Pienituloisen pohdinta 3-2018

työtäjatoimintaakaikille

Laitoin kysymyksen ketjuun Yhteiskunnan tuet ja avustukset, koska en tiennyt parempaakaan ketjua.

40 000, jotka saavat ainoastaan ttt, ja me muut. Tässä heti kirjoituksen jälkeinen linkki:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15222185/40-000-jotka-saavat-ainoastaan-ttt-ja-me-muut-

Tässä jatko:


Virtuaalinen esimerkki:

Joukko ihmisiä päättää verkostoitua. Heitä yhdistää halu muutokseen ja oman toimeentulon parantaminen. He tapaavat ensin verkossa keskustellen asiasta. Eli juurikin se Deittinetti mitä muut silloin vuosia sitten kammoksui ja pelotteli :)

Heitä saattaa olla jopa 600 000, mutta vain 50 000 on halukas rekisteröitymään henkilökohtaisesti, jotta vältetään tahallinen anonyymi sabotointi. Moni ei halua tulla ”julki”.

Keskustelu verkossa etenee rauhallisesti hyvin paljon laidasta laitaan. Kun 600 000 ihmistä täyttää yleisen ketjun, päättää tämä 50 000 perustaa uuden ketjun pakkorekisteröinnillä.

Rekisteröitynyt keskustelu etenee. Ideat 1500 euron perustulosta aina tukien lopettamiseen asti jatkuvat eikä joukosta pääse syntymään selkeää yhteisymmärrystä. Joukossa on myös todella hyviä ideoita ja kommentteja.

Keskustelun valvojat tekevät yhteenvedot keskusteluista ja profiloivat mm. kyselytutkimuksella keskustelijoiden ryhmittymiset erilaisten mallien taakse. Lisäksi viikkoaikatauluttaminen kertoo ettei keskustelu oikeasti etene juurikaan vaan koko ajan pyöritään samojen teemojen ympärillä. Osa valvojista työllistyy eikä heitä enää näy keskustelussa.

Yksi hankaluus on myös se että vaikka henkilöt ovat rekisteröityneet, ei heidän todellista identiteettiä välttämättä voi varmistaa. Joukossa voi olla puolueuskollisia sabotoijia sekä muutosvastarintaisia yrittäjiä.

Kuitenkin profiloinnin seurauksena saadaan 4 päänäkökulmaa:

1. Tuet pois - ja työhön.
Jos ei työtä, sosiaalietuutta saa kun tekee ilmaistyötä. Kaikille masennusseulonnat.

2. 1500 euron perustulo kaikille ja rahoitus kokonaisveroprosenttia nostamalla.

3. Kansalaispalkka minimietuuksista, työttömät enemmän vapaaehtoistyöhön.

4. Työttömien kaupunki - Työttömien suunnittelema, rahoittama ja rakentama kaupunki, jossa kaikille on työtä ja toimintaa.

Seuraavaksi pääkeskustelun valvojat osoittavat jokaiselle omat ryhmänsä, joissa kunkin mallin kehittäminen jatkuu.

Tässä alla vain mallin 4 lyhyt sepostus, jonka laitan hetken kuluttua:

7

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työtäjatoimintaakaikille

      Mallin 4 eteneminen:

      Pienituloisten joukosta löytyi 20 000 ihmistä, jotka ovat muuttohalukkaita, työintoisia, uhrautuvia sinkkuja, joita ei sido (vielä) pysyvä asuminen eikä vankeustuomio. He eivät kaipaa holhousta eikä heitä kaipaa monikaan.

      Jokainen sijoittaa projektiin 10€/kk ->200 000€/kk = 2,4 milj / 1. Vuosi.

      Rahaa kertyy tilille, jota valvoo lukuisa joukko rikosvastuullisesti. Ei huijareille. Eikä tässä tarvita valtion holhousta.. siis tässä virtuaalisessa esimerkissä.

      1. vuoden aikana on rakennettu malli kaupungille:

      - Maantieteellisesti siellä missä €/ha matalin hinta. (Lämmityskustannukset korkeat?)
      Esim. 100 km2 = 5 milj. € ;)

      - Alueen käyttösuunnitelma, alustava malli kaavoitukseen, vapaaehtoistyönä vaikka tekijöillä pelko työttömyysturvan menettämisestä.

      - Ei asvalttia vaan perinteinen metsäautotie 40km/h taajamaan kantatieltä, joka hyvin lähellä.

      Vaiheet:

      1: Suunnittelu, keskustelut, tiedonhankinta, vaatimukset jne

      2: Rahasijoitukset (valitettavasti saatetaan katsoa toimeentulotukilaskelmassa omaisuudeksi, joka pitää realisoida. Olisi hyvä miettiä vaihtoehtoja. Säätiö???)

      3: Maan ostaminen, kaavoitus ja rakennusluvat

      4: 1. vuosi
      20 000 pienituloisen joukosta työttömät rakennusmiehet aloittavat esim. rivitalosoluasuntojen rakentamisen. Ei luksusta eikä hukkaneliöitä. Ensin tärkeintä saada edulliset perusasunnot. Näin sitä aloitettiin ennen muinoin.

      Rakennuttajana ei voittoatavoitteleva ulkopuolinen Oy vaan työttömien muodostama yhteisö (ei mennä yksityiskohtiin tässä viestissä) Soluasuntoja 5 - 30 hlölle. Rahat kerätty jo edellisenä vuotena.

      Pieni joukko työllistettyjä, talveksi työttömiä, muuttavat asumaan asuntoihin ja maksavat työttömyyskorvauksella ja asumistuella vuokraa - kuten nykyäänkin, mutta nyt työttömien ”alueella”. Yhteisö saa lisää tuloja rakennusprojektiin.

      5: Seuraava vuosi
      Uusi rakennusprojekti toisista työttömistä rakennusmiehistä. (Onko heitä?) Edellisen vuoden työmiehille ja työnaisille tarjotaan vain aktivointitunteja. Asuntoja lisää vaikkapa 200 hlölle. Näihin tietysti hakemusten perusteella 20 000 joukosta valittuna.

      Osa varmaan saa töitä Helsingistä ja muuttaa sinne. Homma saattaapi mennä kiville… Hällä väliä. Tämä on vain suppea oletusmalli. Tarkoitus on siis että keskustelijat pohtivat, hakevat tietoa, äänestävät, kertovat omat taustansa: onko sinkku, pystyykö muuttamaan, mitä koulutuksia, mitä osaa, rajoitteet, motivaatio ym.

      6: 3. vuosi
      Tarve jo pizzerialle ja kahvilalle. Myös yhden työttömän puoliso perustaa kampaamon. Asuntoja lisää - max kaikki kustannukset 2,4 milj vuokratulo. Kerätään kun jokainen 20000 joukosta haluaa osallistua "yleishyödylliseen" toimintaan.

      7. Jokainen 20 000 ryhmään kuuluva saa ajantasaista tietoa edistymisestä, tarjouksen vuokra-asunnosta ja sitoutuu siihen että Kela maksaa mahdollisen asumistuen suoraan vuokran-antajalle. Lusmuista eroon määräaikaisen sopparin jälkeen.

      8. Homma loppuu lyhyeen kun maksajat häviävät ja velkaa ei tehdä. Tätä tilannetta ei tässä viestissä käsitellä.

      9. Lisää asuntoja, pienyrittäjiä, paljon osa-aikaista työvoimaa, työttömän kouluttaminen rakennusapumieheksi nykyisissä oppilaitoksissa tms. Työvoimaa riittää, koska porukka koostuu lähinnä epäsosiaalisista tyypeistä, joita nykyiset työnantajat eivät palkkaa. Jos heitä ei olekaan 20 000 vaan 200 niin 10x200x12=24 000€/v >>>> tehdään pieni makkaranpaistoretki ja nauretaan koko hommalle.

      10. Loppupelissä on pieni kaupunki, jossa ex 20 000 työtöntä. Jokainen maksaa normi verot yms. Mutta sijoittaa 10 € / kk projektiin, joka kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi ja lopulta kaikki Suomen työttömät ja pienituloiset asuvat siellä.

      11. 2050 luvulla 100 km2 alueella asuukin 600 000 ihmistä. Jotta siitä ei tulisi pääkaupunki, pitää Espoo, Vantaa ja Helsinki yhdistää. Suomi voidaan jakaa 3 suureen metropoliin: Helsinki, Keskisuomi (Huom! Uusi erisnimi) ja Työttömien kaupunki ;) Pohjois-Lapissa. Oujee!

      Kommentteja odottaen...

      • fgfhgfj

        Etkö ole kuullut profetioita, että naapuri piakkoin valloittaa Suomen pohjoisosan Kotka-Kemi -linjaa pitkin? Jäisi köyhien kaupunki väärälle puolelle. Ja miksi 'työttömien kaupunki'? Miksei kaupunki, johon pääsee vain yritteliäät ja työtä pelkäämättömät itsensä työllistäjät? Miksi haluat leimata tuhannet ihmiset Työttömiksi?

        On hyvä pohtia ihan uusia ideoita. Tuossa listassa oli paljon tyhmiä juttuja ja joitakin toivoa herättäviä. Voisi pohtia kunkin idean ohessa myös sitä, mikä kaikki voisi ja tulisi menemään vikaan. Pitää ottaa huomioon varkaat, tyrannit, oman edun tavoittelijat, ahneet, poliitikot, ihmisen luonne ym ym. Jotain tuontapaistahan on kokeiltu käytännössä suurkaupunkien liepeillä iät ja ajat. Niiden nimi on slummi.


      • Bejfjrnek

        Olen kuullut profetioita. Yksi niistä sanoo että Suomi saa takaisin Karjalan, ja lisäksi vielä Kuolan niemimaan, jos Suomi vain haluaa. Kun työttömien kaupunki, jossa ei ole työttömiä enää, sijaitsee koillis Lapissa, on siitä lyhyt matka Kuolan niemimaalle. Kenties jopa niin pieni että siellä on tulevaisuudessa teollisuutta, ja Työttömien kaupungissa talous kasvaa kun se Helsingistä valuu Pietariin, Lontooseen jne. Uusi pohjoinen metropoli.


      • Bcghjk

        Työttömien kaupunki siksi että ensin ei ole mitään kaupunkia vaan pelkkä suunnitelma. Jos sen kaiken rakentavat työssäolevat, yrittäjät, ja sitten asuvat siellä, onse vain työllisten kaupunki. Muut työttömät ovat yhä työttömiä. Lisäksi nykyisillä yrittelijäillä yrittäjillä jactyöntekijöillä on jo oma tontti, talo jne. eikä heillä ole tarvetta omaan kaupunkiin, välttämättä. Toiset viihtyvät Helsingissä, ja koska ovatvyrittelijäitä niin ei heidän tarvitse muuttaa, ainakaan Lappiin.


      • Vgfsddas
        fgfhgfj kirjoitti:

        Etkö ole kuullut profetioita, että naapuri piakkoin valloittaa Suomen pohjoisosan Kotka-Kemi -linjaa pitkin? Jäisi köyhien kaupunki väärälle puolelle. Ja miksi 'työttömien kaupunki'? Miksei kaupunki, johon pääsee vain yritteliäät ja työtä pelkäämättömät itsensä työllistäjät? Miksi haluat leimata tuhannet ihmiset Työttömiksi?

        On hyvä pohtia ihan uusia ideoita. Tuossa listassa oli paljon tyhmiä juttuja ja joitakin toivoa herättäviä. Voisi pohtia kunkin idean ohessa myös sitä, mikä kaikki voisi ja tulisi menemään vikaan. Pitää ottaa huomioon varkaat, tyrannit, oman edun tavoittelijat, ahneet, poliitikot, ihmisen luonne ym ym. Jotain tuontapaistahan on kokeiltu käytännössä suurkaupunkien liepeillä iät ja ajat. Niiden nimi on slummi.

        Jos on riittävän suuri määrä pienituloisia työttömiä, jotka ovat innokkaita työhön, jota eivät kuitenkaan saa nykyisiltä työmarkkinoilta, on heillä mahdollisuus työhön. Pääsyvaatimuksena ei siis ole nykyisten työnantajien vaatimukset vaan työttömyys, ja kaikilta valituilta edellytetään sietämään myös epäsosiaalisia tyyppejä että riidan kylväjiä.

        Joukkoon ovat sitten tervetulleet myös yrittelijäät pienituloiset, myös eläkkeellä olevat. Esimerkiksi eläköitynyt rakennusmestari valvomaan hommia saattaapa olla ainut mahdollisuus kun muut ovat jo työssä.

        Jos alue on Lapissa, yrittelijään työ Helsingissä, aika vaikea siirtää työtä ellei se ole etätyö. Siinä tapauksessa Tervetuloa!

        Minusta Työttömien kaupunki ei ole syrjivä nimi vaan hyvin yrittelijäs. Kaupunki työttömille, että saavat tehdä työtä.

        Tietenkin ennen kuin aloittaa mitään kaavoitusta, on oltava perusteellinen keskustelu. Tietenkin pitää varautua varkaisiin jne. Jos keskustelu etenee hyvinkin pitkälle ja siitä kiinnostuu joku turva-alan työntekijä, jolla on potentiaalisista osuutta projektista, ei ole mikään mahdottomuus että raksamiesten alkuhommien vaiheessa yksi palkattu on juuri turvamies esim.yrittäjänä joka vastaa kaikesta hänelle kuuluvasta, mikä on suunniteltu ja osattu ottaa huomioon.


    • stanan.tunnarit

      en jaksanut lukea kuin otsikon..
      yhteenveto: menkää röihin

      • Jxjskdjdk

        Kuvastaa hyvin asennettasi. Töihin ei mennä, sinne haetaan ja työnantaja päättää ottaako töihin. Nykyään on myös luotu ns, kuntouttava toiminta, jonne suorastaan tehdään työttömiä. Kaiken sen maksaa veronmaksaja, ja joskus tuntuu että onko mitään järkeä?

        Järkeä on silloin jos joku on huonossa kunnossa ja tarvitsee oikeasti kuntoutusta. Mielestäni myös silloin jos on 10 kovaa kommunistia, jotka eivät siedä kokkareita ja yksi kokkare, joka ei siedä kommunisteja. Kunto voi olla hyvä kaikilla mutta henkinen kantta pettää toisten suhteen. Silloin voi olla hyvä laittaa heidät kuntoutukseen, ei sen takia että heistä tulisi muiden kaltaisia ja saisivat lääkkeet vaan sen takia että oppisivat sietämään toisiaan ja erilaisuutta.

        Tällaista mahdollisuutta ei ole työntekijällä saati yrittäjällä. Koska heillä on jo tulo ja omaisuus, heidän ei tarvitse hyväksyä joukkoonsa kuin itsensä kaltaiset. Kukaan ei pakota eikä te-to8misto määrää kuka tulee mihink8n töihin.

        Ainakaan minä en halua että tällainen kuntouttava malli olisi tarkoitettu nimenomaan vain luomaan vain jo työssäolevien kaltaista ainesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe