Tämän päivän opetusta

hsghhg

"Jotkut voivat ajatella, että he pystyvät tulkitsemaan Raamattua omin avuin. Jeesus Kristus on kuitenkin valinnut uskollisen orjan ainoaksi kanavaksi, jonka kautta hengellistä ravintoa jaetaan. Vuodesta 1919 lähtien hän on tämän orjan välityksellä auttanut seuraajiaan ymmärtämään Jumalan sanaa ja noudattamaan sen neuvoja. Kun toimimme Jumalan sanan ohjeiden mukaan, edistämme seurakunnan puhtautta, rauhaa ja yksimielisyyttä. Meidän jokaisen on hyvä kysyä itseltämme: olenko minä uskollinen sille kanavalle, jota Jeesus käyttää nykyään?

Jehovan kirjoitettu sana tutustuttaa meidät hänen järjestönsä taivaalliseen osaan. Profeetta Hesekiel sai näyn, jossa Jumalan järjestön taivaallista osaa edustavat taivaalliset vaunut (Hes. 1:4–28). Vaunuja ajaa Jehova, ja ne menevät minne tahansa hänen henkensä niitä ohjaa. Järjestön taivaallinen osa vaikuttaa vuorostaan sen maanpäälliseen osaan. Nämä vaunut ovat liikkuneet kovaa vauhtia. Esimerkiksi kymmenen viime vuoden aikana järjestössä on tehty monia muutoksia, ja niiden takana on Jehova. Nyt kun Kristus ja enkelit ovat valmiina tuhoamaan nykyisen pahan maailman, Jehovan vaunut kulkevat nopeasti kohti suuria tapahtumia: pian hänen suvereeniutensa saatetaan kunniaan ja hänen pyhä nimensä pyhitetään.

Ratkaisujen tekeminen. Kun teemme elämässämme suuria ratkaisuja, osoitamme uskollisuutta Jehovaa kohtaan etsimällä apua hänen Sanastaan ja järjestöltään.

Ohjeiden noudattaminen. Vielä yksi tapa ilmaista uskollisuutemme Jumalaa kohtaan on noudattaa ohjeita, joita saamme hänen järjestöltään. Meille on annettu muun muassa raamatuntutkisteluja koskevia ehdotuksia. On suositeltu, että pian sen jälkeen, kun olemme alkaneet tutkia jonkun kanssa kirjaa Mitä Raamattu todella opettaa?, käsittelisimme jokaisen tutkistelun jälkeen muutaman minuutin ajan Jehovan järjestöä. "

29

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tottelejärjestöä

      järjestö sitä ja järjestö tätä

      • heheejklä

        Järjestön sana on tärkeintä, tottele sitä ja heitä pois kaikki itsenäinen ajattelu. Jos et niin tee niin huonosti käy.


      • Valitettavasti
        heheejklä kirjoitti:

        Järjestön sana on tärkeintä, tottele sitä ja heitä pois kaikki itsenäinen ajattelu. Jos et niin tee niin huonosti käy.

        Jehovantodistajuus pähkinänkuoressa!
        Haluaisivat väittää toista, mutta tuota ei voi kukaan vääräksikään osoittaa.


      • järjestö_on_jehova
        Valitettavasti kirjoitti:

        Jehovantodistajuus pähkinänkuoressa!
        Haluaisivat väittää toista, mutta tuota ei voi kukaan vääräksikään osoittaa.

        Jehovan todistajat ujostelevat ja vähättelevät järjestön roolia, jos ulkopuolinen kysyy. Tällöin halutaan vedota mm. "Raamatun periaatteisiin", mikä voi joillekin mennä myös läpi. Tarkemmin tutkittuna kuitenkin paljastuu, ettei tosiasiassa mistään Raamatun periaatteista ole kyse, vaan Vartiotorni-seuran muuttuvista tulkinnoista, joita kuitenkin täytyy noudattaa riskeeraten oma hyvinvointinsa, terveytensä ja ihmissuhteensa.


    • godjaskäj

      Noissa näkee sen kuinka ihmisten pitää olla alamaisia järjestölle. Raamattua ei saa tulkita itsenäisesti, se kielletään. On oltava uskollinen tuolle orja-kanavalle, eikö pidäkään olla uskollinen Jeesukselle?
      No niin taas on muutoksia, Jehova on muuttanut mieltään, niinkö? Pian on taas nämä suuret tapahtumat ajankohtaisia. Taasko?
      "Esimerkiksi kymmenen viime vuoden aikana järjestössä on tehty monia muutoksia, ja niiden takana on Jehova. Nyt kun Kristus ja enkelit ovat valmiina tuhoamaan nykyisen pahan maailman, Jehovan vaunut kulkevat nopeasti kohti suuria tapahtumia: pian hänen suvereeniutensa saatetaan kunniaan ja hänen pyhä nimensä pyhitetään.

      Uskollisuutta Jumalaa kohtaan osoitetaan noudattamalla järjestön antamia ohjeita. Eikö Raamatun ohjeita tarvikaan noudattaa?

    • hsghhg

      "Jotkut voivat ajatella, ja se onkin pahasta. Silloin he pystyvät havaitsemaan jt-lahkon hämäykset. Satuolento jessuli on kuitenkin valinnut uskollisen orjan ainoaksi kanavaksi, jonka kautta hengellistä valhetta jaetaan. Vuodesta 1914 lähtien on hämäys jatkunut ja jatkunut. Tämän lahkon peräaukko on auttanut seuraajiaan nielemään tolloina kaiken pajunköyden.

    • manaat

      Pyhän Hengen välityksellä kuka tahansa voi ymmärtää Jumalan opetuksia raamatusta.
      Jehovan todistajat käyttävät ihmisjärjellä selittävää epähenkeytettyä vartiotornijärjestöä.
      Mistä sen tietää?
      1 Kor. 4:6. "Tyytykää siihen mikä on kirjoitettu" sanoo raamattu. Jehovan todistajien järjestö ei siihen tyydy.
      Se m.m. sitouttaa jäseniään allekirjoittamaan rituaali-itsemurhakortin "hoitotahto-ei verensiirtoa" kaikille uusille jäsenilleen. Oli he sitten 12 v tai 100v.
      Tällaisestä touhusta "järjestö" tulee kokemaan Jehovan vihan ja Jehova tulee kostamaan JT-järjestön hänen nimeensä kohdistuvan pilkan ja häpeän pian, aivan tuota pikaa. Siihen on sykähdyttävät todisteet.

      • vaarallistako

        Miten se vereen piikillä pisto.


    • Paipapum

      Tästä tulee mieleen tämä juuri esillä oleva Elokuvaohjaaja - sadismikohu , nämä saarnaveljet käyttäytyvät juuri samoin , Esitetään jotain suurta ohjaajaa , ja hybris on melkoinen . aina löytyy nöyristeleviä , alistuvia ihmisiä .
      Liittyminen johonkin porukkaan , jossa kolmen ukon troikka kuulustelee nuoria tyttöjäkin , viittaa siihen , että näitä komiteoita pitäisi , oikeesti tutkia tämän uuden #Metoo- kampanjan puitteissa ,

    • Konartuutti

      hsghhg 20.3.2018 19:48

      " Profeetta Hesekiel sai näyn, jossa Jumalan järjestön taivaallista osaa edustavat taivaalliset vaunut (Hes. 1:4–28). Vaunuja ajaa Jehova, ja ne menevät minne tahansa hänen henkensä niitä ohjaa. Järjestön taivaallinen osa vaikuttaa vuorostaan sen maanpäälliseen osaan. Nämä vaunut ovat liikkuneet kovaa vauhtia. Esimerkiksi kymmenen viime vuoden aikana järjestössä on tehty monia muutoksia, ja niiden takana on Jehova. Nyt kun Kristus ja enkelit ovat valmiina tuhoamaan nykyisen pahan maailman, Jehovan vaunut kulkevat nopeasti kohti suuria tapahtumia: pian hänen suvereeniutensa saatetaan kunniaan ja hänen pyhä nimensä pyhitetään."

      -Siis "Järjestön taivaallinen osa vaikuttaa vuorostaan sen maanpäälliseen osaan. Nämä vaunut ovat liikkuneet kovaa vauhtia"

      -nimim. hsghhg tarkoittanee vartiotorniuskonnon sanovan vaunujen tarkoittavan vartiotorniuskontoa ?

      vaikka Jesajassa "olennot kiitivät edestakaisin" (vaunuissa) edestakaisin on erittäin suorasti sanottu vartiotornikirjoitusten, oppien muutokset, tosiaan edestakaisin, ei mikään viittaa vartiotorniuskontoon.
      Esim. 16 jae: "Pyörät olivat näöltään ja teoltaan niinkuin krysoliitti"
      Vartiotorniseura ei käytä krysoliittia, vaan esim. Rolex -kultakelloa.

      Ja tuo kertomus Jesajassa jatkuu.
      2:2. Niin minuun tuli henki, kun hän puhui minulle
      2:3 minä lähetän sinut israelilaisten tykö
      4:9 Ota sinä myös itsellesi nisuja, ohria, papuja, herneitä, hirssiä ja kolmitahkoista vehnää
      5:1. "Ja sinä, ihmislapsi, ota itsellesi terävä miekka
      6:11. Näin sanoo Herra, Herra: Paukuta käsiäsi ja polje jalkaasi
      6:18. He kääriytyvät säkkeihin
      11:1. Sitten Henki nosti minut ja vei minut Herran huoneen itäportille,
      joka on itään päin. Ja katso: portin ovella oli kaksikymmentä viisi miestä, ja minä näin niitten keskellä Jaasanjan, Assurin pojan, ja Pelatjan, Benajan pojan, kansan päämiehet.
      11: 23. ja Herran kirkkaus kohosi ylös

      -Ja vielä tämäkin:
      12:26. Ja minulle tuli tämä Herran sana:
      12:27. "Ihmislapsi, katso, Israelin heimo sanoo: 'Niihin näkyihin, joita tämä näkee, on päiviä paljon, ja hän ennustaa kaukaisista ajoista'.

      -Tuo 2:3 on tärkeä tässä yhteydessä. Jesaja lähetettiin israelilaisten tykö.
      Jeesus, jonka esim. Joh. 1:1 ilmoittaa Jumalaksi, kertoo meille kaikille meidän yhteiset asiat.

      • Tuutinapu

        " -Tuo 2:3 on tärkeä tässä yhteydessä. Jesaja lähetettiin israelilaisten tykö. "
        -Tuossa ilmenee vartiotorniuskonnon vaikutus. nimim. Konartuutilta on mennyt Hesekiel ja Jesaja sekaisin. Hesekieltä hän varmastikin tarkoittaa.


    • fjkaläj

      Aloittajan lainaus löytyy Jehovantodistajien eilisen päivän opetuksesta jw.org sivulta Päivän teksti.
      Tämän päivän tekstissä jatkuu tuo sama järjetön opetus, Malakia 14 selitetään näin :

      14 Malakian 3:1–3:ssa kerrotaan voideltujen ”Leevin poikien” puhdistamisesta, joka tapahtui vuoden 1914 ja alkuvuoden 1919 välisenä aikana. Silloin Jehova Jumala, ”tosi Herra”, ja Jeesus Kristus, ”liiton sanansaattaja”, tulivat hengelliseen temppeliin tarkastamaan niitä, jotka palvelivat siellä. Kun Jehovan kansa oli saanut tarvitsemaansa kuria ja se oli puhdistettu, se oli valmis uuteen tehtävään. Vuonna 1919 asetettiin ”uskollinen ja ymmärtäväinen orja” jakamaan hengellistä ravintoa uskon huonekunnalle (Matt. 24:45). Jumalan kansa oli vihdoinkin vapaa Suuren Babylonin vaikutuksesta. Siitä lähtien he ovat oppineet jatkuvasti lisää Jehovan tahdosta ja kasvaneet rakkaudessa häntä kohtaan. Miten kiitollisia he ovatkaan hänen siunauksestaan!

      Ei voi kuin toivoa että ihmisten silmät avautuisivat ja he uskaltaisivat alkaa arvostelemaan näitä opetuksia itsenäisesti ja suurempana joukkona uhmaten tätä mitään ymmärtämätönta orjaansa.

      "Nyt kun Jumalan sota Harmagedon lähestyy, tienraivaajien määrä Britanniassa kasvaa jälleen. Kymmenen viime vuoden aikana on saatu uusia huippuja, ja lokakuussa 2015 tienraivaajia oli 13 224. Heillä ei ole epäilystäkään siitä, että kokoaikainen palvelus on parhaita tapoja käyttää elämäänsä.

    • Ihmettilijä

      Jos Jehova jakaa hengellistä ravintoa hallintoelimen välityksellä niin miksi oppiasioita muutellaan.

      Esim. tämä sukupolvioppi, silloin sen vielä tajusi kun puhuttiin että vuoden 1914 nähneet eivät kuole ennenkuin loppu tulee.
      Mutta tämä uusin käsitys on aivan käsittämätön.

      Jos Jehova on erehtymätön miksi hän muutti sukupolvioppia, oliko Jehova ensin väärässä.

      Miksi hallintoelin äänestää päätöksistään, puhuuko Jehova eri tavalla hallintoelimen sisällä.

      Vastaisitko aloittaja kysymyksiini, ne kiinnostavat minua oikeasti eikä tarkoitukseni ole haastaa riitaa.

    • Eimuutanimeä

      Job on kiva kun ei viivy liian kauan.

    • Naurisvirsi

      fjkaläj 21.3.2018 11:45

      "Vuonna 1919 asetettiin ”uskollinen ja ymmärtäväinen orja” jakamaan hengellistä ravintoa uskon huonekunnalle (Matt. 24:45). "

      -Ei Jeesus tuossa jakeessa viitannut tulevaisuuteen, vaan "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee" (42 jae) eli hengellinen eväs oli jo riittävä.
      45 jae tarkoittaa mitä sanoo, palvelusväen ruokailu oli tämän palvelijan vastuulla. Jae vertaa kelvottomaan palvelijaan, "jos palvelija on kelvoton, hän ajattelee: 'Herrani ei tule vielä pitkään aikaan', 49 ja hän alkaa lyödä tovereitaan ja syö ja juo juoppojen seurassa" (48-49 jakeet).
      Jos 45 jae tarkoittaisi että tulee uusi profeetta, miksi siinä tarvittaisiin vertaukseksi juopotteleva palvelija ?

      (Raamattu lausuu vartiotorniseurasta kyllä, 5 Moos 18.20-22, väärä profeetta. Ja ilm. 20:10 Jehovan suunnitelma väärälle profeetalle, ikuisuus tulimeressä. )

      Jos Raamattu noudattaisi vartiotorniuskonnon logiikkaa, niin jouluevankeliumin enkeli, ilmoitettuaan Jeesuksen syntymän, jatkaisi "mutta huono palvelija senkun ryyppää ja tappelee". Mutta eihän tuollainen ilmoitus mitään vertauskohtaa tarvitse. Se toimisi ajatuksia harhaan johtavasti. Mutta Raamattu ei harhauta vaan apostoleille aseteetaan malliksi moraali ja nuhteettomuus 45 jae, ja varoitetaan muun toiminnan kohtalosta, 48 jae.

    • Ei yksilöt lopulta pärjää Pietarin Ilmestyksen mukaan, vaan pitää pysyä lauman kanssa. Tiedän paljon kirjoituksista ja Joh. 16:25 on menossa, mutta kaikki jäljet johtavat yksinäisen tutkijan sylttytehtaalle eli tunnustamaan : Koko maailma on pahan vallassa. Kaikki ovat langenneet. Vaikka Jehovan järjestön opetus olisi osittain outoa niin yli 200 raamatun käännöstä kertoo antaumuksesta raamatun tutkimiseen. Jos kerran kaikki ovat langenneet niin on oltava joukossa, joka on vähiten langennut?

      • manaat

        Vähiten langenneita ovat se joukko jotka tutkivat raamattua itsenäisesti Pyhän Hengen johtamina ilman eri lahkojen ruusunpunaisia laseja. "Meidän oppi on oikeaa, meidän oppi on vähiten väärää."
        Ei se niin mene.
        Ei siis niin.
        Se on sitä vapautta johon Jeesus meidät kutsui.


    • Sirkkasointu

      alfa123om 21.3.2018 15:11

      "Ei yksilöt lopulta pärjää" " pitää pysyä lauman kanssa"
      -Niin, vartiotorniuskonto on pärjäämislaji. Joskus kehuu vartiotornin kansikuva-artikkeli kuinka paljon lahkosta on erotettu jäseniä.
      Ja kun yksilöt eivät lahkossa pärjää, saa Uskontojen uhrien tuki r.y. lahkosta suurimman asiakasryhmänsä.

      Raapaisu sinulle mitä kristinuskolla on tarjota: "Nouse ja mene; sinun uskosi on sinut pelastanut". Luuk. 17: 19.

      " Koko maailma on pahan vallassa"
      -Siksi kristitylle on annettu Raamattu.

      " Joh. 16:25 on menossa, "
      Joh. 16:25. Tämän minä olen puhunut teille kuvauksilla; mutta tulee aika, jolloin minä en puhu teille enää kuvauksilla, vaan avonaisesti julistan teille sanomaa Isästä.

      " Vaikka Jehovan järjestön opetus olisi osittain outoa"
      -Sinä et saa sanoa valtakunnansalillasi että mikä siinä on sinusta on outoa.
      -Enkä minä, että ei saa murhata verensiirtokiellolla, kun jo 3 Moos 17:15 sallii veren syömisenkin.
      -Ja että Jeesus on ilmoitettu Raamatussa Jumalaksi. Mikaelia ei Raamattu ilmoita paaviksi, eikä Jeesusta Mikaeliksi.
      -Ja 5 Moos 18:20-22 on ihmiselle annettu, eikä laumalle (äänetestystä varten ?)
      Vartiotorniuskonnon seurakunnista puuttuu jäseniltä äänioikeus, toisin kuin Raamattu neuvoo.

      • LueTiedä

        Niinpä.
        Turunen kertoo enemmän, vartiotornisitaatein.


    • Pietarin Ilmestyksen mukaan yksittäinen kristitty, joka jättää hengellisen paratiisin joutuu tai ajautuu tulikivijärveen. Ei kai siinä auta vaikka olisi kuinka hurskas.
      Lauma on parempi. Ja ei tule jättää yhteisiä kokoontumisia. On toki useita esimerkkejä lauman joutumisesta hyökkäyksen tai susien armoille. Mutta yksin matkaten voi olla enemmän turvassa, vaan kuinka muutoin käy?

      • fskdäjk

        Onko Pietarin Ilmestys joku uusi kirje UM:n käännöksessä? Koska ja mistä se on sinne löydetty ja lisätty. En ole ennen moisesta kuullutkaan. Kerro toki alfa123om mistä tuo löytyy?
        Onko oppi helvetistä myös muuttunut kun puhut tulikivijärvestä? Lukemani ja kuulemani perusteella ei vartiotorniseuran mukaan helvettiä = tulikivijärveä ole olemassakaan tai ainakaan se ei sitä tunnusta.


      • Orna

        Ei tunnusta vartiotorni ikuista rangaistusta.
        Eikä Jeesuksen jumaluutta
        Eikä lasten suojelua pedofiilejä vastaan, joita pedofiilejä vartiotorniseura on kylläkin määrännyt suojeltavaksi viranomaisia vastaan kirjeellään.
        Contin tapauksessa vahingonkorvauksen maksajaksi määrättiin vartiotorniseura juuri siksi, että seurakunta oli velvollinen kirjettä noudattamaan.


      • unetonlohjalla

        Mnaatin yksinpuhelua taas koko palsta täynnään, kiero mies. Tunsin hänet joskus, enkä ihmettele, että touhaa vielä kymmenien vuosien maanista touhuaan. Esilläolo tärkeää hänelle. Uskonkäsityksistä en ole ollut koskaan hänen kanssaan samaa mieltä, mutta tunnistan saman hysterian hänen touhuissaan. En oikein luottanut häneen koskaan ja kirjoittelu vastaa kuvaani hänestä. Eikö matka voisi jo jatkua seuraaviin kokeiluihin. Eikö jo väsytä? Muitakin uskontoja on vielä kokeilematta.


      • muistaottaalääkkeesi
        unetonlohjalla kirjoitti:

        Mnaatin yksinpuhelua taas koko palsta täynnään, kiero mies. Tunsin hänet joskus, enkä ihmettele, että touhaa vielä kymmenien vuosien maanista touhuaan. Esilläolo tärkeää hänelle. Uskonkäsityksistä en ole ollut koskaan hänen kanssaan samaa mieltä, mutta tunnistan saman hysterian hänen touhuissaan. En oikein luottanut häneen koskaan ja kirjoittelu vastaa kuvaani hänestä. Eikö matka voisi jo jatkua seuraaviin kokeiluihin. Eikö jo väsytä? Muitakin uskontoja on vielä kokeilematta.

        Olet taas unohtanut putsata kristallipalloasi.
        Vai onko se peili?Taikapeili. "Kerro kerro kuvastin onko se mnaatti siellä?"Oli mikä oli, mutta kovin olet harhainen.


    • Nuhteettomuuttapyydän

      Oliko tuo "Naurisvirsi 21.3.2018 14:46" tässä oikeassa ?:


      "Vuonna 1919 asetettiin ”uskollinen ja ymmärtäväinen orja” jakamaan hengellistä ravintoa uskon huonekunnalle (Matt. 24:45). "

      -Ei Jeesus tuossa jakeessa viitannut tulevaisuuteen, vaan "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee" (42 jae) eli hengellinen eväs oli jo riittävä.
      45 jae tarkoittaa mitä sanoo, palvelusväen ruokailu oli tämän palvelijan vastuulla. Jae vertaa kelvottomaan palvelijaan, "jos palvelija on kelvoton, hän ajattelee: 'Herrani ei tule vielä pitkään aikaan', 49 ja hän alkaa lyödä tovereitaan ja syö ja juo juoppojen seurassa" (48-49 jakeet).
      Jos 45 jae tarkoittaisi että tulee uusi profeetta, miksi siinä tarvittaisiin vertaukseksi juopotteleva palvelija ?

      (Raamattu lausuu vartiotorniseurasta kyllä, 5 Moos 18.20-22, väärä profeetta. Ja ilm. 20:10 Jehovan suunnitelma väärälle profeetalle, ikuisuus tulimeressä. )

      Jos Raamattu noudattaisi vartiotorniuskonnon logiikkaa, niin jouluevankeliumin enkeli, ilmoitettuaan Jeesuksen syntymän, jatkaisi "mutta huono palvelija senkun ryyppää ja tappelee". Mutta eihän tuollainen ilmoitus mitään vertauskohtaa tarvitse. Se toimisi ajatuksia harhaan johtavasti. Mutta Raamattu ei harhauta vaan apostoleille aseteetaan malliksi moraali ja nuhteettomuus 45 jae, ja varoitetaan muun toiminnan kohtalosta, 48 jae.

    • ihmemiesintiasta

      Nimimerkki "unetonlohjalla" on taasen tullut kapakasta klo 2:38 ja viskihöyryissä alkanut kirjoittelemaan. Eikö sulla ole muuta asiaa kun mnaat?

      • unetonlohjalla

        Onko ihannemiesintialla myös kristallipallo, vai tapasiko hän unetonlohjalla-nimimerkin kapakassa, kun kertoo väitteitään.
        Asialla ei ollut uskonnon kanssa mitään tekemistä, satuin vain tunnistamaan tutun tyylin kirjoittelussa. Tuttu tyyppi menneisyydestä, ei koskaan uskonnollisessa yhteydessä.
        Eipä ole kapakassa tullut käytyä, eikä viskikään ole kovin tuttu juoma. Arvioisi oli tyypillistä olettamusta, joita mnaat kirjoittelee totena.
        Särky pitää joskus hereillä, ei sen hurjempaa.


      • ihmemiesintiasta
        unetonlohjalla kirjoitti:

        Onko ihannemiesintialla myös kristallipallo, vai tapasiko hän unetonlohjalla-nimimerkin kapakassa, kun kertoo väitteitään.
        Asialla ei ollut uskonnon kanssa mitään tekemistä, satuin vain tunnistamaan tutun tyylin kirjoittelussa. Tuttu tyyppi menneisyydestä, ei koskaan uskonnollisessa yhteydessä.
        Eipä ole kapakassa tullut käytyä, eikä viskikään ole kovin tuttu juoma. Arvioisi oli tyypillistä olettamusta, joita mnaat kirjoittelee totena.
        Särky pitää joskus hereillä, ei sen hurjempaa.

        Onko se muiden vika, ettet ole jatkanut hoitosi loppuun?
        Psykiatrinen hoito pitää suorittaa loppuun asti, ennen kuin se tehoaa. Joillakin se ei tehoa ollenkaan.
        "Kerro kerro kuvastin.Kuka siellä luuraa. Mnaat kö se siellä".
        Mielenterveysongelmasi on oma asiasi. Turha syyttää siitä muita.


      • Intiamielinen

        Intiassa ollaan Raamatun kannalla ?:
        Jos Raamattu noudattaisi vartiotorniuskonnon logiikkaa, niin jouluevankeliumin enkeli, ilmoitettuaan Jeesuksen syntymän, jatkaisi "mutta huono palvelija senkun ryyppää ja tappelee".
        ( Nuhteettomuuttapyydän 23.3.2018 16:53)

        Jeesushan ei moittinut intialaisia, kuten fariseuksia, lahkon oppi-isiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe