Sikala kuin kauhuelokuvasta

IltalehdenLuin

Iltalehti Torstai 8.2.2018 karsinoissa mädäntyneitä ja syötyjä eläimiä, satoja raatoja haudattu tilan maille.
Eläinten ruokkiminen laiminlyöty pahasti.
Sikatilan puutteet paljastuivat eläinsuojelutarkastuksissa 2015.
Eläinten ruokkiminen oli laiminlyöty pahasti.
Raatojen säilyttäminen määräysten vastaisesti toi syytteen mm. ympäristön turmelemisesta.

22

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jvhjpokåöknklml

      25.1.2018 Yle uutiset " Sadan lampaan katras jouduttiin lopettamaan - Enää ei kertakaikkiaan pystytty odottamaan"
      Viranomaiset joutuivat lopettamaan eläimet, koska niiden hoidossa oli vakavia puutteita eikä omistaja ollut kehoituksista huolimatta kohentanut eläinten oloja.
      Lampaat lopetettiin eläinsuojellullisin perustein.

      Monella tilalla tälläkin hetkellä kärsii tuotantoeläimet ihmisen välinpitämättömyyden vuoksi. Lemmikit kärsivät maatiloilla yleensä korvapunkeista. Niitä ei viedä eläinlääkärille ehkä koskaan.

      • Kysel

        Onko lampaille olemassa kynsien leikkaustelinettä vai kuinka niiltä leikataan kynnet. Sata lammasta on paljon.


    • EtteiVaanOleJotainVialla

      No...miksi ei kommentteja "Oikeaaenemmän" , vilma-juulia, pihviä, ym.ym. Miksi, eikö OMA NAVETTANNE KESTÄ PÄIVÄNVALOA??????

    • NavettaanTutustunut

      Pihviä

      " Hiukan nauratti kun ollaan olevinaan niin eläinsuojelijaa,mutta tutustuminen varsinaiseen asiaan on jäänyt kyseiseltä henkilöltä tekemättä. Pienenä vinkkinä annan,että sikoja pidetään sikaloissa ja nautakarjaa navetoissa. "

      Tulisimme erittäin mielellämme tutustumaan TEIDÄNKIN sikalaan ja NAVETTAAN. Eihän nykynuoriso tiedä, millaista sikaloissa ja navetoissa on, kun sinne ei päästetä.
      Nykyisin ei päästetä sillä varjolla, ettei tuoda viruksia ja bakteereita. Tosiasia on, etteivät elinolot kestä päivänvaloa.

      Minun vanhempieni navettaan saattoi tulla naapurin lapset eläimiä rapsuttelemaan, ei ollut mitään salattavaa!

      • Oikeaatietoa

        Taas väärää tietoa. Navetoihin ja sikaloihin päästetään tilan omissa jalkineissa ja suojavaatteissa. Tiedän, että talonväen täytyy olla erittäin tarkkana, ettei tuotantotiloihin pääse tarttumaan tauteja.


      • eregtgt

        miksi tuotantotiloihin pitäisi päästää ulkopuolisia ilman mitään asiaa?


      • Vierailij
        eregtgt kirjoitti:

        miksi tuotantotiloihin pitäisi päästää ulkopuolisia ilman mitään asiaa?

        Tuottajat järjestävät Avointen Ovien päivää, jolloin tilalle voivat mennä tutustumaan niin lapset kuin aikuiset. Tilanväki kertoo tuotantoeläimistä ja niiden hoidosta. Jokaiselle annetaan suojavaatteet ja -tossut ja ihmiset ymmärtävät, kuinka on oltava tarkkana, jottei mahdollisia tartuntoja tulisi vierailijoista.


    • LisääValvontaa

      Miten sitten, kun karja hukkuu omaan ulosteeseensa, syövät lajitovereitaan, kun ei ole ruokaa ja juomaa. Se on kai eläinsuojelijoiden, tai lehdistön vääristelyä.

      • Näinkin

        Se on jo eläinrääkkäystapaus, mutta emme voi yleistää. Emmehän voi yleistää, että kaikki lemmikit hoidetaan huonosti, kun julkisuuteen tulee valtavia nälkiintyneitä kissalaumoja. Koiriakin oli valtava määrä likaisissa oloissa ja hyvin laihoja. Näitähän tulee julkisuuteen ja muistaakseni luin, että lemmikeillä on vakavampia tapauksia kuin tuotantoeläimillä.


    • Eutanasiaa

      Puhukaapa sitten samalla tapaa halal teurastusten raakuudesta, miksi te ituhipit vaikenette aina pahimmasta eläinräääkäyksestä.

      • Pysyaiheessa

        Ihme aasinsilta taas ihan eri aiheeseen? Miten Suomen halal teurastus eroaa tavallisesta teurastuksesta? Suomessa eläin pitää tainnuttaa ennen veren laskua ja ainoa asia mikä erottaa tavallisen teurastuksen "halalista" on ettei eläimen päätä käännetä lähi-itään päin.
        Sensijaan esim kosher teurastuksessa tainnutusta ei sallita ja kaikki kosher on Suomessa tuontitavaraa. Et siitä kuitenkaan täällä mesoa?


      • Eivaikea

        Tiedän kyllä helvetin tasan mitä on halal tuotanto samoin kun perkele myös kosher, kummassakaan ei tainnuteta eläintä vaan vedetään elävänä kurkku auki, sinä et totuutta tiedä, olet suvakki, sen huomaa joka lauseestasi.

        Naurattaa kaltaisesi joka luulee että tässä maassa eläin tainnutetaan kun halal menetelmällä teurastetaan, yksinkään muslimipaska ei sitä lihaa syö jos ei kurkkua ole elävänä eläimeltä kleikattu, tämä takia esimerkiski jokaien kepab/pizza vääntämö jota vetää musli, hankkii lihat muualta, ei suomesta.


    • khhgfffhikhjbjjk

      Niin, uskonnon varjolla on aina tehty pahoja asioita. Ei sillekään voi mitään, kun Afrikassa kansoitetaan maailmaa. Varaa ei ole, lapsia kuolee, mutta uskonto kieltää ehkäisyn.
      Aina on vara parantaa asioita, joille voi jotain tehdä.
      Hyvä, että on eläinsuojelijoita ja niitä, jotka eläimistä välittävät.

      • Ajattelematonta

        Miksi koirien turkkien ei anneta olla omanvärisensä vaan värjätään turkkia. Eikö ihmiset muista, että eläimiä ei voi samaistaa ihmisten kanssa. Eläinsuojelijoiden pitäisi käydä järjestelmällisesti joka asunnossa tarkistamassa eläinten olot.


      • Eutanasiaa

        Ai ei voida mitään, kyse on siitä että jos et tiedä niin suomessa on ollut jo ajat sitten halal teurastusta, ei tarvitte mennä afrikkaan asti.


      • erimaailma

        Ei liity Afrikan liikakansoitus mitenkään uskontoon vaan köyhyyteen ja epäonnistuneeseen yhteiskuntaan.
        Suomessa yhteiskunta huolehtii vaikkei olisi yhtään lasta hoitamassa, mutta köyhissä maissa runsas jälkikasvu on ainoa asia johon voi turvata vanhuuden päivillään. Siellä ei ole eläkkeitä eikä hoivakoteja vaan ainoastaan omat lapset, jotka ehkä hoitavat vanhana tai sairaana. Ja kun lapsikuolleisuus on suurta, niin lapsia pitää tehdä runsaasti että edes osa selviää aikuiseksi asti.

        Ehkä näiden tilanpitäjien joista tämänkin aloitus kertoo olisi pitänyt tehdä kymmeniä lapsia, jotka sitten auttaisivat tilan töissä. Kun jatkaja löytyy ajoissa, niin vanhat tilalliset ei välttämättä väsyisi ja tulos olisi sitten lantaan hukkuneet ja karsinoihinsa kuolleet eläimet.


    • mamujamamuja

      Afrikkaan olisi jo 50-luvulta saakka pitänyt lähettää kortsuja, eikä rahaa. Totta hemmetissä se on liikakansoitusta, kun niitä riittää joka maahan.

    • haaha

      Sipilä ja Leppä suitsuttavat suomalaista maataloutta kuinka hyvin siellä hoidetaan eläimiä. Mutta uuteen eläinsuojelulain ehtoihin on asetettu ettei uusi laki saa aiheuttaa viljelijöille kustannuksia. Suomalaiset tuotantoeläimet eivät tarvitse vettä kuin satunnaisesti ja samoin emakot joutuvat makaamaan liikkumatta useita viikkoja. Lehmille sallitaan edelleen parsinavetat mitä ei esim Ruotsissa sallita, turkiseläimiä pidetään pienissä häkeissä jne. Kehutaan suomalaista maataloustuotantoa maailman eettisimmäksi.
      Tosiasia on kuitenkin sama kuin kehuissa sairaudenhoidossa ja työttömyyden hoidossa. Mikään ei ole liian pahaa siihen, että etuoikeutetut saavat haalittua lisää omaisuutta itselleen kansan kustannuksella. Suomi on epäeettimpien maiden joukossa, voi verreta Venäjän olosuhteisiin ja sielläkin voi olla paremmin.

      • Novoihan

        Totta, suomalaisila tiloilla hoidetaan tuotantoeläimiä hyvin. On hyvä, että kaikille eläinlajeille ennetaan mahdollisuus elää terveenä ja joutumatta minkään tallomaksi. Ei ole hyvä, kun pahnueesta pienenpieni tai useampi porsas jää emakkonsa alle kitumaan ja lopulta tukehtuu.
        On hyvä, että pihatoista voidaan tulevaisuudessakin myydä kiusatut eläimet parsinavettaan jatkamaan elämäänsä eikä tarvitse laittaa teurastamolle. En voi ymmärtää, miksi jotkut pitävät tällaista järkyttävinä. Ilmeisesti näillä henkilöillä ei ole todellista tietoa eläinten hoidosta. Kaikki eläimet eivät ole luonteeltansa samanlaisia ja jokaisella on tärkeä elämä edessään.
        Onko se kamalaa, kun parsinavetoista eläimet pääsevät ulos kesäisin moneksi kuukaudeksi laitumille. Nykyisin on myös talvijaloittelua. Ihmiset vaan jostain kumman syystä jankuttavat, että lehmät ovat kiinni koko elämäsä ajan parressa ja jopa liikkumatta. Huh huh ihmisten tietämystä.


    • miukumauku22V

      Kerrostalojen mummeleilta toisinaan löytyy iso nälkiintynyt kissalauma. Tämähän on aivan luonnollista, ei kaupungeissa aina ehdi hoitaa lemmikeitä, kun on monet menot ja pärjääväthän ne viikon keskenään :-)!!Jos joku kuolee, jäähän kuitenkin vielä monta henkiin.... lemmikeiksi!

    • kasvattajaONkirosana

      En aina mummot, osaa ne nuoremmatkin.

      Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi palkitun ja kissaharrastajien parissa hyvin tunnetun kasvattajan 75 päiväsakon rangaistukseen. Sakkosummaksi kertyi 1 800 euroa.

      Lisäksi 37-vuotiaalle naiselle langetettiin yli kahden vuoden eläintenpitokielto, joka ulottuu 31. maaliskuuta 2019 asti. Kielto koskee kaikkia eläinlajeja.

      Eläinsuojelurikos paljastui tammikuussa 2016. Kasvattaja oli lähtenyt ulkomaanmatkalle ja jättänyt kissansa vaille riittävää ruokaa ja juomaa.

      Kotimaa
      Neljä kissaa kuoli nälkään ja janoon, kun niiden omistaja muutti miesystävänsä luokse ja jätti kissat heitteille. Turun hovioikeus tuomitsi kissanomistajan ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja eläintenpitokieltoon, kertoo uutispalvelu Edilex.

      • Ennenkaikkea

        Hyvä, kun uudessa eläinsuojelulaissa otetaan huomioon tuotantoeläinten turvallisuus sikaloissa ja navetoissa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe