Komiatlehti ottaa kantaa

Toimintaapeliin

Aika reippaasti ottaa päätoimittaja kantaa Kankaan koulua ja kylää vastaan. Mistä lehti luulee tietävänsä, että kyseessä on kepulainen kylä. Viimeksi kun on ollut oma äänestysalue oli kylläkin kokoomuslaisin paikka Ylihärmässä. Eiköhän lopeteta tuon lehden tilaukset. En hyväksy kiihotusta kansanryhmää vastaan päätoimittajaltakaan.

43

10650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikaisentääntätä

      Joo kiinnitin samaan huomiota.Muutenkin koko lehti oli jotenkin kallellaan yksinomaan lautakunnan pj Paavolan hyökkäyksen tukemiseen.Minkäläinen yhteys päätomittajalla on kyseiseen herraan,sillä harvoin on nähty vastaavaa tässä lehdessä.

    • Virkistävää_uutisointia

      Kylläpä oli mukava lukea kantaaottavia kirjoituksia Komiat-lehdestä. Vihdoin toimittajat uskaltavat ottaa kantaa kepulaisten sanelupolitiikkaan. Alkavat kepun rivit näköjään jo julkisesti rakoilla. Toivottavasti lehti jatkaa tällä linjalla, liian monesta kepulaisten suhmuroinnista on jo vaiettu.

    • kako

      Eikös se pääsumurooja oo Väyrysen ottopoika.

    • oikiapaikka

      Eikö se oo median tehtävä ottaa kantaa ja seurata asioita.

    • sittävaa

      Näyttää se olevan tässämaassa vain turhan ykspuolista,koskee koko mediaa.

      • onnenlahjat

        Säästöjä haetaan ainoastaan kanta-Kauhavan kouluista. Härmistä ei lähde yhtään koulua vaikka ovat lakkautusrajan alapuolella. Ensitöiksi härmäläiset lakkauttivat Kauhavalta 100 oppilaan Keskustan ala-asteen. Kanta-Kauhavalta on lakkautettu Ylikylä, Pelkola , Mäenpää. Kohta lähtee Pernaa ja Ruotsala. Ei mitään tasapuolisuutta vanhojen kuntakeskusten välillä.

        Lukionkin pitäisi jatkaa väistötiloissa, ei mitään rotia .


      • hojugfuhpkpjderc

        Se on juuri näin kuinka onnenlahjat kirjoitti. Yhtään ei haittaa vaikka kauhavalla kersat kulkoo kolmen koulun välillä joka ikinen päivä. Jos tämä tilanne olis härmässä, niin kyllä koulu olis jo valmis. Turha on muuta väittää.


    • AnttikuoppaaAatteen

      Kepu hajoaa Kauhavalla, se on ollut jo pitkään aistittavissa. Pienen piirin kerhoksi muuttunut vanha laaja alkiolainen perhe.

    • Turvallisuus

      Kannattaskahn Komiat ja sen päätoimittaja ottaaa kantaa myös yhtä reippaasti tuon vastaanottokeskuksen turvallisuustilanteeseen.Näyttää tämä meidän lehdistö vaikenevan tuollaisista henkilökunnan pahoinpitelytilanteista totaalisesti.Naistyöntekijälle tuotettiin vakava ruumiinvamma,lisäksi turvapaikanhakijaa rauhoitellut miestyöntekijä loukkaantui molempiin jalkoihin.
      Tälläisestä rikoksesta niin paikallislehti kuin maakuntalehti Ilkka vaikenivat tapansa mukaan.
      Syyttäjä vaati rohkeasti jopa ehdotonta vankeutta teosta.
      Saas nähdä ettei lopulta tuomion saa pahoinpidelty naistyöntekijä.

    • Vieläköhän tuore neuvos panisi hanttiin, jos kyläläiset päättäisivät liittyä Lapuaan? 🤔

    • Höpöhommia

      Onhan tuo Kankaan koulun jatkaminen ihan käsittämätöntä. Lapseni luokassa oli koko alakoulun läpi 26-28 oppilasta. Saman verran kuin koko Kankaan koulussa! Ei voi puhua tasapuolisesta palvelusta kuntalaisille...

      • Höpöhpåp

        Kade. Haluatko, että kurjuutta jaetaan, kun sinun lapsesi joutui isoon luokkaa.


      • totuutta-ei-kateutta
        Höpöhpåp kirjoitti:

        Kade. Haluatko, että kurjuutta jaetaan, kun sinun lapsesi joutui isoon luokkaa.

        Miksi niitä Kauhavan kouluja on lopetettu? Syyksi on sanottu sisäilmaongelmat. Ja haluttiin uusi suuri koulu, johon sitten kaikki keskitetään. Eikö näin ole ollut asian laita? Onko ollut mieluisaa kylille, joista koulut lakkautettiin? Ei varmaankaan. Miksi sitten nämä kylät haluavat, että kaikilla pitää olla kurjaa? Eikö tämä ole kateutta, jos mikään! Luulisi, että tätä epämieluisaa olotilaa ei haluisi enää kenellekään. Varsinkin kdläisten uskoisi näin myönteisesti ajattelevan. Mutta ei näköjään näin ole asianlaita. Uudet opetussuunnitelmat korostavat turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä , siis viihtyisää ja kodinomaista opiskeluympäristöä. Tätä tarjoaa pieni kyläkoulu, jossa ei ole sisäilmaongelmia!


      • Riipii

        Juurikin näin. Kateus vie tuhkatkin pesästä.


      • Sitä_totuutta
        totuutta-ei-kateutta kirjoitti:

        Miksi niitä Kauhavan kouluja on lopetettu? Syyksi on sanottu sisäilmaongelmat. Ja haluttiin uusi suuri koulu, johon sitten kaikki keskitetään. Eikö näin ole ollut asian laita? Onko ollut mieluisaa kylille, joista koulut lakkautettiin? Ei varmaankaan. Miksi sitten nämä kylät haluavat, että kaikilla pitää olla kurjaa? Eikö tämä ole kateutta, jos mikään! Luulisi, että tätä epämieluisaa olotilaa ei haluisi enää kenellekään. Varsinkin kdläisten uskoisi näin myönteisesti ajattelevan. Mutta ei näköjään näin ole asianlaita. Uudet opetussuunnitelmat korostavat turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä , siis viihtyisää ja kodinomaista opiskeluympäristöä. Tätä tarjoaa pieni kyläkoulu, jossa ei ole sisäilmaongelmia!

        Kaunis ajatus,että kyläkoulut säilyisivät. Mistä vain saataisiin kanta-Kauhavalle terveitä kyläkoulu ja,jotka täyttäisivät myös esteettömyys vaatimukset?


    • lakusnauraa

      Komiat-lehti on osa Seinäjoki-vetoista Ilkka-yhtymää. Siis Seinäjoen äänenkannattaja.

    • Surkiatilanne

      Kurvinen ja opetuslapset täällä itkevät kun on tullu ikävää palautetta, nyyh.

    • kysynvaantätä

      Mikä mies on tämä Jussi Lähde joka pyörii noissa Kuusikkoahon porukoissa,onko jotain sukua tuolle päätoimittajalle?

    • onnelahjat

      "Syyksi on sanottu sisäilmaongelmat."

      Nyt on Keskustan koululla pidetty yläkoulua jo monettako vuotta. Se niistä sisäilmaongelmista, siis mikä olikaan Keskustan koulun lakkauttamisen todellinen syy ?

    • Tasapuolisuuttako

      Myöskään Pelkolaa ei lakkautettu sisäilmaongelmien vuoksi. Eikä Rintalaa ja Purmojärveä.

      • onnenlahjat

        Juuri näin, miten kaikki Kauhavan säästöt haetaan muualta kuin härmistä ? Kun asiasta kysytään, niin se on kateutta. Eikö tasapuolisuus kuulu näiden ihmisten sanavarastoon lainkaan, oma etu ja itsekkyys sen sijaan kukoistavat.

        Esittäkää nyt itse niitä koulusäästökohteita kun mikään sivistyslautakunnan esitys ei kelpaa. Härmän lukioko, muuta ei enää ole esitettävänä ?


    • Kateus

      Alahärmäs kun ei oo enää kouluja mitä lopetettaas. Voltis on koulu, koska kirkonkylään ei kaikki mahdu. Hakolan koulun tilanne riippuu Ylihärmän kouluverkkoselvityksestä. Osaa Hakolan kouluunotto alueesta on siirretty jo Kauhavan kouluihin. Ei se Hakola enää kauaa oo. Yläkoululla ja lukiolla on samoja opettajia. Voipi olla vaikea saada vajaalla tuntimäärällä ketään töihin jos lukion tunnit loppuu. Enpä usko että Härmän lukion lopettamisen jälkeen sankalla joukolla Kauhavan lukioon mentääs. Ne kyytit. Ne kyytit. Kyllä nuoriso Kauhavaa kauemmaksi lähtöö. Ammattikoululaasten kyytis pääsöö Lapualle. Seinäjoella on oppilasasuntola ja Nurmooskin on lukio johon pääsöö hyvin komiat liikenteen kyytis Seinäjoelta. Pietarsaares on ennenkin käyty lukios. Ei tartte karehtia jos koulujen lopettamiset on hoidettu jo ennen yhdistymistä

    • Mäkipäästä

      Kauhavan lukion voisi yhdistää Härmään. Ne jotka kauhavalta ei härmään halua voivat kulkea junalla lapualla tai s.joella. säästöä.

    • Ruotsalasta

      Tuo Kauhavan lukion yhdistäminen Härmään on aidosti ainoa varteenotettava vaihtoehto. Vaikka olenkin kanta-Kauhavalta, niin Lapuan läheisyys on totta ja paremmat kulkuyhteydet. Säästöjä pitää hakea, koska kouluinvestoinnit on liian suuret.

      • onnenlahjat

        "Tuo Kauhavan lukion yhdistäminen Härmään on aidosti ainoa varteenotettava "

        Poistaisit sitten sen ainoankin kantakauhavalaisten nuorten vetovoimatekijän omalle paikkakunnalle jäämiseen. Lukioon menevät nuoret lähtisivät Lapualle , Kuortaneelle ja erikoislukioihin vielä kauemmaksi. Kantakauhavalainen nuori ei mene Härmän lukioon, niin se vain on. Jos luulet muuta, elät jossakin virtuaalitodellisuudessa.

        Aivan sama tilanne on lapualaisilla. He menevät Nurmoon, Kuortaneelle, Seinäjoelle, mutta eivät Kauhavan lukioon. Ei ole kyse mistään kuljetuksista vaan kulttuurista.

        Miettikääs mitä nimimerkin Ruotsalasta esittämä lukiovisio aiheuttaisi Kauhavan imagolle ? Asuisivatko tai muuttaisivatko Lapualla ja Seinäjoella työssäkäyvät korkeasti koulutetut lapsiperheet Kauhavalle /:lle ? Kyllä moderneissa tiloissa , dynaamisesti toimiva lukio on Kauhavan elinvoiman edellytys. Olisi viimeinen aika päästä eroon nykyisestä viheliäisestä kyläpolitiikasta , jota härmissä viljellään.

        Härmä tarvitsee lukion. Missä muodossa... sitä pitää miettiä.


      • abiii

        Antakaa kaikkien entisten kuntien pitää se vähä, mitä niissä vielä on. Kantakauhavan on turha puhua imagonsa menettämisestä kouluasioita ajatellen, muiden entisten kuntien imagosta viis veisaten! Ketkä muuten auttoivat Kauhavan jaloilleen?! Etsikää säästöt muualta kuin koulusektorilta. Puhutaan säästöistä piittaamatta todellisuudessa lapsista ja nuorista. Kysykää heiltäkin asiasta, koulun lopettamisesta, kuljetuksista yms.


    • Turhamies

      Antti Kurvinen on tanhupallo

    • Järkeväratkaisu

      Kyllä Alahärmän lukion lakkauttaminentuo aitoja säästöjä,sekä vahvistaa Kauhavan lukion asemaa Etelä-Pohjanmaan parhaisiin lukioihin nyt jo kuuluvana.Kaupungin vetovoima kasvaa suuren monipuolista opetusta tarjoavalla lukiolla,meillä ei ole varaa olla käyttämättä tätä mahdollisuutta.

      • Ruotsalasta

        Höpö höpö. Oppilaspaikan hinta Kauhavan lukiossa liki tonnin kalliimpi vaikka oppilasmäärä on sama. Eli järkipäähän!


    • Kankaanshamaani

      MiksiMiksi kantahomeessa pitäisi olla vetovoimatekijänä lukio muttei Härmässä?

      Härmässä lukio toimii tehokkaasti ja oppilasmäärä kasvaa, kauhavalla vähenee.

      Härmässä yhteistyö matkailun osalta toimii. Härmässä kurssit toteutuu.

      Kauhava kiinni vaan.

    • onnenlahjat

      Kankaanshamaani:"MiksiMiksi kantahomeessa pitäisi olla vetovoimatekijänä lukio muttei Härmässä?"

      Siksi, että Härmä on sivussa, kaukana kasvukeskuksista. Jos Härmän lukio toimisi Kauhavan lukion filiaalina, niin se kehittyisi huomattavasti. Molemmat lukiot hyötyisivät yhteisistä kursseista ja opettajista.

      "Härmässä yhteistyö matkailun osalta toimii. "

      Kansainvälisyys, ei matkailu, voi olla Härmän lukion yksi profiloitumisalueista. Kauhavan lukion brändinä saattaisi vahvistua korkeakouluyhteistyö . Onhan lukio varsin korkealla valtakunnallisessa lukiorankingissa. Muitakin vahvuusalueita olisi löydettävissä molemmille kouluille mikäli ne yhdistyisivät järkevällä tavalla.

      On kyllä huomionarvoista, että härmien suunnasta tulee usein alatyylisiä kommentteja . Ei tuollaisella tyylillä mitään hyvää saada aikaan.

    • Kauhavahomehtuu

      Kauhavan lukio pärjää vain kortesjärveläisten takia! Ja tämä on fakta.

      Kauhavan lukiossa kurssit toteutuu harvemmin kuin härmässä, etenkin kielissä.

      Kauhavan lukio ei koskaan onnistunut profiloitumaan yrittäjäpainotteisena. Ei koskaan.

      Kauhavan lukiossa yritettiin "ilmailulukiota". Laihoin tuloksin.

      Härmässä sensijaan kurssit toteutuu usein. Kielet käytännössä aina.

      Härmän lukion opiskelija määrä kasvaa. Kauhavalla romahtanut.

      Nämäkin ovat faktatietoa.

    • onnenlahjat

      Kauhavahomehtuu:"Kauhavan lukio pärjää vain kortesjärveläisten takia! Ja tämä on fakta." Ja Härmän lukio ylihärmäläisten takia.

      "Kauhavan lukio ei koskaan onnistunut profiloitumaan yrittäjäpainotteisena. Ei koskaan. " Onko tuo nyt sitten ainoa oikea profiloitumissuunta ? Merkonomeja kyllä riittää Suomessa. Kauhavan lukiosta korkeakouluihin pääseminen on aivan eri tasolla kuin Härmän lukiosta. Härmän lukion valttina näyttää nimimerkkien puolesta olevan halpa hinta. Milloin halvasta tuli laadun tae ?

      Nyt onkin korkea aika saada Kauhavan lukio uusiin tiloihin, jolloin myös kustannukset saadaan alemmaksi. Koulutilojen vuokranmaksut taitavat mennä osin muualle kuin Kauhavalle. Keskustelua voidaan myös suunnata siihen, että Härmän lukio toimii 1900-luvun alkupuolella rakennetuissa kiinteistöissä. Ne ovat auttamatta vanhanaikaisia ja alimitoitettuja nykystandardeihin verrattuna, esim. energiatehokkuudessa ja ilmanvaihdossa. Tilat eivät ole myöskään tarkoituksenmukaisia uuden oppimiskäsityksen mukaiseen opiskeluun. Opetusalallakin kehitys menee eteenpäin huimaa vauhtia. Mukana pysyminen on yksi tärkeistä vetovoimatekijöistä.

      Oppilaiden matkustusajat eivät olisi ongelma, koska jo nyt ammattikoululaiset matkustavat Alahärmästä Lapualle . Muutenkin lukioikäiset jaksavat koulupäivän paremmin kuin alakoululaiset, joita kantakauhavalla kelkkoidaan samanlaisia matkoja. Lisäksi osa Härmän lukiolaista on kotoisin Ylihärmästä.

    • Nimimerkkiii

      Enpä oikeen usko että matka ajat härmästä saadaan millään keinolla kohtuulliseksi Kauhavalle asti. En voi vaatia lapsiltani sitä mihin en itse suostuisi. Nykyään lapseni kulkevat vajaan 13km koulumatkan suunta. Aikaa matkaan kuluu 45-50 min suunta koulukyydillä . Jokainen voi päässään laskea kuinka kauan kestääs Kauhavalle päästä. Liian kauan joka tapauksessa.

    • onnenlahjat

      Nimimerkkii:"Enpä oikeen usko että matka ajat härmästä saadaan millään keinolla kohtuulliseksi Kauhavalle asti. "

      Kantakauhavalla koulukyyditykset ovat jopa 20 km per sivu alakoululaisilla. Lukioikäisillä härmäläisillä keskustaajamasta matka matka olisi vain n. 7 km pitempi kuin näillä alakoululaisilla. Ja härmäläiset kulkevat vielä Lapualle ammattikouluun , jonne matkaa tulee vielä kantakauhavan tasalta 10 - 15 km lisää.

      Joten matka ei ole este, jos yhtään ollaan tasapuolisia.

      • Nimimerkkiii

        Se on hienoa että siellä kouluautot ajaa suoraan eikä kiertele. Vaikka meiltä koululle vajaa 13km niin lapset jopa ,eskarit, saavat istua autossa lähes 30km suunta, osa pitempääkin.


    • Rutsala

      Kauhava kiinni. Opetuskustannukset eivät todellakaan laske uuden koulun myötä.

      Kauhavalta suunnataakin sellaisiin korkeakouluihin johon pääsee heittämällä sisään. Härmässä rima on asetettu aina korkeammalle.

    • onnenlahjat

      "Se on hienoa että siellä kouluautot ajaa suoraan eikä kiertele" Matkat ovatkin vain karttakilometreinä, todelliset etäisyydet ovat suurempia.

      "Opetuskustannukset eivät todellakaan laske uuden koulun myötä. "
      Laskevat kun investointeja tarkastellaan pitkällä aikavälillä. Lukiokysymyksessäkin pitää tarkastella tulevaisuutta etäämmälle kuin kyläpolitiikan näkökulmasta. Opetusalan ja väestökehityksen muutokset sekä fasiliteettien kasvava vaatimustaso haastavat kaupungin . Nuoret kärsivät tästä turhasta viivytystaistelusta ja jäävät takamatkalle . Kyse on heidän tulevaisuudestaan

    • Tännevainniinsivistytte

      Sehän on hieno kuulla, ettei matka ole ongelma. Härmän lukioon mahtuu myös kanta Kauhavalaiset. Nyt säästyy roimasti rahaa kun monitoimipuulaakia ei tarvitsekaan rakentaa.

    • onnenlahjat

      " Nyt säästyy roimasti rahaa kun monitoimipuulaakia ei tarvitsekaan rakentaa. "

      Silloisen härmävetoisen opetuslautakunnan kuningasajatushan oli yhtenäiskoulu kantakauhavalle ja kaikki säästöt täältä. Alakoulut säppiin ja kaikki oppilaat uuteen koulukeskukseen. Jopa 100 oppilaan Keskustan ala-aste piti lahdata.

      Nyt sitten ei saakaan rakentaa uutta koulukeskusta riittävän suureksi vaan lukio pitäisi säilyttää väistötiloissa tai siirtää Härmään. Tämä muistuttaa vanhanaikaista navettarakennusten ns. koppulointikorjausta. Laitetaan vähän uutta lautaa lahonneiden päälle ja pärekatolle muovisäkkejä paikaksi. Näyttää olevan vahva härmäläinen perinne.

      Mitä järkeä olisi siirtää ja jättää lukiokoulutus vahoihin tiloihin Härmään ? Uuteen modernisti rakennettuun kiinteistöön saadaan integroitua esim. sähköisen yo-kirjoitusten vaatimat tietoliikennevedot asianmukaisesti. Saadaan kaikenmaailman väliaikaiset roikat ja muut romppeet pois lattioilta. Nämä tilapäiset viritykset pitää tamuloida 3-4 kertaa lukuvuodessa paikoilleen ja pois. Aivan turhaa työtä , minkä ajan voisi käyttää parempaankin, esim. opetuksen suunnitteluun ja kiinteistön muuhun huoltoon.

      Mainitsemani uuden opetussuunnitelman lanseeraama moderni oppimiskäsitys vaatii tiloilta aivan toisenlaista joustavuutta ja käytännöllisyyttä. Vanhoissa tiloissa jäädään auttamattomasti kehityksestä jälkeen. Tämä ratkaiseva opetuksen laatutekijä ei näytä herättävän mitään ajatusta kommentoijissa . Ainoa laatukriteeri opetuksessa näyttää olevan halpa hinta.

    • Kvalukiokiinni

      Härmäs on ollu wifi verkko jo ties kuinka kauan. Lukio integroitaneen Härmään. Se on ainoa järkevä ratkaisu. Kauhavan lukiolaisten oppilasmäärä on romahtanu. Härmässä sensijaan on imua.

    • onnenlahjat

      Tutustu tähän: https://www.abitti.fi/fi/abitti/
      Jottako yo-kirjoituksia tehtäisiin avoimessa verkossa, ehkä suomi24:ssä ?

      Sekä esim. tämän päivän Ilkasta prof. Jouni Välijärven haastattelu tulevaisuuden koulutusjärjestelmästä.

    • mitehurisee

      joko tilauskanta romahti vai?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe