Ai, meillä on Suomessa hyvä

haistattavat_pitkät

terveydenhoito, ja sosioekonomisesta tilanteestansa riippumatta kansalaiset saavat hyvää ja asianmukaista palvelua. Niinkö?

No, tässä yksi esimerkki. Tammikuussa kahteen otteeseen jouduin menemään terveyskeskukseen silmäluomen tilanteen takia. Turvottelua, kutitusta, punoitusta. No, terveysasemilla silmätulehdukset hoitaa nykyään terveydenhoitaja, hänelle annetaan aika, ei lääkärille. No, terveydenhoitaja lähti hoitamaan tämä silmäluomea näärännäppynä, vaikka itse en kokenut missään silmän alueella olevan minkäänlaista näppylää. Tosin siinä oli kutinan vuoksi tullut hieraistua kostella pyyhkellä hieman liian kovakouraisesti ja siitä syystä luomen ulkopinnalle oli tullut ihonaarmu, joka sitten reunoiltaan turvotteli. Tämä ilmeisesti oli se näärännäppy terkkarin mielestä. Sain hoidoksi perinteisest oftan-voiteet ja -tipat. No, näitä käytettiin, ehkä olisi pitänyt jatkaa hieman jatkettua pitempäänkin kuurin päättymispäivän jälkeen (muuten se terkkari ei edes maininnut, että muutama päivä yli sen 10 pv:n kannattaa ehkä jatkaa, jotta varmasti bakteerit häviävät), mutta joka tapauksessa parin oireettoman päivän jälkeen vaiva uusiutui. Ja taas terkkariin, nyt sama hoitaja määräsi fucithalmic-tököttiä, jota tuli sitten jatkettua pidempään kuurin päätyttyä - kolme neljä päivää. No, siitä tilanne rauhoittui ainakin sen verran, ettei punoitusta ja turvotusta eikä kutinaakaan esiintynyt - mitä nyt joitakin päiviä sitten huomasin kuivaa karstaa luomella (mikä viittaisi blefariittiin, vai) ja nyt eilen tuli jälleen punoitusta, tällä kertaa silmän sisänurkan ympärille - aivan punainen alaluomelle asti ulottuen. Siis, mitä ilmeisimmin vaiva ei ole loppuun hoidettu ja todennäköisesti hoidettu koko ajan vääränä vaivana! Nämä perusantibiootit eivät onneksi paljon maksa ja terkkarin tätin luona asiointi ei maksa mitään, mutta olenko saanut hyvää hoitoa? Omasta mielestäni en. Sillä minua on hoidettu täysin arvailuihin perustuen ja todennäköisesti vaillinaisen osaamisen kautta!
Jos minulla olisi ollut varaa hakeutua alun alkaen yksityispuolelle lääkärin luo, niin olisinko saanut oikeaa hoitoa. Olisiko lähdetty hoitamaan muuna kuin näärännäppynä. Olisko ollut tiedossa muitakin silmävaivoja aiheuttavia tekijöitä kuin näärännäpyt hoitavalla henkilölläl? Ai niin, joo, unohtu miltei kirjoittaa mitä se hoitaja sanoi sillä toisella käynnillä .... "Näitä luomenturvotteluita on nyt tupannut ihmisillä olemaan" ja sitten se tuumasi siitä luomen punoittelusta, että "luomi on ahavoitunut!"

Mitäs nyt teen? Pitäskö mennä vielä kolmannen kerran sen hoitajan luo, näyttämään tätä "ahavoitunutta" luomea. Mieluiten menisin yksityislääkärille, joko ihotauti- tai silmälääkärille, mutta mistäs otat satasen sitä varten!

Juu, meillä on kuulkaa hyvä terveydenhoito Suomessa, ja kun oli nämä palkkaneuvottelut kunnan työntekijöiden osalta pari viikkoa sitten ja hoitajat kuuluivat neuvotteleviin osapuoliin ja olivat aivan etulinjaan nostettu julkisuudessa, niin kovastipa esim. somessa huusivat, että se on kuulkaa hoitajien ansiota että tämä suomalainen julkinen terveydenhoito on huippuluokkaa!

Haistakoot .... ja siinähän itse haistattelevat hoidettavilleen silmäluomen ahavoitumisväitteineen.

Mites hoidetaan vaikkapa atooppista blefariittia? Mitäs voiteta olis tarjolla. Jääkö tämä sisänurkan punoitus kohta pysyväksi ilmiöksi muutenkin rumaan pärstääni, siitäkö se johtuukin, ettei hoitoa aleta antaa vakavalla juonella, kun tämä pärstä on muutenkin ruma!

Ai, meillä on hyvä terveydenhoito!

5

3160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Blefariitti

      Joo, samantapaisia kokemuksia itelläkin. Ja tuntuu, että lääkärit eivät kerro niitä olennaisia asioita. Terveyskeskuksissa ei tiedetä mitään silmäsairauksista, sanotaan aina vain, että on silmätulehdus, ja määrätään silmätippoja. (Oma kokemus😂.) Mutta kannattaa oikeasti mennä kunnon silmälääkärille mieluummin, netistä kannattaa etsiä myös tietoa (, tietenkin). Ja ilman viivyttelyä, sillä vaiva saattaa muuten pahentua ja pilata (silmien) ulkonäön. (Esim. ripset harventuu.) Krooniseen luomenreunan tulehdukseen eli krooniseen blefariittiin on ainakin sellaisia hoitoja kuin silmäluomien lämpöhoito, hieronta ja puhdistus. Ne onkin yllättävän tehokkaita hoitoja! (Oma kokemus.) Blefariitti johtuu (ainakin netistä lukemani mukaan) esim. silmien huonosta hygieniasta, kuivasilmäisyydestä tai ihosairauksista. (En muista tarkalleen, jostain
      tuli tuokin luettua😅.) Mutta netistä siis löytyy tietoa, kannattaa hyödyntää, muistaen kuitenkin, että kaikki lähteet eivät välttämättä ole luotettavia! Mutta ensisijaisesti silmälääkärille kuitenkin!

    • hoida_ite_googlella

      Ilmeiseti et ole käyny missään muualla lääkärissä ku Suomessa? No voi kertoa sulle että Suomessa on hyvä hoito ja erinomaisesti asiat. Jos ravaat siellä terkkarissa joka päivä niin ne pistää ensin hoitajalle kun ei joka punotukseen lääkäriä tarvita. Lääkärit on sairaille eikäniille jotka googlesta etsii sairauksia ja saa päähänsä että mulla taitaa olla tuo tauti.

      • Googlesta

        Googlestako sinä etsit sairautesi?
        Muut joutuvat etsimään sieltä tietoa, jopa parannustakin vaivoilleen!


    • fdfdfdsfdsfdfd

      Jotain allergista? Ehkä mandollisesti niille tököteille, joita olet silmiisi laittanut? Ehkä kuivat silmät? Silmiä tulee hierottua, olipa sitten vikaa näössä tai kuivuipa silmät. Eli mahdollinen bakteeritulehdus on silloin seuraus eikä syy. Hyvin moni allergia näkyy silmissä, kuten naisten kosmetiikka-allergiat (kynsilakka jne). Kädet tulee vietyä helposti silmien lähelle ja herkkä alue ärtyy helposti.

      Mutta tottahan se on, että köyhä on käytännössä vailla terveydenhoitoa silloin, kun ei ole konkreettisesti useampana kappaleena. Ratkaisut on keksittävä itse. TK:ssa saattaa olla ihan kivoja nuoria osaavia lääkäreitä. Jos lääkärille pääsee, ja kyseessä on joku vanha terveyskeskuslääkäri, niin se on todennäköisesti jo menettänyt ammattitaitoaan ja leipääntynyt, eli kohtelu on huonoa ja lääkäri osaa lähinnä kirjoittaa reseptejä. Ei muuta.

      Eli jos haluaa hoitoa, on käytävä yksityisellä (jotka ovat rahastuslaitoksia, ja varmasti myyvät tarpeettomia tai tarpeettoman halliita tutkimuksia ja hoitoja), kuuluttava työ- tai opiskeluterveydenhuollon piiriin. TK on paikka, jossa kroonikoille kirjoitetaan lääkereseptejä. Ei juurikaan muuta. Terveyskeskushammashoito ei ole sen parempi. Itseäni ärsyttää eniten, ettei ole mahdollista päästä mihinkään hammashoitoon. Pitäisi matkustaa euroopan ulkomaille, jotta saisi risat hampaat suusta pois. Sekin maksaa, ja siinä saa todennäköisesti kaupan päälle hepatiitin.

      • fdfdfdsfdsfdfd

        Siis piti kirjoittaa euroopan ulkopuolelle, eikä euroopan ulkomaille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe