Vimpelissä on helppoa rikastua

PerusÖkykokokepu

Meillä Vimpelissä ei ole montaakaan köyhää. Meillä Vimpelissä melkein kaikki ovat vähintäänkin varakkaita. Tämä asia on täysin totta, koska meidän vimpeliläisten oman käsityksen mukaan jo takuueläkeläinen tai peruspäivärahaa saava on vähintäänkin varakas.
Kun pienii viimeisen 20 euron setelin kakskymmentäsenttisiksi, niin rahat ei kukkaroon sovi ja jos kukkaro putoaa varpaille, niin saa kylällä leuhkia että irtosi varpaankynsi, kun putos kukkaro varpaille.
Me kaikki äänestetää Kokoomusta, Öky-Sipiläläistä Kepua ja Äärioikeistolaisia Persuja ja Sinisiä. On mukavaa retostella painavalla kukkarolla, kun käyn Alajärven kesäkirppikseltä hakemassa polkupyörällä vaatteita. Siellä on ollu joskus marketin takana vihreässä laatikossa melko tuoreita jukurttejakin. Oon hämärässä hakenu.

29

1308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nissisensetä

      Näin ku tulit Rannilan kohalla vastaan...oikein surku kävi miestä kohtaan

      • WiliWindala

        Niin prrr.....k...le köyhyyttä en tunnusta kun se on susien ja nee.....rien vika. Rikas oon vaikkei rahaa ookkaan, eikä tuukkaan. Meillä Vimpelissä rikkaus on tunnetila. Keskustaa ja kokoomusta äänestetään. Setäki on yrittäjä epsoossa helssinkin vieresä.
        Tammikuussa tuli musta mies autolla lappajärvenrajalla vastaan. Jos tuloo vielä uuvestaan vastaan niin äänestän persuja, ettei se musta mies vie mun mielikuvitusmorsianta.


      • myövimpelistä

        Ei täällä Vimpelissä kaikki äänestäneet Kokoomusta tai Keskustaa tämä nähtiin äsketäin käydyissä presidenttin vaaleissa. Vasemmiston Kyllönen sai suhteessa ylivoimaisesti eniten ääniä kokomaakunnassa.


    • LueEnemmänLuuletVähemmän

      Totta täällä turistaan. Suurin osa vimpeliläisistä elää tiedollisessa tyhjiössä. Jos muutama satanen tai muutama tonni tilillä rahaa, johan porvaria ollaan. Kepua äänestetään, kun koko suku on aina äänestänyt kepua. Oma porukkansa on persuja tai sinertäviä äänestäneet. He eivät ymmärrä, että koko pers-sinisten porukka on äärimmäisen oikealla olevaa ja duunari- eläkeläisiä järsivää itsensä ylimystöön nostanutta turhakeporukkaa.
      Miettikääpä nyt kaikki oikein tarkkaan, että kuka teidän oikeuksianne aivan oikeasti puolustaa! Selvä totuus on, että demarit ovat aina puolustaneet palkansaajan ja eläkeläisten oikeuksia. Niin se asia vain on, mutta kun ei vaivauduta selvittämään asioita.

      • Köyhtynyteläkeläinen

        Lipposen hallitus pani todella eläkeläisten asiat kuntoon taitetulla indeksillä.. Sen jälkeen eläkeläisten ostovoima on laskenut noin 30 prosenttia palkkatuloihin verrattuna.


      • LueEnemmänLuuletVähemmän

        Tuo kuulemaasi kepulaista Bullshittiä. Asia ei ole suinkaan noin yksinkertainen. Koko työeläkejärjestelmä on syntynyt SDP:n ja vasemmiston painostuksesta sodan jälkeisessä Suomessa, jossa maata vielä rakennettiin hyvinvointiyhteiskunnaksi, eikä revitty, kuten saatanallisen Sipilän, ahneen Orpon ja petospersu Soinin toimesta nyt tehdään.
        Mutta muistakaapa te vimpeliläiset "suurmetsänomistajat" että muutaman hehtaarin metsäpalstanne arvo romahti Ahon hallituksen toimesta olemattomaksi. Ahon hallitus lahjoitti yksityismetsänomistajien metsien tuoton vuosikymmeniksi metsäteollisuudelle. Puun myyntiveron siirtymäkauden säätämisellä Aho aiheutti hysteerisen puunmyynnin metsänomistajien keskuudessa. Puun hinta romahti, eikä ole sen jälkeen noussut, eikä nouse, koska kepulainen metsäneuvonta säätää puunmyyntiä jotta Metsäliitto saa halvat puunsa.
        Mutta nyt vimpeliläiset ovat Hongiston kanssa huolissaan vain susista, karhuista ja naakoista.
        Tässä alla totuutta siitä taitetusta indeksistä:

        Maksussa olevia työeläkkeitä korotetaan vuosittain 20 % ansiotason noususta ja 80 % kuluttajahintaindeksin mukaan. Tästä käytetään toisinaan nimitystä "taitettu indeksi". Taitettu indeksi syrjäytti vuonna 1996 käytetyn puoliväli-indeksin vanhuuseläkeläisten eläkkeiden tarkistuksessa. Taitettu indeksi ulotettiin vuonna 2005 koskemaan myös työkyvyttömyys- ja perhe-eläkkeitä.

        Työeläkeindeksin eli taitetun indeksin mukainen tarkistus korvaa hintatason muutoksen, mutta myös parantaa eläkkeen ostovoimaa määrällä, joka on 20 prosenttia palkansaajien reaaliansiotason muutoksesta.

        Aiemmin sekä ansiotason että kuluttajahintaindeksin osuus oli 50 % alle 66-vuotiaiden työeläkkeissä, mikä tuotti yleensä korkeamman korotusvauhdin. Kuitenkin esim. vuonna 2011 kuluttajahintaindeksi nousi enemmän kuin ansiotasoindeksi, joten vuonna 2012 ns. taitettu indeksi tuotti suuremman korotuksen eläkkeisiin kuin mitä puoliväli-indeksi olisi tehnyt.
        Eläkeläisen näkökulmasta on tärkeää, että eläkkeet määräytyvät kuluttajahintojen nousun mukaan.


      • puu-akka

        Puun myyntiverotukseen siirtyminen oli suuri demarien haave. Siirtymäkausi oli 12-13 vuotta, jolloin puun myyjä sai valita verotustavan . Nytkin vielä vanhoista metsälöistä maksetaan kaksikertaista veroa: aikoinaan maksettua pinta-alaveroa pääomaveroa myyntitulosta.


      • LueEnemmänLuuletVähemmän
        puu-akka kirjoitti:

        Puun myyntiverotukseen siirtyminen oli suuri demarien haave. Siirtymäkausi oli 12-13 vuotta, jolloin puun myyjä sai valita verotustavan . Nytkin vielä vanhoista metsälöistä maksetaan kaksikertaista veroa: aikoinaan maksettua pinta-alaveroa pääomaveroa myyntitulosta.

        Milloinkas se Esko Aho demariksi alkoi? Tosiasia on, että Ahon porvarihallitus takasi päätöksellään metsäteollisuudelle halvan puun vuosikymmeniksi. Metsänomistajat myivät kilpaa puita Ale- hintaan, kun pelkäsivät kaksinkertaista verotusta, josta tuossa puu-akka mainitsikin. Kyllä se Kepu-Aho oli, jonka päätöksestä johtuen puut vieläkin halvalla myydään.


    • Persjytky

      Kapitalistinen markkinatalous on käytännössä varsin yksinkertainen, voitot ovat yksityisiä, tappiot yhteisiä...

    • RautaRistoAntti

      Me vimpeliläiset olemme kunnon keskustalaisia, kokoomuslaisia ja pers- uja. Me pelkäämme että pahat demarit saavat vallan suomessa ja vievät meiltä tämän kurjuuden.

      Kuinka minä pienipalkkainen duunari voisin sitten näytellä varakasta, jos muidenkin duunareitten elintaso nousisi?

    • Jakomea

      Hah! Sinäkö rikas? Meillä tuloo vielä lapslisäki ruhtinallisen 600€ palkan lisäks. Varakkaita porvaria ollaan ja aina äänestänyy on keskustapuoluetta kun se Sipilä on aivan niin rikas kun meki. Toissa vuonnaki ostettiin vanhemmalle lapselle aivan uus lämpöhaalari kevän alemyynnistä. Kyllä meijän rikkaitten ja kelpaa!

    • happomäki

      antakaa meidän köyhien itäkylästenkin liittyä vimpeliin ja rikastua.

    • Jahvetti_

      Jos köyhä Itäkylänen muuttaa Vimpeliin niin molemmissa pitäjissä älykkyysosamäärä nousee....

    • mnhgttyuil

      odottakaas vimpeliläiset! kunhan ketunnahat nousevat emme me itäkyläset edes tunne vimpeliläisiä.

    • Teköyhäkaulatolettenaure

      Mutta kun turkistarhauksesta ei jää Suomeen, kuin pasha ja löyhkäävä haju, niin mitäpä väliä sillä on jos nahan hinta nousee. Pashan myynti hinta pitäisi nousta, että siitä tavalliset itäkyläläiset hyötyisivät.
      Itäkyläläiset on samoja köyhäkauloja, kuin vimpeliläisetkin. Mutta porvaria leikitään, äänestetään kepua, persuja ja kokoomusta. Onnitelkaa itseänne omasta tyhmyydestänne!

    • mnhgfryuio

      näin itäkyläläisenä täytyy myöntää että olet oikeassa.

    • Mietelauseke

      "Autuaita ovat tyhmät, sillä he eivät tunne tuskaa omasta olotilastaan. " Kun on tarpeeksi tyhmä, niin voi köyhänäkin tuntea ja "tietää" olevansa rikas, sekä hyväosainen.

    • teliooni

      luukas 4 kautta 32

    • Oiskirveellätöitä

      Vimpelin väki on kuin Pekka-Puupää elokuvista karanneita. Epärealistinen maailmankuva tosi monella. Tuurilla mennään päivästä toiseen ja politiikasta ei ymmärretä tuon taivaallista. Työpaikoilla ei tiedetä, ollaanko työnantajan vai työntekijöitten leirissä. Kunnan asioissa tosiasiassa päättäjinä samat suvut vuosikymmenestä toiseen. Apupäättäjiks koottu kaikki onnettomat julkisuushakuset ja vaalien jälkeen kukaan ei uskalla olla eri mieltä missään asiassa loppuun asti. Onkohan ihme että konkurssi kolkuttaa kunnantalon ovilla vähän väliä.

      • Mulkvisti_

        Sitä se persuilu teettää, äänestäkää paikallista niin ihana kurjuus jatkuu...


      • tötönähnyt
        Mulkvisti_ kirjoitti:

        Sitä se persuilu teettää, äänestäkää paikallista niin ihana kurjuus jatkuu...

        Nykyinen Suomen hallitus on Vimpelin minirikkaille kallis. Sipilän, Orpon ja Soinin sähläykset leikkaavat monen vimpeliläisen tili- tai eläkepussista vahvan siivun. Tuopn siivun saa ökyrikkaat sijoittajat. Onnekseen monet vimpeliläistohelot eivät ymmärrä tulleensa ryöstetyiksi maan hallituksen taholta. Heidän stressitasoaan nostavat vain häviö pesäpallossa, naakat ja varikset.


    • VarakasWäiski

      Mullon rahaa. Naapurit kajehtii. Osuuspankissa on 1022€ ja lompakossa kymppi. Maaomaisuuttaki löytyy. On reipas kolme hehtaaria perintökytömaataki. Vuoroviljelyssä nyt pajukolla. Kuukauven oon syöny koko lautasellisen puuroa aamulla ja paistanu puolilautasellista sitä pannulla illaks. Siihen vielä lisukkeeks kaks perunaa niin on oikeen juhlaillallinen. Kun ikkunan vieressä syön niin naapurille näyttä kun ois pihviä.
      Oon miettiny että miten sijottasin. Pitäs hajauttaa jos pörssi romahtaa, kun on nyt kovat lumikuormat katoilla.
      Mua sitte harmittaa kun sosijalistit aina meitä rikkaita sortaa. Pääomaverotus aivan liijan kovaa. Nuo naakatkin mua harmittaa. Onneks on meillä tuo kansanetustaja joka on luvannu että parannus tuloo siihenki asiaan kun keisariks hän pääsöö.

    • ei_peltiä_katolle

      Vimpelissä ei ole enään miljonäärejä yhtään katsokaa ei ole osunut yhtään tänne köyhäkauloja vaan oli sitä ennen ainakin yksi miljonääri nyt on köyhtynyt poika parka kyl käypi katteeksi
      ite laitoin tiilikaton on komia ei mikhän ruostuva pellikatto

    • heheheheheheheh

      voi perskutti heheheheheheheeheh

    • WarakasVimpelistä

      Ompa mukavaa olla rikas keskustalainen. Käytiin lasten kans ostamassa osuuskaupasta jäätelötuutit. Köyhät turistit ihmetteli kun syötiin niitä kaupan ovella.
      Me ollaan Sipilän kans yhtä rikkaita ja kumpiki keskustalaisia. Meillä on kummallaki semmonen määräaikanen työ. Mulla vaan tosin pari kuukautta vuokravirmassa. Mutta rahaa riittää! Näkkileipääki lapsille ostetaan useampi paketti kaupasta kerralla!

    • PerusÖkykokokepu

      Luin vanhan Ilkan paperinkierrätyksessä. Voi sitä nuorta rakkauven onnea. Oon ootellu kovasti ja hääkutsua. Lainasin vaatteetki jo serkulta Jyväskylästä. Akka ei häihin pääse jos ei saa jostain vaatteita lainaks. Yrittä kyllä kovin lainata. Kyllä meijän rikkaitten kelpaa elää häähumussa ja seurata puolueen viherveristen kuninkaallista loistoa. Tässä huumassa mahakin tuntuu paljo täyemmältä kun ennen tuntu.
      Kun ei nyt sitte hääpäivänä nuo naakat ja varikset kovin huutelis ja pilais tunnelmaa. Seki vaara on että susilaumat repii nuoren morssiammen häätantun.
      Kyllä meillä rikkailla murheita riittää! Köyhemmät ei arvaiskaan....

    • PerusÖkykokokepu

      Oliko häät jo? Meitä ei sitte kututtukaan. No eipä tästä ois joutanukaan ku saan kerätä naapurin perunakoneen jälille jääneitä perunoita sen pellosta. Pussitan ja myyn ne Hallapuron torilla. Kyllä meijän rikkaitten kelepaa. Bisnis se on joka kannattaa.

    • PerusÖkykokokepu

      Tämä on nyt yhtä juhlaa kun meillä on melkeen niinkun kuninkaalliset tuo valtiaspari. Meijän rikkaitten nyt kelpaa! Ei mua oo harmittanu vaikkei kutsukirjettä tullukaan. En oo kyllä nukkunu moneen yöhön kun on kuitenki ollu tuo hääasia mielessä. Ei se muuten niin tärkeää oo mutta kun luuloovat että ei kuuluttaskaan parempien ihmisten joukkoon.
      Lähen korjaamaan polkupyörän ketjuja kun menin sinne Hallapuron torille perunoita kauppaamaan ja mennessä jo Vatpakalla katkes. Jäi perunat kauppaamata. On meillä rikkailla vastuksesa. Äänestänki seuraavissa vaaleissa sellaisia jotka kantaa huolta meijän rikkaitten asiasta ja noista naakoista kans. Niitä on liikaa ja sujetki pelottaa.

      • Lummgasta

        Onko siällä vimpelissä yhtään köyhää, ainakin kun näitä juttuja lukee niin saa sellaasen käsityksen että vimpeli on ainoa kunta maakunas joilla menee lujaa .ja viellä järviseurulla


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe