Kekkonen, Kekkonen ja savolainen katkeruus

VittuilevaSuomalainen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005578027.html
Kirjoituksen alla lukee jotenkin, että kirjoittaja on kirjailija ja ent EU neuvoston jäsen.
Pitää olla katkera savolainen.
Minulla oli kunnia, suuri kunnia ,elää Suomen Tasavallan parhaan presidentin Urho Kekkosen aikaan ja kun mietin sen ajan politiikkaa ja Kekkosen tapaa käsitellä politikkoja, ei Lehtinen kuulunut Urkin suosikkeihin, päinvastoin.
Kekkosen siirryttyä ajanrajan tuolle puolen, on Lehtinen mollannut miten sattuu Kekkosta ja aina on tällä savolaisella se kauna pinnassa.
.No se mitä mieltä olen Lehtisestä jääköön sanomatta, en kehtaa lähteä oikeuteen kunninloukkauksesta.
Kekkonen on se kepulainen jolle nostan hattua ja toinen on Paavo Väyrynen.
Niin ja pikkusen Pekkariselle, "työmyyrälle", olemme pesäpallon ystäviä molemmat.

31

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepulaisuus-kivaa

      No niin se meillä kepussakin on, että ne, jotka ei päässy Kekkosen lähipiiriin, niin nyt haukkuvat.
      Lehtinen on sekundademari.
      Kekkonen oli vallassa siihen aikaan, että oli just oikea mies pressaksi.
      Väyrynen olisi ollut luonteva työnjatkaja.

    • Historiatoistuuaina

      Oli hyvä , että Kekkonen piti Suomen erossa suurvaltojen sotahommista.
      Ehtii tässä itsekin ehkä vielä maan poveen, ennenkuin nykyinen sotapropaganda lopulta saa aikaan kunnon kahinan NATOn ja Venäjän välille. Venäläisiä ei hämätä kieroilemalla NATOon samalla kun presidentti puhelee mukavia Putlerille.
      Suomi tulee olemaan taistelukenttänä siinä ottelussa, ellei ulkopolitiikan suunta ala muuttua rauhanomaisemmaksi.

      • totuuseimiellytä

        Mutta taashan on uusi sukupolvi, joka halajaa " suur-Suomea" ja ryssävihaiset ja äärioikeiston saappaankolistajat on jo vittuilleet jonkin aikaa ja kun tulee korville, niin sitten itketään.
        Sama virolla, ensiksi itse liityttiin NL:n ja jälkeenpäin sitten itketään.
        Ja tuotiin nato.
        No kun rähinä alkaa, niin viro on ensimmäisena suomenlahdessa.


    • LehtinenOnDORKA

      Lasse Lehtinen ei missään nimessä ole savolainen. Hän on syntynyt Kotkassa, mutta ei häntä voi pitää kotkalaisenakaan.

      Mihin hänet voi sitten sijoittaa? Sijoittakaamme hänet henkisen maailmansa perusteella. Kyllä hän on kaikista suomalaisista kaikkein pohjoiskorealaisin.

      • kepujulli

        No Kotkassa syntynyt, mutta asui Kuopiossa sen verran pitkään, että se savolaisuuden kaatellinen ja kiero puoli tarttui.
        Muuten ei saanut mukaansa sitä lupsakempaa puolta Savosta.
        Savossa asuu alle puolet väestä, ihan jees porukkaa.
        Kiree on kuulemma ukkeli Varpaisjärvellä ja ei kovin kylällä kehuja saa.
        (on vissiin keäsmökki siellä)


      • Alma-mummo
        kepujulli kirjoitti:

        No Kotkassa syntynyt, mutta asui Kuopiossa sen verran pitkään, että se savolaisuuden kaatellinen ja kiero puoli tarttui.
        Muuten ei saanut mukaansa sitä lupsakempaa puolta Savosta.
        Savossa asuu alle puolet väestä, ihan jees porukkaa.
        Kiree on kuulemma ukkeli Varpaisjärvellä ja ei kovin kylällä kehuja saa.
        (on vissiin keäsmökki siellä)

        No lehtinen on kaveri, jolle sopis "oik.demarin" nimimerkki ? ( heh)
        Oli mm. puuhaamassa ahtisaarta pressaksi, kun vitutti se, että Sorsa ei oikeistolaista lehtistä ministeriksi halunnut.
        Kannattaa muuten etsiä käsiin kirja, operaatio Ahtissari, kirjoittanut Pentti Sainio ja siitä peilata Lehtistä Ahtisaareen ja aatemaailmaa nähden. Niin ja taishan se yks kepulikin olla Ahtisaaren mukana.
        Oli se epäilty vakooja, en muista nimeä ?
        Nämä ukkelit kuvastaa sitä Suomen politiikan katkerampaa puolta.
        Paskaa syötetään eetteriin niitä kohden, jotka ei vähäpättöisiä arvostanut.
        Meillä päin on sanonta, " ovat turhapäisiä pyrkyreitä"


      • LehtinenOnDorka
        kepujulli kirjoitti:

        No Kotkassa syntynyt, mutta asui Kuopiossa sen verran pitkään, että se savolaisuuden kaatellinen ja kiero puoli tarttui.
        Muuten ei saanut mukaansa sitä lupsakempaa puolta Savosta.
        Savossa asuu alle puolet väestä, ihan jees porukkaa.
        Kiree on kuulemma ukkeli Varpaisjärvellä ja ei kovin kylällä kehuja saa.
        (on vissiin keäsmökki siellä)

        Oletan kaikkien tietävän sen, että Lehtinen on asunut Kuopiossa. Silti hän ei ole savolainen. Yhtä vähän savolaisia ovat esimerkiksi Paavo Lipponen ja Ahtisaari.

        Lehtinen elää menneisyydessä. Siksi juuri Pohjois-korea sopii henkisesti hänen valtiokseen.

        Lehtistä harmittaa se, että puhdistus jäi keskeneräiseksi. Kekkonen on siihen sopiva syypää, ja siksi Lehtinen pyrkii kampittamaan Kekkosen keinoja kaihtamatta.


    • onko_vehkeily

      Pitääkö paikkansa, että Breznev kirjoitti 28. maaliskuuta 1964, siis ennen valtansa huippua, lappun jossa lukee, että Kekkonen pyytää kaatamaan Sukselaisen?
      Kerrotaan, että tällainen lappunen on löytynyt Moskovan arkistojen avauduttua tutkijoille.

      • vehkeilyt_puheita_vaan

        Miksi Kekkonen olisi halunnut Sukselaisen kaataa? Suksipoikahan oli hyvä maalaisliittolainen mies. Oli puolueen puheenjohtajakin. Taidettiin kyllä syrjäyttää puheenjohtajan paikalta kesällä 1964.


      • vehkeilyt_puheita_vaan kirjoitti:

        Miksi Kekkonen olisi halunnut Sukselaisen kaataa? Suksipoikahan oli hyvä maalaisliittolainen mies. Oli puolueen puheenjohtajakin. Taidettiin kyllä syrjäyttää puheenjohtajan paikalta kesällä 1964.

        Hävisi äänestyksessä Virolaiselle joka ei ollut paljon enempää Kekkosen mies. Kepun puoluekokouksia on aika vaikea määräillä eikä uskoakseni Kekkonen sellaiseen olisi pystynyt. Puoluehallitukseen ja valtuustoon varmaan pystyikin.

        Lehtisen Kekkos-kauna on arvoitus. Sorsa aikanaan Lehtisen kevyeksi havaitsi eikä kukaan myöhemminkään Lehtiselle ole valtaa antanut. Kekkosella ei Lehtisen surkeaan asemaan SDP:ssä ole mitään tekemistä. Lehtinen aloitti kirjailijana viihderomaaneilla ja on nyt jatkanut historialla mutta hän on jättänyt lähdeviitteet pois "historiakirjoistaan" Haittaavat kuuleman mukaan turhaan lukemista :D


      • Miten Kekkonen olisi hyötynyt siitä, että Sukselainen väistyy syrjään Maalaisliiton johdosta? Suurenkin puolueen puheenjohtaja ilman ministerinsalkkua on yhdentekevä poliitikko, joten Kekkoselle riitti, ettei hän nimitä Sukselaista ministeriksi. Niin kävikin. Sukselainen ei ollut ministerinä päivääkään kesän 1961 jälkeen.

        Jos Kekkonen olisi halunnut Maalaisliiton kentälle viestin , että Sukselainen on syytä vaihtaa johon kuhun toiseen, hänellä olisi ollut siihen ministeripaitsion ohella tehokkaampiakin keinoja kuin kirjoituttaa neuvostojohdon kautta Pravdalla Sukselaista arvosteleva pääkirjoitus. Eihän se kenttäväki ollut vielä siihen aikaan niin herkkähipiäinen ulkopolitiikan suhteen, että asiasisällöksi kannatti valita ulkopolitiikka. Moninkerroin tehokkaampi syy aiheuttaa painetta vaihtaa puheenjohtaja olisi ollut esimerkiksi väittää, että herrana koko työuransa työskennellyt Sukselainen on unohtanut talonpojan asian. Valittakoon siis puheenjohtajaksi Vironperän isäntä Johannes Virolainen


    • kirjoittelija

      Minä sen kirjotin ja sain belaruksen lahjaksi.

    • Sudeetisavolainen

      Savolaisetko muka katkeruuteen taipuvaisia? Aivan päinvastoin. Sellainen on enemmän pohjalainen tai muu läntinen luonteenpiirre, ei savolainen. Huumori on kai savolaisia parhaiten luonnehtiva ominaisuus. Vastakohtaisena läntisille luonteenpiirteille. Savolainen panee puheessaan leikiksi silloinkin, jos kokee jääneensä toiseksi. Sanoo että ”soattaa se olla niinnii, voan voep se olla toesinnii”. Tietynlainen epäluotettavuus savolaisen sanomisiin on kyllä perusteltua. Toisheimolainen ei aina ymmärrä, onko savolainen tosissaan vai velmuileeko hän.

      Tässä tieteellisempää tutkimustulosta savolaisuudesta:

      Stereotyyppinen savolainen on puhelias, leppoisa, lupsakka ja humoristinen jopa vääräleukaisuuteen asti. Kielteisenä piirteenä savolaisiin liitetään kierous, joskin Anne-Maria Nupposen väitöstutkimuksen mukaan kyseessä ei ole varsinainen petollisuus[6]. Pikemminkin savolainen kiertely ja kaartelu asian ympärillä on usein tarkoitettu huumoriksi[6] tai kohteliaisuudeksi, tylyyden välttämiseksi[7]. Yhteiskuntatieteilijä Jarmo Siltaoja on esittänyt savolaisen vitsikkyyden kumpuavan Savon vaikeista olosuhteista, joissa maanviljelijät ovat keventäneet vastoinkäymisiään huumorilla[8]. "Hätäkö tässä elläessä, eijoo vilun eikä nälän puutetta", on savolainen saattanut letkauttaa kuulumisia kysyttäessä[7]. Savolainen keskustelutaito on kenties taustalla siihen, että "piälysmiehen" eli johtajan rooli sopii savolaiselle hyvin[8]. Kaarlo Hännisen "Kansakoulun maantieto ja kotiseutuoppi yksiopettajaisia kouluja varten" vuodelta 1929 sanoo savolaisista seuraavaa: "Savolainen heimohaara on ehkä syntynyt hämäläisten ja karjalaisten sekoituksesta. Savolainen on luonteeltaan leikillinen; hänen kielimurteensa on lausunnaltaan erikoista."[9]

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Savolaiset

      • tämäsavolaisuuteen

        Vuosikymmenien työyhteys savolaisten kanssa kaataa käsityksen savolaisesta huumorista, joskus se on lähellä vittuilua
        Semmoinen pieni kierous on savolainen ominaisuus
        Eipä kaukana perintönä saatuna ole kateus ja katkeruskaan
        Pohjois Karjala on hyvä esinerkki siitä, että kun savolaisuus on " tappanut" karjalaisen kulttuurin ja perimän, niin on tullut pikkusen kiero ja katkera ihminen.
        20 vuoden kokemus heidän keskellään todisti sen monta kertaa
        (joten kuten)
        Lupsakkuutta löytyy, mutta ole aina varpaisillasi, niin savolaisen kanssa pärjäät


      • Savolaiset laskevat mielellään leikkiä toisista, mutta itseensä kohdistunutta leikinlaskua eivät suvaitse. Jos leikillisen kommentin itsestään kuulevat, siirtyvät oitis vittuiluun.


      • satakuntalaisuus

        Yhdyn kirjoittamaasi, komppaan sinua.
        Tässä linkki satakuntalaisuudesta:
        http://www.ristoryti.fi/doc/KULJIN-TIETANI.pdf
        Vaikka asialla on kokoomuslainen, satakuntalainen identiteetti (maatilalähtöisyys, tiedon jano, oppimisen halu, uteliaisuus elämälle, rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa) tulee toteen myös puoluesidonnaisuuden ulkopuolella, sitoutumattomillakin.

        Satakunnan tiedonjanoa on positiivista ja negatiivista: positiivinen on yhteydessä kriittiseen ajatteluun, negatiivinen yliuteliaisuuteen yksityisasioista. Etenkin porilaiset ovat yliuteliaita.
        "Rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa" näkyy myös tosikkoelämänä. Satakuntalaiset eivät ole yhtä huumorisia kuin savolaiset.


      • KritiikkiäKehään
        tämäsavolaisuuteen kirjoitti:

        Vuosikymmenien työyhteys savolaisten kanssa kaataa käsityksen savolaisesta huumorista, joskus se on lähellä vittuilua
        Semmoinen pieni kierous on savolainen ominaisuus
        Eipä kaukana perintönä saatuna ole kateus ja katkeruskaan
        Pohjois Karjala on hyvä esinerkki siitä, että kun savolaisuus on " tappanut" karjalaisen kulttuurin ja perimän, niin on tullut pikkusen kiero ja katkera ihminen.
        20 vuoden kokemus heidän keskellään todisti sen monta kertaa
        (joten kuten)
        Lupsakkuutta löytyy, mutta ole aina varpaisillasi, niin savolaisen kanssa pärjäät

        Liikeelämä on todistanut sen, että on kaksi ryhmää, joiden kanssa ole varovainen ?
        Toinen ryhmä on savolaiset ja toinen lestakepulit.
        Rahasi voi löytää uuden omistajan ja ilman sinun suostmusta.


      • savvoonko

        Sitähän sanotaan, että jos savolaisen kanssa alat juttusille, niin vastuu siirtyy kuulijalle :D


      • kivakokemus
        savvoonko kirjoitti:

        Sitähän sanotaan, että jos savolaisen kanssa alat juttusille, niin vastuu siirtyy kuulijalle :D

        Sehän on hauska elämys turistille, kun pääsee tutustumaan Savon huumoriin!


    • Murhaeivanhenekoskaan

      Katselin UKK viimeisiä kuvia ja minua hämmensi kasvojen muuttuminen ratkaisevasti.Kekkosta
      oltiin kovasti syrjäyttämässä ja pyrkyrit olivat tulossa tilalle.Nyt kun myrkkyjupakasta on puhuttu niin kyllä niitä myrkky saasta ihmisiä on olemassa ,eivätkä he kaihda keinoja saada
      toinen pois tehtävistään ,kun muuten demograattinen syrjäyttäminen ei huonompana yksilönä
      onnistu.Huonoa karmaa on ja sairauden nopeus ja kekkosen elintavat ei täsmää tapahtuneen kanssa.

    • Tutkiatarttis

      Kekkonen oli viisain politikko ,joka Suomessa on ollut.Miksi UKK olisi asettunut ehdolle ,jos
      hän olisi tuntenut ,että hänellä on dementia.Viisaana miehenä hän olisi havainnut sairauden ,mikäli olisi ollut kysymys normaalista taudista.Kekkonen oli ikäisiään paljon paremmassa
      kunnossa ,joten sekään ei selitä dementiaa.Kekkosella oli myös nais ihailijoita ,joten masennus
      ja dementia ei sovi kuvioon ,mutta ikäväkseni on todettava ,että ikävämpiä vaihtoehtoja ,jotka
      aiheuttivat salama dementian tapaisen sairauden kyllä sopii kuvaan.

      • VähänIhmettelen

        Miksi et sanonut kerralla sanottavaasi. Tuohan on sinulta kuten edellinenkin. Ei kai tällä monenlaisia kirjoitustaidottomia sekopäitä omaavalla palstalla liene sentään kahta sellaista, joissa nuo ominaisuudet todentuvat tuolla tavalla.


    • maansa.myynyt

      Kekkonen oli ja Väyrynen on NL/Venäjän asiamies.

    • Hyväolisselvittää

      Tiitisen listan politikot oli likaisessa pelaamisessa myös NL

    • Jokinmättää

      Sairaalan tiedot ja Kekkosen omat puhumiset olisi tärkeä selvittää.Venäjä on ottanut määräilyvallan konsteja kaihtamatta.Siksi Kekkosen kuolema näkyy uudessa valossa.Englannin
      myrkkyjupakka näkyy huonosti suunniteltuna.Päälleppäin näkyy vain armottomuus päätöksenteossa.Kekkosen pääasia oli karjalan palautus . Kotimaassa hinku politiikot oli joutunut taka alalle koko ihmisiäksi.Kekkonen oli voittamaton senhän tiedämme kaikki.

    • Kekkosellaolitieto

      Olisiko sitenkin Breznev aikonut palauttaa karjalan pitkäaikaiselle ystävälle Kekkoselle?

    • jokinmättää

      Tulipa vaan mieleen ,että nyt on kahdella pääministerillä ollut verenkierto häiriöitä.Jotenkin
      linja sopii keskustalaiseen politiikkaan .Puhutaan kepusta pahaa mutta itse ollaan vaikka kuinka pahoja.Rehellisyyttä kehään ja tiitisen lista aukaistava kaikille ,että tiedämme kuka mullittelee.
      Ehdottaisin suomen lainsäätäjille ,että myrkytys tapaukset otettaisiin ankarinpaan tuomioluokkaan.

    • Tutkittavaolisi

      Katsokaa presidentti koiviston kasvoja ,kun hän sairasti pitkään dementiaa .Verratkaa UKK viimeisiä kasvonkuvia ,kun hänkin sairasti vähän aikaa dementiaa.Mielestäni UKK tautimääritelmä voi olla virheellinen.

    • Emmesuojelerikollista

      Meidän tulevaisuuttamme varjostaa epärehellisyys ,sekä välimpitämättömyys.Meidän on taisteltava pahuutta vastaan ja laitettava pahat tuomiolle,muuten meidän arkemme ei tule olemaan tulevaisuuden lapsilla elämisen arvoista.Se ei riitä ,että kyllä määääää ,tai muuuu aikani

    • Järkihoi

      Jos minä olisin ollut turvaamassa Presidentti UKK turvallisuutta,niin kyllä ,joka kivi olisi käännetty dementian suhteen .Mikä turvallisuus viranomainen Suomessa oikein toimii ,kun
      on ihan tumpula.Pääministerit yksin sairaalassa verenkiertohäiriöineen ja perskutarallaa turvallisuuspuoli on aivan 100 METTÄSSÄ.UKK jäi yksin YKSIN.

    • Päätöksentekoturvattava

      Tiiliskiviä ikkunoista sisään ja turvallisuuspalvelu ei tee mitään.Ministereiden turvallisuus on
      taattava ,vaikka panssarivaunujen avustuksella.Olisiko hyvä oppia ,että eduskuntaa,presidenttiä,pääministeriä tai jotain heitä kohtaan saattaa tulla myrkkyisku,joka ei olekkaan tavanomainen kolestrolin aiheuttama tukos,vaikkakin siltä näyttää.Turvallisuutta on
      tiukennettava ,että kukaan ei pysty uhkaileen tai painostaan eduskuntaa päätöksenteossa.
      Poliisin on välittömästi puututtava pieniinkin uhkailuihin eduskuntaa kohtaan "väritykkimielenosoitus"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe