Kilta/ Tuusulantie asuinpaikkana?

Keravaltakokämppä

Kiinnostaisi tietää Keravalle muuttoa harkitsevana, että minkälaista asuinaluetta on Kilta, etenkin Tuusulantien varressa ja Keravan terveyskeskusta vastapäätä? Tuosta on välillä myynnissä ihan hyvän näköisiä kämppiä osoitteista Tuusulantie 54, 56 ja 58, ja myös Tuusulantaival kadun varrelta.

Onko tuolla kohtaa Keravaa kuinka rauhallista, ja minkälaista asiakaskuntaa on lähikauppa Alepassa tai vähän matkan päässä olevassa K-marketissa? Onko terveyskeskuksen läheisyydestä mitään haittaa?

Entäs millainen on kävelymatka Keravan keskustaan/asemalle/Prismaan tai Citymarketiin? Varmaan aika tylsä Tuusulantien vartta kävellä, mutta entä onko kuitenkin aivan turvallista pimeän tultuakin?

4

1415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keravaltakokämppä

      Eikö löydy ketään joka voisi avuliaasti kertoa minulle jotain Killan alueesta Tuusulantien varrella? Varmaan kuitenkin siellä joku asuu ja terveyskekusta käyttävätkin ehkä osaavat sanoa miltä alue tien toisella puolella vaikuttaa?

      Näyttäisi siltä että jos haluaa kävellä alueelta keskustan suuntaan niin se kävisi Tuusulantaival-nimistä keven liikenteen väylää pitkin. Onko kukaan jaksanut kävellä sitä päästä päähän? Jos on, niin onko raskas matka (esim. onko korkeuseroja kuinka paljon) ja tuntuuko kävelymatka pimeän aikaan turvalliselta?

      Entäs millaiset ovat julkisen liikenteen yhteydet keskustasta Terveyskeskuksen tietämille? Ilmeisesti eivät kauhean hyvät, mutta vuonna 2019 käyttöön tuleva linjastosuunnitelma saattaa parantaa yhteyksiä (tai ainakin selkeyttää niitä). Onko tämä myös Keravalaisten näkemys?

      Kaikki mielipiteet ja tieto Killan alueesta olisi enemmän kuin tervetullutta! Etenkin henkilöiltä joilla jotain omakohtaista kokemusta alueesta.

      Itse tosiaan harkitsen muuttoa Keravalle ja Tuusulantien varressa on ollut mielenkiintoisia asuntoja välillä myynnissä! Mitä minun olisi hyvä tietää Kilta nimisestä alueesta Keravalla, plussat ja miinuset. Kiitos, jos voitte auttaa!

    • sompparista

      Killan kerrostalot eivät ole ehkä ihan parhaassa maineessa, mutta muuten alue on rauhallista ja lähellä keskustan palveluita. Kerrostaloissa asuu paljon työelämän ulkopuolella olevia ja kesäisin tätä porukkaa istuskelee Kankurinpolun puistonpenkissä juomat seuranaan. Killan rivi- ja omakotitalokorttelit taas vaikuttavat hyvin rauhalliselta seudulta. Itse asun Sompiossa eli viereisessä kaupunginosassa, joten lähes päivittäin kuljen Killassa tai ainakin sen liepeillä.

    • KillassaKasvanut

      Terveyskeskusta vastapäätä olevat talot kuuluvat ns. ylä-Kiltaan, edellinen kommentoija puhuu selvästi ala-Killasta, Killan Kievarista mäkeä alaspäin, jossa sijaitsee paljon kaupungin vuokra-asuntoja. Ala-Killassa on myös omistusasuntoja ja ihan normaalia työssäkäyvää porukkaa vuokra-talojen lisäksi.

      Tuusulantie 54, 56 ja 58 taitaa olla enimmäkseen omistuskämppiä. Itse olen lapsuuteni viettänyt nimenomaan tuossa Tuusulantie 56 talossa ja vanhempani asuvat siellä edelleen. Todella rauhallinen taloyhtiö enimmäkseen eläkeläisiä, ja osa on talon alkuperäisiä asukkaita eli viihtyneet talon rakennuksesta lähtien. Rauhallinen pihapiiri ja yhteiset syys-sekä kevättalkoot, tosi kiva ilmapiiri.

      Lapsuudessani ala-Kilta oli maineeltaan rauhattomampaa aluetta mutta kyllä sielläkin juoskenneltiin pitkin pihoja menemään ilman että mitään uhkaa koettiin. Killan rauhaton maine on kyllä tiukassa näköjään vielä 30 vuoden jälkeenkin, eritysesti muissa kaupunginosissa asuvien kesken.

      Itse myös harkitsen Keravalle paluumuuttoa näin 16 vuoden jälkeen ja ylä-Kilta on nimenomaan kärkisijoilla paikoista joihin haluaisin muuttaa.

      Tuusulantaival kevyenliikenteenväylää pitkin tykkään itse aina asemalta päin nimenomaan Kiltaan kävellä. Reitin alkupää keskustasta on aika pitkä ylämäki mutta Kiltaa lähestyessä muuttuu tie mukavan puistomaiseksi.

    • Ex-kiltalainen

      Kilta on ihan ok. Ei kaunista aluetta, mutta ei mikään ghettokaan. Kaupungin vuokrakämppä on, mutta myös paljon omistusasuntoja. Tuusulataivalta on kiva kävellä ja pyöräillä, ei ole mitään mäkiä ja hyvä asvaltti siinä. Terveyskeskus ja Alepa ovat lähellä, muut kaupat parin kilsan päässä keskustassa. Asuin itse Killassa neljä vuotta, eikä suurempaa pahaa sanottavaa jäänyt. Niihin 70-luvun taloihin tosin on paljon kalliita remontteja tiedossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe