Kotitekoista shampanjaa!

a-no

Onko kellään kokemusta shampanjan valmistuksesta? Pitäis saada tehtyä parissa päivässä valmiiksi, kun tulee hienoja vieraita, joille ei kehtaa kuohuviiniä tarjota. Alkosta ei ole varaa samppakaljapulloa ostaa.

Olen sopinut myyväni huutokauppakeisarille aidon Pääsiäissaarten kivipatsaan. Hain sen paikan päältä silloin, kun niitä vielä sai vapaasti kerätä. Aki ja Heli tulee ensi viikon alussa siitä kauppoja hieromaan ja Markku on luvannut tehdä sille sitten hatun, jos kaupat syntyvät. Pääsiäisenä se on Akin mielestä paras myydä, niin saa parhaan hinnan, kun on sesonki. Toivottavasti tulee kaupat ja saavat pakulla vietyä sen pois, kun se painaa kuitenkin yli kuusi tonnia. Hintapyyntöni on 75 miljoonaa dollaria ja siitä ei voi pahemmin tinkiä.

12

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-no

      Olen aloittajan kanssa täysin eri linjoilla. Haluaisin muistuttaa, että irlantilaiset ovat erittäin yksinkertaista ja ajastaan jälkeen jäänyttä väkeä. Tästä todisteen video Irlannin toiseksi suurimmasta kaupungista, Corkista vuodelta 1929. Suomessa tuohon aikaan kaikilla oli jo auto! Peruna pelasti irkut aikoinaan nälkäkuolemalta, mutta muuta siellä ei vieläkään osata valmistaa.
      https://www.youtube.com/watch?v=I6mWlfJ5tLQ&t=4s

    • Tarttiset hirveästi valkoisia viinirypäleisiä. Punarypäleisistä ei taida tulla oikeeta. ja sit sun pitäs mennä ne Champagneen tekemään tai saat Ranskikset perääsi tavalla tai toisella. Tee suosiolla kuohuviintä. Ite tehnyt hunaja-sitruuna-pohjasta kuohuviiniä. Se on ihan tarpeeksi fiiniä ellet haluu ottaa erää Ranskisten kaa.

      • a-no

        Mistäs se kuohu tulee sinne sun viiniis? Tarviiko heitellä lopuksi monta hiilihappopatruunaa joukkoon? Irrotetaanko se sokka siitä patruunasta sitten, kun viini on valmista vai vasta nautittaessa? Mulla taitaa olla alakerran kylmiössä vanha samppanjanjuuri, joka on alunperin valmistettu Champagnen kuntayhteisön alueella, joten voin tehdä aitoa samppanjaa.


      • Champagn

        Tuntuu etta champagnen valmistus on vahan hukkateilla.Nain valmistetaan hyvaa champagnea.Otetaan amparillinen haaleeta vetta siihen lisataan 3kg sokeria ja puoli kg hiivaa.Lopuksi lisataan 1viinirypale ,tama viinirypale taytyy ehdottomasti olla champagnen alueelta ranskassa,muuten ei tule oikeeta chapagnea.Sitten annettaan kayda 2, 3 paivaa etta nakyy valkoinen vaahto pinnalla.Sen jalkeen pullotetaan ja lyodaan korkit lujasti paikoilleen.Kun korkit avataan muutaman paivan paasta,siina on sen verran hiilihappoa etta pullo kuohuu tyhjaks jos ei juo sita valittomasti.


    • Pääsisäissaarilta patsaskivien hakeminen ja vieminen ja tuominen on varmasti vaikea urakka kenelle tahansa jolla ei oo voimia. Kaffakuulaa nostaa niin nousee kivipatsaatkin..

      • a-no

        Ne patsaat oli alunperin suklaamunan sisällä, joten helpompi oli aikoinaan kierittää!


      • mämmimäki

        Ehkäpä pelkästään haastava. Kun kävin siellä Pääsiäissaarilla, jäin käsitykseen ettei siellä vakinaisesti asuta. Pienimmätkin kiviukot olivat useita tonneja painavia.
        Ukkojen kivettyneistä ilmeistä näki etteivät olleet saaneet samppanjaa pitempään aikaan.


    • Tuloksetta

      Jo Mayat tekivät sekä kotitekoista shampanjaa, mutta myös kaviaaria. Osasivat hävittää kaviarin valmistusohjeen.Banjorit laittoivat parhaat kongistadorit sitä etsimään.

      • a-no

        Mayat kehittivät myös koripallon, jota pelasivat vihollistensa irtopäillä! Kolmen pisteen viiva oli kuulemma puoli metriä lähempänä ja vasta kuudennesta virheestä lensi suihkuun!


    • jormaanterotampio

      Vuan on se korkee tuo pilivi, minkä pommi tekkee. Niin duoda duoda, tua hinta on kylläkin alle markkina hintojen tuosta tuotteesta... et silleen.. dua noin dua...

      • kyllä.varmaan

    • pommac_shampanja

      no niin shampanjanystävät. Tsässä ohjetta toimivaa. Haet Alko nimisestä kaupasta 38 volttista kossua putelin tai pari. Ruokakaupasta noudat perinteistä Pommac limunaadia. Kotona keittiössä sekoitat isossa kulhossa kossun ja pommacin keskenänsä vispilällä kevyesti hämmentäen. Sopivan sekoitusuhteen säädät kokeilemalla. Varo ettei kuohahda pöydälle. Annat hetkisen sekoitteen rauhoittua. Laitat sekoitekulhon jääkaappiin puoleksi tunniksi viilentymään. Kaadat sekoitteen tyhjään shampanjapulloon (muista suppilo) . Shampanja on valmista. Pyydä rakkaat seinänaapurisi mukaan kotoiseen shampanjatilaisuuteen. Edullista kuplivaa kotitekoista shampanjaa pienellä rahalla ja itse tehden. Naapurisi pitävät sinua menestyvänä rahamiehenä kun alvariinsa ryystät shampanjaa. Voit opettaa heillekin kotishampanjan teon salaisuuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe