Lapuan väkiluku 2017 väheni 79 henkilöllä

Lapuankehittäjä

Ilmajoki kykeni lisäämään Seinäjoen kasvun vanavedessä asukaslukuaan. Samaan aikaan Lapaua menetti lähes 80 asukasta! Mikä meillä mättää, Seinäjoki on vahva, ja menestyy päivä päivältä paremmin, meitä väki karkaa. Kuntaliitos on tässä tilanteessa se viisain vaihtoehto, jolla saamme Lapuan nousuun olemalla osa Seinäjokea. Riitely ja paskaputkipolitiikka karkottaa kaikki tulijat.

108

2164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei-rahhaa-tuonne-ei

      Muutas ylistaroon siellä on seinäjoen kasvua ja sen piirissä jo,
      - se on kuules helpoin konsti sulle.
      - Lapua pärjää tässä näinkin, mitään pussoosemme työntöä seinäjoelle-

      • 45546677

        Ylistaro on entinen Suomen kunta, joka sijaitsi Etelä-Pohjanmaahan kuuluvassa Seinäjoen seutukunnassa, Länsi-Suomen läänissä. Sen asukasluku oli 5 576 ja pinta-ala 484,99 km2, josta 3,16 km2 vesistöjä. Kunta lakkautui kuntaliitoksessa yhdistyen Nurmon ja Seinäjoen kanssa uudeksi Seinäjoeksi vuonna 2009


    • KöröMölli7

      Ilmajoella on myönteisempi ilmapiiri. Asioista ei tehdä niin suurta numeroa mitä Lapualla. Ilmajoellakin on Tokmanni ja K-supermarket, muttei ne ole sen ihmeempää numeroa siitä tehneet. Asiat nähdään avoimemmin, eikä kaikenvastustamisen perinnettä ole. Myös ihmiset ovat tyytyväisiä siihen mitä on, eikä maraja kaikesta kuten Lapualla. Myös Seinäjokea ei nähdä niin suurena mörkönä mitä Lapuan Impivaarassa.

      • Terveyssisar

        Vaikuttaa siltä, että Ilmajoella on debiilimpää väkeä kuin Lapualla.


      • VäähäÄlyyne
        Terveyssisar kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että Ilmajoella on debiilimpää väkeä kuin Lapualla.

        No olipas taas kommentti... Pilaatte loputkin Lapuan ilmapiiristä.


    • callekiwes

      Yksinkertainen syy Ilmajoen menestykseen on sen läheisyys Seinäjokeen. Ahonkylä on kiinni Seinäjoessa. Valtuutetut on Ilmajoella riitaisempia kuin Lapualla. Kunnanjohtajallakin on omat ongelmansa.
      Lapua on päässyt pienellä muuttotappiolla verrattuna muihin vastaavankokoisiin kuntiin. Ongelma on ae että Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta muutetaan Etelä-Suomeen. Vaasankin väkiluku putosi yli 200 henkilöä.
      Lapua kuuluu elinvoimaisiin paikkakuntiin, Lapualla on hyvät tulevaisuuden näkymät ja Lapuan kannattaa ehdottomasti pysyä itsenäisenä välttyäkseen Ylistaron ja Peräseinäjoen kohtalolta.

      • pitkä-päivä-joo

        Täytyy myöntää näin olevan, vaikka tämä onkin vähän sellaista salaista tieto !!!

        Julkisuuteen valahtanutta jostakin.


      • Januski_Paskaputki

        Lapuan väestön väheneminen tulee kiihtymään tänä vuonna, kun aktiivimalli alkaa tuntua työttömän kukkarossa. Tampere ja muut isommat kaupungit imevät nuoret ihmiset töihin ja elämänmakuiseen pöhinään. Lapualla tätä pöhinää ei ole, vaan kaupungin virkamiehet tappavat lopunkin ilon lapualaisilta omavaraisesti ja nuukasti eläviltä vanhoissa taloissaan eläviltä kuntalaisilta. Lapuan kaupunki on konkurssissa ja virkamiesten sekä julkisen puolen palkat maksatetaan köyhillä kuntalaisilla. 10 vuoden kuluttua Lapualla asuu enää reilut 13 000 asukasta ja heistäkin suurin osa eläkeläisiä ja työttömiä sekä paikallisien sopimusten kyykyttämiä veronmaksajien rahoilla subventoituja matalapalkkaorjia. Tämä on sitä miksi Kokoomus ja nykyinen Kepu haluavat koko Suomen muuttuvan.
        Ei niin pahaa, ettei jotakin hyvää, sillä saammehan me tänne Suomeen Lähi-Idän ja Afrikan moniosaajat, jotka ainakin oppivat vaatimaan Kela-kultakortit ja asunnot. Mielenkiintoinen seikka kuitenkin, että jopa Ruotsista löytyy vuodelta 2003 tilasto, josta näkee maahanmuuton lisänneen todella paljon julkisia menoja. Nythän Ruotsissa ei saa enää tehdä tällaisia rasistisia tilastoja, joissa kerrotaan totuus eli maahanmuuttajat ovatkin kuluerä koko ikänsä. Kokoomuslainen Alex Stubb väitti meille vielä 2015, että maahanmuutto tuo valtavasti tuloja Suomen valtiolle. Pitäisikö Lapuan herrojen käydä pyytämässä näitä maahanmuuttajia Lapuallekin, ehkä saataisiin Lapua nousuun?


      • Sjk....Pelastajana

        Mikä oli Taron ja Peejoen vaihtoehto liitokselle ?
        Könkyrssi.


      • luutuamista-piishaa

        Jaahas sjoen putsaritkin ilmestyi tai toisaalta ovat kokoajan ropakoineen valehin asemissaan-
        On näillä hormi heshees ja syvällä vielä.


      • maksakaamme_itse

        Joo ei niin että annettaisiin Seinäjoen panna kouluasiat kuntoon, kuten surkea Ylistaro antoi tehdä. Kyllä Lapua kestää vaikka 150 miljoonan velat.


      • Lapskullat-Seikkiläs

        Tässähän huutavat kokoajan seinäjoen hömpäydestä jotta tuanne kaikki ympäriltä pasinaksi.
        -Siellä se hömpäys nyt nielee kaiken irti repeävän, elikkä tuolle ei missään pidä antaa periksi.
        -Nua kilijuu jotta jos eivät saa koko seutu on menetetty -voehan taivas-


    • NäinSeVaanMenee

      Katsokaa kokonaisuutta. Tätä menoa koko Etelä-Pohjanmaa
      on kohta historiaa

      • kuopatut-unelmat

        Ei muutakuin napa kuoppana, huuhailla-


    • Huolilapualaisista

      Seinäjoki kasvaa, Ilmajoki kasvaa. Lapua menettää väestöään, vaikka on Ilmajoen tavoin kasvavan Seinäjoen kehyskunta. Kyllä nyt on Lapualla kriisikokouksen paikka. Tarvitaan nopeita investointeja

    • Tietoiset-tosiasiat

      Japanissakin eletään tätäpäivää vaikka noin ennustellaan.
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802172200752554_ul.shtml
      Japanilaiset voivat tällä hetkellä valita minkä ikäisenä he jäävät eläkkeelle 60 ja 70 ikävuoden välillä. He jotka haluavat työskennellä yli 65-vuotiaiksi saavat enemmän eläkettä kuin alle 65-vuotiaina eläköityvät.

      Nyt Japani kuitenkin haluaa, että ihmiset työskentelisivät vielä yli 70-vuotiainakin. Sen vuoksi vapaaehtoista eläkeikää halutaan nostaa yli 70 vuoden. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

      Monet yritykset vaativat tällä hetkellä työntekijöitään jäämään eläkkeelle heti 60-vuotiaina. Tähänkin Japanin hallitus toivoo muutosta.

      Japania jo nyt riivaavan työvoimapulan ennustetaan pahenevan lähivuosina, kun väestö ikääntyy eikä lapsia synny enää entiseen tahtiin.

      Japanin väestön on arvioitu kutistuvan 88 miljoonaan nykyisestä 127 miljoonasta seuraavien 40 vuoden aikana.

    • KosahtaaKohta

      Kyllä tämä palvelujen keskittymis-ilmiö on ihan maanlaajuinen. Samaa keskittymistä tapahtuu jopa Helsingin sisällä. Vielä 80-luvulla ja 90-luvullakin, oli joka lähiössä ostari jossa apteekki, pankki, kauppa, parturi, yms. Nykyään nämä palvelut ovat harventuneet, ja keskittyneet vain suurimpiin keskiöihin, sekä isoihin automarketteihin moottoriteiden varsilla. Helsinki on ikäänkuin Suomi pienoiskoossa, kun asiaa tarkemmin tarkastelee.

      Vain mittakaava on eri, tapahtumaketju ihan sama muuten. Mitä pohjoisemmaksi Suomessa mennään, sitä pidemmän matkan kilometreissä asiat keskittyy jonnekin. Esim jos Suomussalmella pankki loppuu, niin lähin löytyy sitten 100km päästä Kajaanista. Jos Lapualla pankki loppuu, niin 25km päästä löytyy, Seinäjoelta. Helsingissä jossain lähiössä jos pankki loppuu, niin todennäköisesti pankki löytyy sitten jostain 5km päästä.

      Sama syy kaikessa keskittämisessä. Liian tiheästi ei kannata sijaita. Kannattaa sijaita siellä missä asukkaatkin.

      Keskittämis-ilmiö ei ole minkään yksittäisen kunnan tai kaupungin vika. Se on enemmänkin yleismaailmallinen ilmiö. Ihmiset aivan itse hakeutuu asumaan nykyään entistä hanakammin sinne minne muutkin ihmiset. Helsinki on luontaisesti tässä ykköskohde, siitä suuruusjärjestyksessä sitten tullaan perässä. Seinäjoki on tässä maassa jossain 20 suurimman keskittämispisteen joukossa. Eikä Seinäjoelle varsinaisesti mitään keskitetä. Ihmiset ja yritykset sinne aivan omaehtoisesti muuttavat, ja tämä oravanpyörä-ilmiö ruokkii itse itseään.

      Eikä tätä kehitystä voi estää eikä pysäyttää millään toimin. Miksi? Siksi että ihmiset ja yritykset itse päättää minne haluavat sijoittua. Mitä suuremmaksi Seinäjoki kasvaa, sitä suuremmalla syyllä ihmiset sinne maakunnasta hakeutuvat. Ihan yksityisistä yrityksistä ja ihmisistä lähtien. Tämä on tavallaan meidän kaikkien "vika". Itse aiheutettu asia.

      Tämä pitäisi ympäryskunnissa oivaltaa, ja investoida vain järkevän kokoisiin asioihin. Järkevän kokoisilla asioilla voidaan hallita ja hidastaa tätä keskittymis-ilmiötä. Sekä tavallaan ottaa osahyöty irti Seinäjoen keskittymis-ilmiöstä. Liikoja ei silti kannata odottaa. Yritykset ja ihmiset kun loppupeleissä itse päättää missä haluavat sijaita. Sitä ei kukaan muu päätä. Ei edes se henkilö, jonka mielestä Lapualla on kaikki mitä ihminen tarvitsee.

      • Väkiluku | Etelä-Pohjanmaan liitto
        www.epliitto.fi/vakiluku
        Seinäjoen imee. Siellä osataan junailu


      • kypsää-ja-kuivaa

        Tuossahan sitä on seinäjoen rakennetta ja ihaan tarpeeksi.

        juu-pass
        17.2.2018 4:15
        Peräseinäjoella asiakkaat vähenevät edelleen. Kaupat mitä jäljellä pyörivät eläkeläisten asioinnilla, niiden joilla ei autoa. Yksi iso työnantaja ja loput parin hengen harrastelijoita.

        Väki ajaa seinäjoen väliä työmatkoilla ja tuo sieltä ostokset. Seinäjoki on laittanut jo asiointilinjan vanhuksille ja autottomille, että pääsee keskustan kauppoihin ne sitkeät sissit, jotka vielä sinnittelevät Peräseinässä.

        Kuka tietää jonkun ruokakaupan peräseinäjoella joka on ulkopuolella keskustan. Taitaa olla elämäntapakauppias Kalakoskella ainut. Siellä oli jonoksi asti asiakkaita viime kesänä, kun kaks hiprakas olevaa lomalaista jonotti kassalla plantrinkia ja sulassa sovussa.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15186059/ylistaron-palvelut-hupenevat


      • Kohtiliitosta

        Kyllä Seinäjoella osataan, se on aivan totta, Ilmajoeallakin kohtalaisesti! Se vain on ihme, että Lapualla ei osata riittävästi. Miksi on näin vuodesta toiseen, vaalikaudesta seuraavaan? Meillä olisi kuitenkin paremmat lähtökohdat kuin Ilmajoella.


      • PoniPoik4
        Kohtiliitosta kirjoitti:

        Kyllä Seinäjoella osataan, se on aivan totta, Ilmajoeallakin kohtalaisesti! Se vain on ihme, että Lapualla ei osata riittävästi. Miksi on näin vuodesta toiseen, vaalikaudesta seuraavaan? Meillä olisi kuitenkin paremmat lähtökohdat kuin Ilmajoella.

        Ilmajoelta on Seinäjoelle matkaa 15km, Lapualta 25km. Siinä on se suurin syy, miksi toisen väkiluku on plussalla, ja toisen miinuksella. Nämä on ne ns lähtökohdat. Vartti on vaan kummasti lyhempi kuin puoli tuntia, ajomatkana nääs.

        Lapuaa pitäis verrata enemmänkin Kurikkaan, Seinäjoki-etäisyyden puolesta. Miinuksella se Kurikkakin laahaa. Ilmajokea voi verrata enemmänkin Nurmoon. Ilmajoella ja Nurmossa väki sen kun lisääntyy, vuodesta toiseen. Seinäjoen läheisyys on se vetovoimatekijä numero UNO. Kaikki muu on sivuseikkaa.

        Ilmajoen väestötilastoja kasvattaa hyvin paljon Ahonkylä, josta on matkaa Seinäjoelle 10km. Ahonkylässä on tätä nykyä jo lähemmäs 2500 asukasta, hyvätuloisia lapsiperheellisiä. Enemmän asukkaita kuin monessa itsenäisessä kunnassa. Muutamassa vuodessa väkiluku on melkein tuplaantunut, tuossa kylässä, ja koko ajan rakennetaan lisää ja lisää. Moni muuttaa tuonne, koska lyhyt työmatka Seinäjoelle, mutta silti hieman irti kaupungista.


      • epäpätevä kirjoitti:

        Väkiluku | Etelä-Pohjanmaan liitto
        www.epliitto.fi/vakiluku
        Seinäjoen imee. Siellä osataan junailu

        Lapualla junailu on vaarallista kun tormivat mihin sattuu. Kahdesti lyhyen ajan sisään suoritettiin sisäänajo, toisella kertaa tupaan ja junaan, toisella vain ojaan.
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/01/28/lapuan-ja-turengin-junaturmat


    • primaallegro

      Prima Pover olisi tullu Lapualle, jos kaupunki olisi rakentanut sille hallin. Kaupungilla ei vain ollut haluja eikä rahaa . Seinäjoki otti lainaa ja rakensi hallin ja littymät. Ottakaa lapualaiset opiksi. Ehkä pöntinen ei ollut paras ratkaisu hieromaan kauppoja italialaisten kanssa.

      • SiipiveikkojaLähellä

        Lapua ja Ilmajoki elävät Seinäjoen siivellä.
        Evijärvi ja Halsua eivät ole siivellä.
        Seikka on saletti.


      • on-järki-pikkuaivos

        Kioskitettu seinäjoki, jotta pitäisi tässä ympäristössä yhdistäytyä ja jakaa noi kioskit ympäristöön lopuis noitten vähempijärkisten khuolaus tuosta hyvästä.


      • haloo-poliiitikot

        KIOSKI JAKO:
        Joo muilunkylään lapuan puolelle ja ilmajoen puolelle osaa ahonkylään, näin olisivat nämä kaikkia osapuolia lähellä ja kuoppa vain jäis tuonne keskelle.


      • joojoojokinen

        Ei pöntinen pysty mitään neuvottelemaan.Olisitte laittanut jonkun kielitaitose tilalle.


      • jalakaa-noshetaanjo

        On se on on kauhia tilanne tuolla seikkiläs, reunat ravattu ja keskellä ruppee se tuohi sitten loppumaan, kaikki poltettu ja aivan turhaan.
        Aivan hormia jo sovitellaan sinne-


      • harazoo

        Italiaanot on aika hankalia neuvottelukumppaneita. Kielitaidoton pöntinen oli ihan väärä neuvottelija. Neuvottelut ei varmasti kestänyt kättelyä pitempään?


    • NäinSenNäin

      Ei ollut eteläpohjanmaan liitolla kuntakohtaista tietoa väkimäärästä, ainoastaan vuosilta 2007-2016, jolla välillä Ilmajoen väkimäärä kasvoi hiukan yli kuudellasadalla, Lapua vähän vajaa viidelläsadalla ja Seinäjoki noin 1400 hengellä.
      Koko maakunnassa väkimäärä 1.1. 2017-17.10.2017 välillä väheni 700 hengellä, eli kupatusta maakunnasta ei väki toivomuksen mukaan pysähtynytkään Seinäjoelle, vaan jatkoi suoraan etelään, ehkä Uudenkaupungin ja Turun seudulle.

      Jotkut esittävät, että kaupungistuminen olisi luonnonlaki, jolle ei voisi mitään. Totuus on, että petopolitiikalla, paskaputki kuppauksella, matkakulu vähennysten leikkauksilla yms. ajetaan tietoisesti lapsiperheitä maaseudulta ja toivotaan heidän muuttavan keskustan kennotaloihin.

      • Nopsajalkainen

        Kyllä suurin syy on ihan tavallisten ihmisten ajatusmaailman muutos. Nykyään yhä useampi haluaa asua ns ihmisten ilmoilla, eikä missään kirkonkylässä.

        Ihmiset ajattelevat myös tulevaisuuden näkymiä enemmän kuin aiemmin. Lapset halutaan juurruttaa sellaiseen paikkaan, mikä ei ole kuolemassa pois. Tämä ajatusmaailma ajaa ihmisiä kirkonkyliltä kaupunkeihin, paremman tulevaisuuden perässä. Usko kirkonkyliin on mennyt.

        Lisäksi. Maatalous on ajautunut yhä harvempien hommaksi. Ennenhän maaseutu pysyi elinvoimaisena, kun pientilallinen pystyi työllistämään itsensä. Nykyään on vain suurtilalliset jäljellä, pientilojen jälkikasvu joutuu katselemaan työnsä muualta.

        Yleisesti. Maaseudun ja kirkonkylien tulevaisuus näyttää synkältä. Tämän takia ihmiset muuttaa jo hyvissä ajoin sieltä pois, suurempiin kaupunkeihin. Ihmiset ovat kaukaa viisaita tässä asiassa.


    • Käytetäänjärkeä

      Jännää miten Lapualla on vielä sellaista ajattelua, jossa selitetään asiat Lapaualle parhain päin, vastoin todellisuutta. Uskottelua on tietysti meillä ollut aina, on haluttuu uskoa Lapuan asioista toisella tavalla kuin järki ja ymmärrys sanoo. Jos Ahonkylällä menee hyvin, niin miksi Lapua ei ole kaavoittanut esim. Hipin ja Pauhun tieonoita kantatien molemmin puolin? Miksi unelma Nova Parkista sijoittui väärään paikkaan? Sen paikka olisi ollut nykyisen Seinäjoen rajan tällä puolen. Miksi yhden n. 20 miljoonan koulun sijasta rakennetaan monta koulua, joiden kustannukset noussevat yhteensä yli 40 miljoonaan ja sillä aikaa lapsia pidetään väliaiaikaistiloissa? Miksi menetettiin Hellanmaan viemäriavustus tekemällä kaupunginhallituksessa valitus laillisen ja elintärkeän viemärin rakantamisesta? Viemärivääntö on halvauttanut politiikkamme vuosiksi, vaaleissa kiista vaikutti tuomalla asian keskeisimpiin poliittisiin keskusteluihin vaikuttavaksi tuhoajaksi vuosikausikisi. Miksi hukattiin lataamoon ja Pubiin yhteensä n. miljoona euroa? Miksi olemme menättäneet asukkaita sen sijaan, että olisimme hyöydyntäneet Seinäjoen kasvua? Lapuan heikkoa tilannetta ei voi perustella yleisellä maaltamuutolla. Lapua kuuluu, Ilmajoen tavoin, käytännössä Seinjoen kasvavaan talousalueeseen. Kyllä nyt on aika Lapualla ryhdistäytyä ja ryhtyä imagon nostamiseen! Helpoiten tämä tapahtuu kuntaliitoksen kautta, koska silloin saamme uutta poliittisita taitoa, jota eivät riidat halvauta.

      • kuppausta-kaikin-kons

        Tuon tavat kaikki tajuaa, jotta jälet näyttää tämän huuhaat.


      • eheei-ei-ei-eiii

        Kappeliseurakuntien luoja.


      • zxzcc

        Muutama vuosi kirjoitin Lapuan toppiikkiin samasta asiasta, mutta ei näytä vaikutusta olleen.
        "Käytetäänjärkeä" tuo esiin myös samat asiat ja jää luultavasti huomioon ottamatta.

        Olen itse täältä Kyrönmaan alueelta ja tuntuu hassulta katsoa Lapuan tilannetta. Mahdollisuudet hukataan aivan järjettömällä toiminnalla.

        Täälä on esimerkki Mustasaari, Laihia. Seinäjoella Ilmajoki.

        Laittakaa halpaa tonttia Seinäjoen rajalle niin saatte veronmaksajia ja nuorta musikkaa. Ensin se kysyy investointia ja kalliin viljelysmaan hukkaamista, joka kirpaisee päättäjissä istuvia isäntiä.

        Tekee ensin velkaa mutta Lapua säilyy kartalla. Muussa tapauksessa on lopulta ainut ratkaisu sulautua Seinäjokeen tai jäädä periferiaan. Automaattisesti teollisuuden Lapualta imee pitkässä juoksussa Seinäjoki ja veronmaksajat mukana.


      • Et tiedä kuinka paljon kyläläiset kaipaavat edes jonkinlaista palvelupistettä! Osaatko yhtään arvata paljonko Ruhalaasen myynnistä oli kaljaa? Posti ja pankki eivät ole niin tärkeitä, mutta kaljaa pitää saada. Omassa kylässä kukaan ei kysele että millä tulit.
        Oi niitä aamuja jolloin sai istuskella mäyräkoiran kanssa ongella!


    • Tehdäänjotakin

      Lapualla ei ole koskaan tehty toimivia pitkäntähtäyksen suunnitelmia koulujen kunnossapidosta tai elinkeinopolitiikasta. Seinäjoki on nähty ennemmin uhkana kuin mahdollisuutena. Nurmo kaavoitti jo itsenäisenä ollessa Hyllykallion. Tuloksen näemme tänään. Lapuan puolella rajaa on edelleen markkeja vaikka millaiseen kaavoitukseen. Lisöbonuksena Nurmonjoen molemmat puolet. Olemme olleet nukuksissa, kehitys uhkaa ajaa Lapuan ohi.

      • toivottavasti-raja-pitää

        Silti riitämättömyy näkyypi ulvonnassa, joo toi kojoottisuus-


    • NäinSenNäin

      Nimim. "Käytetään järkeä"....toivottavasti et ole lähelläkään paikka, missä päätöksiä tehdään.

      ..."Viemärivääntö halvaannutti politiikan teon vuosiksi".....
      Jos olisi Hellanmaan poistettu jäteputki suunnittelusta, niinkuin alkujaan asiasta päätettiin, vaan ei, muutamat valopäät käyttivät kaikki valitustiet rangaistaakseen oman kunnan asukkaita, kun nämä kehtasivat vaatia lain ja oikeudenmukaisuuden noudattamista.

      .."Kasvavaan talousalueeseen....Helpoiten tämä tapahtuu kuntaliitoksen kautta".....
      Ala- ja Ylihärmä, Kortesjärvi, Peräseinäjoki, Ylistaro jne. kasvavat kohisten? Suosittelisin liikkumista maakunnissa.

      • HarmistunutLapuanpuolest

        Viemärin osalta laillisuus on testattu KHO:ssa, joten laillisuus on siinä. Valitukset ja niihin liittyvä laittomuuden henki halvaannuttaa päättäjien toimintaa edelleen. Kaikki eivät usko, että on mentävä eteenpäin.


    • Seinäjoelle

      Lapuan olisi pitänyt jo ajat sitten rakentaa Ruhaan asuntoalueita, mutta pelko ruhalaisten asioinnista Seinäjoella lienee ollut esteenä. Lapuan päättäjät eivät ole koskaan ymmärtäneet, mikä potentiaali Ruha on kaupungin väkiluvun nostamiseksi.

      • VastuusiiftyySjoelle

        Noinhan asiat Ruhan osalta olleet, mutta älä murhetta kanna 2020 alkaen, kuntaliitoksen jälkeen alkaa tapahtua.


      • Prismassa.Halpaa

        Lappua luukulle liimataan, tiedät kyllä missä.


    • rahat-on-annetavaaa

      Kyllä on mitätöntä seikisten itku parkuja sekä muu uikutus, kun kukkaroe ei anneta näille tuhottavaksi hömppään-

    • Mistämanit

      Tavallisen tallaajan voi olla hieman vaikea tavoittaa missä Lapualla ttodellisuudessa mennään ristiriitaisten viestien vuoksi. Liikerakentaminen ja elpynyt asuntokauppa ovat merkkejä kehityksestä, josta saamme pitkälle nauttia Seinäjoen kasvun vaikutuksista. Lapualle erittäin tärkeä asia, jonka voimistamiseksi on ponnisteltava lakkaamatta. Toinen todellisuus on kaupungin luottamushenkilöiden heikko yhteistyökyky, joka on ajanut talouden kuralle. Verot nousivat, vuoden lopulla velkamäärä asukasta kohden nousee 4000-5000 euron välimaastoon, konsernivelat päälle. Koulujen tulon sanotaan etenevän junan tavoin. Lapualaisille on esitetty karttaluonnoksia asiasta. Kauniita kuvia tärkeästä asiasta. Rahaa menee jo lukion rakentaniseen ja saneeraukseen yli 10 miljoonaa, perässä tulevat vähintään 30 miljoonan kouluinvestoinnit. Millä rahalla?

    • voe-näitää

      Mite nämä rajantakaset osaavatkaan vinkua ja aivan vapista tuon kukkaromme perään -joo aivan koukkimassa retkotavat raja-aidalla ja siitten purota ja purota rettusa repien.

      • uhkansakullakin

        Ensin hän koki suuriksi uhaksi eriväriset toismaalaiset ja kun ne eivät enää pelkäämisen arvoisiksi osoittautuneetkaan, niin tilalle tulivat ihan lähellä olevat ja samanväriset rajantakaaset.


      • LiitosJoSovittu

        Liitos on jo kabineteissa sovittu.
        Siksi velkaa tehdään nyt niin mielettömästi.
        Korko on kyllä karmea, kun ei ole vakuuksia.
        Velka on riskivelkaa, joka voi muuttua roskalainoiksi, jos
        joudutaan suoritustilaan ilman kassavaroja mm. palkkoihin.


    • huudon-mestarit

      Vales poikasin rahattomat täälä kotkaa ja aivan ovat retusa repineet tulle raja-airalle kaahiessaan.

      Julukiaa meijän vainoo pitävät

      • Lapuan on paska paikka tajua jo


    • päin-näivetystä
      • AijallaKiekuja

        Haamujen jahtaajan kannattaisi katsoa, millaisia haamuja sieltä omien korvien välistä löytyy.

        Tällehän nauraa jo naurismaan aidatkin.


      • sairasmikäsairas
        AijallaKiekuja kirjoitti:

        Haamujen jahtaajan kannattaisi katsoa, millaisia haamuja sieltä omien korvien välistä löytyy.

        Tällehän nauraa jo naurismaan aidatkin.

        Älä välitä. Sehän on selvästi mielenterveyspalveluiden tarpeessa.


      • aitaa-korotettava

        Jaa joo rettusa riekaleiksi repineen ja ympäristön kuivatajat lauhduttavat ihteesä siinä


      • Y.Kuivataja
        aitaa-korotettava kirjoitti:

        Jaa joo rettusa riekaleiksi repineen ja ympäristön kuivatajat lauhduttavat ihteesä siinä

        Aitaa on korotettava jo siksikin, etteivät lapualaiset hoidokit pääse leviämään laajemmalle.


      • Rauhamaas
        AijallaKiekuja kirjoitti:

        Haamujen jahtaajan kannattaisi katsoa, millaisia haamuja sieltä omien korvien välistä löytyy.

        Tällehän nauraa jo naurismaan aidatkin.

        Annetahan poijjan kiriootella rauhassa. Ei niihin kannata reakooda. Kyllä kaikki muut tietää Lapuan tilanteen.


    • kynsiä-terotellen

      Onneksi ilmajoki perää tuon navettakoulutuksen perään -jottei tämä nämä rapaajat sitäkin koppaa...

      Kaikki tuonne napaa pitäisi siirtää, kyllähän opikelijatkin sitten tajuavat jotteivat nättylään lähde huuhaat joo..

    • faktoidi

      Lapuan pitää nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja anoa liitosta Seinäjokeen! Tekeillä on vasta lukio, mihin siihenkään ei oikeastaan ole varaa ja ala-asteet huutavat rahaa budjettiin, mutta sitä ei ole eikä tule, kun väki muuttaa Seinäjoelle sankoin joukoin kunnollisen lukion perässä.

      Lapuan lukio on ollut aina Suomen huonoimpia, vaikka mistään homeongelmista ei silloin vielä edes puhuttu. Vaikka tilat saataisiin, puuttuu hyvät opettajat ja parhaat oppilaat ovat muuttaneet valistuneiden vanhempiensa matkassa eteläiseen naapuriin.

      Jätetään koko uusi lukio ala-asteiden käyttöön ja siirretään kaikki oppilaat Seinäjoen lukioihin, niin saadaan edes perusasiat hoidettua.
      Lukion tarve vähenee automaattisesti vuosi vuodelta, sillä eläkeläisillä ei ole sen ikäisiä lapsia jotka sitä tarvitsisivat.

      Tämä on edessä joka tapauksessa, joten miksi lykätä väistämätöntä?
      Loppuisivat nuo iänikuiset valitukset ja 'yllättävät' budjettien ylitykset, joissa valvovat henkilöt ovat nukahtaneet.

      • Koulutuskuntayhtymä

        Koulujen tarve olisi ajat sitten pitänyt toteuttaa kuntahtymän kautta, jossa ovat mukana Lapua, Kuortane, Ilmajoki ja Seinäjoki. Sen puitteissa olisi ollut mahdollsuus sijoittaa alakouluja sopiville paikoille ja yhdistää lukioresursseja.


    • kyyl-huutavat

      Kyllä on airat lujilla, nuahan meinaavat tallata kaikki ja hävittää koko Epon asumattomaksi onmajärettömyyksissään-

      tyhyjätakut kahteloovat uhureja

    • SOONUFO

      Taitaa ääsjoen vihahuoneessa olla tunkua...

      • Aijan-tolopasta-kiekuen

        Sielä sitä sikiää ja meinaa levitäytyä vielä tännekkin asti -
        -aivan rettujansa repivät humuissaan-


      • TolpastaKiekuja
        Aijan-tolopasta-kiekuen kirjoitti:

        Sielä sitä sikiää ja meinaa levitäytyä vielä tännekkin asti -
        -aivan rettujansa repivät humuissaan-

        Ikävä juttu, että mielenterveyspotilaat on päästetty vapaalle ja niille on vielä lähtiessä annettu läppärit mukaan.


    • elämän-edellytykset

      Youtubesta voipi katsella suomesta viihtyisämpiä asuinsioja lähinnä ranikolta ja tuo tampere seutu, eihän noita tänne voi edes esille laittaa, jotta sieltä ja elämää eteenpäin vievää sopuisaa henkeä-

      • Totuusvapautaa

        Näin on tehnyt liian moni. Viime vuoden tappio 79 ihmistä. Kyllä Lapualla pitää voida elää vaikka ei ole kanssasi samaa mieltä. Lapualla täytyy voida kirjoittaa myös Seinäjokiliitoksesta todenmukaisesti.


      • kauas-tuosta

        Ei seinäjoelle kannata nuoren jäädä, mitäs elämää tuossa on, enempiä meinaamatta...


    • NöösiW

      Lapuan palstalta paistaa pahansuopa kateus. Kateudesta vihreänä kirjoitellaan, kuinka Seinäjoki sitä ja Ilmajoki tätä. Silti itte Lapualla ei pistetä tikkua ristiin minkään asian suhteen, ja jos joku vähän yrittääkin, niin heti löytyy hajottajia. Tyhjän puhujia ja tynnyrin kolistajia on lapualaaset iän kaiken ollu. Sen takia niiden maine tiedetään. Kovia rupiamaan suullansa, mutta kaikki jää puolitiehen. Kökkäänkin tullaan vain makkaralle, sitten häipätään. Laiskat ja saamattomat, hyi teitä, kehtaatte vain kateellisena arvostella naapurikuntia, vaikka teidän tarttis katsoa peiliin ihan itte.

      • tyhyjännyt-maakunnan

        Pitää karistella tuota selästä, pysykööt onnessaan-


    • Eikövain

      Eiköhäm mennä kaupunkina Seinäjokeen. Saata Prima Power, Atria ja Prisma omaan kaupunkiin.

      • kylän-kuivattaja

        Tyhyjättäväksi vai, tuo osaa kietaisujen pelit ja siirrätykset lapua sitten kuivatukseen.


      • MertsilläHyväIdea
        kylän-kuivattaja kirjoitti:

        Tyhyjättäväksi vai, tuo osaa kietaisujen pelit ja siirrätykset lapua sitten kuivatukseen.

        Pohjavesi onkin korkealla peltoaukialla.
        Olisi hyvä, että joku ulkopuolinen rahoittaisi peltojen kuivattamisen
        ja viemärin rakentamisen.
        Jos tulva nousee Alanko pitää tyhjätä.


    • kaarna-venehtijät-sein

      Seinäsen joen tulvat ei paljon vaikuta lapualla-

      >>> Lapuan kaupungin strategia 2020 <<<

      Haetpas tuolla hakasten välissä olevalla pätkällä, elikkä googlaas.

      • hyvä-aita-välis

        Eihän tuossa julkaisussa meinata seinäsen halloista mitään -mikä siellä pusertaa tällähaaraa-


    • soontosi

      Lapualla paljon päättämässä yhteisistä asioista noita jalostettuja isäntiä.

      Sukupolvesta toiseen kaikki koulutukseen kykenevät lähteneet ja isännäksi alkanut jäänyt tilaa hoitamaan.

      Nyt sitten ikkunaverhon takaa kytätään ja riekutaan oudoille ulkokuntalaisille. Pelätään aidantakana olevia ja se aita on Lapuan rajalla.

      Moni sivukylillä isäntä käy vielä illalla ampumassa patruunatehtaan tuotteen ilmaan ja sitten saakin unen paremmin, Ei naapurin mäkitupalaanen (kommari) yltääle pimeällä.

      Sakolaasella ei tuu niin hyvin unta.

    • cccpc

      Ilmajoella on viisaammat päättäjät kuin lapualla so on selvää. Mutta hyvänä kakkosena tulee lapua.

      • Epäsosiaalista

        Päivät yksin traktorin kopissa, sitten kanalaan,
        illalla widduilemaan muille kokouksiin.


    • uikuttavat-klapuuset

      Kyllä ilmajoki ja lapua pärjäävät ja hyvin,
      -tuolta välistä sieltä uikutetaan -on se lapsellista kun ei mikään ole näillä hyvin.

    • autetaanlapuaa

      Lapualla menne surkeesti. Kilpailee samassa kastissa Teuvan kanssa.

      • ei-kukkaan-paranna

        Itkevä seikkilä, kun ei pääse kukaroiteille, onse on on surkiaa näillä.
        Kietasemalla muka onnehen.


    • Tiituneetu

      "Itkevä seikkilä, kun ei pääse kukaroiteille, onse on on surkiaa näillä. Kietasemalla muka onnehen."

      "Eihän tuossa julkaisussa meinata seinäsen halloista mitään -mikä siellä pusertaa tällähaaraa-"

      Näillä eväillä Lapua noussee uuteen kukoistukseen!

      • RuhaanPysäkki

        Miksi kaksoiraide jäi peäpallokentän taakse.
        Miksei laitettu asemalle asti.
        Kun se lähijuna saapuisi.


      • juna-muukamalle

        Liijan kalis junamatka muutamalle lapualaiselle käyttäjälle.


      • M6t7
        RuhaanPysäkki kirjoitti:

        Miksi kaksoiraide jäi peäpallokentän taakse.
        Miksei laitettu asemalle asti.
        Kun se lähijuna saapuisi.

        Ei toisi mitään lisäarvoa, Lapualle pääsee yhtäkin raidetta pitkin, ruuhkaa ei ole. Jos lisää junia halutaan, niin nekin pääsee tuota yhtä pitkin, aivan yhtä nopiasti.


      • Peräkylänpoika
        M6t7 kirjoitti:

        Ei toisi mitään lisäarvoa, Lapualle pääsee yhtäkin raidetta pitkin, ruuhkaa ei ole. Jos lisää junia halutaan, niin nekin pääsee tuota yhtä pitkin, aivan yhtä nopiasti.

        Niinmutta kun se on niin köyhän näkööstä.


    • KaswuPaikka

      Alankoon rakennetaan jo lisää. Lapua on kovassa vedossa.

    • ääääliö

      Ei sinne lapsiperheitä muuta ennenkuin homekoulut on korjattu. Usko nyt.

      • PaskaputkeePukkaaEikoulu

        Kouluihin ei rahat riitä, kun vedetään kunnan miljoonilla viemäreitä maahaan ja kuiteskaan niihin ei löydy halukkaita liittyjiä. On kunis vessasta vetähis rahnat alas.

        -u


    • Paskaputkipolitiikkapois

      Kuhertelun aika uuden valtuuston ja kaupunginhallituksen osalta on ohi. Nyt on tuotava julki kaupunginhallituksen suunnitelmat asukasluvun nostamiseksi. Höpötys koulusuunnitelmien etenemisestä ei riitä. Aikataulu on nopeutettava ja ennen muuta julkaistava rahoitus, jolla koulut rakennetaan. Nythän aikataulu on liian pitkä eikä realistisia rahoitussuunnitelmia ole esitetty. Keskustaan on investoitav, erityisesti tarvitaan tasokkaita kerrostaloja. Työpaikkojen saaminen Lapualle on haastavaa, mutta digitalouden työpaikoille voidaan Lapualle luoda hyviä puitteita kaavoituksella ja digi-imagon nostolla. Kaupunginhallituksen toimista julkisuuteen tulevat viestit eripuraisuudesta. Mitään kehitysajatuksia saati kokonaisvaltaisia suunnitelmia ei ole sieltä kuulunut. Tulkaa ulos, kertokaa, valakaa luottamusta Lapuan mahdollisuuksita!

      • k2r

        Ei ne pysty kun pää on tyhjä.


      • Odotamme

        Odotamme kaupungihallituksen puheejohtajalta ulostuloa, jossa hän kertoo millaisella strategialla Lapualla ryhdytään vastaiskuun, jotta ihmiset, erityisesti lapsiperheet eivät muuta muualle.


      • veroasessori
        Odotamme kirjoitti:

        Odotamme kaupungihallituksen puheejohtajalta ulostuloa, jossa hän kertoo millaisella strategialla Lapualla ryhdytään vastaiskuun, jotta ihmiset, erityisesti lapsiperheet eivät muuta muualle.

        En oikein ymmärrä tuota lapsiperhejuttua kun kestää tutkimusten mukaan noin 20 vuotta ennenkuin lapsiperheet maksavat veroja enemmän kuin kuluttavat kunnan rahoja.


      • kulukkkk
        veroasessori kirjoitti:

        En oikein ymmärrä tuota lapsiperhejuttua kun kestää tutkimusten mukaan noin 20 vuotta ennenkuin lapsiperheet maksavat veroja enemmän kuin kuluttavat kunnan rahoja.

        Tåssä taas ymmärtämättomän kommentti!

        Lapsiperheet tuovat kuntaan toimivuutta ja valtion rahaa paljon. Valtion apu kouluun, kauppoihin asiakkaita, rakentamista, autoja terveys.... jne.

        Eläkeläisten kunta on taantuva, eläkeläisen ostokset eivät kauppaa elätä, kuolevat pienentävät väkilukua. Muutto ei tuo lisäväkeä, ei kukaan lapsiperhe muuta kouluttomaan kuntaan, päivähoito puuttuu. Eläkeläiset nostavat sairausmenoja jne..


    • qqqpee

      Kerostaloja keskustaan, kuka niitä ostaisi kun väki vähenee?

      • Ostaoma

        Niitä pitää rakentaa sen takia ettei väki vähene, päinvastoin rupiaisi lisääntymään
        . Tasokkaalla keskustan kerrostalotarjonnalla saadaan muuttoliike kääntymään.


    • vvvgf

      Parkkihalli keskustaan.

      • Suppea...Lukio

        Lukiossa valinnanvaihtoehdot ovat suppeita.
        Me muutetaan ,,,,,,tiedät kyllä minne.
        Kun vaan saisi kämpän myytyä.


      • HEsus30

        Ei parkkihallia kunnei mosata käyttää sitä. Kylällä pitää olla tilaa kääntyä ja hengittää, ei liika tihiää taikka aharasta. Sypin taloon vois purkaa ja siihen vaan tavallinen parkkipaikka. Ja sellaanen ettei tarvi venkslata, kyllä raktorilla pitää päästä kärryt peräs siinä pyärähtämähän, ilaman kikkaalua.


    • Huonoa

      Lapuan tilannetta kuvastaa hallinnon sekavuus .Se Pöntinen yritti Sote asiassa ajaa maakuntaamme vanhaan Vaasaan lääniin.Se johtui kateudesta Seinäjokeen. Muutenkin hallinto on ollut sekavaa ja riitaista .Lapua ei menesty vanhoja muistelemalla.

    • Hotellilapuaa

      Joko Ruhalaaset haluaa liittyä Seinäjoen nurmoon.Pistäkääpä anomus menemähän.Lehtimäenkyläkin Ilmajoelta liittyi Sjokeen jo vuosia sitten.Kaikki halus niin ja nyt ovat onnellisia kun liittyivät.

      • Aatsipoppaa8

        Ei Ruhkasta oo ketään päättäjiä eikä muitakaan valtuutettuja, jotka voisi tuollaista asiaa laittaa menemähän. Lapuan kaupunginvaltuusto näistä asioista päättää, eikä siellä oo ketään Ruhkasta. Pelkkä kyläseuran anomus ei riitä.


    • sosdem

      Kusessa ollaan.

    • Tyrmistynyt

      Olin Lapualla katsomas vanhojen tansseja. Vieressä oleva mies arvosteli koko ajan rouvalleen, että katto ny tuatakin ei osaa kyllä yhtään tanssia, ja tuallakin katto kuinka rumanvärinen asu, ja viisoi vielä sormellaan. Edessämme istuva nainen kyynelehti, ja myöhemmin selvisi että "rumanvärinen asu" oli hänen tyttärensä.

      Onko Lapualla paljonkin tämmöistä viisomista ja ääneen arvostelua?

    • Anteeksivaan

      Pahoittelen lapualaisten puolesta tätä kolloa käytöstä!

      • ei_saa_osootella

        Joo ei saa enää osootella sormella


      • Uuteen..Elämään

        Muutan pois, olen kyllästynyt lammasmorsiameeni.
        Tahdon tavata jossain oikean naisen.
        Täällä ei ole vapaita typyköitä.
        Työpaikkakin saisi löytyä.


      • MennäänRaveihin

        Morsian, jos olet jossain vapaana ja tykkäät hevosista ,kirjoita mulle, osoitteen saat tämän netin toimituksesta.
        Laita mukaan myös valokuva...........siitä hevosesta.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe