Elisan 4g-verkon hitaus Kertunlaaksossa

Seinäjoenpuupää

Siis onko muilla 4g verkko järjettömän hidas Kertunlaaksossa. Speedtestin mukaan lataus oli 4.2 megaa. Oon kyllä pettyny 4g yhteyteen. Mulla oli 3g yhteys vielä viime vuoden loppuun ja todella usein tämä 4g yhteys on aivan yhtä hidas kun 3g oli. Liikaa käyttäjiä varmaan. Miten muilla toimii 4g ja 3g yhteydet Kertunlaaksossa. Katoin Anvian (Elisan) sivuilta kiinteän yhteyden saatavuutta ja se väitti että tähän osoitteeseen ei ole saatavilla kiinteää laajakaistaa??? Rivitalo rakennettu 2009 niin kai tänne nyt piuhat joka torppaan tulee.???? Vaikka verkko on kuinka hidas ja nettisivut ei aukea niin vielä ikinä en ole Elisan häiriökartas nähny että Seinäjoen kohdalla olis korjattavaa. Ei taida kiinnostaa miten täälä yhteydet toimii.

28

651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hkuyh

      Elisan 4g oli Kertunlaaksossa ihan tukossa jo pari vuotta sitten. Joku aika sitten ne mainostivat, että tänne olisi rakennettu lisää kapasiteettia, mutta tainnut sekin jo loppua?

      Modernin ajan taloyhtiöön ei todennäköisesti ole puhelinlinjaa vedetty, joten sinne ei saa adsl/vdsl-yhteyksiä. Kaapeliyhteys edellyttäisi kaapelitv-sopimusta. Jäljelle jää valokuitu, ja sekin maksaa sen verran rahaa, että ainakaan halpistaloa rakentava rakennuttaja ei sellaista ole hankkinut, jos sitä on ollut edes saatavilla tuohon aikaan. Sinähän voit laittaa seuraavaan yhtiökokoukseen vireille valokuituyhteyden hankkimisen. Se on nykypäivänä ainut järkevä yhteystyyppi vähänkään suurempaan käyttöön (videokuva, suoratoistopalvelut, pelaaminen jne).

      ps. älä vaan vaihda operaattoria. Tänne naapurifirman verkkoon ei kaivata yhtään lisää käyttäjiä.

      • ffrtyt776777h

        Sielä Kertunlaaksos on niin velkaasia tupia ja maksamattomia Elisan laskuja etteivät vaivudu asiaan paneutumaan!!Vertaus isäntä on Atrialla lihapullia pakkaamassa ja vaimo sairaanhoitajana Keskussairaalassa tulot reilutneljä tonnia kuussa,asuntovelkaa 350000 euroa jokin yhtälö ei täsmää..Niin ja tietysti molemilla uuden karheat rahotusyhtiön omistamat autot pihassa!


    • Muutin vähä netin käytös tapoja. Sanoin mokkula huolettoman irti, Vanhan ajan puhelin lankaa pitkin tulee kiinteä netti. Siihen liitin wifin kautta koti käyttöön läppärini.
      Kyllä on nopeudessa eroa kuin yöllä ja päivällä. Ei minulla nettiin niin tärkeää ole että muualla pitäis saada auki, Kun kuitenkin puhelimella pääsee nettiin.

    • niinsevaanon123

      Niin Elisan, DNA kuin Teliankin linjat on ihan solmussa Seinäjoella.

      Vielä 2 vuotta sitten kaikillä niillä sai helpolla 50-60M yhteyksiä ja nykyään saa olla todella tytyväinen jos pelaa edes 5M. Monesti jää alle 1M.

      Kaikkia kolmea olen testaillut alueilla Kertunlaakso, Hyllykallio, Keskusta, Soukkajoki, Kärki ja Pajuluoma ja sama tilanne joka puolella ja kaikissa kolmessa verkossa.

      Kunpa moni palaisi vakaan ja luotettavan kiinteän yhteyden pariin kotonaan niin langatonta verkkoa riittäisi kaikille.

    • fsaah

      Ilkan etusivulla on komia mainos Elisan superhyperduber 5g-hypeliittymistä. Niiden osalta kannattaa huomata, että
      - 5G-verkkojen tulemiseen menevä aika mitataan edelleenkin vuosissa, eikä kukaan taida vielä tietää minkä verran niitä pystytään lopulta oikeasti hyödyntämään (kantama erittäin heikko)
      - "4G-verkon kaikkein nopeimpia, jopa 600 Mbit/s yhteyksiä" voi saada erinomaisissa olosuhteissa sopivasti varustellun tukiaseman läheisyydessä, jos päätelaite tukee sellaista
      - kaikissa 4G-liittymissä varsinainen nopeuslupaus on 5 Mbit/s, eikä senkään tarvitse toteutua kuin "pääsääntöisesti". Ne isolla mainostetut 50/100//300 Mbit/s nopeudet ovat ainoastaan liittymien teoreettisia maksiminopeuksia.

      Pätee kaikilla operaattoreilla.

      • extended-4G

        Toivottavasti kehittää jonkin extended 4G.:n ei kuulosta hyvältä tuo 5G


    • alleprosenttiluvatusta

      Useimmissa ainakin edullisemman pään perusälyupuhelimissakin maksiminopeus on 150M eli kapulankin rajat tulee monesti vastaan.

      Ja Elisa lupaa vaihteluväliksi 5-600M eli vaikka vain 5M tulisi niin kaikki OK
      ja saa silti maksaa 600M liittymästä ;)

    • ratsumies88

      on se kyllä ihme kun pitäs olla city eikä 2018 toimi verkot..vähä ku laihia tai kurikka....onneksi edes 4,2

    • Göppelssi

      Se kertunlaaksonon muutenkin ihan paska paikka asua. Velkaa piisaa ja akka panee naapureita kun ukko joutuu olemaan koko ajan töissä

    • Olisko niin, että liikaa käyttäjiä pienellä alueella?

      • jhjhhg

        Ei, vaan liian vähän kapasiteettia suhteessa käyttömääriin.

        Operaattoreiden itse aiheuttama ongelma, kun markkinoivat mobiilinettiä myös sellaiseen käyttöön, johon kiinteä laajakaista olisi huomattavasti parempi.


      • Oikeastaan minä et tajua näitä nopeuksia kuinka ne voi tälläisiä mittauksissa olla., mutta mittauksissa nopeustesteissä mitä netisssä on ,niin sain (noin 600 euron läppäriini)
        Latausnopeus. vaihteli testeissä 6,1- 14.5 Mbps.välillä.,
        Lähetys nopeus 2.0- 6.0 Mbps. välillä. Siis tämä tulee wifin kautta.
        Saivat myytyä meille Elisa viihteen lupaamalla 100 Mbps. nopeuden samaan hintaan, mikä oli ennen 50 Mbps. Ensin oma elisas luki kauan ettei 100 Mbps, ei aktivoitu.3 kuukauden päästä soitin että pitääkö se itse aktivoida oma elisasta, sanoivat että onhan se aktivoitu.Sitten kun katsoin, niin oli aktivoitu. Epäilin asiakaspalvelua, sanoi vaan ja samalla aktivoi sen. Muttta kun ei ole huomannut tätä uutta nopeutta (“pöytä tietokonetta”),että siinä olisi mitään nopeuden nousua nähnyt,niin nopeustesteissä latausnopeus on nipin napin se 50 Mbps. Ja lähetys nopeus 20 luokkaa. Kyllä jos suomalaisille myytäisiin 20% koskenkorvaa ja luvattaisiin sen olevan 38% niin suomessa syttyisi uusi sisällissota. Muttä nämä tele operaattorit saavat tehdä niin kuin tykkäävät. Uusi johtaja Vaasan alueella sanoi, että nyt kun tulee uusi 5 g systeemit, niin nopeudet nousee. Niinhän niitten piti nousta jo 4 g systeemeis, ja valokuitujen aika oli silloin vanhanaikaista, ja langaton on nykyaikaa (silloin). Uusia valokuitu kaapaleita Pietarsaaren puhelin rakentaa Elisan kaapelien viereen kun siinä kunnassa on mennyt hermot Elisan toimintaa. Aika monelta on kuulemma löytynyt se pari tonnia ylimääräistä, ettei tarvitse Elisan kanssa asioida. Eli mitäs se Kokkolan Kalevi aina järviradiossa sanoo.


    • kyllästynyt

      Kärjessä alkaa kans hermot olls koetuksells. Kapasiteetti näköjään vain aivan liian pieni. Minulla boxisss ulkoinen hyvä antennikin ja ei auta ei.. nytkin yritön snookeria katsoa netin välityksellä, kuva vastaa 1990 lopun tietokonepelejä, hirveetä moskaa.. välillä paranee hetkeksi mutta ei se kauaa kestä.. elisa 4g..

    • ekieki

      täytyy näin kysyä onko siellä saatavilla rivi ja kerrostaloihin taloyhtiö nettiä? asun vaasassa noin 8km keskustasta rivarissa vuokralla elisan 100 mg.b netti kuuluu vuokraan tuntuu ainakin toimivan ok. kuulemma keskustan pinotaloissa on 10 vuokraan ja pienellä lisämaksulla 100.(ei tietty kaikissa)

    • Dnapellittää

      Anvian eli nykyisen elisan kuitu ääsjoella.
      100 megaa on mutta usein tippuu 25 megaan.
      Laskut 39 eur kyllä tulee 100 megasta.kännykän yhteyden kun jakaa dna liittymä niin jopa 90 megaa antaa usein ja toimii paremmin.toki sekin ruuhka aikaan tippuu 30 megaan mut kun rajaton puheaika ja netti ja hinta vain 19 eur kk.mitä tekee elisan kuituliittymällä.

    • Hidastaaa

      Asun lähellä kärjen k kauppaa.Minulla vanha samsung jonka maxiiminopeus 50 megaa.Käytössä dna 4g ja nopeudet 40-50 ja upload 25 megaa.Kaverin luona kertunlaaksossa en ole koskaan päässyt yli 20 megan vaan nopeus pyörii 10-15 megassa

    • pasketta

      Taas Elisan linjoilla liikaa käyttäjiä Nurmossa. 2-3 megaa tulee sisään, mutta 20 lähtee ulos.

      Lisää liittymiä myydään, mutta ei välitetä siitä että kaistat ovat ihan tukossa. Kiitos Elisa.

    • Kyllä tähän Elisan toimintaan pitäisi ylemmältä taholta puuttua. Kun viestintävirastoon ottaa yhteyttä, niin sieltä sanotaan, että teidän pitää sopia Elisan kanssa .kun Elisaan ottaa yhtettä, sieltä sanotaan että teidän omissa laitteissa on vikaa. Kyllä pitää uskoa tätä Kokkolan Kalevia ,joka aina Järviradioon soittelee. Samaa s......n huijari sakkia kaikki.

    • renkaarta

      Käyttäjä määrät vaikuttaa nopeuteen 4G verkossa suoraan. Jos on yksi käyttäjän, nopeus on 60 megaa, jos on kaksi, niin 30 megaa.
      Nuo ei kestä ollenkaan käyttäjä kuormaa.

    • Kyllä Elisa pääsi taas tänään lauantaina 13 p. lehtien sivuille vasabladetissa. Tässä Vaasan kupeessa on näitä ruotsinkielisiä kuntia joilla on pinna palanut jo aikaa. Kanava uudistuksen jälkeen kun ovat sijoittaneet tonnin uusiin laitteisiin (sisältää uuden tv.n.) ovat viimmein saaneet tv. kuvan näkyviin. Syyksi ilmoitetaan että on huonot säät, Jotain “avaruusmyrskyjä” tuuliset ilmat. 70 luvulla oli sentään kuvaruudussa tasaista lumisadetta, mutta nyt on pikseleitä ruutu täynnä ja tv ääntelee kuin kivitasku lintu. Vöyrillä keskustassa sijoittavat 2 tonnia uuteen Pietarsaaren puhelimen valokuitukaapeliin että saavat televisionsa näkymään kunnolla. Laittavat kaapelit Elisan kaapeleiden viereen muuten suurimmaksi osaksi putkien sisälle, eikä niin kuin muut sahaavat asvalttiin railon ja öljysoraa uraan suojaksi, ei tarvitse paljon tie routia, kun vikaa tulee kaapeliin. Vanhan silmään näyttää että firmaa laitetaan myynti kuntoon ja myydään ulkolaisille, niin kuin suomen sähkölinjat.Sitten Elisalla on jumalaton markkinointi kampanja Elisa viihteeseen. Ruotsinkielisille markkinoidaan viihde pakettia, vaikkei sillä edes pysty tallentamaan ruotsin ostettuja kanavia. Sitten kuinka tämä Elisa viihde kuormittaa tätä tietokone nopeuksia kun ne ohjelmat välitetään langattomana televisioon wifin kautta.. Vanhan kanava kortin kautta tulee vain ylen kanava paketti. Muut wifin kautta.(näin olen ymmärtänyt).Sitten on alettu lukea päälle venäjän kielisiin uutisiin ja Englannin kielisiin sarjoihin suomalainen selostus. Rinnakkais kanava kortin toisessa televisiossa ohjelmis ei ole suomenkielistä selostusta. Onko tämäkin jonkun pirun viisaan keksintö, vai olenko painanut kaukosäätimestä johonkin mitä en osaa ottaa pois. Tuossa linkki uudesta kaapelivedosta suomessa, Ei hyvältä näytä.

      Nettiyhteys pikavauhtia ja katuja repimättä – Vaihtoehtoinen ... - Yle
      https://yle.fi/uutiset/3-10402500

    • Harjoittelen tässä parasta aikaa selostettua Elisa viihteen kautta päälle puhuttua ohjelmaa Poldark .esitys aika tv.1. klo 15,45-16.45. Jos laittaa äänen pois, niin selostus loppuu, mutta myös ihmisten puhe ääni. Ei jesus, kenenkä konsultin älyn väläys tämä on. Niissä muissakin sarjoissa on sama tilanne. voi jesus. Loppuis pian 2 vuoden elisa sopimus, että saisi palata takaisin vanhaan kanava korttiin. (vaikka ei sekään virheettömästi pelaa) Pääsisihän tästä nytkin rahalla eroon. mutta kun ei viitsisi sanktio euroja alkamaa makselemaa. Ennen vanhaan oli markkinoilla helppo Heikkejä jotka myivät kintaita ,ja kansa kuunteli niitten pehmoisia juttuja naureskellen.Nyt he ovat siirtyneen Elisalle puhelinmyyjiksi.​

      • Löytyihän se syy miksi oli suomalainen selostus englanninkielisis sarjois. Oli ruksi kohdassa missä luki ....Haluatko suomenkielisen tulkkauusen


    • Vuosi meni ennenkä tv.rupesi kunnolla pelaamaan. Viestintä virastosta sanoivat,että teidän pitää elisan kanssa selvittää mistä johtuu.Mitä sovit kun sieltä sanotaan että omissa laitteissa vika. Ulkokaapista lopuksi säädettiin jotain vahvistinta suuremmalle niin korjaantui. Kehtaavatkin vielä kaupata rinnakkais tv.hen rinnakkais elisa viihdettä

    • onneksiloppui

      Entisen Anvian kanssa asiat pelasivat kunnes erehdyin tekemään 2 vuoden sopimuksen. Sen jälkeen mikään ei pelannut eikä ketään kiinnostanut yhtikäs mitään kun kai näkivät että asiakas muutenkin 2 vuotta koukussa.

    • Leifa

      No kertunlaakson makkaran vääntäjä pummit onko jouluna varaa sähkölaskuun vai saattekos mupeltaa kylmän kinkun. T:kasperin kingi

    • Eidoimisähköuuni

      On on rahaa jouluruokaan.Julkorv med bröd och dricka på pirkkaöl eller koskenkorva.

    • tahmeaelisa

      Tuskien sunnuntai taas Nurmossa. Nopeudet tippuu 100M 4G yhteydellä jatkuvasti alle megaan. Häiriökartta tietenkin tyhjä, mutta jotain ongelmaa Elisalla. Yhteydet mastoon kunnossa - eli 4/5.
      Onkin ollut epäilyttävän hyviä kuukausia muutama.

      Liikaa asiakkaita?

      Vaihtakaa pois että kaistaa riittää.

      • Sunnuntaitestailija

        Mikähän kertunlaakson tukiasema/masto se noista on kyseessä ? Tai millä kadulla koitetaan elisaa käyttää ?
        Konkreettinen näyte mobiiliverkon ruuhkaisuudesta tietää siitä että jos upload nopeus on n kertaa suurempi kuin download - todennäköisesti kyse on ruuhkasta. Bittien vastaanottaminen kun on omilla laitteille teknisesti aina helpompaa kuin lähettäminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe