En ymmärrä D .Pawsonia?

pelastusvarmuuson

Kun hän puhui uskovien teoista ja tekemättä jättämisistä. Hän puhui sen paikan pohjalta missä Jeesus sanoi, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä jne..
Ja sitten hän kiinnitti siihen ajatuksen, että pääsemmekö ollenkaan taivaaseen jos jätämme tekemättä jotain mitä "pitäisi" tehdä? Eli yksinkertaistaen jos olemme tottelemattomia Sanalle
joudumme tai saatamme joutua kadotukseen.
Hän sanoi lopuksi itsestäänkin, että toivottavasti hän itse pääsee taivaaseen ja että pelastumme joka päivä? En minäkään usko mihinkään"kerran peastettu, aina pelastettu" ajatusta, mitä ajatusta Pawson ei suosii mutta
alkoi kyllä ahdistaan tuollainen näkemys, että pitää olla kuin nuoralla tanssija tippuuko vai ei. No, Pawsonkaan ei ole täydellinen raamatun opettaja, vain ihminen.
Eikös körttikansa ajattele noin, että "elän toivossa, että josko pääsisin joskus taivaaseen"?

11

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yt9ue

      Missä vietän iäisyyteni ei voi olla ns. hiuskarvan varassa. Kyllä me olemme armosta pelastettuja.
      Siellä sanotaan, että ei ole mitään kadotustuomiota niillä jotka Kristuksessa Jeesuksessa OVAT.
      Olen esimerkiksi jättänyt pelkuruuteni takia todistamasta montakin kertaa mutta olen tunnustanut Herralle sen. Eikai nyt taivaspaikka mene sen tekemättä jättämisen takia? Ei mene.

    • KristitynVaellus

      Olen katsonut useammankin Pawsonin opetuksen ja mielestäni hän on eräs kaikista raittiimmista Raamatun opettajista mitä tiedän. Pawson nimenomaan useammassakin eri opetuskokonaisuudessa painottaa ettei meidän tarvitse olla neuroottisia ja kertoo pelastusvarmuudesta osana uskovan elämää. Emme voi älyn kautta tai kieltämällä kuitenkaan väistää tosiasioita tuntuivatpa ne meistä miten kipeiltä tai inhimillisen viisauden avulla miten vaikeilta tahansa ymmärtää. Pelastuksen voi myös menettää ja juuri tästä Raamatussa on useita varoituksia. Pawson tekee aivan oikein opettaessaan tästä, jotta toivon mukaan mahdollisimman moni voisi päästä kerran perille Jumalan luo ja välttyä iankaikkiselta kadotukselta. Elämä ei ole mustavalkoista, mutta pelastusasia on. Tässä asiassa lohtua saavat vain ne jotka tulevat uskoon ja pysyvät Kristuksessa, muiden osana on iankaikkinen kadotus. Tämän vuoksi juurikin evankeliumia julistetaan, että mahdollisimman moni pelastuisi helvetin tulelta ja pääsisi kerran Taivaan iloon. Uskovan tie ei ole helppo tässä elämässä, mutta ei se ole sen helpompaa ei-uskovillakaan. Parempi kulkea kaitaa tietä yhdessä Maailman Vapahtajan kanssa kuin maailman iloissa menettäen sielunsa.

      • 1234567---

        Pawsonilla on vielä paksu peite silmillään mitä Jumalan antamaan sapattiin tulee. Hänen tulisi ymmärtää, että Jumalan antama sapatti kuuluu Uudenliiton kristityille.

        Sapatti on Jumalan merkki.


      • paavalin

        Sapatti annettiin ihmistä varten, ja on yksi kymmenestä käskystä. Kaikki käskyt, niinkuin sana itsessään ovat annettu opetukseksi, nuhteeksi, ja varoituksesksi vanhurskauteen.

        Kristus täytti lain, mutta lain moraalinen puoli on edelleen voimassa niinkuin ennenkin. Lain pakonomainen suorittaminen, sen tekoihin keskittynyt puoli on kuitenkin uudessa liitossa täytetty Kristuksessa.

        Lain ota on pois, ja ihminen on vapaa lain suorituksista. Toisaalta Jeesus tarkensi lain moraalista ja hengellistä puolta sapatinkin suhteen, kun hän esim paransi sairaita ja teki hyvää juuri sapattina..
        Samoin rakkauden kaksoiskäsky jossa koko laki täyttyy, tuli Kristuksen kautta uudella tavalla lähelle. Ihminen on vapaa uskonnollisista suorituksista ja muotomenoista uudessa liitossa.

        Toki hän on myös vapaa pyhittämään sapatinpäivä niinkuin laki sanookin. Mutta hänen ei ole "pakko" suorittaa mitään sapattina niinkuin vanhassa liitossa. Uudessa liitossa pyhittäminen tarkoittaa sydämen suhdetta lakiin (kunnioitusta) mutta ei tekojen kautta.

        Pyhittäminen on myös omaatuntoa koskeva kysymys uskovalle. Toiselle se voi velvoittaa enemmän toiselle vähemmän. Niinkuin ap. Paavali sanoo "olkoon kukin sydämessään varma"


    • pooson

      Englanninkielisessä uskovien joukossa on ollut vuosisatoja riita kalvinistien ja arminiolaisten välillä. Ikuinen pelastusvarmuus teologisena kysymyksenä on sen ytimessä. Täällä suomessa on vältytty siitä, kun täyskalvinisteja (kerran pelastettu, aina pelastettu) ei juuri ole. Raamattu Puhuu seurakunnassa ja Patmoksessa on tätä opetusta ainakin. Joitain amerikkalaisia opettajia liikkuu myös .

      Pawsonin analyyttistä opetusta on minusta mukava seurata, mutta vaimo ahdistuu hänen kalvinismin vastaisesta "uskovat helvetissä tms" opetuksesta.

      Seurataan Herraa Jeesusta koko ajan, niin pelastutaan ja säilyy rauha ja varmuus.

    • pelalstusvarmuuson

      Jokainen arvioikoon itse tuon puheen mistä on kyse, Pawson on jo tuossa ikääntynyt ja hidastunut puheissaan.
      http://www.tv7.fi/vod/player/53535/

      Hän mm. sanoo, että kun ja (jos) hän menee taivaaseen, niin hänen omia kasvojaan ei erota Jeesuksen kasvoista.
      Ja hän kertoo sitä, että hänellä on pelko että hän päätyy itse helvettiin jos saarnaa toista ja elää toista.
      Hänen pää pointtinaan on tuossa, että jos jätämme tekemättä jotain mitä olisi pitänyt tehdä helvetti voi odottaa.
      Näistä puhutaan eniten nauhan loppupuolella alkaen kohdasta n. 57 min.
      Itse kun ajattelen omaa Kristuksessa olemistani, olen kyllä tuon perusteella valitettavasti matkalla helvettiin, olen jättänyt tekemättä pitkän uskonelämäni aikana paljonkin asioita mitä olisi voinut tehdä Herralle, näin jälkikäteen ajateltuna, ja varmasti saata tulla tulevaisuudessakin jättää jotain Herran tahtoa tekemättä, en tiedä, tosin, onkohan veri puhdistanut nekin entiset tekemättä jättämiseni kun olen pyrkinyt virheitä ja syntiäkin tehdessäni tekemään parannusta myös niistä.

      Olen kärsinyt pelkotiloista ja varmasti olen jättänyt sen takia todistamatta tai olen ollut pitkänkin ajan menemättä seurakuntaan, (älkää jättäkö omaa seurakunnan kokousta jne) . Mutta niinkuin totesin Pawsonkin on vain vajavainen ihminen ja tuossa aika iäkäs jo, toivottavasti hänen ei tarvitse itse pelon vallassa odottaa rajan taakse siirtymistä.
      Itse aion kuitenkin pelastuneena Jumalan armosta Kristuksessa olevana mennä Taivaan porteista sisälle sitä ennen tarpeen mukaan parannusta tehden ja kilvoitellen.

    • Olen.oikeassa

      Kyllä tuo hiljaiseksi vetää. En uskalla enää rukoilla pelkään Jeesuksen tuomiota. Yksi kysymys minulla on, voiko milloinkaa sitte olla varma pelastumisestaan, voiko ikinä iloita sitten mistään, onko tämä elämä sitten vain hirveää tuomion odottelua pelkäämistä. Mutta ymmärrän kyllä Jumala on pyhä ja mikään epäpyhä ei pääse taivaaseen.

      • Ilonkipinää

        Jumala on Pyhä,Jeesus on Pyhä;kun otat Jeesuksen armon vastaan Hänen verensä puhdistaa kaikesta synnistä,jaJumala katsoo sinua Jeesuksen kautta.Ilonkipi


    • uudetvedet

      Kensington on myös hieno paikka, jos voitelu viipyy seurakunnan yllä. Katumus, tunnustus ja parannuksenteko elämässä on tarkoitus.

    • iyguy

      "kensington on hieno paikka jos voitelu viipyy seurakunnan yllä" ??
      Mitähän tuokin lausahdus tähän kuuluu ja tarkoittaa?
      Oisko niin, että Pawsonin on "helppo" puhua noin kun on itse kohta menemässä taivaaseen?
      Tuskin hän sitä pelkää etteikö pääsisi taivaaseen, aika surkuhupaisaa jos hän noin ajattelee loppuelämässään.

    • pyhityselämän.prosessi

      Usko ilman tekoja on kuollutta uskoa.
      Usko siis näkyy teoissa. Kysehän on siitä, saako Herra tehdä elämässämme työtään, emmekä piilota leiviskäämme maahan.
      Kun Herra pelastaa ihmisen, ei hän jää maahan makaamaan, vaan kasvaa lapsesta aikuisuuteen ja elämään aikuisen uskovan elämää. Siksi se ihmisen on kuoltava, että hän alkaisi elää ja tuottaisi sadon.
      Ei kerranpelastettu välttämättä ole aina pelastettu. Muotojumalinen hän voi olla, sanoisinko kristillinen fariseus. Kyllä terve Jumalanpelko on tarpeen vanhalle aatamille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe