Sannikka&Ukkola: Koululaisten maalitus

KahdetSäännöt

Sannikka ja Ukkola: Lietsoiko poliitikko vihaa lapsia kohtaan? Aivopesevätkö opet kouluissa? Studiossa Laura Huhtasaari

Sannikka, Ukkola ja muutama poliitikko vaati Laura Huhtasaarelta anteeksipyyntöä "Suomeen VAI Kuoleen" leimaavan ja Halla-ahoa ja Laura Huhtasaarta maalittavan koululaisten työn julkiolon arvostelusta.

Sannikka, Ukkola, vierailevat politiikot eivät muistaneet tämän vuoden abipäivien abien tekemää lakanaa jossa arvosteltiin Petteri Orvon ja Juha Sipilän kuvalla porvarihallituksen leikkauspolitiikkaa. Koulun rehtori kielsi oppilaiden lakanatyön laittamisen abiauton lavanreunaan roikkumaan.

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon ja Laura Huhtasaaren leimaaminen ja maalittaminen tappajiksi jotenkin parempaa kuin Petteri Orvon ja Juha Sipilän politiikan arvostelu?

Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia – lukio sensuroi tämän lakanan ja nyt se on Suomen tunnetuin
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/610231-abit-yrittivat-kritisoida-sipilaa-orpoa-ja-soinia-lukio-sensuroi-taman-lakanan-ja
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15188137/abit-yrittavat-kritisoida-soinia-ja-orpoa-kiellett

Kokkariopiskelijat poistattivat penkkarikyltin! Kokoomuksen sensuuri toimii jo lukiolaistasolla.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15186721/kokkariopiskelijat-poistattivat-penkkarikyltin!
Köyhät kyykkyyn- ja aseita Saudi-Arabiaan -tekstit olivat Turun klassilliselle lukiolle liikaa. Rehtorin mukaan poistopyyntö tuli opiskelijoiden taholta. Tuliko?

Kahdet standardit?

33

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Funlandiankansalainen

      Olihan asioilla selvä ero. Abi julisteen tekijät ovat sen verran vanhempia, että osaavat jo itse ajatella ja muodostaa mielipiteensä: Sen sijaan Huhtasaaren tekijät olivat nuorempia ja niin ollen johdalteltavissa ilman faktan tarkistusta. Onhan yhteiskunnalle vaarallisempaa tietoisesti kritisoivat abit kuin valemedian ja opettajien aivopesemät kuuliaiset oppilaat, jotka ilmaisevat opettajiensa fobioita.

    • Että-silleen

      Tamperelainen koulu julkaisi ”Suomeen vai kuoleen”-kuvan itse jo helmikuussa, oppilaille syötetään Palefacea
      https://www.suomenuutiset.fi/tamperelainen-koulu-julkaisi-suomeen-vai-kuoleen-kuvan-nimineen-jo-helmikuussa-oppitunneilla-perehdytaan-palefaceen
      "Tamperelaisen koulun oppilaiden tekemä Suomeen tai kuoleen -kuvakollaasi on käynnistänyt erikoisen syytösryöpyn. Median paheksunnan kohteeksi on yritetty nostaa kansanedustaja Laura Huhtasaarta (ps.), joka twiittasi kuvan eilen seinälleen. Tamperelaiskoulun rehtori sätti Huhtasaarta ilmeisen tietämättömänä siitä, että koulu on itse julkaissut vastaavan kuvan Instagram-tilillään helmikuussa.


      Rehtori kommentoi aiemmin tänään Iltalehdelle: ”Jos julisteet tulevat julkiseksi nettiin sivuille, siihen tarvitaan oppilaiden ja huoltajien lupa. Tässä tapauksessa sellaista ei ole ollut, rehtori toteaa Huhtasaaren toimintaan viitaten.”

      Kommentti on mitä ilmeisimmin vailla katetta. Koulu itse julkaisi kuvan helmikuussa. Mukana oli koulun tarkka nimi, luokka-aste sekä lasten nimet."

    • VihreäP-Läjä

      Uskomatonsika tuo irak-ki Yzan Anark (ia) .
      Menisi rakentamaan omaa maataan eikäloisisiSuomessa

      • SEKÄÄN

        EIole tehny mitään hyvää suomen eteen, samanlaista paskakasaa pönkittää, kuin toivolan huijari !
        KAIKKI ÄÄNET ON ANNETTAVA TÄSSÄ JUPAKASSA LAURALLE, muuten nuo järjettömät agitaattorit lisäävät tuota asianytimen vääristelyä !


      • Mitta-täyttyi

        Yzan Anark voisi ennen lähtöään pyytää suomalaisilta ja eurooppaaisilta anteeksi, että irakilaiset ovat levittäneet sotaisan terrorismin ja väkivallan ympäri Eurooppaa. Pyydä heti anteeksi ja lähde sitten!


      • Lauraafiksumpi

        Yanar on turkkilainen


      • Isintyöpaikkasuomessa

        Yanar ei ole Irakista. Hän on turkkilainen eikä ole tullut turvapaikanhakijana vaan tavallisena maahanmuuttajan isänsä kanssa 14-vuotiaana.


    • Mitä_häh

      Oisko ollut sopivaa jos Sipilää ja Orpoa ois syytetty suomalaisten murhaajiksi ja raiskaajiksi huonon maahanmuuttopolitiikan takia?

      • mielipiteenvapaus

        Totta kai.
        Lapset saivat itse päättää julisteensa sisällön.


      • edwerwerwewe

        Mitä huonoa pakkopalautuksissa on?


    • OikeampiPolitiikkako

      Ei ollut Sannikka ja Ukkola tuomitsemassa abeihin kohdistunutta sensuuria.

    • Parempivihapuhujat

      Tietenkin on kahdet standardit. Mutta tämän kohun naurettavin osuus on puhua maalittamisesta tai "oppilaiden henkilötietojen laittamisesta nettiin". Ihan oikeasti. Jos kirjoitan tähän, että Mikko Matinkylän lukiosta tai Minna Pertunkylän alakoulusta, niin se ei tarkoita yhtään mitään. Ei vaikka liittäisin mukaan kuvan Mikon äidinkielen ainekirjoituksesta tai Minnan piirustuksesta.

      Huhtamäki oli ihan oikeassa sanoessaan, että koulujen ei pidä harjoittaa poliittista aivopesua. Jos sellaista ei tapahdu, niin rehtorit ja opetustoimenjohtajat (kokoomuksesta btw) voisivat oikaista väärän väitteen sen sijaan, että alkavat jauhaa jotain idioottimaista uhrimantraa siitä miten on taas hyökätty ja maalitettu.

      Niin väsynyttä, niin väsynyttä.

      • asiaselväkopläkki

        He ovat jo oikaisseet Lauran valheellisen väitteen.
        Kuten monet muutkin, jotka ovat opetuksen kanssa tekemisissä.

        Lauralla taas ei ole mitään konkreettista tukea tai todistetta valheelliseelle väitteelleen.
        Niin väsynyttä, niin väsynyttä.


      • Äläpuhupetä

        Mitäs valhetta siinä oli?


    • copypaste

      Epäloogista aloittajalta verrata noita kahta asiaa keskenään. Mitä Mestari edellä, sitä muut perässä: järjetön lähtöasetelma ja perään ankaraa maalittamista.

      • SeVastaOutoa

        Epäloogista on se että rehtori puolustaa koulutusleikkausten ykköspuolue kokoomusta kieltämällä abien satiirin. Toisaalta taas rehtorit ovat niin isopalkkaisia että suurin osa niistä on kokoomuksen eturyhmää.


    • WelcometoEuropa

      Avoimuutta. Pelkkä turbaani ei saa pääministeriä näyttämään uskollisemmalta. Terrorististeilta on evättävä pääsy uutisiin, elleivät näytä kasvojaan. Nyt ollaan hieman kyllästyneitä jihadijohn-lookiin.

    • Tultapärskeiseille

      Tämä suuntautuneiden tie, kunnioittaen muiden elämänvalintaa, näyttää edelleen moodigilta. Hintit ei saa edes aborttia.

    • KaitVanhempanaHävettää

      Kuin nainen kehtaa yleisissä paikoissa olla tuollainen kana?

      • Ilta-meni-pilalle

        Sannikan olen aina tiennyt kanaksi, mutta Ukkola oli vähän yllätys. Näiden eukkojen ohjelman esittelynauha oli tehty sellaisessa fenimismi hengessä, että jotakin tällaista voi odottaa.

        Kyllä nainen voi olla äärettömän hävytön, sen todisti Sannikka tänä iltana ja Ylellä noita kanoja riittää vaikka alkuvuodesta pantiin entisiä kävelemään, niin taas niitä on siellä esillä. Ei uskoisi, että nainen voi noin tosissaan kadehtia toisen ulkonäköä, luulisi aamulla olevan kovan morkkiksen ja hävettäis näyttäytyä naapureilleen, kun on noin typerän ohjelman eetteriin turauttanut.

        Sanikalle vielä tiedoksi, että minulla on ollut hyvinkin poliittisa opettajia, yksikin huudatti eläköönhuutoa vallankumoukselle, mutta mistäpä nuo virastoissa laiskottelevat poliittiset possut siitä tietäisi.


    • Veikkko.Vennamo

      Huhtasaari on jätkä! Kyllä kana tietää...

      • eisilläoojärkee

        Kanalla onkin pienet aivot.


    • Kekustella_haluan

      Mihin osoitteeseen Sannikalle ja Ukkolalle voi lähettää postia?

      • tiedetään_kyllä

        Ei heitä kiinnosta sinun kikkelikuvat.


    • tuomari.vs.syytetty

      Aika huvittavaa oli se, että Sannikka istui korokkeella kuin tuomari jenkkileffoissa ja Huhtasaari istui montussa ripitettävänä, pöydän reuna kainaloiden tasolla lähes.
      Aika vahvasti YLE ottaa kantaa jonkun asian puolesta, vaikka pitäisi olla tasapuolinen molempien näkemysten suhteen koskien esim aborttikeskustelua ja myös Lauran syyllistämistä.

      • YlenTyhmätToimittajat

        Se turkkilainen muslimi-matu sai painella nappeja ja laskea tuolia alemmas.
        Uskomatonta..... muslimi-matu alistaa suomalaista naista Suomen TV:ssä !?

        Tahallaan tehty, Yle yrittää vakuuttaa, näyttää mallia,
        miten muslimi-matu saa alistaa suomalaista naista.

        Viittaako YLE tahallaan Porin tapaukseen, että huonosti käy suomalaiselle naiselle, ellet alistu?!


      • Ei_jummartaa
        YlenTyhmätToimittajat kirjoitti:

        Se turkkilainen muslimi-matu sai painella nappeja ja laskea tuolia alemmas.
        Uskomatonta..... muslimi-matu alistaa suomalaista naista Suomen TV:ssä !?

        Tahallaan tehty, Yle yrittää vakuuttaa, näyttää mallia,
        miten muslimi-matu saa alistaa suomalaista naista.

        Viittaako YLE tahallaan Porin tapaukseen, että huonosti käy suomalaiselle naiselle, ellet alistu?!

        Mitäs luulette olisiko Sannikka ja Ukkola showssa laskettu Sauli Niinistön, Petteri Orpon tai Juha Sipilän tuolia, no ei 100-varmasti. Tässä yrittivät 5 000 €/kk tienaavat Kokoomuksen eturyhmäläiset saattaa taas yhtä Perussuomalaista Laura Huhtasaarta naurunalaiseksi tai ainakin viedä uskottavuutta.

        Odotan että Sannikka ja Ukkola seuraavassa Seriffit jaksossa ottavat haastateltavakseen Turun klassinen lukion rehtorin tai muun henkilön joka kielsi abeilta poliittisen satiirilakanan käytön abiajelulla. Tämä tasapuolisuuden vuoksi. Eihän voi olla niin että poliittisesti valveutuneet abit eivät voi näyttää työtänsä ja nuoret vielä auktoriteettien aivopesun armoilla olevat saavat. Halla-ahoa ja Huhtasaarta saa maalittaa, miksei Soinia, Orpoa ja Sipilää?


    • Voi.teitä.ressukoita

      Tää on kuitenkin taas näitä tarinoita mitä suurin osa kansasta ihmettelee. Kaikki kuitenkin samaa mieltä kun Huhtasaari. No ei näköjään kaikki mutta 99,999% kansasta.

    • Taattua.ylen.antoa

      Onneksi en ohjelmaa nähnyt. Vituttaa jo muiden kommenttien lukeminen miten häntä on kohdeltu vaikka en pertsuja aio äänestääkään. Tai saatanpa vaikka muuttaa mieleni ylen takia.

    • Sellai

      Viranomaispyyntö tehty Laurasta, niin selittäköön poliisille mutta Laura on kusessa.

    • Sannikka_Kannikka

      Huhtasaari oli ylivoimainen ohjelmassa

    • lakikaikillesama

      Suvaitsevaisten mielestä vihapuhetta voi kyllä syytää perussuomalaisia kohtaan ja kiihottaa ihmisiä persujen kimppuun, mutta asiallinenkin kriitiikki haittamaahanmuuttoa ja maahanmuuttajien tekemää rikollisuutta vastaan on suvaitsevaisten mielestä tuomittavaa. Suvaitsevaiset ovat naurettavan sokeita asenteellisuudessaan.

    • Lammaslauma

      IL: Turkulaiskoulussa kiellettiin hallitusta kritisoiva abi-lakana
      https://www.turkulainen.fi/artikkel...-kiellettiin-hallitusta-kritisoiva-abi-lakana
      "Poliittinen abilakana kiellettiin turkulaislukiossa - riisuttiin penkkariauton kyljestä vain puoli tuntia ennen lähtöä

      Köyhät kyykkyyn- ja aseita Saudi-Arabiaan -tekstit olivat turkulaiskoululle liikaa. Iltalehti kertoo, että Turun klassinen lukio kielsi opiskelijoitaan käyttämästä penkkariajelulla kuorma-auton kyljessä lakanaa. Lakanassa oli kuvattuna aiemman hallitustrion ministerit eli Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini.

      Lakanassa he näyttävät nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -sanomalle, mutta suhtautuvat hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lausahduksille.

      Koulun rehtorin mukaan aloite lakanan poistoon tuli opiskelijoilta.

      Kuvaa on jaettu runsaasti muun muassa Twitterissä."
      https://mobile.twitter.com/JNiittumaki/status/964088110236749824
      "Tämä lakana oli opettajille liikaa, emmekä saaneet laittaa sitä rekkaan."

      ko. kuva:
      https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA?format=jpg

      Ennakkosensuuriko kielletty?

      Kävin katsomassa penkkariajoja Turun keskustassa. Uskomattoman pliisuja lakanoita, ei mitään minkään puolesta tai vastaan. Vaikutti siltä että olisi tullut laajempikin sensuuri ohjeistus. On huolestuttavaa jos nuoret opetetaan poliittisiksi lampaiksi, riippumatta siitä mitä poliittista suuntaa kannattavat.

      Tai sitten kansan kahtiajako on edennyt niin pitkälle, etteivät edes lukiolaiset saa aikaiseksi yhteistä "räväkkää kannanottoa abiauton kylkeen".

      Sitten joku kokoomushörhö pääsee taas huudahtamaan, että oih voih kun nämä nykynuoret ovat niin fiksuja!
      Karmea hyggemeininki alkaa olla vallalla. Se on luultavasti ollut tuo köyhät kyykkyyn, mikä on pikku lumihiutaleita ja rehtoria närästänyt, ei nuo muut tekstit.
      Ironia ja sarkasmi ovat aina olleet vallanpitäjien vihollisia. Nuorien on kyllä hyvin vaikea saavuttaa minkäänlaista laajempaa poliittista objektiivisuutta nykyään, ovat kasvaneet yksinapaisessa maailmassa. Helppoja vietäviä jollekin tulevaisuuden vahvalle johtajalle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe