Keskustan hiljaisuus

Llii

Eilen vierailin pitkästä aikaa Seinäjoella keskustassa ja kauppakeskuksissa. Olen seurannut keskustelua kun on puhuttu miten Ideaparkki tappaa keskustan väkimäärän. Oli eilen pakko todeta käytyäni syömässä Seinäjoen ytimessä, siellä ei ollut KETÄÄN, siis ei yhtään ketään, vaikka iltapäivä ja ihmiset sunnuntaisin vapaalla. Teki mieli vaihtaa ravintolassakin pöytä pois ikkunan vierestä, ettei masennu siihen karuun näkymään. Vierailtuani parissa isossa kauppakeskuksesaa jotka sijaitsevat keskustan ulkopuolella, väkeä riitti ja hälinää oli., mutta eihän se ole ihme, eihän keskustassa ole mitään minkä takia sinne ihmisiä menisi, ainakaan selvinpäin. Mielenkiinnolla odotan miten asuntojen hinnat keskustassa tällä menolla muuttuu...

74

2117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jixc

      Se on ny vielä aika kesken, ja mylläysten alla, tuo keskusta. Tuo mylläys ja suljetut tienpätkät sen hiljaisuuden tekee. Ihmiset eivät hakeudu sinne. Odotetaan nyt rauhassa, kun vekseliaukion tori ympäristöineen valmistuu. Liiketiloja tulee aika paljon uutta tuohon vekseliaukion ympärille, rakentaminen on kuitenkin vielä kesken. Käytännössä vasta vuonna 2019 keskusta-alueen tilanne normalisoituu, ja vasta sitten voidaan sanoa onko asiat onnistuneet. Toriparkki lisää parkkitilaa huomattavasti keskusta-alueella. Nyt on vielä hiljaista, mutta kunhan liikerakennukset saadaan käyttöön, ja liikenneväylistä katkot pois, niin kyllä väki sinne taas löytää.

      Uskon että Torin alueesta tulee ainakin kesäisin todella viihtyisä paikka, jonne tullaan jopa ihan istumaan ja katselemaan ihmisiä. Tulee lämmitettyä katualuetta, uudenaikaista miljöötä, screen-näyttöjä, yms esiintymislavaa. Sitten kun se kokonaisuus on valmis siis. Nykyisestä ihmismäärästä on turha vetää johtopäätöksiä, työmaa-alue on vielä niin pahasti kesken, ja lamauttaa tehokkaasti koko keskusta-aluetta. Vasta valmista kannattaa arvostella.

      • ainaootetaan

        Ei kai vaan tule lämmitettyjä katuja kuten vaikka Oulussa? Täysi katastrofi ja rahan haaskausta.

        Ei Seinäjoki hetkessä muutu. Ideapark aukeaa juurikin 2019 lopuilla josta tulee keskustan lopullinen kuolinisku.


    • Uusikeskusta

      Olin keskustassa ostoksilla lauantaina ja tosi paljon oli porukkaa liikenteessä. Uusi parkkihallikin oli jo lähes puolillaan. Hienoa että se on nyt valmis. Sunnuntait eivät missään ole niitä aktiivisimpia kauppapäiviä, etenkään kun saimme sunnuntaille 4 asteen lämpö vuosituhannen kylmimmäksi ennustetun maaliskuun yhteen päivään.

    • minäkin-oon

      Aloittaja tarkoittaa maahanmuuttajien lisäämistä niin tulee kuten Vaasassakin värikästä touhua keskustaan arkipäivisin.

      Nyt kaikki ahkeroivat työpaikoilla päivisin ja kadut tyhjänä. Sitä tuntee itsensä erottuvan joutilaana ja toivoisi jotain puuhaa mutta ei mitään jatkuvaa ja sitovaa.

      sellaista hauskaa!

      • Llii

        Eipä siellä sunnuntaina näkynyt edes mamujakaa... Jos ite olisin mamu, Irakikin olis varmasti viihdyttävämpi, lienevät ymmärtäneet sen.


    • muutatekemistä

      Kuka Sunnuntaina viitsii kaupungilla pyöriä, kun varsinkin oli niin komia ilma ulkoiluun. Olisittepa käynyt Jouppiskallla tai muussa sellaisessa paikassa väkiä oli riittämiin asti.

      Eiköhän Viikonloppu päivisin kaupungilla ole vain työssä käyvät ja kapakoissa/pubissa notkujat.

    • Kauhiaa

      Kylmä rinki pe..eessä katselin, kuka tämän "kehityksen" maksaa?

    • SuomenTexas

      Jo ennen Vekseliaukion mylläystä moni yrittäjä keskustassa totesi että kaupunki on todella tehokkaasti tappanut keskustan hankaloittamalla autoilua. EPS-tori - Torikeskus akseli vetää vielä väkeä koska siellä on parkkitilaa. Marilynin kulmilta lähti firmat pois kun paikka kuoli kun sinne on vaikea mennä autolla. Keskustaan ei kannata enää avata liiketilaa noiden kahden kauppakeskuksen ulkopuolelle sillä asiakkaat ei pääse sinne.

    • oho-o

      Oon asunut Vaasassa ja siellä varsinainen hyörinä keskikaupungilla sulaveden aikaan. Tummapintaista nuortamiestä torinalue täynnä ja muutama maalainen.

      Vaasalaiset saaressa ja kesämökillä.

    • Maraoo

      Voipi olla että Joupista alkaa tulla uutta keskustaa. Jos Yit:n hanke saadaan suunnitellusti loppuun ja uusi kerrostaloalue kortteleineen näyttää siltä miltä luonnoksissa ja vieläpä uuuden ideahelvetin naapurissa, uskon että sinne väki löytää asumaan helpommin kuin keskustaan. Löytynee kaikki samat palvelut kuin keskustastakin.

    • miisu82____________

      Keskustassa ei ole muuta kuin asuintaloja, pankkeja ja vakuutusyhtiöitä. Se on todella ruma ja ahdas ja nyt kun sinne on rakennettu korkeita taloja, niin siitä tulee vielä pimeäkin ja varjoinen.
      Joupista tulee taatusti uusi keskusta.

      • joupissako.paistaa

        Aivanko ei aurinkokaan enää keskustassa paista.. heh hehhee , joupista ei ikinä tule keskustaa. Herää jo


    • pienbetoni-viidakko

      Onpas yksinkertaiset piirustukset, millä keskusta tukitaan täytetään laatikoilla laatikkomaiseksi.
      -eikös muuata löytynyt niinkuin laajempaa tilaa-

    • Seolisiinä

      Kylä kuolee

    • Root5

      Jos ideapark tulee Jouppiin, niin näivettyykö keskustan lisäksi myös Pohja-Nurmo kaupat? Tarkoitan että Prisma ainakin etunenässä siirtyy Jouppiin, jos sinne ideapark tulee. Jääkö Minimani ja Biltema vähän yksin, jos suurin vetonaula siirtyy toiselle puolen kaupunkia. En usko kuitenkaan kahteen Prismaan, Seinäjoen kokoisessa paikassa, mitenkään.

      • Nuoh

        Mitäs jos käykin niin, että ideapark ammottaa tyhjyyttään alku huuman jälkeen. Ruuat, vaatteet, elektroniikan yms. saa nyt jo seinäjoelta ja nettikaupat kasvaa kasvamistaan. Ei YIT huvikseen hankkeesta vetäytynyt.


    • Aloittaja ei varmaan ole koskaan käynyt vaikkapa Pikku Paussissa lounasaikana?

      • Aapeeee

        Onhan siellä varmasti väkeä, piikissä samaten. Eipä se keskusta muutamalla ravintolalla ja erikoisliikkeellä kukoista. Työläiset lähtee iltapäivällä töistä, ei ne keskustaan eksy kuin seuraavana aamuna. Saisihan siitä varmasti hienon kun purettaisiin ja rakennettaisiin, mitä tällä hetkellä onneksi tehdään. Siellä on kuitenkin paljon rakennuksia jotka näyttää, että puhaltamalla sais kumoon, jotka pilaa katukuvaa. Keskustan yleisilme on kuitenkin karu, vaikka rakennettaisiin pala Dubaita Vekselinaukiolle. Liiketilat ammottanut tyhjyyttä jo muutaman vuoden.. eli kaikkea ei voi laittaa rakennustyömaan piikkiin. Aikoinaan puhuttiin että linnut lentää Nurmon yli väärinpäin, taitaapi Seinäjoen keskustan yllä väärinpäin tänä päivänä lennellä.

        En halua olla pessimisti enkä negatiivinen, ikäni Seinäjoella asuneena ja maalaisjärjen omaavana pelkään että tämä on karua faktaa.


      • en.ole.huomannut

        Saanenko tiedustella että missäspäin keskustaa liikkeet ammottaa tyhjillään?


      • Ihankeskellä

        Keskustassa tyhjää on vain niissä kiinteistöissä joita omistaja ei kehitä tai talo on menossa purkuun. Haastetta on siinä ettei keskustassa ole nyt vapaana hyviä tiloja niitä tarvitseville. Toivottavasti lisätilaa rakennetaan pian.


    • Rasinmäkivaihtoon

      Ideaparkin tulo kaupunkiin on kaikkien aikojen suurin virhe.

      • Ägdde

        Ei oo niille jotka omistaa kiinteistöjä joupista.


    • vanhanaikaista

      Keskusta on joka kaupungissa täynnä petoni möhkäleitä, eikä siellä ole tilaa enää" hengittää" niinpä ns, keskusta-alue siirretään muualle, kunnes taas on täynnä ja taas siirretään.

      Ihmiset( nykyaiset) haluavat hengittäviä asunto alueita ja keskustoja. Ei enää sellaisia joissa nuoriso( 1990- 2015) notkuu kauppakeskuksien tuulikaapeissa tai piha-alueilla, kiroillen ja räkien.

      • Keskustavahvistuu

        Keskustassa on todella hienoja jokivarsipuistoja, kannattaa tutustua. Rakentajat rakentaa niitä asuntoja mille on kysyntää, jostain syystä nyt isosti juuri keskustassa.


    • LopunAlku

      Ei piisaa väki enää elättämään kauppoja. Liika on liikaa. Onko jo lopun alkua??

      • isompi.kuin.vaasa

        Seinäjoki on kasvukeskus, voi se sossunrahojen nauttijan näkökulmasta näyttää kamalalta mutta kaupungissa on varakasta väkeä ja lisää muuttaa tänne joka vuosi.. Älä menetä yöuniasi yrittäjien vuoksi, hekään eivät menetä yöunia sinun vuoksesi.


      • Artokkk

        Olen minäkin keskitasoa varakkaampi. Silti keskustassa ei ole mitään miksi sinne menisin.


      • epäilensanomaasi

        Yrittäjä on automaattisesti varakas?


    • Tampesteriiii

      Viikonloppuna jälleen kohti Tamperetta ja shoppailemaan. Jees!!!

    • Oser7

      Ai että keskustassa ei ole mitään. Onhan siellä liikkeitä vaikka kuinka. Tässä listaa...

      Dressmann, ClasOlson, Megazone, Pukumies, Carlings, SuomalainenKirjakauppa, Kookenkä, Emotion, Glitter, Lindex, PaulanKenkä, Pentik, Halonen, PompShop, Moment, VeroModa, Huvikumpu, JackJones, VilaClothes, Cubus, Intersport, Kicks, H&M, BikBok, KappAhl.

      Näiden lisäksi on vakuutusyhtiöitä, optikoita, lääkäriasemia, hierontoja, kultasepänliikkeitä.

      Ravintoloita ja kahviloita on myös huomattava määrä.

      Se joka väittää ettei Seinäjoen keskustassa ole mitään, on väärässä. Kyllä siellä on, ja paljon onkin. Eihän vaateliikkeitä edes ole muualla kuin Seinäjoen keskustassa. En minä ainakaan keksi mistä muualta vaatteeni ostaisin, jos en Seinäjoen keskustasta. Vaasaan tai Tampereelle pitäisi kaiketi ajella, tai sitten Tuuriin Keskiselle. Mutta ei Keskiseltäkään joka kerta haluamaansa löydä. Seinäjoelta löytää aina, sen verran paljon on liikkeitä, että aina jostain löytyy sopiva vaate.

      • LopunAlku

        Mutta onko kuluttajia?


      • Huttut
        LopunAlku kirjoitti:

        Mutta onko kuluttajia?

        No kyllä on. Tarviihan ihmiset vaatteita, tasaiseen tahtiin.

        Lisäksi ihmiset tykkää käydä ravintoloissa aina välillä.


      • Maakuntamaksaa

        Ilman maakuntaa ei ostovoima riitä alkuunkaan.


      • helppo-järjestelmä

        Maakunnassa olisi syytä ruveta vastatoimiin tämän yksinvaltaisuuden pyrkimyksiä vastaan.
        Jättämällä turhat juoksut vähemmälle, pelatkoon tämä omillaan.

        Suuntautumista toisaalle !


    • OllaanEtulinjassa

      Oon minäkin Seinäjoella käynyt, nimittäin perheen kanssa noustiin siellä junaan ja shoppailemaan Tampereelle.

    • jokukuitenkinkäy

      joku täällä kuitenkin kaupassa käy, koska Seinäjoki on suomen kuudenneksi suurin kaupan keskittymä liikevaihdolla mitattuna. Ja kaupat jaksaa paikallaan pysyä

      • Poolopaitamies

        Jos Seinäjoki on kuudes, niin mitkä ovat sijoilla 1-5? Entä sijoilla 7-10?


    • prizm

      "Tarkoitan että Prisma ainakin etunenässä siirtyy Jouppiin, jos sinne ideapark tulee."

      Prismalla on suunnitelmissa rakentaa Ideaparkkiin paljon pienempi Prisma kuin mitä Hyllykalliolla on.

      • Huumorimiehelle

        =) Ei siirry vihreen kortin kaupat Ideaparkkiin.


    • AjatOvatKovat

      Naapurikunnissa alkaa ostospaikat olla kunnossa. Ideaparkissa saattavat naapurit uteliaisuuttaan kerran käydä ja siinä se, mutta siitä huolimatta...onnea.

    • Hghkhc

      Jos idioottiparkki tulee niin sukari myy sen 2 vuoden päästä niinkuin oulussa. Vuokrat ovat tähtitieteelliset. Ainut hyötyjä tulee olemasn sukari. Täysin järjetön projekti. Kaupunkia viedään kun pässiä narussa. Toivottavasti yrittäjät ymmärtää olla menemättä parkkiin niin ei sitä rakenneta.

    • saahansitäyrittää

      Yrittäjät? Eikös Sukarikin ole yrittäjä? ja eihän ton bisneksen vastuu ole kaupungilla. Vaan yrittäjällä. Jos menestyy niin menestyy. Jos ei menesty niin ei menesty. Sitä on tämä kapitalismi

    • Gyggu

      Juu on sukarikin yrittäjä. Pointti onkin siinä että se käy vain rahastamassa. Pakolla haetaan nostetta koko ajan mm. Ilkkalehti ostettua mainosta. Kaupungin vika onkin siinä ettei se ole kaavoittanut tontteja suuria tiloja tarvitseville ketjuille kun on odotettu että rakennetaanko pellolle joku iso halli minkä infraan voi laittaa miljoonia. Olisi kaupunki antanut vaihtoehdon ketjuille tehdä oman liiketilan niinkuin vaasakin.

    • Lopputulossa

      Eilen ostoksilla tampereella. Pakko sanoa että oli suhinaa ja ison kaupungin tuntua suomen mittakaavassa.
      Seinäjoelle palattuani huomaasin todella suuren eron... on maakuntakeskuksia ja on MAAKUNTAKESKUKSIA.

      • tämä-on-yksi-näistä

        Joo Ja omahyväisiä maakunnan keskuksia, jotka eivät paljon mitään ole-


    • viimeinkilpailua

      "Jos idioottiparkki tulee niin sukari myy sen 2 vuoden päästä niinkuin oulussa. Vuokrat ovat tähtitieteelliset. Ainut hyötyjä tulee olemasn sukari. Täysin järjetön projekti. Kaupunkia viedään kun pässiä narussa. Toivottavasti yrittäjät ymmärtää olla menemättä parkkiin niin ei sitä rakenneta. "

      No jos Sukari sen myy niin silloinhan joku muu ostaa ja jatkaa sitä ;)

      Ei sillä väliä kuka sen omistaa. Taitaa siellä keskustan keisareita ahdistaa
      kovasti kun Ideapark tappaa kolmen keisarin bisneksen keskustassa.

      Viimeinkin kaupunkiin tulee liiketilakilpailua eikä keskustan kolmen
      keisarin monopoli yksin sanele hintoja.

    • Kuvitellaanjaluullaan

      Moni kuvittelee tietävänsä jotain keskustan vuokratasoista, kannattaa selvitellä hieman asiaa eikä kuvitella omiaan. Uusissa rakennuksissa liiketilavuokrat vanhoja keskuksia kalliimmat, mikä se semmonen monopoli on ? Jokaisella on oikeus rakentaa keskustatontilleen uutta liiketilaa ja kaavakin siihen velvoittaa uudishankkeissa, muuten tuskin kukaan tekisi.

      • kourallinen-päättäjiä

        Eipäs ole kantaväki mitään tuntojaan ilmaissut tähän kotelorakentamiseen, toisaalta kaikki ilmaisut on tyrmätty heti turhina.
        -Jotta kiihkiä on seinäjoki muuttaa laatikkoviidakoksi, kenen eduin.


    • A.i.n.o

      Hieno toriparkki jo valmistui. Kyllä siitä torikannesta ja keskustastakin hyvä tulee kun työmaat valmistuu. Keskustan korkeammasta kaavoituksesta ei muistaakseni tullut yhtään valitusta kantaväestöltä. Vanha keskusta ei ollu nätti. Kehityksen kyydissä on pysyttävä tääläkin, ettei ala väki kylältä vähentyä.

      • väkikö-karkaa-miksi

        Taitaa ruveta lusikallisia valumaan tämän tästäeteenpäin, ja aina samaa teesiä väestä paasaten, sillä muka näitten tekeleet saadaan oikeutetuiksi-


    • MikäMättäää

      Maakunta äänestää jo nyt jaloillaan. Useat käyvät ostoksilla Vaasassa. Jopa Tampereelle viedään eurot mieluummin kuin Seinäjoelle.
      Mitä me Seinäjokiset teemme väärin?

      • itsevaltiaat-päättäjät

        Jatkakaa samaan tyyliin, seinäjoki on tiensä valinnut ja oman suuntansa, ei maakunta seinäjokea tarvitse.


      • viisaammat-jatkakoot

        Julma historian tuhoaminen, on yksi ihmisten paon syy, koska tutuus ja turvallisuus hävitetään kuin ei mitään ja uusi muka olisi niin ihmeellistä -no onkos se sitä,
        -uudesta saattaa tulla alpakkaa eli kevyttä...

        Suomen perinne kaupungeissa on kaikissa säilytetty vanhaa historiallisuutta-


      • MeidänE-P

        Seinäjoen politiikka näivettää Etelä-Pohjaanmaa kokonaan, on varmaankin se suurin syy.
        Mulle heti ja kaikki ajatusmaailma ei toimi


      • näivetyvä-kyläpahanen

        Ei tuon kanssa pärjää, jotta olkoon eläköön tyylillään, hyvä kun se karuus rupeaa omahyväisiä potkimaan listoille, muitten kustantamat-


      • kädestä-suuhun-eläen

        Onkos tyhjänpäisyys pääsyt liikaa viohotamaan nätyinmiten johdossa, jottea mitään pitkäjänteisyytä tarvita, muutakuin tästä tallinpiihin järkeä.

        Koppasuutta pistetään pystyyn, jotta kopajaa ja vielä pitkän aikaa alpakaisuus muistetaan.


      • mökin.mummot

        Mitä täällä avohoitopotilaat sekoilee? Seinäjoki vetää niin asiakkaita kuin asukkaita maakunnasta aivan riittävästi. Kaupunki kasvaa ja kaupungistuu kovaa kyytiä. Kaikki käyrät ovat vain ja ainoastaan ylöspäin. Pysykää te muutamat varattomat siellä maakuntamökeissänne kun se teidän ostovoima rajoittuu sikspäkkiin niin ei sillä rahalla kukaan mitään tee. Seinäjoki tuskin jää kaipaamaan teidän sosiaalietuuksianne..


      • voivot-huuto-kamalinta
        mökin.mummot kirjoitti:

        Mitä täällä avohoitopotilaat sekoilee? Seinäjoki vetää niin asiakkaita kuin asukkaita maakunnasta aivan riittävästi. Kaupunki kasvaa ja kaupungistuu kovaa kyytiä. Kaikki käyrät ovat vain ja ainoastaan ylöspäin. Pysykää te muutamat varattomat siellä maakuntamökeissänne kun se teidän ostovoima rajoittuu sikspäkkiin niin ei sillä rahalla kukaan mitään tee. Seinäjoki tuskin jää kaipaamaan teidän sosiaalietuuksianne..

        Huu huu taas ja naapurikuntien kukaroita kyärätään ja kaikin keinoin apuihin-

        Nämä kyärääjät


    • Hghjhg

      Ja ideaparkin vuokrataso on tuplat keskustan vuokriin

    • Tympiää

      Karmeeta luettavaa. Jos olisi talvisota niin salossa olisi aivan erivärinen lippu kun nyt. Kaukana on ajatus siitä ettei kaveria jätetä.
      Hävettää meidän seinäjokisten ja koko epn puolesta

      • omaehtoinen-elämä-paras

        Kyllä tämän aikaansaanos on seinäjoen päätäjien alpakkuus ja ympäristö rupeaa nyt todella irrotautumaan näitten yksinvaltiudesta ja lyhytnäköisyydestä tyylistä-

        TYKKÄÄ MUSTA MELSKEESTÄ


      • tajuttomat-päättäj

        Kyllä runnominen kostautuu ja tyyli jottei muut mistään tierä tajua.


    • Liianfiksuapuhetta

      Mihin tämä Alpakka liittyy?

      Alpakka (Vicugna pacos) on eteläamerikkalainen villantuotantoon jalostettu kamelieläin, jonka pääasiallinen kantamuoto on vikunja. Se on myös laaman lähisukulainen.

      • ei-kestävää

        Entisajan tokaisuja, elikkä (ala-arvoista) arvotonta-


      • sopivatermi

        No sehän kuvaa sitten hyvin Seinäjoen nykyistä kehitystä.


      • mycityseinäjoki

        Alpakka mummo se täällä kirjoittelee, elää menneessä kun muistikin vähän jo pätkii


      • miten-tuotetaan-mieltä
        sopivatermi kirjoitti:

        No sehän kuvaa sitten hyvin Seinäjoen nykyistä kehitystä.

        Alpakkaa vastaavia kuvauksia on kuttaperka ja posliini lähinnä pinnoitetuna, uusi tämänpäivän sukupolvi ei oikein näitä kuvauksia käytä, mailma on kiertokulussa hakien uomaansa ja kuvaukset vaihtuvat näin halpatuontiin lähinnä ja vastaaviin määritelmiin asiakamasta tuotteista...


    • ManseVetää

      Seinäjoelta käydään todella paljon Tampereella ostoksilla.
      Mistähän tämä johtuu?

      • siitä.johtuu

        Seinäjokisilla on ostovoimaa


      • iekas

        IKEA:ssa paljon käydään. Tuskinpa muualla.


      • Eipäkummempaa

        Vaihtelu virkistää. Kuka käy ostoksilla, kuka teatterissa, jne...


      • Mansesteriii

        Muutin alkuvuodesta seinäjoelta tampereelle. Ei kaduta. Suosittelen muillekin.


      • Persesteriiii

        Älä odota kansanliikettä


      • Verkkomyy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe