Ideoita Lappajärven kehittämiseksi 2

daiana

Kun jaksoin lukea kaikki ideat saman otsikon alla, kakkosta lukuunottamatta, päätin laittaa uuden ketjun. En nimittäin usko että ideat tähän loppuu ja kun on monta ketjua siitä tulee aika pitkä historia, jota voidaan ihastella täällä ollessamme.

Oli tosiaankin paljon ideoita jo koottuna. Kukahan ne sitten alkaisi toteuttamaan?
Mielestäni pitäisi tätä nettiyhteistyötä ihan todella käyttää hyväkseen, sillä se on sitä modernia yhteistä demokraattista tekemistä.

Vain tekemällä, eli siis "ideat pöytään ja tekijät paikalle" periaatteella ne voidaan toteuttaa. Tekijöitä ei siis ole Lappajärvellä, vai mitä tässä odotellaan?
Ai, siis lisää ideoita:

Jostakin syystä ihmiset yleensä aliarvioivat omat resurssinsa ja eivät muka kelpaa mihinkään. Ne jotka sitten pääsevät pinnalle, eli ovat tavallaan tulleet julkkiksiksi, palvotaan ihan tarkkaan monien toimesta. Niistä julkkiksista sitten kirjoitellaan ja heitä kuvataan ja he vaikuttavat sitä ja tätä. Kansa seuraa silmä tarkkana jokaista liikettä. Keskitytään virheliikkeisiin, joista sitten taas kirjoitellaan ja heitä kuvataan ja......

Asetutaanpa tavallisen tallaajan kenkiin. Lappajärvellä kaivataan tekijöitä, ei julkkiksia ja pinnalla liitelijöitä. Osaamista pitää tuoda kehiin. Osaamista on viety pois nuorien muodossa. Nuoret, joille ei ole osattu antaa tulevaisuutta Lappajärvellä ovat vaikuttamassa ympäri maailmaa, ja osa jopa julkkiksiakin.

Heistä ei kuitenkaanole paljon kuultu. Jotakin Rokki- aktiviteetteja on jo saatu vakituiseksi tapahtumaksi nuortenkin toimesta, Lappajärvelle.
Kuinka paljon toisivatkaan nämä pois lähetetyt nuoret kohentavaa ja rypytöntä Lappajärvikuvaa, jos heidät jo vihdoinkin huomioitaisiin? Siihen tarvitaan osaavia tekijöitä. Tekijälle palkkaa. Kuka alkaa asiaa ajamaan?

Mitä vikaa voisi löytyä siitä että kokoonnuttaisiin oikein perinteiselle nuorisoseuran talolle, Lappajärven keskustaan ja pidettäisiin Lappajärvi-pulinat? Kuka tekee? Mitä siitä kokoontumisesta voisi muovailla?

Vaikka mitä, jos on suunnitelma! Kuka tekee? Ai, mistäkö rahat tekijälle palkaksi? Siihenkin asiaan on maailmalle lähteneillä entisillä Lappajärveläisillä jo vastaus. Vai eikö ketään enää kiinnosta kehittää Lappajärveä? Ottakaa yhteyttä ja kokeilkaa!

Ei tarvitse ottaa yhteyttä julkkiksiin mutta tavalliseen tallaajaan, joka on entinen Lappajärveläinen, jonka on ollut pakko lähteä pois kotoaan nuorena ja kauaksi, hakemaan leipänsä. Hän on kyllä koulutettu siellä maailmalla ja on jo aikaa tehdä ihmeitä, joita odotellaan Lappajärvellä tapahtuvaksi. Hänhän on jo nuori eläkeläinen.

29

1420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näläkänenasiakas

      Kivitipun tilanne huolestuttaa, kaikki lappajärveläiset ovat kivitipun omistajia koska kunta tietääkseni on vielä omistajana kivitipussa.Minulla ei ole huomautettavaa kivitipun tominnasta,muutaman kerran olen käynyt syömässä uusien omistajien aikana ja ruoka oli mielestäni hyvää.Olen kuitenkin tavannut paljon ihmisiä jotka ovat olleet kivitipun ruokaan tyytymättömiä syystä taikka toisesta,viimeksi eräs seinäjokinen rouva kyseli kivitipusta oli tyytymätön kivitipun ruokaan,ei luvannut enää tulla kivitippuun.Myös palvelu on joidenkin mielestä huonoa .
      Kunnan tulisi perehtyä mistä johtuu asiakkaiden tyytymättömyys,mikäli asialle ei tehdä mitään ja pikaisesti,ei kivitipun tarina tule jatkumaan kovinkaan kauan ja se olisi todella huono juttu,

    • Iltamiaootellessa

      Nuorisoseura sai kunnalta takauksen pankkilainaan jolla toimintaa puuhataan nuorisoseuralle pitäjän parhain ja kulttuurisin voimin. Ei menny kauaa kun näkyi olevan ulosoton listoilla ja jää kunnan kontolle tuokin. Oisko meillä Lappajärvi enemmän mielikuvitusta kuin osaamista ja tekoja?

    • hanuristako

      ja sekin vielä,perustakaa musiikkijuhlat

    • itäasiakas

      kehitystä on tapahtunut, osuuskauppa saatiin myydyksi hyvällä hinnalla, itäkylän myymälästä kpo saa tuntuvat vuokratulot, samoin apteekista ja ihk- mutterikaupasta, kunnan pussiin tulee runsaat kiinteistöverot

    • epätietoine

      Paljonkos osuuskaupasta saatiin

    • Kxz

      Ei hyvältä näytä tuo Kpo:n toiminta hyllyt tyhjät , hinnat pilvissä . Haen tavarani tulevaisuudessa toiselta paikkakunnalta.

    • vanhajäsen

      kyllä KPO- johdon oli kannattavaa kusta osuuskaupan hallituksen typeryksiä silmään.

    • toinenmökkiläinenvm70

      Kannan korteni myös kekoon kehittämis ideoilla,jotka toki maksavat,ehkä paljonkin,mutta kivitipun rantaan allas sea pool tyylinen,pienempi muotoinen uima juttu,joka myös talvella,lämitettynä toimisi,ja lasi iglu majoitusta,ehkä jonnekkin kärnään,missä aakeaa ja laakeaa,tilaa tuijotella tähtiä,raippaluodossa sellaisissa yö maksaa vaikka mitä,ei toki ilmaisia,mutta paikallisen metallifirma voisi varmaankin niitä tehdä edullisemmin
      Kun nämä valmiita,sitten markkinoimaan venäjälle ja japaniin,japanilaisille joku muumi juttu myös mukaan,tai narraten,että muumit asuivat kärnässä,tai hanhivuorilla jne...

      • viisauttaa

        Altaita täällä on ihan tarpeeksi, käyttö hyvin vähäistä.


    • Krankenwagens

      Tietotekniikasta kiinnostuneena ensimmäinen asia mikä pistää silmään on internet, kaikki mikä liittyy kuntaan ja jollain tavalla internettiin ja tietotekniikkaan on järkyttävää. Nettisivut ovat aivan kamalat, miksei kunta ole sosiaalisessa mediassa mukana? Mihin on kadonnut lukion nettisivut? Missä YouTubesta kunnan mainosvideot jne??


      Btw eräs tuttava kaukaa sanoi että "lappajärvi meteoriittijärvi on niin loppuun kuultu"

    • Kaikkienkaveri2

      Pidetään kunnon karavaanariseurat. Kaikki ovat tervetulleita, uskontoon katsomatta. Muutama koomikko puhumaan ja joku kiva bilebändi soittamaan.

      • omateväät

        Karavaanarit eivät tuo pitäjään muuta kuin jätteitä ja roskaa.


    • tuulta

      Tuulimyllyt pelastavat lappajärven,sata tuulimyllyä pitäjään,vaikka vähän enamänkin

    • Välijoenkapitalisti

      Täällä ei kunnan virkamieskoneisto ymmärrä liiketoiminnan ja markkinoinnin päälle hölkäsenpöläystä. Haloo !!!!! Nyt ei eletä enää aikaa kun maatalous toi työtä & toimeentuloa, se ei tuo enää mitään muuta kuin jumalattomia lainoja ja työtä josta ei pysty maksaa palkkaa edes tilanpitäjä itselleen. 4-7€ tunti . Ei sillä rahalla kuluteta ja ylläpidetä palveluja.

      • Hulluuttattaaistittaviss

        Olet aivan oikeassa! Miten nuo kunnan virkamiesjohdon sais sen tajuamaan! Tuntuu että niitten toiminta vaan menee aina vaan hullummaksi!


    • Zenare

      Kehitysvammaista ei voi kuin yrittää auttaa ja se on työlästä.

    • timinka

      kesällä kysyttiin kuntalaislta kehittämisideoita, mitä niissä oli?

    • veronmaksaja-

      Antakaa kunnanjohtajalle potkut.liian kallis mies lappajärveläisille,huuh haa äijä,ei ymmärrä nykymaailmaa,menkööt maalaamaan taukujansa vaikka timbuktuun

    • Hoploppiko

      Oishan tuota oottanu että paikallislehessä heti ilmotetaan paljonko tuli ehdotuksia ja mitä ideoita. Vaan hitaasti tieto kuntalaisille tulee jos ollenkaa.

    • vilttihattuinen

      Äijäkerhossa on mietitty miten voisi nostaa Lappajärven imakoa,enemmistö tuntuu olevan sitä mieltä,tehdään Lappajärvestä kaupunki.Kunta aikoo rakentaa aivan keskustaan kerrostaloja,ydikeskustaan on tekeillä lähivuosina uusi kauppakeskus joka nostaa palvelutasoa keskustassa.Lappajärvellä on kehitys edennyt hurjaa vauhtia,uusia yrittäjiä on tullut lisään ja uusia teollisuushalleja on suunnitteilla useampia.Myös vanhat elikeinot,joita pitäjällä on monelta alalta,petraavat toimintaansa turkis alalla on huomattavia laajennus aikeita.Maatalous on muutenkin vahvassa nousussa,sen huomaa muunmuassa siitä kun peltoja otetaa pois kesannosta ja muutetaan enerkiapuuta kasvaviksi puupelloiksi.Eläkeläis politiikka on onnistunut myös erittäin hyvin,pitäjään on saatu houkuteltua huomattava määrä eri ikäisiä eläkeläisiä,pääosin kuitenkin vanhempia eläkeläisiä,kuitenkin yleisesti ottaen keskimääräinen eläkelläolo voi olla jopa useita vuosia,mainittakoon vielä,että eläkeläiset ovat nykyisen kunnan johdon kärkihanke.
      Ettei unohtuisi kuntaan rakennetaan lähivuosina kymmeniä tuulimyllyä joilla tulee olemaan ratkaiseva merkitys pitäjän taloudelle,Näitä odotellessa

    • järkeä.peliin

      Lappajärveläiset eivät tunnu näkevän kuin kivitipun asiat, ikäänkuin se edes pyöriessään pitäisi kylän hengissä, vaikka ei sillä, että sen toiminnassa on aina ollut kehittämisentarvetta. Ihan tavallisia palveluita sille kylälle kaivataan. Muutakin kuin hautaus- ja kukkakauppa. Aikoinaan Lappajärvellä oli esimerkiksi vaatekauppa jolla oli vaateita nuorille ja vähän vanhemmille, tavallisille ihmisille, tavalliseen hintaan. Kunnon baari pitäisi olla ehdottomasti josta saisi munkkikahvia ja vaikka kolmosoluita, ikäänkuin kyläläisten kohtauspaikkana. Sekatavarakauppa olisi myös ihan hyvä idea, missä nyt ikinä myydäänkin kaikkea pientä ja tarpeellista.

      Kaiken tuonhan voi nykyään hakea myös Kauhavalta tai kierteleviltä kauppiailta mutta siinähän kannetaan raha &leipä ulos omasta kylästä ja lopputuloksena on juurikin pystyyn kuoleva kylä.

      • Mkiuyoli

        Juuri näin! Paikkakuntalaiset alkavat jo kyllästyä tähän yhteen ja samaan Kivitipun tukemiseen! Tämän hetken menolla mitä Kivitipussa on niin tappiota tulee!


      • uusikohdetulossa
        Mkiuyoli kirjoitti:

        Juuri näin! Paikkakuntalaiset alkavat jo kyllästyä tähän yhteen ja samaan Kivitipun tukemiseen! Tämän hetken menolla mitä Kivitipussa on niin tappiota tulee!

        Tappio voi myös olla voittoa, kun sen saa vähentää verotuksessa?


      • Jkoiuyt

        Jos on verotettavia tuloja niin voi vähentää, tarhaajilta tällä hetkellä ei niitä synny!


    • pikkuryssä

      Mistä johtuu ku moni yrittäjä on siirtäny yrityksesä jonnekkin muuvalle,tuloo mieleen suuri maalaus yrittäjä joka lähti pitäjästä,pitäjän suurin rakennusliikes muutti naapuripitäjään.
      Luulisin suurimman syyn olovan kunnan terävimmäsä johdosa joka on jostakin syystä vinksahtanut ,kivitippuun ja homeiseen osuuskauppaan.

    • Kaikkimennyt

      Silloin kun maalaushomma oli vielä pienempää ei kunnalta herunut kannustusta. Politiikan saralta oli kuulunut kommenttia mm " se on se ja sama missä tuota kioskia pidät" . Tämäkö on tapa jolla yrittäjyyttä tuetaan ja kannustetaan paikkakunnalla??? No eipä ole ihme , että kioskia pidetään nykyään muualla joka työllistää 150-200 henkilöä ympäri Suomea.

      • tarvonen

        juuri näin


    • Pönttö

      Postilaatikot saivat kyytiä vapun tiimellyksessä. Onko virkavallalla yhtään epäiltyä ?? Vai ovatko päässeet karkuun?

      • eikahtasanaa

        no juurihan aiheesta Facebookissa oli että kamerat näyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe