikaan Kristuksen tähden.


      • lisää.aiheesta
        luterilainen_ kirjoitti:

        Ihmisestä ei tule synnitöntä. Tämän todistaa Room. 7. luku. Paavali kertoo siinä nykyhetkessä itsestään. Sen todistaa myös Paavalin kirjeet kun Paavali joutuu jatkuvasti nuhtelemaan uudestisyntyneitä serakuntien jäseniä syntisestä elämästä. Joensuun yliopiston eksegetiikan professori Lauri Thuren on kirjoittanut siitä Kotimaa -lehteen muutama kuukausi sitten. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Tämä on myös luterilaisen kristinopin ydin. Uskova on syntinen ja vanhurskas samaan aikaan Kristuksen tähden.

        Olemme syntisiä ja pyhiä samaan aikaan!

        ”Simul iustus et peccator” tarkoittaa sitä että kristitty on samaan aikaan sekä vanhurskas että syntinen. Tämä oli Lutherin ja on luterilaisen kirkon tärkeä oivallus ja kuuluu ehdottomasti kristinuskon ytimeen. Oman inhimillisen raadollisuutensa kieltäminen vie monesti vain toisten ihmisten (ateistit, homot, sairaat ym.) tuomitsemiseen ja demonisoimiseen ja aivan vinksahtaneeseen teologiaan ja sielunhoitoon.

        Ajatus syntisten-pyhien yhteisöstä on ollut muutamille palstan kirjoittajille punainen vaate, koska he kuvittelevat itsensä ilmeisesti synnittömiksi, samoin vapaakirkollisille ja kräsäläisille (KRS) joiden keulakuvana oli edesmennyt evankelista ja rovasti Kalevi Lehtinen. Analysoidessaan Lehtisen opetusta kirjassaan ”Elävä dogma” piispa Eero Huovinenkin kysyy lopuksi: menestyksen teologiaako?

        Roomalaiskirjeen 7. luku antaa realistisen kuvan ihmisen raadollisuudesta minkä myös arkielämä vahvistaa: ihmisestä ei tulee synnitöntä vaikka monet niin luulevat ja pitävät itseään parempina uskovina ja halveksivat muita (vert. Jeesuksen kertomukseen fariseuksesta ja publikaanista temppelissä rukoilemassa) Myös Jeesuksen opetus Isä meidän -rukouksessa antaa selvän sävelen siitä mitä me olemme.

        Lehtinen jopa väittää kirjassaan Löytöretkellä että kristityn ei tarvitse uskoontulonsa jälkeen enää pyytää Jumalalta anteeksi mitään. Viimeisimmässä painoksessaan samasta kirjasta hän on tosin korjannut pahimmat mokansa mutta hänen ajattelunsa säilyi kuitenkin hänen kuolemaansa asti todennäköisesti samanlaisena.

        Joka on kiinnostunut aiheesta voi tutustua Löytöretkellä kirjan painosten lisäksi piispa (emeritus) Huovisen selkeään analyysiin Lehtisen opeista kirjassa Elävä dogma ja sieltä ss. 94 – 120 olevassa luvussa ”Amerikkalaisen pyhityskristillisyyden suomalainen muunnelma”.


    • ylöspäin_

      ylös

    • >>>>>”Simul iustus et peccator” tarkoittaa sitä että kristitty on samaan aikaan sekä vanhurskas että syntinen. Tämä oli Lutherin ja on luterilaisen kirkon tärkeä oivallus ja kuuluu ehdottomasti kristinuskon ytimeen <<<<< TÄMÄ SAASTA JOKA Luther saarnasi on ollut kaiken tuhoisimman kautta aikoinaan Kristittyjen historiassa ja saanut aikaan että Luther on antanut luvan uskoville olemaan ja pysymään synnissä. VOI VOI SITÄ Luther parka joka ei löytänyt tien Ristille että olis saanut kokea Ristin Voima joka olis vapauttanut hänet täysin synneistä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe