Lisää lunta pienkauppiaan romuvarastoon

Paaliromu-Ukko

Jo vain... kylläpä se nyt oikein vanhanajan talvea piteleekin. Onhan pienkauppiaalla jalasmökissä lämmintä? Kyllä atomivoimalat sähköä sen verkkoon tyrkkää, mitä pienkauppias pienillä sähköpattereilla sitä mökissään kuluttaa... kyllä jämpti on niin. Taas tulee lisää lunta paaliromujen katoille, mutta onneksi suurimmassa osassa myyntikohteita on jo valmiiksi kesärenkaat alla viime kesältä. Noita vanhoja dieseleitäkin on ihan turhan paljon vielä tuolla piilovikaisten, kilometriväärennettyjen paaliromujen rivistössä... kukahan niitäkin enää ostaa oikeastaan yhtään minkäänlaisella hinnalla? Kyllä olis nuorena kannattanut jättää näillä keleillä lähtemättä kelkkamäkeen ja lukea läksyjä vaan... nyt olis kovapalkkaiset herrojen hommat sisätiloissa, eikä tarttis joka päivä vääntää takuu-uskovaisten kanssa... joskus elämä kusettaa...

19

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naapurin-jobbari

      No niin, pienkauppias-jobbari. Nyt sitten jo äkkiä Jallun kannet kiinni ja viimeiset kossuryypyt naamaan ja nukkumaan. Se on jo klo 04:00 noustava taas kiireesti tutkimaan Nettiautosta 30 viimeisintä ilmoitusta. Onneksi omalla romukentällä apinahäkissä on kaikissa paksun lumikerroksen alla olevissa jäteöljyvatkaimissa uusille puhtaille Virossa painetuille huoltokirjoille kirjoitettu erilaisilla käsialoilla täydelliset huoltohistoriat jokaiseen romuun. Vähän sinne sivujen väliin rasvaisia mustia sormenjälkiä ja huoltoleimoja vinoon ja vinksalleen, niin näyttää huoltokirja tyypilliseltä suomalaisen paaliin joutavan lintan huoltokirjalta. Noin joka neljännestä lintasta on myös akunjohto irrotettu odottamaan täyteen ladattuun akkuun kiinni laittoa, kunhan riittävän tyhmä ja hyväuskoinen hölmö saapuu romua ostamaan. Tahtoo niistä aina akku yön aikana tyhjentyä, jos pitää akun kaapeleita akussa kiinni koko ajan. Jakohihna on merkitty jokaiseen linttaan missä jakohihna on, noin 10 000 km sitten vaihdetuksi. Se on semmoinen sopiva aika merkitä kuluneeksi "hihnanvaihdosta". Jos vaikka joku liian utelias kaivaa hihnan syrjää näkyviin, niin on juuri sen verran kuluneen näköinen, että ei pysty sanomaan, onko hihna vaihdettu 10 000 km sitten, vaiko 100 000 km sitten. Tervetuloa!!

      ps. Lumikengät löytyy jalasmökiltä, jos takarivin linttojen ympärillä on vielä puoli metriä lunta.

    • Sika-Kyösti_

      Ei autojobbaria ja pienkauppiasta lasketa ihmisiin kuuluviksi.

    • jako-sekaisin

      On teillä vitun pöntöillä huolet , ahdistaa ja vituttaakin ehkä .

      • Taisto-ja-Kyösti

        Ei ole huolia, eikä ahdista. Huonosta Mesen M271 moottorista on vaan ketju venynyt...


      • pum.pum.pummit

        ketään Taistoja ja Kyöstejä ei ahdista , ala-asteelta eläkkeelle ja silleen .


    • Paaliromu-Ukko

      Jo vain... kylläpä se nyt pakkasia pitelee. Siellä pienkauppiaan romutarhassa myynnissä olevien vanhojen linttojen 10 vuotta vanhat akut ei pyöräytä konetta kierroksen kierrosta startissa, ennen kuin ulkolämpötila nousee 10 asteeseen. Koneessa on normaaliin tapaan 30 000 km vatkatut 10W-30 jäteöljyt. Sekin vielä 5 vuotta sitten ostettua ja silloin koneeseen kipattua Kansan Marketin halvinta mineraaliöljyä. Vaan eipä ole pienkauppiaan ostajakunta yhtään tuon kummoisempaa, mikä näiden linttojen edellinen omistaja on ollut. Takarivissä aidan vieressä on jo niin korkeat lumivallit paaliromujen ympärillä, että ei edes ovea saa auki, kun lumikinos jäätyy aina yöllä kovaksi. Tämä se on sitä pienkauppiaan arkea. Vaan eihän tuommoinen autoproletaari-pienkauppiaan kurjuus meitä koske, jotka ostamme aina käytetyn auton marmoritiskin lämpimistä hyvin valaistusta vaihtoautohallista pienellä korolla. Pienkauppiaan korkoprosentti on prosenteissa sama, mikä on helmikuussa lumipaakun korkeus piilovikaisen, kilometriväärennetyn paaliromun katolla suhteutettuna lintallaan olevan paaliromun korkeuteen. Noin karkeasti tämän kaavan mukaan laskettuna pienkauppias-jobbarin korkoprosentti huitelee yleensä siinä 10% pinnassa.

      • donald--duck

        Marmoritiskillä rahasi riittävät lippa-hattuun , tuskin sinulla on edes autoa , onkos ajokorttia ? vai oletko kilju-höyryissäsi kaahannut sen "hyllylle" ?


      • eipäsliiotella
        donald--duck kirjoitti:

        Marmoritiskillä rahasi riittävät lippa-hattuun , tuskin sinulla on edes autoa , onkos ajokorttia ? vai oletko kilju-höyryissäsi kaahannut sen "hyllylle" ?

        "Marmoritiskillä rahasi riittävät lippa-hattuun"

        Eipäs nyt liiotella, veholta kun ostin pakkasilla pipon, se maksoi 35€, tuskin lippis ainakaan paljoa halvempi on, jos yhtään. Eli täysin ukon tavoittamattomissa.


    • zeezus

      Paaliromu onpi pöpi .

    • asfalttiprinssi-

      Paaliromu-Ukko on viisas. Hienoa, että löytyy vielä rehellisiä ihmisiä kertomaan asiat suoraan, millaista autokalustoa pienkauppiailla on myynnissä siellä jalasmökkiensä pihamaalla.

      • turhaa-jorinaa

        vastasit sitten itse , niinkuin yleensä .


      • Mievaantaaskerran

        Ja ne romut on teidänkaltaiset rehelliset ihmiset sinne vaihtoon jättänyt marketin halpaöljyn ja paskan jakopään kera kun ootte muutaman satasen tukirahanne väliin laittanut ja ajelleet kotiin naapurin yhtä hyvin hoidetulla romulla.
        Ja nyt ottaa päähän kun vanhalla romulla parisataa soskurahaa ei saanutkaan uutta autoa 😅


    • Paaliromu-Ukko

      Kyllä nyt on painettu taas pienkauppiasta alkuvuosi polvilleen. Eikö oikein meinaa vanha lintta tehdä kauppaansa lumikinoksesta? Lämpimät ja valoisat merkkiliikkeiden vaihtoautohallit kuhisevat tyytyväisiä asiakkaita. Merkkiliikkeitten takapihoilla lumikinoksessa on myös jo melkoinen läjä piilovikaisia kilometriväärennettyjä romuja odottamassa taas kevään tuloa sekä sitä, että pienkauppiaat tulevat lakki kourassa kerjäämään niitä romuja myyntiin omiin apinahäkkeihinsä.

      • tarzanin.cheetah

        Paali ei pysty painamaan edes eukk@@sa , jos sellainen nyt on . Ai onko merkkiliikkeissä kilometriväärennettyjä romuja ? , apinahäkit taas löytyy korkea-saaresta , saatat tosin tuntea itsesi apinaksi pyöriessäsi jossain aitauksessa ?


      • Paaliromu-Ukko

        Kyllä merkkiliikkeisiin otetaan uusiin autoihin vaihdossa sisään piilovikaisia kilometriväärennettyjä romuja myös. Mutta ei niitä koskaan päästetä merkkiliikkeen omaan vaihtoautohalliin, vaan ne säilötään takapihalle odottamaan pienkauppiaiden kerjäyskierrosta, kun nämä hyeenat tulevat tunkiolta hakemaan myytävää jalasmökkiensä pihoihin.


      • inisee

        Oletko professori ?


    • kaikille-tiedoksi

      Huonokuntoinen ja piilovikainen auto päätyy lopulta aina pienkauppiaan pihalle myyntiin. Jos menet kaupanteon jälkeen valittamaan heille ostamastasi autosta löytyneistä vioista, niin pienkauppiaat vain nauravat sinulle päin naamaa.

      • höpöröjä-riittää

        Osta uusi , vanha auto on vanha = vittuako valitat ?


    • Paaliromu-Ukko

      Jo vain... kylläpä säitten haltijakin on nyt marmoritiskin automyyjien puolella, kun näin vielä huhtikuussa piilovikaisia, kilometriväärennettyjä paaliromuja kaupittelevien pienkauppiaitten jalasmökkien pihoissa oleviin romuautovarastoihin lunta oikein kunnolla heittää. Sinne tulevat pienkauppiaat aamulla vanhalle viinalle haiskahtaen niskat kyyryssä harjailemaan lumia romujensa katoilta. Paaliromun vieressäkin on maassa lunta vielä lähes puoli metriä, kun talven mittaan aina vaan lumet romun katolta harjataan romun viereen maahan. Onneksi sentään romussa on alla jo valmiiksi viime kesältä jääneinä sileäksi ajetut kesärenkaat, mitkä vain näyttää nyt entistä puhtaammilta, kun niitä lumessa on suditeltu mukamas "tultiin autoa ostamaan" hupiveikkojen ja aikavarkaiden toimesta. Mutta marmoritiskeillä kauppa käy tänään heti aamusta alkaen. Iloiset asiakkaat tulevat valoisiin hyvin valaistuihin vaihtoautohalleihin valitsemaan itselleen autoa parhaimmista käytetyistä vaihtoautoista. Kaikki huonoimmat autothan onkin myyty jo pienautokauppiaitten jalasmökkien pihamaalle painumaan linttaan entistä enemmän. Pienkauppiaan motto: "yhtään autoa ei ole jäänyt myymättä" Tämä on kyllä totta, vahvistaa Kuusakoskelle prässiin romuautoja pienkauppiailtakin hakeva autonkuljettaja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe