KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA JA IHMISARVO.

Pärskis71

Kuntouttava on askartelua, nöyryyttävää jutustelua ja typerää kokoontumista vailla mitään työnhakuun liittyvää. Ryhmissä aikuisia ihmisiä kohtelaan kuin vammaisia tai lapsia, täysin holhottavina. Kuntouttava työtoiminta niputtaa kaikki työttömät samanlaiseksi massaksi vaikka työttömyyden syyt ovat nykyään todella moninaiset. Kaikille ei ole töitä, siksi tällainen cv:n viilaaminen on monelle nöyryyttävää. Kuntouttava työtoiminta lannistaa ja se pitäisi sellaisenaan välittömästi lakkauttaa!
Ihmisten kokemukset eivät todellakaan ole mitään miellyttäviä, Kyllä tuossa hommassa ei ihmisarvoa juuri tunneta... Moni ollut näillä askartelu- ja piirileikki-pakko-kuntouttavassa. Täysin turhanpäiväisiä ja ihmisten kiusaamista karenssin uhalla. Samanlaiset kokemukset, eli pelkkää pelleilyä koko touhuon 99% ihmisistä.

26

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asenneratks

      Asenne ratkaisee tuossakin ja ihmettelen miksi ihmiset kovasti vastaan sosiaalisia kontakteja.
      Toinen vaihtoehto on että pyörittelee peukaloita kotona ja muutenkin syrjäytyy. Sosiaalisiin kuvioihin mukaan vaan niin motivaatio voi kasvaa vaikka niin että tulee ajatus menempä kursseille ja moni työllistynyt sen kautta.
      Kuntouttava työtoiminta siinäkin hyvä niin voi tulla näyttöä työkunnosta jos depressiota niin sairaslomaa tai suunnitellaan eläkkeelle hakemista.

      • valetta-kaikki

        Ihmiset tarvii vain palkkatyötä eikä mitään vitun sosiaalisia kontakteja, tämä on pelkkää teeskentelyä ja paskan jauhamista että mukamas työnsaanti olisi niin ihmeellinen asia kuin annetaan ymmärtää, todellisuudessa niitä työpaikkoja ei riitä enää monelle ja siitähän ei sanota missään mitään.

        Teeskennelkää kaikkea CV:n täyttöä millä ei ole hevonvitun väliä työntekemisen kanssa eikä myöskään työn saamisenkaan kanssa kun yhtä paikka hakee satoja tyyppejä niin on yksi hailee millainen värityskirja oma CV:si on.


    • läskimaha

      Ei eläkkeelle, nyt ryhtiä jukolauta!

    • Pärskis71

      Valetta-kaikki, olette oikeassa. Juuri niin. Töitä, vaan ei ole. Ainakin ei ole palkan maksaajia.

    • Pärskis71

      On silti uskomatonta että kuinka Suomen mikään syrjintälautakunta ei ole vieläkään puuttunut tähän suomalaisiin työttömiin kohdistettuun uutisointiin ja häpeä kultti syyllistämiseen. Sillä sehän täyttäisi jo kaikki yleiseen ja poliittiseen syrjintään kuuluvat tunnusmerkit.

    • Pärskis71

      Työntekijöiden ja työttömien asettaminen vastakkain on myös aina ollut olennainen tekniikka työväen keskinäisen solidaarisuuden hajottamisessa. Työväenliikkeen kamppailuja on perinteisesti jäsentänyt jakolinja työläisiin ja kapitalisteihin ja siitä seurannut konflikti: kapitalistit rikastuvat riistämällä työläisten tuottamaa lisäarvoa, ja kykenevät anastamansa lisäarvon ansiosta voimistamaan ja ylläpitämään yhteiskunnallista valtaansa sekä määrittämään olosuhteita, joissa työ suoritetaan. Porvarit ovat menestyksekkäästi siirtäneet konfliktin toisten kustannuksella elämisestä ”veronmaksajien” ja työttömien välille. Tämän jakolinjan synnyttämät kamppailut eivät yleensä koske paremman elämän tavoittelemista itselle tai oman viiteryhmän voiman kasvattamista kuten työväenliikkeellä, vaan pyrkivät ennemminkin tuottamaan vahinkoa toisille, eli heikentämään sosiaaliturvan varassa elävien toimeentuloa.

    • kylläsosiaalisuus

      Kyllä sosiaalisuus tänäpäivänä kova juttu kun vuorovaikutustaitoja tarvitaan työelämässä, mitenkä te kuvittelette pärjäävänne jos 6 vuotta olette ollut vaan kotosalla esimerkiksi. Epäilen työkuntoa mitä se on jossei edes kuntouttaavaan työtoimintaan pysty menemään. Rautalangastako asia täytyy vääntää ettei se työpaikka sinne kotio prkl tule, nyt ryhtiä sitten.

    • Pärskis71

      Itse teen töitä kotona. Kääntäjänä voi työskennelä kotoa käsiin. Ja muillakin aloilla. It, tulkkaus, ja moni muut työt voidaan tehdä kotoä käsiin. Kun on TEKNIIKKAA. JA JOKAINEN SAA ETSIÄ KAVEREITA ITSE. JA PAREMPI MENNESTYNEET KAVERIT, KUN JOKU "syrjäyttyneet".

      • Setä_tietää

        Kielitaidottomuudestasi päätellen et taatusti työskentele kääntäjänä.


    • Pärskis71

      Esim. mua kiinnostaa historiaa, keskiakaa, matkustaminen, etelä Eurooppaa, niin etsin kaverea vaikka netin kautta samantyylliset. Muu, voi harrastaa vaikka joku urheilua, saa sielä kaverit. KAIT SE ON JOKAISEN OMA ASIA, ONKO SOSIAALNEN TAI EI. Ei vi pakottaa ihmisiä sosiaallisuuteen, kun viihtyvät omissa oloissa.

    • jo-2030

      Kyllä kyykyttäminen loppuu kohta kun työttömyys ja toimeentulo sekä asumistuet poistetaan liian kalliina yhteiskunnalle.

      • Ylpeäkuntoutteva

        Aattelitko hah hah. Ois se näky. Kymmenet tuhannet ulkona kuin pakolaiset. Kerrostalot purettaisiin. Höpö höpö leena. Only you dreams ;)


    • amiskäyty

      Ei voi pakottaa sosiaalisuuteen.. No ei voi mut kun on pakko olla jos töitä mielii tehdä....
      Eipä muuta ku peffa penkkiin ja lukemaan ammatti jospa sitten tärppäisi paremmin...

    • sairasIlmaiseksi

      jopa vankilassa saa palkkaa

    • Pärskis71

      Suomen hallitus tarvitsee nyt työttömiä enemmän kuin koskaan, koska heistä koostuva orjatyövoima on otollinen työkalu mm. pienyritysten murskaamiseen. Koska tätä veronmaksajien kustantamaa ilmaistyövoimaa voidaan kierrättää suuremmissa yrityksissä.

      Mutta tämä työttömien kurittaminen ei ole pelkästään Suomen sisäinen asia, koska nyt myös Ranskassa on alettu suunnittelemaan suuria leikkauksia työttömyysturvaan.

      Poliittisesti korruptoitunut eliitti on aina nähnyt työttömät yhteiskunnalle hyödyttöminä suursyömäreinä joista tulee päästä eroon keinolla millä hyvänsä. Joten tästä syystä tämä CIA:n työttömiin kohdistuva syrjiminen on nyt aloitettu EU-maissa. Koska tämä on eliitin salaisten ajatushautomoiden tahto.

    • selkäpaskana

      minutkin pakoitetaan kuntouttavaan työtoimintaan, vaikka olen vajaakuntoinen tuki ja liikuntaelinsairas, mutta en pääse eläkkeelle. polvissa ja selässä jatkuvat kovat kivut. melkein kuuskymppinen. pitää myös saada työtä vastaava palkka.

    • selkäpaskana

      vielä sanon että on haukuttu ja halvennettu ja naurettu työpanokselleni. pilkattu muiden työntekijöiden aikaan ja naurettu päälle porukalla ivallisesti päin naamaa ja sitten väitetty että ei me sulle olla naurettu kun sanoin siitä heille.

    • selkäpaskana

      ensin pakoitetaan kuntouttavaan työtoimintaan, että saadaan ivailla ja naureskella minun vaivoilleni. senkö takia joudun olemaan kuntouttavassa että terveet saa pilkata vaivojeni takia.

    • selkäpaskana

      saan kuntouttavassa fyysisten vaivojeni lisäksi myös henkisiä kärsimyksiä, vaikka olen muutenkin masentunut. enkä saa kiusaamisen takia nukuttua.

    • justiintoiiii

      Justiin toi juttu että ensin huudellaan työttömänä ettei ole töitä ja kun siirrytään kuntouttavaan työtoimintaan niin vali vali löytyy kaikki sairaudet kihdistä alkaen. Nythän sinulla mahdollisuus hakea sairauslomaa noihin vaivoihin. Monet fyysiset oireet voivatkin olla psykosomaattisia.

    • selkäpaskana

      jokainen ihminen on yhtä arvokas omana itsenään, riippumatta ulkonäöstä, taustasta, sairaudesta tms. jokaisella ihmisellä on oikeus saada osakseen kunnioitusta ja arvostusta, loukkamattomuutta, hienotunteisuutta sekä hyvää ja ystävällistä kohtelua. ihmisarvon vastaista on pakottaminen ja alistaminen.

    • nythänmahdollisuuuus

      Nythän sinulla mahdollisuus pyytää että pääsisit työkyvyn arviointiin vaikka Kelan tutkimuskeskukseen mutta iän puolesta toisaalta löysässä hirressä työttömänä eläkeikään asti.
      Elikä polvet ja selkä paskana niin sinulla on sitten huomattava ylipaino etkä senkään takia jaksa mitään ni sekin masentaa.

    • Pärskis71

      Yksityiset sitten saavat orjan n. kymmenellä eurolla tunniksi käyttöönsä ja yritykset kahdellakympillä.

      Jos työntekijä matkustaa orjatöihinsä autolla, niin siitä kaupunki rahastaa vielä 45 senttiä /km.

      Kaikki tämä raha tulee kaupungille eikä se työt tekevä kuntoutettava näe siitä vilaustakaan. Hän saa vain Kelan työmarkkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Tämänkin kulukorvauksen maksaa Kela.

      Yksityiselle myyty kuntoutettava työtön tuottaa tunnissa kaupungille saman verran kuin hän itse saa Kelalta päivässä. Yritykselle työtä tekevä tuo kaupungin kassaan rahaa kaksi kertaa oman päivittäisen kulukorvauksensa verran tunnissa.

      Tämä on pelkästään työstä kaupungille perittävä korvaus. Sen lisäksi työtön tuottaa kaupungille selvää rahaa 10,09 euroa päivässä valtion työllistämiskorvauksena. Suurin hyöty tulee vapautumisesta kaupungin osuudesta työmarkkinatukeen. Kaikkein heikoimassa asemassa olevat pitkäaikaistyöttömät kantavat merkittävän vastuun kaupungin talouden tasapainottamisesta.

      Orjakauppa on niin kannattavaa, että se ei yhtä vastaan hangoittelevaa änkyrää kaipaa. Hänet voidaan istuttaa nöyryytysmielessä täyttelemään sanaristikoita vuosikausiksi, niin oppii olemaan. Tai kaikesta päätellen onneksi ei opi olemaan, vaan tuo epäkohdat esille omalla nimellään ja naamallaan.

    • Pärskis71

      Matala palkka ja askartelun kaltaiset työt eivät parantaneet työttömien elämänlaatua, eikä pysyviä työpaikkoja syntynyt kuin tukitöihin.
      Puhtaasti taloudelliselta kannalta se on pettymys. Työvoimatalon työpajojen ja palvelujen tuotoista on kertynyt parisataa tuhatta euroa, mikä vastaa yhtä prosenttia kokeilun budjetista. Se ei täytä tuottavan työn kriteeriä.

      Samanlaisia ovat kokemukset muistakin tukityöllistämisen malleista!

      Jos työttömän työpanokselle ei ole kysyntää, on sitä työvoimapolitiikan keinoilla vaikea luoda.

      Kielteisin yllätys tutkijoille oli se, että toimeentulotuen tarve ei vähentynyt kokeilun aikana. Moni työllistetty saa yhä myös asumistukea. Syynä ovat tukitöiden alhainen palkkaus ja työmatkakulut.

      Kokemukset ovat kielteisimmät työllistetyillä, joilla oli ennestään laaja työkokemus. Vaatimustasoltaan matala tukityö edistää kaikkein vähiten heidän itsetuntoaan ja asemaansa avoimilla työmarkkinoilla.

    • kumma.ettei.osata

      Valtion pitäisi vaan kehdata laittaa kaikki suoraan pakkotyöhön eikä pelleillä tuollaisten kuntouttavien leikkimiskerhojen kanssa.
      Lapio, vanhusvaippa, lastenvaippa vaan kouraan ja töitä tekemään. Ulkotöistä tienrakennuksista puuttuu paljon väkeä, vanhus- ja lastenhoitolaitoksista samoin.
      Niihin ainakin ensimmäiseksi voi laittaa työttömiä niin paljon kuin mahtuu.
      Valtion herrat voi miettiä lisää kohteita, mihin seuraavat laitetaan.
      Kyllä ennenkin pärjättiin kun pistettiin pakkotyöhön. Siitä sitten edes se palkka minkä saisi työttömänäkin.
      Ja selkä- sekä muut vaivaiset jotka jo lähenee kuuttakymppiä, sairaseläkkeelle.
      Pitääkö tähän maahan tulla taas sota, että alkaa järki juosta.

    • Työtön-

      Kuka on pakottanut menemään kuntouttavaan toimintaan. Ei sellaista tahoa olekkaan joka voisi pakottaa. Jos työkkäri uhkeilee niin uhkaa haastaa oikeuteen ja käske todistamaan että työtön tarvitsee kuntouttavaa toimintaa. Se on aika vaikeaa niiden alkaa todistaa sellaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe