Suoli lamassa

Cindemaari

Onko kohtalotovereita? Olen kärsinyt vuosia pahasta ummetuksesta, joka kuukausia sitten muuttui toimimattomaksi suoleksi. En enää uskalla edes pehmennysaineita käyttää, koska saan kyllä aikaiseksi ripulin, joka ei poistu mitään kautta. Vuosia on ollut selän hermovaurioon opiaattilääkitys, jonka olen saanut vedettyä 300mg:sta 100mg:an/vrk. Olin muutama päivä sitten sairaalan lantionpohjayksikössä opettelemassa vesipumpun käyttöä suolen tyhjennykseen, mutta ei auta sekään. Vain Kolonsteril-jauhe tyhjennykseen. Olen menossa defecografiaan parin vk päästä ja odotan ihmettä ja päivää, jolloin voisin vielä käydä kakalla. Tämä on yhtä helvettiä ollut. Onko muilla kokemuksia ja miten olette saaneet apua?

29

7712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ZaidaK

      Voi raasu ! Eikö lääkärit osaa neuvoa mitään ? Tiedätkö kuitenkin mikä sen toimimattomuuden aiheuttaa ?
      Microlax-peräruiskeliuoskaan ei ole tainnut auttaa sinua ?
      Onko sinulla suoli tähystetty (kolonoskopia), että tietäisi onko suolesi jotenkin toiminnallisesti "vaikea" ?
      Itselläni on suolen rakenteesta johtuva ummetus.
      Paksusuoli on erikoisen mutkallinen ja siellä on "umpipusseja", divertikkeleitä, se ei toimi helposti ja aiheuttaa tukoksillaan sydänoireitakin.
      Ruokavalio on minulla oltava tietynlainen (helposti sulavia ja ulostulevia "mössöjä ja sössöjä") ja lisäksi joskus "autan asiaa" Microlax-liuoksella.
      Ne auttaa aika nopeasti (5-15 minuutin päästä) jonkun verran.

      Liikkuminen auttaaa myös, se saa vatsan sisällön liikkeeelle eli suolen lykkäämään sisältöä eteenpäin.

      Myöhäistä mainita nyt, mutta jos liikaa auttaa vatsaa toimimaan, se ei oikein toimi sitten enää itsestään.

      (En tiedä, mikä defecografia, pitää googlata)

      Voi kun saisit apua !
      toivoo kohtalotoveri

      • Cindemaari

        En tiedä varsinaista syytä. Kolonoskopioita on tehty monta, viimeisimpänä yritettiin heinäkuussa ja koska ei onnistuttu, yleisanestesiassa lokakuussa. Itse uskon suolen venyneen tämän vuosien ummetuksen takia, kuukausikin toimimatta ja työterveys vaan tyhjennytti Kolonsterilillä. Lokakuun tähystyksen jälkeen olen ehkä kolme kertaa saanut pätkän ulostettua. Muutoin tyhjennän kahden viikon välein. Taistelua, tuskaa, pahoinvointia, sitä on ollut. Kaikki mahdolliset tyhjennysaineet kokeiltu ja kuten jo kerroin, enää en käytäkään. Liikun, jumppaan, kahvakuulaan, ruokani ei kai voisi kuitupitoisempaa enää olla. Vettä juon päivät pääksytysten..Olen ihan epätoivoinen!!


      • 27.1.2018 21:41

        En tiedä varsinaista syytä. Kolonoskopioita on tehty monta, viimeisimpänä yritettiin heinäkuussa ja koska ei onnistuttu, yleisanestesiassa lokakuussa. Itse uskon suolen venyneen tämän vuosien ummetuksen takia, kuukausikin toimimatta ja työterveys vaan tyhjennytti Kolonsterilillä. Lokakuun tähystyksen jälkeen olen ehkä kolme kertaa saanut pätkän ulostettua. Muutoin tyhjennän kahden viikon välein. Taistelua, tuskaa, pahoinvointia, sitä on ollut. Kaikki mahdolliset tyhjennysaineet kokeiltu ja kuten jo kerroin, enää en käytäkään. Liikun, jumppaan, kahvakuulaan, ruokani ei kai voisi kuitupitoisempaa enää olla. Vettä juon päivät pääksytysten..Olen ihan epätoivoinen!!


      • Kiitos ZaidaK. Tuntuu niin hyvältä tietää, että joku tietää edes mistä puhun ja myötäelää. Vastauksiani kaksin kappalein ohessa.


    • ZaidaK

      Hei ! Oletko kokeillut tällaista lääkettä kuin Orionin Constella ?
      Gastroenterologi kirjoitti sitä avuksi ja kokeiltavaksi minulle. Se on lääke ummetukseen ja IBS:ään, ärtyneen suolen oireyhtymään. Vai oliko se IBS:n aiheuttamaan ummetukseen, mutta ummetukseen kuitenkin. Ymmärsin, että se saa itse suolessa aikaan "jonkunlaista kimmoisaa liikettä" edistäen vatsan toimintaa eli vähentäen ummetusta. Luepa tuoteseloste.
      En itse en uskaltanut sitä alkaa käyttää, kun palleean pakkaantuva suolen sisältö aiheuttaa minulle
      sydänoireita, tykytytystä ja muljahduksia hyvin herkästi puhumattakaan ähkystä ja puhkusta.
      Jotenkin ajattelin, että Constella voisi lisätä sydänoireitani.
      Kun kävin seuraavan kerran gastroenterogillani, hän kysyi, miten Constella vaikutti.
      Tunnustin, että olen niin arkajalka, etten uskaltanut sitä alkaa käyttää peläten lisääntyviä sydänoireita.
      Lääkäri sanoi, "ettei sydänoireista ole pelkoa, kokeile edes, voit saada apua siitä!"
      No, se unohtui, kun tuli muitakin vaivoja, mutta nyt kun muistin sen, voisin itsea asiassa kokeillakin.
      Lääke on vielä apteekissa, toivottavasti resepti ei ole mennyt vanhaksi.

      Liian kuitupitoinen ruoka ei varmaankaan ole hyväksi sekään. Pitää juoda valtavasti.

      **** Minkälainen sinun kuitupitoinen ruokasi on ? *****

      Jos syö valtavasti kuitua, kuitukin voi tukkia vatsan vaikka joisi runsaasti. Sen seassa täytyy olla jotain "voiteluöljyä" :) Kuidut jäänevät muuten paksunsuolen pusseihin tukkeeksi.
      Olen palannut hyvin runsaskuituisesta ruoasta soseutettuihin kuituihin --> kasvisosekeittoihin, perunamuusiin, soseutettuihin marjajälkkäreihin, smoothiet, keitettyyn kalaan (proteiinia), yms. Vatsani toimii hieman paremmin nyt.

      ViSiblin on kyseenalainenkuitutuote, jota aina tyrkytetään lääkärillä ja joka ei sovi kaikille.
      Vähäisenä määränä sosekeiton seassa se menettelee minulla ja paljon vettä päälle vielä,
      mutta muuten se ei sovi. Se tukkii vielä pahemminsuolen jostain syystä.
      Löysä kaurapuuro tekee"limaa" vatsaan, mikä on parempi minulle kuin Visiblin.
      Keitän aamulla pienen pikapuuron, josta syön toisen puolen ja illemmalla lämmitän mikrossa toisen puolen.

      Vanhanajan risiiniöljy todennäköisesti auttaisi, mutta yllätyksekseni sen myynti on kielletty nykyään, kait koska ne siemenet on myrkyllisiä, mistä sitä tehdään.

      Googlaa Constella Orion !

      Olen hengessä mukana !

      • Syön aika normaalia ruokaa, punaista lihaa en enää vuosiin. Lisänä paljon juureksia tai sitten pelkästään niitä kana-täysjyväleivän kanssa. Marja-hedelmäsmoothieita teen joka päivä ja lisään joukkoon kylmäpuristettua oliiviöljyä. Hedelmiä monta kertaa päivässä. Jopa tuota risiiniöljyä käytin pullollisen ihan hiljattain, sitä sai pyytämällä Jkl Yliopiston apteekista. Vettä on niin töissä kuin kotonakin iso pullo vieressä koko ajan. Visiblin ei ole ollut listoillani, koska juurikin tuntui tukkivan lisää. Ainakaan puoleen vuoteen ei siis ongelmani ole ollut umnetus, vaan pehmeä kuravellikin jää pyörimään sisään eikä suoli anna mitään impulsseja.
        Kiitos tuosta Constella-vinkistä. Otan senkin puheeksi, jos nyt vohdoin sinne lääkärille pääsen. Tekevät siis ensin varjoaineella kuvauksen, jossa suolen toiminta kuvataan, sitten ultraus. Lääkärini lienee alansa spesialisteja, uranuurtaja näiden leikkauksissakin, Matti Kairaluoma. Onneksi tuon nimen hoitaja vinkkasi ja nyt odotan Ihmettä häneltä. Kunhan tämå tilanteeni toivottomuus vihdoin kirkastuisi! Tämä yksi tapaaminen tämän lääkärin kansaa vihdoin aloitti tutkimuksen oikeaan suuntaan ,vaikka sain terottaa siinäkin herkessä, että EI, ULOSTAMINEN EI TUOTA KIPUA, KOSKA EN OLE AIKOIHIN KÄYNYTKÄÄN SELLAISILLA ASIOILLA. Kiitos mukana elämisestä!


      • Anonyymi

        Minulla ollut Costella käytössä nyt kaksi kuukautta. Kärsin jatkuvasti ummetuksesta, olen kokeillut parin vuoden aikana kaikki mahdolliset luontaistuotteet jotka lisäävät massaa. Comstella teki ensin ripulia. Vatsassa pyöräytti muutaman kerran ja sitten kiire vessaan. Kun suoli tyhjenee niin tilanne rauhoittuu. Kärsin ummetuksessa myös pahoinvoinnista ja hirveistä vatsakrampeista jotka saattavat kestää 8 tuntiakin. Näiden oireet ovat helpottuneet mutta toisinaan suoli lopettaa toimimasta ja tilanne kestää monta päivää. Silloin käytän Pegorionia joka pehmittää massaa. Tilanne saattaa siltikin kestää useita päiviä. Kävin IBS-oireisiin erikoistuneella gastroenterologilla joka määräsi Constellan.


    • ZaidaK

      Hei, minun piti vielä sinulle kertoa, että minulla on ollut viikon suolilama, en tiedä miksi, mutta päätin, että kun uloskaan ei tule mitään, en myöskään syö, ennenkuin toimii. Paastosin.
      Join viikon vuoronperään laihaa lihalientä ja hunajateetä monta mukia päivittäin, että jotain energiaa ja nestettä saan ja viidentenä päivänä vatsani alkoi osoittaa toimimisen merkkejä.

      Tuttuni oli sairaalaassa, hänelle tuli suolilama haimatulehduksesta. Joka päivä tuotiin vähän aamiaista ja keittolounas ja vielä iltapalakin jota ihmettelin ! Ihmettelin "halkeaako" hänen vatsansa kohta, mutta kuudentena päivänä se alkoi toimia.

      • Ohhoh! Olen itse miettinyt samaa, onko parempi syödä vai olla syömättä. Runsaalla säännöllisellä syömisellä luonnollisesti tulee kovin tukala olo, joten pienillä annoksilla menen. Ehkäpä tuota soseutettua kokeilen minäkin.


    • BeentheredoneThatttttt

      Syynä on opiaattilääkityksesi. Aloita hyvä ihminen vieroitus heti, ennen kuin pääset hengestäsi! Suoli alkaa todennäköisesti toimia heti kunnollisten vieroitusoireiden alettua.

    • ZaidaK

      Hienoa, että olet nyt alan spesialistin hoidossa !
      Ei voi kuin ihmetellä, miksi vatsasi ei anna impulsseja tyhjentymiseen ?!
      En voi yhtään käsittää kuinka pysty elämään sellaisen vatsan kanssa. Kuitenkin pitää syödäkin.
      Ja käydä töissä ! Olet tosi urhea ja sinnikäs !

      Omat vaikeuteni ovat kaukana sinun vaikeusasteestasi ja minullakin on vaikeaa.
      Kaikki arkipäiväiset asiat pitää suunnitella vatsan toiminnan mukaan tai sen kipeyden mukaan.
      Se tekee elämän aika hankalaksi. Puhumattakaan kuinka paljon henkisesti rassaa tällainen rajoitettu elämä.

      Syöminen pitää suunnitella samoin. Hyvin pieniä annoksia kerrallaan ja aterian koostumus on tullut jo rutiiniksi - eli aika tylsä ja yksipuolinen ruokavalio. Lihat lähti ruokavaliosta jo heti kättelyssä, juustot samoin, vain pehmeää mozzarellaa syön joskus.

      Aamiainen on erikoisen pulmallinen, kun leivän päälle ei ole mitään mitä laittaisi. Yksi kinkkuleikkele tai juustopala jumittaa mahan ja tulee mahavaivoja.

      HUOM ! Vehnäleipä tai vehnäjauhopulla on ehdottoman kielletty. Vehnäleivät on tutkittukin. Ne ei ole ongelmavatsaisen ruokaa, ne paisuu ja jää tukoksi suolistoon.

      Syön kauraleipää. Niissäkin on vähän muita jauhoja, koska kaura ei yksinään "leipoudu" hyvin,
      mutta esim Fazerin Puikula kaurapaahto menee ja on paahdettuna tosi hyvää.
      Pala sitä pelkästään on aamiaiseni kahvin kanssa.

      50% perusruoastani on valmiita mikrokasvissosekeittoja. Niihin voi heittää pari keitettyä kalapalaa sekaan, että saa proteiiniakin. Ne on helppoja. En jaksa aina keitellä ja soseuttaa itse, vaikka itse vihannekset valitsemalla ja maustamalla saa maukkaampaa.

      Hedelmien kanssa joudun olemaan vähän varovainen, en syö kahta enempää päivässä.
      Joissakin on sokeria, joka alkaa "käymään" suolistossa aiheuttaen turvotusta ja kauheasti kaasuja/ilmaa, jotka puolestaan aiheuttaa kipua.

      Juon myös (apteekin) Nutridrink Protein-juomaa putelin päivässä, siinä on proteiinia ja kaikkia vitamiineja ja hivenaineita pikkuisen. Niitten saanti jää liian vähäiseksi yksipuolisella ruokavaliolla.
      Nutridrink juomia annetaan joissain tapauksissa sairaalassakin täydennysruoaksi.
      Se vastaa pientä ateriaa.

      Ihmeen vähällä ruoalla sitä pärjää ja on paljon helopmi olla. Pieneen nälkään tottuu :D
      Ylipaino lähti jo aikaa päiviä. Nyt on tekemistä, ettei laihdu enempää.

      Toivottavasti nämä pari viikkoa menevät sinulla nopeasti tutkimukseen odottaessa ja vielä enemmän toivon tietysti, että tutkimuksista selviäisi jotain käänteentekevää, että saisit apua !

      • Kiitos jälleen kattavasta selvityksestä, ZaidaK. Olet ihana ihminen, kun tuntematonta kohtalotoveria jaksa kannustaa. Lähetän lämpimimmät ajatukseni sinulle 💛


    • Luontaisesti

      Kovasti on tutkittu ja touhuttu, mutta ratkaisua ei näytä löytyneen.

      Oletko kokeillut magnesiumia?

      Käypä luonteistuotekaupasa. Siellä yleensä tietävät paljonkin terveydestä, sairauksista ja terveydenhoidostakin!

      Ei tarvitse jonottaa, eikä maksaakaan kuin ostokset!

      • BeentheredoneThatttttt

        Syynä ovat opiaatit. Aloittaja tietänee sen itsekin, kun mainitsi lääkityksestä aloituksessaan. Tuossa eivät nyt magnesiumit auta, tila on pitkään jatkuessaan jopa hengenvaarallinen.


      • Tiedän opiaattien haitat ja olisin lopettanut aikoja sitten kokonaan, jos neuropaattinen kipuoireistoni sen olisi sallinut (kolme kertaa selkäleikkaus, sittemmin seurannut hermojuurivaurio). Olen kuitenkin saanut vedettyä annostuksen minimiin. Kysyin asiasta tältä alan spesialistilta ja hän sanoi opiaattien ummettavan vaikutuksen olevan niiden pahin haittapuoli. Mutta että tässä mittakaavassa? Ei kuulemma missään tapauksessa. Kukaanhan niitä ei voisi siinä tapauksessa käyttää. Toki luopuisin välittömästi, jos olisi suinkin mahdollista. Kiitos sinulle, haluaisin tuohon päästä.


      • BeentheredoneThatttttt
        cindemaari kirjoitti:

        Tiedän opiaattien haitat ja olisin lopettanut aikoja sitten kokonaan, jos neuropaattinen kipuoireistoni sen olisi sallinut (kolme kertaa selkäleikkaus, sittemmin seurannut hermojuurivaurio). Olen kuitenkin saanut vedettyä annostuksen minimiin. Kysyin asiasta tältä alan spesialistilta ja hän sanoi opiaattien ummettavan vaikutuksen olevan niiden pahin haittapuoli. Mutta että tässä mittakaavassa? Ei kuulemma missään tapauksessa. Kukaanhan niitä ei voisi siinä tapauksessa käyttää. Toki luopuisin välittömästi, jos olisi suinkin mahdollista. Kiitos sinulle, haluaisin tuohon päästä.

        Sivuvaikutukset ovat yksilöllisiä, mutta itselläni spontaani ulostaminen lakkasi kokonaan jo aika vähäisellä lääkeannoksella. Uloste pakkaantui peräsuoleen, joka venähti pienen jalkapallon kokoiseksi pussiksi. Suoli ei tyhjentynyt itsestään eikä lääkkeillä lainkaan, ainostaan vesiperäruiskeilla. Kun lopetin opioidikipulääkityksen (vaihdoin tulehduskipulääkkeeseen) sain vieroitusoireita, joista yksi oli ripuli - ja se oli valtava helpotus.


      • mikähäntässäkinon

        Riippuu varmaan vähän ikäluokastakin, että mitä kannattaa tehdä.
        Itse muistan, kun tupakoin, ei ongelmia ollut. Aamulla joi kupin kahvia ja poltti tupakan, niin jo sai juosta vessaan.
        Kun lopetin, niin kyllä on tullut ähky olo. Maha turpoo ja mikään ei toimi.
        Ainoa mikä auttaa nyt on liikunta. Pitäisi repiä hirveesi, mutta on jalka romuna. Ei voi sitten paljoa. Kohta aloitan röökin uudestaan varmaan. Jos siihen kuolee, niin mitä sitten. Ei ainakaan tarvinut kulkea tönkkönä loppumatkaa..


      • Anonyymi
        mikähäntässäkinon kirjoitti:

        Riippuu varmaan vähän ikäluokastakin, että mitä kannattaa tehdä.
        Itse muistan, kun tupakoin, ei ongelmia ollut. Aamulla joi kupin kahvia ja poltti tupakan, niin jo sai juosta vessaan.
        Kun lopetin, niin kyllä on tullut ähky olo. Maha turpoo ja mikään ei toimi.
        Ainoa mikä auttaa nyt on liikunta. Pitäisi repiä hirveesi, mutta on jalka romuna. Ei voi sitten paljoa. Kohta aloitan röökin uudestaan varmaan. Jos siihen kuolee, niin mitä sitten. Ei ainakaan tarvinut kulkea tönkkönä loppumatkaa..

        En pelottele, mutta ompa niitä 100v ihmisiäkin jotka ovat tupakoineet.
        Että jos elät pidempään sen takia niin, keksi jotain muuta sitten kuollaksesi.


    • ZaidaK

      Hei "Cindemaari", kiitos niin paljon lämpimistä ajatuksistasi, ne ilahduttivat minua kovasti, olen ihan tavallinen tattiainen vaan kuitenkin, mutta välitän kyllä paljon ihmisistä, koska olen itsekin kokenut kaikenlaista vaikeaa, mutta miten sinä jakselet tänään ?
      Teitkö jotain muutoksia ruoan ja syömisen suhteen ?
      Vaikutuksia tuskin olisi vielä...?

      • Minä parhaillaan lopettelen taas tyhjennystä. Tein sen perustavan laatuisen virheen, että kolmen päivän työreissullani kävin lounasruokalassa syömässä. Ja vaikka tietysti kasvisvoittoista ruokaa söin, se oli liikaa. Viime yö oli tuskaa pääkipujen (niitä alkanut ilmetä viime aikoina) ja ylävatsakipujen ja turvotuksen vuoksi (jalkoja myöten). Vaikkei edellisestä tyhjennyksestä ollut ihan viikkoakaan, oli se pakko nyt tehdä. Juuri miehelle sanoin, että nyt siirryn tuntemattoman "enkelini" ruokamalliin. Ehkä kasviksetkaan raakana siis ei ole hyviä.. Iloinen asia tilanteessani on, että soittaessani maanantai-aamuna sairaalaan, onnistui sekä tutkimuksen että lääkärin vastaanoton aikaistaminen. Molemmat on ensi viikolla. Sen voimalla jaksan. Sinun kaltaisesi ihmiset ovat arvokkainta elämässä. Useinhan se on niin, että vaikeuksia läpi käyneet ymmärtävät toisiaan. Joka elämän alueella minullakin niitä on riittänyt, mutta tärkeimmäksi kaikesta nousee terveys. Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos💛


    • ZaidaK

      Hei Cindemaari !
      Mitenköhän voit tänä päivänä ? Jos satut tälle palstalle....
      Toivottavasti voit paremmin !
      Minua odottaa nyt Constella-resepti apteekissa, pakko alkaa kokeilla sitä kuitenkin.
      Kaikkein miedoimpana sitä ei kuulemma saa Suomesta, olisi ollut parempi aloittaa kokeilu miedolla
      annostuksella. Vahvempi voi ehkä aiheuttaa vatsakipuja (joita on jo ennestään) ja pelkään sydänoireita.
      Hyvää kesänalkua sinulle !

    • pallopötsi

      Onkohan Constella aika raju lääke mahdollisilta sivuoireiltaan ?
      Kärsin huonosti toimivasta vatsasta ja sydänvaivoista, en uskaltaisi kokeilla ennenkuin kuulisin jonkun kokemusperäisiä kommentteja.
      Vatsan väänteet provosoi helposti sydänoireita.
      Lääke saattaa aiheuttaa lisää erilaisia vaivojakin.

      Lääke näyttää olevan kauhean kallis !!!
      28 kpl lähes 80€. Huhhuh.
      Tuskin moni ostaa noin kallista lääkettä, se maksaisi maltaita vuodessa !
      Sitä voi käyttää tosin joka toinen päivä.

    • lllkjw

      Mittauta veren pitkäaikaissokeri

    • Anonyymi

      Minulla suoli ei toimi juuri ollenkaan spontaanisti, vaan joudun toimittamaan sen keskussairaalasta saamallani pumpulla.
      Colonoskopiassa ei hirveitä löytynyt, muista tarkemmista tutkimuksista ei ole vielä tullut tuloksia.
      Maha paisuu valtavaksi, jos syön liikaa tai vieraassa paikassa tms.
      Pelkään suolen puhkeavan.
      Pumppaamalla vettä suoleen sieltä tulee paljonkin tulosta.
      Onko tämä siis suolilama?Uloste ei tule ulos, vaikka olisi pehmeää.
      Olisi mielenkiintoista kuulla aloittajan tilanteesta nykyisin.

    • Anonyymi

      Miten saa pumpattua vettä suoleen ?
      Nm. sama ongelma

      • Anonyymi

        Kysy avannehoitajalta (tai lähetettä hänelle).
        Kone on Navina systems. Siinä on ohjain, jolla pystyy pumppaamaan vettä säiliöstä.
        Toisesta painikkeesta tulee ilmaa ja muodostaa suulakkeeseen ilmapallon, jonka avulla pysyy sisällä eikä vesi valu heti ulos.


    • Hei, miten voit nykyään? Minua on vaivannut suolilama jo 2 kuukautta. Kun kerroin asiasta Kysin päivystyksessä, ei minua uskottu, koska tätä on edeltänyt hoitojakso psykiatrisessa sairaalassa. Olen varannut ajan gastroenterologílle tulevalle tiistaille Terveystaloon. Mitkään laksatiivit tai peräruiskeet eivät auta. Kysissä todettiin ettei suoliston ääniä kuulu eikä uloste laskeudu peräsuoleen.
      25.1. aloitettiin Risperidon-niminen psyykenlääke ja silloin alkoivat ulostamis- ja virtsaamisen ongelmat, motorinen "sätkiminen" ja menkat jäivät pois. Ja se jatkuu. Kysissä ei TT-kuvassa näkynyt mitään tukosta. Peräruiskeet tulevat lähes kirkkaina pönttöön takaisin, mitään ei laskeudu.

      • Anonyymi

        kannattaa pyytää lääkäriltä että vaihdetaan se risperidoni pois koska se on yksi pahimmista ummettajista. suosittelen esim: Latuda, Rxulti, Peratsin.


    • Anonyymi

      Itselläni suoli toimii heti kun käyn puolen tunnin reippaalla kävelylenkillä, tai hieman juoksee myös . Joku yhteys on tällä. Parempi jos kävisi joka ilta kävelylenkillä, niin se toimisi hyvin. Jotenkin ne vatsan lihakset asettuu oikeiin paikkoihin, ja saan ponnistettua sen mitä suolessa on, ulos lenkin jälkeen tai ainakin seuraavana päivänä. Muuten ei toimi, paitsi jos säikäytän itseni, joillain tavoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      243
      2101
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1817
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      70
      1523
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1225
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe