Ähtärin koulussa ei olekaan sisäilmaongelmaa!!

KrS

Tänään julki tulleessa sisäilmatutkimuksen raportissa todetaan että koululla ei olekaan sisäilmaongelmaa. Eli kaikki oirehtineet voivat siis palata takaisn koulunpenkille! Ihme on tapahtunut!

Vakavasti puhuen, tämä ei voi pitää paikkaansa! Hommassa haisee nyt jokin muukin kuin home. Luokkatiloja käyttökiellosssa, kaksi luokkaa siirretty rivitaloihin sisäilmaongelmista johtuen ja nyt ilmoitetaan että mitään ongelmaa ei olekaan.

Tässä leikitään nyt vakavasti lasten terveydellä!! Joko meidän vanhempien pitäisi ottaa naapurikunnasta Virroista mallia ja mennä lakkoon, eikä päästää lapsia kouluun, ennenkuin ongelmalle aletaan tekemään jotain.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/virtain-alakoulun-vanhemmat-toteuttavat-uhkauksensa-oppilaat-pois-koulusta-perjantaina-23951098/

62

2725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SundayM

      ??? MITÄ??!!

    • YmmärtäkääJo

      Kaupungilla ei ole rahaa huolehtia lasten terveydestä. Eikä mistään muustakaan.
      Koska: panda.

    • kehitystä

      Jossain vaiheessa on siirrytty rakennuksissa näihin koneellisiin ilmanvaihtoihin kun ikkunoiden avaaminen on ymmärretty lopulta hankalaksi ja ylivoimaisen vaivalloiseksi.

      Vaikka kaikkinainen edistys tarkoittaakin useimmiten suuria taloudellisia uhrauksia, joskus jokin perinteinen tapa voisi silti olla järkevämpi ja edelleenkin täysin toimiva.

      Vaikka nyt siinä ilmanvaihdossa.

    • koneilmahyväjuttu

      Koneellinen ilmanvaihto on kyllä aivan ylivoimainen asia kouluissa. Olen käynyt aikoinaan koulua, jossa ei ollut koneellista ilmanvaihtoa. Luokkaan melkein pökertyi oppituntien loppuvaiheessa niinä päivinä kun ulkona ja sisällä oli sama lämpötila. Ikkunan avaaminen auttoi talvella kun oli iso lämpötilaero sisä- ja ulkoilman välillä. Mutta keväällä ja syksyllä ilma oli välillä ihan hirveää. Asian huomasi, jos kävi välillä ulkona luokasta ja palasi takaisin.

      Mutta koneellinen ilmanvaihto on monessa paikassa huonosti toteutettu. Tulo- ja poistoilmaan liittyvät paikat voivat olla huonosti sijoitettuja ja ilmamäärätkin voivat olla ihan pielessä. Lisäksi vanhat ilmanvaihtokoneet pitävät kauheaa ääntä. Uusissa rakennuksissa koneellinen ilmanvaihto on toteutettu yleensä mukavasti. Tuloilma on esilämmitettyä, lämpö otetaan talteen poistoilmasta ja ilmamäärätkin ovat paljon isompia kuin joissain 1970-luvun koneellisen ilmanvaihdon taloissa aikoinaan oli. Silloin ilman laatukin on parempaa.

    • Uskomatontapeliä

      Maija Lehtosen asiantuntemus oli kormaatonta Ähtärissä.
      Hän tiesi ne ja nämä vaaralliset sisäilma ongelmat.
      Missä ne tarpeeseen tilatut parakki koulut on.

      • Oppiiko

        Panda parakissa?


      • Herätkäävaltuutetut

        Ei, tehtiin kuin Kiinassa.Oli osaava ja nainen.Sivuun.
        Tehtäviä pois osaamattomalle ikäihmuselle.Eero Johteelle.
        Nyt kuluja tulee joka kk.Sairausloman vuoksi ja energia laitoksella huono työilmapiiri kun ei ole johtamistaitoa.
        Tämä ilmiö on nyt levinnyt kun päätänmässä ei ymmärretä taloudellisuutta.
        Hyvä oli,että Eero onneksi tippui valtuustossa,mutta häärää liikaa joka tapauksessa asioissa joista ei ymmärrä.


    • nöfnöfnöf

      Joo. Ja tässä ei sitten ole mitään henkilökohtaista, vaan pelkkä tosiasiaa.

      • Vanhustyövoimaa

        Joo se vastaa Maijan vanhaan numeroonkin....


    • Ptri01

      Kertokaapas tietämättömälle kuka tämä Maija Lehtonen on? Ja avatkaapas enemmän tätä parakkikoulu-juttua. Mielenkiintoista olisi tietää enemmän.

      • Julkisuustulossa

        Todellinen asiatieto poistuu.
        Kuin Kiinassa ja kohteena huono hallinto sen tuloksena pätevän naisen kohtelu.


    • Lapsetsairastuu

      Eikös oireilevat lapset ja henkilökunta ole merkki sisätilaongelmista. Taas pn tehty joku teippitesti, jotka on ihan naurettavia. Terveissä tiloissa ei oireilla, Virroilla lapset pääsee pian terveeseen kouluun. Ähtärissä taas huijataan vanhempia.

      • Vihaisetvanhemmat

        Kyllä myt homma haisee ja pahasti. Nyt on taas käytetty epämääräisiä tedtauksis milöä yritetään sumuttaa vanhempia. Jos lapsella on kouluaikana ihottumaa, silmien kirvelyä, outoa väsymystä niin mistä nämä johtuu muutsta kun huonosta sisäilmasta. Lomalla oireet häviää. Lopettakaa niiden tutkimudtem tekeminen. Ähtärissä lapset sairastuu, mutta naapurikunnissa tehdään uusia kouluja.


      • rakentamisen-ongelmat

        " Ähtärissä lapset sairastuu, mutta naapurikunnissa tehdään uusia kouluja. "

        Eikä se uusien rakennusten pystyttäminen ongelmia ratkaise, jos ongelmat on rakennustavoissa ja ratkaisuissa.


      • Ottakaayhteyttää

        Maija lehtonen on työssä,siiretty kellaritilaan,kuten alistavaan kohteluun kuuluukin Ähtärissä ja Kiinassa.
        Kysykää Hän on asiantuntija mikroniologiassa. Onko sädesientä koulujen työntekijät pelkää.


    • Missäkoululääkäri

      Entä lasten jo aloitetut astma lääkkeet.
      Oireilevat opettajat.Vai loppuko oireet opettajilta,kun saa paremman paikan.

    • Iivanajulmetuinen

      Niin juuri osaava tietävä nsinen sivuun. Ähtärin miehet ei tykkää kun nainen osaa. Aina samat naamat valtuustossa ja hallituksessa ym lautakunnissa Vähän järkee jo tarvittas moneen asiaan

    • Pietari2002

      Kaupunginjohtaja vihjasi eilisessä sisäilma palaverissa että ei ole koulussa vika jos pieni osa oireilee. Kuulemma vika jossain muualla. Kumma juttu sinänsä, että oireet alkavat koulussa ja loppuvat kotona. Sairasta, todella sairasta. Ei voida edelleenkään myöntää ongelmaa vaan hyökätään oireilevien lasten perheitä vastaan. Pelottelu ja uhkailu, siinä keinot sisäilma ongelman hoitoon.

      • Parakkikouluun

        Ei ole hyvä kompinaatti rehtorina johtajan puoliso.
        Typerää tulla meuhkaamaan kuntajohtajan vanhempien iltaan.
        Tosi sairasta,
        Typeryyttä ja ongelmien kieltämistä on myös syyllistää perheet.Koulun homeesta.
        Yksikin oirrleva lapsi on mentävä panda kiiman ohi ja luokat korjattava.


    • Eiparakkia

      Ettei näiden oireilevien oma koti olisi se homepesä! Kouluhan on todettu vapaaksi näistä epäilyistä. Miten kj voisi kertoa koulun olevan homekoulu kun toisin tutkimukset osoittaa!

      • Monionkakkupäältäkaunis

        "Ettei näiden oireilevien oma koti olisi se homepesä!"
        Alavuden kaupungintaloa tutkittiin myös eikä mitään löytynyt, kunnes sitten ihan hiljattain sitten löytyi home ja homeen lähde. Vai olisiko mahdollista, että jos lapset ovat tottuneet asumaan homeisessa kodeissaan, he oireilevat homeettomassa koulussa? Huono vitsi, erittäin huono.

        Tuo nimim. Eiparakkia esittämä vastaväite on hyvin yleistä tyyppiä eli syyllistetään se, joka puuttuu epäkohtaan. Sitähän minä en tiedä, onko kouluissa hometta vai ei, home on myös muotia nyt. Kuitenkin yhden koulun annettiin Ähtärissä homehtua paikalleen eli sen komean yläasteen talon, joka on ollut käyttökiellossa jo muutaman vuoden. Ei siis olisi ensimmäinen kerta.


      • kuinkasenytoli

        Mietitäänpä nyt hetki ennenkuin syyllistetään kodit - jotkut perheet ovat tutkituttaneet kotinsakin tämän koulun sisäilmaongelman takia juuri siksi että ovat poissulkeneet mahdollisen ongelman kotona, tämä lasten oireilu on sen verran kova paikka monille lapsiperheille. Kouluilla tehdyt ilmamittaukset eivät ole luotettavia eivätkä sulje pois homeongelmaa, tämän voi käydä vaikka toteamassa hengitysliiton sivuilla. Lapsen oireiluista on vaikea myös ilmoittaa, koska oireet ovat niin monimuotoiset, vanhemmat ovat epävarmoja mitä sitten tapahtuu ja yleinen mielipide on monesti juuri tällainen syyllistävä. Sitäpaitsi toimenpiteisiin ryhtyminen on pitkä ja epäselvä tie, tarvitaan jos jonkinlaista lausuntoa ja koulun toimia. Monet vanhemmat eivät myöskään uskalla sanoa mielipiteitään tai epäilyjään lapsen oireilusta, vaikka nyt siksi koska ilmeisesti kaupunginjohtaja on (taas) esiintynyt voimakkaine ilmauksineen koululle ja vanhemmille tarkoitetussa sisäilmainfossa. Tämä on kyllä ihan erikoista.
        Mitä tulee yläasteen vanhaan puoleen - sielläkin tehtiin remonttia ja mittauksia ja kaiken piti olla "kunnossa". Kuinkas kävikään? Massiivinen homepommi ja koulu suljettiin. Seurauksista kärsii edelleen moni silloinen oppilas ja opettaja.


      • tarkkanenätarkastaja
        Monionkakkupäältäkaunis kirjoitti:

        "Ettei näiden oireilevien oma koti olisi se homepesä!"
        Alavuden kaupungintaloa tutkittiin myös eikä mitään löytynyt, kunnes sitten ihan hiljattain sitten löytyi home ja homeen lähde. Vai olisiko mahdollista, että jos lapset ovat tottuneet asumaan homeisessa kodeissaan, he oireilevat homeettomassa koulussa? Huono vitsi, erittäin huono.

        Tuo nimim. Eiparakkia esittämä vastaväite on hyvin yleistä tyyppiä eli syyllistetään se, joka puuttuu epäkohtaan. Sitähän minä en tiedä, onko kouluissa hometta vai ei, home on myös muotia nyt. Kuitenkin yhden koulun annettiin Ähtärissä homehtua paikalleen eli sen komean yläasteen talon, joka on ollut käyttökiellossa jo muutaman vuoden. Ei siis olisi ensimmäinen kerta.

        "Kuitenkin yhden koulun annettiin Ähtärissä homehtua paikalleen eli sen komean yläasteen talon, joka on ollut käyttökiellossa jo muutaman vuoden."

        Erikoista jos kivitalossa on homeita, kaiketi kyse on juuri tästä rakennuksesta ?
        On rakennettu kuitenkin korkeahkolle kivijalalle ja alustakin on ilmava.

        Olisiko ilmastointi joka joskus lisätty muuttanut tilannetta, koska sisäilman kierto tapahtuu keskitetysti ja jos näiden sisälle voisi syntyä jotain kasvustoa ?

        Paljonhan on puhuttu siitäkin, kun säästösyistä koneellista ilmanvaihtoa on vähennetty öisin ja viikonloppuisin, joka vaikuttaa myös sisäilman laatuun.

        Erikoiselta tuntuu jos kokonainen rakennus voi olla käyttökiellossa, ei kai mitkään homeet elä ellei niiden elinolosuhteet ole suotuisat, etenkään talvisin ?

        Homekoira on tarkkanenäinen ja lahjomaton tarkastaja, sniff.
        Se ei ole muoti-ilmiöistä tietoinen.


      • Kunolisikinilmava

        Juuri se kivitalo, mutta alusta ei ole ilmava, siinä on kellarikerros.

        Ilmanvaihto on aivan oleellinen rakennusten "hyvinvoinnin" kannalta. Ilmastoinnin pitäisi olla päällä silloinkin kun rakennus on tyhjä.


      • snifff

        "Juuri se kivitalo, mutta alusta ei ole ilmava, siinä on kellarikerros. "

        Joo, tilanne voi ollakin erilainen, jos kellari onkin mukana.
        Ilman vaihtoa ja sellaista sielläkin tulisi olla ellei ole.
        Lahjomaton nenä paikalle, wuff


    • Parakkikoulutpaikalle

      Rihän vanhempain illassa uskaltanut edes puhua.
      Uhkailtiiko opettajaa joka puhuu totta homeesta,puolustaa oppilaitaan.
      Kukaan vanhempi ei uskalla puhua oireista,homeesta koulun sisäilmasta. Kun oma lapsi on kuolussa,joutuu lapsi vaikka kiusatuksi.
      Missä muuten Maija oli olis asian tuntia ja on nyt töissä....Miksi ei päästetty vanhempainiltaan....
      Rehtori väärä ihminen koko illassa, ja käytös alle korrektia käytöksen huh huh...

    • Huolilapsista

      Voiko tämä olla totta. Tämä on todella röyhkeää toimintaa kaupungin johdolta. Lapsista pitää olla huolissaan, eikä ketään pidä jo lapsena sairastutta.

    • Kulujatuleejapaljon

      Soita opettaja viitaselle.
      Jos puhuu,onko uhkailtu,kyse,mieti itse.
      Ei saa puhua asiasta,kun ei ole rahaa korjata home asioita..?

      Pandaa hoidetaan lapsia ei, terveydestä ei välitetä.

    • palvelumielipuuttuu

      Totta kaikkien alojen maisterille oltaisiin valmiit antamaan jo lähtö nimilistaa...

    • IkävääToimintaa

      Sädesientä Otsolla ollut ja koirat ovat sen haistaneet ja paikantaneet. Paikat on kuulemma korjattu ja ongelmaa ei enää ole. Totuus on, että todella monet oireilevat Otsolla edelleen, enemmän kuin on ilmoitettu. Porukka täälä ei uskalla puhua. Todella ikävää, että selvästi tätä asiaa päättäjä taholta peitellään ja yritetään vaientaa monen suuta. Huomasihan tämän valitettavasti illassa. Ja jälkeenpäinkin kuulin kuinka yksi jätti kertomatta asioita ja esitti hieman valoisammin kuin oli tarkoitus. Täytyy tosiaan miettiä muuttoa täältä muualle. Ei oikein nappaa pitää lapsia monta vuotta homeisissa tiloissa.

      • säteilevätsienet

        "Paikat on kuulemma korjattu ja ongelmaa ei enää ole. "

        Kiinnostavaa onkin nyt miten ilmastointi on ajallisesti käytössä ja toimii ?
        Onhan koneellinen ilmastointi hyvin toimiessaan tehokas ja siirtää kosteutta huonetiloista pois, mutta
        nämä säästösyyt ovat joissain sulkeneet koneistuksen pois öisin tai viikonloppuisin.
        Tämä koneellinen ilmanvaihto on oltava jatkuvasti käytössä.

        Totta kyllä lienee että home-ongelmia on tullut näkyviin kun koneellistuminen on yleistynyt joskus 1970 alkaen tai ilmanvaihtuvuuden merkitys jotenkin muuten unohdtunut.
        Samoin energiansäästö ja rakennusmääräykset ovat muuttuneet kohti tiiviimpiä rakenteita, joissa rakenteiden itsensä ilmanjohtavuus on alentunut, on siirrytty tiiviisiin ilmanpitäviin, eristettyihin termospulloihin.
        Huonetilojen asumiskosteus on kuitenkin johdettava pois, koska rakenteet eivät sitä voi poistaa ja siirtää pois luontaisesti.

        Aihepiiri on erikoinen, taistelu eri näkemysten välillä jatkuu, rakennesäädökset pyrkivät ohjaamaan tiettyihin ratkaisuihin, toisaalta pyrkimys on energiatiedostaviin rakenteisiin.

        Taitaa olla niin että teknologia pyrkii hallinnoimaan ja ratkaisemaan kaiken vaikka ei siihen kykenekään, lähestyä kyllä voi, pitkän ajan kuluessa.

        Homesienet indikoivat liiallisesta kosteudesta ja suotuisista elinoloista.
        Ainahan jokin syy sillekin on.


    • Lapsepsetensin

      Sädesieni ei lähde koskaan pois..se sairastuttaa todella vakavasti ja loppu elämäksi....
      Kuka tahtoo lapsille vakavia terveyshaittoja. ....pelottelu,puristetut Ei nyt enää auta.Ei edes kaupunginjohtajan taholta,jos niin haluaa...

    • Lastenterveysedellä

      Meidän emäntä tykkäsi käydä jumpassa mikä pidettiin Otson koululla, mutta oli palko lopettaa kun alkoi niin pahasti oireilla. Koulun sali on kuulemma yksi pahimmista paikoista missä oireillaan. Nyt on vanhempien ruvettava toimimaan jos näin härskiä käytöstä on johtoportaalta.

    • TosiIkävää

      Salista otetuista näytteistä löytyikin yli viitearvojen menevä "pöpö" mutta kuulemma niin vähän yli että kaikki tulokset olivat kuitenkin loppujen lopuksi tavanomaisia. Kaikki vain oli tavanomaisia vai mikä lie hieno lause jolla kaikki tulokset mentiin läpi. Tavanomaista ei kuitenkaan ole että terveessä rakennuksessa aiemmin perusterveet ihmiset sairastuu ja oireilee.

      • Herätkääkoululla

        Tarvitaan isiä ja äitejä.Miten opettajat ei välitä lapsista,niiden oireista.
        Sädesieni ei tuhoudu kuin purkamalla rakennus,ja mitään ei voi siihen rakentaa koskaan...


      • opeteikaiuskalla

        Olen myös tätä kummastellut että opettajat jotka näkevät joka päivä lapsilla näitä oireita (ja itsekin niitä saavat) eivät vie asioita eteenpäin. Ainoastaan muutama yrittää pitää asioista ääntä. Mutta tässä nähdään varmaankin se, että opettajat ovat laumasieluja jotka pelkäävät ilmeisesti työpaikkansa puolesta eivätkä uskalla avata suutaan. Toisaalta en ihmettele miksi kun miettii johtoa... Nostan hattua niille jotka uskaltavat.


    • KrS

      Huoli lapsistamme koulussa kasvaa. Mikä tähän voisi olla avuksi? Lakko? Onko tästä tilanteesta tehdä mitään valituksia ylemmälle tasolle ja mikä se voisi olla? Onko teillä kenelläkään tietoa?

      • tuonytlöytyi

        Aluehallintovirasto (AVI) on ympäristöterveydenhuollon alueellinen valvontaviranomainen. Viraston tavoitteena on turvallisen elinympäristön sekä laadukkaiden ja tasapuolisten ympäristöterveyspalvelujen turvaaminen väestölle ja toiminnanharjoittajille sekä eläinten hyvinvoinnin turvaaminen. AVI ohjaa ja arvioi ympäristöterveydenhuollon kunnallisten valvontayksiköiden toimintaa, valvoo itse sekä toimii eräiden lupien ja ilmoitusten käsittelijänä alueellaan. AVI käsittelee kunnallisten ympäristöterveydenhuollon viranomaisten toiminnasta tehdyt valitukset ja kantelut.


      • Vastuutavanhemmat

        Lapset yhdessä tuumin kotiopetukseen.
        Lehdistö tiedote asiasta suoraan STT jakaa medialle.
        Julkisuus on ainut keino jolla tuollainen huonoa toimintatapaa edustava joukko pelkää.
        Olisin kyllä lapsistani huolissani,enkä antaisi niiden sairastua.
        Täällä Viroilla vanhemmat teki joukko voimalla lapsilleen paremmat oppimispaikat.
        Meillä ei kylläkään alavutelais syntyminen kaupunhin johtaja alentunutkaan mesomaan vanhempain iltoihin.
        HÄN on palvelijamme,ei itsekäs ,ahne pyrkyri.


      • Hämmästynytasiakas

        Tämä kirjoittaja on ns kahdenmaankansalainen. Täällä Virroilla ja Meillä ....jne


      • MammaOnParas

        Ja Vaasassa


      • HomeOnHome

        Mutta kirjoittaa asiaa.


      • Puhukaaasiaa
        HomeOnHome kirjoitti:

        Mutta kirjoittaa asiaa.

        Ähtätistä,lapsi koulussa.


    • Lakkoonkopitääryhtyä

      Häpeä sinä , joka opettajia syytät , etteivät vie asioita eteenpäin. Koululla on rehtori, konka tehtävä on viedä asioita eteenpäin, mutta kj vaimo niin mitään ei tapahdu. Kj huutaa ja mesoo vanhemmille ja manipuloi päättäjät niin tässä ollaan. Kaupunhinhallitus ei ole toimintansa tasolla ja vielä tästä kaikesta annettiin palkankorotus. Kuntalaisten oikeustaju horjuu pahan kerran. Huoli lapsista, joilla on oppivelvollisuus , mutta homeinen koulu.

      • eivätvie

        Mitä asioita se rehtori vie eteenpäin jos opettajat eivät hänelle asioista puhu? Syitä voi miettiä.


    • Kautokuru

      Eikös tuo kp johtajan vaimo ole jäävi koko asiassa.

    • Sisäilmaongelmaa

      Vai tarkoitatko, että on laitettu jääviksi ? Ähtärissä tämäkin on mahdollista .

    • Kylläsittentapahtuu

      Joo ...vai ei ole sisätilaongelmaa otsonkoululla. Miten selitetään asia jos oppilas ei pysty käymään pahan oireilun vuoksi koulua Otdolls, mutta Myllymäen koululla pystyy ja oireet hävinneet. Tämä on naurettavaa keskustelua muka terveestä koulusta. Vanhemmat nyt valitus AVI:lle (aluehallintovirasto) niin asiat menee eteempäin

      • MikonVaalikarjankasvatta

        Joo ja pahempaa on vielä se, että joulunäutelmissä lapsille pakkosyötetään kepulaisuutta. Onneksi Äitee silloin puhalsi pelin poikki.


    • KJvaihtoon

      Mikä taho on tutkimukset tehnyt koululla? Todella säälittävää toimintaa kaupunginjohtajalta, jos menee vanhempainiltoihin mesomaan ja syytelemään, mutta tässä tapauksessa ei yllätä yhtään. Ja onhan se hoitanut hommansa niin hyvin, että on oman kultapossukerhonsa päätöksellä kuitenkin palkankorotuksen ansainnut....vai onkohan kuitenkaan.

    • Saippa

      Sian siittiöillä tehty tutkimus on tällä hetkellä tulossa se on todella lahjomaton .

    • Erjahyv

      Aville olen viime syksynä tehnyt tutkintapyynnön. Yksikään lapsi tai aikuinen ei saisi kärsiä. Koko tulevaisuus pilalla. Ajatus siitä ettei ole tarpeeksi altistuneita on ihan hirveä. Yksikin on liikaa! En voi käsittää miksi asioista ei voi puhua rehellisesti? Kyllä peruspalvelut pitäisi kuntalaisilla toteutua, mehän ne maksetaan. En lähde syyttelee ketään mutta jossakin on mätää jos hommat ei toimi🤔 Meidän pitäs olla Ähtärissä yhteisessä linjassa ja tällä hetkellä asiat ei niin ole. Päättäjät vastaan kuntalaiset. Toivon pikaista muutosta.

    • määsanoolammas

      Muutosta tuolta laumnalta on turhaa odottaa, ei yksikään.
      Kirjoittaavat salassapito lappuja verovaroin käsittelystä.
      Ei ollut munaa jättää pois nimiä typeristä lapuista.

    • Kunatakokusettaa

      Ja näin

    • Anonyymi

      Mikä on sisäilmatilanne nyt? Eikös äsken kaikki ollut hyvin ja ilma puhdasta?
      Onko totta, että jo vuosia sitten asiasta huolestuneita vähäteltiin, mollattiin, syrjittiin tai jopa oletettiin olevan mielenvikaisia?

    • Anonyymi

      Unohdit mainita uhkailut ja kiristykset asiasta puhuneita kohtaan.

      • Anonyymi

        Oikeestiko? Eikö se olisi poliisiasia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeestiko? Eikö se olisi poliisiasia?

        Miten lapset jaksavat, onko oireita väistötiloissa?
        Voimia perheille joita ei uskottu, vähäteltiin oireita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeestiko? Eikö se olisi poliisiasia?

        Uulalaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe