Hyvää huomenta , täältä tullaan

zusjahuic

Talar ni svenska kysymysmerkki ( ? ) siis eivät joten kirjoitan suomeksi kuinka ihanaa olla kotona silloin kun en ole lomalla esimerkiksi ja mm. abu dhabin khalidya palacessa jonka puutarha on loistava oleskelupaikka kaikkineen. Olen kyseissä lomaillut vuosien aikana niin usein että pitävät " kalustoon kuuluvana " Siitä voi hyvin ensikertalaiset mukavasti välillä yöpyä ja lomailla myös näköetäisyydellä olevassa emirates palacessa.

Kotini suomessa on oman näköinen eikä pelkistetty askeettinen joidenkin muiden näköinen. Koti on paikka jossa näkyy matkailu sekä kodikkuus. Koti ei olisi koti ilman kirjoja sekä elämiseen liittyvää kuten oman sukuunsa, historiaan olevaa kuvaa ja muistoa. Keittiössä saa näkyä keittiöpyyhkeet kuin muukin elämiseen ja ruokailuun ,iittyvä rönsyillen samoin kuin kylpy/ saunatiloissa joka tykötarpeineen kertoo miten pyykit pestään kirjopyykit sille tarkoitetulla ja valkopyykit vastaavasti valkopyykkiin tarkoitetulla jne. Peilikaappi kertoo asukkaiden ihonhoidosta kuin suunsa ja hampaiden kaikkineen joten pelkkä peilikaappi ei yksin riitä yms.

Kylpypyyhkeiden määrä kertoo että kasvo, jalka, ja hiuspyyhkeet erikseen ei niitä kaikkia samaan saunapyyhkeeseen kuivata ainakaan meillä. Saunatontut vartioivat hijaa pyhää paikkaa siis saunaa sekä mukavan näköisiä suihkutossuja muiden kodikkaiden esineiden kanssa. Saunani ei ole koskaan ollut mikään hollotupa eikä kotinikaan että täysin tuntemmattomat kavereiden kaverit pääsisivät tirkistelemään minkälainen sängyn päiväpeitto jne....

Koti on siis paras paikka jossa kasvatettaan ja kasvetaan jossa osataan keskustella eikä tarvitse hakea tuntemattomien seuraa mistään taajuudelta eikä kanavilta. Jossa yksityisyys ja elää omaa elämäänsä on yhtä arvokasta kuin napureiden vaikka kesällä ei olla niitä samiksia joiden pihassa on kaasugrilli ja sotkan puutarhakalusteet vaan ympäristö voi vaikka ihailla isoja kiinalaisia paperilyhtyjä kun isoisän ja isoäidiltä saatu rautakanki pitää aidan kappaletta pystyssä ( :) ) Ikean mööpelit ovat hienosti suhtautuneet myös isoisän ja isoäidin jäämistöön eikä minkäänlaista eripuraa ole ollut. Siis hyvää huomenta Ikean perheet jotka elää myös omaa elämäänsä kuten itsekkin vaikka joskus sekin on kiusalista mitä vähimissä määrin.

( : )

5

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiuansun

      Mielessäni mm. on ollut useasti mainosten somistus joka on strilliä ja askeettista ehkä jotkut pitävät sairaalan oloisista asunnoistaan itse en niitä kodiksi sanoisi. Valkoisella ja harmaalla päälystettyjä nukkumapaikkoja lähinnä mutta ei koteja. Keittiöt on usein stailattu pelkkiä kippoja ja pannuja näytiksi sekä minimalistisesti jne. Jokainen ilmanmuuta tekee oman näköisen mutta jos nuo joita olen nähnyt televisostani on kodiksi sanottuja totta tosiaan minulla on yhtä erilainen huumorintaju kun joidenkin näkemys kodikkuudesta.

      Mitä vielä näkisinkään jos aikaani tuhlaisin ns. humpuukkiviihteen katselemiseen ja kuuntelemiseen josta sanovat suomen suosituimpia. Niin varmaan mutta katsotuin ja suosituin ei ole sama asia kuin korkeatasoinen, laadukas. menestynyt hyvällä maulla ja tyylillä jne. Koti on paikka johon mikään rahvaanoloinen ei pääse tuottamaan älyttömyyksiään muka suomen suosintakaan vaan koti on paikka jossa viihdytään ilman palkattuja viihdyttäjiä . luetaan, opskellaan, maalataan, piirettään, ommellan, kudotaan ja nyt varsinkin suunitellaan uusia pihaistutuksia ja viihtyvyyttä jota naapuritkin saavat silmäruokana sekä elää elämäänsä kuten itse elän milloin suomessa milloin jossain muualla.

      hej då

    • anhioix

      Hyvää huomenta. Mennäkseni kaikenmaailman stailauksiin joita näkee niin hyvin askeettisia ovat kylpy / saunatilat. Väitän että minun oloisilla ihmisillä on purkkia ja tuubeja, hajusteita, kylpysuoloja, kasvojenhoito sekä hius ja jalkohoitoon liittyvää purkkia ja purnukkaa sauna / kylpyhuoneissa. Ei niiden tarvitse epäjärjestyksessä olla vaan minun kylpyhuoneeni / sauna ja wc on siistimpi ja puhtaampi kuin kenekään keittiöt.

      Maailmalla matkatessani olen saanut pieneen kotiini arkkitehdeiltä sopivia ratkaisuja jolloin ei ole tarvinnut staila kyseistäkään aneemisen ja minimalistisen pelkistetyksi. Väitän että ylellisen tuoksuva kylpy/ saunatilat tekevät normaalista ja minun tavalisesta elämästäni viihtyisän enkä ole suunnitellut kotiani kenellekkään muille katseltavaksi joten pieni merenneito kirjasta / elokuvasta hahmoineen sopivat paremmin kuin hyvin ilahduttamaan joka päivä. Tosi surulista heillä joilla ei ole luovuutta muuttaa ympäristöään vaan joutuvat joka päivä tyytymään jätepaperista tehtyihin wc paperiin ja tympeän tuntuisiin kotiensa wc tiloihin mm.

      Mikään ruoka / grilli juhlansa ei tv. ssä ilmennä millään tavalla eikä tasolla kodikkuutta pelkästään mauttoman näköistä stailausta jossa on kesällä järkyttävän massiivisia grillejä ja pesuvadin kokoisia ruokalautasia että myötähäpeä heidän iän ikuisesta ahneudesta ei voi jäädä huomaamatta sekä ( nyt on parasta että en sano mitään )

      Sauna / kylpyhuone somistuksesta tässä vain osa mutta sopivat hyvin pieneen tilaankin siitä pitää huolen ikivanha saunatonttu hiljaa hymyillen...

    • ansunxui

      Sitä en väitä ettenkö olisi huomannut niitä jotka ostavat isoja maalaistaloja, kouluja yms. ja somistavat. uudistavat aivan mielettömällä luovuudella kodikkaita ja asuttavan näköisiä kotejaan joissa kohtaa sukupolvien välinen aika kaikkineen. Paltakseni myös vielä kotien ulkoiseen viihtyvyyteen on vuosien varella hyvinkin älytöntä brändäystä ollut julkisuudessa jossa olohuoneessa on sohva ja seinän kokoinen tv sen ympärillä älypuhelintaan näpläävä perhe ja mikäs siinä jos itse tykkäävät .

      Tässä olisi monta ainakin itseäni huvittavaa kokemusta kun pakkasella tuuletin pehmoleluja varsinkin gorillaa jonka sain tuliaiseksi saksasta ja vielä melkein oikean kokoinen mm. sen kun laitoin tuulettumaan pakkaseen ulos ja syliin pienen apinan jolla tutti suussa plus kaikki muut karvaturrit niin ohikulkiat fiksuimmat hymyilivät älyttömät ja ajattelemattomat pelkäsivät tosin heillä ilmeisesti eivät pese leluja eikä siivous kuulu päivittäiseen hygieniaan, no mutta jos itse tykkäävät...

      On tässä saanut tarpeeksi kauvan edelläkävijänä kulkea ja elää vaikka siihen en ole pyrkinytkään mutta hauskuutta voi tietämättäänkin. Keittiöni tarvitsee kaikki keittiöpyyhkeet näkyvästi kuin hassun hauskat muistoesineet ja matkan varella kertyneet syömäpuikot mutta tusinoittain en mausteisiin tuhlaa vaan silloin käyn ulkona syömässä hernekeitonkin osaan tehdä ihan itse mutta kyllä keittiön pöydällä aina iltasanomat on jotta tiedän ketä nyt on omasta mielestään ja toimittajien " suomen suosituin " siitä minkäkin tiedän ketä on seksikäin vaikka en sitä tietoa tarvitse.

      Montakertaa on mielessäni käynyt että vaikka pehmoleluja ei olekkaan sitä määrää mitä olympiakultaa voittaneella Juzurulla niin on ainakin elämisen makua siitä kertoo pokali rivistö vaikka sokerikupiksi laittaisin mutta en kuitenkaan ole ostanut palkintokaappia valoineen koska elämä kaikkineen saa näkyä tavalisesti eikä tyrkyttäen kun näihin vuosiin on mahtunut kilpaurheilusta siihen pelkkään katselemiseen ilman intohimoa ja kansallismielisyyttä- Aivan kuten iltasanomien urheilutoimittaja jossain sanoikin että hän pystyy myös katsomaan kisat kuin kisat ilman että tunteen purkaukset veisivät energiaa niistä kaikista mitä tänääkin on tehtävä mm. pitäkseen kotinsa kotina eikä pelkkänä hollitupana
      ( :) ) hej då

    • oicxan

      Ruokaohjelmista jäi kirjoittamatta sekin että minä ainakaan osta sen seitsämää ja kymmentä eri sorttia mausteita maustehyllyni seisomaan vaan yleensä ihmiset tulevat toimeen vähemmälläkin eikä lapsiperheillä jotka maksavat asuntolainaa, lasten harrastukset, auton jopa kahden auton käyttökustanukset on ylimääräistä vaan mormaalilla kotiruualla ilman konstailematta tulevat toimeen.

      Minun elämäntilanteeni on toinen voin ostaa laatua ja eikä koskaan hyvä ja halpa ole merkinnyt että se olisi laatua. Muttamutta kun on saanut monituiset elämänsä vaiheet voi tarkasti havaita miten ja millätavalla ihmisille uskottelevat julkisuudessa monin tavvoinen miten kenenkin pitäisi elää ja syödä ja kun katsoo tuota ylipainosten määrää panostaisin heinä itseensä ennemmin kuin pelkkään syömiseen joka on kaikessa ahneudessaan ruualla mässäilyä vaikka vähemmälläkin tulee toimeen kuten itsekkin teen. Valmistin muhkeaa lihapataa mutta en minä sitä kahta päivää enenmmän syö van nakkasin roskikseen ( :) )

      hej då

    • zenramox

      Jäi kirjoittamatta oleelinen yksityiskohta joka ilmaisee sen että vaikka matkailustakin kirjoitan vaatimattomuuttani ( ;) ) En silti harrasta kehitysmaa matkailua joka median lukutaitoisille on ilmeisesti jo selvinnyt. Tänään suomen kansantaloutta ostoksilla ollessani taisi olla ensimäinen kerta että kimpussani ei ollut kerjäläiset ja muut kehitysmaalaiset jotka varmaan luulivat että olen jolupukki vaikka mitään syytä ei olisi edes olettaa.

      Täytynee kirjoittaa että negatiivista palautetta on hyvin nihkeä tänää saada kirjoitettua kun taloustavaraostoksillakin sain yksin osastolla valita samoin puhdistus / pesuaine osastolla joten kyllä muitakin olisi sopinut suomen kansantaloutta nostamaan. Kauppias henkilökuntineen oli taas laittanut hyvin esille kaikki mitä minä juuri tänään tarvitsin ostaa..

      Tuoreen leivän houkutusta ei voita mikään vaikka itsekkin olen saanut toimia kilpaurheilun parissa noin viisitoistavuotta. Saanen huomauttaa että ostokset tehtyä oli varsin tyytyväinen olotila kun löysin vielä sellaisen uunin pesu aineen jota en ole vielä kokeillut joten mielekästä ja laadukasta toimintaa itselleni luvassa. Ostoksistani mainitsen vain hyvin suppan osan että ei noita harhaisia enempää luulisi minua joulupukiksi kun kasvatettuna on kasvatettu pärjäämään omillaan vaikka varaa olisi ollutkin joten niin itsekkin oletan että tulevat toimeen omillaan varsinkin nuoret ja terveet ihmiset.

      Todettakoon että ei ole tullut mieleenikikään kehitysmaa matkailu eikä muunlainenkaan mediaseksikäs matkailu kun laatu edellä menen. Hyvin rahvaanomaista toimintaa olen saanut lukea lehdistöstä mm. Toivottavasti saan negatiivisen mielenlaadun , epäilen kuitenkin koska olen niin kiltti, avulias, ystävällinen, huomaavainen jne. joten mitä pahaa siinä on MUTTA tämä ei sulje sitä pois että en osaisi rajat laittaa niille kaikille jotka eivät tiedä missä heidän rajat loppuvat ja minun alkaa. Toivoisin että minun ei tarvitsisi sitä opettaa koska siinä vaiheessa en ole herttainen kenellekkään jotka eivät ymmärrä mikä on yksityisyyttä ja yksityiselämää.

      muuten mukava päivä ( ;) )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe