Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Abit yrittävät kritisoida Soinia ja Orpoa kiellett

KrittiikkiKielletty

Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia – lukio sensuroi tämän lakanan ja nyt se on Suomen tunnetuin
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/610231-abit-yrittivat-kritisoida-sipilaa-orpoa-ja-soinia-lukio-sensuroi-taman-lakanan-ja
"Turkulaisen abiturientin yritys kritisoida penkkariajoissa maan hallituksen sosiaalipolitiikkaa ja asevientiä törmäsi lukion opettajien sensuuriin torstaina.

Lakanan käyttö kiellettiin, mutta kiellon takia perjantaiaamuun mennessä sensuroitu lakana oli Suomen eniten katseltu lajissaan. Syy: sensuurin kohteeksi joutunut abi latasi kuvan lakanasta sosiaaliseen mediaan.

Jupakka alkoi, kun Turun klassisen lukion opettajat kielsivät opiskelijoita käyttämästä penkkariajelulla lakanaa, jossa on kuvattu aiemman hallituksen keskeiset ministerit Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Timo Soini (sin).

Lakanassa on kuva, jossa kolmikko näyttää nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -lauseelle, mutta suhtautuu hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lauseille.

Turkulainen abiturientti Joona Niittumäki kertoi Twitterissä, että lakana kiellettiin, koska opettajat pelkäsivät sen vaarantavan koulun maineen.

Niittumäki hämmästeli koulun päätöstä.

– Abilakanoissa on aina ollut poliittisia kannanottoja. Koululaitos on edelleen puolueeton, koska lakanat edustavat vain niiden tekijöiden kantaa, eivätkä koulun.

– Tää tapaus tuli siksikin kovasti yllätyksenä, kun tavallisesti meitä nimenomaan kannustetaan aktiivisiksi kansalaisiksi, Niittumäki kertoo Twitterissä."

..

Turussa Kokoomuksen ytimen Sauli Niinistön, Petteri Orpon ym. kotikaupungissa kokoomusmafian hyvävelijärjestö on vahvimmillaan ja luikerrellut kaikille yhteiskunnan tasoille.

26

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • weörltgyhj

      Kokoomussensuuria eli elämme kokoomusdiktatuurissa jossa ei suvaita muita mielipiteitä. Ko. koulun kokoomus/kepuoppilaat saivat tahtonsa läpi. Surullista koska Suomi ei ole enää demokratia näköjään.

      • Totta.Joka.Sana

        Itse olisin laittanut Orpon, Sipilän, Terhon ja Vartiaisen kuvat ja tekstin Suomi-Apartheid 2018 -
        hallituksen syrjivä ja leimaava vihapuhepolitikka työttömiä vastaan.


    • UskomatontaSensuuria

      Lakanassa on kuva, jossa kolmikko näyttää nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -lauseelle, mutta suhtautuu hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lauseille.
      https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA?format=jpg
      Piirretyissä kuvissa täysporvarihallituksen Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini eivät olleet edes tunnistettavissa, ja silti porvarit onnistuivat kieltämään lakanat?
      Mitäs luulette jos Jussi Halla-ahoa ja Laura Huhtasaarta oltaisiin esitetty rasististen ilmaisujen kera, olisiko kielletty?

      • huolestuttavaa

        Abit tietää Suomen tilanteen paremmin kuin reksit.

        Onko suomalaisten tyhmentymisen syy sittenkin puoluekirja-opettajissa ja rekseissä?


      • Åborginaali

        Iltalehdestä kopioitu lainaus rehtorin kommentista: "- Yritin perustella näille nuorille, että se on demokratiaa, että ei voi pistää sellaista kylttiä, kun muutkin ovat maksaneet auton kuljetuksesta."
        Mielenkiintoinen laji tämä suomalainen demokratia. Mä haluan myös tuollaisen vähemmistön veto-oikeuden verorahojeni käyttöön.


      • Uncutter

        Åbossa Abit ei saa kritisoida kokomustia.


    • TäältäTullaanVenäjää

      "Tapaus on herättänyt valtavaa huomiota ja vilkasta keskustelua. Niittumäen mukaan hänen Twitter-viestinsä oli torstai-iltana nähnyt jo 50 000 Twitter-käyttäjää.

      Keskusteluun otti Twitterissä kantaa myös turkulainen kirjailija-opettaja Tommi Kinnunen.

      – En opettajana näe, millä perusteella (koulu) voisi kieltää abien lakanoita, mikäli ne nyt eivät erityisen räikeästi sotisi hyviä tapoja vastaan. Sellaisessakin tapauksessa rajankäynti olisi minusta hankalaa.

      Lakanakieltoa perusteltiin koulun puolesta sillä, että muut abit vastustivat lakanaa.

      Niittumäen mukaan pientä kinaa oli ja muutama oppilastoveri vastustikin, mutta yleisesti se sai hyväksynnän.

      – Opettajat vastustivat lakanaa jo ennen kuin muut oppilaat olivat nähneet sen, Niittumäki."

      .

      Kouluissa toimii jo poliittinen sensuuri ja omistajaohjaus valtamedian sekä galluptoimistojen tapaan. Tervetuloa Kokoomus-DDR.

      • xlkfgvhq

        Hyvä kommentti, kiitos.


    • puoluetoimisto

      "Koulun maine".

      Kaikille on selvää, että kyse on opiskelija subjektiivisesta mielipiteestä. Näin ollen opettajakunta on ensisijaisesti huolissaan julkisuudesta, että heidän asenne-
      ja arvopropagandatyö on 'epäonnistunut' - eivätkä kaikki täysi-ikäiset tai lähes täysi-ikäiset
      abit noudatakaan virallisia, 'oikeita' arvoja.
      Surullista ja niin paljastavaa. Opiskelijoita ei kannusteta kyseisessä
      koulussa kriittiseen, omaehtoiseen ajatteluun vaan ilmoitettujen arvojen omaksumiseen.

      Tämähän on kuin suoraan Pohjois-Koreasta.
      Suurta Johtajaa ei saa arvostella.

      • fvgbmjfc

        Näin se menee, valitettavasti nykyisessä kepukokoomussinoiperseSuomessa.


    • vaalityötä

      Varmasti tuokin idea on lähtöisin persuilta, abeilla on mielessä toisenlaiset jutut.

      • gmgsq

        Kokoomuskepu etuneässä takan ja sinipreseet peesaavat tumput sruorina.


      • frgjgsde
        gmgsq kirjoitti:

        Kokoomuskepu etuneässä takan ja sinipreseet peesaavat tumput sruorina.

        Anteeksi kirj. virheeni.


    • IsoPahaSusi

      Poliittinen satiiri on olennainen osa penkkarilakanoita. Olen abi - vm -81, teemanamme oli Pahkasiasta lainattu "keskiolut R- kioskeihin", Toimi.

      Penkkaripäivä on kaikkien abien yhteinen juhlapäivä, olennainen asia unohtuiu somehöpinässä, osa abeista ei seisonut hymyhuulin populistisen teeman takana. Demokratiaa on se, että kaikki seisovat yksimielisesti neuvotellun "julkilausuman" takana..

      Hallituksen henkilöönkäyvästä mollaamisesta on tullut kansanhuvia. Turhan helposti punavihreässä kuplassa kikherneitä liotellessa unohtuu nykyisen hallituksen velvollisuus turvata yhteinen hyvinvointimme, huoltovarmuutemme ja pysäyttää isänmaamme velkaantuminen.

      Velkaantuminen ja pahoinvointi, joka sai alkunsa vasemmiston ja vihreiden hallituskaudellaan tekemistä sitoumuksista.

      Vastuunkantoa someviisaat, vastuunkantoa.

      Lapsellista ja naivia.Kakarat eivät tiedä mitään politiikasta.Eivätkä näköjään myös tiedosta saaneensa tähän asti yhteiskunnalta kaiken ilmaiseksi ja tulevat vielä pitkään saamaan."Kiitos Yhteiskunnalle" olisi sopivampi slougani.

      • TruthToPower

        Kakarat tietää just tasan tarkkaan miten nuo kansankusettajat toimivat. Sipilän korruptoitunut roskasakki olisi saanut jäädä roikkumaan lakanoiden sijaan kuorma-auton kylkeen.

        Suomessa ei saa olla kuin yksi totuus ja se on euro Eu kokoomus ja nykyään myös keskusta .Kaikki muu on sensuroitava nähtiin Yle Sipilä kiistassa.Suomi on diktatuuri vaikka moni ei ole huomannut olen itse joutunut neljä kertaa ulos Uuden Suomen puheenvuorosta koska aiheena oli euro miten paljon tuhoa se on Suomelle tehnyt ei saanut arvostella ja kokoomuslaiset sen kiellon takana ilmeisesti.


      • Kokoomus-Kivinen
        TruthToPower kirjoitti:

        Kakarat tietää just tasan tarkkaan miten nuo kansankusettajat toimivat. Sipilän korruptoitunut roskasakki olisi saanut jäädä roikkumaan lakanoiden sijaan kuorma-auton kylkeen.

        Suomessa ei saa olla kuin yksi totuus ja se on euro Eu kokoomus ja nykyään myös keskusta .Kaikki muu on sensuroitava nähtiin Yle Sipilä kiistassa.Suomi on diktatuuri vaikka moni ei ole huomannut olen itse joutunut neljä kertaa ulos Uuden Suomen puheenvuorosta koska aiheena oli euro miten paljon tuhoa se on Suomelle tehnyt ei saanut arvostella ja kokoomuslaiset sen kiellon takana ilmeisesti.

        "nähtiin Yle Sipilä kiistassa."

        Tarkoititko Atte "Sipilä-Gate" Jääskeläisen Ylen omistajaohjausta.


    • Mumme

      Sauli-lakana oli median mukaan kaikkein suosituin. Kysely tietysti tehtiin alpakka-median toimesta kokoomus-keskusta-väeltä. Voi teitä, te valhemedia, kuka teitä vielä uskoo.

    • Kiskatti

      On opiskelijoissakin vielä järkeviä yksilöitä, jotka tajuavat kuinka mätä hallitus ja päättäjät meillä on. Joukossa on tietysti aina näitä "sivistyneitä" herranplanttuja, joille mikään herrojen arvostelu ei sovi. No niitä on ollut aina ja aikamoisia kakkaperseitä niistä on tullut.

      • MaksuaKehiin

        Aivopesua lisätään ja koulutusleikkauksia jotta vain oikeat arvot omaavien jälkipolvilla on mahdollisuus päästä Abiajeluille.


      • dkxdhgh

        Totta turiset.


    • AjatustenLukua

      Oikeestaan ihan hyvä juttu kun se lakana kiellettiin. Nyt kaikki tietävät paremmin missä mennään ton sananvapauden kanssa.

      • kanssakyttääjäsensorit

        Tämänkö takia kokoomus ajaa tiedustelulakia ja sen massavalvontaa pikaisena?


    • patriaaa

      Nuoriso on lopullisesti pilalla vastustaa nyt aseiden vientiä,mitäs Suvi tähän

    • IdeologinenHybridisota

      Aika paha että Abiajoihinkin on iskenyt jo poliittinen sensuuri.

      • Orwellin maailmaa pukkaa Suomeen. Että silleen.


    • EiEiEiEi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe