Pähkinä jälleensyntymään uskoville

k.r.y.o

On olemassa tekniikka, jolla vainaja voidaan syväjäädyttää. Tämä tapahtuu pääpiirteissään seuraavasti. Kun vainaja on todettu lain mukaan kuolleeksi, hänet upotetaan jäävesikylpyyn. Verenkierto pidetään toiminnassa sydän-keuhkokoneella, ja vainajalle annetaan mm. verta ohentavaa lääkitystä. Kun vainaja on kylmentynyt lähelle veden jäätymispistettä, veri korvataan hitaasti suoja-aineilla. Tämän jälkeen ruumis upotetaan silikoniöljyyn ja jäähdytetään −79°C eli kuivajään lämpötilaan hitaasti, noin 0,1°C minuutissa jäädytysvaurioiden välttämiseksi. Lopuksi kylmennystä jatketaan nestemäisellä typellä −196°C:n lämpötilaan.

Jälleensyntymään uskovien mukaan vainajan yksilöllinen sielu luonnollisesti siirtyy tässä vaiheessa johonkin uuteen vauvan (ihmisvauvan tietenkin) sikiöön, uskomuksesta riippuen ehkä oleiltuaan epämääräisen ajan muissa ulottuvuuksissa tms.

(Ei kuitenkaan aleta keksimään selityksiä ettei tässä tapauksessa siirrykään jne.)

Uusi vauva syntyy, ja jälleensyntyjä varttuu pian uudessa ruumiissaan aikuiseksi. Samaan aikaan (eletäänhän tuolloin jo vuotta 2718) lääketieteellinen teknologia on kehittynyt vihdoin niin pitkälle, että syväjäädytetty vainaja herätetään takaisin eloon.

Mitä tapahtuu nyt kun syväjäädytyksestä heräävän sielu onkin jo käytössä toisessa ruumiissa?

(Ei kuitenkaan aleta keksimään selityksia ettei syväjäädytetyn herättäminen olisikaan tulevaisuudessa mahdollista jne.)

22

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nää_on_näitä

      En ole koskaan tullut ajatelleeksi että tietoisuus eli sielu siirtyisi likimainkaan heti uuteen rumiiseen? Onko sinulla jokin lähde missä näin selitetään?
      Eikö syväjäädytetyt siittiö ja munasolut säilytä perintötekijät syväjäädytyksestä huolimata, jos tämä nyt mitenkään littyy mihinkään...
      ei jälleensyntymä ole pakollinen eikä sekään liiyty mihinkään....
      Kuka usko mihinkin sitä ei voi välttää se on se pointti

    • MEläjä

      Kun puhutaan vainajasta, eiköhän se sitten tarkoita myös sitä? Tietoisuus lähtee ja jättää kehon, en pysty kuvittelemaan tilannetta että sielu jäisi odottelemaan vanhaa vaatettansa?

    • k.r.y.o

      Kiitos, erinomaisia vastauksia.

      Mm. buddhalaisen opin mukaan siirtyminen voi tapahtua jo kolmessa päivässä, joskus kestää vuosia. Uskomukset ovat luonnollisesti aina henkilökohtaisia.

      Vanhin ihmisfossiilista löydetty toimiva perintötekijä, DNA, on 430 000 vuotta vanhaa. Se säilyy jäädyttämättäkin, mikä ei sekään DNA:ta riko. Syväjäädyttämällä DNA säilyy varmasti. Raketin ulkopinnalle liimattu DNA on kokeissa kestänyt avaruuden äärikylmät olosuhteet.

      "Vainaja" tarkoittaa tässä tapauksessa säilöttyä elinkelpoista ruumista, jonka elintoiminnot voidaan palauttaa normaaleiksi sellaisen teknologian tullessa saataville. "Vainaja" on kuollut siinä merkityksessä kuin miten asia yleisesti käsitetään: Mitään elintoimintoja ei ole käynnissä millään tasolla.

      Kun "vainajan" elintoiminnot palautetan ja hän avaa silmänsä, kenen sielun silmin hän katselee maailmaa jos alkuperäinen sielu on samaan aikaan toisessa ruumiissa?

      • MEläjä

        #Kun "vainajan" elintoiminnot palautetan ja hän avaa silmänsä, kenen sielun silmin hän katselee maailmaa jos alkuperäinen sielu on samaan aikaan toisessa ruumiissa?#
        Jos tosiaan niin kävisi, kysymyksessä olisi robottiin verrattava ilmiö, ohjelmoitu robotti puhuu ja tekee askareita, mutta kun kerran tietoisuus lähtee lopullisesti, ei se takaisin tule samaan kehoon....?


      • k.r.y.o
        MEläjä kirjoitti:

        #Kun "vainajan" elintoiminnot palautetan ja hän avaa silmänsä, kenen sielun silmin hän katselee maailmaa jos alkuperäinen sielu on samaan aikaan toisessa ruumiissa?#
        Jos tosiaan niin kävisi, kysymyksessä olisi robottiin verrattava ilmiö, ohjelmoitu robotti puhuu ja tekee askareita, mutta kun kerran tietoisuus lähtee lopullisesti, ei se takaisin tule samaan kehoon....?

        Elävää kuollutta ruumista kutsutaan zombiksi. Zombit ovat mielikuvitusolentoja.


    • Kuolematonsieluni

      Ei yhtään syväjäähdytettyä ja herätettyä tapausta ole maailmassa. Joskus oli huhu että Valt Disney olisi syvjäähdytetty. Tuntuu hullulta ajatukselta (ri joistakin) että sielu jatkaisi vanhassa kulahtaneessa kehossa kun voi aloittaa elämän uudessa siloisessa vauvan kehossa. Ymmärtän pointtisi kuitenkin.

    • k.r.y.o

      Kiitos hyvästä vastauksesta. Mutta en ole esittänyt, että ruumis olisi vanha ja kulahtanut.

      Syväjäädytyksestä herätettyjä ei ole, mutta pisin tiedossa oleva aika mitä kylmettynyt ihminen on ollut ilman hengitystä, sydämenlyöntiä tai aivotoimintaa on noin 7 tuntia. Ruumiinlämpö oli enää vähän yli 10 astetta. Kliinisesti kuollut. Osaava ensiapuhoito palautti kuolleen vielä eloon. Suurempia soluvaurioita ei ollut, joten ruumis oli vielä toimintakuntoinen.

      Mitä jos kuolleena ja kylmänä olemisen tila jatkuu päiviä, kuukausia, vuosia? Kenen sielu elvytetyssä henkiin heräävässä ruumiissa on, jos alkuperäinen sielu on päättänyt jo aloittaa uuden elämän uudessa vauvan kehossa?

      • KryofirmanTakuu

        Tulitko ajatelleeksi mahdollisuutta, että ei kenenkään?

        Vaikka elvytyksiä on olemassa, läheskään kaikki elvytysyritykset eivät johda ruumiin henkiinheräämiseen. Ihminen ei ole mikään kaikkivaltias Jumala, joka suvereenisti määrää elämästä ja kuolemasta, vaikka näistä tällaisista jutuista usein sellaisen käsityksen saakin. Uskoisin, että ei ole mitenkään taattua, että kryogeenisesti jäädytetyssä ja sulatetussa ruumiissa täytyy aina ilmetä merkkejä tietoisuudesta.


    • "Mitä jos kuolleena ja kylmänä olemisen tila jatkuu päiviä, kuukausia, vuosia? Kenen sielu elvytetyssä henkiin heräävässä ruumiissa on, jos alkuperäinen sielu on päättänyt jo aloittaa uuden elämän uudessa vauvan kehossa?"

      On lääketieetellisesti seurattuja "potilaita" joiden todetaan vaihtavan persoonaa "lenossa" siis normaalin päivätoiminnan tilassa henkilön puhetapa eleet ja muu toiminta muuttuu.
      Tämän pidän mielessä enkä lähde etukäteen tietämän millainen persona vakavan sairauden tai muun shokin jälkeen henkilössä ilmenee.
      Onhan käytännön sanontakin että "sen kokemuksen jälkeen en ole enää sama ihminen" !

    • MEläjä

      Kun sielu on siirtynyt astraalimaalimaan, on se voimassa olevien lakien mukaisesti siellä ja noudattaa sielun suunnitelmaa. Pitäisi kuulua suunnitelmaan, että palaa vanhaan kehoonsa ja se on mahdoton ajatus, ainakin tuntuu siltä.
      Nyt pitää muistaa että 'sielu taikka tietoisuus' voi olla astraalitasoilla maallisen mittarin mukaan satoja vuosia, tuhansia vuosia.
      Yhtenä plussatekijänä voisi leikitellä ajatuksella, että olisihan se kokemus, sekin?

    • Kuolematonsieluni

      Tuolla ajatus i että ruumis herää eloon syväjäähdytetystä tilasta on mahdoton. Tuo sielun astraalimaailmassa oloaika on mielenkiintoinen. Sanotaan ettö taiteilijat ovat sellaisia haaveilijoita ja unelmoijia että unohtuvat sinne jopa tuhanneksi vuodeksi mutta kun taas sellainen sielu jolla on jäänyt joku tärkeä tehtävä kesken elämässään voi inkarnoitua aika piankin. Mutta entä jos planeetamme on tuhoutunut tuhannen vuoden päästä.?

      • MEläjä

        Jospa Maa-planeetta ei olekkaan ainoa mahdollisuus ja paikka syntyä uudelleen?


      • Kuolematonsieluni

        Se onkin mielessä. Kyllä siellä elämänvyöhykkeellä olevia planeettoja riittää.


    • k.r.y.o

      Kiitos hyvistä vastauksista. Teen tähän vielä yhteenvedon millaisen heränneen ruumiin arvellaan olevan (tietenkin herätyksen onnistuessa, kiitos myös tästä tarkennuksesta). Herännyt ruumis tarkoittaa peruslähtökohdassaan, että kaikki fyysiset elintoiminnot on saatu palautettua, mukaanlukien sydän, hengitys, aivosähkötoiminta ja kaikki muu aineenvaihdunta.

      Tällainen herännyt toimiva ruumis olisi kommenttien mukaan:
      - Vailla sielua.
      - Ohjelmoitua robottia vastaava, joka osaa tehdä askareita.
      - Vailla tietoisuutta oleva.
      - Vailla sielua, koska vauvojen kehot vetävät sielut paremmin puoleensa.
      - Persoona (sielu?) on vaihtunut toiseen.
      - Vailla sielua, koska joku (kuka?) tekee sielujen kehittämissuunnitelmia.
      - Edelleen kuollut.

      Vaikka tätä ei ehkä avoimesti myönnetäkään, näyttää siltä, että kiertelevään sieluun uskomisen rinnalla elää hiljaisesti usko jonkinlaisiin zombeihin! Yllättävä kyselytulos. Tavallisella maalaisjärjellä syväjäädytyksestä herää se sama henkilö kuka jäädytettiinkin...

      • MEläjä

        #- Vailla sielua, koska vauvojen kehot vetävät sielut paremmin puoleensa.#
        Sanoisin sitä 'luonnolliseksi' tapahtumaksi kun puhutaan jälleensyntymisestä.

        Teoreettisesti, jos ruumis todella heräisi satojen vuosien jälkeen keinotekoisesta 'säilytyksestä', olisi se mielestäni enemmän robotti kuin ihminen.
        Vaikka kehititystä tapahtuu, nämä lait ovat tieteen ulottomattomissa, niin uskon.


    • igigiu

      Sielu on ruumiinsa vanki niin kauan, kuin vanha ruumis on tuhoutunut.

    • vm41

      Ei ole olemassa mitään sielua !!
      Jokainen eliö, olento omaa minuuden joka on muodostunut niistä ainesosista joista koostuu.
      "Palikoiden" järjestäytyminen kertoo sitten tuloksesta.
      Kuvitelma jostain aineettomasta sielusta tuntuu kyllä kovin kaukaa haetulta kuvitteelta.
      Ihmisiä syntyy kokoajan enemmän kuin poistuu, joten tuskin missään mitään "sieluvarastoa" olisi.
      Ihminen muodostaa minuuden itseensä oppimalla muilta, sillä jos lapsi säilytettäisiin syntymästä asti suljetussa osastossa vailla mitään yhteyttä muihin ihmisiin, olisi tulos varmaan perusolio vailla mitään inhimmillisyyttä, vain primitiiviset oireet apunaan.

      • ToisenlainenMahdollisuus

        "Ei ole olemassa mitään sielua !!
        Jokainen eliö, olento omaa minuuden joka on muodostunut niistä ainesosista joista koostuu."

        Tai sitten ne ainesosat toimivat kuin tietoisuuden suodattimina ja impulssien antajina.

        "Palikoiden" järjestäytyminen kertoo sitten tuloksesta."

        Pelkkä 'palikoiden järjestäytyminen' ei näyttäisi riittävän. Autossa palikat ovat hyvin järjestäytyneet, mutta jollei autoa kukaan aja, ei se liiku. Tai jos liikkuukin ilman kuskia esim. jyrkässä alamäessä, ohjausta ei näytä olevan laisinkaan, vaan se ajautuu pelloille, jokiin, metsiin ja rotkoihin.

        "Kuvitelma jostain aineettomasta sielusta tuntuu kyllä kovin kaukaa haetulta kuvitteelta."

        Kyseessä ei ole jokin keksitty kuvitelma, vaan käsityksen taustalla on (em. asioiden lisäksi) mm. uskonnoista riippumatta tietoisen subjektin aidot kokemukset irti ruumiista olemisesta.

        "Ihmisiä syntyy kokoajan enemmän kuin poistuu, joten tuskin missään mitään "sieluvarastoa" olisi."

        Mikä on mielestäsi "sielujen määrän" käsitettävissä oleva yläraja, ja onko sielujen määrä kiinnitetty? Ja miksi ajattelet vain ihmisiä? Ihmisten määrä on vain marginaalinen eliöiden kokonaismäärään verrattuna, minkä jokainen luonto-ohjelmia katsova tietää. Luonto-ohjelmista näkyy myös, että organismit eivät ole kuin kuskiton alamäessä ajautuva auto. Hieno dokkari jokaisen katsottavaksi, mm. merenpohjaa maanviljelevistä kaloista:

        https://areena.yle.fi/1-4292525

        Koko sarja jo heti ykkösosasta alkaen on aivan ehdotonta huippua. Onko elämää kaikkialla, onko tietoisuutta kaikkialla? Ja jos kaikki on universaalin tietoisuuden manifestaatiota, millaisia kuvitelmia/unelmia nämä kaikki ovatkaan! ;)

        "Ihminen muodostaa minuuden itseensä oppimalla muilta,"

        Varmasti paljon opitaan muilta, niin hyvässä kuin huonossakin.

        "sillä jos lapsi säilytettäisiin syntymästä asti suljetussa osastossa vailla mitään yhteyttä muihin ihmisiin, olisi tulos varmaan perusolio vailla mitään inhimmillisyyttä, vain primitiiviset oireet apunaan."

        Luultavasti niin, vaikka "rakennuspalikat" eli ravinto olisi ensiluokkaista. Eli elämä ei redusoidu pelkästään organismin fysikaalisiin rakennuspalikoihin.


    • k.r.y.o

      Erinomainen ajatus, että mahdollista sielua ei käsitetä ainoastaan ihmisapinoitten heimoon kuuluvien eläinlajien yksinoikeudeksi. Tästä voidaankin jatkaa aloituksen aihetta siirtymällä pienempiin eläimiin, joitten pakastamalla säilöminen ei ole fiktiota vaan täyttä totta.

      Ei ole kauaa kun uutisoitiin 30 vuotta jäässä olleesta karhukaisesta, joka onnistuttiin sulattamaan takaisin eloon. Venyteltyään jäykistyneet jäsenensä vetreiksi tämä pikkueläin popsi vatsansa täyteen ruokaa ja pyöräytti 19 munaa. Näistä 14 kuoriutui.

      https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/elain_herasi_eloon_ja_lisaantyi_oltuaan_30_vuotta_jaadytettyna

      Kun aineenvaihdunta pysähtyy, ei ole väliä onko pakastettuna 30 vai 30 ziljoonaa vuotta. Eläin jatkaa touhujaan siitä mihin se jäätyessään jää.

      Mitä sieluun uskovat arvelevat karhukaisen sielun olotilasta sinä aikana kun eläin on pakastettuna? Onko eloon heränneellä karhukaisella edelleen sama sielu? Vai vaihtuiko se toiseen? Vai karkasiko se omille teilleen, jättäen jälkeensä munimaan kykenevän karhukaiszombin?

      • K.Arhukainen

        Koska karhukainen ei ole tästä kommunikoimassa, on vain järkevää olla liian tiukasti mitään arvelematta. Lisäksi voidaan muistaa, että NDE-OBEissa kokemus, jos on ylipäätään ajallinen, ei noudata Planet Earthin aikakäsitystä.


    • Mikrobi-Mikko

      "Jokainen eliö, olento omaa minuuden joka on muodostunut niistä ainesosista joista koostuu"

      Ihmisen keho koostuu solujen lisäksi bakteereista ja mikrobeista. Niitä on lukumäärällisesti yhtä paljon kuin solujakin. Kehon eri osissa arvellaan asustelevan yhteensä 500-1000 erilaista bakteerilajia.

      Minuutemme koostuu 50% bakteereista. Ja jos jokaisella olennolla on sielu niin silloin jokaisella bakteerillakin on.

      • Sielu on menneisyyden muistikuvat. Myös tiedostamattomassa mielen osassa olevat muistikuvat, sekä "hyvät" että "pahat"

        "Ihminen muodostaa minuuden itseensä oppimalla muilta,"
        Joten siitä alkaen sielu rakentuu. Tosin tiedostamattoman mielen alue vaikuttaa ratkaisevasti mihin yksilö reagoi. Sitä sanotaan yksilön luonteeksi. Tai perintötekijöiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      923
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      692
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      630
    Aihe