Pyhän Hengen voima vaiko sielullisuus?

Vastustatko.Pyhää.Henkeä

Kaksi eri suuntausta rynnivät toistensa kimpussa:
Pyhän Hengen voimavaikutuksia kunnioittavat ja toiseksi
niitä vastustavat eksyneet.
Toivon, että Pyhä Henki saisi täyttää kristityt yhä enemmän, niin ihmeitä ja tunnustekoja tapahtuu entistä laajemmassa mittakaavassa.

MIKSI vastustatte Pyhän Hengen antamia voimavaikutuksia?
"Voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama." 1 Kor. 12:6.
Mitä kaikkea siunausta sisältyykään Pyhän Hengen voiman vaikutuksiin?

69

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyhähenki

      tai siellullisuus, onko näillä kahdella mitään eroa? kyse on jostain millä kuvataan tai halutaan kuvata tekijää joka olisi jonkin voiman aikaansaama tai voima joka olisi ihmisestä itsestään.
      Puhutaan sielullisuudesta, mutta se on vain uskovaisten puhetta, jolla he selittävät itselleen ja toisilleen, miksi jokin meni väärin ja jossain ilmeni jotain sellaista jota he halusivat itsekin kyseenalaistaa, he näkevät itse omaavansa silti sen pyhän hengen, joka kerta ja se minkä he näkevät ulkopuolella olevana, toisissa ihmisissä, on heille sitä sielullisuutta. Ehkä se on vain ihmiselle tyypillistä toimintaa, jolla pystyvät pitämään paikoillaan itselleenkin ne kulissit uskonsa kanssa mitä on.

    • Lukekaa.ja.ymmärtäkää

      Jumala itse erottaa sielullisuuden ja hengellisyyden uskovien toiminnassa.

      "Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet, sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan." Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, HE OVAT SIELULLISIA, HENKEÄ HEILLÄ EI OLE. Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi. " Juuda 18-21.
      Sellaisilla on pelkkä uskonto muotomenoineen tullut hengellisen elämän tilalle.
      Kristinusko on ennen muuta Pyhän Hengen näkyvää ja kuuluvaa toimintaa, jossa sielut pelastuvat, tekevät parannuksen ja tulevat kasteelle sekä SAAVAT PYHÄN HENGEN KASTEEN siihen liittyvien merkkeineen.
      Mm. Apt. 19:1-6. kertoo, miten Paavali auttoi efesolaiset irti uskonnollisuudesta ja sisälle hengelliseen elämään, jossa tapahtui ...
      Apt. 5:11-16.

      • capiche

        "Jumala itse erottaa sielullisuuden ja hengellisyyden uskovien toiminnassa."

        Jumala varmasti erottaa, mutta uskovienkin olisi hyvä oppia se tekemään. Sillä hyvääkin tarkoittavan ihmisen toiminnassa on välillä "astian makua" tai sielullisuutta. Siitä tulee ongelma vain silloin kun uskova ei tiedosta inhimillisyyttään ja pitää aivan kaikkia sielunsa tuotoksia PH: ilmentyminä.

        Pyhä Henki on läsnä uskovan elämässä koko ajan. Ei vain silloin kun tapahtuu ihmeitä tai voimatekoja. PH avaa Jumalan sanaa ja nostaa sitä mieleen oikeissa tilanteissa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kokea PH:n läsnäloa, jokainen reagoi siihen omalla persoonallisuudellaan.

        On myös tärkeää ymmärtää mikä on Pyhästä Hengestä ja mikä hengellisen tapakulttuurin tuotetta. Ihmiset ovat pistäneet tietyissä ympäristöissä PH:n piikkiin kaikenlaista kouhotusta. Kun taas toisessa ympäristössä PH toimii rauhallisesti ja tehokkaasti ilman ylimääräistä hihhulointia.


    • pitkäänhellari

      Pyhä Henki voi toimia vaikka istuu vakaana penkissä, makaa rukoillen vuoteellaan. Kuuntelee Jumalaa. Voi se tulla jollain sangviinikolla vaikka laulaa ylistyslaulua ja kohtaa kädet ylös. Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä; 1Tm 2:8 Lienee symbolikieltä, mutta voisi kai sitä soveltaa ihan konkreettisella tavalla. Onhan sodassakin tyhjät avoimet ylösnostetut käden symboli - ei ole vastarintaa kohdata toinen osapuoli ja tässä se on Herra.

    • Ihmeet.ja.merkit

      Alkuseurakunnan kristityt rukoilivat näin:
      "Anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta." Ja kun he olivat rukoilleet (tuli rukousvastaus välittömästi), vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti. " Apt. 4:29-31.
      Tähän rukoukseen vastattiin silloin, ja Jumala tahtoo vastata siihen nyt lopunaikanakin samalla tavalla, yliluonnollisten merkkien kanssa:
      "Ja apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä; ja he olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä. Eikä muista kukaan uskaltanut heihin liittyä, mutta kansa piti heitä suuressa kunniassa. Ja yhä enemmän karttui niitä, jotka uskoivat Herraan, sekä miehiä että naisia suuret joukot. Kannettiinpa sairaita kaduillekin ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa edes hänen varjonsa sattuisi johonkuhun heistä. Myöskin kaupungeista Jerusalemin ympäriltä tuli paljon kansaa, ja he toivat sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja ne kaikki tulivat parannetuiksi. " Apt. 5:12-16.
      Jos joku sanoo olevansa raamatullisessa uskossa, tulee hänen tunnustaa elävänsä näiden Raamatun opetusten kanssa.

      • tsrhdtyj

        Alkuseurakuntaa myös vainottiin paljon. Olemmeko siihenkin valmiita?


    • Jeesus.vahvisti.sanan

      Lähetyskäskyssä Jeesus opetti myös, että merkit seuraavat OIKEAA uskoa:

      "Ja Hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta. " Markus 16:15-20.

    • Älä.välitä.vastustajista

      Todellakin hyvää opetusta Hengen voimavaikutuksista. Näitä tulee rukoilla esiin. Jumala tahtoo näin.

    • Valinta.Vapaa

      Saa jokainen vapaasti valita sielullisuuden kuten hengellisyydenkin.

    • Ajattelisin.näin

      Monet sellaiset, jotka luulevat olevansa hengellisiä, vaikka heissä ei ole siitä nähtävissä ja havaiattavissa mitään merkkejä, ovat usein kovin kärkkäitä arvostelemaan edellä mainittua Pyhän Hengen havaittavaa toimintaa.
      Eikö alkuseurakunnassa vaikuttanut Pyhän Hengen toiminta ole tavoiteltava samoin merkein ja ihmein?

    • Valitse.Hengen.linja

      Mutta kun jossain toimii Jumalan Henki samalla tavalla. Hengettömät vain eivät sitä hyväksy, vaan uskonnon sumentamina tuomitsevat sen.

    • Asia.on.nyt.valmis
    • torontolaisuus

      Se vain on niin, että moni väärän hengen vietäväksi lähtenyt, kuvittelee niitä esim. torontolaisuuden tärinöitä ja vapinoita ja kaatuiluja Pyhän Hengen toiminnaksi, vaikka sellainen ei todellakaan ole Pyhästä Hengestä, vaan eksytyksen hengestä siis.

      Sitten kun aidosti Hengellinen siitä varoittaa, niin jo aletaan haukkua "hengen sammutajaksi", sun muuksi Hengettömäksi.

      On aitoa Hengellistä toimintaa kyllä, ihan kuten aikoinaan oli, mutta todella paljon no tässä ajassa tuota eksytyksen hengen toimintaa tarjolla, ja moni ikävä kyllä eksyy siihen ja sen pauloihin.

      • capiche

        "....vaikka sellainen ei todellakaan ole Pyhästä Hengestä, vaan eksytyksen hengestä siis."

        Tällaisiakin heitellään heppoisesti. Vaikka tosiasiassa kyse saattaa olla vain ihmisen omasta sielullisesta reaktiosta tilanteeseen. Ihmisen herkkyys tai epätäydellisyys eivät ole yhtä kuin eksytyksen henki.

        Näin kerran ihmisen kaatuvan, vaikka hänen puolestaa rukoili henkilö, joka on päinvastoin itse pysynyt erossa tällaisista ilmiöistä. Kaatuminen ei siis liittynyt rukoilijaan. Tapahtumaan on kaksi selitystä: 1) PH:n voima tai 2) ihmisen oma sielullinen taipumus reagoida PH:n läsnäoloon.

        Veikkaan ihmisen omaa taipumusta. Sillä jos kyseessä olisi puhdas PH:n voima, niin silloin kaikkien pitäisi kaatua. Mutta eihän näin tapahdu edes "kaatumiskokouksissa". On kuitenkin perusteetonta väittää, että ne jotka reagoivat vähemmän voimakkaasti eivät kokisi PH:n läsnäoloa.


      • torontolaisuus
        capiche kirjoitti:

        "....vaikka sellainen ei todellakaan ole Pyhästä Hengestä, vaan eksytyksen hengestä siis."

        Tällaisiakin heitellään heppoisesti. Vaikka tosiasiassa kyse saattaa olla vain ihmisen omasta sielullisesta reaktiosta tilanteeseen. Ihmisen herkkyys tai epätäydellisyys eivät ole yhtä kuin eksytyksen henki.

        Näin kerran ihmisen kaatuvan, vaikka hänen puolestaa rukoili henkilö, joka on päinvastoin itse pysynyt erossa tällaisista ilmiöistä. Kaatuminen ei siis liittynyt rukoilijaan. Tapahtumaan on kaksi selitystä: 1) PH:n voima tai 2) ihmisen oma sielullinen taipumus reagoida PH:n läsnäoloon.

        Veikkaan ihmisen omaa taipumusta. Sillä jos kyseessä olisi puhdas PH:n voima, niin silloin kaikkien pitäisi kaatua. Mutta eihän näin tapahdu edes "kaatumiskokouksissa". On kuitenkin perusteetonta väittää, että ne jotka reagoivat vähemmän voimakkaasti eivät kokisi PH:n läsnäoloa.

        Miksi irroitit tuon osan ASIAYHTEYDESTÄÄN ?

        " Se vain on niin, että moni väärän hengen vietäväksi lähtenyt, kuvittelee niitä esim. torontolaisuuden tärinöitä ja vapinoita ja kaatuiluja Pyhän Hengen toiminnaksi, vaikka sellainen ei todellakaan ole Pyhästä Hengestä, vaan eksytyksen hengestä siis. "

        Mistä siis kirjoitin oikeasti ???

        TORONTOLAISUUDEN tärinöistä ja vapinoista ja kaatuiluista !!!

        Älä vääntele sanojani ja saivartele.

        Eli laitoit juuri tuon aisiayhteydestä irroittamisen kautta suuhuni sanoja, jotka eivät sinne kuulu !

        Jos näet asiat noin kuin näet, niin älä sotke minua siihen, tehden minusta väärää esimerkkiä vaikkapa väkisin.


      • capiche
        torontolaisuus kirjoitti:

        Miksi irroitit tuon osan ASIAYHTEYDESTÄÄN ?

        " Se vain on niin, että moni väärän hengen vietäväksi lähtenyt, kuvittelee niitä esim. torontolaisuuden tärinöitä ja vapinoita ja kaatuiluja Pyhän Hengen toiminnaksi, vaikka sellainen ei todellakaan ole Pyhästä Hengestä, vaan eksytyksen hengestä siis. "

        Mistä siis kirjoitin oikeasti ???

        TORONTOLAISUUDEN tärinöistä ja vapinoista ja kaatuiluista !!!

        Älä vääntele sanojani ja saivartele.

        Eli laitoit juuri tuon aisiayhteydestä irroittamisen kautta suuhuni sanoja, jotka eivät sinne kuulu !

        Jos näet asiat noin kuin näet, niin älä sotke minua siihen, tehden minusta väärää esimerkkiä vaikkapa väkisin.

        En esittänyt sinua missään valossa. Vaan nostin esille asian toisen puolen. Minä keskityn asiaan. En ota kantaa kommentoijiin, joita en edes tunne. Ei kaikkea kannata ottaa noin henkilökohtaisesti.


    • Kannatti.lukea

      Raitis opetus linkissä.

      • weijolaiset

        Huvittavaa tuo Weijo Lindroosin etusivulla kertoma:

        Täällä emme ole:
        – luterilaisia
        – helluntailaisia
        – babtisteja
        – vapaakirkollisia
        – adventistejä
        – menestysteologeja …
        – tms. laisia ja istejä .. ym. jne.
        Olemme vain kristittyjä, Jeesuksen verellä ostettuja Jumalan lapsia!

        Ette ole, koska olette Weijolaisia, eli niitä, jotka uskovat kuten Weijo sanoo ja määrää !

        Weijon opin mukaan oikeasti vesikaste pelastaa.

        Tuossa Weijon opissa on paljon muutakin pielessä, ikävä kyllä.

        Uudestisyntymässä se uskooontuleva kastetaan JO Pyhällä Hengellä.

        Tuollaisessa Weijolaisuuden opissa tehdään seurakuntaan 2 kestia eli tulee kastijako, eli:

        1) Ylempi kasti, eli uudestisyntyneet jotka ovat "hengellä kastettuja".

        2) Uudestisyntyneet, jotka muka eivät ole kastettu Pyhällä Hengellä.

        Mutta Raamattu ei opeta tuollaista eriarvoisuutta Seurakunnassa sen jäsenien kesken !


      • alaarvoista
        weijolaiset kirjoitti:

        Huvittavaa tuo Weijo Lindroosin etusivulla kertoma:

        Täällä emme ole:
        – luterilaisia
        – helluntailaisia
        – babtisteja
        – vapaakirkollisia
        – adventistejä
        – menestysteologeja …
        – tms. laisia ja istejä .. ym. jne.
        Olemme vain kristittyjä, Jeesuksen verellä ostettuja Jumalan lapsia!

        Ette ole, koska olette Weijolaisia, eli niitä, jotka uskovat kuten Weijo sanoo ja määrää !

        Weijon opin mukaan oikeasti vesikaste pelastaa.

        Tuossa Weijon opissa on paljon muutakin pielessä, ikävä kyllä.

        Uudestisyntymässä se uskooontuleva kastetaan JO Pyhällä Hengellä.

        Tuollaisessa Weijolaisuuden opissa tehdään seurakuntaan 2 kestia eli tulee kastijako, eli:

        1) Ylempi kasti, eli uudestisyntyneet jotka ovat "hengellä kastettuja".

        2) Uudestisyntyneet, jotka muka eivät ole kastettu Pyhällä Hengellä.

        Mutta Raamattu ei opeta tuollaista eriarvoisuutta Seurakunnassa sen jäsenien kesken !

        Onko ihan mahdotonta keskustella asiasta ilman, että nostetaan yksittäisiä henkilöitä tikun nokkaan.


      • weijolaiset
        alaarvoista kirjoitti:

        Onko ihan mahdotonta keskustella asiasta ilman, että nostetaan yksittäisiä henkilöitä tikun nokkaan.

        Se vain on totuus, että Weijon opissa nuo menevät ja Weijo määrää omaa "seurakuntaansa".

        Eli kun tuossa siis lukee "Jumalan seurakunta" niin sen tilalla voi ihan hyvin olla siis Weijon seurakunta, eli Weijon sana on laki tuossa piirissä.

        Noihin vääriin oppeihin on moni uskonveli ottanut kantaa ja pyytänyt Weijoa tekemään parannusta, mutta siihen Weijo ei suostu koska on siis tuollainen kaikkitietävä "jumala".


      • Babtistibablotbailaa
        weijolaiset kirjoitti:

        Huvittavaa tuo Weijo Lindroosin etusivulla kertoma:

        Täällä emme ole:
        – luterilaisia
        – helluntailaisia
        – babtisteja
        – vapaakirkollisia
        – adventistejä
        – menestysteologeja …
        – tms. laisia ja istejä .. ym. jne.
        Olemme vain kristittyjä, Jeesuksen verellä ostettuja Jumalan lapsia!

        Ette ole, koska olette Weijolaisia, eli niitä, jotka uskovat kuten Weijo sanoo ja määrää !

        Weijon opin mukaan oikeasti vesikaste pelastaa.

        Tuossa Weijon opissa on paljon muutakin pielessä, ikävä kyllä.

        Uudestisyntymässä se uskooontuleva kastetaan JO Pyhällä Hengellä.

        Tuollaisessa Weijolaisuuden opissa tehdään seurakuntaan 2 kestia eli tulee kastijako, eli:

        1) Ylempi kasti, eli uudestisyntyneet jotka ovat "hengellä kastettuja".

        2) Uudestisyntyneet, jotka muka eivät ole kastettu Pyhällä Hengellä.

        Mutta Raamattu ei opeta tuollaista eriarvoisuutta Seurakunnassa sen jäsenien kesken !

        Mitä ne babtistit on? Uusi voimallinen oppiko?


      • weijolaiset

    • Oikea.lääkäri

      Oli se. Päinvastoin kuin kirkollisten opetus.
      Hengellisellä alueella on oltava tarkka, mitä sanoja syö. - Olet mitä luet!
      Kristittyinä voimme kyllä lukea puhdashenkisiä sivistyneiden ihmisten kirjoittamia maallisiakin kirjoja. Mutta tullessamme hengellisen alueen lukemistoon, on katsottava tarkkaan, ettei syö myrkytettyä sanaa. Se saattaa olla ikuiseksi turmioksi.
      Raamatun asioita voivat oikein selittää ainoastaan uskoon tulleet ja sen jälkeen kasteella käyneet Pyhän Hengen johdossa olevat kristityt.
      Jos luemme jumalattomien raamatunselityksiä, on varma asia, että eksymme pois totuuden tieltä, ja ennen muuta Totuuden Hengen johdatuksesta.

      Mitä Jumala sanoo tästä asiasta?
      "Jumalattomalle Jumala sanoo: Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi? Sinä, joka vihaat kuritusta ja heität minun sanani selkäsi taakse!." Psalmi 50:16,17.
      Jumala siis kieltää uskosta osattomia selittämästä Sanaansa! Jumalattomien sananselitys on verrattavissa humalaiseen valelääkäriin, joka aikoo tehdä sydänleikkauksen.
      Eikö siis ole selvää, ettei pyhiä asioita pidä tutkia saastuneista lähteistä?

      • capiche

        "Mutta tullessamme hengellisen alueen lukemistoon, on katsottava tarkkaan, ettei syö myrkytettyä sanaa. Se saattaa olla ikuiseksi turmioksi."

        Hengellinen ravinto on haettava tietenkin ensisijaisesti Jumalan sanasta. Ja hengellisen kirjallisuuden antia verrattava aina siihen.

        Mutta ei vainoharhaiseksi kannata sentään ryhtyä. Kirjan annin tietää vasta luettuaan. Ajan ilmiöihinkin saattaa olla hyvä jossain määrin tutustua. Ja vaikka vastustaisi jotain, niin sillekin kannattaa hakea kunnon perustelut. Kiinalaisen sotapäällikkö Sun Tsun motto oli: tunne vihollisesi.

        Ajatukset eivät tartu, ellei niitä vapaaehtoisesti omaksu. Kaikilla meillä on aivoissa "kolme koria": 1) hyväksyn, 2) hylkään ja 3) vaatii tarkempaa pohdiskelua. Ja niitä useimmat meistä käyttävät ahkerasti.


    • Muuten.hyvä

      Mutta. Kertokaa miten sen kasteen saa?
      Onpa se nyt vauhdikasta asiaa.

      • uudestisyntymässä

        Se Hengellä kastaminen tapahtuu oikeasti siis uudestisyntymässä, jossa siis Jeesus kastaa sen Hengestä syntyvän Pyhällä Hengellä.

        Eli uudestisyntynyt saa Pyhän Hengen heti, mutta sitähän nämä "henkikaste" opettajat eivät edes tajua, vaikka ovat muita opettamassa.

        Siis jos ei Jeesus kasta Pyhällä Hengellä, niin ei tapahdu Hengestä syntymistä eli Pyhällä Hengellä kastamista.

        Moni herätysliike kristitty vain ei tajua edes näitä perus asioita, vaan sekoittaa kaiken, ja siksi moni ihmettelee ja kyselee, että mikä on Totuus ?


      • capiche
        uudestisyntymässä kirjoitti:

        Se Hengellä kastaminen tapahtuu oikeasti siis uudestisyntymässä, jossa siis Jeesus kastaa sen Hengestä syntyvän Pyhällä Hengellä.

        Eli uudestisyntynyt saa Pyhän Hengen heti, mutta sitähän nämä "henkikaste" opettajat eivät edes tajua, vaikka ovat muita opettamassa.

        Siis jos ei Jeesus kasta Pyhällä Hengellä, niin ei tapahdu Hengestä syntymistä eli Pyhällä Hengellä kastamista.

        Moni herätysliike kristitty vain ei tajua edes näitä perus asioita, vaan sekoittaa kaiken, ja siksi moni ihmettelee ja kyselee, että mikä on Totuus ?

        Ja oikeastaan Pyhä Henki vaikuttaa ihmiseen jo silloin, kun hän vasta miettii uskon asioita. Jeesus sanoi: kukaan ei voi tulla Isän tykö, ellei Isä vedä. Pyhä Henki toimii Isän työrukkasena jo etsikkoaikana.


      • uudestisyntymässä
        capiche kirjoitti:

        Ja oikeastaan Pyhä Henki vaikuttaa ihmiseen jo silloin, kun hän vasta miettii uskon asioita. Jeesus sanoi: kukaan ei voi tulla Isän tykö, ellei Isä vedä. Pyhä Henki toimii Isän työrukkasena jo etsikkoaikana.

        Niin, mutta siinä kohtaa Pyhä Henki ei ole vielä ihmisessä, vaan tämän ulkopuolella.

        Tämä on hyvä ymmärtää.


      • capiche
        uudestisyntymässä kirjoitti:

        Niin, mutta siinä kohtaa Pyhä Henki ei ole vielä ihmisessä, vaan tämän ulkopuolella.

        Tämä on hyvä ymmärtää.

        Siksi käytinkin ilmaisua vaikuttaa ihmiseen, enkä vaikuttaa ihmisessä.


      • uudestisyntymässä
        capiche kirjoitti:

        Siksi käytinkin ilmaisua vaikuttaa ihmiseen, enkä vaikuttaa ihmisessä.

        Etkö ymmärtänyt kirjoituksestani sitä, että se oli lisäys, eli tarkennus vain ?


      • capiche
        uudestisyntymässä kirjoitti:

        Etkö ymmärtänyt kirjoituksestani sitä, että se oli lisäys, eli tarkennus vain ?

        Tietysti ymmärsin ja vastasin pilke silmässä. Mutta kukas täällä nyt huumoria ymmärtäisi, ellei perään laita hah hah.


    • VesaNasareth

      Miten olisi synnintuntoon tulemisen laita ihan aluksi ja sen jälkeen miettisi, että haluaako Pyhä Henki korottaa ihmistä vai Jeesusta. Ja vielä sen jälkeen se, että tuleeko suuri hätä tuttujen pelastustumisesta.

    • Kaikki.samalla.tavalla

      Pyhä Henki näyttää todeksi synnin niin kuin Apt. 2:37 sanoo. Ja se johtaa jakeeseen 38 ja 41. sekä sitten Apt. 19:6.

    • selvästi.kerrottu
      • jooosua

        Mikä tuo mies oikein on, mutta näkyy tuntevan Raamattua.


    • Jeesus.kastaa.P.Hengellä

      Osmo Haavisto on tunnettu armoituksen omaava kristitty, joka rukoilee Pyhän Hengen kastetta janoavien puolestya, ja kaikki täyttyvät Hengellä.
      Tässä hänen opetuksiaan:
      http://www.fkf.net/haavisto/phtayteys.html

    • Jumala.toimii

      Niitä on tuhansia, jotka ovat saaneet henkikasteen Osmo H. rukousten kautta. Ja aina siitä seuraa merkkinä kielilläpuhuminen.

      • Osmo.tietää

        Henkikatseesta varma merkki on aina kikkelilläpuhuminen.


      • kaste.ei.pelasta
        Osmo.tietää kirjoitti:

        Henkikatseesta varma merkki on aina kikkelilläpuhuminen.

        Osmo toistelee hellari harha oppeja.

        Jokaikinen uudestisyntynyt uskova on kastettu Pyhällä Hengellä:

        Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

        Kaikki uudestisyntyneet uskovat eli Hengellä kastetut eivät kuitenkaan puhu kielillä.

        Joten väite on ihan väärä.

        Pyhän Hengen lahjoja kehoitetaan tavoittelemaan, ja ne omistetaan uskon kautta, eli Jumala ensin synnyttää lapsessaan uskon siihen, että lahja kuuluu hänelle ja siten se voidaan uskossa vastaanottaa.

        Mutta on väärin siis väittää, että se liittyisi johonkin "erityiseen Hengellä kastamiseen" !

        Tuollaisen opin kautta siis saadaan aikaan Seurakunnassa KASTIJAKO, eli kuten edellä on kirjoitettu, niin sitten on Seurakunnassa eriarvoisuutta, eli alempi kasti ovat VAIN uudestisyntyneet Jumalan lapset, ja ylempi "kerma" kasti ovat ne uudestisyntyneet, jotka siis mukamas ovat niitä "erityis hengellä kastettuja" !

        Siis armolahjojen saaminen/ vastaanottaminen, ei kaiken kaikkiaan vaadi mitään "erityis Hengellä täyttymistä" vaan Pyhä Henki jakaa kullekin Seurakunnan jäsenelle OMAN tahtonsa mukaan ja OMAN aikataulunsa mukaan.


      • Selkeäätekstiä
        Osmo.tietää kirjoitti:

        Henkikatseesta varma merkki on aina kikkelilläpuhuminen.

        Tämä väite ei ole raamatullinen.

        1.Kor12:30
        Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

        Alkukielessä kreikassa jokaisessa näissä kysymyksessä käytetään kysymysmuotoa, joka vaatii aina vastauksen ei.


      • Selkeäätekstiä

        Siis tähän piti vastata, ei tuohon toiseen kommenttiin...

        Tämä väite ei ole raamatullinen.

        1.Kor12:30
        Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

        Alkukielessä kreikassa jokaisessa näissä kysymyksessä käytetään kysymysmuotoa, joka vaatii aina vastauksen ei.


    • Puhun.kielillä.enemmän

      Jos kuulette jossain opetusta, ettei kielilläpuhuminen muka ole Pyhän Hengen kasteen merkki, voitte tietää että sellainen opettaja on harhaoppinen.
      Pyhän Hengen kasteen merkki on AINA kielilläpuhuminen. Apt. 19:1-6.

      • Mikäepäselvää

        Tämä väite ei ole raamatullinen.

        1.Kor12:30
        Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

        Alkukielessä kreikassa jokaisessa näissä kysymyksessä käytetään kysymysmuotoa, joka vaatii aina vastauksen ei.


    • Ota.vastaan.Jeesus

      Jehovantodistajat estävät ihmisiä tulemasta uskoon yhtä paljon kuin luterilaisetkin.

      Jos Jeesusta pidetään vain luotuna alentamalla hänet näin enkelien tasolle, on kysymyksessä harhaoppi. Jeesuksen aseman tunnustaminen Jumalana on kristillisyyden ensimmäinen asia. Matt. 1:23.
      Raamattu kieltää ihmisiä kuuntelemasta jehovantodistajia tai heidän puolustajiaan.
      "Sillä monta villitsijää on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristukseksi, joka oli lihaan tuleva; tämä tämmöinen on villitsijä ja antikristus. Ottakaa vaari itsestänne, ettette menetä sitä, minkä me olemme työllämme aikaansaaneet, vaan että saatte täyden palkan. Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika. Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi, sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa."
      2 Johanneksen kirje / 7-11.

    • Vapaudu.saastasta

      Eihän kukaan voi saada Jumalan tahdon mukaista henkikastetta, jos on tekemisissä jehovantodistajien kanssa.

    • Selkokielellä.kiitos

      Millä osaat erottaa sielullisen toiminnan hengellisestä? Haluaisin saada tähän selkokielisen vastauksen

      • capiche

        Sielullisuus tarkoittaa, että ihminen sekoittaa oman mielensä tuotokset ja PH: toiminnan. Hän esim. pistää pystyyn dramaattisia näytöksiä tai profetoi jatkuvasti omia toiveitaan ja lempiaiheitaan. Hänellä on kova tarve olla - tai todistaa olevansa - Jumalan käytössä.

        Nuoruuteni seurakunnassa pastori hiljensi sellaiset, joiden kielilläpuhuminen tai profetointi meni hysteeriseksi kiljumiseksi. Seurakunnassa oli myös yksi tyyppi, joka profetoi lähes joka sunnuntai huoruudesta tai tulevasta Venäjän hyökkäyksestä. Ilmeisesti kyseessä oli sodan traumojen ja henkilökohtaisen ongelman yhdistelmä. Pastori totesi siihen kuivasti: no niin, jo riittää.

        Olen myös tavannut hyväntahtoisia kristittyjä, jotka profetoivat kaikille puolisoita tai muita kivoja asioita, jotka eivät koskaan tapahdu. Ja niitäkin on, jotka yrittävät hallita ja ohjailla toisia profetioillaan. Muistan tyypin, joka profetoi Jumalan kirousta nuorille, jotka lähtivät yliopistoon opiskelemaan, koska hänen työväenluokkaisessa mielessään se oli korkeiden tavoittelua.

        Minäkin olen saanut elämäni aikana satoja henkilökohtaisia profetioita, joista vain yksi on toteutunut. Joten sorry vaan, jos en suhtaudu kaikkiin profetioihin Jumalan sanana. Sielullisuusprosentti tuntuu olevan sen verran korkea.

        Toki olen tervettäkin hengellisyyttä tavannut. Sitä leimaa rauhallisuus, eikä siihen liity showta tai hengellistä pätemisen tarvetta. Ymmärrän toki, että kristityt haluavat olla Jumalan käytössä. Mutta ensin pitäisi vähän kasvaa ja odottaa, että Jumalan aika on kypsä. Karismaattisisten piirien heikkous on siinä, että ihmiset luulevat olevansa opettajia ja profeettoja heti kun ovat tulleet uskoon. Intoa on, muttei taitoa ja vastuullisuutta.


      • aamenx100
        capiche kirjoitti:

        Sielullisuus tarkoittaa, että ihminen sekoittaa oman mielensä tuotokset ja PH: toiminnan. Hän esim. pistää pystyyn dramaattisia näytöksiä tai profetoi jatkuvasti omia toiveitaan ja lempiaiheitaan. Hänellä on kova tarve olla - tai todistaa olevansa - Jumalan käytössä.

        Nuoruuteni seurakunnassa pastori hiljensi sellaiset, joiden kielilläpuhuminen tai profetointi meni hysteeriseksi kiljumiseksi. Seurakunnassa oli myös yksi tyyppi, joka profetoi lähes joka sunnuntai huoruudesta tai tulevasta Venäjän hyökkäyksestä. Ilmeisesti kyseessä oli sodan traumojen ja henkilökohtaisen ongelman yhdistelmä. Pastori totesi siihen kuivasti: no niin, jo riittää.

        Olen myös tavannut hyväntahtoisia kristittyjä, jotka profetoivat kaikille puolisoita tai muita kivoja asioita, jotka eivät koskaan tapahdu. Ja niitäkin on, jotka yrittävät hallita ja ohjailla toisia profetioillaan. Muistan tyypin, joka profetoi Jumalan kirousta nuorille, jotka lähtivät yliopistoon opiskelemaan, koska hänen työväenluokkaisessa mielessään se oli korkeiden tavoittelua.

        Minäkin olen saanut elämäni aikana satoja henkilökohtaisia profetioita, joista vain yksi on toteutunut. Joten sorry vaan, jos en suhtaudu kaikkiin profetioihin Jumalan sanana. Sielullisuusprosentti tuntuu olevan sen verran korkea.

        Toki olen tervettäkin hengellisyyttä tavannut. Sitä leimaa rauhallisuus, eikä siihen liity showta tai hengellistä pätemisen tarvetta. Ymmärrän toki, että kristityt haluavat olla Jumalan käytössä. Mutta ensin pitäisi vähän kasvaa ja odottaa, että Jumalan aika on kypsä. Karismaattisisten piirien heikkous on siinä, että ihmiset luulevat olevansa opettajia ja profeettoja heti kun ovat tulleet uskoon. Intoa on, muttei taitoa ja vastuullisuutta.

        justiinsa noin satasella totta !


    • Opetus.henkien.erottamis

      Lue ensin 1 Joh. kirjeen 4 luku.

    • OTA.ARMO.VASTAAN

      Rukoile Pyhän hengen kastetta. Jumala tahtoo sen tehdä. Luukas. 11:13.

    • Koettele

      Ja lue Efesol. 4. luku.

    • Kiitä.Jeesusta

      Jatkuvassa moittimisen ilmapiirissä ei kukaan täyty Pyhällä Hengellä.

      Lopettakaa kielteisessä arvostelun ilmapiirissä toimiminen.

    • Mää.en.haluu

      Te olette kauheita. Enkö saa sanoa, että en rakasta teitä yhtään tippaa.

    • Ei.lakia

      Ei pääsiäinen kuulu kristityille. Se on Mooseksen aikainen juhla.

    • Otan.asian.vakavasti

      Miksi pitää olla ihmisiä, jotka eivät ota vakavasti vakavaa kirjoittelua?
      Ja mitä pääsiäinen tähän aiheeseen kuuluu?

      • capiche

        Puolustusmekanismi. Kun aihe tuntuu liian epämukavalta, niin fokus pitää yrittää siirtää muualle.


    • Ota.uusiksi

      Aiheesta on jäänyt puuttumaan, että "täyttykää Hengellä" joka päivä. Pyhällä Hengellä täyttyminen ei ole vain kertatapahtuma.

      • KäytännössäMitä

        Mitä se tarkoittaa käytännössä? Tarkoittaako se jotain kokemusta joka haetaan päivittäin vai rukousta ja sanan lukua vai mitä?


    • Rukoilen.ja.siunaan

      capiche lla oli oikein hyvää asiaa. Kiitetään Jumalaa.

    • 24142157

      [2.Kor. 11:4] Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta, jota emme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, jota ette saaneet, tai toisen evankeliumin, jota ette vastaanottaneet, niin sen te hyvin siedätte.

    • Kiitän.Herrra.sielulla

      "Kiitä Herraa minun SIELUNI." Psalmi 103.

    • Sielu.kuntoon

      Ja 1 Tessal. 5:
      "Säilyköön koko teidän henkenne, SIELUNNE ja ruumiinne nuhteettomina."

    • Pääsiäisenä

      Hyvää helluntaita.

    • jalatmaastossa

      Mihin tarvitaan voimaa, Pyhän Hengen voimaa?
      Voimaa tarvitaan uskon ihmeelliseen luottamukseen. Uskon kiinnittämiseen ja säilyttämiseen.
      Joh. 6:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt."

      Usko 'kasvaa' eli vahvistuu arjen koitoksissa. Koitoksesta koitokseen.

      Mitä sitten on se, jos ilmenee ns. voimavaikutuksia. Kielilläpuhumista. Ihmeellisiä parantumisia. Näyn kaltaisia ohjeita suunnistaa eteenpäin. Profeetallista tietoa.

      Noita asioita Jumala antaa tilanteen mukaan. Antaa jos ja kun antaa. Taitavat tapahtua nykyään etupäässä kotona ja niistä vähemmän tieto laajemmalti leviää.
      Jos ei tapahdu, tai ei huomaa (ehkä on ulkopuolelta vaikutettuja mielikuvia), ei ole itsellä siinä mitään yritettävää asian edistämiseksi. Ei lähteä kiertelemään maita erilaisissa kokouksissa.

      Se mikä on tavoiteltavaa, on pitää usko Jumalaan.
      Jeesus sanoo: joka uskoo minuun, uskoo Häneen, joka on minut lähettänyt.

    • Jo.on.ihmeellistä

      Tarkoitatko, ettei tarvita Apt. 1:5,8 Pyhän Hengen kastetta?

      • jalatmaastossa

        Varmaankin kysyjällä on mielessänsä toisten opettamana Pyhän Hengen saamisesta kahdessa vaiheessa. En ota sellaista opetusta huomioon.

        Uskova on saanut Pyhän Hengen, kastettu Pyhällä Hengellä. Hänellä on siitä todistuksena sisimmässään Pyhän Hengen todistus, Pyhän Hengen sinetti.

        Uskova voi tulla joskus ja useammastikin täytetyksi Pyhällä Hengellä. Tämä liittyy yleensä hänen sen hetkiseen tilanteeseensa, missä hän tarvitseekin tuon voimavaikutuksen.
        Jos ei ole osunut kohdalle tuollaista, ei ole tarvinnutkaan siihen mennessä.


    • Jeesus.kastaa.Hengellä
    • Kiitos.sanasta

      Opetus linkissä on perinteisintä helluntailaisuutta, jota ei kaikissa helluntaiseurakunnissa enää opeteta. Palautus oikeaan opetukseen on tervetullutta.

    • Neuvoa.kuuleva

      Minua kiinnostaa kaikki raamatussa oleva aineisto Pyhästä Hengestä. Kiitos opetuksista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2088
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1972
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      155
      1616
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1598
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1227
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe