Pötkömakkaran taloudellisin käyttötapa?

pientä.säästöä

Olen pannut merkille paksujen makkarapötköjen olevan kilohinnaltaan miltei puolta halvempia kuin vastaavat siivutetut. Tarkoitan siis näitä sipulitee yms. leikkelemakkaroita.

Kuinkahan tuollaista isoa makkaraa olisi helpoin käyttää? Nehän näyttää olevan muovikuoreen pakattuja. Saako sellaisesta kuinka helposti leikattua ohutta siivua? Muovikuorihan hankaloittaa leikkaamista jonkun verran. Pitäisi kenties saada rahaa vielä ainakin terävään veitseen?

Sotkuahan tuosta tietenkin tulee jonkun verran ja työvälineet pitää tiskata aina käytön jälkeen. Säilyisiköhän etukäteen tehdyt siivut kuinka kauan aikaa, jos siivuttaisi kerralla hieman enemmän johonkin muovirasiaan? Silloin ei tarvitsisi jokaisen käyttökerran jälkeen heti tiskata. Minulla riittää muut asiat yleensä noin 4 päiväksi.

28

4588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pötkömakkara

      Pötkömakkarat olivat vuosikymmeniä yleisiä varsinkin suurperheille missä leikkelemakkaraa meni paljon. 90-luvulla ostelin niitä vaimon kanssa usein. Silloin pötkömakkaravalikoimaa löytyi liki jota makua. Ne oli silloin 1, 1,5 ja jopa 2,5 kg pötköjä. Nykyään on ainakin meidän lähikaupoissa on pieni valikoima 500 gr. pötköjä ja kilohinta ei niin houkutteleva. Ostankin niitä vain silloin kun myydään kovalla alennuksella hieman ennen viimeistä myyntipäivää.
      Niitä 1-1,5 kg pakkauksia leikkasin 2-4 osaan ja pistin osan pakkaseen. Pötkömakkarasta ei leikata siivuja kuoren kanssa vaan se kuoritaan sen verran mitä aikoo siivuja leikata. Ohuita siivuja ei ihan veitsellä saa ja me käytettiin ohuita varten juustohöylää. Pötkömakkara on monipuolinen eines. Saa leivän päälle, paksumpia siivuja lihapiirakkaan etc. Voi tehdä makkarakastiketta taikka paistaa "makkarapihvejä". Jättimarketeista saattaa vielä saada ne suuremmat pötköt.

      • Pötkömakkara

        Hieman lisäystä. Leikatut viipaleet säilyvät hyvin vaikka pakasterasiassa. Ei veistä tarvi joka kerta tiskata. Riittää että sormilla pyyhkäisee terää hanan alla.


      • epätietoinen.iisalmesta
        Pötkömakkara kirjoitti:

        Hieman lisäystä. Leikatut viipaleet säilyvät hyvin vaikka pakasterasiassa. Ei veistä tarvi joka kerta tiskata. Riittää että sormilla pyyhkäisee terää hanan alla.

        Kysyisin vielä, tarviiko hanasta tulla vettä? Pitääkö pyyhkäistä juuri hanan alla, eikö voi pyyhkäistä missään muualla?


      • Anonyymi
        epätietoinen.iisalmesta kirjoitti:

        Kysyisin vielä, tarviiko hanasta tulla vettä? Pitääkö pyyhkäistä juuri hanan alla, eikö voi pyyhkäistä missään muualla?

        Huutista


    • roletaari

      Vaaleat pötkömakkarat ovat mauttomia, rasvaisia jauhomössöjä joiden kilohinta on melkoisen korkea ravintoarvoon suhteutettuna,

    • pekkalopiainen

      Jos paistaa pannulla lauantaimakkaraa, ranskanleipää ja pari munaa niin saa erittäin halvan burgerin. On pelastanut monena krapulapäivänä.

      • pekkapuskassa

        Lauantaimakkaraa parempaa on sipulitee- tai jahti.


      • burgepöde

    • Hyge.Iini

      Epähygieninen paketointi. Pötkylät pyörivät matkansa aikana missä sattuu. Usein niitä näkee kaupan lattiallakin. Kassahihnoillakin on monelaista mönjää. Sitten pötkylää leikkaillaan iloisin mielin omalla leikkuulaudalla, jolloin mukaan lähteneet pöpöt ja muut liat päätyvät siivuihin ja lopulta suuhun.

      • pötkön.pesijä

        Avaamattoman pötkön voi kylläkin pyyhkiä fairirätillä ja huuhtaista lopuksi kylmäkkä vedellä. Huuhdellaanhan muutkin vihannekset ennen naamarin tunkemista...


    • kympillä

      Ennen vanhaan elettiin ekologisesti, eikä tuhottu maailman meriä turhalla muovijätteellä. Jokaisen kaupan tiskissä oli makkaratankoja ja muuta siivutettaaksi kelpaavaa. Siitä sitten tiskinhoitaja sirklasi tilatun määrän sopivan paksuista siivua paperikääröön. Palanakin sai toki ostaa.

      Nykyään moista palvelua näkee lähinnä enää suurimissa kaupoissa, ja silloinkin tiskissä on yleensä vain kalliimpaa tavaraa. Paperikin taitaa olla muovitettua.

      Sinänsähän tankomakkara on hyvä tuote. Siitä kun on käytännössä ilman kanssa tekemisissä vain se leikkuupinta. Säilyy siis ainakin teoriassa kohtuullisen hyvin.

      Porilaisia tehdessä tanko on pakollinen, jotta saa tarpeeksi reiluja siivuja. Siitä voidaan sitten olla montaa eri mieltä mitä makkaraa pitäisi käyttää. Ilmeisesti Satalihalla olisi nykyään jotain lähelle alkuperäistä vastaavaa.

    • makkarakeittoonkin

      Makkaraperunat on suunmukaisia.

      sitten juurikin mainittu hampurilainen.
      sellaisenaan vaikka liikennevaloissa.
      makaronin kanssa.
      ilman makazonia spagetin kera.

      • rillimättönen

        Makkaraperunoiden makkara on kylläkin lenkkimakkaraa, ei mitään leikkelejöötiä. Oman lähigrillini pienissä makkaraperunoissa on puolikas lenkki, ja isoissa kokonainen. Grillivirkailija vieläpä paloittelee joka kerta lenkin annosta tehdessä. Näin voi olla varma että annokseen tulee aina oikea määrä makkaraa.


    • GouteriaKäkättimeen

      Ostin tänään 1,6 kg gouter-pötkyn K-marketista, maksoi vain vitosen (4,99€). Viimeinen käyttöpäivä on 21.4. , jo paljon ennen sitä tulee vessapaperille käyttöä kun syön sen. Kannattaisko laittaa osa siitä pakastimeen vaikka niin että jakaisi sen vaikka viiteen osaan ja yhden söisi ja loput pakastimeen?

      • ReiluGotlerMeininki

        Oletko varma ettei ollut kg-hinta? Aika usein mainoksissa on ilmoitettu se. Muutenhan Gouterissa on aika stydejä ainesosia, mm:

        - sianliha
        - koneellisesti eroteltu siipikarjan- ja sianliha
        - kamara
        - siipikarjannahka
        - broilerinliha


      • dfhuj
        ReiluGotlerMeininki kirjoitti:

        Oletko varma ettei ollut kg-hinta? Aika usein mainoksissa on ilmoitettu se. Muutenhan Gouterissa on aika stydejä ainesosia, mm:

        - sianliha
        - koneellisesti eroteltu siipikarjan- ja sianliha
        - kamara
        - siipikarjannahka
        - broilerinliha

        Tässä koko sisältö:

        vesi, sianliha, koneellisesti eroteltu siipikarjan- ja sianliha, perunatärkkelys, kamara, stabilointiaineet (E 1412, E 450), suola, dekstroosi, siipikarjannahka, broilerinliha, hapettumisenestoaine E 315, säilöntäaine natriumnitriitti, mausteet (mm. chili), aromi


      • GouteriaKäkättimeen
        ReiluGotlerMeininki kirjoitti:

        Oletko varma ettei ollut kg-hinta? Aika usein mainoksissa on ilmoitettu se. Muutenhan Gouterissa on aika stydejä ainesosia, mm:

        - sianliha
        - koneellisesti eroteltu siipikarjan- ja sianliha
        - kamara
        - siipikarjannahka
        - broilerinliha

        Ei ollut kilohinta, tarkistin vielä kuitista joka oli jäänyt taskun pohjalle. Noita tarjouksia on ollut ennekin mutta ei ole tullut hyödynnettyä. Paras makkaratarjous oli kerran Atrian myymälässä Kuopiossa, kilon gotleripötky tasan 1€, lähikaupassa oli silloin 9,25€. Sikavainaata ja broileria tulee usein syötyä muutenkin joten tuossa on myös niitä. Noita E-aineita on varmaan tullut syötyä tonnitolkulla elinaikana.


      • roletaari
        GouteriaKäkättimeen kirjoitti:

        Ei ollut kilohinta, tarkistin vielä kuitista joka oli jäänyt taskun pohjalle. Noita tarjouksia on ollut ennekin mutta ei ole tullut hyödynnettyä. Paras makkaratarjous oli kerran Atrian myymälässä Kuopiossa, kilon gotleripötky tasan 1€, lähikaupassa oli silloin 9,25€. Sikavainaata ja broileria tulee usein syötyä muutenkin joten tuossa on myös niitä. Noita E-aineita on varmaan tullut syötyä tonnitolkulla elinaikana.

        Gotler on vaaleiden leikkelemakkaroiden laadullista aatelia!
        Hyvä ostos!


    • mistästiedätttt

      Mistäs tiedät kun et syö makkaraa ja oletko unohtanut että kirjoitat nimimerkillä ja kirjoitukset menee ristiin aikas usein.

      • roletaari

        Jos tarkoitit minua niin olen joskus hamassa muinaisuudessa ostanut jonkun pötkyn.
        Lähituntuma perustuu siihen, että vaimoni harastaa näitä lihaisempia vaaleita leikkelemakkaroita ja olen joskus maistanut.

        Jos käytän lihaleikkelettä niin se on tarjouksessa ollesta sian ulkofileestä uunisssa mehukkaaksi paistettu, useamman päivän pääruuaksi tarkoitetusta leikkattuja siivuja.
        Useimmiten levittelen käntyn päälle itse sötköttämään valkosipulivoita.

        Joskus valmistan makkarasopan tarjous nakeista. Muuten en käytä safkan teossa makkaroita.
        Tuttavien kesämökillä osallistun grillitalkoisiin isäntäväen maun mukaan.


    • 7858484848

      Keuruun seudulla asuvat: Megamarketissa on Goutermakkara pötykät euron kipale. Niiden painoa en muista, olisko 600 g vähintään. Siellä on usein lauantaimakkaraa 1,9 kg pötkö, h. 2,90.

      • 7858484848

        Tarkistin tuon Gouter-makkaran painon. Se pötkylä painaa 750 g.


    • onko.se.totta

      Syöttekö te kuolleita eläimiä?

      • GouteriaKäkättimeen

        Ne on tapettuja eläimiä, parempi syödä niitä kun eläviä.


      • Kestolihaa
        GouteriaKäkättimeen kirjoitti:

        Ne on tapettuja eläimiä, parempi syödä niitä kun eläviä.

        Mikäli elävää söisi vain vähän kerrallaan, niin eläin korjaisi itsensä kasvattamalla haukkaisukohtiin uutta lihaa ja nahkaa.


    • Anonyymi

      Jos löytää peppori tai meetwursti tyyppisen makkaratangon, joka ei ole pilalla, niin yksi sen parhaita käyttätapoja on ns. rouskuttaminen. Siinä otetaan makkaratangosta tukevia siivuja hampailla ja pureskellaan makkaraa ja nautiskellaan makoisasta mausta siihen asti kunnes nälkä on pois tai makkara on loppu. Jotkut käyttävät siivujen ottamiseen puukkoa tai veistä, mutta se ei periaatteessa ole tarpeellista. Ja rouskuttamalla em. makkaroista saa paljon enemmän napakkaa suutunutumaa, makua ja iloa elämään.

      • Anonyymi

        Pötköstä kannattaa tehdä myös vaikka makkara-makaroonisalaatti, millä
        nälkä kaikkoaa moneksi tunniksi. On helppo tehdä ja riittoisa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pötköstä kannattaa tehdä myös vaikka makkara-makaroonisalaatti, millä
        nälkä kaikkoaa moneksi tunniksi. On helppo tehdä ja riittoisa.

        Kiitos hyvästä vinkistä. En ole ennen ajatellutkaan, että voisi tehdä meetwurti, pepperoni, kinkkusuikale, hyvin pippuroitu paistettu jauheliha makaroonilaatikkoa joko kaikkien yhdistelmäna tai jokaista erikseen. Toivottavasti muistan vinkkisi, sitten kun on mahdollista seuraavan kerran tehdä ruokaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vassarina hymyilyttää vaurastuminen persujen kustannuksella

      Olen sijottanut määrätietoisesti osan Kelan tuista pörssiosakkeisiin, ja salkku on paisunut jo toiselle sadalle tuhanne
      Maailman menoa
      20
      2287
    2. Riikka runnoo: Elisalta potkut 400:lle

      Erinomaisen hallitusohjelman tavoite 100 000 työllistä lisää yksityisellä sektorilla on kohta saavutettu. Toivotaan toiv
      Maailman menoa
      33
      2132
    3. Pääseekö kuka tahansa hoitaja katselemaan kenen tahansa ihmisen terveystietoja?

      "Meeri selaili puhelinta uteliaisuuttaan ja katuu nyt – Moni hoitaja on tehnyt saman rikoksen Tuttujen ihmisten asiat k
      Maailman menoa
      64
      1683
    4. Niinistö neliraajajarrutteli Natoon liittymistä vielä sodan alettua

      Myöntää nyt itsekin, mikä jo aikaisemmin tiedettiin. Marin vei Suomen ja Ruotsin Natoon. "”Myönnän auliisti jarruttelle
      Maailman menoa
      194
      1657
    5. Kokoomus on Suomen kommunistisin puolue

      "Hallituksessa on erimielisyyttä siitä, kuinka suuri osa veronkiristyksestä hyvitetään datakeskuksille uudella erillisel
      Maailman menoa
      80
      1602
    6. Jalankulkija kuoli. Poliisi etsii mustaa BMW Coupe -autoa, jossa on punertavat vanteet.

      Jalankulkija kuoli jäätyään auton alle Joensuussa – kuljettaja pakeni, poliisi pyytää havaintoja https://www.mtvuutiset.
      Joensuu
      52
      1492
    7. Nainen rakas

      Mulle on alkanut tulla sellainen olo että meistä tulee ehkä pariskunta vielä 😌
      Ikävä
      113
      1460
    8. Pyyntö Teelle

      Voisitko nyt vaan ystävällisesti laittaa viestin?
      Ikävä
      83
      1149
    9. Martina haluaa tasoisensa miehen

      Seiskassa juttu minkälaisen miehen Martina haluaa. Kumppanin pitää tuoda hänen herkkyytensä ja vahvuutensa esiin sekä ol
      Kotimaiset julkkisjuorut
      240
      1017
    10. Voi ei! Katja Ståhl joutui sairaalaan - Syynä tämä vitsaus - Koskettava päivitys sairaalasängystä

      Pikaista paranemista, Katja! Katja Ståhl on kertonut somessa joutuneensa sisään sairaalaan. Lue lisää: https://www.suom
      Suomalaiset julkkikset
      21
      905
    Aihe