Keskustan hiljaisuus

Eilen vierailin pitkästä aikaa Seinäjoella keskustassa ja kauppakeskuksissa. Olen seurannut keskustelua kun on puhuttu miten Ideaparkki tappaa keskustan väkimäärän. Oli eilen pakko todeta käytyäni syömässä Seinäjoen ytimessä, siellä ei ollut KETÄÄN, siis ei yhtään ketään, vaikka iltapäivä ja ihmiset sunnuntaisin vapaalla. Teki mieli vaihtaa ravintolassakin pöytä pois ikkunan vierestä, ettei masennu siihen karuun näkymään. Vierailtuani parissa isossa kauppakeskuksesaa jotka sijaitsevat keskustan ulkopuolella, väkeä riitti ja hälinää oli., mutta eihän se ole ihme, eihän keskustassa ole mitään minkä takia sinne ihmisiä menisi, ainakaan selvinpäin. Mielenkiinnolla odotan miten asuntojen hinnat keskustassa tällä menolla muuttuu...
Ilmoita

Se on ny vielä aika kesken, ja mylläysten alla, tuo keskusta. Tuo mylläys ja suljetut tienpätkät sen hiljaisuuden tekee. Ihmiset eivät hakeudu sinne. Odotetaan nyt rauhassa, kun vekseliaukion tori ympäristöineen valmistuu. Liiketiloja tulee aika paljon uutta tuohon vekseliaukion ympärille, rakentaminen on kuitenkin vielä kesken. Käytännössä vasta vuonna 2019 keskusta-alueen tilanne normalisoituu, ja vasta sitten voidaan sanoa onko asiat onnistuneet. Toriparkki lisää parkkitilaa huomattavasti keskusta-alueella. Nyt on vielä hiljaista, mutta kunhan liikerakennukset saadaan käyttöön, ja liikenneväylistä katkot pois, niin kyllä väki sinne taas löytää.

Uskon että Torin alueesta tulee ainakin kesäisin todella viihtyisä paikka, jonne tullaan jopa ihan istumaan ja katselemaan ihmisiä. Tulee lämmitettyä katualuetta, uudenaikaista miljöötä, screen-näyttöjä, yms esiintymislavaa. Sitten kun se kokonaisuus on valmis siis. Nykyisestä ihmismäärästä on turha vetää johtopäätöksiä, työmaa-alue on vielä niin pahasti kesken, ja lamauttaa tehokkaasti koko keskusta-aluetta. Vasta valmista kannattaa arvostella.
1 VASTAUS:
Ei kai vaan tule lämmitettyjä katuja kuten vaikka Oulussa? Täysi katastrofi ja rahan haaskausta.

Ei Seinäjoki hetkessä muutu. Ideapark aukeaa juurikin 2019 lopuilla josta tulee keskustan lopullinen kuolinisku.
+Lisää kommentti
Olin keskustassa ostoksilla lauantaina ja tosi paljon oli porukkaa liikenteessä. Uusi parkkihallikin oli jo lähes puolillaan. Hienoa että se on nyt valmis. Sunnuntait eivät missään ole niitä aktiivisimpia kauppapäiviä, etenkään kun saimme sunnuntaille +4 asteen lämpö vuosituhannen kylmimmäksi ennustetun maaliskuun yhteen päivään.
Ilmoita
Aloittaja tarkoittaa maahanmuuttajien lisäämistä niin tulee kuten Vaasassakin värikästä touhua keskustaan arkipäivisin.

Nyt kaikki ahkeroivat työpaikoilla päivisin ja kadut tyhjänä. Sitä tuntee itsensä erottuvan joutilaana ja toivoisi jotain puuhaa mutta ei mitään jatkuvaa ja sitovaa.

sellaista hauskaa!
1 VASTAUS:
Eipä siellä sunnuntaina näkynyt edes mamujakaa... Jos ite olisin mamu, Irakikin olis varmasti viihdyttävämpi, lienevät ymmärtäneet sen.
+Lisää kommentti
Kuka Sunnuntaina viitsii kaupungilla pyöriä, kun varsinkin oli niin komia ilma ulkoiluun. Olisittepa käynyt Jouppiskallla tai muussa sellaisessa paikassa väkiä oli riittämiin asti.

Eiköhän Viikonloppu päivisin kaupungilla ole vain työssä käyvät ja kapakoissa/pubissa notkujat.
Ilmoita
Kylmä rinki pe..eessä katselin, kuka tämän "kehityksen" maksaa?
Ilmoita
Jo ennen Vekseliaukion mylläystä moni yrittäjä keskustassa totesi että kaupunki on todella tehokkaasti tappanut keskustan hankaloittamalla autoilua. EPS-tori - Torikeskus akseli vetää vielä väkeä koska siellä on parkkitilaa. Marilynin kulmilta lähti firmat pois kun paikka kuoli kun sinne on vaikea mennä autolla. Keskustaan ei kannata enää avata liiketilaa noiden kahden kauppakeskuksen ulkopuolelle sillä asiakkaat ei pääse sinne.
Ilmoita
Oon asunut Vaasassa ja siellä varsinainen hyörinä keskikaupungilla sulaveden aikaan. Tummapintaista nuortamiestä torinalue täynnä ja muutama maalainen.

Vaasalaiset saaressa ja kesämökillä.
Ilmoita
Voipi olla että Joupista alkaa tulla uutta keskustaa. Jos Yit:n hanke saadaan suunnitellusti loppuun ja uusi kerrostaloalue kortteleineen näyttää siltä miltä luonnoksissa ja vieläpä uuuden ideahelvetin naapurissa, uskon että sinne väki löytää asumaan helpommin kuin keskustaan. Löytynee kaikki samat palvelut kuin keskustastakin.
Ilmoita
Keskustassa ei ole muuta kuin asuintaloja, pankkeja ja vakuutusyhtiöitä. Se on todella ruma ja ahdas ja nyt kun sinne on rakennettu korkeita taloja, niin siitä tulee vielä pimeäkin ja varjoinen.
Joupista tulee taatusti uusi keskusta.
1 VASTAUS:
Aivanko ei aurinkokaan enää keskustassa paista.. heh hehhee , joupista ei ikinä tule keskustaa. Herää jo
+Lisää kommentti
Onpas yksinkertaiset piirustukset, millä keskusta tukitaan täytetään laatikoilla laatikkomaiseksi.
-eikös muuata löytynyt niinkuin laajempaa tilaa-
Ilmoita
Kylä kuolee
Ilmoita
Jos ideapark tulee Jouppiin, niin näivettyykö keskustan lisäksi myös Pohja-Nurmo kaupat? Tarkoitan että Prisma ainakin etunenässä siirtyy Jouppiin, jos sinne ideapark tulee. Jääkö Minimani ja Biltema vähän yksin, jos suurin vetonaula siirtyy toiselle puolen kaupunkia. En usko kuitenkaan kahteen Prismaan, Seinäjoen kokoisessa paikassa, mitenkään.
1 VASTAUS:
Mitäs jos käykin niin, että ideapark ammottaa tyhjyyttään alku huuman jälkeen. Ruuat, vaatteet, elektroniikan yms. saa nyt jo seinäjoelta ja nettikaupat kasvaa kasvamistaan. Ei YIT huvikseen hankkeesta vetäytynyt.
+Lisää kommentti
Aloittaja ei varmaan ole koskaan käynyt vaikkapa Pikku Paussissa lounasaikana?
3 VASTAUSTA:
Onhan siellä varmasti väkeä, piikissä samaten. Eipä se keskusta muutamalla ravintolalla ja erikoisliikkeellä kukoista. Työläiset lähtee iltapäivällä töistä, ei ne keskustaan eksy kuin seuraavana aamuna. Saisihan siitä varmasti hienon kun purettaisiin ja rakennettaisiin, mitä tällä hetkellä onneksi tehdään. Siellä on kuitenkin paljon rakennuksia jotka näyttää, että puhaltamalla sais kumoon, jotka pilaa katukuvaa. Keskustan yleisilme on kuitenkin karu, vaikka rakennettaisiin pala Dubaita Vekselinaukiolle. Liiketilat ammottanut tyhjyyttä jo muutaman vuoden.. eli kaikkea ei voi laittaa rakennustyömaan piikkiin. Aikoinaan puhuttiin että linnut lentää Nurmon yli väärinpäin, taitaapi Seinäjoen keskustan yllä väärinpäin tänä päivänä lennellä.

En halua olla pessimisti enkä negatiivinen, ikäni Seinäjoella asuneena ja maalaisjärjen omaavana pelkään että tämä on karua faktaa.
Saanenko tiedustella että missäspäin keskustaa liikkeet ammottaa tyhjillään?
Keskustassa tyhjää on vain niissä kiinteistöissä joita omistaja ei kehitä tai talo on menossa purkuun. Haastetta on siinä ettei keskustassa ole nyt vapaana hyviä tiloja niitä tarvitseville. Toivottavasti lisätilaa rakennetaan pian.
+Lisää kommentti
Ideaparkin tulo kaupunkiin on kaikkien aikojen suurin virhe.
1 VASTAUS:
Ei oo niille jotka omistaa kiinteistöjä joupista.
+Lisää kommentti
Keskusta on joka kaupungissa täynnä petoni möhkäleitä, eikä siellä ole tilaa enää" hengittää" niinpä ns, keskusta-alue siirretään muualle, kunnes taas on täynnä ja taas siirretään.

Ihmiset( nykyaiset) haluavat hengittäviä asunto alueita ja keskustoja. Ei enää sellaisia joissa nuoriso( 1990- 2015) notkuu kauppakeskuksien tuulikaapeissa tai piha-alueilla, kiroillen ja räkien.
1 VASTAUS:
Keskustassa on todella hienoja jokivarsipuistoja, kannattaa tutustua. Rakentajat rakentaa niitä asuntoja mille on kysyntää, jostain syystä nyt isosti juuri keskustassa.
+Lisää kommentti
Ei piisaa väki enää elättämään kauppoja. Liika on liikaa. Onko jo lopun alkua??
3 VASTAUSTA:
Seinäjoki on kasvukeskus, voi se sossunrahojen nauttijan näkökulmasta näyttää kamalalta mutta kaupungissa on varakasta väkeä ja lisää muuttaa tänne joka vuosi.. Älä menetä yöuniasi yrittäjien vuoksi, hekään eivät menetä yöunia sinun vuoksesi.
Olen minäkin keskitasoa varakkaampi. Silti keskustassa ei ole mitään miksi sinne menisin.
Yrittäjä on automaattisesti varakas?
+Lisää kommentti
Viikonloppuna jälleen kohti Tamperetta ja shoppailemaan. Jees!!!
Ilmoita
Ai että keskustassa ei ole mitään. Onhan siellä liikkeitä vaikka kuinka. Tässä listaa...

Dressmann, ClasOlson, Megazone, Pukumies, Carlings, SuomalainenKirjakauppa, Kookenkä, Emotion, Glitter, Lindex, PaulanKenkä, Pentik, Halonen, PompShop, Moment, VeroModa, Huvikumpu, JackJones, VilaClothes, Cubus, Intersport, Kicks, H&M, BikBok, KappAhl.

Näiden lisäksi on vakuutusyhtiöitä, optikoita, lääkäriasemia, hierontoja, kultasepänliikkeitä.

Ravintoloita ja kahviloita on myös huomattava määrä.

Se joka väittää ettei Seinäjoen keskustassa ole mitään, on väärässä. Kyllä siellä on, ja paljon onkin. Eihän vaateliikkeitä edes ole muualla kuin Seinäjoen keskustassa. En minä ainakaan keksi mistä muualta vaatteeni ostaisin, jos en Seinäjoen keskustasta. Vaasaan tai Tampereelle pitäisi kaiketi ajella, tai sitten Tuuriin Keskiselle. Mutta ei Keskiseltäkään joka kerta haluamaansa löydä. Seinäjoelta löytää aina, sen verran paljon on liikkeitä, että aina jostain löytyy sopiva vaate.
4 VASTAUSTA:
Mutta onko kuluttajia?
LopunAlku kirjoitti:
Mutta onko kuluttajia?
No kyllä on. Tarviihan ihmiset vaatteita, tasaiseen tahtiin.

Lisäksi ihmiset tykkää käydä ravintoloissa aina välillä.
Ilman maakuntaa ei ostovoima riitä alkuunkaan.
Maakunnassa olisi syytä ruveta vastatoimiin tämän yksinvaltaisuuden pyrkimyksiä vastaan.
Jättämällä turhat juoksut vähemmälle, pelatkoon tämä omillaan.

Suuntautumista toisaalle !
+Lisää kommentti
Oon minäkin Seinäjoella käynyt, nimittäin perheen kanssa noustiin siellä junaan ja shoppailemaan Tampereelle.
Ilmoita
joku täällä kuitenkin kaupassa käy, koska Seinäjoki on suomen kuudenneksi suurin kaupan keskittymä liikevaihdolla mitattuna. Ja kaupat jaksaa paikallaan pysyä
1 VASTAUS:
Jos Seinäjoki on kuudes, niin mitkä ovat sijoilla 1-5? Entä sijoilla 7-10?
+Lisää kommentti
"Tarkoitan että Prisma ainakin etunenässä siirtyy Jouppiin, jos sinne ideapark tulee."

Prismalla on suunnitelmissa rakentaa Ideaparkkiin paljon pienempi Prisma kuin mitä Hyllykalliolla on.
1 VASTAUS:
=) Ei siirry vihreen kortin kaupat Ideaparkkiin.
+Lisää kommentti
Naapurikunnissa alkaa ostospaikat olla kunnossa. Ideaparkissa saattavat naapurit uteliaisuuttaan kerran käydä ja siinä se, mutta siitä huolimatta...onnea.
Ilmoita
Jos idioottiparkki tulee niin sukari myy sen 2 vuoden päästä niinkuin oulussa. Vuokrat ovat tähtitieteelliset. Ainut hyötyjä tulee olemasn sukari. Täysin järjetön projekti. Kaupunkia viedään kun pässiä narussa. Toivottavasti yrittäjät ymmärtää olla menemättä parkkiin niin ei sitä rakenneta.
Ilmoita
Yrittäjät? Eikös Sukarikin ole yrittäjä? ja eihän ton bisneksen vastuu ole kaupungilla. Vaan yrittäjällä. Jos menestyy niin menestyy. Jos ei menesty niin ei menesty. Sitä on tämä kapitalismi
Ilmoita
Juu on sukarikin yrittäjä. Pointti onkin siinä että se käy vain rahastamassa. Pakolla haetaan nostetta koko ajan mm. Ilkkalehti ostettua mainosta. Kaupungin vika onkin siinä ettei se ole kaavoittanut tontteja suuria tiloja tarvitseville ketjuille kun on odotettu että rakennetaanko pellolle joku iso halli minkä infraan voi laittaa miljoonia. Olisi kaupunki antanut vaihtoehdon ketjuille tehdä oman liiketilan niinkuin vaasakin.
Ilmoita
Eilen ostoksilla tampereella. Pakko sanoa että oli suhinaa ja ison kaupungin tuntua suomen mittakaavassa.
Seinäjoelle palattuani huomaasin todella suuren eron... on maakuntakeskuksia ja on MAAKUNTAKESKUKSIA.
1 VASTAUS:
Joo Ja omahyväisiä maakunnan keskuksia, jotka eivät paljon mitään ole-
+Lisää kommentti
"Jos idioottiparkki tulee niin sukari myy sen 2 vuoden päästä niinkuin oulussa. Vuokrat ovat tähtitieteelliset. Ainut hyötyjä tulee olemasn sukari. Täysin järjetön projekti. Kaupunkia viedään kun pässiä narussa. Toivottavasti yrittäjät ymmärtää olla menemättä parkkiin niin ei sitä rakenneta. "

No jos Sukari sen myy niin silloinhan joku muu ostaa ja jatkaa sitä ;)

Ei sillä väliä kuka sen omistaa. Taitaa siellä keskustan keisareita ahdistaa
kovasti kun Ideapark tappaa kolmen keisarin bisneksen keskustassa.

Viimeinkin kaupunkiin tulee liiketilakilpailua eikä keskustan kolmen
keisarin monopoli yksin sanele hintoja.
Ilmoita
Moni kuvittelee tietävänsä jotain keskustan vuokratasoista, kannattaa selvitellä hieman asiaa eikä kuvitella omiaan. Uusissa rakennuksissa liiketilavuokrat vanhoja keskuksia kalliimmat, mikä se semmonen monopoli on ? Jokaisella on oikeus rakentaa keskustatontilleen uutta liiketilaa ja kaavakin siihen velvoittaa uudishankkeissa, muuten tuskin kukaan tekisi.
1 VASTAUS:
Eipäs ole kantaväki mitään tuntojaan ilmaissut tähän kotelorakentamiseen, toisaalta kaikki ilmaisut on tyrmätty heti turhina.
-Jotta kiihkiä on seinäjoki muuttaa laatikkoviidakoksi, kenen eduin.
+Lisää kommentti
Hieno toriparkki jo valmistui. Kyllä siitä torikannesta ja keskustastakin hyvä tulee kun työmaat valmistuu. Keskustan korkeammasta kaavoituksesta ei muistaakseni tullut yhtään valitusta kantaväestöltä. Vanha keskusta ei ollu nätti. Kehityksen kyydissä on pysyttävä tääläkin, ettei ala väki kylältä vähentyä.
1 VASTAUS:
Taitaa ruveta lusikallisia valumaan tämän tästäeteenpäin, ja aina samaa teesiä väestä paasaten, sillä muka näitten tekeleet saadaan oikeutetuiksi-
+Lisää kommentti
Maakunta äänestää jo nyt jaloillaan. Useat käyvät ostoksilla Vaasassa. Jopa Tampereelle viedään eurot mieluummin kuin Seinäjoelle.
Mitä me Seinäjokiset teemme väärin?
7 VASTAUSTA:
Jatkakaa samaan tyyliin, seinäjoki on tiensä valinnut ja oman suuntansa, ei maakunta seinäjokea tarvitse.
Julma historian tuhoaminen, on yksi ihmisten paon syy, koska tutuus ja turvallisuus hävitetään kuin ei mitään ja uusi muka olisi niin ihmeellistä -no onkos se sitä,
-uudesta saattaa tulla alpakkaa eli kevyttä...

Suomen perinne kaupungeissa on kaikissa säilytetty vanhaa historiallisuutta-
Seinäjoen politiikka näivettää Etelä-Pohjaanmaa kokonaan, on varmaankin se suurin syy.
Mulle heti ja kaikki ajatusmaailma ei toimi
Ei tuon kanssa pärjää, jotta olkoon eläköön tyylillään, hyvä kun se karuus rupeaa omahyväisiä potkimaan listoille, muitten kustantamat-
Onkos tyhjänpäisyys pääsyt liikaa viohotamaan nätyinmiten johdossa, jottea mitään pitkäjänteisyytä tarvita, muutakuin tästä tallinpiihin järkeä.

Koppasuutta pistetään pystyyn, jotta kopajaa ja vielä pitkän aikaa alpakaisuus muistetaan.
Mitä täällä avohoitopotilaat sekoilee? Seinäjoki vetää niin asiakkaita kuin asukkaita maakunnasta aivan riittävästi. Kaupunki kasvaa ja kaupungistuu kovaa kyytiä. Kaikki käyrät ovat vain ja ainoastaan ylöspäin. Pysykää te muutamat varattomat siellä maakuntamökeissänne kun se teidän ostovoima rajoittuu sikspäkkiin niin ei sillä rahalla kukaan mitään tee. Seinäjoki tuskin jää kaipaamaan teidän sosiaalietuuksianne..
mökin.mummot kirjoitti:
Mitä täällä avohoitopotilaat sekoilee? Seinäjoki vetää niin asiakkaita kuin asukkaita maakunnasta aivan riittävästi. Kaupunki kasvaa ja kaupungistuu kovaa kyytiä. Kaikki käyrät ovat vain ja ainoastaan ylöspäin. Pysykää te muutamat varattomat siellä maakuntamökeissänne kun se teidän ostovoima rajoittuu sikspäkkiin niin ei sillä rahalla kukaan mitään tee. Seinäjoki tuskin jää kaipaamaan teidän sosiaalietuuksianne..
Huu huu taas ja naapurikuntien kukaroita kyärätään ja kaikin keinoin apuihin-

Nämä kyärääjät
+Lisää kommentti
Ja ideaparkin vuokrataso on tuplat keskustan vuokriin
Ilmoita
Karmeeta luettavaa. Jos olisi talvisota niin salossa olisi aivan erivärinen lippu kun nyt. Kaukana on ajatus siitä ettei kaveria jätetä.
Hävettää meidän seinäjokisten ja koko epn puolesta
2 VASTAUSTA:
Kyllä tämän aikaansaanos on seinäjoen päätäjien alpakkuus ja ympäristö rupeaa nyt todella irrotautumaan näitten yksinvaltiudesta ja lyhytnäköisyydestä tyylistä-

TYKKÄÄ MUSTA MELSKEESTÄ
Kyllä runnominen kostautuu ja tyyli jottei muut mistään tierä tajua.
+Lisää kommentti
Mihin tämä Alpakka liittyy?

Alpakka (Vicugna pacos) on eteläamerikkalainen villantuotantoon jalostettu kamelieläin, jonka pääasiallinen kantamuoto on vikunja. Se on myös laaman lähisukulainen.
4 VASTAUSTA:
Entisajan tokaisuja, elikkä (ala-arvoista) arvotonta-
No sehän kuvaa sitten hyvin Seinäjoen nykyistä kehitystä.
Alpakka mummo se täällä kirjoittelee, elää menneessä kun muistikin vähän jo pätkii
sopivatermi kirjoitti:
No sehän kuvaa sitten hyvin Seinäjoen nykyistä kehitystä.
Alpakkaa vastaavia kuvauksia on kuttaperka ja posliini lähinnä pinnoitetuna, uusi tämänpäivän sukupolvi ei oikein näitä kuvauksia käytä, mailma on kiertokulussa hakien uomaansa ja kuvaukset vaihtuvat näin halpatuontiin lähinnä ja vastaaviin määritelmiin asiakamasta tuotteista...
+Lisää kommentti
Seinäjoelta käydään todella paljon Tampereella ostoksilla.
Mistähän tämä johtuu?
6 VASTAUSTA:
Seinäjokisilla on ostovoimaa
IKEA:ssa paljon käydään. Tuskinpa muualla.
Vaihtelu virkistää. Kuka käy ostoksilla, kuka teatterissa, jne...
Muutin alkuvuodesta seinäjoelta tampereelle. Ei kaduta. Suosittelen muillekin.
Älä odota kansanliikettä
Kauppa siirtyy nettiin: https://www.ilkka.fi/uutiset/talous/kylmä-talvisää-hyydytti-h-m-n-myyntiluvut-1.2579460
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Keskustan hiljaisuus

Eilen vierailin pitkästä aikaa Seinäjoella keskustassa ja kauppakeskuksissa. Olen seurannut keskustelua kun on puhuttu miten Ideaparkki tappaa keskustan väkimäärän. Oli eilen pakko todeta käytyäni syömässä Seinäjoen ytimessä, siellä ei ollut KETÄÄN, siis ei yhtään ketään, vaikka iltapäivä ja ihmiset sunnuntaisin vapaalla. Teki mieli vaihtaa ravintolassakin pöytä pois ikkunan vierestä, ettei masennu siihen karuun näkymään. Vierailtuani parissa isossa kauppakeskuksesaa jotka sijaitsevat keskustan ulkopuolella, väkeä riitti ja hälinää oli., mutta eihän se ole ihme, eihän keskustassa ole mitään minkä takia sinne ihmisiä menisi, ainakaan selvinpäin. Mielenkiinnolla odotan miten asuntojen hinnat keskustassa tällä menolla muuttuu...

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta