Pihkalan roturasistit teloitti Harmoisissa sänkyyn

GummerustenTeot

Wikipedia-lähde jättää häveliäästi kertomatta Pihkalan sankaruudesta Harmoisten sairashuoneella, jossa Pihkala kolmen toverinsa kanssa teloitti 20 haavoittunutta punaista ja ne sairaanhoitajat, jotka eivät osanneet ruotsia.

... Wikipedia ei mainitse, että Pihkala hääräsi Lahdessa myös toukokuun alussa. Tieto käy ilmi Vapaussodan arkistossa säilytettävistä Pihkalan sähkösanomista.

Täällä palstalla on syytetty Lauri "Tahko" Pihkalaa myös rasismista, samalla tapaa kuin A.O. Freudenthaliakin.

Kuka oli "Tahko" Pihkala? Hänen oikea nimensä oli Lars Gummerus ja hän oli alkujaan (suomen) ruotsinkielinen, vaikka asui koko ikänsä suomenkielisessä ympäristössä ja omaksui suomalaisuuden ja vaihtoi nimensä suomenkieliseksi. Hänen vanhempansa olivat kirkkoherra Alexander Gummerus ja äiti Alma Nordlund, siis molemmat vanhemmat ns. suomenruotsalaisia.
"Tahko" Pihkala (Lars Gummerus) oli viehtynyt mm. eugeniikasta eli rotuhygeniasta, samoin kuin myös RKP:n henkinen isä ja perustaja A.O.Freudenthal.



Marjo Liukkonen ESS:ssa

https://www.ess.fi/Mielipide/art2445773

Mielensäpahoittajan kirjoitus ESS:ssa

https://www.ess.fi/Mielipide/art2445160


Martti Pihkala, Laurin veli, oli todellinen ROTUSPESIALISTI. Ottikohan natsi-Saksa mallia Suomesta?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Pihkala

>>Vuonna 1918 Pihkala julkaisi kirjan Minkälainen Suomi meidän on luotava? Kirjassaan hän piti kulttuurin suurimpana vihollisena nautinnonhimon yliotetta elämässä suvun jatkuvuuden tavoitteen sijaan. Hän kannatti pakkosterilointeja ja paheellista elämää viettäneiden eristämistä yhteiskunnasta keinona jalostaa suomalaista rotua.

Julkaisun nimi: Minkälainen Suomi meidän on luotava?

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/144336

Tekijä: Pihkala, Martti

URI: http://hdl.handle.net/10138/144336

Päiväys: 1918

20

1811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PihkatappiaPukkaa

      Eikö ole kummallista kuinka nämä "raaimmat rodunjalostajat" tulevatkin aina juuri pappissuvuista!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmari_Kianto

      ---

      Lauri ja Martti Pihkala olivat entisiä Gummeruksia, pappissukua...

      Oliko Tahko Pihkala mukana Harmoisten verilöylyssä?

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Harmoisten_sairashuoneen_joukkomurha

      http://www.youtube.com/watch?v=vLdMEWyIizs

      Lauri Pihkala oli vänrikkinä joukkueenjohtajana "Padasjoen piruina" tunnetussa hiihtokomppaniassa, jonka johtajana oli luutnantti Väinö Teivaala.

      Kare Kauko: Tahko Pihkala – Legenda jo eläessään. Porvoo: WSOY, 1975. ISBN 951-0-07282-6.

      Sivut 11 ja 207-207

      Erkki Palolampi kertoo:

      "Täytyykö edes sanoa, että Pihkala - vänrikki ja joukkueenjohtaja - kuului tuohon komppaniaan.

      >>Pataljoonan komentaja oli Viron kävijä, everstiluutnantti Hans Kalm. Hän oli koukkaaja kaksikymmentä vuotta ennen Motti-Matteja. Hän operoi saartoliikkeillä, jota taitoa ei valkoisessa armeijassa juuri tunnettu. Kalmin pojat ilmestyivät milloin missäkin vastustajien selkäpuolelle.

      >>Näissä puuhissa Teivaalan komppania teki aikamoisia temppuja. Ja aina kekseliäs Pihkala oli eräiden temppujen mestari.

      >>Ei ollut aina helppoa saada Pihkalaa kertomaan kokemuksistaan. Hän pyrki toisaalta vähättelemään omaa osuuttaan. Toisaalta huomasi selvästi, että kokemus oli ollut hänelle raskas. Hän koki tuon veljessodan järjettömän vihan sotana, syvästi inhimillisenä murhenäytelmänä. Mutta se oli käytävä."

      http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Oliko Tahko Pihkala natsi ja 8 muuta kysymystä pesäpallosta /1135249027651

      >>Oliko Tahko Pihkala natsi?

      Lauri ”Tahko” Pihkala oli äärioikeistolainen jopa 1930-luvun Suomen mittapuulla: Pihkala kannatti rodunjalostusta ja halveksi avoimesti juutalaisia.

      Harri Salimäen teoksessa Isänmaan ja urheilu-uskon mies – Lauri Pihkala modernin urheiluaatteen esitaistelijana (SKS, 2000) kuvaillaan Pihkalan suhdetta 1930-luvun aatemaailmaan:

      ”Tahkolla oli valtava ihailu kansallissosialistista Saksaa kohtaan, koska kansallissosialistinen liike lähti kurista ja järjestyksestä Vertlandin, isänmaan nimessä.”

    • Lillepo

      Tahko Pihkala oli Pihtiputaan mummon jälkeläinen. :)

    • lyhytnäpäys

      Mutta saimmehan me tuon jalon pelin, pesäpallon.

      • Kammottava peli. Samoin amer. baseball.


      • Anonyymi
        kekek-kekek kirjoitti:

        Kammottava peli. Samoin amer. baseball.

        Hylätäänpä kaikki, joka saattaa olla muualta lainattu, ja harrastetaan vain muinais-suomalaista tervanpolttoa. Harmi vain, että sinun suosikkisi häjy-puukkohippa on laitonta, mutta voithan aina syyttää Ruotsin ja Venäjän valta-aikoja. :)

        ///MeAgaIn


    • PetolaumatIrti

      Heitettiinköhän välillä pesäpalloa vai pelasiko Gummerukset öisin kolopalloa tyttöparkojen jalkoväleissä? Sitten aamulla vain poks ja henki pois...

      Hennalan vankileirillä Lahdessa teloitettiin laittomasti ainakin 216 punaista naista toukokuussa 1918. Teloituksiin vaikutti vahvasti rodunjalostusoppi, jonka mukaisesti rappeutuneiksi katsotut punaiset naissotilaat haluttiin tieten tahtoen tappaa, sanoo väitöskirjatutkija Marjo Liukkonen.

      – Hennalassa rotuhygienia vaikutti hyvin paljon leirin vartiosta alkuvaiheessa vastanneen Pohjois-Hämeen rykmentin 1. pataljoonan sotilaisiin ja varsinkin upseereihin. Rykmentin johtajan Hans Kalmin läheisimpiä ystäviä olivat Lauri ja Martti Pihkala, jotka jo aiemmin tunnettiin rotuhygieenikkoina. Lauri Pihkala oli myös Kalmin neuvonantaja, kertoo Liukkonen, jolta on juuri ilmestynyt kirja Hennalan naismurhat 1918 (Vastapaino)

      Pataljoonan rotuhygienian painotusten takaa löytyy Evon metsäkoulu, jossa opiskeltiin puiden ja metsien jalostusta. Kalmin pataljoonassa oli paljon juuri metsäkoulun oppilaita.

      – Jalostusoppeja on tässä taustalla. Eli että samalla lailla kun puita ja metsiä jalostetaan, pyrittiin jalostamaan myös ihmisiä.

      "Kaikki naissotilaat tarkoitus teloittaa"

      Rotuhygienian lisäksi naisten teloituksiin vaikutti Liukkosen mukaan se, että virolainen Kalm antoi suojeluskuntien toiveiden vaikuttaa leirin tapahtumiin.

      – Hän päästi eri kuntien suojeluskuntalaisia valikoimaan leireiltä haluamiaan naisia ja miehiä.

      Sotavankileirien johto ei ollut antanut lupaa vankien teloituksille. Ne oli kielletty kaikilla leireillä jo toukokuun alussa. Lisäksi valloitettujen alueiden turvaamisosaston päällikkö everstiluutnantti Rudolf Walden muistutti toukokuussa kahdesti Hennalan vankileirin päällikköä teloituskiellosta.

      Liukkonen on löytänyt tutkimuksissaan 216 teloitettua punaista naissotilasta, mutta heitä voi hänen mukaansa olla enemmänkin. Hennalassa naisten ja miesten tuomioissa oli kaksoisstandardit.

      – Miehiä kyllä teloitettiin todella paljon ja aivan summittaisesti, mutta naissotilaiden kohdalla pyrittiin teloittamaan kaikki.

      Savolaisten aikana kohtelu parani Hennalassa

      Hennalassa punaisten naissotilaiden kohtalo poikkesi tyystin muiden vankileirien tilanteesta. Esimerkiksi Tampereen leirillä ei tiettävästi teloitettu yhtään naiskaartilaista, sanoo historiantutkija Tuomas Hoppu, joka on kirjoittanut sisällissodasta useita teoksia.

      Liukkonen uskoo, että Hennalan naissotilaiden ankaran kohtelun takana oli Kalmin pataljoonan koostumus.

      – Se oli harvinaisen koulutettu pataljoona. Mukana oli maistereita, agronomeja, ylioppilaita, mikä oli tuohon aikaan harvinaista. Kalmin upseerit olivat maaseudun sivistyneistöä.

      Koulutetuilla ihmisillä oli myös tietoa rotuhygieniasta.

      https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2444019

      • Tirehtööri32

        Hopun kirjat kannattaakin lukea. Ei siellä Kalmin pataljoonaa syytelllä teloituksista. Hullua puhetta punanaiselta. Ei Kalm edes ollut yksin päättämässä, vaan siellä vaikutti pari muutakin paikkakunnan napamiehiä olevaa hemmoa. Pataljoonalaiset nyt eivät olleet kuin sotilaita.

        Punanoita väitti kaikki tytöt raiskatuiksi. Sitten hän myöhemmin selitti, että miespuolisen saksalaislääkärin raskaustesti oli nykymittapuun mukaan raiskaus....


    • 260-270

      Tuomas Hoppu piti eilen esitelmää Tampereella. Hän kertoi omana tietonaan että n. 260-270 punaista naista teloitettiin. Luku tuntuu tarkoituksenmkaisesti pienennetyltä.

      • Tirehtööri32

        Tai sitten se on tiedettä eikä ip-lehtien sensaatiojuttua. Hooppuhan on itsekin varsin punamielinen


      • PunikkilahtariSuomi

        Mitä tekemistä punamielisyydellä on totuuden kertomisen kanssa? Kaikki on kerrottu jo punavankien muistelmissa 10 vuotta tapahtumien jälkeen. Kirjat Luokkasota ja Kärsimysten teiltä löytyvät netistäkin. Lue ja luulet vähemmän.

        Ylikangasta alettiin pitää punikkitohtorina hänen Tie Tampereelle -kirjansa kerrottua mitä petoja nämä Etelä-Pohjanmaan lattarit olivatkaan.


      • Tirehtööri32

        No sitä, että punamielinenkin puhuu ihan asiaa tuossa.

        Esim. uudessa Dragsvik-kirjassa Larsson toteaa, että esim. juuri Luokkasota on silkkaa propagandaa ja tarkoitettukin kiihottamaan kansaa uuden kapinan valmisteluna tai Neukkulan tuella tehtävän sodan valmisteluna. Noissa teoksissa on väännetty muistelmat sekoittane niihin valehtelua. Kirjat ovat kuin holokaustipropagandaa. Yhtä uskottavaa ja luotettavaa.


      • Anonyymi
        Tirehtööri32 kirjoitti:

        No sitä, että punamielinenkin puhuu ihan asiaa tuossa.

        Esim. uudessa Dragsvik-kirjassa Larsson toteaa, että esim. juuri Luokkasota on silkkaa propagandaa ja tarkoitettukin kiihottamaan kansaa uuden kapinan valmisteluna tai Neukkulan tuella tehtävän sodan valmisteluna. Noissa teoksissa on väännetty muistelmat sekoittane niihin valehtelua. Kirjat ovat kuin holokaustipropagandaa. Yhtä uskottavaa ja luotettavaa.

        Montakos vuotta koulupudokas-uusnatsi on nurissut juutalaisten salaliitoista? Samanlaiset tohtori Theodor Morellin kuurit selvästikin käytössä kuin arjalais-pelleidollillaan herra Hitlerillä. Vapisee näytöllä kuin haavanlehti ja romahdusvaiheessa hokee mantrana miten Hitler ei kuollut bunkkeriin vaan hyppäsi ufon kyytiin matkalla Atlantikseen onton maapallon sisään jetien, jättiläisten ja mammuttien seuraksi. :)


    • Rämsänrannasta

      Kyllä valkoiset oli julmia lahtareita, oikein kirjaimellisesti. Kianto teki tyhmyyttään palveluksen jälkipolville kirjoittaessaan kaiken tuon näkemänsä muistiin. Suomessa kauhistellaan jotain Serbian joukkomurhia ja samalla unohdetaan kuinka täällä lahdattiin paljon raaemmin noin 70 vuotta aiemmin.


      Perusteen Kristuksen opin hylkäämiseen sodan ajaksi Kianto saa myös siitä, että myös papit, muun muassa Kiannon ystävä Arvi Järventaus, tarttuivat aseisiin: Me saimme äsken luvan – varmaankin sadaksi vuodeksi – luopua kristillisistä ihanteistamme: Suomen papit ovat siitä loistavimpina esimerkkeinä. Surmatkaa vihollisemme! he huusivat kuorossa ja vaihtoivat mustan kauhtanan harmajaan kenttäpukuun.

      Kiannolta lainattu lausuma: ”Sodassa täytyy nauttia tappamisesta – muuten ei sota menestykään.

      http://jultika.oulu.fi/files/isbn9789526209623.pdf

      Punaiset eivät ansainneet Kiannon ja Wilkunan mielestä edes suomalaisen nimeä. "Onko vielä tässä maassa yleistä mielipidettä, joka pitäisi punikeita ’omina kansalaisina’? Ei ole eikä olla saa”, Kianto kysyy ja samalla vastaa artikkelissaan ”Eläköön sota!” Kiannon mukaan valkoiset tappoivat rehellisesti, punaiset kiduttaen: Mikä ihana tappelu! Kerrankin ryssiä, noita maan lutikoita rökittämään! Toista sataa vuotta olivat kynnet syyhyneet – ei oltu uskallettu, jopas viimeinkin nap-sahti. [--.] Pois ryssäläisriena Pohjolasta ja selkäsauna kaikille, jotka sen kataliin veljeilyverkkoihin ovat eksyneet! [--.] Tottakai oli korkeata kostaa, kun silmin näki, minkälaisten susien kanssa oltiin tekemisissä. Vihollinen rääkkäsi ja nautti, kurja, kidutus-kostostaan – valko-kaartilainen ainoastaan nautti rehellisestä tappamisesta. Tottakai me siitä nautimme – mitä me häntä tässä silaamaan tai salaamaan? Sodassa täytyy nauttia tappamisesta – muuten ei sota menestykään. Sehän on selvää. Ne, jotka rintaman takana maalaavat soturin eräänlaiseksi pyhimykseksi ja taivaalliseksi enkeliksi, valehtelevat vastoin oikeampaa uskoansa. Miksi kaunistella sitä, mikä jo on kaunista?



      Miksi Kianto oli niin sairaan kiinnostunut punaisten kaatuneista? Hän kuvailee kirjassaan yksityiskohtaisesti jopa ammuttujen punaisten naisten veren tahrimat "veenuskiharatkin".

      Kirjassa on sivulta 199 alkaen luku VIA MORTIS - TUONEN TIE ja siinä kuvataan ruumiita eri asennoissaan ja -paikossaan. Sivulla 202 on tuo kuuluisa "sysimustat, tuuheat veenuskiharat veren tahroissa..." -kuvaus.

      Heti perään on sivulta 206 alkaen luku HÄVITYKSEN KAUHISTUS ja sama meno jatkuu. Kuvaukset on 1918 keväältä Raudun ja Antrean rintamalta.

      Kirjassa kuvataan moneen otteeseen kuinka valkoiset ampui läjäpäin naisia, lapsia, vanhuksia ja haavoittuneita. Siis kaikkia joita pidettin punaisina.

      Kiannon kirja julkaistiin vasta 10 vuotta tapahtumien jälkeen ja sittenkin sitä piti kuulema "siistiä".



      Ilmari Kianto Elämän ja kuoleman kentältä.

      Sotarunoilija Aarni Suursalon vaikutelmia vapaussodasta, Otava 1928

      http://personal.inet.fi/koti/kkoskela/kianto.htm

      "Sodan vainajaröykkiöissä kiteytyi Suursalon käsitys sodasta, hyvän ja pahan välisestä taistelusta, johon kuului myös seksuaalinen elementti. "Lisää! Ja vielä vähän lisää! Verisiä ruumiita, murskattuja kalloja, ulosvuotaneita aivoja, käryäviä ruumiita, tapetuita, alastomiksi raastettuja naisia... Tuossa lepää tyttö, kaula puhki, kintut paljaina... Tuossa nuori nainen kyljellään, miehen turkishousut säärissään, sysimustat, tuuheat veenuskiharat veren tahroissa... Tuossa on ilmetty Kristus-tyyppi, mustat kähärät, musta parta - vasen kätensä painaa ikäänkuin suojellen murskattuja sukuelimiä... Monella kaatuneella uroolla ovat häpyosat näkyvissä."

    • Veenuskiharat

      Kirjallisuuden alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on "Toiset rakastavat, toiset vihaavat." Ilmari Kiannon tuotannon julkinen reseptio Suomessa ("Some love, others hate."

      Kiannolta lainattu lausuma: ”Sodassa täytyy nauttia tappamisesta – muuten ei sota menestykään."

      http://jultika.oulu.fi/files/isbn9789526209623.pdf

    • Anonyymi

      Televisiossa ja Yle Areenassa tulee dokumentti Hyvissä aikeissa. Pakkosterilointeja ja rodunjalostusta. Ja tämä on tapahtunut Suomessa. Katso ja ja järkyty!!!

      • Anonyymi

        Itse Yle Areenan dokumentti löytyy täältä:

        https://areena.yle.fi/1-4591815

        Nykyaikana pitäisi olla sen verran viisastunut, että tuollaisesta shaibasta on liikuttu eteenpäin.

        Joka tosissaan kannattaa tuollaista rotupelleily-roskaan, ansaitsee kaiken halveksinnan siitä, ettei ole kehittänyt itseään älyllisesti.


      • Anonyymi

        Mutqu Neuvostoliitto ja Stalin!


      • Anonyymi

        Myös Ruandan kansanmurhan taustalla on samanlaista pseudotieteellistä hölynpölyä. Belgialaiset siirtomaaherrat vakiinnuttivat keinotekoisen jaon hutujen ja tutsien välillä ja pitkäaikainen katkeroituminen, joka juontaa Belgian kolonialismin tekemään Ruandan taloudelliseen hyväksikäyttöön,

        Jostain syystä Belgian kolonialismi näyttää jäävän huomiotta niiltä "anti-imperialista"-sorttisilta Ruandan kansanmurhan kieltäviltä, joiden motiivina on kaiken laittaminen Yhdysvaltojen syyksi.


        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18179411/kysymys-meagainille-ruandan-kansanmurhan-kieltamisesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutqu Neuvostoliitto ja Stalin!

        Stalin harrasti itsekin ahkeraa etnistä puhdistusta olan takaa, rakasti väestöjen pakkosiirtoja intohimoisesti.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe