David Lynch: The Art Life

Deputy1

Katsoiko kukaan YLE Teemalta dokumentin "David Lynch: The Art Life", kuvattu ilmeisesti vuonna 2016. En tiedä mistä netistä mahdollisesti voisi katsoa, mutta hyviä pointteja tuossa on monta, jotka valaisevat David Lynchin varsin taidekeskeistä elämää ja maailmankatsomustakin.
Davin Lynch kertoo tuossa paljon itse omasta elämästään, ja eritoten nuoruudestaan taiteilijana, ilmeisesti aivan alusta asti eritoten ns."taiteilijan vapaus" häntä kiehtoi. Mukana myöskin kuvamateriaalia tuosta ajasta, kun Lynch 60luvulla toimi taideopiskelijana eri oppilaitoksissa, aina sinne asti kun muutti Los Angelesiin, ja alkoi tekemään "Eraserheadia".
Muutaman ahaa - elämmyksen sain Lynchin elämästä (suhteessa myöhempiin töihin), mm.sen miten "dataistinen" Lynch tosiaan myös on, ja myös toki taiteilija niin henkeen ja vereen asti. Aina harrastanut myöskin outoja kokeiluja, kuten taideopiskelijana testasi kellarissaan, miten hedelmät tai pikkueläinten ruumiit mätänevät. Mutta taka-ajatuksena kai myös taistella yhteiskunnan konservatiivista jäykkyyttä vastaan, tai jotain siihen suuntaan. Toisaalta miehen taiteilijamaisuus pitäisi monesti ymmärtää niinkin, että hän tekee asiat siltä mikä tuntuu parhaalta, mutta taustalla ei pakosta ole niin syvää filosofiaa, kuin monet Lynchin töistä luulevat joskus löytävänsä.
Suosittelen kuitenkin kovasti Lynchin töiden diggareille.

0

<50

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Torppa sairaalaan

    Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
    Kotimaiset julkkisjuorut
    86
    2192