Löytö puhtaasta kasteopetuksesta

Kasteella.ollut

"
Ilman rukousta ei voi mennä kasteelle. En usko, että kukaan tahtoo niin kylmää ja vain opillista suoritusta. Turussa meillä onm tapoana rukoilla etsivän ihmisen- ja jo uskoon tulleenkin kanssa johdatusta kaikkeen tulevaan, mitä kullekin sattuu tulemaan mieleen rukousaiheita. Keskustelemme Jumalan kanssa rukouksessa anoen, että Hän armahtaa pelastusta etsivän ihmisen, joka nyt on tulossa kasteelle. Kiitämme Jeesusta Hänen lupauksistaan: Joh. &.37. Room. 10:13.

Tapanamme on selvittää kasteelle tulevan kanssa pelastusasia, ristin sijaisuhrin merkitys, juurta jaksain. Näin teen pitkäänkin uskossa olleille. Näin ihmiselle aukenee uskossa Jesuksen veren kautta saatu pelastus. Room. 3:23-25. Tämän evankeliumin kautta ihminen pelastuu eli kokee uudestisyntymisen Pyhän Hengen kautta. Ja uudestisyntynyt voidaan kastaa.
Otamme siis rukoillen vastaan Jumalan armon. Matt. 18:18,19. 2 Kor. 6:1. Sitten menemme kastealtaaseen, jossa vielä rukoilemme, ja kastaja julistaa kastettavalle koko siihen astisen syntielämän anteeksi annetuksi. Joh. 20:23. Siinä rukoillen hänet julistetaan myös irti Adamin suvun jäsenyydestä ja kiinni uuteen sukuhaaraan, Jeesukseen Kristukseen. Kastaja sanoo: "KASTAN SINUT ... Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen", painaen samalla ihmisen veden alle.
Sinne haudattiin Adamin suvun jäsenyys, ja ylös nostettiin uusi luomus Kristuksessa Jeesuksessa. Adamin suvun synti pestiin pois ja haudattiin. Apt. 2:38,41. 22:16. Tiit. 3:5.
Kasteella käyneen arvoasema on siis "Kristuksessa", ja kastamaton on "Adamissa". Gal. 3:26-29. 2 Kor. 5:17.
Muutamat ovat saaneet Pyhän Hengen kasteen välittömästi noustessaan kastevedestä ylös; he ovat kohottaneet kätensä ja alkaneet kiittää Jeesusta uusin kielin. Monet ovat kyllä saaneet henkikasteen jo ennen vesikastetta rukoillessamme sitä, jotkut taas myöhemmin.

Ilman rukousta ei voi pelastua! Pelastusta haluavan tulee rukouksessa kääntyä Jumalan puoleen anomaan armahdusta katuen ja parannusta tehden. 2 Kor. 12:21.
Tämä toimii!
http://www.Jeesus-on-Herra.com/kaste/
"

474

3938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jakoon.meni
    • Kiitos.Jumalalle

      Linkissä on vastaansanomaton totuus kasteesta.

    • kerty

      Kirkkoisä Tertulianus kehoitti vanhempia viemää lapsensa kasteelle1 KRISTILLLISESTÄ KIRJALLISUUDESTA LÖYTYY TUO.

    • Siinä.Jumalan.sana

      Kirkkoisien kehotuksia ei kannata asettaa Raamatun opetusten edelle. Jumala opettaa asian Raamatussa oikein. Lue esimerkiksi Apostolien tekojen 22:16.

    • Raamatun.kehotus

      "Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi." Apt. 22:16.

    • Halle.Lujaa

      Minoon niin Pyhäl Hengel täyttyny et tekee miel hokee vaa kiitos Jeesus,kiitos Jeesus että sä annat voiman.Kiitos Jeesus
      Halleluja.

    • Meingott

      Kuka Jeesus on?

      Ja kiitos ei raamattusitaatteja, joissa toistetaan hänen olevan Jumalan Poika, Jumalan Karitsa, Pelastaja, Messias, Herra yms. Vaan pyydän vastausta selkosuomeksi. Kuka Jeesus siis on?

    • Meingott

      Tosin lindroosilaiset eivät taida kastaa kuten Jeesus käski eli Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

    • Olisiko.näin

      Luulen että on oikein kastaa samalla tavalla kuin alkuseurakunnassa kastoivat:
      ”Kaikki, mitä teette sanalla tai työllä, k a i k k i tehkää Herran Jeesuksen Nimessä kiittäen Isää Jumalaa Hänen kauttansa” (Kol.3:17 ). Eikö ole selvää sanaa? Voisiko sen tulkita toisin? 2 Kor. 1:13.
      Raamatussa ei ole esimerkkitapausta, että joku olisi kastettu jotakin muuta nimeä käyttäen, esim. että jonkun kasteessa olisi lausuttu sanat isänpojanjapyhänhengenimeen.
      ”..Jeesuksen Kristuksen Nimeen” (Apt.2:38).
      ”..Herran Jeesuksen Nimeen” (Apt.8:16).
      ”..Jeesuksen Kristuksen Nimeen” (Apt.10:48).
      ”..Herran Jeesuksen Nimeen” (Apt. 19:5).

      Ehkä on parasta luottaa, että alkuseurakunnan kristityt tiesivät parhaiten, mikäå on Jumalan tahto, ja he kastoivat ainoastaan Jeesuksen nimeen. Miksi?

      • Luulen.näin

        Luulen että on oikein totella Jeesusta ja tehdä niin kuin Hän käski. Myös alkuseurakunnasa tehtiin näin.


    • Raamatun.totuuden.puolta

      Osallistun mielenkiintoiseen keskusteluun:

      Jeesus käski tehdä ihmisistä opetuslapsia ja sitten kastaa heitä ”Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” Matt.28:19. Miten nuo sanat sopivat yhteen apostolisen käytännön ja Raamatun muun ilmoituksen kanssa? Tämä on eräs ratkaiseva tietämyksen alue! Apostolithan eivät kastaessaan käyttäneet sanoja ”Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”. Eikä niitä ole Matteuksen evankeliumin lisäksi muaalla Raamatussa.
      ASIA SELVIÄÄ!
      Ensiksikin on kysyttävä, mikä on tuo Nimi? – Mikä on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimi, johon kehotetaan kastamaan? Matteushan mainitsee Nimen yksikössä: ”nimeen”, ei nimiin. HUOM!
      Terveellä ajattelulla voimme todeta, ettei Isä ole nimi, ei myöskään Poika tai Pyhä Henki. Ne ovat titteleitä.
      Jeesuksen opetus selviää asettaessamme sen Raamatun kokonaisopetuksen yhteyteen. Silloin huomaamme sen tukevan apostolista käytäntöä kastaa ihmiset Jeesuksen Kristuksen Nimeen (mm. Apt.2:38; Kolos 3:17). Raamattuhan ei voi opettaa ristiriitaisesti.

      Katsomme selvennykseksi Jeesuksen opetusta parannuksen saarnaamisesta. Missä nimessä se tapahtuu? Raamattu opettaa näin: ”Parannusta syntien anteeksi saamiseksi on saarnattava HÄNEN NIMESSÄNSÄ kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista” (Luuk.24:47). Onko meidän siis käytettävä parannusta saarnatessamme sanoja ”hänen nimessään”, koska Raamatussa niin kehotetaan? Ymmärrämme tietenkin, ettei ole tarkoitus toistaa ”Hänen Nimessään” -sanoja, vaan toimia Hänen Nimessään eli siis Jeesuksen Nimessä.
      ”Hänen Nimessään” tarkoittaa siis Jeesuksen Nimeä. Tällä tavalla totuudellisesti ajatellen jokainen voi parhaiten ymmärtää asian.
      Jeesus ei opettanut käyttämään titteleitä ilman Nimeä. =
      Jos jonkun kastetilaisuudessa olisi käytetty pelkästään sanoja Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, ei häntä olisi kastettu mihinkään nimeen, vaan pelkästään titteleihin. Jos taas jonkun kasteessa on käytetty sanoja, Jeesuksen Kristuksen Nimeen, on Hänet kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen. Jeesushan ei opettanut käyttämään sanoja Isä, Poika ja Pyhä Henki, vaan niiden sanojen taakse kätkeytyvää Nimeä, samoin kuin on laita ”minun nimessäni” –sanojen kanssa. - Onko vaikea ajatus? -
      Alkuseurakunta toimi yksinomaan Jeesuksen Kristuksen Nimessä. He tiesivät Herransa sanojen merkityksen. Tiedämme heidän toimineen oikein. Seuraamme heidän esimerkkiään. ”Kaikki, mitä teette sanalla ja työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen Nimessä…” Kolos. 3:17. Hän on ”Immanuel, Jumala meidän kanssamme.” Matt. 1:23.

      TÄSSÄ ASIAN RATKAISU:
      Jeesuksen Nimeen kätkeytyy Isän Nimi!
      Jeesus tuli Isänsä Nimessä. ”Minä olen ilmoittanut sinun Nimesi ihmisille…” Joh.17:6. Minkä Nimen Jeesus ilmoitti? = ”Pyhä Isä, varjele heidät Nimessäsi, jonka olet minulle antanut…” Joh.17:11,12. ”Minä olen tehnyt Sinun Nimesi heille tunnetuksi…” Joh.17:26. ”Minä olen tullut Isäni Nimessä…” Joh.5:43. ”Hoosianna, siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran Nimeen, Israelin kuningas.” Joh.12:13, 28.
      ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa…” 2 Kor.5:19.
      ”Minä olen tullut Isäni Nimessä…” Joh.5:43.
      Isä, Poika ja Pyhä Henki toimivat ainoastaan Jeesuksen Kristuksen siunatussa Nimessä.
      Ja siis vielä kerran: ”Kaikki, mitä teette sanalla tai työllä, KAIKKI tehkää Herran Jeesuksen Nimessä.” Kolos.3:17. Mitään poikkeusta ei ole.
      ”Ei ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta Nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.” Apt.4:12.
      Jeesus = Iesous (kreikaksi) = Yeshua (arameaksi) = YEHO’shua (hepreaksi) = ”JHWH Pelastaa”. Jeesuksen nimeen sisältyy siis Jumalan nimi JHWH.
      On tärkeää ymmärtää Isän Jumalan ja Jeesuksen nimen yhteen kuuluvuus! Mutta ennen muuta meidän tulee ymmärtää, että Jeesus kuoli Ristillä meidän syntiemme tähden. Hän vuodatti verensä, että syntimme tulivat sovitetuiksi. Pelastajamme on Henkilö, Jeesus Kristus! Emme siis usko pelastuvamme lausuessamme titteleitä: ”Isä, Poika ja Pyhä Henki”. Niiden lausuminen on turhaa ja tyhjää uskonnollista muotomenoa.

      • loruilu.seis

        Jeesus ei käskenyt tehdä opetuslapsia ja sitten kastaa vaan Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Tämä kumoaa koko pitkän loruilusi.


      • tahtoisikuulla
        loruilu.seis kirjoitti:

        Jeesus ei käskenyt tehdä opetuslapsia ja sitten kastaa vaan Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Tämä kumoaa koko pitkän loruilusi.

        Kerrotko miksi kukaan Apostoli ei noudattanut sitä Jeesuksen käskyä!


      • kääkällevaloa
        tahtoisikuulla kirjoitti:

        Kerrotko miksi kukaan Apostoli ei noudattanut sitä Jeesuksen käskyä!

        Kyllä apostolit noudattivat juuri tuota käskyä


      • mikäpaikka
        kääkällevaloa kirjoitti:

        Kyllä apostolit noudattivat juuri tuota käskyä

        Apostolit EIVÄT noudattaneet juuri sitä käskyä koskaan !

        saat antaa yhden esimerkin vaiokka sitä et löydäkkään muualta kuin katkismuksesta.


      • taassamakääkkä
        mikäpaikka kirjoitti:

        Apostolit EIVÄT noudattaneet juuri sitä käskyä koskaan !

        saat antaa yhden esimerkin vaiokka sitä et löydäkkään muualta kuin katkismuksesta.

        Apostolit noudattivat Jeesuken käskyä eli kastamalla ja opettamalla tekivät opetuslapsia. Yksi esimerkki on vaikkapa hoviherra.


    • Kyssäri

      Uudestikastajille kysymys,kun usko aina oltava ennen kastetta,niin eikö pienellä lapsella ole uskoa?
      Eihän raamattu anna mitään muuta pelastustietä kuin usko Jeesukseen.

      • valoalisää

        Taitaa kestää odottaa kun ainuttakaan uudestikastajaa ei suomessa ole.

        usko on sellaisella joka kykenee ymmärtämään julistetun evankeliumin, ja ottamaan sen vastaan omalle kohdalleen, se on vähimmäisvaatimus.

        vauvojen usko on naurettava lutterin ja paavin kairkkoisien keksintö kun eivät halunneet pysyä Raamatun opissa ties mistä kyystä itsekukin.

        pöljiä jääräpäitä ja vallanhaluisia kun olivat, keskenään tappelivat sen kun kerkesivät, lukekaa lutterin kirjeenvaihtoa aikalaistensa kanssa niin tiedätt emistä on kyse.

        Jeesus ei kastanut vauvoja vaan siunasi heitä, sen pitäisi riittää lukutaitoiselle rehelliselle suomalaisellekkin, huolimatta lutterin kirkon viidensadan vuoden aivopesusta ja harhautuksesta.


      • hyikääkkää
        valoalisää kirjoitti:

        Taitaa kestää odottaa kun ainuttakaan uudestikastajaa ei suomessa ole.

        usko on sellaisella joka kykenee ymmärtämään julistetun evankeliumin, ja ottamaan sen vastaan omalle kohdalleen, se on vähimmäisvaatimus.

        vauvojen usko on naurettava lutterin ja paavin kairkkoisien keksintö kun eivät halunneet pysyä Raamatun opissa ties mistä kyystä itsekukin.

        pöljiä jääräpäitä ja vallanhaluisia kun olivat, keskenään tappelivat sen kun kerkesivät, lukekaa lutterin kirjeenvaihtoa aikalaistensa kanssa niin tiedätt emistä on kyse.

        Jeesus ei kastanut vauvoja vaan siunasi heitä, sen pitäisi riittää lukutaitoiselle rehelliselle suomalaisellekkin, huolimatta lutterin kirkon viidensadan vuoden aivopesusta ja harhautuksesta.

        Suomi tuntuu olevan täynnä uudestikastajia.

        Pienen lapsen uskon Jeesus itse omalla Sanallaan todisti. Jumalan kyvyttömyys antaa jollekin usko on järkeilevien uudestikastajien keksintö jolla ei ole mitään tekemistä Raamatunkanssa.

        Jeesus käski kastamaan ja opettamaan kaikkia kansoja, minkä pitäisi olla selvää tuollekin kääkälle huolimatta noiden parhamilaisten aivopesystä

        Sietäis tuonki sairaan kääkän jo lopettaa täällä päivystäminen kun samaa paskaa jauhaa luttereista ja vainoista ja saas nähdä milloin alkaa taas viron kaljanhakureissuistaan puhua ei kauhia miten siras ja irstas ja katkera vanha mies pysy kääkkä pois täälä!


      • HorizontDawn
        hyikääkkää kirjoitti:

        Suomi tuntuu olevan täynnä uudestikastajia.

        Pienen lapsen uskon Jeesus itse omalla Sanallaan todisti. Jumalan kyvyttömyys antaa jollekin usko on järkeilevien uudestikastajien keksintö jolla ei ole mitään tekemistä Raamatunkanssa.

        Jeesus käski kastamaan ja opettamaan kaikkia kansoja, minkä pitäisi olla selvää tuollekin kääkälle huolimatta noiden parhamilaisten aivopesystä

        Sietäis tuonki sairaan kääkän jo lopettaa täällä päivystäminen kun samaa paskaa jauhaa luttereista ja vainoista ja saas nähdä milloin alkaa taas viron kaljanhakureissuistaan puhua ei kauhia miten siras ja irstas ja katkera vanha mies pysy kääkkä pois täälä!

        Minusta se että lapsi ei voi uskoa ja että ihminen pelastuu ilman uskoa olemalla vain hyvä oma itsensä on uudestikastajien keksintöä eikä Raamattu opeta sellaista. Sekin että eri ikäisillä ihmisillä on erilaiset tiet taivaaseen, on räikeästi Raamatun vastainen oppi. Mitenkähän kauan nuo lahkot eksyttävät ihmisiä tuollaisilla opeilla?


      • haloopöllöt
        HorizontDawn kirjoitti:

        Minusta se että lapsi ei voi uskoa ja että ihminen pelastuu ilman uskoa olemalla vain hyvä oma itsensä on uudestikastajien keksintöä eikä Raamattu opeta sellaista. Sekin että eri ikäisillä ihmisillä on erilaiset tiet taivaaseen, on räikeästi Raamatun vastainen oppi. Mitenkähän kauan nuo lahkot eksyttävät ihmisiä tuollaisilla opeilla?

        Yhtä kauan kuin Raamaytun oppi säilyy.

        Koit a nyt raapia sitä ppäätäsi ja miettiä millä perusteella ihmiseksi syntyminen on synti ja rikos, ajattele nyt rajusti ja uskalla kerrankin raottaa sitä kirkollista sälekaihdinta. !

        etkö ol ekoskaan lukenut kuinka jokainen tuomitaan OMISTA SYNNEISTÄÄN joit a nyt ei vauvalla ole.
        niitä on sitten aikanaan ja niistä on tehtävä parannus.

        j a mitä se ihmissakin toimittamat rituaalit väkisten toiselle ihmisen alulle muka tekevät , oletteko hassuja koittaka anyt selvitä niinkauan kuin dementia on vielä nurkan takana.


      • pöllökääkälle
        haloopöllöt kirjoitti:

        Yhtä kauan kuin Raamaytun oppi säilyy.

        Koit a nyt raapia sitä ppäätäsi ja miettiä millä perusteella ihmiseksi syntyminen on synti ja rikos, ajattele nyt rajusti ja uskalla kerrankin raottaa sitä kirkollista sälekaihdinta. !

        etkö ol ekoskaan lukenut kuinka jokainen tuomitaan OMISTA SYNNEISTÄÄN joit a nyt ei vauvalla ole.
        niitä on sitten aikanaan ja niistä on tehtävä parannus.

        j a mitä se ihmissakin toimittamat rituaalit väkisten toiselle ihmisen alulle muka tekevät , oletteko hassuja koittaka anyt selvitä niinkauan kuin dementia on vielä nurkan takana.

        Taas sama räkätikääkkä täällä! Koita nyt raapia sitä päätäsi ja miettiä että mitä se synti on ja missä kohtaa ihmiskuntaan tuli ja mitä se synti on. Niin ja Raamattuhan sanoo että kaikki on syntisiä. Ei syntymä ole mikään synti. Omista synneistä ihminen tuomitaan, siinä kääkkä on oikeassa.

        HorizontDawn on oikeass siinä, ettei eri ikäisillä ihmisillä ole mitään erilaisia reittejä taivaaseen luvattu, vaan yksi tie on kaikilla.


      • päästäottaatuollainen
        pöllökääkälle kirjoitti:

        Taas sama räkätikääkkä täällä! Koita nyt raapia sitä päätäsi ja miettiä että mitä se synti on ja missä kohtaa ihmiskuntaan tuli ja mitä se synti on. Niin ja Raamattuhan sanoo että kaikki on syntisiä. Ei syntymä ole mikään synti. Omista synneistä ihminen tuomitaan, siinä kääkkä on oikeassa.

        HorizontDawn on oikeass siinä, ettei eri ikäisillä ihmisillä ole mitään erilaisia reittejä taivaaseen luvattu, vaan yksi tie on kaikilla.

        No laita sitten vauvasi linnaan ja elinkautiseen kun niin tahdot tehdä vauvoista syntisiä. olette kyllä mailman omituisin porukka sen lutterinne kainalossa.

        onneks ei lutterilla ole sen suuremppaa vaikutusta ollut tässä mailmassa ja suomen ulkopulella koko ukolle viitataan kintaalla vauvasyntioppeineen.


      • käkätikääk
        päästäottaatuollainen kirjoitti:

        No laita sitten vauvasi linnaan ja elinkautiseen kun niin tahdot tehdä vauvoista syntisiä. olette kyllä mailman omituisin porukka sen lutterinne kainalossa.

        onneks ei lutterilla ole sen suuremppaa vaikutusta ollut tässä mailmassa ja suomen ulkopulella koko ukolle viitataan kintaalla vauvasyntioppeineen.

        Raamatun mukaan synti on sitonut kaikki ihmiset, eikä ihmkisen iällä ole sen asian kanssa tekemistä

        Opettakaa vaan te ukastajat ettei ihminen ole syntinen ja että pelastua voi ilman uskoa Jeesukseen ja ihmisen ikä määrää sen mitä reittiä voi pelastua hah! Koko kristikunta nauraa teille ja synnittömyysopillenne!


      • voisokeitaraukkoja
        käkätikääk kirjoitti:

        Raamatun mukaan synti on sitonut kaikki ihmiset, eikä ihmkisen iällä ole sen asian kanssa tekemistä

        Opettakaa vaan te ukastajat ettei ihminen ole syntinen ja että pelastua voi ilman uskoa Jeesukseen ja ihmisen ikä määrää sen mitä reittiä voi pelastua hah! Koko kristikunta nauraa teille ja synnittömyysopillenne!

        Koko kristikunta on kuules hiukan enemmän kuin muutama sleyläinen ja lutterin palvoja!

        tuolaiseille sadistisille puolihulluille opeille ei todella nauraa suuri osa todellsita kristikuntaa.

        viisvuotias tietää että lumeen tulee jälkiä vasta kun siinä kävelee toisin kuin siellä luttereissa jossa n eon etukäteen jo heti aamulla valmiina portailla!

        miksi se syntisyys ei vaivannut Johannes Kastajaa siellä äitinsä kohdussa, oliko siellä joku kaukokastaja joka hätäpääkastoi hänet äitinsä kohtuun häh ja siirsi vauvelin kelen polvelta Jumalan polvelle, voi herraisä millaista.!


      • HorizontDawn
        käkätikääk kirjoitti:

        Raamatun mukaan synti on sitonut kaikki ihmiset, eikä ihmkisen iällä ole sen asian kanssa tekemistä

        Opettakaa vaan te ukastajat ettei ihminen ole syntinen ja että pelastua voi ilman uskoa Jeesukseen ja ihmisen ikä määrää sen mitä reittiä voi pelastua hah! Koko kristikunta nauraa teille ja synnittömyysopillenne!

        Onhan tuo ihmeellistä ja väärään rauhaan tuudittavaa jos opetetaan että ihminen ei ole syntinen. Vielä ihmeellisempää on että ilmeisen katkera nimim. "päästäottaatuollainen" sekoittaa ihmisen syntisyyden maallisen tuomioistuimeen ja on heittämässä vauvoja linnaan.

        Tätä se uudestikastajien touhu nyt on.


      • käkätikääktikääk
        HorizontDawn kirjoitti:

        Onhan tuo ihmeellistä ja väärään rauhaan tuudittavaa jos opetetaan että ihminen ei ole syntinen. Vielä ihmeellisempää on että ilmeisen katkera nimim. "päästäottaatuollainen" sekoittaa ihmisen syntisyyden maallisen tuomioistuimeen ja on heittämässä vauvoja linnaan.

        Tätä se uudestikastajien touhu nyt on.

        Totta sanot, HorizontDawn! Ja kristikunta on tosiaan paljon enemmän kuin nuo parhaminpalvojat, joiden hulluille synnittömyysopeille nauraa koko kristikunta, jonka peruspeiraatteisiin kuulluu yksin pelastuminen Kristukessa.

        Viisivuotiaskin tietää että kaikki ihmisen ovat synnin turmelemia vaikka tekosyntejä ei olisikaan.

        Raamatussa ei kerrota mitään siitä että paljonko syntisyys Johanensta vaivasi. Voi herraisä tuo irstaan ja täysin vailla ymmärrystä olevan räkätikääkän märinää!


      • namnamsanovat
        käkätikääktikääk kirjoitti:

        Totta sanot, HorizontDawn! Ja kristikunta on tosiaan paljon enemmän kuin nuo parhaminpalvojat, joiden hulluille synnittömyysopeille nauraa koko kristikunta, jonka peruspeiraatteisiin kuulluu yksin pelastuminen Kristukessa.

        Viisivuotiaskin tietää että kaikki ihmisen ovat synnin turmelemia vaikka tekosyntejä ei olisikaan.

        Raamatussa ei kerrota mitään siitä että paljonko syntisyys Johanensta vaivasi. Voi herraisä tuo irstaan ja täysin vailla ymmärrystä olevan räkätikääkän märinää!

        Niin ei kerrota eikä kukaan käy kastamassa Johannesvaavia!

        on se vaan ihme että syntinen vauva kelpasi olla täynnä' Pyhää Henkeä ilman rituaaleja huhheijaa nyt meni sleyltä jakaus s ekasin.

        No teille ei kannata enempää vielä lihasoppaa tarjota sokeroitu tutti on parasta siellä.


      • käkätikääk
        namnamsanovat kirjoitti:

        Niin ei kerrota eikä kukaan käy kastamassa Johannesvaavia!

        on se vaan ihme että syntinen vauva kelpasi olla täynnä' Pyhää Henkeä ilman rituaaleja huhheijaa nyt meni sleyltä jakaus s ekasin.

        No teille ei kannata enempää vielä lihasoppaa tarjota sokeroitu tutti on parasta siellä.

        Niin ei kerrota että kukaan uudestikastaisi Johannesta. Kastettahan ei ollut olemassakaan tuolloin. On se vaan kumma kun synnin palkka on kuolema ja vauvakin kuolee vaikka on muka synnitön ai ai, meni siinä lahkojen oppi nyt nurin

        Ei tuolle irstaalle transukääkälle kannata enempää totutua puhua kun tuo vanhus ei asiaa kykene ottamaan vastaan


      • pudisteleehiekkaa
        käkätikääk kirjoitti:

        Niin ei kerrota että kukaan uudestikastaisi Johannesta. Kastettahan ei ollut olemassakaan tuolloin. On se vaan kumma kun synnin palkka on kuolema ja vauvakin kuolee vaikka on muka synnitön ai ai, meni siinä lahkojen oppi nyt nurin

        Ei tuolle irstaalle transukääkälle kannata enempää totutua puhua kun tuo vanhus ei asiaa kykene ottamaan vastaan

        voi sentään miten tuo perisynti nyt taas livahti sinne sakastin oven taa, kannattaisko pitää pumpulitukkoa avaimenreikelissä kaiken varalta !!

        noin se sitten puhuttelee kanssamatkaajaa ja taivaan perillistä rumasti ja valheen voimalla, hyi sentään tuota perimmäistä syntikuvotusta!

        tehkää jotain asialle ettei pääse äitymään ihan tulehtukseen asti.


      • Horizontdawn
        pudisteleehiekkaa kirjoitti:

        voi sentään miten tuo perisynti nyt taas livahti sinne sakastin oven taa, kannattaisko pitää pumpulitukkoa avaimenreikelissä kaiken varalta !!

        noin se sitten puhuttelee kanssamatkaajaa ja taivaan perillistä rumasti ja valheen voimalla, hyi sentään tuota perimmäistä syntikuvotusta!

        tehkää jotain asialle ettei pääse äitymään ihan tulehtukseen asti.

        Oletko sinä tosiaan 'äkeisen hekilön kanssamatkaaja? Teksstisstäsi päätellen olet kaikkea muuta kuin kristitty. Valheet ja katkeruus sinun kirjoittelusstasi näkyy pitkälle


      • käkätikääk
        Horizontdawn kirjoitti:

        Oletko sinä tosiaan 'äkeisen hekilön kanssamatkaaja? Teksstisstäsi päätellen olet kaikkea muuta kuin kristitty. Valheet ja katkeruus sinun kirjoittelusstasi näkyy pitkälle

        Taitaa se perisynti päästä vanhainkodin ovenkin alta. Onneksi meidän ei tarvi jakaa täällä tuomioita sillä Jumala näkee omansa. Mutta vaikea nähdä tosiaan että ihminen, joka kieltää Kristuksen ainoana pelastajana, voisi olla Herran oma, mutta kuten sanottua, antaa Jumalan tuomita!


    • Kans.Kyssäri

      Katsopa Kyssäri Raamatusta Apostolien tekojen 2:41 ja 10:48. sekä 22:16.
      Olisiko sinun mielestäsi kenties tuo heidän suuntauksensa ollut oikea?

    • Hyväksytkö

      Jos antaisin sinulle kastekäskyn, että menet kastamaan tuo ihminen minun isäni nimeen,
      sitten seisotte kastevedessä ja sanot: "kastan sinut minun isäni nimeen". Tekisitkö oikein? Eikö oikein olisi ottaa selville, mikä isäni nimi, joka on Pertti, ja sitten kastaa ihminen minun isäni nimeen eli Pertin nimeen.
      Tämän ajattelin tuon pitkän selityksen kiteytykseksi.

    • Kasteella.ollut

      Hyvä selvennys "Hyväksytkö".

    • Aralla.tunnolla

      On suuri Jumalan siunaus ja Pyhän Hengen vaikutus, jos ja kun meillä on "arka tunto Hänen sanansa edessä". Jes. 66:2. Herran pelko on Hänen vaikutustaan. Silloin emme uskalla lisätä Pyhiin Kirjoituksiin mitään, esimerkiksi opetusta lapsikasteesta. Raamattu kieltää sylilasten kastamisen Ilm. 22:18,19. ja 1 Kor. 4:6. Ja Raamatussa on selkeä opetus, että ennen kastetta on tultava uskoon. Mm. Mark. 16:15,16. ja Apt. 8:37. Ja koska Raamatussa ei ole mainintaa lapsikasteesta ja sellaisen esimerkkitapauksesta, niin asia on aivan selvä: Kaste on tarkoitettu ainoastaan uskoon tulleile: "Ottakoon KUKIN teistä kasteen.." Apt. 2:38, 41. ja 10:48.

      Tässä linkissä kaikki tarvittava Raamatun opetus Jumalan tahdon mukaisesta kasteesta:
      http://www.Jeesus-on-Herra.com/kaste/

    • Voihanvitalis

      Ap.t.10:48 Biblia (1776). Ja hän käski kastaa Herran nimeen. lisäksi, Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kastamalla Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aika monta vaihtoehtoa.

    • Miten.he.toimivat

      Raamatussa on vain yksi vaihtoehto, kun katsoo miten apostolisena aikana toimittiin. Apt. 2:38.

      • alakouluunmars

        Näin on, mutt a kuinka saada lukutaito sakastiin, kas siinäpä ongelma !

        Olisko uudestisyntymä ratkaisu, se kuulemma avaa silmät ja korvat ynnä sydämen ja kukkaronkin!


      • kääkkäkouluunheti
        alakouluunmars kirjoitti:

        Näin on, mutt a kuinka saada lukutaito sakastiin, kas siinäpä ongelma !

        Olisko uudestisyntymä ratkaisu, se kuulemma avaa silmät ja korvat ynnä sydämen ja kukkaronkin!

        Apostolien aikana toimittiin juuri noin: kastettiin uskovat ja näiden perheet
        Mitens saias lukutaidon noihin lahkoihin? Uudestisyntymä vois auttaa tuota parhamilaiskääkkä näkemään synnin ja sitä kautta armon.


      • apuna.olis
        kääkkäkouluunheti kirjoitti:

        Apostolien aikana toimittiin juuri noin: kastettiin uskovat ja näiden perheet
        Mitens saias lukutaidon noihin lahkoihin? Uudestisyntymä vois auttaa tuota parhamilaiskääkkä näkemään synnin ja sitä kautta armon.

        Se vois auttaa pappaa, kieltämättä.


      • meneeköjosolmuun
        kääkkäkouluunheti kirjoitti:

        Apostolien aikana toimittiin juuri noin: kastettiin uskovat ja näiden perheet
        Mitens saias lukutaidon noihin lahkoihin? Uudestisyntymä vois auttaa tuota parhamilaiskääkkä näkemään synnin ja sitä kautta armon.

        siinä velmut kiemurtelee, harjoittelee matoa koukussa ihan selvästi!

        sirkus kiinnostaa, no, siihenpäs on vauvana jo opetettu.


      • kanssanne.samaamieltä
        meneeköjosolmuun kirjoitti:

        siinä velmut kiemurtelee, harjoittelee matoa koukussa ihan selvästi!

        sirkus kiinnostaa, no, siihenpäs on vauvana jo opetettu.

        Samaa mieltä! Papan pitäisi uudestisyntyä, jotta voisi nähdä totuuden näissä Raamatun asioista. Nyt hän vain kiemurtelee kuin mato ja yrittää kumota sen mitä Raamattu opettaa.


      • äläpuhutotuudestamitään
        kanssanne.samaamieltä kirjoitti:

        Samaa mieltä! Papan pitäisi uudestisyntyä, jotta voisi nähdä totuuden näissä Raamatun asioista. Nyt hän vain kiemurtelee kuin mato ja yrittää kumota sen mitä Raamattu opettaa.

        koita kasvaa aikuiseksi jo pikkuhiljaa!

        Raamatun totuus ei teille merkitse yhtään mitään, teitä kiinnostaa omat harhaiset isienne opit ja niiden puolesta taistelu silmät nurin päässä.

        totuusko lutteria kiinnosti silloin kun tuhansia karkotettiin ja hukutettiin, sekö se oli se totuus !!

        totuusko kiinnosti suomen laitoskirkkoa kun kymmeniä karkotettiin välittämättä pätkääkään heidän hengestään ja elämästään!

        totuus ei silloinkaan kiinnostanut senttiäkään kun pakon edessä muotomielisesti pyydettävä anteeksi mennoniitain kohtelua kirkon taholta, ei pätkän vertaa kiinnostanut!

        kirkkoa kiinnostaa aionoastaan valta ja raha ei mitään muuta.

        jne x 100 !


      • räkätikääk
        äläpuhutotuudestamitään kirjoitti:

        koita kasvaa aikuiseksi jo pikkuhiljaa!

        Raamatun totuus ei teille merkitse yhtään mitään, teitä kiinnostaa omat harhaiset isienne opit ja niiden puolesta taistelu silmät nurin päässä.

        totuusko lutteria kiinnosti silloin kun tuhansia karkotettiin ja hukutettiin, sekö se oli se totuus !!

        totuusko kiinnosti suomen laitoskirkkoa kun kymmeniä karkotettiin välittämättä pätkääkään heidän hengestään ja elämästään!

        totuus ei silloinkaan kiinnostanut senttiäkään kun pakon edessä muotomielisesti pyydettävä anteeksi mennoniitain kohtelua kirkon taholta, ei pätkän vertaa kiinnostanut!

        kirkkoa kiinnostaa aionoastaan valta ja raha ei mitään muuta.

        jne x 100 !

        Nyt päästiin taas tuon kääkän lempiaiheisiin: tappaminen, hukuttaminen,karkottaminen jne. Tuota kääkkä ja sen lahkoja ei kiinosta totuus pätkääkään. Lähes kaikki Raamatun tekstit se kumoaa ja vääntää kieroon Jeesuksen sanoja.

        Ei ole kirkon historiassa hurraamista, jos ei lahkojenkaan historiassa. Noita lahkoja kiinnostaa vain raha ja sitä tuo uudet jäsenet joita uudestikasteen avulla houkutellaan. Raamatun totuus ei siinä kiinnosta pätkääkään noita lahkoja. Ja sitten ku joku haluais erota niin eipä vain se noin onnistukaan mistä uskotojen uhrien tuki ry on juttuja täynnä. Sekö on totuus että ihmisiä noissa lahkoissa pahoinpidellään henkisesti ja pidetään hoitokokouksia jne. Sekö on totuutta etä se lapsiin kimmppun mennyttä setään yritettiin suojella mutta eipä auttanut kun linnassa istuu nytten! Sekö on totuus?

        Kristityt puolustavat täällä Kristuksen evankelumia, jota kääkkä koko ajan lyttää alas mm. kutsumalla Jeesuksen lähetyskäskyä "mukakäskyksi" jne. Touus . Silmä risstissa tuo kääkkä puolustaa lahkojensa keksintöjä silä valta ja raha on noussut sillä päähän ja apostoliesta uskosta se ei tiedä mitään. Säälittävvä vanha katkera räkätikääkkä ,kasva aikuiseksi ja jos sulla on argumentoitavaa niin käytä Raamattua


      • totuuttakääkälle
        räkätikääk kirjoitti:

        Nyt päästiin taas tuon kääkän lempiaiheisiin: tappaminen, hukuttaminen,karkottaminen jne. Tuota kääkkä ja sen lahkoja ei kiinosta totuus pätkääkään. Lähes kaikki Raamatun tekstit se kumoaa ja vääntää kieroon Jeesuksen sanoja.

        Ei ole kirkon historiassa hurraamista, jos ei lahkojenkaan historiassa. Noita lahkoja kiinnostaa vain raha ja sitä tuo uudet jäsenet joita uudestikasteen avulla houkutellaan. Raamatun totuus ei siinä kiinnosta pätkääkään noita lahkoja. Ja sitten ku joku haluais erota niin eipä vain se noin onnistukaan mistä uskotojen uhrien tuki ry on juttuja täynnä. Sekö on totuus että ihmisiä noissa lahkoissa pahoinpidellään henkisesti ja pidetään hoitokokouksia jne. Sekö on totuutta etä se lapsiin kimmppun mennyttä setään yritettiin suojella mutta eipä auttanut kun linnassa istuu nytten! Sekö on totuus?

        Kristityt puolustavat täällä Kristuksen evankelumia, jota kääkkä koko ajan lyttää alas mm. kutsumalla Jeesuksen lähetyskäskyä "mukakäskyksi" jne. Touus . Silmä risstissa tuo kääkkä puolustaa lahkojensa keksintöjä silä valta ja raha on noussut sillä päähän ja apostoliesta uskosta se ei tiedä mitään. Säälittävvä vanha katkera räkätikääkkä ,kasva aikuiseksi ja jos sulla on argumentoitavaa niin käytä Raamattua

        Tuon papan milestähän ihmisessä asuva synti on "isien oppeja" ja Kristus ainoana pelastajana on kirkon keksintö jne. Kannattais vilkasta vähän sitä Raamattua ennen kuin tulee tänne märisemään noita harhojaan. Raamatun Sana on häntä vastaan joka ainoa kerta ja sitten pitää alkaa muistelemaan kirkon historiaa kun ei muuten saa tahtoaan läpi. Säälittävä vanhus!


      • Raha.koukuttaa
        totuuttakääkälle kirjoitti:

        Tuon papan milestähän ihmisessä asuva synti on "isien oppeja" ja Kristus ainoana pelastajana on kirkon keksintö jne. Kannattais vilkasta vähän sitä Raamattua ennen kuin tulee tänne märisemään noita harhojaan. Raamatun Sana on häntä vastaan joka ainoa kerta ja sitten pitää alkaa muistelemaan kirkon historiaa kun ei muuten saa tahtoaan läpi. Säälittävä vanhus!

        miettikääs muuten kummasta on helpompi erota kirkosta vais ukastajalahkosta? Kirkosta eroamiseen riittää ilmoitus eikä kukaan kysele sun perään. Jos lahkosta eroa koitat niin melkonen prosessi siitä tulee. Liekkö sitten rahanahneus nähtävillä, kuka tietää.


      • voisurkeuttaa
        Raha.koukuttaa kirjoitti:

        miettikääs muuten kummasta on helpompi erota kirkosta vais ukastajalahkosta? Kirkosta eroamiseen riittää ilmoitus eikä kukaan kysele sun perään. Jos lahkosta eroa koitat niin melkonen prosessi siitä tulee. Liekkö sitten rahanahneus nähtävillä, kuka tietää.

        Kuule nyt eletään vuotta 2018, eli koita nyt lakata puhumasta tuollaista roskaa vaikeista eroamisista ja rahanahneuksista !

        Jos tuossakin kykenisit minimirehellisyyteen tajuaisit että se joka otetaan väkipakolla on aina suurempi kuin vapaaehtoinen anti.

        mutta kun et kykene.


      • surkeuttatosiaan
        voisurkeuttaa kirjoitti:

        Kuule nyt eletään vuotta 2018, eli koita nyt lakata puhumasta tuollaista roskaa vaikeista eroamisista ja rahanahneuksista !

        Jos tuossakin kykenisit minimirehellisyyteen tajuaisit että se joka otetaan väkipakolla on aina suurempi kuin vapaaehtoinen anti.

        mutta kun et kykene.

        Hyvää analyysiä veljiltä. Tosin minustakin kannattaisi tällä palstalla puhua ihan muusta kuin rahanahneudesta. Vapaaehtoinen anti ei aina sittenkään ole vapaaehtoinen kuten on nähty.


    • valoatulee

      Ja jos sanot että kukaan Apostoli ei totellut luterilaista kastekäskyä, niin nämä kirkassilmät sanovat että juuri niin tottelivat kuin Sanasta luemme:!

      Älyllinen tarkoitushakuinen valehtelu ja epärehellisyys on sitä oksettavinta ja jumalattominta lajia johon täällä ajassa törmää hengen kentässä.

      Kukaan Apostoli EI toteuta mitään muuta kuin uskoontulleen kastamisia, eikä Jeesus anna pienintäkään mallia vauvan kasteista, ja sama Jeesusko muka sitten antaisi käskyn kastaa ketä vain kiinni saadaan ja sitten muka heitä aletaan opettamaan hohojaa... opeta nyt syntymätöntä, kokeile !
      vauvoille syntymättömille lauletaan ja soitetaan se kuulemma auttaa sikiöitä jollain tavalla, mutta harvemmin heille saarnataan varsinkaan kastesaarnoja!

    • Yksi.totuus

      Tarkalleen näin, "valoatulee".
      Apostolisen ajan opetukset ja esimerkki on sitova.

    • Totuus.on.Raamatussa

      Ennen muuta tuo opetrus, että "alkuseurakunnan opetukset ja esimerkki on sitova", on se, joka ratkaisee asian.
      Katekismus ei ole Raamattu.

    • Linkeissä.oli.hyvää

      Kun Jeesus antaa synnit anteeksi ja voiman tehdä parannuksen, niin seuraava askel on kasteelle lähteminen. Se on upotuskaste vedessä Jeesuksen nimeen. Ja sitten Jeesus kastaa uskoon tulleen Pyhällä Hengellä ja tulella, josta merkkinä on kielilläpuhuminen.
      Kiitos Jumalalle! Tätä on kristinuskon sanoma, jota nimikristillisyys on aina yrittänyt sekoittaa.

      Ja HUOM!
      Pyhän Hengen kasteesta ja vesikasteesta ei pidä asettaa epäraamatullisia kysymyksiä: kumpi on tärkeämpi. Hebr. 6:1,2 sanoo, että molemmat kasteet ovat Kristuksen opin alkeisiin kuuluvia ja siis jokaiselle uskoon tulleelle tarkoitettuja ehdottoman tärkeitä Jumalan asioita.

      Vedellä kastajaksi kelpaa ainoastaan uskossa Jeesukseen oleva, joka on itse kastettu raamatullisella upotuskasteella vedessä, eikä enää kuulu kirkkoon.

      • erehdyt.lähes.kaikessa

        Vesikaste = Pyhän Hengen kaste joka suoritetan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tämä on uudestisyntymisen peso vedestä ja Hengestä. Jeesushan ei erottanut vesikastetta ja henkikastetta vaan yhdisti ne. Kielillä eivät puhu kaikki. Vedellä kastajaksi Raamattu ei aseta mainitemaasi ehtoa, joten se on pelkkää ihmisen keksintöä. Upostuskasteestakaan Raamatussa ei ole mainintaa. Kaste on kristitylle välttämätön ja tärkeä. Kasteen sisältöä vedestä ja Hengestä syntymistä lahkokristillisyys on aian pyrkinyt sekoittamaan.

        Mutta hyvä yritys tuolta jeesusonherralaiselta taas. Hänellä on päivittäin tapana kehua omia aloituksiaan. Saapa kaveri edes vähän itsetuntoaan kun kukaan muu ei tunnu jakavan hänen näkemyksiään.


      • HorizontDawn
        erehdyt.lähes.kaikessa kirjoitti:

        Vesikaste = Pyhän Hengen kaste joka suoritetan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tämä on uudestisyntymisen peso vedestä ja Hengestä. Jeesushan ei erottanut vesikastetta ja henkikastetta vaan yhdisti ne. Kielillä eivät puhu kaikki. Vedellä kastajaksi Raamattu ei aseta mainitemaasi ehtoa, joten se on pelkkää ihmisen keksintöä. Upostuskasteestakaan Raamatussa ei ole mainintaa. Kaste on kristitylle välttämätön ja tärkeä. Kasteen sisältöä vedestä ja Hengestä syntymistä lahkokristillisyys on aian pyrkinyt sekoittamaan.

        Mutta hyvä yritys tuolta jeesusonherralaiselta taas. Hänellä on päivittäin tapana kehua omia aloituksiaan. Saapa kaveri edes vähän itsetuntoaan kun kukaan muu ei tunnu jakavan hänen näkemyksiään.

        Minäkin olen laittanut merkille, että tuo sama henkilö, joka jakaa myös JeesusonHerra -linkkiä, käy päivittäin täällä sekä mollaamassa lasten kastamista että kehumassa itse tekemiään avauksia. Minusta tuollainen on lähinnä säälittävää. Mutta antaa hänen toimia noin jos siitä iloa saa. On hänellä siihen täysi oikeus. Opillisesti hän on täysin ulalla ja käyttää sinänsä raamatullisia termejä (kuten tuossa kaste Pyhällä Hengellä ja tulella) aivan väärässä kontekstissa. Yleensä juuri oman opin tuputtajat, joita minunkin kotiovellani ramppaa, ovat niitä jotka pahiten harhassa ovat.

        Hyvää Pääsiäistä kaikille!


      • onbaskerisyvällä
        erehdyt.lähes.kaikessa kirjoitti:

        Vesikaste = Pyhän Hengen kaste joka suoritetan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tämä on uudestisyntymisen peso vedestä ja Hengestä. Jeesushan ei erottanut vesikastetta ja henkikastetta vaan yhdisti ne. Kielillä eivät puhu kaikki. Vedellä kastajaksi Raamattu ei aseta mainitemaasi ehtoa, joten se on pelkkää ihmisen keksintöä. Upostuskasteestakaan Raamatussa ei ole mainintaa. Kaste on kristitylle välttämätön ja tärkeä. Kasteen sisältöä vedestä ja Hengestä syntymistä lahkokristillisyys on aian pyrkinyt sekoittamaan.

        Mutta hyvä yritys tuolta jeesusonherralaiselta taas. Hänellä on päivittäin tapana kehua omia aloituksiaan. Saapa kaveri edes vähän itsetuntoaan kun kukaan muu ei tunnu jakavan hänen näkemyksiään.

        Juuri tuossa rannalla sytytettiin baabelin kokoinen kokko ja sitten on päälle tanssit !

        semmoista kansaa se on tämä vauvana kaiken saaneet !

        ei mitään ymmärrystä mistään, pelkkää jumalattomuutta, eli Pääsiäsisen lauantaina tanssitaan, voi älyn vähyyttä ja Hengen puutetta. Ei edes muotojumalisuus riitä enää kuin kauneimpiin joululauluihin hohoijaa.


      • Armosta.yksin
        onbaskerisyvällä kirjoitti:

        Juuri tuossa rannalla sytytettiin baabelin kokoinen kokko ja sitten on päälle tanssit !

        semmoista kansaa se on tämä vauvana kaiken saaneet !

        ei mitään ymmärrystä mistään, pelkkää jumalattomuutta, eli Pääsiäsisen lauantaina tanssitaan, voi älyn vähyyttä ja Hengen puutetta. Ei edes muotojumalisuus riitä enää kuin kauneimpiin joululauluihin hohoijaa.

        Kappas, kääkkä taas tauon jälkeen täällä hakkumassa Suomen kansaa. Mitäs pahaa tanssimisessa on? Kyllä hauskaa saa pitää. Itse jätin tanssit väliin ja kävin Pääsiäisyön messussa. Semmosta tämä vauvana kaiken saanut vaan teki. Hyvää pääsiäistä sinullekin!


      • suihkuhävittäjä
        Armosta.yksin kirjoitti:

        Kappas, kääkkä taas tauon jälkeen täällä hakkumassa Suomen kansaa. Mitäs pahaa tanssimisessa on? Kyllä hauskaa saa pitää. Itse jätin tanssit väliin ja kävin Pääsiäisyön messussa. Semmosta tämä vauvana kaiken saanut vaan teki. Hyvää pääsiäistä sinullekin!

        Tämä on kyllä täysin väärä paikka taivastella ei-uskovien ihmisten hengen köyhyyttä. Mutta pakko tuon vanhuksen on johonkin katkeruuttaan purkaa. Palstan aiheen kanssa tuolla asiattomalla vanhan miehen purkauksella ei ole mitään tekemistä.


      • onsitäkaikenlaistasekaa
        suihkuhävittäjä kirjoitti:

        Tämä on kyllä täysin väärä paikka taivastella ei-uskovien ihmisten hengen köyhyyttä. Mutta pakko tuon vanhuksen on johonkin katkeruuttaan purkaa. Palstan aiheen kanssa tuolla asiattomalla vanhan miehen purkauksella ei ole mitään tekemistä.

        No on teillä ihmeellinen oppi kun ei se vauvanakaikensaanut kasteessa sitetn olekkaan uskova, mikä siinä on kun ette saa sitä oppianne koskaan asemoitua niin että siinä olisi edes jotain lookisuutta !

        KOittakaa nyt viimeinkin säätää se oppinne edes johonkin järjellisyyteen ainakin jos ei henkeä ala tulla.


      • käkätikääk
        onsitäkaikenlaistasekaa kirjoitti:

        No on teillä ihmeellinen oppi kun ei se vauvanakaikensaanut kasteessa sitetn olekkaan uskova, mikä siinä on kun ette saa sitä oppianne koskaan asemoitua niin että siinä olisi edes jotain lookisuutta !

        KOittakaa nyt viimeinkin säätää se oppinne edes johonkin järjellisyyteen ainakin jos ei henkeä ala tulla.

        Minusta luterilaisuudessa on lookisuutta kuns e opettaa että "joka ei usko joutuu kadotukseen" kuten Jeesus sanoi, samalla ku uudestikastajat opettaa että ilman uskoa voi pelastua yhtä hyvin. Koittakaa nyt pistää sitä oppianne lookiseen suuntaan ettette koko ajan ole Jeesuksen sanojen kans risitiitassa.


      • HorizontDawn
        käkätikääk kirjoitti:

        Minusta luterilaisuudessa on lookisuutta kuns e opettaa että "joka ei usko joutuu kadotukseen" kuten Jeesus sanoi, samalla ku uudestikastajat opettaa että ilman uskoa voi pelastua yhtä hyvin. Koittakaa nyt pistää sitä oppianne lookiseen suuntaan ettette koko ajan ole Jeesuksen sanojen kans risitiitassa.

        Aika paljon saa pappa oppiaan muttaa että se sopii Raamatun Sanan kanssa yks yhteen. Tuo kohta on yksi monista jossa Jeesuksen ja apostolien opetus on ihan mutta kuin pappa täällä julistaa. Kannattais siis ottaa huolta omasta opistaan ja säätää siihen sellaista järkeä ettei se ole Raamatun Sanan vastainen. Nyt se on sitä kohdassa jos toisessa!


      • ihmeoppia
        käkätikääk kirjoitti:

        Minusta luterilaisuudessa on lookisuutta kuns e opettaa että "joka ei usko joutuu kadotukseen" kuten Jeesus sanoi, samalla ku uudestikastajat opettaa että ilman uskoa voi pelastua yhtä hyvin. Koittakaa nyt pistää sitä oppianne lookiseen suuntaan ettette koko ajan ole Jeesuksen sanojen kans risitiitassa.

        Tarkoitatko sitä luterilaista opetusta, että vauva on perkeleen vallassa ja kuitenkin se uskoo????


      • missäonongelma
        HorizontDawn kirjoitti:

        Aika paljon saa pappa oppiaan muttaa että se sopii Raamatun Sanan kanssa yks yhteen. Tuo kohta on yksi monista jossa Jeesuksen ja apostolien opetus on ihan mutta kuin pappa täällä julistaa. Kannattais siis ottaa huolta omasta opistaan ja säätää siihen sellaista järkeä ettei se ole Raamatun Sanan vastainen. Nyt se on sitä kohdassa jos toisessa!

        Ahaa no kertokaapas nyt mitä Jeesus ja Apostolit opettavat vauvan uskosta?

        Olkiukkopapapnne opettaa että jokainen uusi ihminen syntyy langenneeseen sukuun, mutta on vastuussa omista tekosynneistään sen jälkeen kun ymmärrys niistä on kasvanut.

        JOS vauva rikkoo kalliin maljakon, ei hän ole siitä vastuullinen, mutta jos vauvan isä rikkoo kalliin maljakon hän on vastuussa tekemästään,

        Se n tähden ei Raamatussa kukaanpidä evankeliumin saarnaa synnytyslaitoksella, ei Jeesuskaan pitänyt, vaan kaikki puheet osoitettiin enemmän ymmärtävässä iässä oleville, ja niinpä Pietarinkin puheen jälkeen 3000 ihmistä tajusi olevansa syntiensä tähden kadotettuja elleivät pyydä Jeesusta puhdistamaan heidät eli tulivat uskolle kuuliaiseksi.

        Se, että ihminen yleensä syntyy, ei ole synti eikä rikos eikä tarvitse mitään poppakonsteja ollakseen Jumalan edessä kelvollinen. Kukaan EI kanna toisten syntejä kuten Raamatusta selvästi luemme, omistaan vain on itsekunkin pidettävä huoli.

        No niin kertokaa nyt missä kohtaa olkipappanne opetus EI ole Sanan mukaista?

        Sitä mitä Jeesus sanoo... näistä pienistä jotka uskovat minuun... siinä ei ollut kse ainoastakaan imeväisestä vaan kun Jeesus kutsuu tykönsä lapsen... jokainen käsittää että oli kyse ilmeisesti jo alakoululaisesta lapsesta, eli siitä ei tarvitse tarinaa rakentaa tähän yhteyteen.


      • sokeallekääkälle
        missäonongelma kirjoitti:

        Ahaa no kertokaapas nyt mitä Jeesus ja Apostolit opettavat vauvan uskosta?

        Olkiukkopapapnne opettaa että jokainen uusi ihminen syntyy langenneeseen sukuun, mutta on vastuussa omista tekosynneistään sen jälkeen kun ymmärrys niistä on kasvanut.

        JOS vauva rikkoo kalliin maljakon, ei hän ole siitä vastuullinen, mutta jos vauvan isä rikkoo kalliin maljakon hän on vastuussa tekemästään,

        Se n tähden ei Raamatussa kukaanpidä evankeliumin saarnaa synnytyslaitoksella, ei Jeesuskaan pitänyt, vaan kaikki puheet osoitettiin enemmän ymmärtävässä iässä oleville, ja niinpä Pietarinkin puheen jälkeen 3000 ihmistä tajusi olevansa syntiensä tähden kadotettuja elleivät pyydä Jeesusta puhdistamaan heidät eli tulivat uskolle kuuliaiseksi.

        Se, että ihminen yleensä syntyy, ei ole synti eikä rikos eikä tarvitse mitään poppakonsteja ollakseen Jumalan edessä kelvollinen. Kukaan EI kanna toisten syntejä kuten Raamatusta selvästi luemme, omistaan vain on itsekunkin pidettävä huoli.

        No niin kertokaa nyt missä kohtaa olkipappanne opetus EI ole Sanan mukaista?

        Sitä mitä Jeesus sanoo... näistä pienistä jotka uskovat minuun... siinä ei ollut kse ainoastakaan imeväisestä vaan kun Jeesus kutsuu tykönsä lapsen... jokainen käsittää että oli kyse ilmeisesti jo alakoululaisesta lapsesta, eli siitä ei tarvitse tarinaa rakentaa tähän yhteyteen.

        Jeesus opetti että pieni lapsi uskoo. Kohta ei sano sitä, onko syse imäväisistä vai vanhemmista, sillä alkukeilen sana kattaa ikähaitarin 0-12 lapset. Raamattu ei opeta että "ihminen on vastuussa tekosynneistään sen jälkeen kun ymmärrys on kasvanut". Kaikki ihmiset ovat syntiinlankeemuksesta osallisia ja tarvitsevat uskon ja uudestisyntymisen. Tätähän kääkkä ei usko, mikä on vastaoin Raamattua

        Hyvä esimrekki olkiukkopapan väärästä opetuksesta on luulo, että ihminen voi pelastua ilman uskoakin ilman Jeesusta. Kun Jeesus sanoo että "joka eu usko se tuomitaan kadotukseen" niin voi jo miettiä ja lähteä siitä liikkellel kun kääkkä opettaa ihan mitä sattuu! Opeetus kasteesta ja ehtoollisesta ja uudestisyntymisestä ja lähes kaikesta tuo vaari opettaa päin honkia. Sokea mikä sokea!


      • HorizontDawn
        sokeallekääkälle kirjoitti:

        Jeesus opetti että pieni lapsi uskoo. Kohta ei sano sitä, onko syse imäväisistä vai vanhemmista, sillä alkukeilen sana kattaa ikähaitarin 0-12 lapset. Raamattu ei opeta että "ihminen on vastuussa tekosynneistään sen jälkeen kun ymmärrys on kasvanut". Kaikki ihmiset ovat syntiinlankeemuksesta osallisia ja tarvitsevat uskon ja uudestisyntymisen. Tätähän kääkkä ei usko, mikä on vastaoin Raamattua

        Hyvä esimrekki olkiukkopapan väärästä opetuksesta on luulo, että ihminen voi pelastua ilman uskoakin ilman Jeesusta. Kun Jeesus sanoo että "joka eu usko se tuomitaan kadotukseen" niin voi jo miettiä ja lähteä siitä liikkellel kun kääkkä opettaa ihan mitä sattuu! Opeetus kasteesta ja ehtoollisesta ja uudestisyntymisestä ja lähes kaikesta tuo vaari opettaa päin honkia. Sokea mikä sokea!

        Olis varmaan helpompaa kertoa mitkä papan opeista olis raamatullisia :) Kun hylkää Sanan opetuksen ja väittää Jeesuksen antamia ohjeita "mukakäskyiksi" niin aikalailla tuntuu että välinpitämätön suhtautuminen Jumalan Sanaan papalla on.


      • sokealle
        sokeallekääkälle kirjoitti:

        Jeesus opetti että pieni lapsi uskoo. Kohta ei sano sitä, onko syse imäväisistä vai vanhemmista, sillä alkukeilen sana kattaa ikähaitarin 0-12 lapset. Raamattu ei opeta että "ihminen on vastuussa tekosynneistään sen jälkeen kun ymmärrys on kasvanut". Kaikki ihmiset ovat syntiinlankeemuksesta osallisia ja tarvitsevat uskon ja uudestisyntymisen. Tätähän kääkkä ei usko, mikä on vastaoin Raamattua

        Hyvä esimrekki olkiukkopapan väärästä opetuksesta on luulo, että ihminen voi pelastua ilman uskoakin ilman Jeesusta. Kun Jeesus sanoo että "joka eu usko se tuomitaan kadotukseen" niin voi jo miettiä ja lähteä siitä liikkellel kun kääkkä opettaa ihan mitä sattuu! Opeetus kasteesta ja ehtoollisesta ja uudestisyntymisestä ja lähes kaikesta tuo vaari opettaa päin honkia. Sokea mikä sokea!

        Missähän Jeesus opetti, että vauvat uskovat??
        Siellä teidän "hurskaita toiveita"-kirjassako?
        Mitenkäs se vauveli uskoo, kun luterilaisen opin mukaan usko tulle vasta kasteessa seurakunnan ja uskomattomien kummien esirukousten kautta????

        Melkoisen sekavaa oppia.


      • inttäjälle
        sokealle kirjoitti:

        Missähän Jeesus opetti, että vauvat uskovat??
        Siellä teidän "hurskaita toiveita"-kirjassako?
        Mitenkäs se vauveli uskoo, kun luterilaisen opin mukaan usko tulle vasta kasteessa seurakunnan ja uskomattomien kummien esirukousten kautta????

        Melkoisen sekavaa oppia.

        Missä Jeesus opetti etä vauvat eivät usko?

        Vauveli nimenomaan uskoo kun Jumalan uskon herättää Sanansa kautta. Ei uskon saaminen ole kiinnitetty välttämättä kasteeseen.

        Missähään Jeesus opettaa että ihminen pelastuu liman uskoa?? Siellä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin luulojen kirjassako? No sielläpä hyvinkin!


      • omituinenporukka
        sokeallekääkälle kirjoitti:

        Jeesus opetti että pieni lapsi uskoo. Kohta ei sano sitä, onko syse imäväisistä vai vanhemmista, sillä alkukeilen sana kattaa ikähaitarin 0-12 lapset. Raamattu ei opeta että "ihminen on vastuussa tekosynneistään sen jälkeen kun ymmärrys on kasvanut". Kaikki ihmiset ovat syntiinlankeemuksesta osallisia ja tarvitsevat uskon ja uudestisyntymisen. Tätähän kääkkä ei usko, mikä on vastaoin Raamattua

        Hyvä esimrekki olkiukkopapan väärästä opetuksesta on luulo, että ihminen voi pelastua ilman uskoakin ilman Jeesusta. Kun Jeesus sanoo että "joka eu usko se tuomitaan kadotukseen" niin voi jo miettiä ja lähteä siitä liikkellel kun kääkkä opettaa ihan mitä sattuu! Opeetus kasteesta ja ehtoollisesta ja uudestisyntymisestä ja lähes kaikesta tuo vaari opettaa päin honkia. Sokea mikä sokea!

        Jeesus ei opeta mitään sellaista , vaan sanoo, että NÄMÄ jotka uskovat minuun, ja tekstiyhtedestä käy ilmi että "Jeesus kutsui tykönsä lapsen..." vauvoja ei kutsuta mihinkään, haloo järkikultanne !!

        mutat eihän teille mitään merkitse lukutaito ja lookisuus tekstin suhteen teille merkitsee vain jankutus johonka olett eopin saaneet tiessä missä loukossa ja monessa polvessa!

        lopusta roskasta ei viitsi edes mainita mitään on sellaista pieleenvääntämistä kaikki eli suomeksi pascapuhetta..

        miten te muuten olett eaina kuin kolmoset paikalla yhtaikaa, välitunnilalko jankkaatte vaiko ihan opettajan johdolla noita lapsellisuuksianne!


      • pascaatuokääkkä
        omituinenporukka kirjoitti:

        Jeesus ei opeta mitään sellaista , vaan sanoo, että NÄMÄ jotka uskovat minuun, ja tekstiyhtedestä käy ilmi että "Jeesus kutsui tykönsä lapsen..." vauvoja ei kutsuta mihinkään, haloo järkikultanne !!

        mutat eihän teille mitään merkitse lukutaito ja lookisuus tekstin suhteen teille merkitsee vain jankutus johonka olett eopin saaneet tiessä missä loukossa ja monessa polvessa!

        lopusta roskasta ei viitsi edes mainita mitään on sellaista pieleenvääntämistä kaikki eli suomeksi pascapuhetta..

        miten te muuten olett eaina kuin kolmoset paikalla yhtaikaa, välitunnilalko jankkaatte vaiko ihan opettajan johdolla noita lapsellisuuksianne!

        Voi vuoden ikäisen vauvankin kutsua luokseen. Ei tuo kerro mitään iästä. Haloo kääkkä! Etkö osaa lukea?

        Muta ei tuolle kääkälle lukutaito merkitse mitään eikä Jumalan Sana ja Jeesuksen käskyt on sille "mukakäskyjä" kuten veli tuossa sanoi. Saaa jankutusyta ilman mitään Raamatun Sanan tukea. Toisin sanoen: täyttä pascaa.


    • Onnettomia.olette

      Monenkirjavia oppeja esitätte muka raamatun oppeina. Pysykää seurakuntayhteydessä hellareissa ja ottakaa vastaan opetus sieltä, niin ymmärrätte raamatun opit.
      Petri P. ei ole alistunut seurakuntakuriin, siksi ei ole raitista opetusta. Seurakunnattomat hääräävät omia häpeitään samoin kuin kirkolliset. Ja nyt muka on henki ja vesikastekin yhdistetty samaksi.

    • Värikästä.uskonelämää

      Kauniit elämän värit ovat odottamassa pääsyä sinun elämääsi. Siitä tässä 17 minuuttia kestävässä videossa:

    • Linkki.unohtui.äsken
    • Kaunismadam

      Kauniisti tehty video.

    • Elämän.värisävyt

      Värivideo on jotain niin selvää, ettei sitä voi olla ymmärtämättä.

    • missätervejärki

      Voiko viidakosta löytää hullumpia oppeja kuin nämä lutetrin opetuslasten vauvatuskoo hullutukset!

      Luulouskovaiset joilla ei ole hajuakaan Pyhän Hengen osallisuudesta opettavat muka Raamattua täälläkin ja kuvittelevat että joku moisiin naurettaviin selityksiin alkaa uskoa!!
      ei kukaan usko, sen jo kertoo kirkosta lähtevien määrä että kansan huijaaminen on tullut pääteasemalle.

      • eiainakaansulla

        Voiko maailmasta löytyä hullumpaa kuin Jumalaeivoiantaa uskoa -opit

        Tuokin vanhainkodissaan omassa paskassaan ja oksennuksessaan rypevä kääkkkä on yks sairas transu jolla ei ole uskoa ollenkaan ja viinaa kuulemam käy ostamassa virosta asi ja samaa paskaa koko parhamialaispaska, Raamattua se koittaa epätoivosesti selittää että "mukaksky se vaan oli" eikä kukaan usko sen transun juttuihin. Henkä tuo kääkkä ei ole koskaan omistanutkaan. Ni, onneksi yhö suempu on nähnyy noiden valehtelijoiden valheet ja uskontojen yhtien tuky ry kertoo lopun noista


      • räkätirääktiriiktirääk
        eiainakaansulla kirjoitti:

        Voiko maailmasta löytyä hullumpaa kuin Jumalaeivoiantaa uskoa -opit

        Tuokin vanhainkodissaan omassa paskassaan ja oksennuksessaan rypevä kääkkkä on yks sairas transu jolla ei ole uskoa ollenkaan ja viinaa kuulemam käy ostamassa virosta asi ja samaa paskaa koko parhamialaispaska, Raamattua se koittaa epätoivosesti selittää että "mukaksky se vaan oli" eikä kukaan usko sen transun juttuihin. Henkä tuo kääkkä ei ole koskaan omistanutkaan. Ni, onneksi yhö suempu on nähnyy noiden valehtelijoiden valheet ja uskontojen yhtien tuky ry kertoo lopun noista

        Miksihän tuo kääkkä leikkii täällä uskovaa! Kukaan ei sen oppeja usko. Pitäskö sen mennä niihin temppelirituaaleihin miellyttämään isäntäänsä? Tuo kääkkä on luulouskova pahimmasta päästä.


      • eihyvääpäivää
        eiainakaansulla kirjoitti:

        Voiko maailmasta löytyä hullumpaa kuin Jumalaeivoiantaa uskoa -opit

        Tuokin vanhainkodissaan omassa paskassaan ja oksennuksessaan rypevä kääkkkä on yks sairas transu jolla ei ole uskoa ollenkaan ja viinaa kuulemam käy ostamassa virosta asi ja samaa paskaa koko parhamialaispaska, Raamattua se koittaa epätoivosesti selittää että "mukaksky se vaan oli" eikä kukaan usko sen transun juttuihin. Henkä tuo kääkkä ei ole koskaan omistanutkaan. Ni, onneksi yhö suempu on nähnyy noiden valehtelijoiden valheet ja uskontojen yhtien tuky ry kertoo lopun noista

        No nyt jo yritetään puhua kielillä siellä vauvatuskoo loosissa hehehe !!


      • HorizontDawn
        eihyvääpäivää kirjoitti:

        No nyt jo yritetään puhua kielillä siellä vauvatuskoo loosissa hehehe !!

        No eihän tuollainen joka uskoo ihmisen olevan pelastunut ilman uskoa, mikään muu kuin luuulouskova voi ollakaan.


      • Raamattu.sen.kertoo
        HorizontDawn kirjoitti:

        No eihän tuollainen joka uskoo ihmisen olevan pelastunut ilman uskoa, mikään muu kuin luuulouskova voi ollakaan.

        Naulan kantaan!


      • ainutnaulaRaamatus
        Raamattu.sen.kertoo kirjoitti:

        Naulan kantaan!

        Ai.. tarkoittanet tätä Raamatun kohtaa;

        "3. Niin Maria otti naulan oikeata, kallisarvoista nardusvoidetta ja voiteli Jeesuksen jalat ja pyyhki ne hiuksillaan; ja huone tuli täyteen voiteen tuoksua. "!?


      • opistonnimioli
        HorizontDawn kirjoitti:

        No eihän tuollainen joka uskoo ihmisen olevan pelastunut ilman uskoa, mikään muu kuin luuulouskova voi ollakaan.

        Kerrotko missä opit valehtelemaan ja samalla leikkimään uskovaista?


      • räkätirääk
        opistonnimioli kirjoitti:

        Kerrotko missä opit valehtelemaan ja samalla leikkimään uskovaista?

        Miksi tuo kääkkä täällä valahtelee ja leikkii uskovaista?? Sen halauisin tietää? Vai että epäuskoisnenkin pelastuu omana itsään?? Salli mun nauraa noita kääkän juttuja


      • pappaparka
        räkätirääk kirjoitti:

        Miksi tuo kääkkä täällä valahtelee ja leikkii uskovaista?? Sen halauisin tietää? Vai että epäuskoisnenkin pelastuu omana itsään?? Salli mun nauraa noita kääkän juttuja

        Veikkaan että demaentia vaivaa kääkkä sielä vanhaonlodissa ja pistää leikkimään uskovaista. NE "mukakäskyt" kai liittyy sen dementiaan! Raamatussa ei "mukakäskyjä" ole!

        Pappa-parka


      • aamenx100
        räkätirääktiriiktirääk kirjoitti:

        Miksihän tuo kääkkä leikkii täällä uskovaa! Kukaan ei sen oppeja usko. Pitäskö sen mennä niihin temppelirituaaleihin miellyttämään isäntäänsä? Tuo kääkkä on luulouskova pahimmasta päästä.

        Kyyllä uskoo paljon useampi kuin kirkosta eroaa joka päivä !!

        mm Kiinassa on joka päivä uusia uskovia kymmeniä tuhansia!

        sielläkään ei ole ollenkaan uskovaisia vauvoja, eikä syntisiä vauvoja, mutta parannusta haluavia on todella paljon.


      • räkätirääk
        aamenx100 kirjoitti:

        Kyyllä uskoo paljon useampi kuin kirkosta eroaa joka päivä !!

        mm Kiinassa on joka päivä uusia uskovia kymmeniä tuhansia!

        sielläkään ei ole ollenkaan uskovaisia vauvoja, eikä syntisiä vauvoja, mutta parannusta haluavia on todella paljon.

        Ihmisiä tulee uskoon koko ajan maailmanssa mutta mitä se tuota luulouskovakääkkä kiinnostaa? Uskovaisia vauvoja on siellä missä Jumalan Sana on esillä.


      • näillämennääntaivastakoh
        pappaparka kirjoitti:

        Veikkaan että demaentia vaivaa kääkkä sielä vanhaonlodissa ja pistää leikkimään uskovaista. NE "mukakäskyt" kai liittyy sen dementiaan! Raamatussa ei "mukakäskyjä" ole!

        Pappa-parka

        Pappaparkanne on joka päivä töissä toisin kuin muutamat vauvauskoo tyypit !

        ei ole vanhainkoti näköpiirissä eikä dementiakaan vaivaa eikä muutenkaan hullutukset kuten esm vauvauskoo ja vauvaonsyntinen hassut unet !


      • rikitiräkätirääk
        räkätirääk kirjoitti:

        Ihmisiä tulee uskoon koko ajan maailmanssa mutta mitä se tuota luulouskovakääkkä kiinnostaa? Uskovaisia vauvoja on siellä missä Jumalan Sana on esillä.

        Ehkä tuon papan pitäis nyt lopettaa se vauvoista hokeminen? Jonkinlainen vauvakuume sillä taitaa olla. Se on tyypillistä vanhainkodissa. Maailmassa ei ole mitään muita kuin syntisiä ihmisiä.


      • krääkrääk
        rikitiräkätirääk kirjoitti:

        Ehkä tuon papan pitäis nyt lopettaa se vauvoista hokeminen? Jonkinlainen vauvakuume sillä taitaa olla. Se on tyypillistä vanhainkodissa. Maailmassa ei ole mitään muita kuin syntisiä ihmisiä.

        No nyt se luulee jo olevansa töissä tuo dementoitunut kääkkä! Aikamosiet hullutukset sitä vaovaa kuten se että Jumala on kykeenemätönantamaanuskon ja pelastuavoihyvinilmanuskoakin. Luuloa kaikki. Mene kääkkä päiväunille!


      • humaaniahuminaa
        räkätirääk kirjoitti:

        Ihmisiä tulee uskoon koko ajan maailmanssa mutta mitä se tuota luulouskovakääkkä kiinnostaa? Uskovaisia vauvoja on siellä missä Jumalan Sana on esillä.

        Mutta suomessa ei tule yhtään vauvaa uskoon ei ainakaan muutamaan tuhanteen vuoteen, ei pappien eikä kummien toimesta.
        eikä tule kirkossa muitakaan uskoon ja miten tulisikaan kun ei tervettä evankeliumia kuule koskaan kukaan seinäpöntöstä!

        kanttoreista en ole varma enkä hautureista.


      • nytjoylösjaulos
        krääkrääk kirjoitti:

        No nyt se luulee jo olevansa töissä tuo dementoitunut kääkkä! Aikamosiet hullutukset sitä vaovaa kuten se että Jumala on kykeenemätönantamaanuskon ja pelastuavoihyvinilmanuskoakin. Luuloa kaikki. Mene kääkkä päiväunille!

        Pitäskö varista tuuraavan herätä jo unilt aja mennä töihin !

        Raamattukin kehottaa elättämään itsensä omalla työllään, eikä keskellä arkipäivää jankata foorumilla kuinka vauvat uskoo ja kuinka Jeesuskutsuu vauvoja keskelleensä.


      • räkätirääk
        nytjoylösjaulos kirjoitti:

        Pitäskö varista tuuraavan herätä jo unilt aja mennä töihin !

        Raamattukin kehottaa elättämään itsensä omalla työllään, eikä keskellä arkipäivää jankata foorumilla kuinka vauvat uskoo ja kuinka Jeesuskutsuu vauvoja keskelleensä.

        Se on totta ettei vauva tai kukaan t ule uskoon pappien tai kummien toimista, vaan Jumalan Sanan on se joka uskon herättää jos herättää. Paikkahan voi olla kirkko tai vaikka ukastajalahkon penkki jos Jumalan Sana sielläkin vaikuttaa.

        Miksei tuo "mukatyötätekeväkääkkä" mene piväunille.?


      • ihmettelenkyllä
        räkätirääk kirjoitti:

        Se on totta ettei vauva tai kukaan t ule uskoon pappien tai kummien toimista, vaan Jumalan Sanan on se joka uskon herättää jos herättää. Paikkahan voi olla kirkko tai vaikka ukastajalahkon penkki jos Jumalan Sana sielläkin vaikuttaa.

        Miksei tuo "mukatyötätekeväkääkkä" mene piväunille.?

        Miksi tuo kääkkä päivtystää täällä koko ajan vaikka Raamattu ei siihen kehota. Vois hankkia elämän, eikä eksyttää ihmisiä väittämällä että kyllä ne epäuskoisetkin pelastuu ihan omana itsenään. Kuvottavaa antikristillistä hapatusta!


      • julmaaoppia
        räkätirääk kirjoitti:

        Miksi tuo kääkkä täällä valahtelee ja leikkii uskovaista?? Sen halauisin tietää? Vai että epäuskoisnenkin pelastuu omana itsään?? Salli mun nauraa noita kääkän juttuja

        Käkättäjä voi nauraa ihan vapaasti, mutta vauvasta et saa syntistä tekemälläkään. Kuvottavaa ja julmaa tuollainen oppi.


      • rikitirääk
        julmaaoppia kirjoitti:

        Käkättäjä voi nauraa ihan vapaasti, mutta vauvasta et saa syntistä tekemälläkään. Kuvottavaa ja julmaa tuollainen oppi.

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa voisi jo pysyä pois täältä kun välillä on sitä ansiokkaasti tehnytkin. Raamatun mukaan kaikki ovat syntisiä. Jos pidät sitä julmana ja kuvottavana niin oma on asiasi.


      • huolestuttavaa
        rikitirääk kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa voisi jo pysyä pois täältä kun välillä on sitä ansiokkaasti tehnytkin. Raamatun mukaan kaikki ovat syntisiä. Jos pidät sitä julmana ja kuvottavana niin oma on asiasi.

        Eikö teidän oppinne mukaan Jeesuksen uhrikuolemalla ollut mitään vaikutusta, vaikka Raamattu todistaa, että synti on sovitettu. Siinä meni perisyntikin:
        Room3
        "5. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, "
        Eikö luterilaisten kohdalla ennen tehtyjä syntejä eli Aadamin ja Eevan syntejä olekkaan sovitettu?


      • rikitirääk
        huolestuttavaa kirjoitti:

        Eikö teidän oppinne mukaan Jeesuksen uhrikuolemalla ollut mitään vaikutusta, vaikka Raamattu todistaa, että synti on sovitettu. Siinä meni perisyntikin:
        Room3
        "5. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, "
        Eikö luterilaisten kohdalla ennen tehtyjä syntejä eli Aadamin ja Eevan syntejä olekkaan sovitettu?

        Jeesuken uhrikuolemalla ei ole vaikutusta niihin jotka sitä eivät uskolla vastaan. ota. Uskoville sillä on suuri merkitys. Kaikki synnit on soviettu mutta syntienanteeksianto pitää ottaa uskolla vastaan.


    • lupuaootellaan

      Ootellaan sitä kolmatta tyyppiä mitä hää mahtaa kertoa vauvatuskomisestaan!

      • räkätirääk

        Ota odottellessa päiväunet.


      • terveoppitervemieli
        räkätirääk kirjoitti:

        Ota odottellessa päiväunet.

        Otin ne jo yöllä !

        Nyttehdään töitä vielä viiskuus tuntia.


      • sairsakääkkäolet
        terveoppitervemieli kirjoitti:

        Otin ne jo yöllä !

        Nyttehdään töitä vielä viiskuus tuntia.

        No miksi olet täällä etkä töissä?


      • hihhhahah
        sairsakääkkäolet kirjoitti:

        No miksi olet täällä etkä töissä?

        Ei pävuinua oteta yöllä, vaan yöllä nukutaan yöunet. On tuo mukatöitätekevä kääkkä täysin sekaisin. Katotaan monestiko se tulee "viiskuus tuntia" kestävän työpävin aiakna tänne puhumaan vauvoista :DDDDDDDDDDD


    • Liperiman

      Aloitusta lukiessa tulee jumalanpelko eteen. Jos se on tosi, olen kirkkoni ja laumani kanssa pihalla.

    • kerty

      Kirkkoisä Tertulianus kehoitti vanhempia viemää lapsensa kateelle!
      Kastetoddistus
      "Kaikki on kahden eli kolmen todistuksella kiinnitettämän!" Uusi Testamentti
      Kasteen todistajia eli kummeja pitää olla kaksi tai kolme!
      On myös ainakin kolme kirkon opettajaa kirkon alkuajalta, jotka todistavatt lastenkastamiskäytänNÖN OLEVAN PERÄISIN APOSTOLEILTA.
      Kahden eli kolmen todistus on pätevä!" Raamattu
      "LASTENKASTAMISKÄYTÄNTÖ ON PERÄISIN APOSTOLEILTA! Augustinus , Origenes todistivat tavan kastaa lapsia olevan peräisin apostoleilta ja Tertulianuskin kehoitti vanhempia kastamaan lapsensa.
      Kirkon käytäntö kastaa lapset on peräisin apostoleilta!
      Aikamosta tuhuutta on alkaa kumoamaan kirkon opettajiakin!
      Kastekäytännöistä on taas todistus Kahdentoista apostolin opetuksessa, jossa on esitetty kastekäytännöt, joissa mainittu myös luterilainen käytäntö!
      Olisi hyvä tutustua nuihin, kun Didakhe eli Kahdentoista apostolin opetus löytyy nentistäkin luulisin, mutta ainakin Apostolisien isien kirjasta.

    • Didakheesta

      Tutustuin Didakheeseen enkä millään saa siihen sopimaan vauvakastetta:
      Luku 7
      "Mutta liittyen kasteeseen, kastakaa näin: selostettuanne ensin kaikki nämä säännöt, kastakaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen juoksevassa vedessä.
      Mutta jos ei ole juoksevaa vettä, kastakaa jossain muussa vedessä, ja jos et voi kastaa kylmässä niin lämpimässä vedessä.
      Mutta jos ei ole kumpaakaan, kaada vettä kolme kertaa päähän Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
      Mutta ennen kastetta, paastotkoon kastaja ja kastettava, ja muut, jotka kykenevät. Ja käskekää kastettavaa paastoamaan yksi tai kaksi päivää aikaisemmin."

      Mahtaakohan se vauveli tajuta, kun sille selostetaan? Tuo paastoaminenkin on hiukan riskialtista hommaa.

      • Raamattu.todistaa

        Luterilainen näkemys kasteesta sopii Didakheeseen oikein hyvin. Tuo kyseinen ohje koski uskoon kääntyneitä aikuisia.


      • eivauvoja
        Raamattu.todistaa kirjoitti:

        Luterilainen näkemys kasteesta sopii Didakheeseen oikein hyvin. Tuo kyseinen ohje koski uskoon kääntyneitä aikuisia.

        Eli myönnät sen, että alkuseurakunnassa kastettiin vain uskoon kääntyneitä!! Didakheehan on ohje sille, miten kaste toimitetaan.
        Mistähän löytyisi neuvot vauvojen kastamiselle?


      • inttäjeksyttäjälle
        eivauvoja kirjoitti:

        Eli myönnät sen, että alkuseurakunnassa kastettiin vain uskoon kääntyneitä!! Didakheehan on ohje sille, miten kaste toimitetaan.
        Mistähän löytyisi neuvot vauvojen kastamiselle?

        Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. Apostolien todistus on se, että seurakunnassa kastettiin niin aikuisia kuin pieniä lapsiakin. Vauvojen kastamiselle ei tuon kaltaista ohjetta tietenkään tarvita. Uudestikastajien kasteteologilla ei ole mitään tekemistä Didakheen ja muiden alkukristittyjen kasteopetuksen kanssa.


      • HorizontDawn
        inttäjeksyttäjälle kirjoitti:

        Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. Apostolien todistus on se, että seurakunnassa kastettiin niin aikuisia kuin pieniä lapsiakin. Vauvojen kastamiselle ei tuon kaltaista ohjetta tietenkään tarvita. Uudestikastajien kasteteologilla ei ole mitään tekemistä Didakheen ja muiden alkukristittyjen kasteopetuksen kanssa.

        "Didakheehan on ohje sille, miten kaste toimitetaan"

        Eli myönnät sen että upotuskaste ei ole ainoa oikea kaste?

        Niin pitkälle kuin seurakunnan historiaa voidaan tutkia, on pieniä lapsia kastettu, eikä alkuseurakunnan aikaan asiasta edes kiistelty. Ainoa kiistan aihe oli se, saako kastaa jo ennen ympärileikkausikää...


      • eivauvoja
        inttäjeksyttäjälle kirjoitti:

        Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. Apostolien todistus on se, että seurakunnassa kastettiin niin aikuisia kuin pieniä lapsiakin. Vauvojen kastamiselle ei tuon kaltaista ohjetta tietenkään tarvita. Uudestikastajien kasteteologilla ei ole mitään tekemistä Didakheen ja muiden alkukristittyjen kasteopetuksen kanssa.

        Didakheen ohje on nimenomaa KAIKILLE , JOTKA TARVITSEVAT OHJETTA KASTE-ASIASSA ja jotka ovat tulleet uskoon. Kaste ei ole mikään mekaaninen seremonia tietyn
        ikäisille.
        Koska vauvat eivät tarvitse kastetta eikä mitään ohjetta siihen, niin Didakhee vaikenee täysin vauvojen kastamisesta. Ymmärrän hyvin, että se risoo sinua, kun missään ei anneta ohjeita vauvojen pakolliselle kastamiselle. Mutta koeta kestää. Eikö Katekismuksen ohjeet tyydytä sinua?
        Eikö sinua huolestuta yhtään se, että sekä Raamattu että Didakhee eivät puhu sanaakaan vauvojen kastamisesta, vaan ainoastaan niiden kastamisesta, jotka olivat tulleet uskoon?
        Ap 2:41 "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."
        Vauvoista ei ole mitään havaintoa! Eikä muuten suomalaistenkaan eikä sokeiden kastamisesta.Sillä verukkeellahan olet yrittänyt ennenkin kumota uskovien kasteen. Vain uskovien kasteesta on tarkat ohjeet.

        PS
        Päivystätkö muuten jatkuvasti palstalla, kun lähes joka päivä koetat kumota raamatullista uskovien kastetta?


      • inttäjäeksyttäjälle
        eivauvoja kirjoitti:

        Didakheen ohje on nimenomaa KAIKILLE , JOTKA TARVITSEVAT OHJETTA KASTE-ASIASSA ja jotka ovat tulleet uskoon. Kaste ei ole mikään mekaaninen seremonia tietyn
        ikäisille.
        Koska vauvat eivät tarvitse kastetta eikä mitään ohjetta siihen, niin Didakhee vaikenee täysin vauvojen kastamisesta. Ymmärrän hyvin, että se risoo sinua, kun missään ei anneta ohjeita vauvojen pakolliselle kastamiselle. Mutta koeta kestää. Eikö Katekismuksen ohjeet tyydytä sinua?
        Eikö sinua huolestuta yhtään se, että sekä Raamattu että Didakhee eivät puhu sanaakaan vauvojen kastamisesta, vaan ainoastaan niiden kastamisesta, jotka olivat tulleet uskoon?
        Ap 2:41 "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."
        Vauvoista ei ole mitään havaintoa! Eikä muuten suomalaistenkaan eikä sokeiden kastamisesta.Sillä verukkeellahan olet yrittänyt ennenkin kumota uskovien kasteen. Vain uskovien kasteesta on tarkat ohjeet.

        PS
        Päivystätkö muuten jatkuvasti palstalla, kun lähes joka päivä koetat kumota raamatullista uskovien kastetta?

        Vauvat eivät tarvitse kasteohjetta, sillä heidän kasteensa on vanhempien päätös. Vauvat kuten kaikki tarvitsevat kasteen ja uskon. Minua ei huolestuta se, ettei vauvoja mainita erikseen. Lapset tosin mainitaan erikseen ja koska Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky on yleinen, se koskee kaikkia. Mistään uskovien kasteesta ei Raamattu tai Didakhe tai kukaan muukaan puhu mitään. Pienten lasten kastaminen on apostolien alullepanema ja siksi oikea tapa.


      • upotuskaste
        HorizontDawn kirjoitti:

        "Didakheehan on ohje sille, miten kaste toimitetaan"

        Eli myönnät sen että upotuskaste ei ole ainoa oikea kaste?

        Niin pitkälle kuin seurakunnan historiaa voidaan tutkia, on pieniä lapsia kastettu, eikä alkuseurakunnan aikaan asiasta edes kiistelty. Ainoa kiistan aihe oli se, saako kastaa jo ennen ympärileikkausikää...

        Minä olen tuossa asiassa samaa mieltä, kuin Luther, joka Kirjoittaa Isossa Katekismuksessaan:
        " Kasteessa tehdään eli menetellään näin: meidät upotetaan veteen niin, että se peittää meidät kokonaan, ja sitten meidät nostetaan sieltä ylös."

        Tuo Didakheen ohje koski vain poikkeustilanteita, mutta nykyisin on aina saatavilla tarpeeksi vettä.

        Alkuseurakunnan aikaan vauvojen kastamisesta ei voitu kiistellä, koska sellaista asiaa ei tunnettu ennen 200-lukua!


      • sesiitäjapiste
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Vauvat eivät tarvitse kasteohjetta, sillä heidän kasteensa on vanhempien päätös. Vauvat kuten kaikki tarvitsevat kasteen ja uskon. Minua ei huolestuta se, ettei vauvoja mainita erikseen. Lapset tosin mainitaan erikseen ja koska Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky on yleinen, se koskee kaikkia. Mistään uskovien kasteesta ei Raamattu tai Didakhe tai kukaan muukaan puhu mitään. Pienten lasten kastaminen on apostolien alullepanema ja siksi oikea tapa.

        Raamatussa EI ole pieneintäkään mallia ei toteutunutta tapausta ei ohjetta eikä viittausta mihinkään muuhun kasteseen kuin niiden jotka ovat ensin kuulleet evankeliumin ottaneet sen vastaan ja sitten kastattaneet itsensä Jeesuskseen Kristukseen.

        Tämä asia ei muutu vaikka alatte päivystää kymmenen henegn voimin foorumilla ja kytätä vauvakasteenne puolesta.

        näin on ja pysyy, kirkko menee omia polkujaan kuten n mennyt aina, Raamattua seuraavat menevät sitä tietä perille, tämäkin asia on ja pysyy.
        Lutterin uskonpuhdistukset kaikki jäivät kesken ja synnyttivät uuden ongelman jääden paavin sivukioskiksi jossa myydään halpaa valetta sielujen kustannuksella.


      • oppikomuuttui
        upotuskaste kirjoitti:

        Minä olen tuossa asiassa samaa mieltä, kuin Luther, joka Kirjoittaa Isossa Katekismuksessaan:
        " Kasteessa tehdään eli menetellään näin: meidät upotetaan veteen niin, että se peittää meidät kokonaan, ja sitten meidät nostetaan sieltä ylös."

        Tuo Didakheen ohje koski vain poikkeustilanteita, mutta nykyisin on aina saatavilla tarpeeksi vettä.

        Alkuseurakunnan aikaan vauvojen kastamisesta ei voitu kiistellä, koska sellaista asiaa ei tunnettu ennen 200-lukua!

        Didakheen ohje koski vain poikkeustilainteita? Juuri sanoit että se on ohje KAIKILLE!!! Äkkiäpä se mielipide muuttui.

        Vauvojen kastamisesta ei kiistely ensimmäisen 1000 vuoden aikana, vaikka oli käytössä koko ajan. Jos vauvojen kastaminen alkoi 200-luvulla, miksei kukaan noussut sitä vastaan ja väittänyt sitä epäapostoliseksi tai vääräksi? Kai siitä olisi edes jonkinlainen haloo noussut. Totuus on että niin selvää tapaa vastaan ei tarvinnut erikseen vängätä.


      • piankoselviää
        inttäjeksyttäjälle kirjoitti:

        Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. Apostolien todistus on se, että seurakunnassa kastettiin niin aikuisia kuin pieniä lapsiakin. Vauvojen kastamiselle ei tuon kaltaista ohjetta tietenkään tarvita. Uudestikastajien kasteteologilla ei ole mitään tekemistä Didakheen ja muiden alkukristittyjen kasteopetuksen kanssa.

        Missä on Raamatussa Apostolien malli jossa kastettiin ainuttakaan uskoontulematonta aikuista tai lasta, laita paikka esiin?


      • käkätikääk
        piankoselviää kirjoitti:

        Missä on Raamatussa Apostolien malli jossa kastettiin ainuttakaan uskoontulematonta aikuista tai lasta, laita paikka esiin?

        Lue Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky.

        Missä on Raamatussa apostolien malli pitää kristittyjen perheiden vauvoille siunaustilaisuus kastekelpoisuutta odotellessa? Laita paikat esiin!


      • silmätjakakorvatauki
        oppikomuuttui kirjoitti:

        Didakheen ohje koski vain poikkeustilainteita? Juuri sanoit että se on ohje KAIKILLE!!! Äkkiäpä se mielipide muuttui.

        Vauvojen kastamisesta ei kiistely ensimmäisen 1000 vuoden aikana, vaikka oli käytössä koko ajan. Jos vauvojen kastaminen alkoi 200-luvulla, miksei kukaan noussut sitä vastaan ja väittänyt sitä epäapostoliseksi tai vääräksi? Kai siitä olisi edes jonkinlainen haloo noussut. Totuus on että niin selvää tapaa vastaan ei tarvinnut erikseen vängätä.

        Mistäs inä tiedät kuinka moni nousi sitä vastaan, olitko paikalla j a luuletko että kaikki vastaansanomiset kirjoitettiin historiaan muistiin !

        Ja edelleen jospa ne vastaansanojat löytyivät läheisestä joesta yhtenä aamuna keihäänreikä selässä, sehän oli silloin yleinen tapa jos joku nousi ruhtinaskuntaa vastaan, joka määräsi kansan uskonnon ja sen tavat.


      • kohtasaammelukeane
        käkätikääk kirjoitti:

        Lue Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky.

        Missä on Raamatussa apostolien malli pitää kristittyjen perheiden vauvoille siunaustilaisuus kastekelpoisuutta odotellessa? Laita paikat esiin!

        Laita nyt vaan ne paikat joita kerrot olevan Raamatussa ilman venkoilua vaika se onkin jokapäiväinen leipäsi aiheesta.


      • silmätaukijakorvatkans
        silmätjakakorvatauki kirjoitti:

        Mistäs inä tiedät kuinka moni nousi sitä vastaan, olitko paikalla j a luuletko että kaikki vastaansanomiset kirjoitettiin historiaan muistiin !

        Ja edelleen jospa ne vastaansanojat löytyivät läheisestä joesta yhtenä aamuna keihäänreikä selässä, sehän oli silloin yleinen tapa jos joku nousi ruhtinaskuntaa vastaan, joka määräsi kansan uskonnon ja sen tavat.

        Hitoriaan ei ole jäänyt ainuttakaan todistetta että lasten kastamista olisi vastustettu. Se nyt vaan on fakta jonka kanssa on syytä elää. Alkuseurakunnan selvä todiste on että pieniä lapsia kastettiin alusta saakka eikä asiasta edes käännetty peistä.


      • pääthomeessa
        käkätikääk kirjoitti:

        Lue Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky.

        Missä on Raamatussa apostolien malli pitää kristittyjen perheiden vauvoille siunaustilaisuus kastekelpoisuutta odotellessa? Laita paikat esiin!

        Ja taas täällä keskellä arkipäivää, maltoitko nukkuakkaan kun pitää päivystää ja mekkoa vartioida yötä päivää!!!?

        kukahan teillekkin palkan maksaa ja mistä sitä sopii ihmetellä.


      • kääkkämeenukkumaan
        pääthomeessa kirjoitti:

        Ja taas täällä keskellä arkipäivää, maltoitko nukkuakkaan kun pitää päivystää ja mekkoa vartioida yötä päivää!!!?

        kukahan teillekkin palkan maksaa ja mistä sitä sopii ihmetellä.

        Älähän nyt kääkkä vaahtoa täällä. Ei sun kannate täällä päivystää enää yhtään. Vartioi sitä mekkoas että pääset laittamaan sen päälles Viroon kaljanhakureissulle. Meneekö papalla koko eläke viinaan, kuka tietää?


      • ikipäivystäjälle
        silmätaukijakorvatkans kirjoitti:

        Hitoriaan ei ole jäänyt ainuttakaan todistetta että lasten kastamista olisi vastustettu. Se nyt vaan on fakta jonka kanssa on syytä elää. Alkuseurakunnan selvä todiste on että pieniä lapsia kastettiin alusta saakka eikä asiasta edes käännetty peistä.

        vai ei peistä käännetty...hehe !!

        no jos ei peistä käännetty niin väännettiin kylläkin vaikak et ollutkaan kuulemassa.

        Se on ihan sama mitä oli siinä hokemassanne alkuseurakunnassa, jota itse määrittelette milloin se olisi alkua, ja milloin jotain muuta!

        vallanhaluisia ja sekopäisiä kirkonmiehiä on aina ollut ja piisaa edelleen, (lue lehtiä) niiden tekemisillä ei ole pennin merkitystä.

        RAAMATUSSA EI ole yhtään tapausta jossa ketään kastetaan ilman omaa uskoa ja omaa tahtoa.


      • kutenennekin
        kääkkämeenukkumaan kirjoitti:

        Älähän nyt kääkkä vaahtoa täällä. Ei sun kannate täällä päivystää enää yhtään. Vartioi sitä mekkoas että pääset laittamaan sen päälles Viroon kaljanhakureissulle. Meneekö papalla koko eläke viinaan, kuka tietää?

        lapsellisen ala-arvoinen nollakommentti.


      • rikitirääk
        ikipäivystäjälle kirjoitti:

        vai ei peistä käännetty...hehe !!

        no jos ei peistä käännetty niin väännettiin kylläkin vaikak et ollutkaan kuulemassa.

        Se on ihan sama mitä oli siinä hokemassanne alkuseurakunnassa, jota itse määrittelette milloin se olisi alkua, ja milloin jotain muuta!

        vallanhaluisia ja sekopäisiä kirkonmiehiä on aina ollut ja piisaa edelleen, (lue lehtiä) niiden tekemisillä ei ole pennin merkitystä.

        RAAMATUSSA EI ole yhtään tapausta jossa ketään kastetaan ilman omaa uskoa ja omaa tahtoa.

        Vallanhaluisia ihmisiä on ollut aina ja tulee olemaan, niin kristityissä kuin muuallakin.

        Alkuseurakunta määritellään kai noin helluntaista 300 -luvulle, ja tuona aikana ei kukaan vastusta lasten kastamista. Ja syy on selvä: se on apostolinen tapa.

        Onko Raamatussa tapaus jossa kristityn perheen vauvalle pidetään siunaustilaisuus? Jos on niin laita kohta. Jos ei ole, niin tarkoittaako se sitä että vauvan siunaustilsiuus on epäraamatullinen?


      • käkätirititirääk
        rikitirääk kirjoitti:

        Vallanhaluisia ihmisiä on ollut aina ja tulee olemaan, niin kristityissä kuin muuallakin.

        Alkuseurakunta määritellään kai noin helluntaista 300 -luvulle, ja tuona aikana ei kukaan vastusta lasten kastamista. Ja syy on selvä: se on apostolinen tapa.

        Onko Raamatussa tapaus jossa kristityn perheen vauvalle pidetään siunaustilaisuus? Jos on niin laita kohta. Jos ei ole, niin tarkoittaako se sitä että vauvan siunaustilsiuus on epäraamatullinen?

        Tuossa argumentoinnissa on papalla vielä paljon tekemistä. Kaikki sen perusteet alka "Raamatussa ei ole". Ei vissiin kiinnosta sitten mitä siellä Raamatussa on :)


      • päivystäjäeksyttäjälle
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Vauvat eivät tarvitse kasteohjetta, sillä heidän kasteensa on vanhempien päätös. Vauvat kuten kaikki tarvitsevat kasteen ja uskon. Minua ei huolestuta se, ettei vauvoja mainita erikseen. Lapset tosin mainitaan erikseen ja koska Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky on yleinen, se koskee kaikkia. Mistään uskovien kasteesta ei Raamattu tai Didakhe tai kukaan muukaan puhu mitään. Pienten lasten kastaminen on apostolien alullepanema ja siksi oikea tapa.

        inttäjäeksyttäjä kirjoittaa:
        "Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "

        Hienoa, että hän vihdoinkin tajuaa sen, että vain uskoontulleet tarvitsivat ohjetta kasteeseen. Eli hänkin tajuaa jo vihdoin, että Raamattu tuntee vain uskovien kasteen.
        Tuohan on jo hyvää edistystä. Mutta taisi huomata mokansa, kun yrittää kumota omaa lausuntoaan:

        "Vauvat eivät tarvitse kasteohjetta, sillä heidän kasteensa on vanhempien päätös. "

        Eli vanhemmat ratkaisevat, milloin Jumalan pitäisi pelastaa pieni, viaton vauva?????Tuo on sitä ratkaisuoppia pahimmillaan.Mihin siinä Jumalaa tarvitaan? Eli vauvat eivät olekkaan uskossa.
        Miksihän niitä ohjeita ei annettu vauvalle? Eikö Jumala ole voimallinen antamaan vauvalle ymmärrystä sen vertaa, jos kerran antaa tälle uskon???
        On teillä sekava oppi.
        Onko teidän Jumalanne niin heikko?


      • inttäjäeksyttäjälle
        päivystäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        inttäjäeksyttäjä kirjoittaa:
        "Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "

        Hienoa, että hän vihdoinkin tajuaa sen, että vain uskoontulleet tarvitsivat ohjetta kasteeseen. Eli hänkin tajuaa jo vihdoin, että Raamattu tuntee vain uskovien kasteen.
        Tuohan on jo hyvää edistystä. Mutta taisi huomata mokansa, kun yrittää kumota omaa lausuntoaan:

        "Vauvat eivät tarvitse kasteohjetta, sillä heidän kasteensa on vanhempien päätös. "

        Eli vanhemmat ratkaisevat, milloin Jumalan pitäisi pelastaa pieni, viaton vauva?????Tuo on sitä ratkaisuoppia pahimmillaan.Mihin siinä Jumalaa tarvitaan? Eli vauvat eivät olekkaan uskossa.
        Miksihän niitä ohjeita ei annettu vauvalle? Eikö Jumala ole voimallinen antamaan vauvalle ymmärrystä sen vertaa, jos kerran antaa tälle uskon???
        On teillä sekava oppi.
        Onko teidän Jumalanne niin heikko?

        Raamattu ei tunne uskovien kastetta.

        "Eli vanhemmat ratkaisevat, milloin Jumalan pitäisi pelastaa pieni, viaton vauva?"

        Vanhemmat ja seurakunta päättävät kastetilaisuuden ajankohdan. Kasteessa Jumala ottaa omakseen.

        "Tuo on sitä ratkaisuoppia pahimmillaan.Mihin siinä Jumalaa tarvitaan?"

        Pelastamaan se Jumala tarvitaan. Etkös itse puhu aina "uskon ratkaisusta?

        "Eikö Jumala ole voimallinen antamaan vauvalle ymmärrystä sen vertaa, jos kerran antaa tälle uskon???"

        Tuota voit kysyä Jumalalta.

        "Miksihän niitä ohjeita ei annettu vauvalle?"

        Koska vauva ei niitä tarvi.

        Minusta oppi jonka mukaan Jeesus on ainoa tie pelastukseen, on hyvin selkeä ja raamatullinen. Sen sijaan uudestikastajien "voit pelastua ilman uskoakin" oppi on epäraamatullinen ja erittäin sekava. Pelastua voi ilman uskoakin mutta usko pelastaa... kastekin pelastaa tai ei pelasta ja synnit on sovitettu mutta ei tarvi uskoa ja välillä tarvii. Sekavaa! On teillä sekava Jumala! :D


      • surullistasanonma
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Raamattu ei tunne uskovien kastetta.

        "Eli vanhemmat ratkaisevat, milloin Jumalan pitäisi pelastaa pieni, viaton vauva?"

        Vanhemmat ja seurakunta päättävät kastetilaisuuden ajankohdan. Kasteessa Jumala ottaa omakseen.

        "Tuo on sitä ratkaisuoppia pahimmillaan.Mihin siinä Jumalaa tarvitaan?"

        Pelastamaan se Jumala tarvitaan. Etkös itse puhu aina "uskon ratkaisusta?

        "Eikö Jumala ole voimallinen antamaan vauvalle ymmärrystä sen vertaa, jos kerran antaa tälle uskon???"

        Tuota voit kysyä Jumalalta.

        "Miksihän niitä ohjeita ei annettu vauvalle?"

        Koska vauva ei niitä tarvi.

        Minusta oppi jonka mukaan Jeesus on ainoa tie pelastukseen, on hyvin selkeä ja raamatullinen. Sen sijaan uudestikastajien "voit pelastua ilman uskoakin" oppi on epäraamatullinen ja erittäin sekava. Pelastua voi ilman uskoakin mutta usko pelastaa... kastekin pelastaa tai ei pelasta ja synnit on sovitettu mutta ei tarvi uskoa ja välillä tarvii. Sekavaa! On teillä sekava Jumala! :D

        Eikö tuon uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin pitäisi jo jättää tämä palsta! Se on täällä vängännyt samoja asioita jo yli 12 vuotta ja kysellyt noita samoja typeriä kysymyksiä. Vauvojen kastaminen ottaa hänellä niin koville!


      • kasvakasvakasva
        käkätirititirääk kirjoitti:

        Tuossa argumentoinnissa on papalla vielä paljon tekemistä. Kaikki sen perusteet alka "Raamatussa ei ole". Ei vissiin kiinnosta sitten mitä siellä Raamatussa on :)

        lapsekas ad hominem kommentti !


      • muistaottaa
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Raamattu ei tunne uskovien kastetta.

        "Eli vanhemmat ratkaisevat, milloin Jumalan pitäisi pelastaa pieni, viaton vauva?"

        Vanhemmat ja seurakunta päättävät kastetilaisuuden ajankohdan. Kasteessa Jumala ottaa omakseen.

        "Tuo on sitä ratkaisuoppia pahimmillaan.Mihin siinä Jumalaa tarvitaan?"

        Pelastamaan se Jumala tarvitaan. Etkös itse puhu aina "uskon ratkaisusta?

        "Eikö Jumala ole voimallinen antamaan vauvalle ymmärrystä sen vertaa, jos kerran antaa tälle uskon???"

        Tuota voit kysyä Jumalalta.

        "Miksihän niitä ohjeita ei annettu vauvalle?"

        Koska vauva ei niitä tarvi.

        Minusta oppi jonka mukaan Jeesus on ainoa tie pelastukseen, on hyvin selkeä ja raamatullinen. Sen sijaan uudestikastajien "voit pelastua ilman uskoakin" oppi on epäraamatullinen ja erittäin sekava. Pelastua voi ilman uskoakin mutta usko pelastaa... kastekin pelastaa tai ei pelasta ja synnit on sovitettu mutta ei tarvi uskoa ja välillä tarvii. Sekavaa! On teillä sekava Jumala! :D

        Psittakoosilääkkeet -lääkkeet !!!


      • lukutaitohaloo
        surullistasanonma kirjoitti:

        Eikö tuon uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin pitäisi jo jättää tämä palsta! Se on täällä vängännyt samoja asioita jo yli 12 vuotta ja kysellyt noita samoja typeriä kysymyksiä. Vauvojen kastaminen ottaa hänellä niin koville!

        suomalaisia rakastavana henkilönä ottaa aina koville kun kansaa johdetaan harhaan yhä vain.


      • jepjepjoojep
        muistaottaa kirjoitti:

        Psittakoosilääkkeet -lääkkeet !!!

        "lapsekas ad hominem kommentti ! "

        En ole varma mitä yrität sanoa, mutta kyllä näin. Ja kun noita lapsellisia kommentteja tuo inttäjä-eksyttäjä viljelee vielä vuodesta toiseen niin se on kyllä lapsellisuuden huippu.


      • vanhainkotitäti
        jepjepjoojep kirjoitti:

        "lapsekas ad hominem kommentti ! "

        En ole varma mitä yrität sanoa, mutta kyllä näin. Ja kun noita lapsellisia kommentteja tuo inttäjä-eksyttäjä viljelee vielä vuodesta toiseen niin se on kyllä lapsellisuuden huippu.

        Lääkkeet kääkälle? Tuodaan heti!


      • mitäänvastikettaeiole
        vanhainkotitäti kirjoitti:

        Lääkkeet kääkälle? Tuodaan heti!

        Taasko olette täällä koko roitikka, kuka kurja joutuu maksamaan teillekin palkan, ja mistä, onneksi se en ole minä.

        penniäkään ei irtoa kirkon kirstuun.


      • käkätikääk
        mitäänvastikettaeiole kirjoitti:

        Taasko olette täällä koko roitikka, kuka kurja joutuu maksamaan teillekin palkan, ja mistä, onneksi se en ole minä.

        penniäkään ei irtoa kirkon kirstuun.

        Niin, ethän sinä kirkon jäsen ole. Minulta heltiää kirkon kirstuun lantti jos toinenkin :)

        Jos olet töissä niin miksi olet tällä palstalla?


      • eisentääntyhjäätoimiteta
        käkätikääk kirjoitti:

        Niin, ethän sinä kirkon jäsen ole. Minulta heltiää kirkon kirstuun lantti jos toinenkin :)

        Jos olet töissä niin miksi olet tällä palstalla?

        Joo lantteja teiltä heltiää ei enempää.

        se kertoo jotain jostain sekin. töistä tulin ja töihin menen näillä minuuteilla takasin.


      • HorizontDawn
        eisentääntyhjäätoimiteta kirjoitti:

        Joo lantteja teiltä heltiää ei enempää.

        se kertoo jotain jostain sekin. töistä tulin ja töihin menen näillä minuuteilla takasin.

        Oho sullahan on kiire. Voimia ja Siunausta työrupemaan!


      • jatkasitkeästi
        surullistasanonma kirjoitti:

        Eikö tuon uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollin pitäisi jo jättää tämä palsta! Se on täällä vängännyt samoja asioita jo yli 12 vuotta ja kysellyt noita samoja typeriä kysymyksiä. Vauvojen kastaminen ottaa hänellä niin koville!

        ELI OLET jo 12 VUOTTA TÄÄLLÄ KYTÄNNYT samaa aihetta !!?

        otan kyllä osaa kuten moni muukin moisesta sankaruudesta.


      • käkätikääk
        jatkasitkeästi kirjoitti:

        ELI OLET jo 12 VUOTTA TÄÄLLÄ KYTÄNNYT samaa aihetta !!?

        otan kyllä osaa kuten moni muukin moisesta sankaruudesta.

        Joo niin kauan on uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa täällä jankuttanut. Asia selvisi minullekin vanhoja kirjoituksia lukiessani. Kukaan muu ei varmasti ole täällä niin kauan ollut.

        Tsempit kääkälle täältäkin!


      • päivystäjäkäkätättäjälle
        käkätikääk kirjoitti:

        Joo niin kauan on uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa täällä jankuttanut. Asia selvisi minullekin vanhoja kirjoituksia lukiessani. Kukaan muu ei varmasti ole täällä niin kauan ollut.

        Tsempit kääkälle täältäkin!

        Aiotko, "päivystäjäkäkättäjä" päivystää tänä iltana palstalla myöhään?
        Eikö sinulle tuo 12 vuotta jo riitä?

        Mutta pääasia on, että tajusit vihdoinkin sen, että Raamatussa ja Didakheessa annetaan ohjeita vain uskoontulleiden kastamiseen:;
        ""Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "
        Se on jo pientä edistystä.


      • inttäjäeksyttäjälle
        päivystäjäkäkätättäjälle kirjoitti:

        Aiotko, "päivystäjäkäkättäjä" päivystää tänä iltana palstalla myöhään?
        Eikö sinulle tuo 12 vuotta jo riitä?

        Mutta pääasia on, että tajusit vihdoinkin sen, että Raamatussa ja Didakheessa annetaan ohjeita vain uskoontulleiden kastamiseen:;
        ""Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "
        Se on jo pientä edistystä.

        Eikö tuolle uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjällä riitä se 12 vuotta? Ei hänellä ole enää mitään tänne annettavaa. Samat jututvuodesta toiseen.

        Raamatussa ei ole ohjeita uskoontulevien kastamiseen. Didakheen ohje koski uskoon KÄÄNTYNEITÄ aikuisia. Erikseen on sitten kristityssä perheessä kasvaneet, jotka ovat saaneet kasteen jo pienenä eivätkä tuollaisia ohjeita tarvinneet. Hyvä että tämäkin nyt selivisi.


      • Jumalan.Sanan.totuus
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Eikö tuolle uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjällä riitä se 12 vuotta? Ei hänellä ole enää mitään tänne annettavaa. Samat jututvuodesta toiseen.

        Raamatussa ei ole ohjeita uskoontulevien kastamiseen. Didakheen ohje koski uskoon KÄÄNTYNEITÄ aikuisia. Erikseen on sitten kristityssä perheessä kasvaneet, jotka ovat saaneet kasteen jo pienenä eivätkä tuollaisia ohjeita tarvinneet. Hyvä että tämäkin nyt selivisi.

        Raamatussa ei ole missään ohjetta kastaa uskovia, tai uskoontulleita tai uskonsa tunnustavia. Ja mitä Didakheen ohjeeseen tulee, niin kaikki näkevät jo pelkästä paastoamisen vaatimuksesta, kelle se on annettu. Jotenkin säälien katson ihmistä joka sen avulla koittaa hylätä pienten lasten kasteen.


      • oikeasaoletaamensiitä
        Jumalan.Sanan.totuus kirjoitti:

        Raamatussa ei ole missään ohjetta kastaa uskovia, tai uskoontulleita tai uskonsa tunnustavia. Ja mitä Didakheen ohjeeseen tulee, niin kaikki näkevät jo pelkästä paastoamisen vaatimuksesta, kelle se on annettu. Jotenkin säälien katson ihmistä joka sen avulla koittaa hylätä pienten lasten kasteen.

        Niinpä! Kaikki ei katso ymmärrä sitä, että kun kristityn perheen lapsi, joka on pienenä otettu seurakunnan yhteyteen, on ollut koko ajan Jumalan Sanan ja kristillisen opetuksen ja kasvatuksen kohteena, niin ei silloin tarvitse enää kääntyä mihinkään uuteen uskoon. Noinkin selvä asia on inttäjä-eksyttäjältä jäänyt oivaltamatta. Hyvä että olemme kaikki kuitenkin yhtä mieltä siitä, kelle Didakheen ohje on annettu.


      • päivytäjäkäkättjälle
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Eikö tuolle uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjällä riitä se 12 vuotta? Ei hänellä ole enää mitään tänne annettavaa. Samat jututvuodesta toiseen.

        Raamatussa ei ole ohjeita uskoontulevien kastamiseen. Didakheen ohje koski uskoon KÄÄNTYNEITÄ aikuisia. Erikseen on sitten kristityssä perheessä kasvaneet, jotka ovat saaneet kasteen jo pienenä eivätkä tuollaisia ohjeita tarvinneet. Hyvä että tämäkin nyt selivisi.

        Mitä? Vieläkö tuo päivystävä eksyttäjä riehuu palstalla? Vai tuliko hänellä hätä, kun tajusi kirjoittaa kerrankin oikein:

        ""Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "
        Se on jo pientä edistystä. Vauvojen kastamisesta ei siinäkään puhuta mitään! Ei hänellä ole enää mitään uutta annettavaa.

        PS. Aiotko päivystää vielä kauan?


      • inttäjäeksyttäjälle
        päivytäjäkäkättjälle kirjoitti:

        Mitä? Vieläkö tuo päivystävä eksyttäjä riehuu palstalla? Vai tuliko hänellä hätä, kun tajusi kirjoittaa kerrankin oikein:

        ""Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "
        Se on jo pientä edistystä. Vauvojen kastamisesta ei siinäkään puhuta mitään! Ei hänellä ole enää mitään uutta annettavaa.

        PS. Aiotko päivystää vielä kauan?

        Hyvä että pääsimme yhteisymmärrykseen siitä että Didakheen ohje on uskoon kääntyneille aikuisille ja pienet lapset eivät tuollaista tarvi koska heidät kastettiin jo pienenä. Tämä asia on siis selvä. Voit lopettaa päivystämisen!


      • päivystäjäkäkättäjälle
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Hyvä että pääsimme yhteisymmärrykseen siitä että Didakheen ohje on uskoon kääntyneille aikuisille ja pienet lapset eivät tuollaista tarvi koska heidät kastettiin jo pienenä. Tämä asia on siis selvä. Voit lopettaa päivystämisen!

        Didakhee ( eikä Raamattu) ei mainitse missään, että vauvat olisi kastettu jo aikaisemmin, joten lopeta jo tuo valehtelu. Ei vauvakaste ilmesty Raamattuun edes valehtelemalla.
        Yritätkö kumota aikaisempaa lausuntoasi:""Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "
        Vauvoistahan siinä ei ole mitään mainintaa.

        Aiotko päivystää palstalla taas tänä päivänä?


      • inttäjäeksyttäjälle
        päivystäjäkäkättäjälle kirjoitti:

        Didakhee ( eikä Raamattu) ei mainitse missään, että vauvat olisi kastettu jo aikaisemmin, joten lopeta jo tuo valehtelu. Ei vauvakaste ilmesty Raamattuun edes valehtelemalla.
        Yritätkö kumota aikaisempaa lausuntoasi:""Didakheen ohje on aikuisille uskoon kääntyneille. "
        Vauvoistahan siinä ei ole mitään mainintaa.

        Aiotko päivystää palstalla taas tänä päivänä?

        Vauvoista ei ole Didakheen ohjessa mitään mainintaa, kun se koskee uskoon kääntyneitä aikusia. Alkukristittyjen todistus on se, että vauvatkin kastettiin ja he kuuluvat Kristuksen kastekäskyn piiriin, joten ei sinun tarvitse asiasta enää inttää. Jeesuksen suhtautuminen pieniin lapsiin käy Ramatusta hyvin ilmi. Asia on selvä.


    • En.usko.Didakheeseen

      Kahdentoista apostolin oppi on apostolisen ajan jälkeen syntynyt teksti, joka täyttää osittain Paavalin ennustuksen Apt. 20:29,30.

    • taivaskelpoinenkunon

      vauva ei tarvitse kirkollisia temppuja, kuiva vaippa ja terve maito riittävät !

      • otalääkkees

        lääkket kääkkä!


    • päivystäjäkäkättäjälle

      Vieläkö tuo inttäjä päivystää palstalla?
      Mutta onnneksi hän tunnustaa, että Didakheessa eikä Raamatussa puhuta mitään vauvojen kastamisesta:
      "Vauvoista ei ole Didakheen ohjessa mitään mainintaa, kun se koskee uskoon kääntyneitä aikusia."

      Mitenkähän noi ihmiset olivat voineet "kääntyä" kristinuskoon, kun heitä ei oltu kastettu? Tuon inttäjän mukaanhan vain kasteessa voidaan tulla kristinuskoon!!!ja hänkin tunnnustaa, että ihmiset kastettiin vasta uskoontulonsa jälkeen!!

      Montakohan kastetta hänellä on?

      • inttäjäeksyttäjälle

        Vieläkö tuo uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa päivstyää täällä? Mehän pääsimme jo yhteisymmärrykseen siitä että Didakheen ohje koski uskoon KÄÄNTYNEITÄ pakanoita. Ihminen, joka on syntynyt kristilliseen kotiin, ja joka on ollut koko ajan Jumalan Sanan ja kristillsien opetuksen keskellä ja uskossa, on saanut kasten jo pienenä, eikä tällaisille mitään kastekouluja tarvinnut pitää. Tutkihan vähän vaikka kirkkohistoriaa niin asiat selkenevät. Kasteessa tosiaan päästään Kristuksen ruumiin jäseneksi.


    • Kiitoksen.aihe

      Terve opetus aloituksessa.
      Kiitä Herraa, että hän avaa ymmärryksesi käsittämään kirjoituksia.

    • Minullekin.voi.antaa

      Rukoile ymmärrystä. Jumala antaa sitä.

    • Juuri.niin.se.on

      Aloitus on harvinaisen hyvää opetusta Jumalan tahdon mukaisesta toimintamallista.

    • Kiitos.Jeesus

      Kiitos Jeesus! Kiitos Jeesus!

    • nouskaaaammmemeeee

      Miksi niin monet eroaa kirkostaan joka on lahjoittanut heille kasteen kautta taivaan kaikkine tavaroineen!!?

      • veikkaanma

        Varmaan kun eivät usko Jeesukseen.


      • näinseon

        Kasteessa ei ole lahjoitettu muuta kuin verotusvelvollisuus ja ilmainen hautapaikka. Taivaan tavarat eivät ole vedellä ostettavissa, ei niitä kirkko voi lahjoittaa kenellekään.


      • näinsetodellakinon
        näinseon kirjoitti:

        Kasteessa ei ole lahjoitettu muuta kuin verotusvelvollisuus ja ilmainen hautapaikka. Taivaan tavarat eivät ole vedellä ostettavissa, ei niitä kirkko voi lahjoittaa kenellekään.

        Kasteessa kirkko ei lahjoita mitään vaan siinä Jeesus lahjoittaa itsensä ja pääsyn luokseen. Kukaan ei taivastapaikkaa osta, vaan se saadaan armosta.


      • ökytontti
        näinsetodellakinon kirjoitti:

        Kasteessa kirkko ei lahjoita mitään vaan siinä Jeesus lahjoittaa itsensä ja pääsyn luokseen. Kukaan ei taivastapaikkaa osta, vaan se saadaan armosta.

        Miten mahtaisi edellisen kirjailijan käydä jos lukisit itse Raamatustasi miten se Jeesuksen luokse pääseminen tapahtuu!

        Kokeile ja ylläty.


      • näinsetodellakinon
        ökytontti kirjoitti:

        Miten mahtaisi edellisen kirjailijan käydä jos lukisit itse Raamatustasi miten se Jeesuksen luokse pääseminen tapahtuu!

        Kokeile ja ylläty.

        Kasteessahan uskon kautta Jeesuksen yhteyteen päästään. Luepas sinäkin sitä Sanaa.

        Kokeile ja yllätty!


      • tärisikövaipassa
        näinsetodellakinon kirjoitti:

        Kasteessahan uskon kautta Jeesuksen yhteyteen päästään. Luepas sinäkin sitä Sanaa.

        Kokeile ja yllätty!

        Kerro siitä tapahtumasta, kuinka se "pääseminen" tuntui?


      • haihtuikotaivaalle
        veikkaanma kirjoitti:

        Varmaan kun eivät usko Jeesukseen.

        Mihin se pakkousko siitä vauvasta hävisi j a milloin j a miksi?


      • käkätikääk
        haihtuikotaivaalle kirjoitti:

        Mihin se pakkousko siitä vauvasta hävisi j a milloin j a miksi?

        Sillä ei ole väliä miltä se tuntui. Jumalan Sanaa eivät tunteet määrää. Ja mikä pakkousko ja mistä vauvasta? Kääkkä on näköjään taas niin sekaisin ettei saa selvää sen sönkötyksestä! :DD


      • onkohannoin
        näinsetodellakinon kirjoitti:

        Kasteessa kirkko ei lahjoita mitään vaan siinä Jeesus lahjoittaa itsensä ja pääsyn luokseen. Kukaan ei taivastapaikkaa osta, vaan se saadaan armosta.

        " vaan siinä Jeesus lahjoittaa itsensä ja pääsyn luokseen"????

        Tekö olette estäneet vauvoilta "pääsyn" Jeesuksen luokse julmalla opillanne?
        Miksi ette salli vauvojen olla Jeesuksen omia?


      • onjuurinoin
        onkohannoin kirjoitti:

        " vaan siinä Jeesus lahjoittaa itsensä ja pääsyn luokseen"????

        Tekö olette estäneet vauvoilta "pääsyn" Jeesuksen luokse julmalla opillanne?
        Miksi ette salli vauvojen olla Jeesuksen omia?

        TE olette estäneet vauvoilta pääsyn Jeesuksen luo. Miksi ette salli vauvojen päästä Jumalan valtakuntaan?? Jokainen saa olla Jeesuksen oma kasteen ja uskon kautta.


      • noinon
        onjuurinoin kirjoitti:

        TE olette estäneet vauvoilta pääsyn Jeesuksen luo. Miksi ette salli vauvojen päästä Jumalan valtakuntaan?? Jokainen saa olla Jeesuksen oma kasteen ja uskon kautta.

        Vauvat OVAT JO JUMALAN OMIA!!!!
        Ei siihen tarvitse sotkea kastetta!


      • näinon
        noinon kirjoitti:

        Vauvat OVAT JO JUMALAN OMIA!!!!
        Ei siihen tarvitse sotkea kastetta!

        Kukaan ei ole Jumalan oma ilman Kristusta, johon kaste ja usko meidät liittää.


      • näintotisestion
        näinon kirjoitti:

        Kukaan ei ole Jumalan oma ilman Kristusta, johon kaste ja usko meidät liittää.

        "Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä"


      • hyhyijää
        käkätikääk kirjoitti:

        Sillä ei ole väliä miltä se tuntui. Jumalan Sanaa eivät tunteet määrää. Ja mikä pakkousko ja mistä vauvasta? Kääkkä on näköjään taas niin sekaisin ettei saa selvää sen sönkötyksestä! :DD

        se luuloteltu pakkousko jonka pappi ja kummit ja kaffinkaatajat siihen vaaviin kellon tarkuudella tunkevat.

        ja joka haihtuu saman tien e nsimmäisen vaipanvaihon jälkeen hyh hyh.


      • oijoisentään
        näintotisestion kirjoitti:

        "Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä"

        runoile lisää oli, jo hiukan lyyristä sointua, ehkä kummit auttoi alkuun parilal röyhtääsyllä!


      • olikokesäaikajopa
        näinon kirjoitti:

        Kukaan ei ole Jumalan oma ilman Kristusta, johon kaste ja usko meidät liittää.

        Niiiin kello 11 ens pyhänä !!

        niin se Jumala vaan kumartaa jumalatonta pappiakin, juhlamoka auttaa ehkä.


      • oijoinoitaukastajia
        olikokesäaikajopa kirjoitti:

        Niiiin kello 11 ens pyhänä !!

        niin se Jumala vaan kumartaa jumalatonta pappiakin, juhlamoka auttaa ehkä.

        Luuloteltu pakkousko on näöjään kääkällä ja joka vissin haihtuu aina viron reissun jälkeen. Siinä ei yhtään kääkän kaljanröyhtäsyäkään tarvita että näkee miten syvältä pimeydstä tuo sen oppi on, jossa Jeesus syrjäytetään kokonaan. Jos ukastajat julistaa Jumalan Sanaa ens pyhänä klo 11 niin onko pakko Jumalan silloin toima jos ei taho? Onko Pyh Hengen pakko olla läsnä? Jos vauva siunataan klo 10:30 niin onko Jeesuksen pakko totella?

        Ja tuo yks kääkkä luullee ttä jumaain kumartaa sitä syvään mutta eipä meidän kristittyjen Jumala ainakaan! Ja sedät julilstaa mitä sattuu paitsi se yks joka istuu vankilassa ja tiedetään kaikki että miksi. Siinä etes juhlamokka auttanu yhtään!


      • hhhihha
        oijoinoitaukastajia kirjoitti:

        Luuloteltu pakkousko on näöjään kääkällä ja joka vissin haihtuu aina viron reissun jälkeen. Siinä ei yhtään kääkän kaljanröyhtäsyäkään tarvita että näkee miten syvältä pimeydstä tuo sen oppi on, jossa Jeesus syrjäytetään kokonaan. Jos ukastajat julistaa Jumalan Sanaa ens pyhänä klo 11 niin onko pakko Jumalan silloin toima jos ei taho? Onko Pyh Hengen pakko olla läsnä? Jos vauva siunataan klo 10:30 niin onko Jeesuksen pakko totella?

        Ja tuo yks kääkkä luullee ttä jumaain kumartaa sitä syvään mutta eipä meidän kristittyjen Jumala ainakaan! Ja sedät julilstaa mitä sattuu paitsi se yks joka istuu vankilassa ja tiedetään kaikki että miksi. Siinä etes juhlamokka auttanu yhtään!

        Jos tuolla saastasella transukääkällä on jostakin sanottavaa niin argumentoikoon Raamatulla. Ainiin, ei se osaa!! :DDD


      • huomioituon
        hhhihha kirjoitti:

        Jos tuolla saastasella transukääkällä on jostakin sanottavaa niin argumentoikoon Raamatulla. Ainiin, ei se osaa!! :DDD

        Ei osaa ei ja pitää muista että nuo vihaa Jumalan Sanaa. Heti kun veli-näintotisesti on siteerasi yhden selvän Raamatun kohdan jolla tuon säälittävän vanhuksen synnittömysoppi kumotaan niin alkoi heti Sanan vierestä saivartelu. Jumalan Sanan totuus on kauhistus noille omin tekoihinsa luottaville kasteenuusijoille.


    • Raamatun.totuutta

      Lapsikastelu ei liitä pientä muuhun kuin kirkonkirjaan ja sen myötä harhahengen vaikutukseen.

      • totuusonvainSanassa

        Uudestikastelu liittää meidät eksytyksen puuhun.


    • tulkaajotolkkuihinne

      voi kuinkia hoopoja on luterilaiset sakramenttiuskovaiset ei voi muuta kuin nauraa tuolle sokealle typeryydelle !

      Kun mitään ei mistään tiedetä niin kaksin käsin veivataan tuota lapsellista vauvan kastamista jolla ei ole pennin merkitystä ainoallekkaan ihmiselle ollut koskaan.
      ihan sama kuin porkkana lumiukon päässä, saman verran sekin auttaa kesän tullen.

      • tulekääkkätolkkuus

        Voi kuinka hoopoja on uudestikastajauskovaiset vai onko ne uskovia ollenkaan? Ei voi kuin nauraa tuolle typeryydelle, josta paras esimekki on tuo omassa oksennuksessaan rypevä kääkkä

        Kun mitään henkeä ei ole, kun mitään järkeä aikä älliä niin veivataan tuota synnitöntä ihmistä ja uskotellaan että voi pelastua ilman uskoakin eikä Jeesusta tarvita mutta uudestikaste kuulemma tarvitaan. Tuomoseen hapatukseen ei kukaan kristitty mene mukaa. Kaikki Raamatun kohdat puhuu tuollaista opetusta vastaan.

        Tuomosen yhen säälittävän kääkän märinöillä ei ole pennin vertaa merkitysstä ihan sama montako lastia sitä kaljaa on virosta hankittu

        Kristillisellä kasteella taas on selvä merkitys, olipa kasteen saaja minkä ikäinen tahansa


      • oksettavaa
        tulekääkkätolkkuus kirjoitti:

        Voi kuinka hoopoja on uudestikastajauskovaiset vai onko ne uskovia ollenkaan? Ei voi kuin nauraa tuolle typeryydelle, josta paras esimekki on tuo omassa oksennuksessaan rypevä kääkkä

        Kun mitään henkeä ei ole, kun mitään järkeä aikä älliä niin veivataan tuota synnitöntä ihmistä ja uskotellaan että voi pelastua ilman uskoakin eikä Jeesusta tarvita mutta uudestikaste kuulemma tarvitaan. Tuomoseen hapatukseen ei kukaan kristitty mene mukaa. Kaikki Raamatun kohdat puhuu tuollaista opetusta vastaan.

        Tuomosen yhen säälittävän kääkän märinöillä ei ole pennin vertaa merkitysstä ihan sama montako lastia sitä kaljaa on virosta hankittu

        Kristillisellä kasteella taas on selvä merkitys, olipa kasteen saaja minkä ikäinen tahansa

        Siinä taas malliesimerkki pakollisen vauvakasteen vaikutuksesta farisealaiseen tekopyhään:
        " Ei voi kuin nauraa tuolle typeryydelle, josta paras esimekki on tuo omassa oksennuksessaan rypevä kääkkä".

        "Ei voi huono puu tehdä hyvää hedelmää"!


      • oletoksettava
        oksettavaa kirjoitti:

        Siinä taas malliesimerkki pakollisen vauvakasteen vaikutuksesta farisealaiseen tekopyhään:
        " Ei voi kuin nauraa tuolle typeryydelle, josta paras esimekki on tuo omassa oksennuksessaan rypevä kääkkä".

        "Ei voi huono puu tehdä hyvää hedelmää"!

        Totisesti, totisesti, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on pelottava esimerkki pakollisen uudestikasteen vaikutuksesta. Hänen häiriökäytöksensä on kaikkien kyllä tiedossa. Hyvä puu eit totisesti tee sellaisa hedelmää kuin hän.


      • totuus.on.Sanassa
        oletoksettava kirjoitti:

        Totisesti, totisesti, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on pelottava esimerkki pakollisen uudestikasteen vaikutuksesta. Hänen häiriökäytöksensä on kaikkien kyllä tiedossa. Hyvä puu eit totisesti tee sellaisa hedelmää kuin hän.

        Se on selvää. Mainitsemasi henkilö on loistava esimerkki farisealaisesta tekopyhästä, jonka ajatukset ovat aina ihan muualla kuin Kristuksessa.


      • oksettavaa
        oletoksettava kirjoitti:

        Totisesti, totisesti, uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on pelottava esimerkki pakollisen uudestikasteen vaikutuksesta. Hänen häiriökäytöksensä on kaikkien kyllä tiedossa. Hyvä puu eit totisesti tee sellaisa hedelmää kuin hän.

        Tuo oksennuksesta puhuminen taitaa olla teidän "hyvän " puunne hedelmää?
        Miksihän sinua kiinnostavat aina nuo ihmisruumiin eritteet? Ovatkohan ajatuksesi aina niissä?


      • hänonoksettava
        oksettavaa kirjoitti:

        Tuo oksennuksesta puhuminen taitaa olla teidän "hyvän " puunne hedelmää?
        Miksihän sinua kiinnostavat aina nuo ihmisruumiin eritteet? Ovatkohan ajatuksesi aina niissä?

        Se on juuri niin, veli-totuus.on.Sanassa! Se on juuri siitä oksennuksessa olemista kun ei Kristusta tunne.


      • oksettavaa
        hänonoksettava kirjoitti:

        Se on juuri niin, veli-totuus.on.Sanassa! Se on juuri siitä oksennuksessa olemista kun ei Kristusta tunne.

        Ja siksikö puhutte siitä jatkuvasti?

        No se on tietysti parempaa kuin niistä ulosteista puhuminen, joka myös kuuluu tuohon teidän "hedelmäänne"!!


      • oletoksettava
        oksettavaa kirjoitti:

        Ja siksikö puhutte siitä jatkuvasti?

        No se on tietysti parempaa kuin niistä ulosteista puhuminen, joka myös kuuluu tuohon teidän "hedelmäänne"!!

        Taitaa arvon inttäjä-eksyttäjä olla se, joka nimitteli toisia ulosteperäisillä sanoilla. Sellaista "hedelmää" hän tuottaa.


      • oksettavaa
        oletoksettava kirjoitti:

        Taitaa arvon inttäjä-eksyttäjä olla se, joka nimitteli toisia ulosteperäisillä sanoilla. Sellaista "hedelmää" hän tuottaa.

        Yrität näköjään taas panna omat riettaat kirjoituksesi toisen piikkiin. Sekin kuuluu noihin teidän hedelmiinne, eli kieroiluun.
        Edellä esiinnyit nimmarilla "tulekääkkätolkkuus" ja siellä aloitit tuon oksennusseremoniasi mutta siirryt siitä vähitellen ulosteperäisiin haukkumasanoihin, kuten edellä on useasti nähty.
        Että sellaista hedelmää!!!


      • oletoksettava
        oksettavaa kirjoitti:

        Yrität näköjään taas panna omat riettaat kirjoituksesi toisen piikkiin. Sekin kuuluu noihin teidän hedelmiinne, eli kieroiluun.
        Edellä esiinnyit nimmarilla "tulekääkkätolkkuus" ja siellä aloitit tuon oksennusseremoniasi mutta siirryt siitä vähitellen ulosteperäisiin haukkumasanoihin, kuten edellä on useasti nähty.
        Että sellaista hedelmää!!!

        Älä velehtele!!! Sinä olet uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ja olet täällä vuosikymmenen käyttänyt rumaa kieltä ja puhunut hirveyksiä ja ylläpito on joutunut poistamaan hirveän määrän sairaita kirjoituksiasi. Olet haukkunut useita eri henkilöitä ulosteperäisillä sanoilla. Oksannuksesta puhuminen taas ei ole rumaa, sillä Raamattukin puhuu siitä ja proifetoi sinusta:

        "Kuin koira, joka palaa oksennukselleen, on tyhmä, joka toistaa tyhmyyksiään"

        Siinä sitä inttäjä-eksyttäjä hedelmää!!!


      • historia.todistaa
        oletoksettava kirjoitti:

        Älä velehtele!!! Sinä olet uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ja olet täällä vuosikymmenen käyttänyt rumaa kieltä ja puhunut hirveyksiä ja ylläpito on joutunut poistamaan hirveän määrän sairaita kirjoituksiasi. Olet haukkunut useita eri henkilöitä ulosteperäisillä sanoilla. Oksannuksesta puhuminen taas ei ole rumaa, sillä Raamattukin puhuu siitä ja proifetoi sinusta:

        "Kuin koira, joka palaa oksennukselleen, on tyhmä, joka toistaa tyhmyyksiään"

        Siinä sitä inttäjä-eksyttäjä hedelmää!!!

        No siinäpä on osuva profetia. Kyllä sen kaikki palstalaiset tietävät, että tämä ”oksettavaa” on se, joka käyttää herjaavaa kieltä. Loppuvuodesta hän nimitteli muita kirjoittajia mm. "veli-paskakasaksi" ja "vedenpalvojakusipääksi". Kun tuosta äkkiä katson, niin 19.4. hän kirjoitti nimimerkillä "haisoo" näin: "Hän on ilmeisesti sama henkilö, joka esiintyi täällä joskus nimimerkillä "veli paskakasa"."

        Kyseisellä henkilöllä lienee jokin himo ruumiineritteitä kohtaan, kun tuntuvat olevan suuressa suosiossa hänellä kristittyjen herjaamisessa. Todisteet puhuu puolestaan. Sairasta ja oksettavaa käytöstä! Enkä usko että ylläpito on turhaan hänen viestejään poistanut.


      • oksettavaa
        historia.todistaa kirjoitti:

        No siinäpä on osuva profetia. Kyllä sen kaikki palstalaiset tietävät, että tämä ”oksettavaa” on se, joka käyttää herjaavaa kieltä. Loppuvuodesta hän nimitteli muita kirjoittajia mm. "veli-paskakasaksi" ja "vedenpalvojakusipääksi". Kun tuosta äkkiä katson, niin 19.4. hän kirjoitti nimimerkillä "haisoo" näin: "Hän on ilmeisesti sama henkilö, joka esiintyi täällä joskus nimimerkillä "veli paskakasa"."

        Kyseisellä henkilöllä lienee jokin himo ruumiineritteitä kohtaan, kun tuntuvat olevan suuressa suosiossa hänellä kristittyjen herjaamisessa. Todisteet puhuu puolestaan. Sairasta ja oksettavaa käytöstä! Enkä usko että ylläpito on turhaan hänen viestejään poistanut.

        Onko tuo valehtelemisen taito myös niitä teidän kasteenne hedelmiä?

        Yrität taas kääntää omat iljettävät sanontasi toisen nimiin!!
        Sitähän sinä olet harrastanut jo kauan.


      • oksettavuudenhuippu
        oksettavaa kirjoitti:

        Onko tuo valehtelemisen taito myös niitä teidän kasteenne hedelmiä?

        Yrität taas kääntää omat iljettävät sanontasi toisen nimiin!!
        Sitähän sinä olet harrastanut jo kauan.

        Aivan oikein, veli-historia.todistaa! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa valehtelee päin naamaa ja yrittää mitätöidä omia sairaita kirjoituksiaan. Hän on todistettavasti nimitellyt muita. Liekö sitten uudestikasteen hedelmää? Ehkä hänen kannataisi lukea Raamatun jae:

        "Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä"


      • oksettavaa
        oksettavuudenhuippu kirjoitti:

        Aivan oikein, veli-historia.todistaa! Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa valehtelee päin naamaa ja yrittää mitätöidä omia sairaita kirjoituksiaan. Hän on todistettavasti nimitellyt muita. Liekö sitten uudestikasteen hedelmää? Ehkä hänen kannataisi lukea Raamatun jae:

        "Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä"

        Nopeastippas tuo "huippuoksentelija" vastasi . Päivystätkö täällä koko ajan?

        Mutta kun veljeni silmässä on niin paljon roskia, että ihan hirvittää. Siksi hän on sokea.


      • oletoksettava

        Sinä näytät päivystävän täällä ihan koko ajan. Ja siivoa käytöksesi ja ota roskat pois veljesi silmästä ennen kuin alat täällä muiden käytöksestä märisemään.


    • psittakoosivaivakinnäkyy

      KOlmoset on näköjään olleet kirkkopellavakursseilla, huomaan tuosta loukutuksesta ... oksennuksessaan jne ... !

    • Vautsi.Vau

      Kerrassaan terävä aloitus. Jumalan sana leikkaa vastustuksen pois ja Jumalan tahto näkyy.

    • onkauheansyntisiävaaveja

      Kuinkahan monta vauvelia on tänäänkin .."kääntynyt pois entisestä jumalattomasta elämästä... ei osaa arvata,. olisko ihan satoja.

    • voiherrankuukkellit

      Myöskin kielikylvyssä on kolmoset olleet varsin menestyksekkäästi !

      rumia sanoja tulee kuin vettä hanasta.

      on siinä varsinaisia vauvanauskoontulleita meillä malliksi asti !

      • voiherrakääkkä

        Vainhankodin kielikylvyssä tuntuu olleen vappuna kääkkä ku kirjoitti: " kummit auttoi alkuun parilal röyhtääsyllä!" Hih, on siinä meillä vanhainkotiuskoontullut. hih!

        Mainitsemasi rumat samat kuuluivat uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollille, joka on täällä herjannu kristittyj jo pitkään. Älä ota mallia hänestä!


      • pellavakursseillehopihop
        voiherrakääkkä kirjoitti:

        Vainhankodin kielikylvyssä tuntuu olleen vappuna kääkkä ku kirjoitti: " kummit auttoi alkuun parilal röyhtääsyllä!" Hih, on siinä meillä vanhainkotiuskoontullut. hih!

        Mainitsemasi rumat samat kuuluivat uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollille, joka on täällä herjannu kristittyj jo pitkään. Älä ota mallia hänestä!

        kyllä ne tulivat sakastista vanhaan tyyliin olkiukkopappaa kohti eli älä puhu valetta tälläkään kertaa!


      • voiherrakääkkä
        pellavakursseillehopihop kirjoitti:

        kyllä ne tulivat sakastista vanhaan tyyliin olkiukkopappaa kohti eli älä puhu valetta tälläkään kertaa!

        Kyllä ne tulivat lahkokellarista samaan tuttauun tapaan sairaalta uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -tollilta. Älä matki häntä!


      • suuriasiaseon
        pellavakursseillehopihop kirjoitti:

        kyllä ne tulivat sakastista vanhaan tyyliin olkiukkopappaa kohti eli älä puhu valetta tälläkään kertaa!

        Ja kyllä ne poppamiehen vauvat ovat satasella Jumalan polvella edelleenkin, siihen ei vettä eikä muminoita tarvita, he ovat täysin vailla omia syntejä eikä heillä ole kuormaa isien synneistä!


      • nouskaaaaaammmeeee
        voiherrakääkkä kirjoitti:

        Kyllä ne tulivat lahkokellarista samaan tuttauun tapaan sairaalta uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -tollilta. Älä matki häntä!

        valehteleminen on syntiä jopa siellä urkujen takanakin, huomaa se !


      • räkätirääktikääk
        suuriasiaseon kirjoitti:

        Ja kyllä ne poppamiehen vauvat ovat satasella Jumalan polvella edelleenkin, siihen ei vettä eikä muminoita tarvita, he ovat täysin vailla omia syntejä eikä heillä ole kuormaa isien synneistä!

        Raamattu ei tunne ilmaisua "Jumalan polvella" joten en tiedä mitä tarkoitat. Se on totta, että täysin ilman omia syntejä on vaavi jos toinenkin! Mutta syntinen luonto on ihan kaikilla, kuten Paavalikin opettaa. Kristuksen ympärileikkaus eli kaste ja usko ovat lääkkeitä siihen.


      • älävalehtelekääkkää
        räkätirääktikääk kirjoitti:

        Raamattu ei tunne ilmaisua "Jumalan polvella" joten en tiedä mitä tarkoitat. Se on totta, että täysin ilman omia syntejä on vaavi jos toinenkin! Mutta syntinen luonto on ihan kaikilla, kuten Paavalikin opettaa. Kristuksen ympärileikkaus eli kaste ja usko ovat lääkkeitä siihen.

        Siinä lahkokellarissa voi ottaa tuon linkin auki https://keskustelu.suomi24.fi/t/15214060/arka-tunto-kasteasian-edessa JA KATSOA KUKA KIRJOITTI 19.4. klo 13:18 nimiemrkillä "haisooko" ja mitä rumia sanoja siueltä tuli. Katso ihan itse. Se oli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa.


      • nouskaammeejoo

    • mitenonasianlaitama

      kuka tämän kirjoitti tai lähetti?

      "Voi kuinka hoopoja on uudestikastajauskovaiset vai onko ne uskovia ollenkaan? Ei voi kuin nauraa tuolle typeryydelle, josta paras esimekki on tuo omassa oksennuksessaan rypevä kääkkä

      Kun mitään henkeä ei ole, kun mitään järkeä aikä älliä niin veivataan tuota synnitöntä ihmistä ja uskotellaan että voi pelastua ilman uskoakin eikä Jeesusta tarvita mutta uudestikaste kuulemma tarvitaan. Tuomoseen hapatukseen ei kukaan kristitty mene mukaa. Kaikki Raamatun kohdat puhuu tuollaista opetusta vastaan.

      Tuomosen yhen säälittävän kääkän märinöillä ei ole pennin vertaa merkitysstä ihan sama montako lastia sitä kaljaa on virosta hankittu

      Kristillisellä kasteella taas on selvä merkitys, olipa kasteen saaja minkä ikäinen tahansa"

      kuuluuko tuollainen revittely Jeesuksen seuraajan olemukseen?'?

      kyllä tai ei?

      • näinonasianlaitama

        Siinä on paljon asiaa. Ja vastaus kysymykseesi: Kyllä sikäli kun viesti, johon tuo vastaus on, on sopii Jeesuksen seuraajan olemukseen.

        Osaako pappa sanoa kuka kirjoitti:

        "kummit auttoi alkuun parilal röyhtääsyllä! "

        Selvisikö sinulle rumien sanojen lähde? Hyvä että selvisi


      • hiphiphei
        näinonasianlaitama kirjoitti:

        Siinä on paljon asiaa. Ja vastaus kysymykseesi: Kyllä sikäli kun viesti, johon tuo vastaus on, on sopii Jeesuksen seuraajan olemukseen.

        Osaako pappa sanoa kuka kirjoitti:

        "kummit auttoi alkuun parilal röyhtääsyllä! "

        Selvisikö sinulle rumien sanojen lähde? Hyvä että selvisi

        Onneksi täällä kaikki kirjoitettu jää muistiin niin vanhoja asioita voi penkoa aina uudestaan.


      • sääliksikäy
        näinonasianlaitama kirjoitti:

        Siinä on paljon asiaa. Ja vastaus kysymykseesi: Kyllä sikäli kun viesti, johon tuo vastaus on, on sopii Jeesuksen seuraajan olemukseen.

        Osaako pappa sanoa kuka kirjoitti:

        "kummit auttoi alkuun parilal röyhtääsyllä! "

        Selvisikö sinulle rumien sanojen lähde? Hyvä että selvisi

        Niin onko raskasta todeta mistä nimittelyviesti tuli, ottaako ihan sytämen seutruvilta vai joko on paatumus sitä luokkaa ettei ota yhtään mistään!?

        menkää johonkin kursseille jossa opetetaan mikä ero on corollalla ja sen kuskilla.


      • säälittävävanhustuo
        sääliksikäy kirjoitti:

        Niin onko raskasta todeta mistä nimittelyviesti tuli, ottaako ihan sytämen seutruvilta vai joko on paatumus sitä luokkaa ettei ota yhtään mistään!?

        menkää johonkin kursseille jossa opetetaan mikä ero on corollalla ja sen kuskilla.

        Voi pappa kun nimittelet koko ajanihmisiä täällä, joten otapa itteäs niskasta kiinni ja lopeta puhe corolloista ja poppamiehen vaaveista ja yritä jotenkin Raamatun sanalla oppejas todistella. Mutta röyhtäys puheet ottaa omalle tunnolles, vai?


      • melekostamenoa
        säälittävävanhustuo kirjoitti:

        Voi pappa kun nimittelet koko ajanihmisiä täällä, joten otapa itteäs niskasta kiinni ja lopeta puhe corolloista ja poppamiehen vaaveista ja yritä jotenkin Raamatun sanalla oppejas todistella. Mutta röyhtäys puheet ottaa omalle tunnolles, vai?

        Toivottavasi synnintunto hänellä on vielä jäljellä kun huomaa ettei puhunut corollasta vaan kuskeista...


      • silmätauki
        säälittävävanhustuo kirjoitti:

        Voi pappa kun nimittelet koko ajanihmisiä täällä, joten otapa itteäs niskasta kiinni ja lopeta puhe corolloista ja poppamiehen vaaveista ja yritä jotenkin Raamatun sanalla oppejas todistella. Mutta röyhtäys puheet ottaa omalle tunnolles, vai?

        Mitä te Raamatun sanasta muka välitätte sen enempää kuin lutterinne koskaan välitti !

        Te löydätte vaavin kastetta joka paikasta vaikka siitä ei ole pieneintäkään viitettä koko kirjassa.

        eli otappas itteäs kiinni jostain niskaa tuskin löytyykään, mutta jostain ja ala lukea Kirjaa joskus ilman lutterin laseja.

        mitä tulee röyhtäilyyn niin luuletko ettei kummit siellä systeemissänne röyhtäile koskaan, kyllä tai ei?


      • silmätaukipappa
        silmätauki kirjoitti:

        Mitä te Raamatun sanasta muka välitätte sen enempää kuin lutterinne koskaan välitti !

        Te löydätte vaavin kastetta joka paikasta vaikka siitä ei ole pieneintäkään viitettä koko kirjassa.

        eli otappas itteäs kiinni jostain niskaa tuskin löytyykään, mutta jostain ja ala lukea Kirjaa joskus ilman lutterin laseja.

        mitä tulee röyhtäilyyn niin luuletko ettei kummit siellä systeemissänne röyhtäile koskaan, kyllä tai ei?

        Meille Raamattu on Jumalan Sanaa ja siksi sitä siteeraamme, mutta sulla tuntuu aiheuttavan aina raivoa kun Raamatun Sanaa täällä jaetaan. Myös Luther piti Raamattua ylimpänä auktoriteettina. Samaa ei voi sanoa ukastajista.

        Enkä löydä uudestikastetta mistään Raamatusta.

        Otapas siis itteäs niskasta kiinni ja lue mitä kasteesta ja muutenkin Raamatussa opetetaan.

        Huomaatko miten koko ajan vaihdat puheenaihetta. Selviskö sulle kuka niitä rumia sanoja jakeli 19.4.????


      • räkätirääk
        silmätaukipappa kirjoitti:

        Meille Raamattu on Jumalan Sanaa ja siksi sitä siteeraamme, mutta sulla tuntuu aiheuttavan aina raivoa kun Raamatun Sanaa täällä jaetaan. Myös Luther piti Raamattua ylimpänä auktoriteettina. Samaa ei voi sanoa ukastajista.

        Enkä löydä uudestikastetta mistään Raamatusta.

        Otapas siis itteäs niskasta kiinni ja lue mitä kasteesta ja muutenkin Raamatussa opetetaan.

        Huomaatko miten koko ajan vaihdat puheenaihetta. Selviskö sulle kuka niitä rumia sanoja jakeli 19.4.????

        Ei kääkkä mitään Raamattua arvosta. Kun se höpisee aina noista vaaveista ja poppamiehistä eikä vaivaudu perehtymään Jeesuksen ja apostolien opetukseen.


      • entiedä
        silmätaukipappa kirjoitti:

        Meille Raamattu on Jumalan Sanaa ja siksi sitä siteeraamme, mutta sulla tuntuu aiheuttavan aina raivoa kun Raamatun Sanaa täällä jaetaan. Myös Luther piti Raamattua ylimpänä auktoriteettina. Samaa ei voi sanoa ukastajista.

        Enkä löydä uudestikastetta mistään Raamatusta.

        Otapas siis itteäs niskasta kiinni ja lue mitä kasteesta ja muutenkin Raamatussa opetetaan.

        Huomaatko miten koko ajan vaihdat puheenaihetta. Selviskö sulle kuka niitä rumia sanoja jakeli 19.4.????

        Missä on 19.4 viesti en löydä sellaista?

        enkä ole mitään kirjoittnut haisooko nikillä, se on vieras asia.


      • nyttarkkanasinäkin

      • outojauskovia
        räkätirääk kirjoitti:

        Ei kääkkä mitään Raamattua arvosta. Kun se höpisee aina noista vaaveista ja poppamiehistä eikä vaivaudu perehtymään Jeesuksen ja apostolien opetukseen.

        Miksi sanot toista kirjoittajaa kääkäksi, eikös se ole rumaa sellainen?


      • mikähänolisi
        outojauskovia kirjoitti:

        Miksi sanot toista kirjoittajaa kääkäksi, eikös se ole rumaa sellainen?

        jäi pois kysyä että sanotko myös kirkkosi urkuria ja pappia kääkäksi, jos on naispappi, kuinka häntä nimittelet, uskallatko kertoa?


      • näinonasianlaitama
        nyttarkkanasinäkin kirjoitti:

        Katopa tu linkki:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15214060/arka-tunto-kasteasian-edessa

        Sieltä löytyy! Et sinä kirjoittanut vaan hengenheimolaisesi kijoitti ja katsopas mitä kirjoitti!

        minulla ei ole täällä mitään heimolaisia koska yhtään ketään en tunne, en myöskään voi tietää mitään kenestäkään.


      • räkätirääk
        näinonasianlaitama kirjoitti:

        minulla ei ole täällä mitään heimolaisia koska yhtään ketään en tunne, en myöskään voi tietää mitään kenestäkään.

        Sinua sanotaan kääkäksi koska olet vanha katkera mies, tai niin olet antanut ymmärtää. Jos haluat niin voin kutsua sinua vaikka Pekaksi :DD

        Yhtään katkeraa urkuria tai naispappia en ole vielä tavannut.


      • tarkkaavaisuus
        räkätirääk kirjoitti:

        Sinua sanotaan kääkäksi koska olet vanha katkera mies, tai niin olet antanut ymmärtää. Jos haluat niin voin kutsua sinua vaikka Pekaksi :DD

        Yhtään katkeraa urkuria tai naispappia en ole vielä tavannut.

        Oli heimolaisia tei ei, niin hyvä että nyt näit kyseisen viestin ja uskon että tunnistit sen kirjoittajan.


    • jokineitäsmää

      JOS lutteri piti Raamattua ylinmpänä auktoriteettinään, niin kuinka voidaan käsittää hänen kauheat puheensa aikalaisistaan juutalaisista jotka alkeellinenkin Raamatun lukija toteaa Jumalan kansaksi ja valinnaksi, ja kuinka kukaan uskovainen voi vainota USKOVIA elinkumppaneitaan kuolemaan asti !

      • kaikkieitäsmää

        Jos yhtään historiaan olet perehtynyt, niin Lutherhan laittoi Raamatun kaiken edelle. Paavinkin kuulusteluissa hän sanoi että jos on erehtynyt niin näyttäkää Raamatusta.

        Tämä on erittäin hyvä kysymys ja toivon että mietit sitä myös omalla kohdallasi:

        " kuinka kukaan uskovainen voi vainota USKOVIA elinkumppaneitaan kuolemaan asti "


      • vainoojalle
        kaikkieitäsmää kirjoitti:

        Jos yhtään historiaan olet perehtynyt, niin Lutherhan laittoi Raamatun kaiken edelle. Paavinkin kuulusteluissa hän sanoi että jos on erehtynyt niin näyttäkää Raamatusta.

        Tämä on erittäin hyvä kysymys ja toivon että mietit sitä myös omalla kohdallasi:

        " kuinka kukaan uskovainen voi vainota USKOVIA elinkumppaneitaan kuolemaan asti "

        Eihän se ole vainoamista, jos yrittää oikaista noiden vauvakastefanaatikkojen harha-oppisia käsityksiä.
        Luther näytti mallia vainoamisesta, kun käski tappaa anabaptisteja.Siinä hän laittoi omat harhaiset käsityksensä Raamatun edelle.


      • inttäjäeksyttäjälle
        vainoojalle kirjoitti:

        Eihän se ole vainoamista, jos yrittää oikaista noiden vauvakastefanaatikkojen harha-oppisia käsityksiä.
        Luther näytti mallia vainoamisesta, kun käski tappaa anabaptisteja.Siinä hän laittoi omat harhaiset käsityksensä Raamatun edelle.

        Joo ei se ole vainoamista että sanoo oman mielipiteensä ja näkemyksensä Raamatusta. Et vain ole onnistunut perustelemaan Raamatulla yhtään luterilaistenharhaoppia, kun taas uudestikastajien harhaoppeja on Raamatulla perusteltu liukuhihnalla


      • ohojopaspomppaa
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Joo ei se ole vainoamista että sanoo oman mielipiteensä ja näkemyksensä Raamatusta. Et vain ole onnistunut perustelemaan Raamatulla yhtään luterilaistenharhaoppia, kun taas uudestikastajien harhaoppeja on Raamatulla perusteltu liukuhihnalla

        höpönlöpön Raamatussa ei ole vähääkään tukea vauvan kasteille siinä ei paljoa aikaa tarvita sen toteamiseen.
        Se taas että sen saa uppoamaan umpisokean päähän siihen menee aikaa!


      • pomppataas
        ohojopaspomppaa kirjoitti:

        höpönlöpön Raamatussa ei ole vähääkään tukea vauvan kasteille siinä ei paljoa aikaa tarvita sen toteamiseen.
        Se taas että sen saa uppoamaan umpisokean päähän siihen menee aikaa!

        Raamatussa on selvä tuki niin vauvojen, lasten kuin aikuistenkin kastamiseen ja sen näkee jokainen joka ei väitä Kristuksen käskyjä mukakäskyksi tai Raamatun tekstejä Lutterin väännöksiksi. Vain umpiseoka voi tomia noin ja hylätä Raamatun Sanan.

        Raamatussa eii ole mitään tukea uudestiaksteelle.


      • taaspomppasi
        pomppataas kirjoitti:

        Raamatussa on selvä tuki niin vauvojen, lasten kuin aikuistenkin kastamiseen ja sen näkee jokainen joka ei väitä Kristuksen käskyjä mukakäskyksi tai Raamatun tekstejä Lutterin väännöksiksi. Vain umpiseoka voi tomia noin ja hylätä Raamatun Sanan.

        Raamatussa eii ole mitään tukea uudestiaksteelle.

        "pomppataas" taisi taas pompata väärin:
        "Raamatussa on selvä tuki niin vauvojen, lasten kuin aikuistenkin kastamiseen"

        Raamatussa on tuki vain USKOVIEN KASTEELLE, eikä iän, ihonvärin tai kansallisuuden perusteella.
        Miksihän nuo fanaatikot eivät tajua näin selvää asiaa?

        "Joka USKOO ja kastetaan, pelastuu"!!!!


      • johanpomppasi
        taaspomppasi kirjoitti:

        "pomppataas" taisi taas pompata väärin:
        "Raamatussa on selvä tuki niin vauvojen, lasten kuin aikuistenkin kastamiseen"

        Raamatussa on tuki vain USKOVIEN KASTEELLE, eikä iän, ihonvärin tai kansallisuuden perusteella.
        Miksihän nuo fanaatikot eivät tajua näin selvää asiaa?

        "Joka USKOO ja kastetaan, pelastuu"!!!!

        Raamatussa on selvä Jeesuksen ohje tehdä kaikista kansoista opetuslapsia kastamalla ja opettamalla. Vauvat kuuluvat kansoihin.. Miksei tuuo fanaatikko usko noin selvää asiaa? Raamatussa ei ole erikseen käskyä kastaa uskovia tai uskoontulleita tai uskonsa tunnustavia, eikä sanaa "uskovien kaste" siellä esiinny. Siellä puhutaan vain kasteesta.

        Mikseihän tuo fanaatikko usko omaa siteeraustaan:"Joka USKOO jaKASTETAAN, pelastuu". Siis kaste pelastaa yhdessä uskon kanssa!!!


    • näilläkesääkohti

      Onni on siinä että luterilaisuus katoaa hiljalleen ajattelevien ihmisten keskuudesta, eihän kukaan voi kuvitella vauvan olevan kadotettu ilman ihmisten tekemiä temppuja!!

      Terve Raamatunmukainen oppi sensijaan menestyy suurella intensiivillä varsinkin aasian maissa, joissa kyllä on ollut omat "jumalansa" ja niihinkin on petytty pitkällä intervallilla.

      siihen oppiin ei kuulu vauvojen pirskottelu eikä hätäkastaminen kaikenlaisine temppuineen, vaan evankeliumin saavuttaessa kuulevat korvat ihmispolo kääntyy pois jumalattomalta tieltään ja alkaa huutaa avuksi Herran Nimeä joka uudestisynnyttää elävään toivoon Sanan mukaan.

      • kesätuleepian

        Onni on että uudestikastajien harhat on siirtymässä oikeiden kristityjen tieltä pois, eihän kukaan täysjärkinen kristitty voi kuvitella että ihminen olisi synnitön ja pelastuvan ilman Jeesusta.

        Itsekin san vasta kuulla miten luterilaisten tekemä lähetystyö on saanut paljon uusia kristtiyjä niin Aasiassa kuin Afrikassakin mutta yhtään uudestikastetta en kuullut siellä suoritettavan ja sellainen pelleily on onneksi jäämässä pois.

        Ja terveesen oppiin kuului Kristuksen käskyn mukaisesta kastaa ja opettaa, eikä mitään uudestikastetemppuja tai symbolietoollisia, vaan kun evankeliumi tavoitaa ihmisen, niin hän tajuaa olevansa syntinen ja tarvitsevansa armoa ja Jeesusta joka yksin on pelastajana, ekä kukaan julista että sellaisenaan pelastuu. Kun Jumalan Sanan koskettaa ihmistä, hän ei ikinä nimittele Jeesuksen asettamaa kastetta tempuksi ja kristityt kastavat myös pieniä lapsiaankin kuten asiaan kuuluu


    • kesätuleeonneksi

      Onneksi ei tarvi kuunnella omassa seurakunnasa mitään ukastajien synnittömyysoppja. Sellaiset opit on kasrvakorvan keksintöä!

    • kesäkorea

      Yhyään ihmistä ei uudestikastettu Raamatussa, minkä näkee jo 5 vuotiaskin jo lukea osaa

    • mitessenyton

      Mites se nyt on poppamiehen vaavit on jo Jumalan polvella niin miksei poppamieskin ole? Millläs polvella se poppamies istuu?

    • kesäntulontietää

      Onneksi Jeesus tietää paremmin asiat kuin uudestikastefanit

    • kukatietää

      Niin miksi ukastajat edes tekis lähetystytä kun ihminen pelastuu sellaisenaan ilman uskoa? Sehän on sitten turhaa. Nii ja Jeessuken käskyistä kun nuo ei välitä niin eikai sitä syytä ole, kuka tietää?

    • kesäeiautakaikkia

      Montakohan uudestikastajaa on tehnyt tänään parannuken ja lähtenyt seuraamaan Jeesusta? Villi veikkaukseni: nolla

      • kokonaisluvutkunniaan

        Mahdollisesti nolla, sillä muuta kokonaislukua ei ole ennen ykköstä.


    • kesäaurinkopaistaa

      Oliko nyt niin että vauva on eri asia kuin lapsi? Jos Jeesus siunasi lapsia niin meinaako se sitä että vauvoja saa siunata?

      • saaollaRaamatullinen

        kaiken ikäsiä on hyvä siunata j a paremminkin toivottaa heille Jumalan siunausta!

        ihan Raamatun ohjeen mukaan. niin Jeesuskin teki.


      • kesäaurinkopaistaa
        saaollaRaamatullinen kirjoitti:

        kaiken ikäsiä on hyvä siunata j a paremminkin toivottaa heille Jumalan siunausta!

        ihan Raamatun ohjeen mukaan. niin Jeesuskin teki.

        Missä JEesus siunasi "kaikeinikäisiä"???? Eihän apostolit siunanneet vauvoja.


      • armasaika
        kesäaurinkopaistaa kirjoitti:

        Missä JEesus siunasi "kaikeinikäisiä"???? Eihän apostolit siunanneet vauvoja.

        Luulen että siunasi vauvojakin mutta Ramattu ei siitä kerro. Voisiko ollakin niin ettei ihan kaikkea Raamattu mainitse?


      • mitessenyton
        armasaika kirjoitti:

        Luulen että siunasi vauvojakin mutta Ramattu ei siitä kerro. Voisiko ollakin niin ettei ihan kaikkea Raamattu mainitse?

        Missäs ne apostolit vietti joulua, voiko joku näyttää kohdan? Apostolinen esimerkki tarvitaan tähänkin vai tarvitaako, kuka tietää?


      • liperitkinoliheillä
        mitessenyton kirjoitti:

        Missäs ne apostolit vietti joulua, voiko joku näyttää kohdan? Apostolinen esimerkki tarvitaan tähänkin vai tarvitaako, kuka tietää?

        No ei ne joulua vietelleeet mutta olivat kovia poikia kyllä rippikoulua pitämään, ellen väärin muista!
        ja tunnustivat yhteen ääneen syntinsä joka aamu papin nuotilla, vai oliko se joku muu touhu..!?


      • räkätirääk
        liperitkinoliheillä kirjoitti:

        No ei ne joulua vietelleeet mutta olivat kovia poikia kyllä rippikoulua pitämään, ellen väärin muista!
        ja tunnustivat yhteen ääneen syntinsä joka aamu papin nuotilla, vai oliko se joku muu touhu..!?

        Missäs kohtaa tuo tapahtui, annatko Raamatun jakeet? iksi apostolit ei viettänyt joulua, onko se lutterin keksinötä, kuka tietää?

        Hyvä jos syntinsä tunnustiva, sillä se kuuluu kristityn vaellukseen.


    • saamuistellaihanite

      Oho kokeilin kepillä kevätjäätä ja kylläpä on ympäripyöreä päivystys sakastin ovella kaiken aikaa !!??
      Hyvää jankkausintoa vaan sinne kevätkursseille edelleen, mutt aoppikaa jotain Raamatuskain ja samalla historiaa kannattaa avoimin silmin lukea.

      lutterin vainovuosiinkin kannattaa pysähtyä.

      j a pieni muistinvirityskysymys kesän kynnykselle: miksi suomesta karkotettiin ihmisiä ja kuka oli toimeenpanija!?

      • muisteluvirkistää

        Kokeilin kepillä lahkokellarin ovea ja siellä pari katkeraa ukastajaa päivystää siinä kastealtaan vieressä valmiina suorittamaan uudestikasteita. Minkähänlaisia kevätkursseja pitää käyäsä että saa päivystää kastealtaan vieressä?

        Perehdyin juuri lutterin vainovuosiin ja paavi tuntui kovasti vainoavan lutteria, jännä juttu sillä eihän paavi ollut uudestikastaja?

        Karkotettiinko suomasta ihmisiä? Oliko syynä kentes se, ettei uudestikastetta kukaan löytänyt Raamatusta? Vai se, ettei löytänyt symboolliehtoollisia sieltä? Kukaa tietää? Vai se että pitäytyi yhdessä kasteessa. Kuka tietää milloin seurava karkotusaalto tulee kun ukastajat valtaan pääsee, tosin siihen voi mielä mennä aikaa kun ei etes veroa makseta noille poloille hihihhh


      • hyvätietäätämäkin
        muisteluvirkistää kirjoitti:

        Kokeilin kepillä lahkokellarin ovea ja siellä pari katkeraa ukastajaa päivystää siinä kastealtaan vieressä valmiina suorittamaan uudestikasteita. Minkähänlaisia kevätkursseja pitää käyäsä että saa päivystää kastealtaan vieressä?

        Perehdyin juuri lutterin vainovuosiin ja paavi tuntui kovasti vainoavan lutteria, jännä juttu sillä eihän paavi ollut uudestikastaja?

        Karkotettiinko suomasta ihmisiä? Oliko syynä kentes se, ettei uudestikastetta kukaan löytänyt Raamatusta? Vai se, ettei löytänyt symboolliehtoollisia sieltä? Kukaa tietää? Vai se että pitäytyi yhdessä kasteessa. Kuka tietää milloin seurava karkotusaalto tulee kun ukastajat valtaan pääsee, tosin siihen voi mielä mennä aikaa kun ei etes veroa makseta noille poloille hihihhh

        Muistelin myös tässä Parhamia. muistaako kukaan mitä hän teki?


      • onniinhyvätietää
        hyvätietäätämäkin kirjoitti:

        Muistelin myös tässä Parhamia. muistaako kukaan mitä hän teki?

        Itse en tunnne mutta luulen että ukastajat tuntee tämän sankarinsa paremmin. Vaikka en tiiä tahtoisivatko tuntea :DD


    • heittäkäätutitjohiirelle

      Yks kysymys vielä, että ette te kai sentään nuku samassa punkassa koko porukka, kun aina olette samaan aikaan joka paikassa, se on hiukan outoa!?

      mutta outoa se on muutenkin tuo vauvojen pakkokäännytystouhu eli menee se siinä ohessa.

      • räkätirääk

        Mites se nyt on, missä apostolit keskusteli eri palstoilla, voiko joku näyttää kohdan? Ei täällä muita veljiä kyllä vielä näy, mutta ehkä tulevat kohta. Kuka tietää? Yksi katkera uudestikastaja on näköpiirissä. Ja pakkokäännytyksestä puheen ollen, miksihän naapurin kakaroita viedään väkisin ukastajien kokoukseen? Meillä taas vaivoja ei käännytetä vaan heidät kastetaan.


      • eikaiseinttäjätule
        räkätirääk kirjoitti:

        Mites se nyt on, missä apostolit keskusteli eri palstoilla, voiko joku näyttää kohdan? Ei täällä muita veljiä kyllä vielä näy, mutta ehkä tulevat kohta. Kuka tietää? Yksi katkera uudestikastaja on näköpiirissä. Ja pakkokäännytyksestä puheen ollen, miksihän naapurin kakaroita viedään väkisin ukastajien kokoukseen? Meillä taas vaivoja ei käännytetä vaan heidät kastetaan.

        Luuletteko että joku tulee kohta kahvitauolla tänne ilkkumaan "teilläkö niitä vaivoja kastetaan." Kuka tietää?


      • räkättirastaalle
        räkätirääk kirjoitti:

        Mites se nyt on, missä apostolit keskusteli eri palstoilla, voiko joku näyttää kohdan? Ei täällä muita veljiä kyllä vielä näy, mutta ehkä tulevat kohta. Kuka tietää? Yksi katkera uudestikastaja on näköpiirissä. Ja pakkokäännytyksestä puheen ollen, miksihän naapurin kakaroita viedään väkisin ukastajien kokoukseen? Meillä taas vaivoja ei käännytetä vaan heidät kastetaan.

        Hmnnn
        " Meillä taas vaivoja ei käännytetä vaan heidät kastetaan. "

        Lähteekö ne vaivatkin kastamalla? Ihmeellinen teho tuolla taikavedellä.


      • hihhhahheh
        räkättirastaalle kirjoitti:

        Hmnnn
        " Meillä taas vaivoja ei käännytetä vaan heidät kastetaan. "

        Lähteekö ne vaivatkin kastamalla? Ihmeellinen teho tuolla taikavedellä.

        Hih, arvasin että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tulee märisemään kirjoitusvirheistä, hihih! Uudestikastajat uskovat taikavesiin, me kristityt Jumlaan Sanaan. Siinäpä ero.


      • Hmnnn
        hihhhahheh kirjoitti:

        Hih, arvasin että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tulee märisemään kirjoitusvirheistä, hihih! Uudestikastajat uskovat taikavesiin, me kristityt Jumlaan Sanaan. Siinäpä ero.

        Hmnnn

        Eikä ollut vaikea arvata. Taikavedet kai pistävät hänet tekemään moista.


      • kohtauusiliitto
        hihhhahheh kirjoitti:

        Hih, arvasin että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa tulee märisemään kirjoitusvirheistä, hihih! Uudestikastajat uskovat taikavesiin, me kristityt Jumlaan Sanaan. Siinäpä ero.

        Jumlaan Sana on todella outo juttu.

        ja sitä kruunaa Hih ! ei ole vaikeaa arvata onko jo ripille päästy.


      • uusiliittovoimasssa
        kohtauusiliitto kirjoitti:

        Jumlaan Sana on todella outo juttu.

        ja sitä kruunaa Hih ! ei ole vaikeaa arvata onko jo ripille päästy.

        On kai se Jumalan Sana outo juttu sulle kun sitä et lue! Minulle se on tuttu! Ja tottavie ripille on päästy!


      • nostanhattuani
        uusiliittovoimasssa kirjoitti:

        On kai se Jumalan Sana outo juttu sulle kun sitä et lue! Minulle se on tuttu! Ja tottavie ripille on päästy!

        Arvostan kuitenkin sitä että papparainen myöntää että Jumalan Sana on hänellä outo jutt. Siksi hän niin ulalla asioista onkin.


      • merkillinentapaus
        uusiliittovoimasssa kirjoitti:

        On kai se Jumalan Sana outo juttu sulle kun sitä et lue! Minulle se on tuttu! Ja tottavie ripille on päästy!

        Niipäs!
        ripille pääsee rippiputken läpi ryömimällä vaikka ateisti!

        vain lutterin kirkossa sellainen on mahdollista eli kamala juttu on!

        Jumlaata en todellakaan tunne. kuulostaa hindujen jutuilta,... tiedä sitten.


      • nostanhattuani
        merkillinentapaus kirjoitti:

        Niipäs!
        ripille pääsee rippiputken läpi ryömimällä vaikka ateisti!

        vain lutterin kirkossa sellainen on mahdollista eli kamala juttu on!

        Jumlaata en todellakaan tunne. kuulostaa hindujen jutuilta,... tiedä sitten.

        Ripille voi päästä kuka vain, jopa uudestikastaja, joka ei paljon atesitista eroa. Kuulamma uudestikastellekin voi päästä kuka vain, sanoo vvain ettei ole kastettu tai valehtelee tulleensa uskoon, kuten moni ukastaja on tehnyt.

        JA HIENOA ETTÄ TUNNUSTAT ETTET TUNNE JUMALAA!

        Kiitän ja kumarran rehellisyydestäsi. Kehoitan lukemaan Jumalan Sanaa, jossa Hän itsensä ilmoittaa!


    • kummiteikummittele

      Raamattu kehoittaa mm, "totuta poikanen tiensä suuntaan, niin ei hän siitä vanhanakaan poikkea"!

      siksi niitä naapurin kakaroita viedään evankeliumin kuuloon, kun usko tulee kuulosta, ei päijänteen vesidesistä kuten noilla kolmosilla vaikuttaa olevan.

      turhaan touhuilevat kaikenlaista, ja ihme ja kumma kun kansa kuluttaa yli kymmenen litraa viinaa alkaen 15 ikävuodesta, eli rippiporukkaa on jo laskuissa mukana.

      onneksi kukaan kummeista ei ole siinä laskussa, hehän ovat syvästi uskovaisia, eikö vain olekkin niin.

      heikko on vauvakasteen teho, eli plusmiinus nollan tietämillä jos ei oikeinkin paljon mene pakkaselle.

      • räkätirääk

        Eikö evankeliumin kuulo olekaan vapaaehtoista???? Miksi ukastajt PAKOTTAA lapsiaan sinne? Eikö TUO OLE käännytystä? Silkkaa pakkokäännytystä. Usko tulee kuulosta, paitsi uudestikastajilla se tulee kuulemma veden mukana. Mutta ei meillä kristityillä.

        Ja sitten pappa pääsi lempiaheeseensa viinaan! Onkos viron reissu taas tiedossa? Lähteekö sinne ihan uudestikastajien oma bussi?

        Kasteen teho on Jumalan sanan varssa, joten siitä ei kannata enempää puhua. Uudestikasteen teho on nolla koska se on ihmisen teko ja ihmsien teot ovat Jumaln edessä nolla!


      • eipakkoa
        räkätirääk kirjoitti:

        Eikö evankeliumin kuulo olekaan vapaaehtoista???? Miksi ukastajt PAKOTTAA lapsiaan sinne? Eikö TUO OLE käännytystä? Silkkaa pakkokäännytystä. Usko tulee kuulosta, paitsi uudestikastajilla se tulee kuulemma veden mukana. Mutta ei meillä kristityillä.

        Ja sitten pappa pääsi lempiaheeseensa viinaan! Onkos viron reissu taas tiedossa? Lähteekö sinne ihan uudestikastajien oma bussi?

        Kasteen teho on Jumalan sanan varssa, joten siitä ei kannata enempää puhua. Uudestikasteen teho on nolla koska se on ihmisen teko ja ihmsien teot ovat Jumaln edessä nolla!

        Eikös lasten pitäisi han itse päättää haluavatko Sanan kuuloon mennä? Pakottaako Jumala heidät kuulemaan Sanaa? Entä jos eivät tahdo? Auttaako se,että väkisin kannetaan autoon? Siinäkö se ukastajien käännytysmetodi on???


      • kukatietää
        eipakkoa kirjoitti:

        Eikös lasten pitäisi han itse päättää haluavatko Sanan kuuloon mennä? Pakottaako Jumala heidät kuulemaan Sanaa? Entä jos eivät tahdo? Auttaako se,että väkisin kannetaan autoon? Siinäkö se ukastajien käännytysmetodi on???

        Onkos siunauksen teho nolla, jos lapsi ei tulekaan uskoon van elää erillään Jeesuksesta? Siunasko Jumala vääriin vai oliko siunaajasetä vain huono siunaaja, kuka tietää? Onko silloin siunauksen teho nolla, kuka tietää?


      • taasihanilmaistavaloa
        kukatietää kirjoitti:

        Onkos siunauksen teho nolla, jos lapsi ei tulekaan uskoon van elää erillään Jeesuksesta? Siunasko Jumala vääriin vai oliko siunaajasetä vain huono siunaaja, kuka tietää? Onko silloin siunauksen teho nolla, kuka tietää?

        siunaaminen on Raamatullista, siinä ei ketään sanota tulevan miksikään, ei liitet' mihinkään systeemiin eikä sanota että siitä tuli Jumalan lapsi, kuten jotkut sanoo mm vauvan kasteen kohdalla, vaan pyydetään Jumalan tahdon toteutumista kohteen kohdalle.

        silloin on typerää kysyä oliko siunauksen teho nolla vaiko sata, mutta teiltä nyt tulee vaikka kuinka hoopoja komennetteja kun kerran uudestisyntymästä ei ole hajuakaan eikä näköjään kristillisistä käytännöistäkään.


      • rätirääk
        taasihanilmaistavaloa kirjoitti:

        siunaaminen on Raamatullista, siinä ei ketään sanota tulevan miksikään, ei liitet' mihinkään systeemiin eikä sanota että siitä tuli Jumalan lapsi, kuten jotkut sanoo mm vauvan kasteen kohdalla, vaan pyydetään Jumalan tahdon toteutumista kohteen kohdalle.

        silloin on typerää kysyä oliko siunauksen teho nolla vaiko sata, mutta teiltä nyt tulee vaikka kuinka hoopoja komennetteja kun kerran uudestisyntymästä ei ole hajuakaan eikä näköjään kristillisistä käytännöistäkään.

        Mutta menikös sse pyyntö hukkaan jos lapsesta ei tule uskovaa? Oliko siunaaja huono vai epäonnistuko Jumala siunatessaan vai oloko kenteiss nukahtanut? Oliko siunaus silloin arvoton?

        Ihan yhtä hölmöä kuin kysellä siunasuken arvoa on kysellä kasteen arvoa tai epäonnistumista, kun molemmat ovat Jumalan tekoja ja Jumalan Sanan varassa. Yhtä hökmä on arvostella tositen uudestisyntymistä mutta papalta sekin onnistuu.


      • valoakääkälle
        rätirääk kirjoitti:

        Mutta menikös sse pyyntö hukkaan jos lapsesta ei tule uskovaa? Oliko siunaaja huono vai epäonnistuko Jumala siunatessaan vai oloko kenteiss nukahtanut? Oliko siunaus silloin arvoton?

        Ihan yhtä hölmöä kuin kysellä siunasuken arvoa on kysellä kasteen arvoa tai epäonnistumista, kun molemmat ovat Jumalan tekoja ja Jumalan Sanan varassa. Yhtä hökmä on arvostella tositen uudestisyntymistä mutta papalta sekin onnistuu.

        Ei se kääkkä tiedä mitään uudestisyntymisestä kun myönsi ettei tunne Jumalaakaan. Eikä se tunne kristillisiä käytäntöjä kun nimttelee niitä tempuiksi. Lukis vaan sitä Jumalan Sanaa!


    • näinvaloatuleelisää

      Ihmisellä ei ole muuta tietä pelastukseen Raamatun mukaan kuin ottaa vastaan evankeliumin sana, tehdä parannus ja kääntyä Jeesuksen puoleen ihan vapaaehtoisesti oman kuulemisen ja tahtomisen kautta.

      sitten on kasteen vuoro ja siitä alkaa Jeesuksen seuraaminen niin opissa kuin elämässäkin.

      kaljakansa löytyy kirkon jäsenistön keskuudesta sen nyt jokainen tietää, että siitä ei ole tarpeen enempää puhua.

      yli kymmenen litraa kuluttaa nimikristitty kansa tilastojen mukaan, eli turhaan on vauvoja kasteltu, yhtään mitään merkitystä sillä ei ole mihinkään joka koskee ihmispolon Jumalasuhdetta.

      • valoalahkoon

        "Ihmisellä ei ole muuta tietä pelastukseen Raamatun mukaan kuin ottaa vastaan evankeliumin sana, tehdä parannus ja kääntyä Jeesuksen puoleen ihan vapaaehtoisesti oman kuulemisen ja tahtomisen kautta."

        Näin on ja kaste kuuluu tuohon saman syssyyn! Täällä jotkut vain väittävät että ihminen pelastuu sellaisenaan ilman kastetta ja uskoa. Hyvä että korjaat tuon harhan.

        Kaljakansa tuntuu löytyvän lähinnä ukastajista ja niistä jotka ei Jeesusta tunne, ei sillä ole väliä minkä puljun kortistossa nimi on.

        Kasteella on merkitys jumalsuhteeseen.


      • thih
        valoalahkoon kirjoitti:

        "Ihmisellä ei ole muuta tietä pelastukseen Raamatun mukaan kuin ottaa vastaan evankeliumin sana, tehdä parannus ja kääntyä Jeesuksen puoleen ihan vapaaehtoisesti oman kuulemisen ja tahtomisen kautta."

        Näin on ja kaste kuuluu tuohon saman syssyyn! Täällä jotkut vain väittävät että ihminen pelastuu sellaisenaan ilman kastetta ja uskoa. Hyvä että korjaat tuon harhan.

        Kaljakansa tuntuu löytyvän lähinnä ukastajista ja niistä jotka ei Jeesusta tunne, ei sillä ole väliä minkä puljun kortistossa nimi on.

        Kasteella on merkitys jumalsuhteeseen.

        Uudestikastajilla on myös Raamatulle vieras tie pelastua: olla oma itsensä. Thih!


      • salaoppiako
        thih kirjoitti:

        Uudestikastajilla on myös Raamatulle vieras tie pelastua: olla oma itsensä. Thih!

        Onko tuo kommenttisi jotain salattua mysteerioppia, kun ei oikein aukene enkä apteekkiin viitsi ajaa?!


      • armorikastaoppia
        salaoppiako kirjoitti:

        Onko tuo kommenttisi jotain salattua mysteerioppia, kun ei oikein aukene enkä apteekkiin viitsi ajaa?!

        Raamatun Sana ei aukane ellei sitä Pyhä Henki avaa. Siksi se on sinulle mysteerioppia eikä apteekkiin ole tarve ajaa vaan rukoilla Pyhän Hengen johdatusta jotta Sana avautuisi


      • valoaihantulvii
        valoalahkoon kirjoitti:

        "Ihmisellä ei ole muuta tietä pelastukseen Raamatun mukaan kuin ottaa vastaan evankeliumin sana, tehdä parannus ja kääntyä Jeesuksen puoleen ihan vapaaehtoisesti oman kuulemisen ja tahtomisen kautta."

        Näin on ja kaste kuuluu tuohon saman syssyyn! Täällä jotkut vain väittävät että ihminen pelastuu sellaisenaan ilman kastetta ja uskoa. Hyvä että korjaat tuon harhan.

        Kaljakansa tuntuu löytyvän lähinnä ukastajista ja niistä jotka ei Jeesusta tunne, ei sillä ole väliä minkä puljun kortistossa nimi on.

        Kasteella on merkitys jumalsuhteeseen.

        vauvan kasteella ei ole mitään merkitystä, senkin tietää jakainen terveesti uskoon tullut, evankeliumin kuulemisen kautta.

        kukaan uudestisyntynyt ei ole koskaan puhunut sanan sanaa että nyt se alkoi vaikuttaa se vauvana saatu vesitoimitus kun täytin kuuskymmenkaksivuotta ja tulin uskolle kuuliaiseksi.

        sellainen puhe on vitsi jos sen joku joskus kuulee.

        kirkon loputon rahakirstu on ainut joka on tullut täyteen niiden vuosien aikana, ja ihminen tyhjentynyt.


      • valoaSanasta
        valoaihantulvii kirjoitti:

        vauvan kasteella ei ole mitään merkitystä, senkin tietää jakainen terveesti uskoon tullut, evankeliumin kuulemisen kautta.

        kukaan uudestisyntynyt ei ole koskaan puhunut sanan sanaa että nyt se alkoi vaikuttaa se vauvana saatu vesitoimitus kun täytin kuuskymmenkaksivuotta ja tulin uskolle kuuliaiseksi.

        sellainen puhe on vitsi jos sen joku joskus kuulee.

        kirkon loputon rahakirstu on ainut joka on tullut täyteen niiden vuosien aikana, ja ihminen tyhjentynyt.

        Vauvan kasteella onsama merkitys kuin muidenkin kasteella: Krisuksen kuolemaan ja ykösnousemukseen liittäminen. Ei ikä muuta sit miksikään.

        Eikä kasta ala vaikuttamaan yhtäkkiä vuosien jäkkeen vaan kasteessa saadut lahjat ovat voimassa koko ajan, ja epäuskisella ne jää käyttämättä.

        Kukan uudestisyntynyt ei puhu että pitäis mennä uudestikastelle kun koko toimitus on Raamatun Sanan vastainen.

        Hyvä jos kirkolla on loputon rahakirstu. Toivon että ukastajilla olis kans semmonen!


      • voituotapappaa
        valoaSanasta kirjoitti:

        Vauvan kasteella onsama merkitys kuin muidenkin kasteella: Krisuksen kuolemaan ja ykösnousemukseen liittäminen. Ei ikä muuta sit miksikään.

        Eikä kasta ala vaikuttamaan yhtäkkiä vuosien jäkkeen vaan kasteessa saadut lahjat ovat voimassa koko ajan, ja epäuskisella ne jää käyttämättä.

        Kukan uudestisyntynyt ei puhu että pitäis mennä uudestikastelle kun koko toimitus on Raamatun Sanan vastainen.

        Hyvä jos kirkolla on loputon rahakirstu. Toivon että ukastajilla olis kans semmonen!

        "vauvan kasteella ei ole mitään merkitystä, senkin tietää jakainen terveesti uskoon tullut, evankeliumin kuulemisen kautta."

        Sitten et ole terveesti uskoontullut. Jokainen terveesti uskoontullut kuuntelee Jeesuksen käskyä eikä nimitä itä mukakäskyksi.


      • jaonneksiniin
        armorikastaoppia kirjoitti:

        Raamatun Sana ei aukane ellei sitä Pyhä Henki avaa. Siksi se on sinulle mysteerioppia eikä apteekkiin ole tarve ajaa vaan rukoilla Pyhän Hengen johdatusta jotta Sana avautuisi

        amerikasta ei tarvita mitään oppia, minulla on <Raamatuita on kymmeniä käännöksiä ei niistäkää ole pulaa.

        kukaan ei pelastu omana itsenään, vaan jokaisen on tehtävä parannus omista synneistään ja korjattava jumalasuhteensa Jeesuksen kautta, paitsi vauvan ei tarvitse kun sillä ei ole mitään mistä tehdä parannusta eikä tajua koko asiasta minkäänlaista.

        vauvalle vaatimus että pitäisi tulal joksikin muuksi kuin omaksi itsekseen on kamalaa taikauskoa ja paavillista humpuukia, ja onneksi mailmassa on todella paljon uskoontulleita joille tämäkin asia on avautunut. lutterin joukko on sen rinnalla pieni kioski.


      • käkätikääk
        jaonneksiniin kirjoitti:

        amerikasta ei tarvita mitään oppia, minulla on <Raamatuita on kymmeniä käännöksiä ei niistäkää ole pulaa.

        kukaan ei pelastu omana itsenään, vaan jokaisen on tehtävä parannus omista synneistään ja korjattava jumalasuhteensa Jeesuksen kautta, paitsi vauvan ei tarvitse kun sillä ei ole mitään mistä tehdä parannusta eikä tajua koko asiasta minkäänlaista.

        vauvalle vaatimus että pitäisi tulal joksikin muuksi kuin omaksi itsekseen on kamalaa taikauskoa ja paavillista humpuukia, ja onneksi mailmassa on todella paljon uskoontulleita joille tämäkin asia on avautunut. lutterin joukko on sen rinnalla pieni kioski.

        Mitäs käkätystä tuo taas on??

        " jokaisen on tehtävä parannus", " paitsi vauvan"

        Miten jokaisen on tehtävä parannus paitsi vauvojen? Ristiriitaista! Eihän silloin jokaisen tarvi tehdä parannusta!!!!

        Jeesuksen mukaan kaikkien on synnyttävä uudesti, eikä mitään ikärajoja annettu. Kaikilla on samat säännöt ja kaikki ovat samassa asemassa.

        Jos joku luulee etttä ihminen on synnitön ja kelpaava Jumaalle sellaisenaan niin semmonen on kamalaa taikauskoa jota nuo ukastajt täällä levittää eikä edes paavi usko semmoseen taikauskoon. Maailmassa on paljon uskoontulleita mutta yksikään ei opeta tuollaista synnittömyys oppeja, Nuo parhamin inttäjät on vain pieni ääripoppoo, eikä niillä ole mitään tajua koko evankeliumista


      • naurettavaasanon
        käkätikääk kirjoitti:

        Mitäs käkätystä tuo taas on??

        " jokaisen on tehtävä parannus", " paitsi vauvan"

        Miten jokaisen on tehtävä parannus paitsi vauvojen? Ristiriitaista! Eihän silloin jokaisen tarvi tehdä parannusta!!!!

        Jeesuksen mukaan kaikkien on synnyttävä uudesti, eikä mitään ikärajoja annettu. Kaikilla on samat säännöt ja kaikki ovat samassa asemassa.

        Jos joku luulee etttä ihminen on synnitön ja kelpaava Jumaalle sellaisenaan niin semmonen on kamalaa taikauskoa jota nuo ukastajt täällä levittää eikä edes paavi usko semmoseen taikauskoon. Maailmassa on paljon uskoontulleita mutta yksikään ei opeta tuollaista synnittömyys oppeja, Nuo parhamin inttäjät on vain pieni ääripoppoo, eikä niillä ole mitään tajua koko evankeliumista

        Ja varssin ikävää etti katolinen kirkko on suurempi kuin yksikää parhamin poppoo.

        Miksi sieltä amerikata tulee koko ajajn oita uusia oppeja uudestiaksteesta ja kattokaa vaikka jehovien opetusta eivät usko että Jeesus on Jumala hah!


    • kukatietää

      Äkkiä nuo ukastajien mielet muuttuu. Vasta ihminen pelastui ihan omana itsenään ilman uskoa mutta nyt kuteinkin tuntuu että parannus ja kääntyminen tarvitaan. Olisiko apteekilla jotakin tekemistä tuon muuttuvan opin kans, kuka tietää?

      • uudestiakse

        Vaatii tietysti hieman järkeä ja oikeiden johtopäätösten tekoa, jotta tajuaa sen, että pelastuksen tarvitsee vain sellainen, joka on hukkumisvaarassa ja parannuksen tarvitsee vain sellainen, joka on tehnyt syntiä.
        "kukatietää" ei ole vielä niin kehittynyt, että tajuaisi tuon.

        Hän yrittää pelastaa rannalla olevaa vauvaa vesitipan avulla.

        Tosi naurettavaa on tuon trollin sekoilu: "Miksi sieltä amerikata tulee koko ajajn oita uusia oppeja uudestiaksteesta ja kattokaa"


      • kukatietää
        uudestiakse kirjoitti:

        Vaatii tietysti hieman järkeä ja oikeiden johtopäätösten tekoa, jotta tajuaa sen, että pelastuksen tarvitsee vain sellainen, joka on hukkumisvaarassa ja parannuksen tarvitsee vain sellainen, joka on tehnyt syntiä.
        "kukatietää" ei ole vielä niin kehittynyt, että tajuaisi tuon.

        Hän yrittää pelastaa rannalla olevaa vauvaa vesitipan avulla.

        Tosi naurettavaa on tuon trollin sekoilu: "Miksi sieltä amerikata tulee koko ajajn oita uusia oppeja uudestiaksteesta ja kattokaa"

        Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat syntisen luonnon omaavia ja siksi uudestisyntymisen ja parannuksen tarvitsevia. Raamattu ei opeta, että vauvat olisivat rannalla.

        Ketään ei pelasteta vesitipan avulla, vaan Kristuksen hankkima sovitus annetaan ihmiselle henkilökohtaisesti uskon ja kasteen kautta.


      • näinsemenee
        kukatietää kirjoitti:

        Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat syntisen luonnon omaavia ja siksi uudestisyntymisen ja parannuksen tarvitsevia. Raamattu ei opeta, että vauvat olisivat rannalla.

        Ketään ei pelasteta vesitipan avulla, vaan Kristuksen hankkima sovitus annetaan ihmiselle henkilökohtaisesti uskon ja kasteen kautta.

        Vaatii vain hieman Raamatun tuntemista että huomaa että "kaikki ovat samassa asemassa" eikä muita pelastuteitä kuin Kristus anneta. Riippumatta siitä paljonko niitä syntejä on tehty, on ihmsessä itsessään syntiinelankeemuksen aiheuttama turmelus.


      • synnitönvauveli
        näinsemenee kirjoitti:

        Vaatii vain hieman Raamatun tuntemista että huomaa että "kaikki ovat samassa asemassa" eikä muita pelastuteitä kuin Kristus anneta. Riippumatta siitä paljonko niitä syntejä on tehty, on ihmsessä itsessään syntiinelankeemuksen aiheuttama turmelus.

        Eli te raukat edelleenkin elätte siinä opissa että vauva jota ei saada kastettua menee kadotukseen !

        vai onko jokin muu vaihtoehto teillä vielä hihassa?

        onneksi minulla on toisenlainen Jumala ja Jeesus jota palvelen. Hänellä on sentään sääli mailman viattominta ihmistä kohtaan toisin kuin julmalla kirkon opilla joka ei sääli ketään.

        onneksi olen kirkosta lähhtenyt jo ajat sitten enkä koskaan palaa ellei sitten taas viedä roviolle lutterin ajan malliin.


      • kellokastoistasealkoi
        kukatietää kirjoitti:

        Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat syntisen luonnon omaavia ja siksi uudestisyntymisen ja parannuksen tarvitsevia. Raamattu ei opeta, että vauvat olisivat rannalla.

        Ketään ei pelasteta vesitipan avulla, vaan Kristuksen hankkima sovitus annetaan ihmiselle henkilökohtaisesti uskon ja kasteen kautta.

        ja vauva uskoo toki yhdessä lentävän lehmän kanssa vai?

        mitä muita huvittavia pöljyyksiä opissanne on jota en ole vielä kuullut?


      • omausko
        kukatietää kirjoitti:

        Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat syntisen luonnon omaavia ja siksi uudestisyntymisen ja parannuksen tarvitsevia. Raamattu ei opeta, että vauvat olisivat rannalla.

        Ketään ei pelasteta vesitipan avulla, vaan Kristuksen hankkima sovitus annetaan ihmiselle henkilökohtaisesti uskon ja kasteen kautta.

        "kukatietää" on oikeassa. Hänkin tajuaa sen, että kaste kuuluu vain uskovalle:
        "Kristuksen hankkima sovitus annetaan ihmiselle henkilökohtaisesti uskon ja kasteen kautta."

        Siksi uskomattoman vauvan kastelu on turhaa eikä kummien olemattomalla uskolla pelasteta sivullista.


      • eikieltoa
        kellokastoistasealkoi kirjoitti:

        ja vauva uskoo toki yhdessä lentävän lehmän kanssa vai?

        mitä muita huvittavia pöljyyksiä opissanne on jota en ole vielä kuullut?

        Mutta eihän Raamatussa ole kielletty etteikö lehmä osaa lentää!


      • syntinenvauveli
        eikieltoa kirjoitti:

        Mutta eihän Raamatussa ole kielletty etteikö lehmä osaa lentää!

        Vieläkö nuo raukat luulee että ihminen on synnitön ja pelastuu ilman Jeesusta? Mutta onneksi pappa myöntää että hänellä on toinen jumala mitä plevelee, se on kyllä huomattu. Ja kääkän jumalahan ei voi antaa vauvalle uskoa, onko muita hölmöyksiä veelä?

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on oikeassa, hänkin tajuaa, ettei Jeesus käske kastamaan uskovia ja siksi vauvakin voidaan kastaa. Ja Jeesus käski kastaa ja opettaa kaikkia kansohja. Hyvä että selvisi tuokin mysteeri nyt selvisi.


      • mitessenyton
        syntinenvauveli kirjoitti:

        Vieläkö nuo raukat luulee että ihminen on synnitön ja pelastuu ilman Jeesusta? Mutta onneksi pappa myöntää että hänellä on toinen jumala mitä plevelee, se on kyllä huomattu. Ja kääkän jumalahan ei voi antaa vauvalle uskoa, onko muita hölmöyksiä veelä?

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on oikeassa, hänkin tajuaa, ettei Jeesus käske kastamaan uskovia ja siksi vauvakin voidaan kastaa. Ja Jeesus käski kastaa ja opettaa kaikkia kansohja. Hyvä että selvisi tuokin mysteeri nyt selvisi.

        Mites se nyt on kun Jeesus kuoli kaikkien ihmisten puolesta ja sitä kautta myös vauvojen puolesta niin miksi Jeesus kuoli heidänkin puolesta jos vauva pelastuu miutenkin? Eikö Jeesus tiennyt tuota?


      • eipakkoa
        mitessenyton kirjoitti:

        Mites se nyt on kun Jeesus kuoli kaikkien ihmisten puolesta ja sitä kautta myös vauvojen puolesta niin miksi Jeesus kuoli heidänkin puolesta jos vauva pelastuu miutenkin? Eikö Jeesus tiennyt tuota?

        Välillä nuo ukastajaraukat luulee että kummien usko pelastaa ja välillä että vesi pelastaa. Ne on kai unohtanut että Jeesus pelastaa. mutta ei ne kaikkia vo tietää


      • miutenkin
        mitessenyton kirjoitti:

        Mites se nyt on kun Jeesus kuoli kaikkien ihmisten puolesta ja sitä kautta myös vauvojen puolesta niin miksi Jeesus kuoli heidänkin puolesta jos vauva pelastuu miutenkin? Eikö Jeesus tiennyt tuota?

        Häh: " miksi Jeesus kuoli heidänkin puolesta jos vauva pelastuu miutenkin? Eikö Jeesus tiennyt tuota? "

        Tyhmä kysymys. Juuri siksi vauvakin on pelastettu!!! Synti on sovitettu!


      • tähsiismitä
        miutenkin kirjoitti:

        Häh: " miksi Jeesus kuoli heidänkin puolesta jos vauva pelastuu miutenkin? Eikö Jeesus tiennyt tuota? "

        Tyhmä kysymys. Juuri siksi vauvakin on pelastettu!!! Synti on sovitettu!

        Täh?

        Eivätkö aikuset sitten ole pelastettuja? Eikös syntien sovitus pidä ottaa uskolla vastaan? Sellaisenaanko pelastuu kun Jeesus on synnit sovittanut?


    • mitäluulette

      Mitä luulette, monestiko kääkän pitää hokea "vauvan kasteella ei ole mitään merkitystä" ennen kuin Raamatun Sanasta löytyy myös sellainen totetamus?

      • hihhahh

        Jositä tosi monta kertaa hokee, niin luuletteko että Jumala antaa periksi? :DDDDDDDDDDDDDDd


      • näinluulen
        hihhahh kirjoitti:

        Jositä tosi monta kertaa hokee, niin luuletteko että Jumala antaa periksi? :DDDDDDDDDDDDDDd

        Niin ne raukat vissiin luulee. Ja koska Raamatussa ei ole kieletty että lehmät osaa lentää, niin tottakai ne osaa.


    • oiaikoja

      Ja taas kevään korvalla on rippilapsia altatrit täynnä.

      Ovatko he uudestisyntyneitä nyt sitten?

      • aikapahanpistit

        Hih, vai on altatrit täynnä? Onko kääkkä taas kännissä kun ei osaa kirjoittaa. Siellä ei ainakaan ole tietoa uudestisyntymisestä!


      • mikämissämilloin
        aikapahanpistit kirjoitti:

        Hih, vai on altatrit täynnä? Onko kääkkä taas kännissä kun ei osaa kirjoittaa. Siellä ei ainakaan ole tietoa uudestisyntymisestä!

        niin niin, uskon että olet todella edistynyt pilkkaaja, mutta onko rippilapset uudestisyntyneitä, tietääkö sitä siellä systeemissä kukaan, ei ne lapset ainakaan tiedä siitä mitään ja miten ytietäisivät kun ei kukaan siitä puhu.

        kunhan konttaavat putken läpi ja plups, sieltähän se tulla tupsahti, mutt amikä tuli siinä se on ihmeellinen asia.


      • altatrit
        mikämissämilloin kirjoitti:

        niin niin, uskon että olet todella edistynyt pilkkaaja, mutta onko rippilapset uudestisyntyneitä, tietääkö sitä siellä systeemissä kukaan, ei ne lapset ainakaan tiedä siitä mitään ja miten ytietäisivät kun ei kukaan siitä puhu.

        kunhan konttaavat putken läpi ja plups, sieltähän se tulla tupsahti, mutt amikä tuli siinä se on ihmeellinen asia.

        Mitäs ne altatrit oikein on? Jokohan selvisit kännistäs. Voit miettiä ihan tykönäs sitä uudestisyntymisasiaa, koska et itsekään ymmärrä siitä tuon taivaallista niin turha kysellä muiden uudestisyntymisen perään.


    • eihyvänenaika

      heheheh antaa vauvalle uskoa.... voi herrankengät missä joukossa sitä pitääkin täällä olla !?!

      on tästä netistä jotain hyötyäkin, en olisi koskaan uskonut aiemmin että suomen maassa on ihmisiä jotka uskovat että vauva uskoo johonkin, ja vielä hullumpaa että Jumala antaa uskon vaaville ooohhh.. joka ei tiedä mistään mitään paitsi että osaa syödä eli imeä maitopaukkua, siinä kaikki ja tällainen kuulemma uskoo johonkin !?

      • eihyvääpäivää

        heh heh, niin ei uudestikastajat usko sitä että Jumala herättää uskon, vaan ukastajille usko on ihmisen päätös jota Jumala katsoo vierestä. Muta hyvä että tiedämme kaikki nyt että suomenmaassa on ihmisiä jotka uskoo Jumalan olevan kykenemätön herätämään uskon peinesäsä lapsessa, joka ei mistään tiedä ja samalla voidaan sanoa ett onpa kyvytön satujumala noilla uudestikastajilla. Ei ole väärin sanoa että lähellä ateisteja nuo säälitävät ukastajat on, ei voi muuta sanoa.


      • hihah
        eihyvääpäivää kirjoitti:

        heh heh, niin ei uudestikastajat usko sitä että Jumala herättää uskon, vaan ukastajille usko on ihmisen päätös jota Jumala katsoo vierestä. Muta hyvä että tiedämme kaikki nyt että suomenmaassa on ihmisiä jotka uskoo Jumalan olevan kykenemätön herätämään uskon peinesäsä lapsessa, joka ei mistään tiedä ja samalla voidaan sanoa ett onpa kyvytön satujumala noilla uudestikastajilla. Ei ole väärin sanoa että lähellä ateisteja nuo säälitävät ukastajat on, ei voi muuta sanoa.

        Jeesushan sanoi että "joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" mutta eihän sitä kannata niin kirjaimelliseti ottaa. Mahtoiko Jeesus puhua vain symbolisesti, hehe!

        Voi herraisä noita Sanan väärentäjiä! Oliko tuo Jeesuksen lupaus sitten "mukalupaus" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


      • eimuuta
        eihyvääpäivää kirjoitti:

        heh heh, niin ei uudestikastajat usko sitä että Jumala herättää uskon, vaan ukastajille usko on ihmisen päätös jota Jumala katsoo vierestä. Muta hyvä että tiedämme kaikki nyt että suomenmaassa on ihmisiä jotka uskoo Jumalan olevan kykenemätön herätämään uskon peinesäsä lapsessa, joka ei mistään tiedä ja samalla voidaan sanoa ett onpa kyvytön satujumala noilla uudestikastajilla. Ei ole väärin sanoa että lähellä ateisteja nuo säälitävät ukastajat on, ei voi muuta sanoa.

        "uudestikastajat ei usko sitä että Jumala herättää uskon"!!!

        Vauvanvalelijat eivät usko, että Jumala voi myös opettaa vauvaa ja siksi ovat keksineet kaikenlaisia rippikouluja ja muita apukonsteja, koska eivät luota Jumalan kykyyn! Jumala katsoo vierestä, kun lapsille yritetään takoa päähän Katekismusta.


      • onsekauhiaa
        eimuuta kirjoitti:

        "uudestikastajat ei usko sitä että Jumala herättää uskon"!!!

        Vauvanvalelijat eivät usko, että Jumala voi myös opettaa vauvaa ja siksi ovat keksineet kaikenlaisia rippikouluja ja muita apukonsteja, koska eivät luota Jumalan kykyyn! Jumala katsoo vierestä, kun lapsille yritetään takoa päähän Katekismusta.

        Jeesus kylläkin käski lähetyskäskyssään apostoleja opettamaan. Jumalan suorittamasta opettamisesta Hän ei maninnut mitään. Se on totta etä usko on uudestikastajilla vain ratkaisu, ja näköjään Jumalan häerättämä usko on heille kauistus. Miksihän ukastajat eivät luota Jumalaan vaan vievät kakaroitaan väkisin sanan kuuloon. Eikö Jumala voikaan opettaa hitä kotona kun pleikkaa pelaavat?


      • onkosurkeampaa
        onsekauhiaa kirjoitti:

        Jeesus kylläkin käski lähetyskäskyssään apostoleja opettamaan. Jumalan suorittamasta opettamisesta Hän ei maninnut mitään. Se on totta etä usko on uudestikastajilla vain ratkaisu, ja näköjään Jumalan häerättämä usko on heille kauistus. Miksihän ukastajat eivät luota Jumalaan vaan vievät kakaroitaan väkisin sanan kuuloon. Eikö Jumala voikaan opettaa hitä kotona kun pleikkaa pelaavat?

        heheheikosti se opettaminen menee perille siitä päätellen mitä medioista voi lukea kirkkonuorison ja rippilasten keskuudessa.

        missä on yksikin uskovainen rippinuori!?!

        maatanäkyyfestareilla he luulottelevat olevansa jossain taivasjunassa pilettäessään siellä joukkopsykoosin ja värivalojen välkkeessä kaverihengessä, nurkilla sitten käydään nuuskaamassa ja vetämässä mitä milloinkin uskonvahvistusta.

        herätkää jo hyvät ihmiset ei teillä mitään Raamatullista uskoa ole muuta kuin jossain kuplakuvitelmissa ja kastepelastaa-hokemissa.

        mistä saataisiin kirkkoon muutama uskova pappi ja edes yksi toimiva armolahja!


      • onseniinsurkiaa
        onkosurkeampaa kirjoitti:

        heheheikosti se opettaminen menee perille siitä päätellen mitä medioista voi lukea kirkkonuorison ja rippilasten keskuudessa.

        missä on yksikin uskovainen rippinuori!?!

        maatanäkyyfestareilla he luulottelevat olevansa jossain taivasjunassa pilettäessään siellä joukkopsykoosin ja värivalojen välkkeessä kaverihengessä, nurkilla sitten käydään nuuskaamassa ja vetämässä mitä milloinkin uskonvahvistusta.

        herätkää jo hyvät ihmiset ei teillä mitään Raamatullista uskoa ole muuta kuin jossain kuplakuvitelmissa ja kastepelastaa-hokemissa.

        mistä saataisiin kirkkoon muutama uskova pappi ja edes yksi toimiva armolahja!

        Pappa puhu nyt omasta nuoruudestaan joka ilmeisesti meni nuuskaa käyttäessä ja kaljotellessa. Maatanäkyvissä bileissä en ole ainoatakaan nuuskaa nähnyt koskaan.

        Uskovia riparilaisia näkee siellä missä rippikouluja pidetään. Kyllä niitä epäuskoisiakin on.

        Herää kääkkä, ei sulla ole mitään raamatullista uskoa muutakun luulo siitä että ihminen pelastuu ilman uskoa sellaisenaan ja kaikki on hyvin. Ei tuo ole mitään uskoa

        Miten saatais nohin lahkoihin edes yksi Raamatun Sanaa kunnioittava opettaja, joka veisi nuo eksytetyt polosiet totuuteen?


      • eikäsitäei
        onseniinsurkiaa kirjoitti:

        Pappa puhu nyt omasta nuoruudestaan joka ilmeisesti meni nuuskaa käyttäessä ja kaljotellessa. Maatanäkyvissä bileissä en ole ainoatakaan nuuskaa nähnyt koskaan.

        Uskovia riparilaisia näkee siellä missä rippikouluja pidetään. Kyllä niitä epäuskoisiakin on.

        Herää kääkkä, ei sulla ole mitään raamatullista uskoa muutakun luulo siitä että ihminen pelastuu ilman uskoa sellaisenaan ja kaikki on hyvin. Ei tuo ole mitään uskoa

        Miten saatais nohin lahkoihin edes yksi Raamatun Sanaa kunnioittava opettaja, joka veisi nuo eksytetyt polosiet totuuteen?

        Et taida olla jyvällä todellisuudesta kun puhut noin lepsuja.

        Lue mm parviaisen kertomusta mitä riparilaiset harrastivat kokoontumisissaan ja herää todellisuuteen !

        ne sinun uskovat riparilaisesi ovat tasan niin kauan niitä ns uskovaisia kunnes pääsevät putken toiseen päähän!
        samana iltana jo suuri osa on pubeissa ja kavereissaan kaljat nokan edessä naureskelemassa tapahtuneille, herää !

        lopusta roskasta ei ole tarpeen mitään mainita.


      • herätyskääkkä
        eikäsitäei kirjoitti:

        Et taida olla jyvällä todellisuudesta kun puhut noin lepsuja.

        Lue mm parviaisen kertomusta mitä riparilaiset harrastivat kokoontumisissaan ja herää todellisuuteen !

        ne sinun uskovat riparilaisesi ovat tasan niin kauan niitä ns uskovaisia kunnes pääsevät putken toiseen päähän!
        samana iltana jo suuri osa on pubeissa ja kavereissaan kaljat nokan edessä naureskelemassa tapahtuneille, herää !

        lopusta roskasta ei ole tarpeen mitään mainita.

        Mitä sinäkin kääkkä riparilaisista tiedät kun et itse edess kuulu kirkkoon? Ei palstan eihe ole riparilaiset vaan kaste. Siellä uudestikastajissa ne käy baareissa iltojensa jälkeen nuotet, herää kääkkä!


      • eikäsitäei
        eikäsitäei kirjoitti:

        Et taida olla jyvällä todellisuudesta kun puhut noin lepsuja.

        Lue mm parviaisen kertomusta mitä riparilaiset harrastivat kokoontumisissaan ja herää todellisuuteen !

        ne sinun uskovat riparilaisesi ovat tasan niin kauan niitä ns uskovaisia kunnes pääsevät putken toiseen päähän!
        samana iltana jo suuri osa on pubeissa ja kavereissaan kaljat nokan edessä naureskelemassa tapahtuneille, herää !

        lopusta roskasta ei ole tarpeen mitään mainita.

        Miten kukaan riparilainen voi olla uskova kun heille ei missään vaiheessa edes kerrota uudestisyntymisestä !?

        Heille uskotellaan että muka vauvana he ovat jo uudestisyntyneet siinä vesitoimituksessa hah ei ole mailmassa ainuttakaan uskovaa jolle olisi vavakasteessa tapahtunut yhtään mitään Hengen alueella.
        ja että nyt ripityksissä he muka uudistavat silloin jo tehdyn liiton !!? kun mitään liittoa ei ole tehty eikä kukaan ole hajullakaan mistä on edes kysymys.

        kysmys on tilapäisistä käännynnäsisitä fariseuksista ei mitään sen enempää!.


      • totuus.historiasta
        herätyskääkkä kirjoitti:

        Mitä sinäkin kääkkä riparilaisista tiedät kun et itse edess kuulu kirkkoon? Ei palstan eihe ole riparilaiset vaan kaste. Siellä uudestikastajissa ne käy baareissa iltojensa jälkeen nuotet, herää kääkkä!

        Itse muistan omalta opiskeluajalta, kun sekä luterilaisissa illoissa että helluntailaisten illoissa liikuin, että usein juuri helluntailaisten illasta porukka lähti jatkoille terassille. Ei siinä mitään väärää sinänsä ole, mutta ainakin oman paikkakuntani uskovista nuorista nimenomaan hellareilla oli tuollainen kulttuuri. Luterilaiset menimme sitten jatkamaan iltaan ihan vaan jonkun kotiin.

        Riparilaisten lieveilmiöt liittyvät siihen että monille nimikristitylle se on vain tapa. Itse kävin erään herätysliikkeen rippikoulun ja siellä oli pelkästään uskovia. Taitavat joka ikinen olla edelleen seurakunnan toiminnassa aktiivisesti mukana omaa ryhmää kun muistelen.


      • autssanon
        totuus.historiasta kirjoitti:

        Itse muistan omalta opiskeluajalta, kun sekä luterilaisissa illoissa että helluntailaisten illoissa liikuin, että usein juuri helluntailaisten illasta porukka lähti jatkoille terassille. Ei siinä mitään väärää sinänsä ole, mutta ainakin oman paikkakuntani uskovista nuorista nimenomaan hellareilla oli tuollainen kulttuuri. Luterilaiset menimme sitten jatkamaan iltaan ihan vaan jonkun kotiin.

        Riparilaisten lieveilmiöt liittyvät siihen että monille nimikristitylle se on vain tapa. Itse kävin erään herätysliikkeen rippikoulun ja siellä oli pelkästään uskovia. Taitavat joka ikinen olla edelleen seurakunnan toiminnassa aktiivisesti mukana omaa ryhmää kun muistelen.

        Mielenkiintoista, veli-historia-todistaa! Papan luulot meni siinä :D

        Riraissa opetetaan kaikki kristillisen uskon perusasiat, myös uudestisyntyminen, joka kasteessa tahtuu ja kasteessa myös Jumala liiton tekee.

        Näköjään tuo kääkkä on vain luuluuskova ja faiseus, joka ei edes tiedä miten uudestisyntymä tapahtuu. Eihän tosiuskovva uskottele että ihminen pelastuu sellaisenaan. Eikä uudestikastettakaan ole Raamatussa. Auts!


      • kääkkäopiskelemaan
        autssanon kirjoitti:

        Mielenkiintoista, veli-historia-todistaa! Papan luulot meni siinä :D

        Riraissa opetetaan kaikki kristillisen uskon perusasiat, myös uudestisyntyminen, joka kasteessa tahtuu ja kasteessa myös Jumala liiton tekee.

        Näköjään tuo kääkkä on vain luuluuskova ja faiseus, joka ei edes tiedä miten uudestisyntymä tapahtuu. Eihän tosiuskovva uskottele että ihminen pelastuu sellaisenaan. Eikä uudestikastettakaan ole Raamatussa. Auts!

        Niin että lue kääkäk sitä Raamattua niin tiedät miten uudestisyntymienn tapahtuu ja miten kasteessa Jumala liiton tekee. Eihän sitä tietä jos ei lue!


      • Jumalan.Sanan.totuus
        kääkkäopiskelemaan kirjoitti:

        Niin että lue kääkäk sitä Raamattua niin tiedät miten uudestisyntymienn tapahtuu ja miten kasteessa Jumala liiton tekee. Eihän sitä tietä jos ei lue!

        Niin Raamatussa ei montaa kertaa uudestisyntymistä mainita suoraan, mutta kohdat jotka siitä kertovat, puhuvat vedestä, Hengestä, Sanasta ja pesusta, eli kasteeseen niissä viitataan.


      • hohhoijaasuomiparkaa
        totuus.historiasta kirjoitti:

        Itse muistan omalta opiskeluajalta, kun sekä luterilaisissa illoissa että helluntailaisten illoissa liikuin, että usein juuri helluntailaisten illasta porukka lähti jatkoille terassille. Ei siinä mitään väärää sinänsä ole, mutta ainakin oman paikkakuntani uskovista nuorista nimenomaan hellareilla oli tuollainen kulttuuri. Luterilaiset menimme sitten jatkamaan iltaan ihan vaan jonkun kotiin.

        Riparilaisten lieveilmiöt liittyvät siihen että monille nimikristitylle se on vain tapa. Itse kävin erään herätysliikkeen rippikoulun ja siellä oli pelkästään uskovia. Taitavat joka ikinen olla edelleen seurakunnan toiminnassa aktiivisesti mukana omaa ryhmää kun muistelen.

        kukaan uudestisyntynyt ei lähde kaljoille eikä terasseille, asia ei siitä miksikään muutui!

        sellainen ei tajua mitään koko asiasta, jos helluntaista on menty jatkokaljoille se kertoo vain sen että mitään uskoa ei heillä ollut, eikä tietenkään ollut jos oli muodon vuoksi jossain porukassa mukana mutta oma Pyhän Hengen uudestisyntymä puuttui kokonaan !

        heille ei kuitenkaan oltu uskoteltu että jokin ihmistoimitus olisi muka jokin uudestisyntymä, ei vaan he olivat tieten tahtoen uppiniskaisia ja halusivat mennä omia teitään ja eihän sitä ainakaan Jumala estä.

        Kukaan EI ole uskovainen ilman että olisi omien syntiensä kauhistamana huutanut avuksi Herran Nimeä ja sitä kautta tullut Hengen synnyttämäksi, ja edelleen pitäen huolen vaelluksestaan.

        Luin mm sleyn ohjelmistoja tulevan kesän nuorille suunnatuista toimista, niin en jaksanut lukea niin pitkälle että olisi tullut vastaan sanaa Jeesus, Jumala, uudestisyntymä!

        kaikkea muuta alkaen taikureista, kaikesta kivasta jne.. oli kyllä yllin ja jopa kyllin.


      • oikeinmeni
        Jumalan.Sanan.totuus kirjoitti:

        Niin Raamatussa ei montaa kertaa uudestisyntymistä mainita suoraan, mutta kohdat jotka siitä kertovat, puhuvat vedestä, Hengestä, Sanasta ja pesusta, eli kasteeseen niissä viitataan.

        Se on juuri kuten sanot. Mutta ei fariseukset tiedä sitä kun ne ei lue Raamattua vaan usko sitä ukastajien hapatusta että ihminen pelastuu ilman uskoa ja uudestisyntymistä omana itsenään!!


      • räkätirääk
        oikeinmeni kirjoitti:

        Se on juuri kuten sanot. Mutta ei fariseukset tiedä sitä kun ne ei lue Raamattua vaan usko sitä ukastajien hapatusta että ihminen pelastuu ilman uskoa ja uudestisyntymistä omana itsenään!!

        Kääkkä on taas ulalla kuin mikä. Ei terasseja tai alkoholin juomista ole Raamatussa kielletty. Noloa että se nyt outuu myöntämään ettei helluntailaiset nuoret olekaan uskossa. Terassin perusteella sellaista johtopäätlstä ei voi tehdä.

        Ihmistoimtus ei uudestisynnytäv vaan kaste, kuten Raamattu opettaa.

        Taitaa luterilasiet nuorten tapahtumat olla sentään vähän raamatullisempia kuin ukastajien kaljottelu ja hokkuspokkus pelastus omana itsenään valheillat.


      • onkosurkeampaaviidakossa
        kääkkäopiskelemaan kirjoitti:

        Niin että lue kääkäk sitä Raamattua niin tiedät miten uudestisyntymienn tapahtuu ja miten kasteessa Jumala liiton tekee. Eihän sitä tietä jos ei lue!

        Noilla opeilal ei KUKAAN koskaan ole uudestisyntynyt eikä sitä tapahdu seuraavan tuhannen vuoden aikanakaan.

        eli siinä sitä ollaan, ei ole rippinuorista mihinkään muuhun kuin piletykseen ja hengailuun samanmielisten kanssa ja kohta kun ollaan omissa perhekuvioissa, siellä on vallalla kaikenlaiset jumpåuukit, mutta kas, vauvoja kinnataan vesiuskoon kovalla innolla, pitsejä ommellaan ja vaavifoorumilla ollaan kopvasti hengellisiä vaika mitään hajuakaan ei ole koko aiheesta !!


      • jumpåuukit
        onkosurkeampaaviidakossa kirjoitti:

        Noilla opeilal ei KUKAAN koskaan ole uudestisyntynyt eikä sitä tapahdu seuraavan tuhannen vuoden aikanakaan.

        eli siinä sitä ollaan, ei ole rippinuorista mihinkään muuhun kuin piletykseen ja hengailuun samanmielisten kanssa ja kohta kun ollaan omissa perhekuvioissa, siellä on vallalla kaikenlaiset jumpåuukit, mutta kas, vauvoja kinnataan vesiuskoon kovalla innolla, pitsejä ommellaan ja vaavifoorumilla ollaan kopvasti hengellisiä vaika mitään hajuakaan ei ole koko aiheesta !!

        Noilla Raamatun opeilla nimenomaan uudestisyntyminen aaaphtuu kasteessa.

        Se on totta ettei räkätikääkkä ole uudestisyntynyt eikä tiedä aihesta mitään, kun ei ole lukenutkaan, vaan pelkkää biletystän nuuskaa, ja täydellinen luulouskovafariseus tuo kääkkä on! Hyi!


      • hapatustakerrakseen
        jumpåuukit kirjoitti:

        Noilla Raamatun opeilla nimenomaan uudestisyntyminen aaaphtuu kasteessa.

        Se on totta ettei räkätikääkkä ole uudestisyntynyt eikä tiedä aihesta mitään, kun ei ole lukenutkaan, vaan pelkkää biletystän nuuskaa, ja täydellinen luulouskovafariseus tuo kääkkä on! Hyi!

        JA sitten nuo ukastajat viedään vesiuskonn eli kaljottelemaan, mitäs se semmonen usko on ysyn vaan? Ja uskotellaan että voi kaljotella koska jokainen pelastuu omana itsenään ilman mitään uskoaja tai uudestisyntymisiä. Täysin epäraamatullista hapatusta!


      • autstaas
        hapatustakerrakseen kirjoitti:

        JA sitten nuo ukastajat viedään vesiuskonn eli kaljottelemaan, mitäs se semmonen usko on ysyn vaan? Ja uskotellaan että voi kaljotella koska jokainen pelastuu omana itsenään ilman mitään uskoaja tai uudestisyntymisiä. Täysin epäraamatullista hapatusta!

        Ja aina voi tutkia, miten ensimmäsiet kristityt ajalta, jolloin edes Raamattua ei olu koottu, opettavat uudestisyntymisestä ja kaikki viittaavat kasteesee ja pesuun vedestä ja Hengestä, eli siinä meni sekin kääkän vähäinen toiveajattelu nyt mönkään. Auts!


      • salaperäistä
        jumpåuukit kirjoitti:

        Noilla Raamatun opeilla nimenomaan uudestisyntyminen aaaphtuu kasteessa.

        Se on totta ettei räkätikääkkä ole uudestisyntynyt eikä tiedä aihesta mitään, kun ei ole lukenutkaan, vaan pelkkää biletystän nuuskaa, ja täydellinen luulouskovafariseus tuo kääkkä on! Hyi!

        Vauvakasteessa Jumala toimii salatulla tavalla ja tuo toiminta on niin salaista, että edes Jumala itse ei tiedä siitä mitään, vauvasta puhumattakaan.

        Mutta kirkonkirjoissa on tarkka merkintä.


      • simppeliä
        salaperäistä kirjoitti:

        Vauvakasteessa Jumala toimii salatulla tavalla ja tuo toiminta on niin salaista, että edes Jumala itse ei tiedä siitä mitään, vauvasta puhumattakaan.

        Mutta kirkonkirjoissa on tarkka merkintä.

        Kyllä Jumala asettamastaan kasteesta tietää. Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla

        Sen sijaan uudestikaste on täysin vieras toimitus Jumalalle, mutta sehän löytyykin vain ukastajien omista huuhaajutuista.


      • ainiinänseon
        simppeliä kirjoitti:

        Kyllä Jumala asettamastaan kasteesta tietää. Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla

        Sen sijaan uudestikaste on täysin vieras toimitus Jumalalle, mutta sehän löytyykin vain ukastajien omista huuhaajutuista.

        Jotkut uudestikastajien jutut ovat niin salaisia ettei niistä löydy mitään Raamatussa. Missähän kohtaa esim. apostolit suorittaa temppelirituaaleja? Ain niin, ei Raamattu ole ukastajille mikään mittari!


      • kopioijalle
        ainiinänseon kirjoitti:

        Jotkut uudestikastajien jutut ovat niin salaisia ettei niistä löydy mitään Raamatussa. Missähän kohtaa esim. apostolit suorittaa temppelirituaaleja? Ain niin, ei Raamattu ole ukastajille mikään mittari!

        Kokoontuuko täällä jokin kopiojien kerho?

        Ai niin, eihän sokea voi neuvoa toista sokeaa.


      • inttäjäeksyttäjälle
        kopioijalle kirjoitti:

        Kokoontuuko täällä jokin kopiojien kerho?

        Ai niin, eihän sokea voi neuvoa toista sokeaa.

        "Ai niin, eihän sokea voi neuvoa toista sokeaa."

        Siksi minua ihmetyttääkin, miksi sekä kääkkä että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ovat täällä. Sokeita kumpikin!


      • vastapainoa
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        "Ai niin, eihän sokea voi neuvoa toista sokeaa."

        Siksi minua ihmetyttääkin, miksi sekä kääkkä että uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ovat täällä. Sokeita kumpikin!

        Siksi onkin hyvä että täällä on kristittyjä, jotka Jumalan Sana tuntevan ja jotka sitä uskovat ja jotka sitä sokeille opettavat.


      • eikummittelulle
        autstaas kirjoitti:

        Ja aina voi tutkia, miten ensimmäsiet kristityt ajalta, jolloin edes Raamattua ei olu koottu, opettavat uudestisyntymisestä ja kaikki viittaavat kasteesee ja pesuun vedestä ja Hengestä, eli siinä meni sekin kääkän vähäinen toiveajattelu nyt mönkään. Auts!

        älä valehtele !

        Raamatussa EI ole sanaakaan vauvojen kastamisista, ne kaikki tulee kirkkoisien hapuiluista jotka olivat yhtä uppiniskaisia kuin tekin eli mikään ei ole muuttunut.

        onneksi pallolla on sentään suuri joukko terveesti näkeviä, niin pieni toivo on sentään ihmiskunnalla. tuolla piipkirkolla ei ole minkäänlaista antia jumalattomalle mailmalle, ei sitten yhtään mitään.

        kymmenet tuhannet papit veivaa käsikirjauskoaan eestaa vailla mitään omakohtaista jumalasuhdetta isolla palkalla tosi, eihän siihen muuten ketään saisikaan siitä joukosta.


      • ysykääitää
        hapatustakerrakseen kirjoitti:

        JA sitten nuo ukastajat viedään vesiuskonn eli kaljottelemaan, mitäs se semmonen usko on ysyn vaan? Ja uskotellaan että voi kaljotella koska jokainen pelastuu omana itsenään ilman mitään uskoaja tai uudestisyntymisiä. Täysin epäraamatullista hapatusta!

        joo se on hyvä että ysyt vaan, ysy vaan uudestaankin se voi olla terveellistä sinne loukkoon!


      • sekasinkose
        ainiinänseon kirjoitti:

        Jotkut uudestikastajien jutut ovat niin salaisia ettei niistä löydy mitään Raamatussa. Missähän kohtaa esim. apostolit suorittaa temppelirituaaleja? Ain niin, ei Raamattu ole ukastajille mikään mittari!

        temppelirituaaleja..... mikäs uusi voimallinen noppi tämä nyt on, kerrotko vai menenkö apoteekkiin?

        onko teillä kristallipallo jost a katsotte noita kommenttejanne vai ihanko oma pää niitä tuottaa!!?!


      • avaaedeskatkismus
        simppeliä kirjoitti:

        Kyllä Jumala asettamastaan kasteesta tietää. Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla

        Sen sijaan uudestikaste on täysin vieras toimitus Jumalalle, mutta sehän löytyykin vain ukastajien omista huuhaajutuista.

        Jumala ei ol e mitään kasteita koskaan asettanut, eikä Jumala ole puhunut yhdellekkään pakanalle vielä kertaakaan, eli koittaka a nyt hiukan terästäytyä siellä hämärässänne.


      • kovapäisiä
        vastapainoa kirjoitti:

        Siksi onkin hyvä että täällä on kristittyjä, jotka Jumalan Sana tuntevan ja jotka sitä uskovat ja jotka sitä sokeille opettavat.

        Mutta kun nämä sokeat vauvakastefanit eivät ota opetusta vastaan!!!


      • vatapainoa
        kovapäisiä kirjoitti:

        Mutta kun nämä sokeat vauvakastefanit eivät ota opetusta vastaan!!!

        Jeesus asetti kasteen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jumala puhuu kaikille, niin juutalaisille kuin pakanoillkein Sanansa kautta.. Eli herätystä sine lahkokellariin ja Raamattua lukemaan!

        Tuokin sokea uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjän äin raamatussa -trolli ei ota mitään selvää Raamatun Sanaa vastaan. Vain uudestikaste kelpaa hänelle. Eikä tuolla piiplahkolla mitä nuo kaksi trollia edustaa, ole mitään annettavaa synnintuntoon tulavalle ihmislle. Sedät vaan kerää rhaa mutta momaa uskoa niillä tuskin on


      • siismitä
        vatapainoa kirjoitti:

        Jeesus asetti kasteen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jumala puhuu kaikille, niin juutalaisille kuin pakanoillkein Sanansa kautta.. Eli herätystä sine lahkokellariin ja Raamattua lukemaan!

        Tuokin sokea uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjän äin raamatussa -trolli ei ota mitään selvää Raamatun Sanaa vastaan. Vain uudestikaste kelpaa hänelle. Eikä tuolla piiplahkolla mitä nuo kaksi trollia edustaa, ole mitään annettavaa synnintuntoon tulavalle ihmislle. Sedät vaan kerää rhaa mutta momaa uskoa niillä tuskin on

        Ai ei Jumala ole puhunut koskaan pakanoille? Ihanko tosissaanko tuo vanhus tuollaista väittää? Mieshän on totaalisen ulalla Jumalan lupauksista. Raamatun Sana on aivan vieras hänelle


    • eihyvänenaika

      KUKAAN APostoli EI tee opetuslapsia kastamalla, pitää olla kyllä mentaalivalehtelija joka sellaista valon aikaan kehtaa esittää.

      Raamatussa julistetaan evankeliumi kuulijoille, jotka sen ottavat vastaan, ne tulevat uskoon ja heidät kastettiin ja liittyivät jo ennen samoin uskoontulleiden joukkoon.

      tällaista esikoulutason oppivaadetta ei kirkko ole vielä päässyt löytämään, pitä'skö koko kirkon poppoo mennä sinne lutterin torniin, josko siellä jotain välähtäisi muutakin kuin ukkonen.

      mitä siitä mahtaa saada ihmispolonen joka käyttää elämänsä jankuttaessaan asioita joista ei Raamattu tiedä mitään, voiko olla mielettömämpää toimintaa huh !!!

      • käkätikääktirääk

        Pitää taas olla niin seokaa kääkkää että jos ei näe mitä Jeesus sanoo: Opetuslapsia tehdään kastamalla JA opettamalla ja näin myös toimittiin ja toimitaan yhä. Seurakuntaan ovat tervetulleet kaiken ikäiset.

        Noin selvää Jeesuksen käskyä ei nuo lahkot ole vielä häneet.Pitäskl koko lahko kellarin väen ottaa parhamista mallia ja ottaa osaan niihin leikkiehin mistä koko sairass mieskin tunnetaan?

        Ja sitten vielöä tuo luulouskova pelle, tuo poloinen kääkkä, käyttää koko elmänsä täällä jankuttaen jostakin uskovien kasteesta tai uudestikasteesta jota Raamattu ei tunne ja samalla se hylkää koko Raamatun opetuksen uudestisyntymisestä, pelastukseta ja synnistä. Ei vissin Raamattu paljoa tuota kääkkä kiinnosta! Ja Jeesukn ohjeet on mukaohjeita ja käskyt mukakäskyjä, ei herraisä tuota sokeuden määrää!!!


      • sääliksikäy
        käkätikääktirääk kirjoitti:

        Pitää taas olla niin seokaa kääkkää että jos ei näe mitä Jeesus sanoo: Opetuslapsia tehdään kastamalla JA opettamalla ja näin myös toimittiin ja toimitaan yhä. Seurakuntaan ovat tervetulleet kaiken ikäiset.

        Noin selvää Jeesuksen käskyä ei nuo lahkot ole vielä häneet.Pitäskl koko lahko kellarin väen ottaa parhamista mallia ja ottaa osaan niihin leikkiehin mistä koko sairass mieskin tunnetaan?

        Ja sitten vielöä tuo luulouskova pelle, tuo poloinen kääkkä, käyttää koko elmänsä täällä jankuttaen jostakin uskovien kasteesta tai uudestikasteesta jota Raamattu ei tunne ja samalla se hylkää koko Raamatun opetuksen uudestisyntymisestä, pelastukseta ja synnistä. Ei vissin Raamattu paljoa tuota kääkkä kiinnosta! Ja Jeesukn ohjeet on mukaohjeita ja käskyt mukakäskyjä, ei herraisä tuota sokeuden määrää!!!

        Kyllä tunnen sääliä tuota vanhusta kohtaan, joka itse herätää hyvin kysymyksen itseään koskien:

        "mitä siitä mahtaa saada ihmispolonen joka käyttää elämänsä jankuttaessaan asioita joista ei Raamattu tiedä mitään"

        Ei tunne Raamattu uudestikastetta, ei! Kasteen se tuntuu, ja Jeesuksen käskyn tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla.


      • Totuus.Raamatun.Sanassa
        sääliksikäy kirjoitti:

        Kyllä tunnen sääliä tuota vanhusta kohtaan, joka itse herätää hyvin kysymyksen itseään koskien:

        "mitä siitä mahtaa saada ihmispolonen joka käyttää elämänsä jankuttaessaan asioita joista ei Raamattu tiedä mitään"

        Ei tunne Raamattu uudestikastetta, ei! Kasteen se tuntuu, ja Jeesuksen käskyn tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla.

        Olen sama mieltä siitä, että on turha tulla tänne keskustelemaan, jos ei usko sitä mitä Jeesus sanoo. On naurettavaa vinkua loputtomiin että "vain uskovat kastettiin" tai "opetuslapsia ei tehdä kastamalla" kun kerta Jeesus ei käske kastaman uskovia tai uskoontulleita vaan Hän käski tekemään niitä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla kaikista kansoista ja piste. Älkääkä väittäkö etteivät apostolit totelleet tuota kun he tottelivat!

        Eihän siitä ettei kastetapauksista, joista Raamattu kertoo, ole pieniä lapsia, tarkoita sitä, että heidät jätetiin kastamatta perheissä joissa niitä oli. Eikä apostolien tekojen missän kohdassa kerrota että vauvoja vietiin siunattaviksi, mutta siitäkään ei vedetä sellaista johtopäätöstä ettei vauvoja saisi siunata. Kyllä heitä voi siunata vaikkei Raamatussa siitä apostolien antamaa esimerkkiä olekaan.

        Minusta uudestikastajien olisi hyvä vain myöntää reilusti, että eivät usko tai halua uskoa sitä mitä Jeesus käski, jolloin pohja keskustelulta asian tiimoilta on mennyt. Raamattu on tässä asiassa heitä vastaan ja pahasti. Sitten pitää yrittää korjata sitä siirtämällä keskustelu pois Raamatusta rippikouluihin ja Lutheriin ja ties mihin. Niin slevää Raamatun Sanan ja Jeesuksen sivuuttamista kuin olla ja voi.


      • aivantulviitervettäoppia
        Totuus.Raamatun.Sanassa kirjoitti:

        Olen sama mieltä siitä, että on turha tulla tänne keskustelemaan, jos ei usko sitä mitä Jeesus sanoo. On naurettavaa vinkua loputtomiin että "vain uskovat kastettiin" tai "opetuslapsia ei tehdä kastamalla" kun kerta Jeesus ei käske kastaman uskovia tai uskoontulleita vaan Hän käski tekemään niitä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla kaikista kansoista ja piste. Älkääkä väittäkö etteivät apostolit totelleet tuota kun he tottelivat!

        Eihän siitä ettei kastetapauksista, joista Raamattu kertoo, ole pieniä lapsia, tarkoita sitä, että heidät jätetiin kastamatta perheissä joissa niitä oli. Eikä apostolien tekojen missän kohdassa kerrota että vauvoja vietiin siunattaviksi, mutta siitäkään ei vedetä sellaista johtopäätöstä ettei vauvoja saisi siunata. Kyllä heitä voi siunata vaikkei Raamatussa siitä apostolien antamaa esimerkkiä olekaan.

        Minusta uudestikastajien olisi hyvä vain myöntää reilusti, että eivät usko tai halua uskoa sitä mitä Jeesus käski, jolloin pohja keskustelulta asian tiimoilta on mennyt. Raamattu on tässä asiassa heitä vastaan ja pahasti. Sitten pitää yrittää korjata sitä siirtämällä keskustelu pois Raamatusta rippikouluihin ja Lutheriin ja ties mihin. Niin slevää Raamatun Sanan ja Jeesuksen sivuuttamista kuin olla ja voi.

        kerro yksi kohta jossa joku Apostoli antaa sama minkä muun mallin kastamisesta kuin se, että vain uskoontulleet kastettiin !

        Jeesus ITSE antaa mallin kuinka siunasi lapsia joita tuotiin tykönsä, ei kastanut eikä kehottanut kastamaan, kuinka saatoitkin unohtaa tuon seikan?!

        Kertokaaa edes jotain evankeliumin ytimestä tuon jatkuvan vauvakastevatkaamisenne sijaan, eikö teillä ole mitään muuat!!

        kerro kuinka täytyit Pyhällä Hengellä ,m kerro armolahjoistasi ja kuinka ne ilmenee ja nin edelleen.

        Kukaan apostoleista eikä kukaan uudenliiton Herran palveljoista ei puhu sanan sanaa kasteessa uskoontulemisesta ei ihmeveden vaikutuksista ei kummeista eikä jumalattomien pappien kastevoimista joilla kuulemma pieni ihmisen alku joka on mailman synnittönmin ihminen, saadaan muutamalla muminalla kello kakstoista JUmalan omaksi, keksikää jotain vielä hullumpaa niin saa sitäkin ihmetellä mihin sokea ihminen uppiniskoineen kykenee.


      • hyväesimerkki
        Totuus.Raamatun.Sanassa kirjoitti:

        Olen sama mieltä siitä, että on turha tulla tänne keskustelemaan, jos ei usko sitä mitä Jeesus sanoo. On naurettavaa vinkua loputtomiin että "vain uskovat kastettiin" tai "opetuslapsia ei tehdä kastamalla" kun kerta Jeesus ei käske kastaman uskovia tai uskoontulleita vaan Hän käski tekemään niitä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla kaikista kansoista ja piste. Älkääkä väittäkö etteivät apostolit totelleet tuota kun he tottelivat!

        Eihän siitä ettei kastetapauksista, joista Raamattu kertoo, ole pieniä lapsia, tarkoita sitä, että heidät jätetiin kastamatta perheissä joissa niitä oli. Eikä apostolien tekojen missän kohdassa kerrota että vauvoja vietiin siunattaviksi, mutta siitäkään ei vedetä sellaista johtopäätöstä ettei vauvoja saisi siunata. Kyllä heitä voi siunata vaikkei Raamatussa siitä apostolien antamaa esimerkkiä olekaan.

        Minusta uudestikastajien olisi hyvä vain myöntää reilusti, että eivät usko tai halua uskoa sitä mitä Jeesus käski, jolloin pohja keskustelulta asian tiimoilta on mennyt. Raamattu on tässä asiassa heitä vastaan ja pahasti. Sitten pitää yrittää korjata sitä siirtämällä keskustelu pois Raamatusta rippikouluihin ja Lutheriin ja ties mihin. Niin slevää Raamatun Sanan ja Jeesuksen sivuuttamista kuin olla ja voi.

        " Kyllä heitä voi siunata vaikkei Raamatussa siitä apostolien antamaa esimerkkiä olekaan."!!!

        Miksihän ei edes Jeesuksen antama esimerkki kelpaa noille vedenpalvojille?


      • apostolienopetus
        hyväesimerkki kirjoitti:

        " Kyllä heitä voi siunata vaikkei Raamatussa siitä apostolien antamaa esimerkkiä olekaan."!!!

        Miksihän ei edes Jeesuksen antama esimerkki kelpaa noille vedenpalvojille?

        No juurihan tuossa sanottiin ettei tarvita esimerkkjä kun ON JEESUKSEN KÄSKY!! Eikä Jeesus kuulemma siunannut vauvoja vaan isompia lapsia jos on ukastajia uskominen.

        Eikä tuomoselle saastaselle kääkälle tarvi mitään armolahjoja todistella kun et ymmärrä mitään evankelumista etkä ole uskova, vaan luulet että ilman uskokin voi pelastua.

        Paavali ja Pietari kumpikin opettavat kasteen pelastavan ja pesevän synnit pois, eikä kukaan puhu sanallakaan ettäkaste olisi symboli tai kuuliaisuuden teko. Sen sijaan opettaa Jeesus käskee ja se on kummien tehtävä. Joten iek ääkän oppeja ole Raamatussa ja se pitää vain nöyr'sti tunnustaa ja kuunnella Jeesuksen käskyä eikä sivuutta sitä. Koita keksiä jotakin muuta kun et mistään tiedä mitään!

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on sairas vedenpalvoja, joka uskoo vedessä olevan taikaa. Saas nähdä millin alkaa taas ne ulosteperäisent haukkumasanat tulla kun ei millään tuo trolli saa oppejaan Raamatrulla perusteltua.


      • rullaatirullaa
        apostolienopetus kirjoitti:

        No juurihan tuossa sanottiin ettei tarvita esimerkkjä kun ON JEESUKSEN KÄSKY!! Eikä Jeesus kuulemma siunannut vauvoja vaan isompia lapsia jos on ukastajia uskominen.

        Eikä tuomoselle saastaselle kääkälle tarvi mitään armolahjoja todistella kun et ymmärrä mitään evankelumista etkä ole uskova, vaan luulet että ilman uskokin voi pelastua.

        Paavali ja Pietari kumpikin opettavat kasteen pelastavan ja pesevän synnit pois, eikä kukaan puhu sanallakaan ettäkaste olisi symboli tai kuuliaisuuden teko. Sen sijaan opettaa Jeesus käskee ja se on kummien tehtävä. Joten iek ääkän oppeja ole Raamatussa ja se pitää vain nöyr'sti tunnustaa ja kuunnella Jeesuksen käskyä eikä sivuutta sitä. Koita keksiä jotakin muuta kun et mistään tiedä mitään!

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on sairas vedenpalvoja, joka uskoo vedessä olevan taikaa. Saas nähdä millin alkaa taas ne ulosteperäisent haukkumasanat tulla kun ei millään tuo trolli saa oppejaan Raamatrulla perusteltua.

        ai teillä on oikein rullaraamattukin !

        ilmankos sieltä löydättekin kaikenlaista lutterin torniin sopivaa.


      • räkätikääk
        rullaatirullaa kirjoitti:

        ai teillä on oikein rullaraamattukin !

        ilmankos sieltä löydättekin kaikenlaista lutterin torniin sopivaa.

        Tais mennä kääkällä pupu pöksyyn kun ei näyttänyt Raamatussa opetusta että kaste on kuuliaisuuden teko tai syymboli tai missä apostolit siunaa vastasyntyneitä vauvoja ja antaa mallin sellaiselle. Meilä kristityillä taas on helppo näyttää kohdat jossa opeteaan kasteen pelastavan Jumalan tekemän liiton kautta ja liittävän Kristukseen jne. Nyt vain on niin että Raamattu on ukastaien opia vastaan. Sori.

        Raamattua on helpompi lukea puhelimelta kun näytöä voi rullata eikä tarvi sivuja käännellä. Mutta liian monimutkaista vahukselle joten pitäydy vain paperisessa kirjassa, tosin ethän sitä sitäkään näköjän tunne :DD


      • Sanassa.yksin.totuus
        räkätikääk kirjoitti:

        Tais mennä kääkällä pupu pöksyyn kun ei näyttänyt Raamatussa opetusta että kaste on kuuliaisuuden teko tai syymboli tai missä apostolit siunaa vastasyntyneitä vauvoja ja antaa mallin sellaiselle. Meilä kristityillä taas on helppo näyttää kohdat jossa opeteaan kasteen pelastavan Jumalan tekemän liiton kautta ja liittävän Kristukseen jne. Nyt vain on niin että Raamattu on ukastaien opia vastaan. Sori.

        Raamattua on helpompi lukea puhelimelta kun näytöä voi rullata eikä tarvi sivuja käännellä. Mutta liian monimutkaista vahukselle joten pitäydy vain paperisessa kirjassa, tosin ethän sitä sitäkään näköjän tunne :DD

        Niin, kyllähän nuo mainitsemasi asiat olisi uudestikastajien taholta Raamatulla perusteltu jo ajat sitten, jos ne Sanan opetuksen mukaisia asioita olisivat. Tästä voidaan jo tehdä johtopäätöksiä. Pitäydytään siis Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyssä. Kieltämättä nykyään tuo rullausversio Raamatusta on kätevämpi, joskin kotosalla suosin ihan vanhaa kunnon paksua nivaskaa :)


    • huimaakoyhtään

      jahas se taisi alkaa kurssitunti kirkkopellavien värikoodeista tuolal tornikokemuksien maailmassa.

      • hihih

        Kurssitunti lahkolellarissa vissiin menossa. Siellä sekä kääkkä että inttäjä-eksyttäjä kuulevat miten ei tarvi uskoa vaan ihminen on kelpaava sellaisenaan. Hih!


    • uudestikasteellekaikki
    • voisokeutta

      Siis voi herraisä noita lahkolaisia kun ne ei usko Jeesusta!!!

      Jeesus sanoo että "joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" mutta ukastajien mukaan asia ei ole näin!

      Jeesus sanoo että uudestisyntyminen tapahtuu vvedestä ja Hengestä mutta näin ei ole ukastajien mielestä

      Voi herraisä tuota sokeutta!

    • kysynvvaan

      Miksihän osa ukastajista harastaa temppelirituaaleja vaikkei Raamatussa ole niistä mitään?

      • nojoontarinat

        siis mitä sinä höpötät temppeliritareista !!?

        etkö raukka tajua että osa kirkonmiehistä on aina ollut jos mitä veljeskuntien jäseniä, siellä ei kuule uudestisyntyneitä näy eikä kuulu !


      • faktaakääkälle
        nojoontarinat kirjoitti:

        siis mitä sinä höpötät temppeliritareista !!?

        etkö raukka tajua että osa kirkonmiehistä on aina ollut jos mitä veljeskuntien jäseniä, siellä ei kuule uudestisyntyneitä näy eikä kuulu !

        Miksihän ne ukastajat niitä temppelirituaalja tekee? Ei kaikki mutta osa ukastajista kuitenkin. Ota asioista selvää enen kkuin puhut mitä sattuu!


    • järjetöntä

      Jaaa se taisi alkaa luento lahkokellarissa siitä, miksi Raamatun Sanaa ei tarvi ottaa vakavasti!

      Eräskin uudestikastajapoppoo oli oikein atesitien sivuilta lainannut perusteita sille miten Raamattu ei ole luotettava että saivat sitten omia "ilmoituksiaan" tuoda sen tilalle. Järjetöntä!!

      • sanopamuuta

        Ja varmaan kalliit on kurssimaksut noille kursseille, hih!!


      • höpöttäjälle

        Jaa että oikein lainannut ateistisivuilta.... teillähän on ateistipappeja vaikka kuinka paljon, ja vapaamuuraajia ylemmillä jakkaroilla ollut iät ajat, on teillä jutut !
        ottakaa nyt vähän selvää asioista ennekuin ihan hassuja kirjottelette.


      • kääkälle
        höpöttäjälle kirjoitti:

        Jaa että oikein lainannut ateistisivuilta.... teillähän on ateistipappeja vaikka kuinka paljon, ja vapaamuuraajia ylemmillä jakkaroilla ollut iät ajat, on teillä jutut !
        ottakaa nyt vähän selvää asioista ennekuin ihan hassuja kirjottelette.

        Niin se vain meni että ukastajat käytti asteistien sivuja kun eivät halunneet Raamatulla antaa sille kuuluva arvoa. Sairasta!


    • hauskuuttavähän

      Eikö se ole hullua kun nuo trollit kääkkä ja inttäjä-eksyttäjä käyttää koko päivän siihen että yrittää kumota Raamatun Sanan ja keksiä uusia kasteita ja uusia teitä pelastua? miksei Raamatun Sana kelpaa?

      Jos haluaa vielä huumoria päivään niin pistäkääpä googlen hakukoneeseen hakusanoiksi "kaste" ja ""soomipoika". Ottakaa eka linkki siitä auki ja kattokaa onko tutun näköstä juttua ja pankaa päivämäärä huomioon.

      • hihihhahheh

        Hihihihi, kokeilin ja jännää juttua tuli. Aivan kuin olisin JOSKUS nähnyt ennenkin tuollaista inttämistä. Mukavaa että netti tallentaa mitä sinne on yli vuosikymmen sitten talletettu, hihhahheh!


    • eiparhamille

      Seon jännä miten uudestikastajille ei kelpaa Raamattu, eikä edes alkukristittyjen todistus. Niille kelpaa vaan omat harhaiset tulkintansa, jotka ovat vieraita alkukristityille. Kirkokoisiin pitää suhtautua varauksella, mutta mieluumkmin uskon nihin kuin 1000 uota myöhemmin eläneisiin parhameihin

      • kylläkelpaa

        "ei parhamille:" Mikähän tässä ei muka kelpaa:
        "Ap 8:12
        "Kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!!
        Vauvoista ei ole halaistua sanaa.


      • tosiaankelpaa
        kylläkelpaa kirjoitti:

        "ei parhamille:" Mikähän tässä ei muka kelpaa:
        "Ap 8:12
        "Kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!!
        Vauvoista ei ole halaistua sanaa.

        Tuossa kelpaa kaikki! Ketään ei kastettu uudesti vaan miehet ja naiset saivat ensimmäisen kaseen Lapsista ei ole tuossa mitään havaintoa, eikä uudestikastamisesta, kuten ei vauvojen siunaamisestakaan.


      • kylläkelpaa
        kylläkelpaa kirjoitti:

        "ei parhamille:" Mikähän tässä ei muka kelpaa:
        "Ap 8:12
        "Kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!!
        Vauvoista ei ole halaistua sanaa.

        Et tainnut tajuta, että tuossakin kastettiin vain niitä, jotka olivat tulleet uskoon!!! Vauvoistahan ei siinäkään ole mitään mainintaa.

        Närästääkö sinua vielä lasten siunaaminen?
        Vainajien siunaaminenko on OK?


      • tosiaankelpaa
        kylläkelpaa kirjoitti:

        Et tainnut tajuta, että tuossakin kastettiin vain niitä, jotka olivat tulleet uskoon!!! Vauvoistahan ei siinäkään ole mitään mainintaa.

        Närästääkö sinua vielä lasten siunaaminen?
        Vainajien siunaaminenko on OK?

        Et tainnut tajuta ettei kohdassa puhuta mitään siunaamisesta, ei myöskään vauvojen siunaamisesta, vaas nsiinä puhutaan ensimmäsiestä kasteesta, eikä uudestikasteesta. Lapsia kastetaan Jeesuksen käskyn nojalla, vaikkei tuossa kohdassa heitä erikseen mainita

        Närästääkö vielä lasten kastaminen?


      • Sanan.totuus
        tosiaankelpaa kirjoitti:

        Et tainnut tajuta ettei kohdassa puhuta mitään siunaamisesta, ei myöskään vauvojen siunaamisesta, vaas nsiinä puhutaan ensimmäsiestä kasteesta, eikä uudestikasteesta. Lapsia kastetaan Jeesuksen käskyn nojalla, vaikkei tuossa kohdassa heitä erikseen mainita

        Närästääkö vielä lasten kastaminen?

        Tuntuu häntä närästävän. Tuossa kuten muissakin kohdissa kastettiin kastamattomia. Missään ei ole mainintaa että joku kerran kastettu uskova olisi kastettu toistamiseen.


      • oikeajärjestys
        tosiaankelpaa kirjoitti:

        Et tainnut tajuta ettei kohdassa puhuta mitään siunaamisesta, ei myöskään vauvojen siunaamisesta, vaas nsiinä puhutaan ensimmäsiestä kasteesta, eikä uudestikasteesta. Lapsia kastetaan Jeesuksen käskyn nojalla, vaikkei tuossa kohdassa heitä erikseen mainita

        Närästääkö vielä lasten kastaminen?

        Päivystätkö täällä kaiket yöt?
        Tuossa Ap 8:ssa on selvä malli siitä, miten tulee toimia.
        Ensin saarnataan evankeliumia ja sitten kastetaan vain ne, jotka ottavat sanan vastaan eli uskovat. Sekö sinua närästää?
        Vauvoja ei tuossakaan kastettu, eikä "kaikkea kansaa"!
        Mikä kiire teillä on kastaa viattomat vauvat, jotka eivät kastetta tarvitse? Heidän päälakensa kasteleminen ei ole mikään kaste, vaan se on vain kirkkoon liittämisen riitti.
        Miksi tämä ei kelpaa: ""Kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!
        Koetako tuolla "lasten siunaamisjutuilla" peittää sitä, että olet harhassa?? Yritä pysyä asiassa.


      • mikseikelpaa
        oikeajärjestys kirjoitti:

        Päivystätkö täällä kaiket yöt?
        Tuossa Ap 8:ssa on selvä malli siitä, miten tulee toimia.
        Ensin saarnataan evankeliumia ja sitten kastetaan vain ne, jotka ottavat sanan vastaan eli uskovat. Sekö sinua närästää?
        Vauvoja ei tuossakaan kastettu, eikä "kaikkea kansaa"!
        Mikä kiire teillä on kastaa viattomat vauvat, jotka eivät kastetta tarvitse? Heidän päälakensa kasteleminen ei ole mikään kaste, vaan se on vain kirkkoon liittämisen riitti.
        Miksi tämä ei kelpaa: ""Kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!
        Koetako tuolla "lasten siunaamisjutuilla" peittää sitä, että olet harhassa?? Yritä pysyä asiassa.

        Niin on selvä malli; kaikki kastamattomat uskovat kastetaan. Tuon kohdan mukaanhan etes uskovia lapsia ei kastettu. koska puhutaan miehistä ja naisista. Miksi ukastajat kastaa silti lapsia? Eikö tuo malli kelpaa?

        Kaikki ihmiset tarvitsevat kasteen ja uskon, jos on Jeesukseen uskominen: " Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" Näyttäs olevan kaste ja usko hyvinkin tarpeellisia!


      • voimahotonpaikka
        mikseikelpaa kirjoitti:

        Niin on selvä malli; kaikki kastamattomat uskovat kastetaan. Tuon kohdan mukaanhan etes uskovia lapsia ei kastettu. koska puhutaan miehistä ja naisista. Miksi ukastajat kastaa silti lapsia? Eikö tuo malli kelpaa?

        Kaikki ihmiset tarvitsevat kasteen ja uskon, jos on Jeesukseen uskominen: " Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" Näyttäs olevan kaste ja usko hyvinkin tarpeellisia!

        Selvä käsky siitä miten toimia on tässä:

        " Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää"

        Vauvan kastaminen Jumalan nimeen on kaste ja kaikki tarvitsevat kastetta, siksi vauvoja kastetaan.


    • valoalisää

      olkiukkopappanne ei ole koskaan käyttänyt suomipookaa nimimerkkinä.

      Kukaan Apostoli EI toteuta mukakäskyänne tehdä kastamalla uskovaisia, siinä toinen fakta.

      no faktat ei kirkkolaisille toki mitään merkitse, mutta se menee heitin omiin piikkeihin.

      se on ihan plusmiinus nolla mitä jotkut sekavat kirkkoisät ovat omissa torneissaan päätelleet, siellä on pääasia ollut valta ja konsensus paavin kanssa kuten on edelleen.

      • käkätikääk

        Olkiukkopappa ei ole uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, joka käytti em. nimimerkkiä jo 12 vuott sitten.

        Se on sulle ihan sama mitä joku Raamattu sanoo- Meille kristityille seon kaiken mitta ja alkukristittyjen todistus vahvistaa Raamatun Sanan.


      • paapaapaasaten

        kokeile puhua lisää soopaa, se varmaan sitten ilmestyy Raamatunkin sivuille kun oikein paasaa.

        oho vain 64 on paiskannut kirkon oven kiinni iäksi tänään !

        no huomenna on uusi päivä ja jos oikein paasaatte niin luku isonee varmasti.


      • räkätirääk
        paapaapaasaten kirjoitti:

        kokeile puhua lisää soopaa, se varmaan sitten ilmestyy Raamatunkin sivuille kun oikein paasaa.

        oho vain 64 on paiskannut kirkon oven kiinni iäksi tänään !

        no huomenna on uusi päivä ja jos oikein paasaatte niin luku isonee varmasti.

        KYllä kokeilit puhua soopaa koko päivän mutta eipää ilmestunyt uudestikaste Raamatun sivuille. Ei etes rullausversioon. Kirkosta lähteny 64 ja siihen kuuluu yli 3 miljoonaa suomalaista joten siitäpä kääkkä odottelemaan että jäsenet loppuu hihiih!! Ja lahkoista lähtee saman verran kun kääkkä täällä räkättää epäraamatullisia oppeja, hih!


      • eivauvankasteille
        räkätirääk kirjoitti:

        KYllä kokeilit puhua soopaa koko päivän mutta eipää ilmestunyt uudestikaste Raamatun sivuille. Ei etes rullausversioon. Kirkosta lähteny 64 ja siihen kuuluu yli 3 miljoonaa suomalaista joten siitäpä kääkkä odottelemaan että jäsenet loppuu hihiih!! Ja lahkoista lähtee saman verran kun kääkkä täällä räkättää epäraamatullisia oppeja, hih!

        Joo kolme miljoonaa kuuluu jolla ei ole hajuakaan miksi kuuluvat, ja kun ei ole saanut itse vaikuttaa mitään siihen kuulumiseen niin nyt tajuavat sentään lähteä!

        Uudestisyntyneet eivät lähde mihinkään omista hengellisistä kodeistaan, eli sekin meni pieleen kuten kaikki mitä sieltä paasataan.

        sinunkin kirkkoverosi menee jopa ateistipapin palkkaan, josta et ole yhtään huolissasi, siitä olet kun joku olkiukkopappa on asioista Raamatullista mieltä, sehän on aina ollut kirkon kengässä kivi ja sama jatkuu näköjään.
        muutama vuosi niin kirkossasi ei ole ainuttakaan uskovaa toimitusten tekijää. sekään ei teille ole ongelma ei nyt eikä koskaan.


      • räkätiräääk
        eivauvankasteille kirjoitti:

        Joo kolme miljoonaa kuuluu jolla ei ole hajuakaan miksi kuuluvat, ja kun ei ole saanut itse vaikuttaa mitään siihen kuulumiseen niin nyt tajuavat sentään lähteä!

        Uudestisyntyneet eivät lähde mihinkään omista hengellisistä kodeistaan, eli sekin meni pieleen kuten kaikki mitä sieltä paasataan.

        sinunkin kirkkoverosi menee jopa ateistipapin palkkaan, josta et ole yhtään huolissasi, siitä olet kun joku olkiukkopappa on asioista Raamatullista mieltä, sehän on aina ollut kirkon kengässä kivi ja sama jatkuu näköjään.
        muutama vuosi niin kirkossasi ei ole ainuttakaan uskovaa toimitusten tekijää. sekään ei teille ole ongelma ei nyt eikä koskaan.

        Niin, osalla ei ole hajua miksi kuuluu ja kuuluvat vain tavan vuoksi. Uudestisyntyneet Jeesukseen uskovat eivät lähde minnekään, joten eronneet ovat epäuskoisia suuremmalti osin.

        Minä makssan ilolla kirkollisveroni sillä niin paljon seurakunnan palveluja käytän. Yhtään kirkon ateistipapia en tunne - kyllä niitäkin ikävä kyllä on - mutta uskovia paimenia kylläkin. Sen sijaan yhtän uskovaa uudestikasteen toimittajaa en tunne.


      • onhansevaannäin
        räkätiräääk kirjoitti:

        Niin, osalla ei ole hajua miksi kuuluu ja kuuluvat vain tavan vuoksi. Uudestisyntyneet Jeesukseen uskovat eivät lähde minnekään, joten eronneet ovat epäuskoisia suuremmalti osin.

        Minä makssan ilolla kirkollisveroni sillä niin paljon seurakunnan palveluja käytän. Yhtään kirkon ateistipapia en tunne - kyllä niitäkin ikävä kyllä on - mutta uskovia paimenia kylläkin. Sen sijaan yhtän uskovaa uudestikasteen toimittajaa en tunne.

        Kova tuntuu olevan raivo kirkon jäsenmäärää ja verotusoikeutta kohtaan papalla, joka ei ole kyllä mistään asiasta "Raamatullista mieltä", kuten on nähty...


      • räkättirastaalle
        räkätiräääk kirjoitti:

        Niin, osalla ei ole hajua miksi kuuluu ja kuuluvat vain tavan vuoksi. Uudestisyntyneet Jeesukseen uskovat eivät lähde minnekään, joten eronneet ovat epäuskoisia suuremmalti osin.

        Minä makssan ilolla kirkollisveroni sillä niin paljon seurakunnan palveluja käytän. Yhtään kirkon ateistipapia en tunne - kyllä niitäkin ikävä kyllä on - mutta uskovia paimenia kylläkin. Sen sijaan yhtän uskovaa uudestikasteen toimittajaa en tunne.

        On tietysti hyvä asia, että ne harvat uudestisyntyneet kirkon jäsenet pysyvät tuossa porttokirkossa, jotta se pysyisi edes jonkunlaisena kristillisenä kirkkona. He eivät ole tällä palstalla kehumassa epäjumalaa eli vauvakastetta. Vaikkakin se luopiokirkkokin kuihtuu vähitellen, kun väki eroaa kirkosta.
        Monet näistä uudestisyntyneistä ovat kastattaneet itsensä ja ompa paljon pappejakin käynyt Israelin matkallaan kasteella. Tunnen heistä lukuisia, mutta he eivät halua pitää meteliä siitä, koska muutoin voisivat saada kenkää.
        Homot ja lesbot kyllä kelpaavat kirkon palvelukseen, mutta ei sellainen ,joka haluaa totella Raamatun mallia. Eräskin kirkkoherra ihmetteli, saatuaan potkut kasteellakäymisensä johdosta, että "kuinka vesi voi vaikuttaa noin suuria?"
        Ihmetyttää vain, että miksi noilla vedenpalvojilla on kauhea hätä ja raivo siitä, jos uskoontullut antaa kastaa itsensä, kuten Raamattu kehoittaa, mutta ei mitään hätää noista lukuisista väkisinkastetuista, jotka viisveissavat kirkon opetuksesta.
        Ei kai korppi korpinsilmää noki!


      • inttäjäeksyttäjälle
        räkättirastaalle kirjoitti:

        On tietysti hyvä asia, että ne harvat uudestisyntyneet kirkon jäsenet pysyvät tuossa porttokirkossa, jotta se pysyisi edes jonkunlaisena kristillisenä kirkkona. He eivät ole tällä palstalla kehumassa epäjumalaa eli vauvakastetta. Vaikkakin se luopiokirkkokin kuihtuu vähitellen, kun väki eroaa kirkosta.
        Monet näistä uudestisyntyneistä ovat kastattaneet itsensä ja ompa paljon pappejakin käynyt Israelin matkallaan kasteella. Tunnen heistä lukuisia, mutta he eivät halua pitää meteliä siitä, koska muutoin voisivat saada kenkää.
        Homot ja lesbot kyllä kelpaavat kirkon palvelukseen, mutta ei sellainen ,joka haluaa totella Raamatun mallia. Eräskin kirkkoherra ihmetteli, saatuaan potkut kasteellakäymisensä johdosta, että "kuinka vesi voi vaikuttaa noin suuria?"
        Ihmetyttää vain, että miksi noilla vedenpalvojilla on kauhea hätä ja raivo siitä, jos uskoontullut antaa kastaa itsensä, kuten Raamattu kehoittaa, mutta ei mitään hätää noista lukuisista väkisinkastetuista, jotka viisveissavat kirkon opetuksesta.
        Ei kai korppi korpinsilmää noki!

        On hyvä että uskovat kristityt pysyvät kirkossa. Kukaan ei täällä kehu mitään vauvalasteetta, vaan sanovat sen tosiasian, mitä Raamattu kasteesta opettaa ja mitä Jeesus käskee kasteen suhteen tehdä. Tämän Raamatun mallin mukaisia kristtiyjä on kirkossa paljon eikä uudestisyntynyt kristitty tarvitse uudestikastetta.

        Minua ihmetyttää suuresti, mik suudestikastajatr aivoaa aina uudestikasteoppinsa puolesta. Kyllä uskoontullut voi anta kasteaa itsensä ja pitääkin jos ei ole kastetu mutta ei uskoontullutta kerran kastettua tarvitse kastaa uduesti. Jokainen on vapaa menemään kastelle niin monta kertaa kuin haluaa. Minulla ja monille muillekin kristityille riittää yksi kaste

        Sitä on vaikea käsittää miksi nuo taikavesiä ihalievat uudestikastajat hyökkäävät lapsena kasttujen kimppuun ja jotka viis veisaavat Raamatun opetuskesta ja jotka hyökkäävät niitä kohtaan jotka pysyvät siinä mitä apostolit kasteesta opettavat ja mitä Jeesus käskee tehdä. Mutta antaa heidän riehua. Eihän se meidän vika ole etteä he hylkäävät Raamatun Sanan.


      • hyväpointti
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        On hyvä että uskovat kristityt pysyvät kirkossa. Kukaan ei täällä kehu mitään vauvalasteetta, vaan sanovat sen tosiasian, mitä Raamattu kasteesta opettaa ja mitä Jeesus käskee kasteen suhteen tehdä. Tämän Raamatun mallin mukaisia kristtiyjä on kirkossa paljon eikä uudestisyntynyt kristitty tarvitse uudestikastetta.

        Minua ihmetyttää suuresti, mik suudestikastajatr aivoaa aina uudestikasteoppinsa puolesta. Kyllä uskoontullut voi anta kasteaa itsensä ja pitääkin jos ei ole kastetu mutta ei uskoontullutta kerran kastettua tarvitse kastaa uduesti. Jokainen on vapaa menemään kastelle niin monta kertaa kuin haluaa. Minulla ja monille muillekin kristityille riittää yksi kaste

        Sitä on vaikea käsittää miksi nuo taikavesiä ihalievat uudestikastajat hyökkäävät lapsena kasttujen kimppuun ja jotka viis veisaavat Raamatun opetuskesta ja jotka hyökkäävät niitä kohtaan jotka pysyvät siinä mitä apostolit kasteesta opettavat ja mitä Jeesus käskee tehdä. Mutta antaa heidän riehua. Eihän se meidän vika ole etteä he hylkäävät Raamatun Sanan.

        Sehän on hienoa että jokainen voi tomia niin kuin näkee oikeaksi. Jos pitäytyy yhdessä kasteessa, saa tehdä niin. Jos kokee tarvivansa vielä "uskovien kasteen", niin sinnekin on oikeus mennä ja vaikka sitten vaihtaa seurakuntaa.

        Mutta se on mysteeri, miksi Raamatun Sanan kohdat, joissa kasteen merkitystä opetetaan, aiheuttavat raivoa ukastajissa. Sama reaktio on silloinkin kun vauvana kastettu kristitty ei mene uudelle kasteelle Raamattuun vedoten.


      • outoavaimitä
        hyväpointti kirjoitti:

        Sehän on hienoa että jokainen voi tomia niin kuin näkee oikeaksi. Jos pitäytyy yhdessä kasteessa, saa tehdä niin. Jos kokee tarvivansa vielä "uskovien kasteen", niin sinnekin on oikeus mennä ja vaikka sitten vaihtaa seurakuntaa.

        Mutta se on mysteeri, miksi Raamatun Sanan kohdat, joissa kasteen merkitystä opetetaan, aiheuttavat raivoa ukastajissa. Sama reaktio on silloinkin kun vauvana kastettu kristitty ei mene uudelle kasteelle Raamattuun vedoten.

        Niinpä! Ja sekin ihmetyttää, miksi uudestikastajia häiritsee se, että uudestisyntynyt ja Jeesukseen turvaava lapsena kasteen saanut kristitty katsoo että yksi kaste riittää. Sehän ei ole heiltä pois mitään. Jos he käyttisivät pienen lapsen kasteen vastustamiseen tuhlaamansa ajan vaikkapa evankeliumin levittämiseen, niin tulos voisi oll mainio! Heitä ei häritse se, että Suomi on täynnä uskosta vieraantuvia ja ateisteja ja muslimeja vaan se raivostuttaa heitä enemmän että kristityt seurakunnat kastavat pieniä lapsia. Eikö ole outoa?


      • räkättirastaalle
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        On hyvä että uskovat kristityt pysyvät kirkossa. Kukaan ei täällä kehu mitään vauvalasteetta, vaan sanovat sen tosiasian, mitä Raamattu kasteesta opettaa ja mitä Jeesus käskee kasteen suhteen tehdä. Tämän Raamatun mallin mukaisia kristtiyjä on kirkossa paljon eikä uudestisyntynyt kristitty tarvitse uudestikastetta.

        Minua ihmetyttää suuresti, mik suudestikastajatr aivoaa aina uudestikasteoppinsa puolesta. Kyllä uskoontullut voi anta kasteaa itsensä ja pitääkin jos ei ole kastetu mutta ei uskoontullutta kerran kastettua tarvitse kastaa uduesti. Jokainen on vapaa menemään kastelle niin monta kertaa kuin haluaa. Minulla ja monille muillekin kristityille riittää yksi kaste

        Sitä on vaikea käsittää miksi nuo taikavesiä ihalievat uudestikastajat hyökkäävät lapsena kasttujen kimppuun ja jotka viis veisaavat Raamatun opetuskesta ja jotka hyökkäävät niitä kohtaan jotka pysyvät siinä mitä apostolit kasteesta opettavat ja mitä Jeesus käskee tehdä. Mutta antaa heidän riehua. Eihän se meidän vika ole etteä he hylkäävät Raamatun Sanan.

        räkättirastas;
        ."Sitä on vaikea käsittää miksi nuo taikavesiä ihalievat uudestikastajat hyökkäävät lapsena kasttujen kimppuun "

        Tuollaista vihaa ja raivoa saa harvoin lukea. Kirjoitusvirheetkin todistavat, että tuo pelle ei meinaa pysyä nahoissaan vihansa kanssa.

        Miksihän he eivät tyydy siihen veden palvomiseen, vaan yrittävät kaikin keinon mustamaalata niitä, jotka tottelevat Raamatun käskyä uskoontulleille: "Anna kastaa itsesi"!!!
        Vauvoille ei tuollaista neuvoa annettu.


      • inttäjäeksyttäjälle
        räkättirastaalle kirjoitti:

        räkättirastas;
        ."Sitä on vaikea käsittää miksi nuo taikavesiä ihalievat uudestikastajat hyökkäävät lapsena kasttujen kimppuun "

        Tuollaista vihaa ja raivoa saa harvoin lukea. Kirjoitusvirheetkin todistavat, että tuo pelle ei meinaa pysyä nahoissaan vihansa kanssa.

        Miksihän he eivät tyydy siihen veden palvomiseen, vaan yrittävät kaikin keinon mustamaalata niitä, jotka tottelevat Raamatun käskyä uskoontulleille: "Anna kastaa itsesi"!!!
        Vauvoille ei tuollaista neuvoa annettu.

        Totta, tuollaista vihaa ja raivoa saa harvoin lukea kun uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa, joka palvoo taikavesiään, ja samalla hyökkää raamatullisessa kasteessa pitäytyvien kimppuun. Saat palvoa niitä rauhassa mutta koita hillitä raivoasi meitä lapsena kasteen saaneita uskovia kohtaan. Miksihän tuolle pellelle ei kelpaa Jeesuksen käsky tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla? Mitään käskyä kastaa uudesti ei annettu edes vauvoille.

        Joo outoa että hän tuntee niin valtavaa raivoa pienten lasten kastetta kohtaan. Se raivo saa hänet kirjoittamaan mitä sattuu, kuten 19.4. viestistään luemme.


      • muttakuneiniinei
        outoavaimitä kirjoitti:

        Niinpä! Ja sekin ihmetyttää, miksi uudestikastajia häiritsee se, että uudestisyntynyt ja Jeesukseen turvaava lapsena kasteen saanut kristitty katsoo että yksi kaste riittää. Sehän ei ole heiltä pois mitään. Jos he käyttisivät pienen lapsen kasteen vastustamiseen tuhlaamansa ajan vaikkapa evankeliumin levittämiseen, niin tulos voisi oll mainio! Heitä ei häritse se, että Suomi on täynnä uskosta vieraantuvia ja ateisteja ja muslimeja vaan se raivostuttaa heitä enemmän että kristityt seurakunnat kastavat pieniä lapsia. Eikö ole outoa?

        se on todella outoa että kirkko jatkaa samaa hengetöntä humaania lässytystään vaikka jäsenkuntansa, ne kolme miljoonaa mukaanlukien maallistuu kaien aikaa?
        milloin he alkavat julistaa evankeliumia, sitä tässä odotellaan. ainuttakaan parannussaarnaa en ole eläissäni kuullut kirkon jumalanpalveluksista, mutta joka ainoassa muistetaan kertoa kuinka kasteen armossa tässä mennään yhdessä kurjina syntisinä, mihin mennään, se on jäänyt hämärän peittoon ja kuulijan oman arvion varaan.


      • hyvääSanaa
        muttakuneiniinei kirjoitti:

        se on todella outoa että kirkko jatkaa samaa hengetöntä humaania lässytystään vaikka jäsenkuntansa, ne kolme miljoonaa mukaanlukien maallistuu kaien aikaa?
        milloin he alkavat julistaa evankeliumia, sitä tässä odotellaan. ainuttakaan parannussaarnaa en ole eläissäni kuullut kirkon jumalanpalveluksista, mutta joka ainoassa muistetaan kertoa kuinka kasteen armossa tässä mennään yhdessä kurjina syntisinä, mihin mennään, se on jäänyt hämärän peittoon ja kuulijan oman arvion varaan.

        Kannattaa mennä kuuntelemaan paikan päälle, sillä ainakin ne tapahtumat ja messut, missä itse käyn, niin erittäin hyvää lain saarnaa ja vastapainoksi evankeliumin julistusta, johon kastekin kuuluu. Semmosta en ole uudestikastajilta kuullut koskaan vaan se on lähinä sitä syntisyyden kieltämistä ja ihmisen ratkaisusta lässyttämistä. Ihan oikein sanoit että kurjina syntisinä mennään, ja siksi ainoa toivo on Kristus.

        Se pitää muistaa että kirkossa on monenlaista opetusta ja ääntä ja siksi valveutunut kristitty osa hakeutua paikkaan, jossa Raamattu on etusijalla. Kirkon maallistuminen on tottakai huolestuttavaa. Sama maallistumista on muuallakin kristikunnassa.


      • Totuus.on.Sanassa
        hyvääSanaa kirjoitti:

        Kannattaa mennä kuuntelemaan paikan päälle, sillä ainakin ne tapahtumat ja messut, missä itse käyn, niin erittäin hyvää lain saarnaa ja vastapainoksi evankeliumin julistusta, johon kastekin kuuluu. Semmosta en ole uudestikastajilta kuullut koskaan vaan se on lähinä sitä syntisyyden kieltämistä ja ihmisen ratkaisusta lässyttämistä. Ihan oikein sanoit että kurjina syntisinä mennään, ja siksi ainoa toivo on Kristus.

        Se pitää muistaa että kirkossa on monenlaista opetusta ja ääntä ja siksi valveutunut kristitty osa hakeutua paikkaan, jossa Raamattu on etusijalla. Kirkon maallistuminen on tottakai huolestuttavaa. Sama maallistumista on muuallakin kristikunnassa.

        Ikävä pilata tuon nimimerkin "räkättirastaalle" harhakuvat, mutta aivan häviävän pieni osa luterilaisista uskovista on kastattanut itsensä toistamiseen. Minullakin on varmaan kolmisen sataa luterilaista vauvana kastettua uskovaa ystävää/tuttavaa ja kaikilla jonka kanssa on kasteesta puhuttu, on hyvin kriittinen näkemys sellaiseen. Tosin kyllä mainitsemiasi tapauksia varmasti on ollut ja onhan osa sitten vaihtanut ihan seurakuntaa, mutta satoihin tuhansiin uskoviin nähden määrä on minimaalinen. Omasta tuttavapiiristäni voin kertoa, että tiedän parikin entistä aikuisena/nuorena kastettua helluntailaista, jotka ovat siirtyneet luterilaisen kirkon jäseniksi ja molemmat ovat saaneet myöhemmin lapsia, jotka on vauvoina kastettu. Toisen kanssa juttelin kerran asiasta ja hän sanoi, että vanhassa seurakunnassaan tuollainen Jeesuksen käskyn noudattaminen ei olisi ollut mahdollista. Rohkeaa puhetta.

        Minusta ihan turhaa kirjoitat provosoivasti ja haastat riitaa. Selaiseen ei ole tarvetta, jos Raamatun neuvoja noudatat. Olen pannut merkille että käytät aina asiasi ilmaisemiseen kolmea huutomerkkiä; kertoneeko tuo pienestä kimpaantumisesta? Ja kun koko ajan hoet, että "vauvoista ei ole mainintaa" jne. niin annat ymmärtää että inhoat sitä että vauvoja kastetaan ja teet kaikkesi sen eteen ettei niin kävisi. Turhaan. Eli havaitsen ”hätää ja raivoa” ihan vain sinun päässäsi.

        Se on hyvä, jos kirkon ulkopuolisia kristittyjäkin aidosti huolettaa maallistuminen. Huoli on yhteinen.


      • hyvätotuus
        Totuus.on.Sanassa kirjoitti:

        Ikävä pilata tuon nimimerkin "räkättirastaalle" harhakuvat, mutta aivan häviävän pieni osa luterilaisista uskovista on kastattanut itsensä toistamiseen. Minullakin on varmaan kolmisen sataa luterilaista vauvana kastettua uskovaa ystävää/tuttavaa ja kaikilla jonka kanssa on kasteesta puhuttu, on hyvin kriittinen näkemys sellaiseen. Tosin kyllä mainitsemiasi tapauksia varmasti on ollut ja onhan osa sitten vaihtanut ihan seurakuntaa, mutta satoihin tuhansiin uskoviin nähden määrä on minimaalinen. Omasta tuttavapiiristäni voin kertoa, että tiedän parikin entistä aikuisena/nuorena kastettua helluntailaista, jotka ovat siirtyneet luterilaisen kirkon jäseniksi ja molemmat ovat saaneet myöhemmin lapsia, jotka on vauvoina kastettu. Toisen kanssa juttelin kerran asiasta ja hän sanoi, että vanhassa seurakunnassaan tuollainen Jeesuksen käskyn noudattaminen ei olisi ollut mahdollista. Rohkeaa puhetta.

        Minusta ihan turhaa kirjoitat provosoivasti ja haastat riitaa. Selaiseen ei ole tarvetta, jos Raamatun neuvoja noudatat. Olen pannut merkille että käytät aina asiasi ilmaisemiseen kolmea huutomerkkiä; kertoneeko tuo pienestä kimpaantumisesta? Ja kun koko ajan hoet, että "vauvoista ei ole mainintaa" jne. niin annat ymmärtää että inhoat sitä että vauvoja kastetaan ja teet kaikkesi sen eteen ettei niin kävisi. Turhaan. Eli havaitsen ”hätää ja raivoa” ihan vain sinun päässäsi.

        Se on hyvä, jos kirkon ulkopuolisia kristittyjäkin aidosti huolettaa maallistuminen. Huoli on yhteinen.

        Olet oikeassa! Sen tyyli nyt on tuollanen ja se on valitettavaa. Siitä on joutunu huomauttaan vieraiden lisäksi myös omat tässä vuosien saatossa. Toivotaan että hän malttaa pysyä asiassa, vakka vauvojen kastaminen hiertää häntä kovasti. Eihän se ole mitään häneltä pois, vaikkei sitä oikeana tapana näekään. Eikä se ole meiltäkään mitään pois jos joku päättää uudelle kasteelle mennä. Siihen on oikeus jos asian oikeaksi näkee!


      • eihyvänenaikasentän
        hyvätotuus kirjoitti:

        Olet oikeassa! Sen tyyli nyt on tuollanen ja se on valitettavaa. Siitä on joutunu huomauttaan vieraiden lisäksi myös omat tässä vuosien saatossa. Toivotaan että hän malttaa pysyä asiassa, vakka vauvojen kastaminen hiertää häntä kovasti. Eihän se ole mitään häneltä pois, vaikkei sitä oikeana tapana näekään. Eikä se ole meiltäkään mitään pois jos joku päättää uudelle kasteelle mennä. Siihen on oikeus jos asian oikeaksi näkee!

        No mutta !
        noin se valo saapuu ajan kanssa kirkonkin sisälle. aiemmin sai lähtöpassit omasta maastaan jos ei alistunut kirkolliseen pakkoliittoon vauvakasteen kautta, ja nyt puhutaan jo aivan toisin, kyllä on maallistunut kirkon opetus suuresti pienellä intervallilla, mitä tästä tuleekaan vielä hihhah.


      • sanopamuuta
        eihyvänenaikasentän kirjoitti:

        No mutta !
        noin se valo saapuu ajan kanssa kirkonkin sisälle. aiemmin sai lähtöpassit omasta maastaan jos ei alistunut kirkolliseen pakkoliittoon vauvakasteen kautta, ja nyt puhutaan jo aivan toisin, kyllä on maallistunut kirkon opetus suuresti pienellä intervallilla, mitä tästä tuleekaan vielä hihhah.

        No sanopa muuta! Valo sen kuin lisääntyy! Ja sama maallistuminen on nähtävästi muuallakin kuin vain kirkossa, hih!


      • kenenvastuu
        Totuus.on.Sanassa kirjoitti:

        Ikävä pilata tuon nimimerkin "räkättirastaalle" harhakuvat, mutta aivan häviävän pieni osa luterilaisista uskovista on kastattanut itsensä toistamiseen. Minullakin on varmaan kolmisen sataa luterilaista vauvana kastettua uskovaa ystävää/tuttavaa ja kaikilla jonka kanssa on kasteesta puhuttu, on hyvin kriittinen näkemys sellaiseen. Tosin kyllä mainitsemiasi tapauksia varmasti on ollut ja onhan osa sitten vaihtanut ihan seurakuntaa, mutta satoihin tuhansiin uskoviin nähden määrä on minimaalinen. Omasta tuttavapiiristäni voin kertoa, että tiedän parikin entistä aikuisena/nuorena kastettua helluntailaista, jotka ovat siirtyneet luterilaisen kirkon jäseniksi ja molemmat ovat saaneet myöhemmin lapsia, jotka on vauvoina kastettu. Toisen kanssa juttelin kerran asiasta ja hän sanoi, että vanhassa seurakunnassaan tuollainen Jeesuksen käskyn noudattaminen ei olisi ollut mahdollista. Rohkeaa puhetta.

        Minusta ihan turhaa kirjoitat provosoivasti ja haastat riitaa. Selaiseen ei ole tarvetta, jos Raamatun neuvoja noudatat. Olen pannut merkille että käytät aina asiasi ilmaisemiseen kolmea huutomerkkiä; kertoneeko tuo pienestä kimpaantumisesta? Ja kun koko ajan hoet, että "vauvoista ei ole mainintaa" jne. niin annat ymmärtää että inhoat sitä että vauvoja kastetaan ja teet kaikkesi sen eteen ettei niin kävisi. Turhaan. Eli havaitsen ”hätää ja raivoa” ihan vain sinun päässäsi.

        Se on hyvä, jos kirkon ulkopuolisia kristittyjäkin aidosti huolettaa maallistuminen. Huoli on yhteinen.

        Ompa ontto perustelu vauvakasteelle. "Totuus on Sanassa":
        ". Minullakin on varmaan kolmisen sataa luterilaista vauvana kastettua uskovaa ystävää..."

        Minäkin tunnen satoja väkisinkastettuja, jotka kuitenkin viisveisaavat kirkosta ja sen opista, kunhan vain käyvät läpi nuo pakolliset seremoniat. Siksi kirkot ovat tyhjiä. Eivät he tunnusta olevansa uskovia ja elävät täysin jumalatonta elämää. Tuo pakkokaste ja kirkon opetus on sokaissut heidät kuvittelemaan, että se "kasteen armo" riittää kerran taivaaseen. Kenen on vastuu siitä, että heitä on petetty?
        Jos kirkossa olisi huoli heistä, niin papit saarnaisivat parannusta, mutta kirkko on enemmän kiinnostunut veronmaksajista kuin ihmisten sieluista, valitettavaa.


      • paranustatarvitaan
        kenenvastuu kirjoitti:

        Ompa ontto perustelu vauvakasteelle. "Totuus on Sanassa":
        ". Minullakin on varmaan kolmisen sataa luterilaista vauvana kastettua uskovaa ystävää..."

        Minäkin tunnen satoja väkisinkastettuja, jotka kuitenkin viisveisaavat kirkosta ja sen opista, kunhan vain käyvät läpi nuo pakolliset seremoniat. Siksi kirkot ovat tyhjiä. Eivät he tunnusta olevansa uskovia ja elävät täysin jumalatonta elämää. Tuo pakkokaste ja kirkon opetus on sokaissut heidät kuvittelemaan, että se "kasteen armo" riittää kerran taivaaseen. Kenen on vastuu siitä, että heitä on petetty?
        Jos kirkossa olisi huoli heistä, niin papit saarnaisivat parannusta, mutta kirkko on enemmän kiinnostunut veronmaksajista kuin ihmisten sieluista, valitettavaa.

        No siis tuollaisia nimikristittyjä Suomessa on pilvin pimein. Parannusta kerran Kristukseen kastetuille pitää tottakai saarnata koko ajan. Se on se kirkon suurin tehtävä. Koskee tietysti myös muitakin poppoita. Tuntuu vain että juuri parannuksen tarpeessa olevat eivät ole sitä saaraa kuulemassa! Tavoittava työ on tärkeää, vai mitä? Kirkon opeus siitä, että kerran saatu kaste riittää kun vain uskolla pysyy siinä mihin kasteessa on liitetty eli Jeesuksessa


      • jäilausekesken
        paranustatarvitaan kirjoitti:

        No siis tuollaisia nimikristittyjä Suomessa on pilvin pimein. Parannusta kerran Kristukseen kastetuille pitää tottakai saarnata koko ajan. Se on se kirkon suurin tehtävä. Koskee tietysti myös muitakin poppoita. Tuntuu vain että juuri parannuksen tarpeessa olevat eivät ole sitä saaraa kuulemassa! Tavoittava työ on tärkeää, vai mitä? Kirkon opeus siitä, että kerran saatu kaste riittää kun vain uskolla pysyy siinä mihin kasteessa on liitetty eli Jeesuksessa

        ... on oikea


      • nekirkollisverot
        jäilausekesken kirjoitti:

        ... on oikea

        Mutta sitä kirkko ei uskalla julistaa, että ilman henkilökohtaista uskoa sillä pakollisella kasteella ei ole mitään merkitystä!!!Miksi kirkossa ei saarnata parannuksesta?
        Kirkko pettää vain ihmisiä ja julistaa kasteen armoa!!!


      • sejumalanarmo
        nekirkollisverot kirjoitti:

        Mutta sitä kirkko ei uskalla julistaa, että ilman henkilökohtaista uskoa sillä pakollisella kasteella ei ole mitään merkitystä!!!Miksi kirkossa ei saarnata parannuksesta?
        Kirkko pettää vain ihmisiä ja julistaa kasteen armoa!!!

        "Mutta sitä kirkko ei uskalla julistaa, että ilman henkilökohtaista uskoa sillä pakollisella kasteella ei ole mitään merkitystä!!"

        Sitä nimenomaan kirkko julistaa! Pelkkä kaste ilman uskoa ei riitä, mutta kaste pelastaa uskovan. Kirkossa saarnataan nimenomaan parannusta. Ei armon julistaminen ole mitään pettämistä. Se on pettämistä jos julistetaan että ilman uskoakin voi pelastua ja että ihminen on synnitön ja kaste vain kuuliaisuuden teko ilman Kristusta. Se on pettämistä ja väärää opopia!

        Kasteen armon julistaminen on nimeomaan sen julistamista että Krisukseen kastettu on velvollinen myös kasteen kohteessa eli Kristuksessa pysymään, eli jokapäiväistä parannusta tekemään. Joka uskoo ja on kastettu on taivastiellä.


    • 7777

      Pappanne näyttää olevan aivan oikeassa jokaisessa väitteessään, siitä ei pääse mihinkään.

      • kamoonnyt

        Älä nyt naurata :D


    • siitäsealkaa

      Ei auta näköjään enää kirkon pakkoverotkaan, kun luin että kirkko puretaan kun ei ole varaa korjata !!?

      onpas uutinen, ei ole vielä ensimmäistäkään Raamatullista seurakuntarakennusta purettu tässä maassa ja rahaa riittää vaikka penniäkään ei pakolla oteta keneltäkään, kas kun antajat ovat omakohtaisesti uudestisyntyneitä ei veden vaan uskon kautta, niin heillä on näky asiastaan, eikä nappeja laiteta kolehtihaaviin!

      • juguribää

        ainaski yks rukoushuone on myöty pitovaikeuksien vuoksi kustannussyistä

        jostaki teidän suunnalta Suomea


      • katsotaansanokatsoja
        juguribää kirjoitti:

        ainaski yks rukoushuone on myöty pitovaikeuksien vuoksi kustannussyistä

        jostaki teidän suunnalta Suomea

        jaa ja missähän sellainen mahtaisi olla ja mikä olisi syy, se olisi tarpeen tukia.


      • hohhoijaa
        juguribää kirjoitti:

        ainaski yks rukoushuone on myöty pitovaikeuksien vuoksi kustannussyistä

        jostaki teidän suunnalta Suomea

        Ahaa, nyt kun Raamatusta ei löydy perusteita papan kasteopille, niin alkaa puhuminen rakennuksista. Hoh hoijaa! On sillä jutut!

        Omakohtaisesti uudestisyntynyt on syntynyt nimenomaanveden ja Hengen kautta, kuten Jeesus sanoi.


    • hyvällepaikalle

      Saas näkyä koska aletaan purkaa seuraaavaa kirkkoa, ja sitten vaan tonttia myyntiin, että saadaan muutamalle sekulaaripapille palkapussiin muutakin kuin nappeja.

      no jospa vapaitten suuntien ihmiset ovat valppaana ja ostavat heti vapautuvat tontit, johon on hyvä pystyttää terve Raamatullinen kokoontumistila.

      • hihhah

        Saas nähdä millon aletaan purkamaan seuraavaa lahkoa. Miksihän minun paikkakunnalla uudestikastajat pyysivät päästä kirkon tiloihin, ei voi tietää! Jospa ne vapaitten suuntien ihmiseet ois valppaana ja pyrkis kirkon tiloihin kun omat viedään alta, hih!Taas alkoi puhe rakennuksista kun ei vain Raamatusta löydy papan oppeja.. "terve Raamatullinen kokoontumistila" ei hyvää päivää!

        Alkuseurakunnassa kokoonnuttiin kodeissa, eli oisko ne kodit sitten niitä raamatullisia tiloja? :DDD Ukastajien rukoushuoneita ei ainakaan ollu siihen aikaan, hih!


    • kylläseonlupu

      OHoo vain 2 eronnut kirkosta tänään !!

      olisko se toinen hupu, vaiko lupu saanut viimeinkin silmänsä auki haa sepä oliskin tapaus.

      • erojavaintuli

        2 ei ole paljoa jos yli 3 miljoonaa jäsentä on :D Mutta nyt sormet ristissä toivomaan että jos kaks eroaa joka päivä niin se 3 mijoonaa menee rikki alta aikayksikön, hih! Aika moni on saanut silämsä auki kun luin uskontojen uhrien tuk ry:tä, jossa ihmiset kertovat siitä miten heitä on henkisesti pahoinpidelty uudestikastetta harrastavissa porukoissa. Ja eroja vain tuli!


    • salamavaloainakin

      Miksi muuten kirkko on lu0punut keihäällä avustetuista kasteistaan!?

      eikö sille menetelmälle olisi nyt tilausta kun siellä pääkaupunkiseudulla vain ehkä puolet syntyvistä kastetaan eli väkisten pelastetaan?

      mikähän se on syynä moiseen lepsuiluun, ei kai vaan valo ole päässyt pilkahtamaan kirkon ikkunasta sisäänpäin.

      • hihhahh

        Niin, uudestikastajat haluaist kehihäin pakottaa ihmispoloja uudestikasteelle. Onneksi sen lakikin estää onneksi on uskonnonvapaus. Mutta kova tarve olis noille keihäille kun vin pienen pieni osa kansasta on uudestikastettu. Sen sijaan laspena kasteen on saanut yli puolet suomalaisita. Ja sekös ketuttaa kääkkää, hih!


      • eiväkivallalle
        hihhahh kirjoitti:

        Niin, uudestikastajat haluaist kehihäin pakottaa ihmispoloja uudestikasteelle. Onneksi sen lakikin estää onneksi on uskonnonvapaus. Mutta kova tarve olis noille keihäille kun vin pienen pieni osa kansasta on uudestikastettu. Sen sijaan laspena kasteen on saanut yli puolet suomalaisita. Ja sekös ketuttaa kääkkää, hih!

        Siitähän se verilöyly tulis jos ukastajat sais keihäät käteensä. Täällä siitä jo fantasioivat. Minua kristittynä tuollainen väkivallan ihailu ei kiehdo.


      • edistystä
        eiväkivallalle kirjoitti:

        Siitähän se verilöyly tulis jos ukastajat sais keihäät käteensä. Täällä siitä jo fantasioivat. Minua kristittynä tuollainen väkivallan ihailu ei kiehdo.

        Outoa, vaikka keihään käyttäminenhan on kuulunut teidän kirkkonne perintesiin. On se kirkko hieman muuttanut käytäntöjään.


      • sitäkin
        edistystä kirjoitti:

        Outoa, vaikka keihään käyttäminenhan on kuulunut teidän kirkkonne perintesiin. On se kirkko hieman muuttanut käytäntöjään.

        Ei ole Suomen tunnustuksellinen luterilainen kirkko käyttänyt koskaan keihäitä, jos siitä puhut.


      • poismaastaanheti
        sitäkin kirjoitti:

        Ei ole Suomen tunnustuksellinen luterilainen kirkko käyttänyt koskaan keihäitä, jos siitä puhut.

        No jaa se voi olla noinkin, mutta oppinsa siivittämänä kuitenkin näkivät oikeaksi karkottaa kotimaastaan vauvakastetta vastustaneet, olithan siitä tietoinen vai?

        kirkolla on kovin paljon sanottavaa kuinka Jumala on rakkaus ja kehottaa lähimmäsitään rakastamaan jopa vihamiestään, mitenkäs se oikeaoppinen kirkko sillä tavalla meni rikkomaan Ison kirjan opetusta kuka tietää!?


      • pysytäänmaassa
        poismaastaanheti kirjoitti:

        No jaa se voi olla noinkin, mutta oppinsa siivittämänä kuitenkin näkivät oikeaksi karkottaa kotimaastaan vauvakastetta vastustaneet, olithan siitä tietoinen vai?

        kirkolla on kovin paljon sanottavaa kuinka Jumala on rakkaus ja kehottaa lähimmäsitään rakastamaan jopa vihamiestään, mitenkäs se oikeaoppinen kirkko sillä tavalla meni rikkomaan Ison kirjan opetusta kuka tietää!?

        No todellakiin meni rikkoman! Eikös ole hyvä ettei tuollaista tapahdu enää!


      • mikälokiikka
        hihhahh kirjoitti:

        Niin, uudestikastajat haluaist kehihäin pakottaa ihmispoloja uudestikasteelle. Onneksi sen lakikin estää onneksi on uskonnonvapaus. Mutta kova tarve olis noille keihäille kun vin pienen pieni osa kansasta on uudestikastettu. Sen sijaan laspena kasteen on saanut yli puolet suomalaisita. Ja sekös ketuttaa kääkkää, hih!

        No kerrotko mitä hyötyä siitä kasteesta on ollut niille puolelle suomalaisista?

        ovatko he nyt siis kaikki Jeesuksen seuraajia?


      • Sananlokiikka
        mikälokiikka kirjoitti:

        No kerrotko mitä hyötyä siitä kasteesta on ollut niille puolelle suomalaisista?

        ovatko he nyt siis kaikki Jeesuksen seuraajia?

        Voit lukea kasteen hyödyn Raamatusta: se liittää Kristukseen , synnyttää uudesti ja pelastaa kaikki jotka uskovat. Eivä kaikki kastetut ole Jeesuksen seuraajia. Ei kaikki aikusena kastetukaan ole Jeesuksen seuraajia.


      • pesukoennenheräämistä
        Sananlokiikka kirjoitti:

        Voit lukea kasteen hyödyn Raamatusta: se liittää Kristukseen , synnyttää uudesti ja pelastaa kaikki jotka uskovat. Eivä kaikki kastetut ole Jeesuksen seuraajia. Ei kaikki aikusena kastetukaan ole Jeesuksen seuraajia.

        Niin eli vauvakaste on kuulemma synnyttänyt uudesti joka sitten kun alkaa uskomaan tulee niinkuin voimaan, ok !

        mitäs jos alkaa uskomaan ihan Raamatullisesti ilman sitä kastetta, näinhän Raamatussa aina tapahtui, mitäs sitten tapahtuu ?


      • kääkälle
        pesukoennenheräämistä kirjoitti:

        Niin eli vauvakaste on kuulemma synnyttänyt uudesti joka sitten kun alkaa uskomaan tulee niinkuin voimaan, ok !

        mitäs jos alkaa uskomaan ihan Raamatullisesti ilman sitä kastetta, näinhän Raamatussa aina tapahtui, mitäs sitten tapahtuu ?

        Kuulemma kaste on synnyttänyt uudesti ja synntää Raamatun mukaan. Uskosta uudestisyntymistä ei Raamattu opeta.

        mitäs jos alkaisit uskomaan sen mitä Raamattu opettaa kasteesta ilman niitä vauvojas? Etkä koko ajan laittas uskoa ja kastetta vastakkain kun ne kuuluu yhteen.


      • kääkättäjälle
        kääkälle kirjoitti:

        Kuulemma kaste on synnyttänyt uudesti ja synntää Raamatun mukaan. Uskosta uudestisyntymistä ei Raamattu opeta.

        mitäs jos alkaisit uskomaan sen mitä Raamattu opettaa kasteesta ilman niitä vauvojas? Etkä koko ajan laittas uskoa ja kastetta vastakkain kun ne kuuluu yhteen.

        kääkättäjä ei näköjään ole lukenut Raamattua:
        "Uskosta uudestisyntymistä ei Raamattu opeta."

        Jeesus ei varmaan tiennyt tätä, kun sanoi syntiselle naiselle:
        "Mene rauhassa. Sinun uskosi on sinut pelastanut"!!!


      • inttäjäeksyttäjälle
        kääkättäjälle kirjoitti:

        kääkättäjä ei näköjään ole lukenut Raamattua:
        "Uskosta uudestisyntymistä ei Raamattu opeta."

        Jeesus ei varmaan tiennyt tätä, kun sanoi syntiselle naiselle:
        "Mene rauhassa. Sinun uskosi on sinut pelastanut"!!!

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei ole näköjään lukenut Raamattua. Jeesus ei sanonut että usko uudestisynnyttää, vaan Hän sanoi:

        "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan"

        Jeesus ei tiennyt mistään uskosta uudestisyntymisestä vaan vedestä ja Hengestä Sanan kautta synnytään uudesti. Eikä uudestisyntyminen ole sama asia kuin pelastus, jonka Jeesus naiselle lupasi.


      • Jumalan.Sana.korjaa
        inttäjäeksyttäjälle kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei ole näköjään lukenut Raamattua. Jeesus ei sanonut että usko uudestisynnyttää, vaan Hän sanoi:

        "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan"

        Jeesus ei tiennyt mistään uskosta uudestisyntymisestä vaan vedestä ja Hengestä Sanan kautta synnytään uudesti. Eikä uudestisyntyminen ole sama asia kuin pelastus, jonka Jeesus naiselle lupasi.

        Taas selvä todiste siitä, ettei mainitsemasi henkilö ole lukenut Raamattua kun noin tärkeä kohtaa ei muistanut. Sana "uudestisyntyminen" tai sen eri muodot esiintyvät Raamatussa muistaakseni kolme (3) kertaa, ja niissä viitataan veteen, Henkeen, pesemiseen ja Sanaan. Korjatkaa jos olen väärässä. Tokihan uudestisyntymisestä asiana puhutaan muuallakin kun puhutaan esim. uudesta elämästä tai uudesta luomuksesta.


      • luulouskoville
        Jumalan.Sana.korjaa kirjoitti:

        Taas selvä todiste siitä, ettei mainitsemasi henkilö ole lukenut Raamattua kun noin tärkeä kohtaa ei muistanut. Sana "uudestisyntyminen" tai sen eri muodot esiintyvät Raamatussa muistaakseni kolme (3) kertaa, ja niissä viitataan veteen, Henkeen, pesemiseen ja Sanaan. Korjatkaa jos olen väärässä. Tokihan uudestisyntymisestä asiana puhutaan muuallakin kun puhutaan esim. uudesta elämästä tai uudesta luomuksesta.

        Olet väärässä. Uudestisyntynyt on samalla pelastunut, joten niissä puhutaan samasta asista.
        Pelastuminen on kerran lopullista, kun uudestisyntynyt pääsee taivaaseen.
        1. Piet 1:23. te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

        Te luulette olevanne uudestisyntyneitä katoavan aineen eli veden kautta.

        "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,
        4. turmeltumattomaan ja saastumattomaan ja katoamattomaan perintöön, joka taivaissa on säilytettynä teitä varten,
        5. jotka Jumalan voimasta USKON kautta varjellutte pelastukseen,"

        Me varjellumme pelastukseen USKON KAUTTA, mutta vedenpalvojat luulevat, että kasteensa kautta. Siinä tuo ero uskovan ja luulouskovan välillä


      • uskoeioleluuloa
        luulouskoville kirjoitti:

        Olet väärässä. Uudestisyntynyt on samalla pelastunut, joten niissä puhutaan samasta asista.
        Pelastuminen on kerran lopullista, kun uudestisyntynyt pääsee taivaaseen.
        1. Piet 1:23. te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

        Te luulette olevanne uudestisyntyneitä katoavan aineen eli veden kautta.

        "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,
        4. turmeltumattomaan ja saastumattomaan ja katoamattomaan perintöön, joka taivaissa on säilytettynä teitä varten,
        5. jotka Jumalan voimasta USKON kautta varjellutte pelastukseen,"

        Me varjellumme pelastukseen USKON KAUTTA, mutta vedenpalvojat luulevat, että kasteensa kautta. Siinä tuo ero uskovan ja luulouskovan välillä

        Uudestisyntynyt voi lupopua uskotaan, jolloin hän ei enää ole pelastunut. Siinä olet oikeassa että nimenomaan uudstisyntyneet pääsevät taivaaseen, eikä sinne omana itsenään mennä.

        Jeesuksen mukaan uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä, ei pelkän veden kautta. Lue edelleen Johanneksen evankeliumin kohta, siellä s sanotaan.

        Pelastukseen päästään USKON JA KASTEEN kautta, kuten Jeesus sanoi. Luulouskova ja vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussas luulee oman ratkaisun pelastavan tai sitten ilman uskoakin voi pelastua kun noita tietä on monia! Meillä on vain yksi; Jeesus.


      • tässäpäero
        uskoeioleluuloa kirjoitti:

        Uudestisyntynyt voi lupopua uskotaan, jolloin hän ei enää ole pelastunut. Siinä olet oikeassa että nimenomaan uudstisyntyneet pääsevät taivaaseen, eikä sinne omana itsenään mennä.

        Jeesuksen mukaan uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä, ei pelkän veden kautta. Lue edelleen Johanneksen evankeliumin kohta, siellä s sanotaan.

        Pelastukseen päästään USKON JA KASTEEN kautta, kuten Jeesus sanoi. Luulouskova ja vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussas luulee oman ratkaisun pelastavan tai sitten ilman uskoakin voi pelastua kun noita tietä on monia! Meillä on vain yksi; Jeesus.

        Siinäpä hyvin ero tiivistettynä:

        Raamattu: usko ja kaste pelastavat

        U-k-i-e nr: usko ja kaste eivät pelasta


      • vainusko
        uskoeioleluuloa kirjoitti:

        Uudestisyntynyt voi lupopua uskotaan, jolloin hän ei enää ole pelastunut. Siinä olet oikeassa että nimenomaan uudstisyntyneet pääsevät taivaaseen, eikä sinne omana itsenään mennä.

        Jeesuksen mukaan uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä, ei pelkän veden kautta. Lue edelleen Johanneksen evankeliumin kohta, siellä s sanotaan.

        Pelastukseen päästään USKON JA KASTEEN kautta, kuten Jeesus sanoi. Luulouskova ja vettä palvova uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussas luulee oman ratkaisun pelastavan tai sitten ilman uskoakin voi pelastua kun noita tietä on monia! Meillä on vain yksi; Jeesus.

        Taas väärin. Teillähän on vain näkyvä kaste, joka on teidän epäjumalanne.
        Pelastukseen riittää pelkkä usko Herraan Jeesukseen:
        "SINUN USKOSI ON SINUT PELASTANUT"!!!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut" Ap 17

        "Joka ei usko, tuomitaan kadotukseen."

        Kaste pelastaa uskovan tästä maailmasta kuten vesi "pelasti" Nooan perhekunnan syntisestä maailmasta.


      • uskojakaste
        vainusko kirjoitti:

        Taas väärin. Teillähän on vain näkyvä kaste, joka on teidän epäjumalanne.
        Pelastukseen riittää pelkkä usko Herraan Jeesukseen:
        "SINUN USKOSI ON SINUT PELASTANUT"!!!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut" Ap 17

        "Joka ei usko, tuomitaan kadotukseen."

        Kaste pelastaa uskovan tästä maailmasta kuten vesi "pelasti" Nooan perhekunnan syntisestä maailmasta.

        Taas väärin, sillä Jeesus oli ihan eri mieltä.

        "joka uskoo JA KASTETAAN, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

        Usko ja kaste kuuluvat yhten ja ne yhdessä pelastavat ihmisen. Jossakin puhutaanp pelkästä uskosta ilman kastetta ja jossakin kasteesta ilman että usko mainitaan eriskeen. Molemmat tarvitaan, kuten Jeesus sanoi

        Raamatussa ei missään sanota että kaste "pelastaa tästä maailmasta" vaan Pietari sanoo, että "teidät pelastaa nyt kaste" Ei mitään mainitaa maailmasta pelasumisesta eikä lainausmerkeistä pelastuksen ympärillä. Harmi että näköjään Pietari unohti nuo lainausmerkit :DDD


      • selväähommaa
        uskojakaste kirjoitti:

        Taas väärin, sillä Jeesus oli ihan eri mieltä.

        "joka uskoo JA KASTETAAN, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

        Usko ja kaste kuuluvat yhten ja ne yhdessä pelastavat ihmisen. Jossakin puhutaanp pelkästä uskosta ilman kastetta ja jossakin kasteesta ilman että usko mainitaan eriskeen. Molemmat tarvitaan, kuten Jeesus sanoi

        Raamatussa ei missään sanota että kaste "pelastaa tästä maailmasta" vaan Pietari sanoo, että "teidät pelastaa nyt kaste" Ei mitään mainitaa maailmasta pelasumisesta eikä lainausmerkeistä pelastuksen ympärillä. Harmi että näköjään Pietari unohti nuo lainausmerkit :DDD

        Uudestikastajilla on vaikea käsittää sitä että kaste pelastaa kun ihminen pelastuu yksin uskosta. Ei siinä ole mitään ristiriitaa.


      • ristiriitaista
        selväähommaa kirjoitti:

        Uudestikastajilla on vaikea käsittää sitä että kaste pelastaa kun ihminen pelastuu yksin uskosta. Ei siinä ole mitään ristiriitaa.

        Onko tuo jokin silmänkääntötemppu, vai onko oppi taas muuttunut:
        "ihminen pelastuu yksin uskosta. Ei siinä ole mitään ristiriitaa. "

        Jos ihminen pelastuu yksin uskosta niin mihin siinä vettä tarvitaan?


      • selkeää
        ristiriitaista kirjoitti:

        Onko tuo jokin silmänkääntötemppu, vai onko oppi taas muuttunut:
        "ihminen pelastuu yksin uskosta. Ei siinä ole mitään ristiriitaa. "

        Jos ihminen pelastuu yksin uskosta niin mihin siinä vettä tarvitaan?

        Vettä tarvitaan kasteeseen, jossa meidät liitetään uskon kohteeseen eli Kristukseen. Ihminen pelastuu uskosta ja samalla kaste hänet pelastaa. Täysin raamatullinen fakta.


      • pakkoliitos
        selkeää kirjoitti:

        Vettä tarvitaan kasteeseen, jossa meidät liitetään uskon kohteeseen eli Kristukseen. Ihminen pelastuu uskosta ja samalla kaste hänet pelastaa. Täysin raamatullinen fakta.

        Entä, jos vauva ei taho liittyä Kristukseen? Vai onko hänen pakko?
        Otatteko silloin piiskat avuksi?


      • pelkkääarmoa
        pakkoliitos kirjoitti:

        Entä, jos vauva ei taho liittyä Kristukseen? Vai onko hänen pakko?
        Otatteko silloin piiskat avuksi?

        "sen kaltaisten on Jumalan altakunta" - tuon nojalla tahtoo liittyä Kristukseen.


    • valolisääntynee

      Mites se on, onko lahkot jo luopunu Parhamin perinnöstä vai onko valo lisääntynyt siellä lahkokellarissa?

    • heheheheee

      Ei ole luterin opit kovin suosittuja mailmalla kun vain ehkä noin 1% on siitä osallinen.

      kyllä teitin nyt pitäis tulla ulos sieltä sakastista ja alkaa voimallinen julistus siitä kuinka vaavin saa ketkun kainalosta Herran kainaloon !

      vaikak se vaavi siellä Herran kainalossa jo onkin heti alusta asti, niin kyllä te olette hyviä keksimään siihen jonkin kommervenkin.

      • hahhahaa

        En tiedä yhtään lutterin oppia, mutta opit syntisestä ihmisestä ja Jeesuksesta ainoana pelastajana ovat maailmalla hyvin suosittuja kristityjen kesken.

        Onneksi noita "ihminen pelastuu ilman uskoa" julistajia on vain pieni osa kristikunnasta ja onhan katolinen kirkko suurin kristillisistä kirkoista, tieskö pappa sitä?

        Raamatussa ei sanota missään että vaavi on Herran kainalossa. Se sanotaan että syntinenl luonto on kaikilla. On nuo ukastajat mainioita keksimään slityksiä jolla tuokin kumotaan.


      • valoatulviitaas
        hahhahaa kirjoitti:

        En tiedä yhtään lutterin oppia, mutta opit syntisestä ihmisestä ja Jeesuksesta ainoana pelastajana ovat maailmalla hyvin suosittuja kristityjen kesken.

        Onneksi noita "ihminen pelastuu ilman uskoa" julistajia on vain pieni osa kristikunnasta ja onhan katolinen kirkko suurin kristillisistä kirkoista, tieskö pappa sitä?

        Raamatussa ei sanota missään että vaavi on Herran kainalossa. Se sanotaan että syntinenl luonto on kaikilla. On nuo ukastajat mainioita keksimään slityksiä jolla tuokin kumotaan.

        No jos ne aborttilapsenne ja muut alussa kuolleet eivät ole Herran kainalossa niin kerro missä he ovat?

        Raamatussa sanotaan kyllä missä ovat, mutta tietenkään et sitä tiedä kun et tunne Raamattua.

        kukaan ei julista ihmisen pelastuvan ilman uskoa, koska jo esipuheessa aiheeseen Raamattu sanoo, että että joka Jumalan tykö tulee, hänen täytyy USKOA, että Jumala on !

        eli mikä opillinen ongelma sinussa estää toden puhumisen, eikö se huoleta kovasti?


      • valoakääkälle
        valoatulviitaas kirjoitti:

        No jos ne aborttilapsenne ja muut alussa kuolleet eivät ole Herran kainalossa niin kerro missä he ovat?

        Raamatussa sanotaan kyllä missä ovat, mutta tietenkään et sitä tiedä kun et tunne Raamattua.

        kukaan ei julista ihmisen pelastuvan ilman uskoa, koska jo esipuheessa aiheeseen Raamattu sanoo, että että joka Jumalan tykö tulee, hänen täytyy USKOA, että Jumala on !

        eli mikä opillinen ongelma sinussa estää toden puhumisen, eikö se huoleta kovasti?

        Kuolleisiin lapsiin en ota kantaa, mutta elävsitä Raamattu ei opeta että ovat Herran kainalossa. Syntinen luonto on kaikilla olivatpa missä hyvänsä. Muta ei sitä tiedä henkilö joka ei lue Raamattua ja joka luulee ettei Jumala puhu pakanoille. Menehän lukemaan sitä Sanaa.


      • osaakohanhänvastata
        valoakääkälle kirjoitti:

        Kuolleisiin lapsiin en ota kantaa, mutta elävsitä Raamattu ei opeta että ovat Herran kainalossa. Syntinen luonto on kaikilla olivatpa missä hyvänsä. Muta ei sitä tiedä henkilö joka ei lue Raamattua ja joka luulee ettei Jumala puhu pakanoille. Menehän lukemaan sitä Sanaa.

        Mitä hyötyä siitä kasteesta oli niille aikuisena katetuille jotka on luopunu uskostaan?


      • kipeäselkäkiemurtelusta
        valoakääkälle kirjoitti:

        Kuolleisiin lapsiin en ota kantaa, mutta elävsitä Raamattu ei opeta että ovat Herran kainalossa. Syntinen luonto on kaikilla olivatpa missä hyvänsä. Muta ei sitä tiedä henkilö joka ei lue Raamattua ja joka luulee ettei Jumala puhu pakanoille. Menehän lukemaan sitä Sanaa.

        Eli hienosti kiemurtelet irti avainkysymyksistä kuten oppiinne kuuluukin alusta saakka, tornista asti on kiemurreltu, lutterinne oli oiva malli.

        Jospa kysyisit seuraavissa intensiivikursseissa missä on kuolleet vaavit, kai te sen nyt osaatte selittää kun Raamatussa se on selvästi sanottu!

        syntisellä luonnolla ei ole mitään tekemistä sellaisen kanssa joka ei ole syntiä tehnyt eikä tiedä mitään synnistä, oletko kuullut armahtavasta Jumalasta.


      • hyväkerratahiukan
        osaakohanhänvastata kirjoitti:

        Mitä hyötyä siitä kasteesta oli niille aikuisena katetuille jotka on luopunu uskostaan?

        Niin hyvin osaat kiemurrella kuten lupukin, eli vvastaa nyt ovatko ne puolet suomalaisista Jeesuksen seuraajia sen vauvakasteensa vuoksi?

        Jos eivät ole niin miksi eivät ole?


      • eikötulevastausta
        hyväkerratahiukan kirjoitti:

        Niin hyvin osaat kiemurrella kuten lupukin, eli vvastaa nyt ovatko ne puolet suomalaisista Jeesuksen seuraajia sen vauvakasteensa vuoksi?

        Jos eivät ole niin miksi eivät ole?

        Monet on kastettu Kristukseen mutta eivät seuraa Häntä, eli eivät ole Hänen seuraajiaan. Onko liian vaikeaa tajuta?

        Miksi kaikki aikuisena kasteut eivät seuraa Jeesusta?


      • oppimuuttuitaas
        valoakääkälle kirjoitti:

        Kuolleisiin lapsiin en ota kantaa, mutta elävsitä Raamattu ei opeta että ovat Herran kainalossa. Syntinen luonto on kaikilla olivatpa missä hyvänsä. Muta ei sitä tiedä henkilö joka ei lue Raamattua ja joka luulee ettei Jumala puhu pakanoille. Menehän lukemaan sitä Sanaa.

        Kääkättäjäkin epäilee kirkkonsa oppia: "Kuolleisiin lapsiin en ota kantaa, "????

        Eli se vauvakaste ei olekkaan enää pakollinen vauvan pelastumiselle!!! On hänessä vielä vähän inhimillisyyttä.


      • eimuuttunut
        oppimuuttuitaas kirjoitti:

        Kääkättäjäkin epäilee kirkkonsa oppia: "Kuolleisiin lapsiin en ota kantaa, "????

        Eli se vauvakaste ei olekkaan enää pakollinen vauvan pelastumiselle!!! On hänessä vielä vähän inhimillisyyttä.

        Jeesuksen mukaan sekä usko että kaste tarvitaan. Ne ovat eläviä varten, eivät kuolleita. Miksi pitää yrittää pelastaa jotakin ilman kastetta ja uskoa kun kerta Jeesus sanoo selväti että ne tarvitaan pelastumiseen=


      • ihmetyttäätuomonen
        eimuuttunut kirjoitti:

        Jeesuksen mukaan sekä usko että kaste tarvitaan. Ne ovat eläviä varten, eivät kuolleita. Miksi pitää yrittää pelastaa jotakin ilman kastetta ja uskoa kun kerta Jeesus sanoo selväti että ne tarvitaan pelastumiseen=

        Sanopa muuta! Tuollainen on Jumalaa vastaan niskoittelua, kun Hän on antanut pelastuksen välineet - kasteen ja uskon - joilla Hänen luokseen päästään, niin en voi ymmärtää sitä että pitää koko ajan yritää keplotella joitakin toisia teitä. Jos joku joka ei ole kuullut evankeliumia ja saadnut kastetta. niin Jumala tietää miten toimia, eikä se ole mikään syy jättää Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyä täyttämättä.


      • niinihmetyttää
        eimuuttunut kirjoitti:

        Jeesuksen mukaan sekä usko että kaste tarvitaan. Ne ovat eläviä varten, eivät kuolleita. Miksi pitää yrittää pelastaa jotakin ilman kastetta ja uskoa kun kerta Jeesus sanoo selväti että ne tarvitaan pelastumiseen=

        Te olette niin sokaistuneet tuohon taikavesi-oppiinne, että ette kykene näkemään Jumalan valtasuuruutta toimia Sanansa kautta ilman vettä. Välillä kuitenkin joudutte tunnustamaan, että Jumala voi pelastaa ilman kastettakin.
        Room 10
        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; "

        Suun tunnustus on aivan yhtä tärkeä tie pelastukseen kuin kaste ja siksi kaste onkin eräänlainen "tunnustautuminen" ihmisten edessä.
        Jeesushan sanoi: Joka tunnustaa minut ihmisten edessä, sen minäkin tunnusta Isäni edessä, joka on taivaassa."
        Jumala toimii tavalla ja toisella, mutta teidän kalloonne on iskostettu vain kaste, josta taistelette kynsin hampain. Epäuskoinen ihminen kun tarvitsee aina jotain näkyväistä.

        Jeesus kuitenkin vakuuttaa: Autuaita ovat ne, jotka uskovat vaikka eivät näe."

        Kaiken pohjana on kuitenkin usko Herraan Jeesukseen.>
        "4. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo"

        "Joka USKOO ja kastetaan, pelastuu"
        Room 5 :1. Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
        2. jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo. "

        Te kerskaatte kasteestanne.

        Siksi uskomattoman vauvelin kastaminen on vain suurta teatteria , vaikkakin yritätte epätoivoisesti väittää, että vauvalla on usko. Vauvakaste on vain kirkon keksimä monopoli, jolla se yrittää saada jäseniä lahkoonsa.


      • tässäpäasiaa
        niinihmetyttää kirjoitti:

        Te olette niin sokaistuneet tuohon taikavesi-oppiinne, että ette kykene näkemään Jumalan valtasuuruutta toimia Sanansa kautta ilman vettä. Välillä kuitenkin joudutte tunnustamaan, että Jumala voi pelastaa ilman kastettakin.
        Room 10
        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; "

        Suun tunnustus on aivan yhtä tärkeä tie pelastukseen kuin kaste ja siksi kaste onkin eräänlainen "tunnustautuminen" ihmisten edessä.
        Jeesushan sanoi: Joka tunnustaa minut ihmisten edessä, sen minäkin tunnusta Isäni edessä, joka on taivaassa."
        Jumala toimii tavalla ja toisella, mutta teidän kalloonne on iskostettu vain kaste, josta taistelette kynsin hampain. Epäuskoinen ihminen kun tarvitsee aina jotain näkyväistä.

        Jeesus kuitenkin vakuuttaa: Autuaita ovat ne, jotka uskovat vaikka eivät näe."

        Kaiken pohjana on kuitenkin usko Herraan Jeesukseen.>
        "4. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo"

        "Joka USKOO ja kastetaan, pelastuu"
        Room 5 :1. Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
        2. jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo. "

        Te kerskaatte kasteestanne.

        Siksi uskomattoman vauvelin kastaminen on vain suurta teatteria , vaikkakin yritätte epätoivoisesti väittää, että vauvalla on usko. Vauvakaste on vain kirkon keksimä monopoli, jolla se yrittää saada jäseniä lahkoonsa.

        Sinä olet niin sokaistunut tuohon väärään kasteoppiisi ettet näe mitä Raamattu sanoo. Suun tunustus on tärkeä, mutta Raamattu ei anna kasteelle tunnustusmerkitystä, tosin uskovan ihmisen tapauksessa kaste myös jonkinlainen tunnustus on, mikäli kastettava ei feikkaa. Kasteen merkitys on jumalakeskeinen, ei ihmiskeskeinen.

        Kaiken pohjan on Kristuksen sovitustyö, jonka osallisuuteen päästään kasteen ja uskon kautta ja siksi molemmat tarvitaan. Jumala on nähnyt hyväksi toimia myös näkyväisten aioiden välityksellä, joten ottakaamme se illolla vastaan. Kasteesta kerkskuminen on Kristuksesta kerskumista, koska Krisus itse on kasteen sisältö. Omista kuuliaisuuden teoista taas ei ole mitään tarvetta kerskuilla, kuten uudestikastajt tekevät. He kerskuvt kasteellaan, jonka merkitys on vain oma teko. Taikavesillä ei ole kristillisen kasteen kansa mitään tekemistä. Millään kirkolla ei ole monopolia kasteeseen, vaan kaikkien kristillisen seurakunteien oikeutena ja velvollisuutena on kastaa ja opettaa.

        Kuten sekä Jeesuksen käsky että apostolienn todistus osoittaa, kaste kuuluu myös vauvoille ja Jumala voi sen uskon myös vauvoille antaa. Ilman uskoahan mennään kadotukseen, kuten Jeesus sanoi.

        Kannttaa lukea Raamstusta miten uudestisyntyminen tapahtuu, eikä suuttua jos huomauetaan siitä miten sekoitat uskon ja uudestisyntymisen.


      • nytpullahtivaloa
        tässäpäasiaa kirjoitti:

        Sinä olet niin sokaistunut tuohon väärään kasteoppiisi ettet näe mitä Raamattu sanoo. Suun tunustus on tärkeä, mutta Raamattu ei anna kasteelle tunnustusmerkitystä, tosin uskovan ihmisen tapauksessa kaste myös jonkinlainen tunnustus on, mikäli kastettava ei feikkaa. Kasteen merkitys on jumalakeskeinen, ei ihmiskeskeinen.

        Kaiken pohjan on Kristuksen sovitustyö, jonka osallisuuteen päästään kasteen ja uskon kautta ja siksi molemmat tarvitaan. Jumala on nähnyt hyväksi toimia myös näkyväisten aioiden välityksellä, joten ottakaamme se illolla vastaan. Kasteesta kerkskuminen on Kristuksesta kerskumista, koska Krisus itse on kasteen sisältö. Omista kuuliaisuuden teoista taas ei ole mitään tarvetta kerskuilla, kuten uudestikastajt tekevät. He kerskuvt kasteellaan, jonka merkitys on vain oma teko. Taikavesillä ei ole kristillisen kasteen kansa mitään tekemistä. Millään kirkolla ei ole monopolia kasteeseen, vaan kaikkien kristillisen seurakunteien oikeutena ja velvollisuutena on kastaa ja opettaa.

        Kuten sekä Jeesuksen käsky että apostolienn todistus osoittaa, kaste kuuluu myös vauvoille ja Jumala voi sen uskon myös vauvoille antaa. Ilman uskoahan mennään kadotukseen, kuten Jeesus sanoi.

        Kannttaa lukea Raamstusta miten uudestisyntyminen tapahtuu, eikä suuttua jos huomauetaan siitä miten sekoitat uskon ja uudestisyntymisen.

        älä viitsi tuollaista soopaa enempää tunkea palstalle.

        JOS et näe miten se tapahtui Apsotolien aikana niin mene johonkin optikolle ja selitä vaivasi !

        siellä saarnataan evankeliumi, sen vastaanottaneet tulevat uskolle kuuliaiseksi eli uudestisyntyvät ja heidät kastetaan.

        kerro omin sanoin mitä et tuosta ymmärrä yritetään sitten auttaa.


      • valoakääkälle
        nytpullahtivaloa kirjoitti:

        älä viitsi tuollaista soopaa enempää tunkea palstalle.

        JOS et näe miten se tapahtui Apsotolien aikana niin mene johonkin optikolle ja selitä vaivasi !

        siellä saarnataan evankeliumi, sen vastaanottaneet tulevat uskolle kuuliaiseksi eli uudestisyntyvät ja heidät kastetaan.

        kerro omin sanoin mitä et tuosta ymmärrä yritetään sitten auttaa.

        Älä viitsi tuollaista soopaa jankata.

        Jos et näe mitä Jeesus käski tehdä, niin mene optikolle. Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla ja uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä.

        Katsotaan jos löydät nuo kohdat vielä Raamatusta. Kerro jos et löydä niin autan. Ja jos näet jossakin asostolien toiminnassa että kristityn perheen vauvat jätettiin kastasatta ja ne siunattiin, niin anna toki kohta!


      • ihmiskeskeistä
        tässäpäasiaa kirjoitti:

        Sinä olet niin sokaistunut tuohon väärään kasteoppiisi ettet näe mitä Raamattu sanoo. Suun tunustus on tärkeä, mutta Raamattu ei anna kasteelle tunnustusmerkitystä, tosin uskovan ihmisen tapauksessa kaste myös jonkinlainen tunnustus on, mikäli kastettava ei feikkaa. Kasteen merkitys on jumalakeskeinen, ei ihmiskeskeinen.

        Kaiken pohjan on Kristuksen sovitustyö, jonka osallisuuteen päästään kasteen ja uskon kautta ja siksi molemmat tarvitaan. Jumala on nähnyt hyväksi toimia myös näkyväisten aioiden välityksellä, joten ottakaamme se illolla vastaan. Kasteesta kerkskuminen on Kristuksesta kerskumista, koska Krisus itse on kasteen sisältö. Omista kuuliaisuuden teoista taas ei ole mitään tarvetta kerskuilla, kuten uudestikastajt tekevät. He kerskuvt kasteellaan, jonka merkitys on vain oma teko. Taikavesillä ei ole kristillisen kasteen kansa mitään tekemistä. Millään kirkolla ei ole monopolia kasteeseen, vaan kaikkien kristillisen seurakunteien oikeutena ja velvollisuutena on kastaa ja opettaa.

        Kuten sekä Jeesuksen käsky että apostolienn todistus osoittaa, kaste kuuluu myös vauvoille ja Jumala voi sen uskon myös vauvoille antaa. Ilman uskoahan mennään kadotukseen, kuten Jeesus sanoi.

        Kannttaa lukea Raamstusta miten uudestisyntyminen tapahtuu, eikä suuttua jos huomauetaan siitä miten sekoitat uskon ja uudestisyntymisen.

        Heh heh
        "Kasteen merkitys on jumalakeskeinen, ei ihmiskeskeinen"

        Siksikö ei pakollisella vauvakasteella ole mitään tehoa, kun siinä ihmiset tekevät kaiken,
        pappi , kummit ja vauvan vanhemmat yrittävät pelastaa sellaista, joka on vielä autuas:
        "Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan."


      • psittakoosiinkiinapua
        valoakääkälle kirjoitti:

        Älä viitsi tuollaista soopaa jankata.

        Jos et näe mitä Jeesus käski tehdä, niin mene optikolle. Jeesus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla ja uudestisyntyminen tapahtuu vedestä ja Hengestä.

        Katsotaan jos löydät nuo kohdat vielä Raamatusta. Kerro jos et löydä niin autan. Ja jos näet jossakin asostolien toiminnassa että kristityn perheen vauvat jätettiin kastasatta ja ne siunattiin, niin anna toki kohta!

        Jos haluat pelleillä, mene pellepalstalle.

        eikö pöllö näe että ainuttakaan tapausta ei ole Raamatussa jossa ketään muita kastetaan kuin ensin uskoontulleita!
        Eikä KUKAAN Apostoli tottele tuota teidän pelleilyänne että tehdään muka vaavista uskovainen kastamalla voi herrankengät,

        onko sinulla jokin suodatin aina päässä, joka estää näkemästä saman kuin viisvuotias kerran katsoessaan!!??


      • jumalakeskeistä
        ihmiskeskeistä kirjoitti:

        Heh heh
        "Kasteen merkitys on jumalakeskeinen, ei ihmiskeskeinen"

        Siksikö ei pakollisella vauvakasteella ole mitään tehoa, kun siinä ihmiset tekevät kaiken,
        pappi , kummit ja vauvan vanhemmat yrittävät pelastaa sellaista, joka on vielä autuas:
        "Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan."

        Nimenomaan Jumalakeskienen, koska kasteessa Jumala tekee liiton.

        Pappi kummit ja vannehemmat eivät synnytä uudesti, vaan se on ihan Jumalan hommaa.

        Eivät puhdassydämiset ole autuaita ilman uskoa?.

        Jeesushan sanoo myös: "Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen"

        Nytkö ei tarvitse uskoa vaan riittää että on vain murheellinen??? Sillonko on autuas? Tuollaistako se Jeesus optetaa? Asettaako Hän vuorisaarnasaan useita eri teitä pelastukseen?

        Mieti vähän miten Raamattua luet.


      • pieleenmeni
        jumalakeskeistä kirjoitti:

        Nimenomaan Jumalakeskienen, koska kasteessa Jumala tekee liiton.

        Pappi kummit ja vannehemmat eivät synnytä uudesti, vaan se on ihan Jumalan hommaa.

        Eivät puhdassydämiset ole autuaita ilman uskoa?.

        Jeesushan sanoo myös: "Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen"

        Nytkö ei tarvitse uskoa vaan riittää että on vain murheellinen??? Sillonko on autuas? Tuollaistako se Jeesus optetaa? Asettaako Hän vuorisaarnasaan useita eri teitä pelastukseen?

        Mieti vähän miten Raamattua luet.

        Mieti vähän, mitä kirjoittelet!
        Tuo kohtahan jatkuu: "Sillä he saavat lohdutuksen".

        Pyhä Henki on myös lohduttaja joten tuo tekeleesi taisi taas mennä harakoille.Ei siinä puhuta mitään pelastuksesta.


      • sullameninytpieleen
        pieleenmeni kirjoitti:

        Mieti vähän, mitä kirjoittelet!
        Tuo kohtahan jatkuu: "Sillä he saavat lohdutuksen".

        Pyhä Henki on myös lohduttaja joten tuo tekeleesi taisi taas mennä harakoille.Ei siinä puhuta mitään pelastuksesta.

        Etkö tiedä mitä on autuas?? Eikö se liity pelastukseen mitenkään? Joten harakoille meni eksytysyrityksesi! Vain Kristus pelastaa, olipa sitten puhdassydäminen tai murheellinen ja rauhantekijä ja hiljainen.


      • harakalle
        sullameninytpieleen kirjoitti:

        Etkö tiedä mitä on autuas?? Eikö se liity pelastukseen mitenkään? Joten harakoille meni eksytysyrityksesi! Vain Kristus pelastaa, olipa sitten puhdassydäminen tai murheellinen ja rauhantekijä ja hiljainen.

        Mitähän sinä taas yrität sönköttää? Autuas tarkoittaa ylionnellista!!!
        Tuossahan puhutaan siitä, että Pyhä Henki lohduttaa murheellisia. Mutta ei siihenkään tarvita vettä.

        "Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen"


      • inttäjäeksyttäjälle
        harakalle kirjoitti:

        Mitähän sinä taas yrität sönköttää? Autuas tarkoittaa ylionnellista!!!
        Tuossahan puhutaan siitä, että Pyhä Henki lohduttaa murheellisia. Mutta ei siihenkään tarvita vettä.

        "Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen"

        Autuas tarkoittaa PELASTETTUA ja siitä syystä ylionnellista. Ja pelastus on Krisuksessa, joten kukaan ei ole autuas omana itsenään. Pyhä Henki kyllä lohduttaa.


    • olettekohuomanneet

      Huomaatteko taas että kääkkä puhuu kaiesta muusta patsi Jumalan Sanasta ja Jeesuksesta? Kaikki kirkon ongelmat ja verotukset ja ripit ja miekat ja keihäät on käyty läpi, mutta Jumalan Sanaa ei kuule.

      Syyn tiedämme kaikki

      • hierokaasilmiänyt

        Niin kääkkänne puhuu ASIASTA, te siellä sakastissa puhutte kääkästä !

        papukaijamerkki sille joka hoksaa eron.


      • katopatarkemmin
        hierokaasilmiänyt kirjoitti:

        Niin kääkkänne puhuu ASIASTA, te siellä sakastissa puhutte kääkästä !

        papukaijamerkki sille joka hoksaa eron.

        Kääkkä puhuu ASIAN VIERSTÄ!!! Tämä on kastepalsta. Luterilaisuudelle on omat palstansa, mene sinne. Jos sulla on jotakin kasteeseen sanottavaa, niin perustele Raamatulla.

        Papukaijamerkki sille joka hoksaa että tämän palstan aiheena on kaste mutta te lahkokellarissa puhutte vain vauvakasteesta!


      • näinkökävi
        katopatarkemmin kirjoitti:

        Kääkkä puhuu ASIAN VIERSTÄ!!! Tämä on kastepalsta. Luterilaisuudelle on omat palstansa, mene sinne. Jos sulla on jotakin kasteeseen sanottavaa, niin perustele Raamatulla.

        Papukaijamerkki sille joka hoksaa että tämän palstan aiheena on kaste mutta te lahkokellarissa puhutte vain vauvakasteesta!

        Voi taisi nyt jäädä papukaijamerkki papalta saamatta


      • onverollepantu
        katopatarkemmin kirjoitti:

        Kääkkä puhuu ASIAN VIERSTÄ!!! Tämä on kastepalsta. Luterilaisuudelle on omat palstansa, mene sinne. Jos sulla on jotakin kasteeseen sanottavaa, niin perustele Raamatulla.

        Papukaijamerkki sille joka hoksaa että tämän palstan aiheena on kaste mutta te lahkokellarissa puhutte vain vauvakasteesta!

        Ja kiemurteluhuputus jatkuu !

        mitä muuta lutterilla on tarjota niilel kolmelle miljoonalle kuin vaavin kaste ja mailman kallein hautapaikka sekä papit jotka eivät suuri osa usko mihinkään!=?

        onko muuten vierstä (isolla) joku uusi muuttolintulaji joka rakastaa korkeita torneja hah.


      • hhahhhih
        onverollepantu kirjoitti:

        Ja kiemurteluhuputus jatkuu !

        mitä muuta lutterilla on tarjota niilel kolmelle miljoonalle kuin vaavin kaste ja mailman kallein hautapaikka sekä papit jotka eivät suuri osa usko mihinkään!=?

        onko muuten vierstä (isolla) joku uusi muuttolintulaji joka rakastaa korkeita torneja hah.

        Luther on kuollut eikä tarjoa yhtään mitään. Jumala tarjoaa pelastusta ja armoa kaikille joille se kelpaa

        Mikä on "niilel"? Joku uudestikasteallamerkki vai, hih!


      • menkääkursseille
        hhahhhih kirjoitti:

        Luther on kuollut eikä tarjoa yhtään mitään. Jumala tarjoaa pelastusta ja armoa kaikille joille se kelpaa

        Mikä on "niilel"? Joku uudestikasteallamerkki vai, hih!

        Jumala ei tarjoa yhtään mitään tässä intervallissa, Jeesus tarjoaa sen aikaa kun tarjoaa, siten alkaa uusi intervalli, teille nämä ovat utopiaa kutenkaikki muu paitsi vaavin kaste jonka olette ainoina mailmassa löytäneet Raamatusta.

        Jeesuskaan ei ole läytänyt vielä.


      • lueraamattua
        menkääkursseille kirjoitti:

        Jumala ei tarjoa yhtään mitään tässä intervallissa, Jeesus tarjoaa sen aikaa kun tarjoaa, siten alkaa uusi intervalli, teille nämä ovat utopiaa kutenkaikki muu paitsi vaavin kaste jonka olette ainoina mailmassa löytäneet Raamatusta.

        Jeesuskaan ei ole läytänyt vielä.

        Mitä????

        "Jumala ei tarjoa yhtään mitään tässä intervallissa, Jeesus tarjoaa sen aikaa kun tarjoaa, "

        EIKÖ JEESUS OLE JUMALA?????

        Taas tuota uudestikastajien hapatusta! Jumala tarjoaa pelastusta mutta uudestikasteesta ei Jeesus tiennyt mitään, eikä sitä ole Raamatussa.


      • ihmehommaa
        lueraamattua kirjoitti:

        Mitä????

        "Jumala ei tarjoa yhtään mitään tässä intervallissa, Jeesus tarjoaa sen aikaa kun tarjoaa, "

        EIKÖ JEESUS OLE JUMALA?????

        Taas tuota uudestikastajien hapatusta! Jumala tarjoaa pelastusta mutta uudestikasteesta ei Jeesus tiennyt mitään, eikä sitä ole Raamatussa.

        Miten voi olla että täällä tuo luulouskova kääkkä sanoo suoraan ettei Jeesus ole Jumala? Siis koko kristillisenuskon ydin katoaa tuon myötä. Kohta varmaan hän väittää ettei Jeesus syntynyt neitseestäkään.


      • taasvalheita
        ihmehommaa kirjoitti:

        Miten voi olla että täällä tuo luulouskova kääkkä sanoo suoraan ettei Jeesus ole Jumala? Siis koko kristillisenuskon ydin katoaa tuon myötä. Kohta varmaan hän väittää ettei Jeesus syntynyt neitseestäkään.

        Taasko tuo vedenpalvoja aloittaa valehtelemisen, kun huomaa jääneensä tappiolle.
        Kuka on sanonut, että Jeesus ei ole Jumala???????

        Eikö vauvakastetta voi puolustaa muutoin kuin valehtelemalla?


      • älävalehtele
        taasvalheita kirjoitti:

        Taasko tuo vedenpalvoja aloittaa valehtelemisen, kun huomaa jääneensä tappiolle.
        Kuka on sanonut, että Jeesus ei ole Jumala???????

        Eikö vauvakastetta voi puolustaa muutoin kuin valehtelemalla?

        Estääkö vedenpalvonta näkemästä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollia sitä miten kääkkä erotteli Jumalan ja Jeesuksen??? Eikö uudestiakstetta voi puolustaa ilman että alentaa Jeesuksen ja valehtelee?


      • hohhoijaa
        älävalehtele kirjoitti:

        Estääkö vedenpalvonta näkemästä uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollia sitä miten kääkkä erotteli Jumalan ja Jeesuksen??? Eikö uudestiakstetta voi puolustaa ilman että alentaa Jeesuksen ja valehtelee?

        Se taas alkoi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollilla keittämään kun alkoi puhe taikavesistä. Hoh hojiaa!


      • auts
        hohhoijaa kirjoitti:

        Se taas alkoi uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -trollilla keittämään kun alkoi puhe taikavesistä. Hoh hojiaa!

        Älkääkä unohtako mitä hän kirjoitti 19.4. Samaa on odotettavissa jos hän ei äkkiä pysty kumoamaan Jeesuksen sanoja! Eikä pysty. Auts.


    • voikauheutta

      Lukekaa lutterpalstalta mitä siellä kerrotaan -18 vuoden tapahtumista ja kirkon roolista !

    • Kasteoppi.on.oikea

      Aloitus ja siinä oleva linkki on riittävä opetus oikeasta kasteesta. Lisäselvityksiä ei tarvita.

    • kunhantulimieleen

      luin aloituksesta mm;

      "Muutamat ovat saaneet Pyhän Hengen kasteen välittömästi noustessaan kastevedestä ylös; he ovat kohottaneet kätensä ja alkaneet kiittää Jeesusta uusin kielin. Monet ovat kyllä saaneet henkikasteen jo ennen vesikastetta rukoillessamme sitä, jotkut taas myöhemmin."

      Nyt kysyn miten usein tätä samaa tapahtuu vauvan kasteessa, olisko ihan prosenttilukuja olemassa ?

      • tulimieleentämmönen

        Monikohan uudestikastajien vauvoista ylistää Jumalaa, olisko prosenttillukuja antaa?


    • jatämmöinen

      N 100 %.
      He ylistävät Jumalaa jo pelkällä olemassa-olollaan. Ei siihen tarvita taikavesiä.
      "Lasten ja imeväisten suulla sinä valmistit itsellesi kiitoksen"!!!!

      • jasemmonen

        Kyllä, eikä taikavesiä ole muualla kuin uudestikastajien mielikuvituksessa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selkeää ja oikeaa kasteopetusta löytyy täältä:

        http://raamattuajassamme.fi/kristillinen-kaste/

        Erittäin hyvää opetusta!

        Kiitos linkistä, kertakaikkisen hyvää ja tervettä opetusta, toisin kuin nuo jeesusonherralaisten linkit! Kirjoittavat Raamatunkin pienellä, eli ehkä se kertoo jo kaiken...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos linkistä, kertakaikkisen hyvää ja tervettä opetusta, toisin kuin nuo jeesusonherralaisten linkit! Kirjoittavat Raamatunkin pienellä, eli ehkä se kertoo jo kaiken...

        Raamattu kestää kyllä pienentkin kirjaimet, mutta kun luin tuota linkkiä, niin huomasin kirjoitatjan siinä kertovan tulleensa uskoon 25 vuotiaana ( Sain löytää henkilökohtaisen suhteen Jumalaan Kristuksen kautta, kun olin 25-vuotias. Se oli ja on yhä elämäni tärkein asia. ) !

        Mitä se vauvana saatu kaste siis hyödytti tämän "potilaan" jumalasuhteen kuntoon tulemisessa siihen asti!?

        EIkö SE ollutkaan hänen elämänsä tärkein asia, kuten vauvatuskoovouhkaajien jutuista voisi päätellä? Älkää nyt tähän ainkaan liittäkö niitä "palasi kasteen armoon-satuja" vaan yrittäkää kertoa jotain jossa on jotain joka kestää Sanan edessä ! (huomatkaa iso alkukirjain!! )

        kuten edell'ä voimme huomata olette todella perehtyneet jkaikenlaiseen irvileukaiseen jopa etten sanoisi tyhmään ja ala-arvoiseen kommentointiin, mutta tässä olisi nyut mahdollista hiukan petrata ja nostaa kansankin silmissä pari prossaa uskottavuuttanne Jeesuksen todistajina ( voi kauhea !)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu kestää kyllä pienentkin kirjaimet, mutta kun luin tuota linkkiä, niin huomasin kirjoitatjan siinä kertovan tulleensa uskoon 25 vuotiaana ( Sain löytää henkilökohtaisen suhteen Jumalaan Kristuksen kautta, kun olin 25-vuotias. Se oli ja on yhä elämäni tärkein asia. ) !

        Mitä se vauvana saatu kaste siis hyödytti tämän "potilaan" jumalasuhteen kuntoon tulemisessa siihen asti!?

        EIkö SE ollutkaan hänen elämänsä tärkein asia, kuten vauvatuskoovouhkaajien jutuista voisi päätellä? Älkää nyt tähän ainkaan liittäkö niitä "palasi kasteen armoon-satuja" vaan yrittäkää kertoa jotain jossa on jotain joka kestää Sanan edessä ! (huomatkaa iso alkukirjain!! )

        kuten edell'ä voimme huomata olette todella perehtyneet jkaikenlaiseen irvileukaiseen jopa etten sanoisi tyhmään ja ala-arvoiseen kommentointiin, mutta tässä olisi nyut mahdollista hiukan petrata ja nostaa kansankin silmissä pari prossaa uskottavuuttanne Jeesuksen todistajina ( voi kauhea !)

        Ja taas sama kääkkä! Voit lukea itse Raamatusta mitä kaste tarkoittaa Jumala-suhteen kannalta. Kasteen armo kestää Sanan valossa.

        Olemme huomanneet usein, miten uudestikastajat tuon kääkän johdolla veivaavat kaikka irvileukaista Raamatun Sanan sijaan. Katsokaapa mitä tuo kääkkä kijoitti 20.12. 2028:

        "älä nyt enää haistele mitään sieniä, sukkiasi voit nuuskia se ei ole teko se on riskitoimintaa, "

        Tällä tolla siis on hänen asiansa! Uskottavuus täysi nolla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja taas sama kääkkä! Voit lukea itse Raamatusta mitä kaste tarkoittaa Jumala-suhteen kannalta. Kasteen armo kestää Sanan valossa.

        Olemme huomanneet usein, miten uudestikastajat tuon kääkän johdolla veivaavat kaikka irvileukaista Raamatun Sanan sijaan. Katsokaapa mitä tuo kääkkä kijoitti 20.12. 2028:

        "älä nyt enää haistele mitään sieniä, sukkiasi voit nuuskia se ei ole teko se on riskitoimintaa, "

        Tällä tolla siis on hänen asiansa! Uskottavuus täysi nolla!

        voi hyvänen aika !

        vain 24 lopettanut veronmaksun ai mutta kellohan on vasta vajaa 11 !

        http://eroakirkosta.fi/static/tilastot/paivittaiset_erot.txt

        mutta aika moni on lakannut uskomasta vauvapelastuksensa näköjään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi hyvänen aika !

        vain 24 lopettanut veronmaksun ai mutta kellohan on vasta vajaa 11 !

        http://eroakirkosta.fi/static/tilastot/paivittaiset_erot.txt

        mutta aika moni on lakannut uskomasta vauvapelastuksensa näköjään.

        Ja aika moni lakannut uskomasta Jeesukseen. Mistään vauvapelastuksesta en ole kuullutkaan. Kerro sitten kun kirkon väkimäärä menee alle ukastajien vastaavan.


    • Anonyymi

      Heti se on jo huomenna se tilanne, kun sinne lakataan liittämästä nykytavalla eli pakolla kun muuten et ole "keisarien" ystävä!

      • Anonyymi

        Heti sepä ei ole huomenna, pappaseni!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe