Risolid-poistuva tuote

teranryh

Kuulin apteekissa tällä viikolla 3.4.18, että Risolid 25 mg on poistuva tuote. Pienempi annos 10 mg ei näy ainakaan vielä poistuvissa.
Lääkärin kanssa puhun asiasta, kun pääsen varatulle ajalle. Onko teillä kokemuksia muista Risolidin tilalle määrätyistä lääkkeistä. Itse ns. pysyvä lääkitys. Mikä voisi ajaa saman asian ilman isompia sivuvaikutuksia?
Kiitos ajatuksistanne!

45

8083

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiolesenkummempaa

      Lääkkeille on yleensä vertaistuote.

    • unskiva

      Olennaista kannaltasi on tuo 25 mg, ei Risolid varmaan sinänsä ole poistumassa vaan tuo pakkauskoko jos menekki on vähäinen. 10 mg pakkaus sisältää 100 kpl kun 25 mg olikohan se 30 kpl eli tavaraa saa saman verran noin. Totta kyllä on että mm. alkoholin vieroitukseen ei enää määrätä esim. 2-3 kpl 25 mg Risolidia vaan pienempiä määriä mikä 10 mg onnistuu. Sikäli outoa että kaikkein huonoin vaihtoehto kuitenkin on ettei asiaansa saa apua oli se mikä tahansa. Ei Risoihinkaan kovin herkästi jää koukkuun. Kyse lienee yhteiskunnan halusta säästä lääkekorvauksissa. Mutta se on kallista säästämistä.

    • KTT

      Kyllä Risolidin valmistus lopetetaan.Näin minulle apteekissa kerrottiin. Mikä olisi hyvä vaihtoehto lopetetun lääkkeen tilalle?

    • NappiNiilo

      Diapam on lähimpänä korvaamaan risolid valmisteen.

    • Cindymaria

      Kyllä loppuu Risolid kokonaan. Itse sain tänään tilalle Xanor-reseptin. Pelkään aloittaa sitä, kun luen juttuja sen koukuttavuudesta ym ym. Onko Xanorista kokemuksia?

      • Ernokala

        Kuulostaa uskomattomalta, että Risolid (Kaikista miedoin? Bentso) niin korvataan ja saat tilallen Xanorin (Vahvimpia mitä on)? Hankala uskoa vai onkos mihin vaivaan määrätty? Olisi luulut, että olisivat siirtyneet esim Diapam tai Opamox


      • Seivsovapöytä

        Sama tilanne täällä. Tänään käy ilmi, että 50 mg Risolid/vrk loppuu, koska Risolidejä ei tule enää 10 mg;n osissakaan. Apteeklit ovat niistä tyhjät. Kolmekymmentä vuotta samaa lääkettä käyttäneenä olen jokseenkin huolestunut.


    • Oker

      Lääkäri luultavasti korvaa klooridiatsepoksidin lyhytvaikutteisella ja miedolla oksatsepaamilla. Tuntuu siltä, että se on ainoa bentso, jota lähes kaikki lääkärit "uskaltavat" kirjoittaa tajuamatta sitä, että vaikutus on niin lyhyt, että lääkettä täytyy ottaa useasti ja näin tulee ylittäneeksi lääkärin määräämän määrän. Alpratsolaami (Xanor, Alprox) on ongelmallinen tavallaan samasta syystä. Se on kyllä vahva, mutta vaikutus katoaa yhtä nopeasti kuin se tuleekin.

      Paras ratkaisu olisi diatsepaami tai klonatsepaami. Molemmat ovat pitkävaikutteisia, eikä niitä tarvitse koko ajan rouskuttaa.

      Lääkärihän sen päätöksen lopulta tekee. Valitettavasti harvalla heistä on empiirisiä kokemuksia bentsojen käytöstä. Itse olen joutunut käyttämään kaikkia, siihen pohjaan näkemykseni. Itselläni jatkuvana lääkkeenä klonatsepaami (Rivatril) essentiaaliseen vapinaan. Minulle se toimii parhaiten. Ilman euforiaa tai sekavuutta.

    • höpöhukka

      Siis Risolid tuotemerkin valmistus lopetetaan eikä Fimea oli tuomassa toista klooridiatsepoksidivalmitetta maahan. Maailmallahan on satoja muita toisella tuotemerkillä myytäviä/valmistettavia "risolideja", mutta kukapa nyt meistä niitä tarvitsevista välittäisi.

    • Mooa

      Mulle määrättiin tänään Risolidin tilalle Opamox, kokemuksia kellään?

    • tuska

      Söin risolidia tosi kauvan.nyt jouduin siitä luopumaan mikä tosiaan harmittaa mua kovasti.sain tilalle rivatrilin enkä ole tyytyväinen.hyvin on epävakaa,ei hyvä olo niinkuin risolidillä.toivon että tää tuo ajan kanssa vakaan olon ja poistaa ahdistusta tuskaisuutta yhtä hyvin kuin risolid.musta tää rivatril on paljon koukuttavampi lääke kuin risolid.olo on hyvin hutera jossei heti saa taplettia ku on aika.en oo tyytyväinen mutt eipä vaihtoehtoja oo.luin xanorista enkä kyllä sitä haluu ottaa.mitä muut on saaneet risolidin tilalle ja ootteko olleet tyytyväisiä?

      • JAK

        Opamoxia 15mgx3 päivässä. Ennen oli Risolid 25mgx2 päivässä. Hyvä, että terveyskeskuslääkäri määräsi edes jotain tilalle. Miuten olisin liemessä. Mutta tosiaan vaikutusaika lyhyt. Näillä mennään.


    • muovimatto

      Minusta Risolid oli erittäin tehokas lääke. Käytin sitä monta vuotta unettomuuteen ja se vei pois ahdistuksen ja tuskaisuuden. On hyvin ikävää että se lopetettiin. Tilalle sain Opamox 15 mg ja sen vaikutus ei ole ollenkaan verratavissa Risolidiin.

    • teranryh

      Risolid 10 mg:kin loppui tukusta kesällä. Risolid korvattiin Diapam 5mg 1-4 tbl/vrk. Tunnustellaan, miten toimii.

    • klooridiatsepoksidi

      Joo piti myös pyytää 10 vuotta sitten avioeron jälkeen erittäin hyväksi todettua Risolid 25mg ahdistukseen / paniikkiin.
      Reseptin sain, mutta niinhän se on että ei ole enää kumpaakaan lääkettä missään 25mg eikä 10mg.
      Kaikki apteekit tuli kierrettyä ja Yliopiston verkkoapteekkiinkin soitin kun heidän nettisivujen mukaan olisi 10mg saatavilla, virheellinen tieto, ei ole.

      Odotan nyt sitten mitä tilalle, harmi kun tosiaan kaikenlaisia on tullut aiemmin jo kokeiltua (Alprox, Opamox, Diapam...) ja ei tämän Risolidin kaltaista vaikutusta ole ollut muissa.

      Onneksi tarve on hyvin satunnainen, ehkä 10 kertaa vuodessa kun mennään "sairauden puolelle", tosin sitäkin harmillisempi ja ilman troppia ei aina tiedä mitä tapahtuu kun kontrolli pettää...

      • klooridiatsepoksidi

        Xanor 0,5mg tuli tilalle.
        No eihän se sama ole lainkaan, mutta kokeillaan josko siitä apua olisi.
        Paniikkiin varmaan ihan ok suht nopean vaikutusajan ja puoliintumisajan suhteen, ahdistukseen saa sitten popsia muutaman päivässä.
        Toivotaan että Risolidin tilalle tulisi jotain, vaikka eihän se käy tuosta vaan kun on haettava myyntilupa jne.


      • Anonyymi

        Viina rauhoittaa parhaiten.


    • HarvinaisenHyväLääke

      Voi jumbe, kun minuakin suututtaa, että hyvä ja turvallinen apu psyykkisiin vaivoihin lopetettu! Minulle kävi niin kurjasti, että reseptilleni epähuomiossa jäi ostamatta yksi purkki tätä. Kun tajusin asian ja menin ostamaan, oli jo liian myöhäistä. Loppu on, eikä mitään korvaavaa tuotetta.

    • Risoloppu

      Juu, minullakin Risolidnollut käytössä vuosia. Aiemmin oli Alprox / Xanor, mikä melkrin tuhosi elämäni ja josta irti pääseminen oli erittäin vaikeaa. Sitä en suosittele kenellekään. Kun Risolid nyt on hävinnyt markkinoilta, tuli eteen pakollinen bentsojen alasajo. Nyt kärvistellään korvien soimisen ja muiden viekkareiden kanssa. Vielä on 10 mg annos ja puolitoista purkkia jäljellä.

      • Torpiainen

        Mikäli vieroittautuminen menee tiukille, kannattaa pyytää Librax-resepti lääkäriltä. Siitä saa varmasti vähän apua!


    • Taapero71

      Librium nimistä lääkettä saa ilmeisesti, mutta lääkärin erityisluvalla.

      • HarvinaisenHyväLääke

        Niin mutta, eiks' Librium ole nimenomaan Risolidin aikaisempi kauppanimi? Eli samaa tavaraa? Hmm.


    • Klotriptyl

      Klotriptyl sisältää Risolidin vaikuttavaa ainetta klooridiatsepoksidia 10mg

    • Laali

      Klotriptyl aiheutti pahat sydänoireet, muuten olisi ollut "hyvä myrkky".
      Se ei ehkä sovi, jos on tai saa herkästi sydänoireita.

    • kgre0

      Tilalle tuli Diapam 5 mg, huonommaksi meni, Risolid oli siitä hyvä, että se ei ollut ns. vaativa, eli vaikka nyt ei hetikohta sitä ottanutkaan, kauheita tuskatiloja ei tullut ja ja vaikutus oli loivempaa, Diapamin vaikutus kun alkaa häipyyn, tulee tuskainen, hikinen ja ahdistava olo nopeasti, paskamainen lääke ja koukuttaa varmasti pahemmin kuin Risolid. Mutta ei auta, kirjoittaskohan lääkäri tuota Libriumia ja onkohan se kallista, onko kellään sitä käytössä? Mulla on krooninen eteisvärinä pumpussa ja sitäkautta myös ahdistuneisuutta. Pakko syödä jotain rauhoittavaa eteisvärinän rauhoittamiseksi beetasalpaajan kera, muuten pallea jännittyy liikaa
      tuon eteisvärinän takia. Risolid oli mainio lääke tuohon.

    • Refloissa

      Minä selvitin tuota Librium-juttua. Fimean erikoisluvalla saisi mutta maksaa hunajaa. 50 tablettia lähes 70 euroa. Minä yritän päästä bentsoista eroon diapamin avulla. Tällö hetkellä 4 mg. Korvat soi ja unen kanssa vaikeaa. Atarax isolla annoksella yöksi. Kyllä elämänlaatu tällä hetkellä on melko huono. Ihmettelen, että tällainen riippuvuutta aiheuttava lääke noin vain ilman korvaavia lääkkeitä voidaan poistaa mutta siten tämä markkinatalous toimii.

    • typeräää

      Miten bentsosta pääsee eroon bentsolla? Kai tarkoitat, että vähentelet sitä jne?
      Miksi ihmeessä piti tuo Risolid kuopata? Mitähän ne antaa nyt viinavieroituksessa klinikoilla? Siihenkin Risolid oli mainio apu. Ja moni on kuulema päässyt pitkästäkin Diapam ym bentsokoukusta Risolidin tukemana.

      • Refloissa

        Tarkoitus on tosiaan vähentää Diapamia asteittain. Nyt on jonkin aikaa ollut 4 mg / vrk ja saa ollakin, koska viekkarit ovat kovia. Erityisesti korvien soiminen. Joutuu ottamaan yöksi tsolpideemin, mikä ei tietenkään ole hyvä vierottautumisen näkökulmasta. Maahantuoja ilmoitti, ettei Risolidin menekki ollut riittävää Suomessa ja siitä vaan poikki koko lääke. Mun annos oli vuosia iltaisin 25 - 50 mg ja koukkuhan siitä syntyi. Diapamia pystyy ainakin periaatteessa vähentämään ajan myötä helpommin, koska on 2 mg:n tabuja.


    • HuuHaa01

      Olen myös pitkään käyttänyt Risolid 10mg /vrk. Annos on pysynyt vuosia samana ja on auttanut hyvin ahdistuneisuuteen ja siihen, että olen ollut sosiaalisesti toimintakykyinen.
      Kuukausi sitten vaihto Rivatriliin ja tilanne tosi huono nyt. Aika kauheaa kun olo on hyvin hatara ja heiveröinen. Viime viikolla vedin käsittämättömän raivarin työpaikalla . Tilanne oli vähintäänkin outo , pelottava ja hävettää jälkeenpäin.
      Samaa tässä tuskailen kun muutama muukin tässä ketjussa, että miksi vastaavaa lääkettä ei ole hankittu muualta.
      Onkohan Risolidissa tai rinnakkaislääkkeessä todettu jotain uusia haittavaikutuksia vai miksi ei vastaavaa lääkettä tuoda maahan?

      • jäykkä

        Kyseistä lääkettä on kai käytetty suunnilleen 50-luvulta, että ei luulisi olevan "uusia" haittavaikutuksia. Taitaa olla taas tätä politiikkaa, että lääkkeet pois normaaleiltakin ihmisiltä, jotta huumeveikot ei pääse vahingossakaan väärinkäyttämään lääkkeitä.

        No joo, käytin vuosia sitten Risolidia useamman vuoden peräkkäin ilman haittoja. Nyt ajattelin googletella mitä se olikaan, kun se auttoi niin hyvin jännityspäänsärkyyn silloin, mutta eipä sitä taida sitten saadakaan enää.

        Kai ne tuuppaa jotain psykoosilääkkeitä sitten kaikkiin pikkuvaivoihinkin, kun niihin ei voi jäädä "koukkuun". Ei tee mieli enää mennäkään kyselemään jäykkään niskaan yhtään mitään, kun lueskelin kokemuksia. En syö mitään oikeasti vaarallista, kun vähemmälläkin olisin pääsyt, jos näitä vielä määrättäisiin. Nämä sentään sopivat, auttoivat, eivätkä haitanneet millään tavalla. Juu enkä muuttunut narkkariksi.


    • HarvinaisenHyväLääke

      Ähh, otan osaa sinuunkin, jäykkä! Kyllä tämä lääke on ollut käytössä ainakin jo 60-luvun lopulla, ja varmaan jo 50-luvullakin. Minä myöskään en käsitä, että auttava lääke lopetetaan. Mikähän lääketehdäs Risolidia tekikään, jos sinne ihan kirjoittaisi ja kysyisi, jotta miksi lopetettu ja miksi ei tilalle vastaava tuote.

      Olisikohan bisnesjuttuakin sikäli, että Risolidin hintahan oli hyvin pieni, niin lääketehdas ja apteekit eivät varmaankaan saaneet voittoa tästä kansan suosimasta apuaineesta. Minulla on vuosikymmenten aikana Risolid ollut on-off-käytössä. Se ollut aina erittäin auttava ja turvallinen sekä varsinkin ihan helppo jättää myös ottamatta tai ihan pitää pitkäkin tauko kun sitä en tarvinnut. - Suututtaa tämän poistaminen myynnistä. Varsinkin poistamisen syy olisi tärkeä tietää.

    • Refloissa

      Actavis oli se firma, joka sitä valmisti. Suomeen maahantuonti lakkautettiin, koska kysyntä oli kuulemma liian vähäistä. Soitin maahantuojalle ja sieltä tämä kerrottiin. Risolidin vaikuttava aine on klooridiotsipoksidi ja se on ensimmäisenä kehitetty bentso. Sitä on käytetty jo yli 60 vuotta ja käytetään edelleen ympäri maailman. Suomessa ei nyt tätä enää saa paitsi Fimean erikoisluvalla Librium-nimistä lääkettä. Se maksaa kuitenkin todella paljon. Olen parin psykiatrin kanssa keskustellut asiasta. Ovat olleet harmissaan tilanteesta. Risolid oli kaikkein miedoin bentso.

    • HuuHaa01

      Ilmeisesti Risolidia ei sitten enää ole käytetty alkokatkaisussa. Työn puolesta tuedän, että vielä muutamia vuosia sitten se oli pääasiallinen lääke katkolla ja silloin sitä varmaan on käytetty paljon!
      Fimea on kuitenkin myyntiluvan perunut, eikä vastaavaa lääkettä olla kuulemma Suomeen tuomassa ( kertoi Fimea sähköpoativastauksessaan) ja samalla tuo toteamus, että erikoisluvalla voi libraxia saada.
      On kyllä harmillista.

    • rfrrgt

      Risolidin kysyntä muka vähäistä suomessa? En usko, sehän oli hyvin yleisesti käytössä ja suosittu,
      A-klinikoillakin käytettiin viinasta vieroitukseen ym,ym. Mikähän lie todellinen syy, ainut rauhoittava
      mistä ei tullut sietämätön olo vaikka oli ilman pitempiäkin aikoja, pääsin itse aikoinaan vapaaksi 10 mg Diapamista juuri Risolidin avulla ja sitten kokonaan irti, sitten rytmihäiriöt kroonistuivat ja uudestaan
      beetasalpaajan rinnalle Risolid ja nyt kun se loppui ja tilalle 5 mg Diapam, elämänlaatu paljon huonompi, ärtyisyyttä, hikoilua, ahdistusta aamuisin jne. Eli taas koukussa noihin paskoihin.
      Ilmoitelkaa jos kuulette josko tulee tilalle uusi "risolid" toisella nimellä.

    • rffrgt
      • RisoFaniaRisoo

        Tuo on varmaan huolimattomuudesta unohtunut listoilleen? Minusta näyttäisi, että purkin kuvaa ei ole ja tuo outo ympyriäinen on jokin korvike vain tyhjään tilaan, hmm. Tietysti tuonne verkkoapteekkiin voisi kirjoittaa ja kysyä, mitä meinaavat, hmm. Mä en nyt just kirjoita...


    • rfrrgt

      Tuossa verkkoapteekin mainoksessa vielä kerrotaan tuon kuvan lisäksi nimenomaan kalvopäällysteisestä Risolid tabletista? Kumma?

    • ytfy

      Pitää kysyä asiaa kun käy apteekissa.

    • Seisovapöytä

      On tämä kumma, kun tavallisia ihmisiä kiusataan näin. Vastaavaa ainetta, mitä oli Risolidissä, on jonkin verran Librsxessa ja Klotriptylissä. Ainoa ongelma esim.Klotriptylissä on se, että se sisältää trisyklistä masennuslääkettä n. 10 mg ja Risolid-vastaavaa noin 10 mg. Nettiä tutkiessa selvisi, että Risolidia myydään ulkomailla, mutta pitääkö tässä tosiaan muuttaa Tanskaan, että saa lääkityksensä kuntoon. Trisykliset masennuslääkkeet ovst vanhanaikaisia, ja moni käytti aikoinaan jotaon uudemman polven SSRI-lääkettä Risolidin ohella. Nyt jos määrätään esim. essitalopramia tai vastaavaa, niin vaarana on jopa koomaan ja kuolemaankin johtava serotoniinioireyhtymä.
      Yksinkertaisesta asiasta, joka auttaa ihmisiä, on tehty hankala.

      • Refloissa

        No eipä ketään kiinnosta, että meitä pitkäaikaiskäyttäjiäkin on... Minä yritän saada bentsot pois nyt. Tiukkoja ovat fyysiset vieroitusoireet. Piti vaihtaa Risolid Diapamiin. Nyt 2,5 mg /vrk


    • TohtoriTolonen

      Kaikki bentsot pois.
      Tilalle KETIPINOR lääkitys.
      Toimii varamasti kun annostus on riittävän suuri.
      Jopa 1000 mg/päivä.

      • Anonyymi

        Voihan Vitun Ketipinorit... Määrätään Vaivaan Ku Vaivaan... VMP...


    • Anonyymi

      Kyllä mättää nykyään suomen PKV-lääke (pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttava) politiikka. Ahdistuneet ihmiset eivät saa edes mietoja rauhoittavia esim. Diapam, Opamox. Koska lääkäreitä on peloteltu mm. KELANja Valviran toimesta. Mistä tämä johtuu, ilmeisesti rahasta. Ei välitetä enää ihmisistä. Monen työläisen työkyky laskee esim. unettomuuden takia koska eivät saa illaksi Imovanea tai Tenoxia koska ne koukuttaa ja tekee narkkariksi väittää joku joka ei edes tiedä lääketieteestä mitään?! Edes Sirdaludeja ei enää niskajumiin määrätä. No, kysyntä ja tarjonta on tehnyt tehtävänsä. Ulkomailta tulee lääkkeitä suomeen ja hinnat laskee. Laitonta tai ei, mutta näin se vain on. Tämä "takapakki" (uuskielellä "uudistus") vain pahentaa tavallisten ihmisten elämänlaatua ja myös päihdeongelmaisten kuntoutumista. 5 vuotta on valunut "katukauppaan" ulkomaailta tavaraa ja suurin osa lääketehtaan tavaraa. Halvempaa kuin yksityisellä käynti, eikä sinne kadullekaan tarvitse mennä jos osaa käynnistää netin. Tästä kärsii kaikki, tavalliset duunarit, nuoret jotka ostaa nyt sen pilven sijasta levyjä 10mg diapameja kylkeen. Hienoa menoa taas suomen päättäjät. Näin itsenäisyys päivän kunniaksi 6.12.2019 20v nuori mies ampui itsensä, todella surullista ja siihen ei 10000mg Ketipinoria Toloselta auta. HERÄTKÄÄ! Ps. A-studion "pilleri iltaa odotellessa". Mutta ohan meillä viina ja alkon monopoli. VMP !

    • Anonyymi

      Olisiko jossain muussa maassa tuo Risolid tarjolla ja saisiko sen vaikka netitse tilattua lääkärin reseptin kera?

      • Anonyymi

        Tanskasta saa eurooppalaisella reseptillä, jonka suomalainen lääkäri voi kirjoittaa. Kun pandemia on ohi, taidan lähteä käymään Köpiksessä. Ostan vuoden Risolidit kerralla, nib pitäisi riittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe