Trumpin terästullit

Antipersux

No niin nyt se persujen märkä uni sitten toteutuu. Huhtasaaren ylistämä Trump määräsi teräkselle tuontitullit. Tämä tietää myös vaikeuksia suomalaiselle terästeollisuudelle, jonka viennin arvo jenkkehin on noin 400 miljoonaa euroa. Kaiken lisäksi viennin arvo on ollut koko ajan hyvässä nousussa finassikriisin jälkeen.

Tämmöistä talouspolitiikkaa persut haluaa. Kyllä pitää ihmetellä niitä jotka esim Torniossa äänestivät Huhtasaarta / persuja ja näin intoilevat euroeron puolesta. Nyt sitä saa mitä tilaa. Tullit tulevan viemään työpaikkoja, sillä vienti jenkkeihin laskee plus että Euroopan markkinoille tulee kiinalaista terästä, joka sekin kaventaa suomalaisen teräksen vientiä.

Se hyvä puoli tässä voi olla, että tämä saattaa aukaista kansallisvaltiointoilijoille mitä koko juttu Suomen kaltaiselle pienelle kansataloudelle tarkoittaa? Kun maailmalla menee hyvin niin hyvin menee myös Suomella. Vai alkaako nyt sitten joku paikallinen persupoliitikko huutamaan että "tämä on mamuinvaasion ja islamisaation syytä!!!":

25

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex_anus

      Onneksi Suomen terästuotannosta menee USA:han vain n. 4 %. Suurin haittavaikus on, että USA:n tullit sotkevat Euroopan markkinatilanteen, eli kilpailu kiiristyy. Trump ja persut ovat molemmat persereikäsakkia.

      • persVasurinRoiskeet

        Ettäkö Trump ja persut ovat molemmat vasurisakkia??
        No johan nyt vasuri on analisoinut taas politiikkaa.


      • Antipersux

        Trumpin aloittaman tullisodan seurauksena kiinalainen teräs vyöryy Eurooppaan. Se ryhtyy kilpailemaan siellä esim Outoummun kanssa. Tässä tilanteessa on ihan sama mitä Outokummun pomo vakuuttaa että tämä ei muka vaikuttaisi Outokummun toimintaan.

        Totta kai tilanne vaikuttaa suomalaisen teräksen vietiin. Pomon puhe on suunnattu osakkeenomistajille, siitä tässä on kyse. Outokummussa pelätään että osakkeen kurssi kääntyy laskusuuntaan, niin kuin varmasti tekeekin. Ei osakkeenomistaja ole tyhmiä.


      • kuivaaAlleVasuri
        Antipersux kirjoitti:

        Trumpin aloittaman tullisodan seurauksena kiinalainen teräs vyöryy Eurooppaan. Se ryhtyy kilpailemaan siellä esim Outoummun kanssa. Tässä tilanteessa on ihan sama mitä Outokummun pomo vakuuttaa että tämä ei muka vaikuttaisi Outokummun toimintaan.

        Totta kai tilanne vaikuttaa suomalaisen teräksen vietiin. Pomon puhe on suunnattu osakkeenomistajille, siitä tässä on kyse. Outokummussa pelätään että osakkeen kurssi kääntyy laskusuuntaan, niin kuin varmasti tekeekin. Ei osakkeenomistaja ole tyhmiä.

        Ettäkö persut on vasurin märkä uni???
        Hävetkää nyt vähän pervoVasurit !!!


    • VoiRessukkaa

      Antipersux taas lempiaiheessaan, silmittömässä persu-vihassa. Voi raukkaa, hellitä nyt vähän.
      Ei nyt tarvitse kaikkea valehdella.

      • Hallaahon.äänestäjä45

        Joo, se on ihme tyyppi

        Kirjoitan itse joskus Rkp-palstalle koska tietenkin vastustan pakkoruotsia
        ja kannatan sen korvaamista saksa-ranska -kielillä (englanti - suomi - lisäksi)
        Mutta
        Kun se pakkoruotsi ei riipu Rkp:stä vaan läskipersepoliitikoista muissa puolueissa, niin ei sielläkään Rkp-palstoilla jaksa haukkua yhtä hullunkurista puoluetta Rkp, jolla ei ole minkäänlaijin politiikkaa, muutama pappapetalare hoitelee
        omia asioitaan muka poliitiikkaa

        mutta ei niitäkään jaksaa haukkua niin, että roikkuisi niiden palstalla nälvimässä

        Kyllä aina pitää olla jokin asia ajaettava eikä vain vastustus
        Hsaari nyt
        https://www.youtube.com/watch?v=5BrgHtlHxwA&sns=fb


      • Antipersux

        Jaa, no kuule valehtelinko minä silloin kun varoitin teitä persuja että Soini & co kusettaa teitä? Että hän & co ei voi missään nimessä toteuttaa lupaksiaan ja teidän toiveitanne joita antoi ennen vuoden 2015 vaaleja. Mutta uskoitteko te? Ette tietenkään. Uhositte muuttavanne tämän maan kertaheitolla.

        No, kuka oli oikeassa? Muuttiko Soini & co tämän maan? Joutuivatko he syömään teille annetun sanansa ja kääntämään takkinsa? Muistuuko sulle mieleen? Katsos kun "kaikki voi huijata jonkun aikaa, osaa voi huijata kaikan aikaa, mutta kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa". Mihin ryhmään sinä tässä "sananlaskussa" kuulut?


    • JotainRotia

      Ei ole mitään vaikutusta. hohhoijaaata.

    • Hallaahon.äänestäjä45

      Niin, Raahe-Tornio ei kärsi Trumpin tulleista. MISTÄ ON KYSE ja

      miten käännät voitot kotiin Trumpista?
      Perjantaina pystyi jo aloittamaan ihan hyvin MUTTA MAANANTAINA ON VIELÄ AIKAA HOITAA PÄHKINÄT KOTIIN

      HUOMATKAA että republikaanit ovat VAPAAKAUPPAPUOLUE siksi olisi ihme, jos kukaan ei tarttuisi Trumpin hallituksen puuhiin ja lopettaisi niitä mutta sitä ENNEN pitää itsekunkin toimia???

      Eivät Suomen kurssit riipu Suomen yhtiöistä vaan kansainvälisistä markkinoista

      1. Suomalaiset johtajat eivät pysty hoitamaan suomalaisten asioita ellei johtoa vaihdeta
      https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-hallituksen-sotesotku-osoittaa-etta-poliittinen-kulttuurimme-epakypsa-vanhat-puolueet-kyvyttomia-ajamaan-uudistuksia/

      2. Eu-läskiperseet eivät pysty hoitamaan mitään ainoastaan omia ja kavereittensa etuja
      Luxemburgin veronkiertovaltion johtaja Juncker nimittää kaverinsa johtoon surutta suututtaen EU-parlementin
      http://www.independent.co.uk/news/world/europe/martin-selmayr-promoted-director-general-jean-claude-juncker-eu-brussels-a8221356.html

      3. Ruotsalaiset osaavat hiihtää Nyt on juuri menossa Vaasa-hiihto, lähtö suomenaikaa kello 9 Sälenistä ja odotusarvoisesti ensimmäiset maalissa 12:40 Suomen aikaa ja viimeiset 21:30 lähes ainoa urheilulaji jota maantiepyöräilyn ja kirppupelin lisäksi jaksan katsella

      näytetään alusta loppuun SVT1-kanavalla aika kärkipuolella oli äsken Antti Lampinen en tunne
      http://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/4006-antti-lampinen-toivoo-pitkien-matkojen-hiihtotallia-suomeen

      4. Trump KERTOI VAALEISSA HALUAVANSA KIINAN KURIIN MUTTA PISTÄÄKIN MUUTA MAAILMAA KURIIN, ENSIN NYT KANADAN SITTEN EUROOPAN?

      Trump ei uskalla koskea Kiinaan???

      Ongelma tai etu miten sen ottaa, on se, että Trump pudotti kurssit puhumalla kauppasodasta joka ei kohdistukaan Kiinaan, niinkuin hän vaalilupasi vaan muihin maihin kuten Kanadaan teräskaupassa

      Voitte miettiä MITÄ KAUPPOJEN HYLLYILLÄ ON AMERIKKALAISIA TUOTTEITA
      Campbellin soppapurkkien ja Harley Davidsonien lisäksi

      mitä läskiperseiset pelkurit EU:johdossa voisivan panna verolle, Jeans farkut ja Bourbon viskit, Caterpillarit ...

      SODASTA UHKAA TULLA EU-USA KÄDENVÄÄNTÖ VAIKKA TRUMP LUPASI KURITTAA KIINAA???

      JOS SOTA JATKUU ENSI VIIKOLLA SE VOI OLLA HYVÄ OSTOPAIKKA SALKUNHOIDOSSA???

      EU-autot liriin USA:ssa???
      https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/03/donald-trump-threatens-eu-tariffs-cars-trade-war-warning/

    • jatkoa-seuraa

      "Trump uhkaa eurooppalaista autoteollisuutta lisäverolla
      Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tviitannut aikovansa rokottaa eurooppalaisvalmisteisia autoja erityisellä verolla. Aikaisemmin tällä viikolla Trump kertoi tuontiteräksen ja -alumiinin tullien korotuksista.

      Eurooppalaiset autot ovat nyt Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin maalitauluna: hän haluaa Euroopassa valmistetuilla autoille lisäveron. Vero olisi vastaus EU:n kaavailemille amerikkalaistuotteiden tullien korotuksille, jotka ovat puolestaan vastatoimi Trumpin aiemmin tällä viikolla ilmoittamille teräs- ja alumiinituotteiden suojatulleille.

      Yhdysvalloissa myytiin yli 1,2 miljoonaa eurooppalaisautoa vuonna 2016. Trumpin autoihin kohdistunut hyökkäys on uusin askel pyrkimyksessä tuoda lisää työpaikkoja Yhdysvaltoihin ja suojata sen teollisuutta.

      Aiemmin tällä viikolla Trump kertoi korottavansa tuontiteräksen tullia 25 prosenttia ja alumiinin 10 prosenttia"

      Kertoo YLE 4.3.2018 klo 00:33

      Alkaa olla Merkelillä hankalat ajat. USA pystyy paljolti elämään omillaan. Toista on Saksalla. Toivottavasti saadaan EU polvilleen ja hajoamaankin.

      • Antipersux

        Voi vee mikä ajattelutapa. Jos Saksa ei pysty elämään "omillaan" niin kuin todistat niin miten ihmeessä se tekee siten Suomi????? Oletko sä täysi pönttö?

        Suomi on länsieuroopan maista se, joka kaikkein eniten kaipaa vapaakauppaa. Yksinkertaisest siksi että joka toinen Suomen markkioilla pyörivä euro on peräisin ulkomailta.

        Kerro nyt vaikka se, että miksi ihmeessä Suomen viennistä vastaavan yrityksen eivät ole yhdessä vaatineet Suomen ero EU:sta ja eurosta ja paluuta tullitalouteen jos kerran niillä olisi ollut hyötyä tulleista? Missä viipyy tämä vaatimus?

        Mitä luulet että Uudenkaupungin autotehtailla ajatellaan Trumpin uusimmasta "väläyksestä"? Onko siellä ihmiset riemuisaan kun markkina-alue pienenee? Järjestävätkö he tukilakon jotta Suomeenkin saataisiin tullit takaisin rajoille?

        Lisäksi Trump ei ole ollenkaan huomioinut sitä, että myös USA:n oma teollisuus tarvitsee tuontituotteita. Sen tarvitsemia komponetteja tehdään muualla päin maailmaa ja vin kokoopano on USA:n tehtaalla. Samoiten USA tarvitsee tuontiraaka-aineita.

        Nyt näille komponenteille ja raaka-aineille tulee tulli, jonka seurauksena välittömästi tuotantokustannukset nousevat. Tarkoittaa kallistuvia hintoja ja pienempää vientiä. Varsinkin kun vientimaissa sitten lätkästään vielä tulli amerikkalaisille tuotteille.

        Ihan suora kysymys: Osaatko sinä ajatella ollenkaan?


      • ryuhgnb
        Antipersux kirjoitti:

        Voi vee mikä ajattelutapa. Jos Saksa ei pysty elämään "omillaan" niin kuin todistat niin miten ihmeessä se tekee siten Suomi????? Oletko sä täysi pönttö?

        Suomi on länsieuroopan maista se, joka kaikkein eniten kaipaa vapaakauppaa. Yksinkertaisest siksi että joka toinen Suomen markkioilla pyörivä euro on peräisin ulkomailta.

        Kerro nyt vaikka se, että miksi ihmeessä Suomen viennistä vastaavan yrityksen eivät ole yhdessä vaatineet Suomen ero EU:sta ja eurosta ja paluuta tullitalouteen jos kerran niillä olisi ollut hyötyä tulleista? Missä viipyy tämä vaatimus?

        Mitä luulet että Uudenkaupungin autotehtailla ajatellaan Trumpin uusimmasta "väläyksestä"? Onko siellä ihmiset riemuisaan kun markkina-alue pienenee? Järjestävätkö he tukilakon jotta Suomeenkin saataisiin tullit takaisin rajoille?

        Lisäksi Trump ei ole ollenkaan huomioinut sitä, että myös USA:n oma teollisuus tarvitsee tuontituotteita. Sen tarvitsemia komponetteja tehdään muualla päin maailmaa ja vin kokoopano on USA:n tehtaalla. Samoiten USA tarvitsee tuontiraaka-aineita.

        Nyt näille komponenteille ja raaka-aineille tulee tulli, jonka seurauksena välittömästi tuotantokustannukset nousevat. Tarkoittaa kallistuvia hintoja ja pienempää vientiä. Varsinkin kun vientimaissa sitten lätkästään vielä tulli amerikkalaisille tuotteille.

        Ihan suora kysymys: Osaatko sinä ajatella ollenkaan?

        Hei talousnero,

        Mitä EU toi mukanaan? Nettomaksamisen EU:lle, matut, joiden kustannus Suomelle on lähteestä riippuen ollut viime vuonna 9 - 13 mrd. Väännä siitä.

        Miten tuo autotehdas? Alipalkattu porukka ei pärjää omillaan, vaan heille on maksettava yhteiskunnan tukia palkan lisänä.

        Suomi pärjäsi aivan hyvin ilman EU:takin. Ei tarkoita sitä, etteikö kauppasopimuksia voida tehdä niin kuin ennen EU:takin, mutta EU-liittovaltio on jo liikaa.


      • tarkkanäköinen
        ryuhgnb kirjoitti:

        Hei talousnero,

        Mitä EU toi mukanaan? Nettomaksamisen EU:lle, matut, joiden kustannus Suomelle on lähteestä riippuen ollut viime vuonna 9 - 13 mrd. Väännä siitä.

        Miten tuo autotehdas? Alipalkattu porukka ei pärjää omillaan, vaan heille on maksettava yhteiskunnan tukia palkan lisänä.

        Suomi pärjäsi aivan hyvin ilman EU:takin. Ei tarkoita sitä, etteikö kauppasopimuksia voida tehdä niin kuin ennen EU:takin, mutta EU-liittovaltio on jo liikaa.

        Suomen mersu tuotanto on Turkin ja Usan mersutehtaiden tuotantoon verrattana , kuin hyttysen kusi itämeressä.


    • tarkkanäköinen

      Edellä joku kirjoitti "nyt kun Trumppi aloitti tullisodan" tämä ei pidä paikkaansa., se on valhe tai se voi olla tietämättömyyttä. EU aloitti tullisodan, ei Trump. Eu asetti esim. Kiinalaisille aurinkopaneleille noin kolme vuotta sitten isot tullimaksut ja tuonti rajoitukset. Syynä oli turvata EU:n omaa tuotantoa, on uskomatonta, että eräät sanoisinko idiootit syyttävät Suomalaista puoluetta ja Trumppia tullisodasta.

    • Hallaahon.äänestäjä45

      KATSOTAAN MITÄ KANADA TEKEE
      Kanada on suurin alumiini-teräs-kauppias USA:ssa

      MUTTA KANADA ON MYÖS SUURIN USA:N TERÄKSEN OSTAJA
      KANADA OSTAA PUOLET USA:N TUOTTAMASTA TERÄKSESTÄ
      Trump ei tiennyt tätä

      http://www.cbc.ca/news/politics/canada-us-steel-tariffs-scheer-reaction-1.4559730
      Canada buys more American steel than any other country, accounting for 50 per cent of U.S. exports

      MILLÄ TAKTIIKALLA OMISSA FINANSSEISSA?

      Nyt te tiedätte. MITEN MENETELLÄ omissa finansseissa nyt, kun ei ole mitään tekemistä teräksen kanssa itse? Ostopaikka, kaikki laskee kaikki pelkää, turhaan?

      Nämä ovat toistaiseksi puheita Trumpilta,
      eli nyt kannattaa käyttää tämä hyväksi jos tulee pelko joka voi osoittautua aiheettomaksi
      ihan sen takia että USA:ssa republikaaneissa tajutaan, että nämä kohdistuvat muihin maihin kuin Kiinaan

      KIINA EI REAGOI ENSIN MITENKÄÄN
      Esim. teräksessä Kiina ei ole kymmnen suurimman USA:han viejän joukossa, ei sitä tullit kiinnosta,

      Kiina alkaa lisätä teräsvientiä EU:hun massiivisesti

      Kiina tuottaa kuukaudessa samaa luokkaa terästä kuin USA vuodessa ja tuo sen Eurooppaan

      Sen sijaan Kiina vie USA:han LELUJA VAATTEITA SUKKIA TEKSTIILEJÄ ELEKTRONIIKKAA ...
      Näistä se voisi jo suuttuakin?

      MITÄ TAPAHTUISI JOS TRUMP-IDEA TOTEUTUISI oikeasti?
      USA:ssa voi olla noin 100-kertainen määrä työntekijöitä, jotka työskentelevät muulla kuin teräs-alalla,
      mutta tuottavat muihin maihin tuotteita jotka voivat joutua boikotin kohteeksi?

      Kanada jättäisi tietenkin ostamatta aluksi viinit USA:sta, viineistä on mieletön ylitarjonta

      Esim. Argentiina on hyvä viinimaa
      paratiisimaisia laaksoja Mendozassa
      http://www.infocampo.com.ar/mendoza-valle-de-uco-tendra-una-aduana-para-agricultores-y-vinateros/

      ETELÄ-AMERIKKA ON KEKSELIÄS ja kokeileva, EI NIIN KANGISTUNUT KUIN EUROOPPA VIINEISSÄ

      Olin kerran viinakaupassa ja vanhempi rouva tuli ostoksille ja kysyi
      joltain nuorelta miesmyyjältä joka oli pihalla ja alkoi näyttää jotain kallista ranskalaista tms.
      Myyjän mentyä kysyin, mitä rouva haluaisi:
      viedä lahjaksi valkoviiniä, jonka korkin voi sulkea

      Sanoin että joo, mutta nämä edulliset hyvät viinit ovat sellaisia, että niitä ei
      voi oikein kauan avattuina säilyttää, tässä olisi valkoista kissaa Gato Blanco

      Mistä maasta se on, kysyi rouva

      Chilestä, nämä ovat kaikki kauk...

      Lause jäi kesken, ja rouva innostui silmittömästi, ja hihkaisi kovalla äänellä, että koko kauppa katsoi meitä:
      MINÄ KANNATAN SITÄ JÄRJESTELMÄÄ

      Ja johtajahan oli silloin Augusto Pinochet

      Haluatko biljonääriksi kysymys: Pinochetilla oli enemmän kirjoja kotikirjastossa kuin kulttuuriministeri Tanja Karpelalla jolla ei ollut kirjahyllyä

      Pinochetilla oli noin a) 50 b) 500 c) 5000 d) 50000 kirjan kirjasto

      • tarkkanäköinen

        Oliko se "rouva" tarja halonen?


      • Hallaahon.äänestäjä45

    • mitäihmettelette

      tämä on seurausta siihen että trumpille ollaan vittuiltu kokoajan vaaleista lähtien euroopasta ja varsinki homosuomesta. Trump tekee loistavaa isänmaallista politiikkaa ja on rehellinen mies.

    • persPervoVasuriSika

      Ettäkö persut on vasurin märkä uni???
      Hävetkää nyt vähän pervoVasurit !!!

    • Hävetkääjososaatte

      Nämä Vihervasurit parkuivat kun Nokialla ja muulla teknologien yrityksillä meni hyvin "mihinkä me savupiipputeollisuutta tarvitaan ei mihinkään tämä oli vastaus viherpiipertäjiltä on nämä niin omituista sakkia jos joku duunari menee näitä äänestämään sille täytyy antaa muilutusta aitoon pohjalaiseen tapaan. Sika Ahonen loisti jälleen kun paperiteollisuudessa lakkoiltiin pyydetään lisää liksaa kyllä porvarin on pakko maksaa kun koneita kun ei voi siirtää maamme rajojen ulkopuolelle. Ei niitä vanhoja louskuja koneita tosiaankaan siirretty vaan pistettiin tehtaita kiinni koko Kymenlaakso oli kauhuissaan kun tehtaita suljettiin ja paperimiehistä tuli työttömiä.

      • ViherkommariUnelmaa

        Sehän on sitä vihreää unelmaa kun saastuttavat tehtaat siirtyy ja pois suomesta ja ikuisesti elätettävät kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajat saavat suomeen Islamilaisen kalifaattinsa ja loput elelee kansalaispalkalla.......


    • KommariMari

      Ainakin noi Somalit lisääntyvät kuin kanit että painakaa pitkää päivää joilla on työpaikka ja maksakaa veronne kyllä niille osoite löytyy. .

    • tarkkanäköinen

      Pääkaupunkiseutu polttaa kivihiiltä. ENEMMÄN KUIN KOSKAAN. Eipä ole tuo vihervasuri loiseläjä porukka tästä valittanut , vaikka helvetin hyvin tietävät . Ei tuo POPULISTI porukka täysin tyhmää ole. Ovat nääs oppineet sellaisen asian, ettei lahjahevosen suuhun pidä katsoa. Kivihiilellä saa tuottaa sähköä ja lämpöä populisteille , teollisessa käytössä se saastuttaa.

    • iSOPERSEMERJaaaggg

      Vihrvasemmistolle tulee vihreätä sähköä töpselistä,kivihiili muuttuu ympäristöystävälliseksi hhh. Voiko näin typeriä ihmisiä edes olla olemassa ?

    • saakäyttäävapaasti

      Turha lähteä sotimaan tullisotia - mutta esim aseille ja asejärjestelmille sekä lentokoneille niin siviili kuin sotilasmallisille voisi laittaa sellaiset 30% tullia jos tavara tulee USAsta. Näillä tuloilla voidaan tukea niitä jotka maksavat tulleja USAhan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe