Pandat tappavat Ähtärin talouden...

AbsinVessa

Tulikohan tämä kenellekkään mieleen? Ihmiset kuolevat kusisiin vaippoihin mutta pandat vaan käkättää eukalyptus puun varjoissa löhöilemällä ja kuntalaiset maksaa...Ähtäri on jo kuollut paikka.

46

1995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rea_Listi

      8 miljoonaa €uroa maksoi pelkästään pandatalo, siihen kun lisätään pandojen vuosittaiset vuokrat plus muut menot niin huh heijaa! Ei mahda pandatalo kaksisesti tuottaa, kokee Keskisen kohtalon elikkä kumisee tyhjyyttään.

    • tappiotataiei

      Panda-talon rakentaminen toi töitä varmaan ainakin 4 miljoonan euron edestä alueelle. Ja samalla verotuloja alueen kunnille. Suurin osa lisätöistä alueelle tulee kai kuitenkin Pandatalon aukiolon myötä. Etelän kaupungeissa on tajuttu se, että kuntien kannattaa tehdä työllistäviä investointeja: sekä uudis- että korjausrakennushankkeita. Ne eivät maksa kunnalle ihan niin paljoa kuin mitä niiden hankintahinnat ovat, koska rakentaminen työllistää ja osa menoista tulee jo rakennusaikana veroina takaisin. Esimerkiksi paljon kritisoitu Länsimetro on ollut erinomainen työllistäjä.

      Vaikka Pandatalo tekisi tappiota, investointi voisi silti olla Ähtärille kuin lottovoitto. Hotellit saavat siitä asiakkaita, ja pelkästään hotellit työllistävät jo ainakin 30 henkeä. Tuotto tulee muuta kautta. Esimerkiksi tuo mainittu Länsimetro on täysin tappiollinen hanke. Ei kukaan kuvittele, että miljardin menot rahoitettaisiin vaikka pääsylipputuloilla. Tuotot tulevat mm. asuntojen arvon noususta ja siitä, että kaupungit pystyvät sitten myymään tontteja asunnoiksi ja yritysten toimipaikoiksi paikoista, joihin tulee ihmisvirtoja muutenkin, ja joissa maa on siksi arvokkaampaa. Ähtärin asuntojen hintoihin saattaa vastaavasti tulla pandoista jonkin verran nostetta - varsinkin jos porukka alkaa Airbnb:n kautta vuokrailemaan kämppiä matkailijoille. Sitä kautta voi yksiöistä turistikohteiden lähellä saada yli 1000 euron kuukausituloja vähennettynä siivouskuluilla. Osa sijoittajista on jo herännyt tähän ja alkanut etsiä Ähtäristä pieniä asuntoja, jotka olisivat jälleenvuokrauskelpoisia lyhytaikaisille vuokralaisille, jotka etsivät hotellia halvempaa majoitusvaihtoehtoa.

      En ole ähtäriläinen, mutta olen asunut eräässä sellaisessa kunnassa, jossa tällä hetkellä on sellainen asenne, ettei mihinkään investoida. Asukkaat sitten muuttavat pois, varsinkin nuoret. Minäkin muutin. Kunta, jonka rakennukset rapistuvat, ja johon ei uusia rakennuksia tehdä, on hiipuva kunta. Sellaisiin ei synny työpaikkojakaan. Vain investoinnit takaavat kunnan tulevaisuuden. Investoinnit poikivat työpaikkoja. Ja uusia asukkaita.

      • tappiotataiei

        Katselin äsken Airbnb:tä. Ähtärissä näkyy olevan tarjolla vasta 2 majoitustilaa sitä kautta: 1 mökki ja 1 asunto. Paikalliset eivät ole tainneet vielä tajuta sitä, että nyt saattaa saada kohtalaisia lisätuloja tyhjinä olevista kalustetuista tiloista. Mökistä pyydettiin 185 euroa yöltä ja yksiöstä hintapyyntö oli 55 euroa yöltä. Ainakin viikonloppuisin kun hotelli on täynnä, voisi yksityisistä huoneistoista saada ihan hyvää vuokraa, jos niitä tarjoaisi johonkin netin majapaikkojen varauspaikoista. Booking.comissa oli tarjontaa vähän paremmin. Hinnat siellä olivat välillä 55-345 euroa yöltä.


      • T.Torvi

        Joo niin ,enhän minäkään ole Ähtäriläinen ihan tuolta öö siis täältä Savosta kirjoittelen,heh,heh..
        Myyntiläntie on osoitteeni, ei Ostolantie.

        Vai että Länsimetroon ihan vertaillaan joopa joo.
        Länsimetro sijaitsee sellaisella alueella jossa asuu yli miljoona ihmistä ja lisää tulee seuraavat 10 vuotta ja siitä eteenpäin.
        Ja niitä ihmisiä kutsutaan asukkaiksi.

        Kun taas puolestaan turistit pitäisi saada tulemaan tänne.
        Pandat vetävät väkeä 2 vuotta maksimissaan ja sen jälkeen kun ne ihmiset ovat Pandat nähneet jotka välttämättä haluavat alkaakin se maksun aika !

        Totta on että osa sijoittajista heräsikin Pandoihin ajoissa.
        Sitten sitä onkin ajettu käärmettä pyssyyn ja toimittu Pandojen puolesta näkyvästi ja omia jääviyksiä miettimättä ja häpeämättä.

        Monessa puolueessa ja järjestössä olisikin mietinnän paikka edustajiensa intressien takia.


      • rajaton-luottamus

        "Pandat vetävät väkeä 2 vuotta maksimissaan ja sen jälkeen kun ne ihmiset ovat Pandat nähneet jotka välttämättä haluavat alkaakin se maksun aika !"

        No, siihen mennessä geeniteknologia kykenee jo kloonaamaan villakarvamammutin, joka olisi sopivan eksoottinen uus-nähtävyys.


      • Anonyymi

        "Panda-talon rakentaminen toi töitä varmaan ainakin 4 miljoonan euron edestä alueelle. Ja samalla verotuloja alueen kunnille. Suurin osa lisätöistä alueelle tulee kai kuitenkin Pandatalon aukiolon myötä. Etelän kaupungeissa on tajuttu se, että kuntien kannattaa tehdä työllistäviä investointeja: sekä uudis- että korjausrakennushankkeita."

        Toiminta on kannattavaa vasta siinä vaiheessa, kun sen ylläpitoon ei kulu lainkaan yhteiskunnan rahaa, tuotot tulevat puhtaasti kävijöiltä, ja viivan alle jää positiivunen tulos.

        Toisekseen, saattehan te kunnan rahoilla rakentaa Ähtäriin vaikka pyramideja sen vuoksi, että saatte tehtyä "kannattavia investointeja", mutta oleellista on huomioida se, onko investointi ylipäätänsä kannattava (= tuottaa rahaa) vai ei (= ylläpidetään verovaroin).


    • Pianmeilläonlukuja

      Näin on. Pandat eivät menesty, koska ne eivät soita, eivät laula, eivät juo eivätkä n...
      kuten ne, jotka soittavat, laulavat ja juovat.

      Ne vain istuvat, syövät ja lyllertävät. Ja ovat söpöjä, mutta silti petoja. Ei riitä elämykseksi.

      • ideaaaaa

        Kehityskelpoinen idea. Ainakin Särkänniemen Koiramäessä on kotieläinten ohella myös musiikkiteatteria tunnin välein. Näin on ollut jo monta vuotta. Esiintyjät ovat Koiramäessä koirapuvuissa, ja tarina on aika yksinkertainen, jotta pienetkin lapset jaksavat seurata sitä. Kun palkkaa parin vuoden päästä pandaturismin isoimman huipun mentyä Ähtärin eläinpuistoon tai sen lähelle jonkun esim. 3-5 hengen hyvätasoisen porukan esiintymään kesäkausiksi panda-asuissa, niin siinä olisi uusi nähtävyys lapsiperheille pandatalon oheen.


    • Tienvarrettäynnä

      Eikö ne söisi pajua, niin tulis ylläpito halvemmaksi. Pakkoko joka narahduksesta raportoida kiinaan.

      • osanottoa

        Ulkomaanmatkailussa on välillä mukava tutustua uusiin makuihin ja ruokalajeihin.
        Karhut voivat jäädä kokonaan vaille uusia makuelämyksiä, vaikka ne voisivat virkistääkin välillä pitkää vierailuaikaa sopivilla teemaviikoilla.
        Paju, haapa, leppä, tuoreet koivun ja muutkin lehdet, petäjäinen ja muut, marjatkin voisivat tuoda vaihtelua kovin yksipuolisiin aterioihin.
        Kovin harmillista jos isäntämaan tarjonta jää käyttämättä.


    • Isokuoppa

      Reevanasorts pandoista eniten hyötyy ja kuntalaiset maksaa. Hyvä me! Ähtäri ei kuole pandoihin, mutta pandat kuolee Ähtäriin!

    • Sisäpiiristätietävä

      Joko on Ähtärin vero% nousi?
      Keväällä nousee varmasti jos ei vielä ehtinyt!

    • HyväÄhtäri

      Ei tää Ahterin Trolli mitään tiedä - ei ole viiteen vuoteen tietänyt. Tyhjää lietsonut kun ei muuta osaa. Vaikkapa nyt tämä kriisikuntatietämys - lukekaa Ilkkaa. Muilta asiat onistuu. Trollilta ei.

      • Ilkkavalemedia

        Ilkkaa lukemalla säilyy tyhmänä,todella alkoholi dementia säilyy


      • karkkejasekäpakkasta

        Jos vain elämän reaaliteeteissa pysyy eikä usko uutisiin vain siihen mitä itse näkee elämässä tapahtuvan pärjää pitkällekin.

        Karkki-firma Panda voisi perustaa myymälän sinne eläintarhan luokse, ja sitten: jäätelökioskeja missä olisi nättejä tyttöjä myymässä herkullisia panda-muotoisia jäätelöitä.


      • Viisaatkarkkipomot

        Panda tehdas Jyväskylässä ei pilannut imagoaan ryhtymällä mihinkään yhteistyöhön tuollaisen riskialtiin hankkeen kanssa.
        Konkurssiin kun eläinpuisto nyt menee,pilaisi vaan karkkien maineen.
        Yrittihän nuo konkurssin tehneet johtajat,jo sitäkin pilata. Ei panda tehdas sotke imagoaan Ähtärissä.


    • paskaakoväliä

      Sontasiioni on niin vitun luotettava lehti.

    • Hesarikeskisuomal

      Hah lukekaa Ilkka joo...hah hah paras trolli sanoma

    • mutta.muuten.mukavasti

      Korkein hallinto-oikeus teki päätöksen, mikä on nyt Ähtärin ja Ähtärin päättäjien ratkaisu? Osanottoni toisesta kriisikunnasta käsin.

    • rupert3

      Kyllä tämä on vielä halpaa verrattuna nuoriin matu miehiin joita makaa tuhansia meidän elätettävänä päivät pitkät.

      • Unettavaa

        Olen nyt tuijottanut pandoja netistä. Ne eivät tee muuta päivisin kuin kuorsaavat joko lavalla tai piilossa. Keskiverto turisti tuijottaa näkyä ehkä muutaman minuutin. Vasta sulkemisajan jälkeen ne saavat bambuja, joita syövät söpösti istualtaan tai selällään muutaman tunnin. Ei kauheasti siinäkään näkemistä 20 miljoonan investoinniksi.


    • MäädMääks

      Kyllä se vaan NIIIN moni koulu tekee luokkaretken Ähtäriin, että nyt toukokuussa kävijämäärä on hurrrrja. Joka päivä tulee bussilasteittain koululaisia eri puolelta maata luokkaretkelle Ähtärin eläinpuistoon.

      Ne koulut jotka eivät tee tänä vuonna luokkaretkeä Ähtärin eläinpuistoon, tekevät sen ensi tai sitä seuraavana keväänä. Kyllä kuulkaa koululaisia tässä maassa riittää.

      Näistä luokkaretkistä se iso tili tulee. Suuri osa koululaisista tuodaan sinne, kiinnosti tai ei, bussilasteittain. Ja kyllähän se suurinta osaa koululaisista kiinnostaa.

      Kesäkävijöiksi riittää tavanomainen määrä kävijöitä, koska luokkaretkeläisiä on keväällä joka päivä aivan jumalattoman paljon. Lisäksi luokkaretkeläiset ruokailevat ja koulu maksaa ruokailun. Kyllä siitäkin jonkinlainen kate tulee. Sitten jokaisen koululaisen taskuun isä tai äiti on sujauttanut rahaa, ja aika usein koko raha käytetään mitä erilaisimpiin ostoksiin, kun isä ja äiti ei ole valvomassa. Ja pitäähän sitä ostaa kun kaikki muutkin.

      Jotta kyllä nämä luokkaretkeläiset ovat oikea kultakaivos ja rahahana Ähtärin eläinpuistolle.

      • Eikannatanuolaistaennenk

        Viime vuonna syntyi 50 tuhatta lasta, Jos kaikki lapset käytettäisiin kerran kouluaikanaan Ähtärissä, niin sillä tavoin saataisiin pitkällä tähtäimellä 50 tuhatta kävijää vuodessa. Ihan hyvä määrä, mutta ei takaa onnea ja menestystä. Ja kaikkihan eivät käy. 20000 koululaisvierasta vuosittain voi olla maksimi pitkällä aikavälillä Ja jos käyvät koulusta, eivät ehkä käy sitten vanhempiensa kanssa kesällä, joilloin koulun retki onkin miinusta eläinpuistolle.

        Eikös tänne pitänyt saada rahakkaita turisteja ulkomailta? Ei eläinpuisto pärjää karkkeja ja hampurilaisia mutustavilla koululaisilla.


      • OnkoKukaanNähnyt
        Eikannatanuolaistaennenk kirjoitti:

        Viime vuonna syntyi 50 tuhatta lasta, Jos kaikki lapset käytettäisiin kerran kouluaikanaan Ähtärissä, niin sillä tavoin saataisiin pitkällä tähtäimellä 50 tuhatta kävijää vuodessa. Ihan hyvä määrä, mutta ei takaa onnea ja menestystä. Ja kaikkihan eivät käy. 20000 koululaisvierasta vuosittain voi olla maksimi pitkällä aikavälillä Ja jos käyvät koulusta, eivät ehkä käy sitten vanhempiensa kanssa kesällä, joilloin koulun retki onkin miinusta eläinpuistolle.

        Eikös tänne pitänyt saada rahakkaita turisteja ulkomailta? Ei eläinpuisto pärjää karkkeja ja hampurilaisia mutustavilla koululaisilla.

        Onko nähty ainoatakaan 'rikasta' ulkomaista turistia Ahterissa?
        Tai edes kotimaista.
        Sellaista joka tuli paikalle omalla helikopterilla, tai edes limusiinilla.


      • eitulehyväheilumaan

        Koululaisilla osalla omat eväät mukana ja lipun hinta painettu alas ja toden näköisesti ei vanhemmatkaan enää käy kun pikku pekka on jo käynyt luokkaretkellä.joten turha tuulettaa muutamasta koululaisesta kaks viikkoa vuodesta on lyhyt aika jolloin nämäkin ryhmät liikkuu.Ensi viikon jälkeen alkaa taas hiljainen aika joka kestää juhannukseen siitä kuuden viikon ruuhka ja se oli siinä tälle vuotta kun kävijöitä on syksyllä jo ollaan rahaa vailla taas pari miljoonaa kaupungilta jotta selvitään vuoden loppuun...


      • synkkälepotila

        Ah ja syystuulten leyhytellessä puiden lehtiä haravoitavaksi alkaakin unelias talvikausi, joka kuolettavan passivoivana edustaa synkkää tappiotalouden aikaa vuodesta, joka huhtikuussa alkaa vähitellen hitaasti elpyä.

        Pandat kyllä mutustavat tämänkin ajan bambuja omassa rauhassa toipuesssaan kesäkauden hulinasta.


      • Anonyymi
        synkkälepotila kirjoitti:

        Ah ja syystuulten leyhytellessä puiden lehtiä haravoitavaksi alkaakin unelias talvikausi, joka kuolettavan passivoivana edustaa synkkää tappiotalouden aikaa vuodesta, joka huhtikuussa alkaa vähitellen hitaasti elpyä.

        Pandat kyllä mutustavat tämänkin ajan bambuja omassa rauhassa toipuesssaan kesäkauden hulinasta.

        Tämä kaikki oli tiedossa alusta asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä kaikki oli tiedossa alusta asti.

        Olikohan vaan? Ei ollut vaan luottamus Edinburghista ja vertailut siellä menestymiseen olivat ylimitoitettu, ihmettelen ettei tätä Ähtärissä tajuttu, vai sokaisiko huuma?Korkeasaari osasi jättäytyä pois, vaikka yleisömäärät olisivatkin merkittävästi lähtenyt kasvuun. Jäljelle jäivät kuitenkin Ranua ja Ähtäri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olikohan vaan? Ei ollut vaan luottamus Edinburghista ja vertailut siellä menestymiseen olivat ylimitoitettu, ihmettelen ettei tätä Ähtärissä tajuttu, vai sokaisiko huuma?Korkeasaari osasi jättäytyä pois, vaikka yleisömäärät olisivatkin merkittävästi lähtenyt kasvuun. Jäljelle jäivät kuitenkin Ranua ja Ähtäri.

        Muissa pandakaupungeissa on kasvua tapahtunut toisena ja kolmantena vuonna jne, suomessa näköjään vähän eri tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muissa pandakaupungeissa on kasvua tapahtunut toisena ja kolmantena vuonna jne, suomessa näköjään vähän eri tavalla.

        Henkilökunta (intendentti ja markkinointi) ja toimarit (3 sitten pandojen tulon), zoon hallitus ja omistajaohjaus tekevät zoon tuloksen pandojen tulon jälkeen. Mikähän on mättänyt, kun muut pandatarhat ovat poikkeuksetta tehneet kasvutulosta ensimmäiset vuodet, sijainnista riippumatta. Onkohan kokonaisuuden hallinta hukassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Henkilökunta (intendentti ja markkinointi) ja toimarit (3 sitten pandojen tulon), zoon hallitus ja omistajaohjaus tekevät zoon tuloksen pandojen tulon jälkeen. Mikähän on mättänyt, kun muut pandatarhat ovat poikkeuksetta tehneet kasvutulosta ensimmäiset vuodet, sijainnista riippumatta. Onkohan kokonaisuuden hallinta hukassa?

        Suurin ongelma on sijainti.
        Ja sitä ei voi korjata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin ongelma on sijainti.
        Ja sitä ei voi korjata.

        Höpö höpö. Käy Beauvalissa. Tai kysy omistajaohjaukselta, montako elämysmatkailun tai eläinpuistoalan johtajaa tai hallituksen jäsentä Zoolla on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Käy Beauvalissa. Tai kysy omistajaohjaukselta, montako elämysmatkailun tai eläinpuistoalan johtajaa tai hallituksen jäsentä Zoolla on?

        Johtajia johtajia ja vielä kerran johtajia sekä asiantuntijat, näitähän riittää ja mikään ei koske heitä, vain työntekijöitä jotka tekevät konkreettisesti työtä!


      • Anonyymi

        Nykyajan lapsia kuskataan maailmalla toinen toistaan isommissa huvipuistoissa ja eläintarhoissa. Moni lapsi ei vain lähde luokkaretkelle jonnekin perämetsiin parin paskainen elikon takia. Kusenkeltainen turkki ei ole mikään kaunis näky. Yöks! 🤮


    • Anonyymi

      Hyvin teillä menee, jatkakaa vain!

      • Anonyymi

        Käykää tutustumassa kaikkiin pandatarhoihin Euroopassa ihan joka ikinen ja tehkää sitten johtopäätöksiä......


    • Anonyymi

      Samaa mieltä kanssasi, kirjoitinkin siitä lehteen joku aika sitten. Kuinka suomalaiset ovat näin tyhmiä. Otetaan eläimiä vuokralle!!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kyllähän tuon SK:n havainnon ovat tehneet tavalliset kansalaiset ja Zoon potentiaaliset yrityskumppanit. Ei näkyvyyttä, ei sisältöä, ei verkostoja, ei yhteistyötä. Pelkkää pandapörröisyyttä netissä. Ähtäri tekee asiat aivan toisin kuin muut pandatarhat - ja on ongelmissa. Missä on hallitusvastuu, omistajaohjaus?


      • Anonyymi

        Tosi hyvä kirjoitus ja kysymyksiä herättävä! Olisitpa ollut pandahankkeessa proffien ja muiden toimijoiden kanssa pohtimassa, hatunnoston arvoinen juttu olisi ollut. Mutta kun piti kaikki tehdä salassa, en halua edes ajatella mitenkähän huseeramaan päästetty veronmaksajien rahoilla! Onneksi emme tiedä emmekä tule tietämään mutta talousasioissa on sössitty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosi hyvä kirjoitus ja kysymyksiä herättävä! Olisitpa ollut pandahankkeessa proffien ja muiden toimijoiden kanssa pohtimassa, hatunnoston arvoinen juttu olisi ollut. Mutta kun piti kaikki tehdä salassa, en halua edes ajatella mitenkähän huseeramaan päästetty veronmaksajien rahoilla! Onneksi emme tiedä emmekä tule tietämään mutta talousasioissa on sössitty.

        Beauvallissa ja muualla aikamoiset eläinkokoelmat, ei ne pandat siellä yksin riitä. Vaan se kaikki kokonaisuus. Ja saa nyt nähdä kuinka Ähtärissä uusi toimitusjohtaja hyödyntää tuon tiedon??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Beauvallissa ja muualla aikamoiset eläinkokoelmat, ei ne pandat siellä yksin riitä. Vaan se kaikki kokonaisuus. Ja saa nyt nähdä kuinka Ähtärissä uusi toimitusjohtaja hyödyntää tuon tiedon??

        Niinpä. Onko uusi toimari alan liiketoiminnan asiantuntija, ja onko eläinpolitiikasta vastaava intendentti virittäytynyt hoitamaan markkinointia?


      • Anonyymi

        "Kiinalaisten jättiläispandojen saaminen suomalaisen pikkukaupungin eläinpuistoon on kuin lupa painaa rahaa." sanoo Satakunnan kansa. Minusta tuo kuvan panda on melko törkeän näköinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kiinalaisten jättiläispandojen saaminen suomalaisen pikkukaupungin eläinpuistoon on kuin lupa painaa rahaa." sanoo Satakunnan kansa. Minusta tuo kuvan panda on melko törkeän näköinen.

        Riskit, menestystä ja mahdollisuus tämä pitää muistaa ja toimii tai ei!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riskit, menestystä ja mahdollisuus tämä pitää muistaa ja toimii tai ei!

        Beauvallissa on todella paljon muitakin eläimiä esimerkiksi valkoisia tiikereitä jne. Pandat ovat vain hyvä lisä. Korkeasaaressa pandat ehkäpä olisi nostaneet kävijämäärän 530.000/vuosi noin 750.000/vuosi mutta jos Kiinan muut eläinasiat ovat niin ja näin (vrt. Torieläimet) voihan olla että ylipäätään mitään tekemistä ei ollut budjetilla! Ilman pandojakin korkeasaarella oli huippu vuosi 2019, mitä tuo vuosi 2020?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Beauvallissa on todella paljon muitakin eläimiä esimerkiksi valkoisia tiikereitä jne. Pandat ovat vain hyvä lisä. Korkeasaaressa pandat ehkäpä olisi nostaneet kävijämäärän 530.000/vuosi noin 750.000/vuosi mutta jos Kiinan muut eläinasiat ovat niin ja näin (vrt. Torieläimet) voihan olla että ylipäätään mitään tekemistä ei ollut budjetilla! Ilman pandojakin korkeasaarella oli huippu vuosi 2019, mitä tuo vuosi 2020?

        Ähtärissä taas olis nyt aikaa vuoteen 2032 huseerata. Mitäpä sen jälkeen? Se muu kehittäminen täytyy tehdä heti just nyt, eikä joskus sitten tai jättää tekemättä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe