Voidellut julistajat kertovat ajastamme

Alla on kolme tärkeää jaetta, joita on luettu paljon seurakunnissa. Valitettavasti opetukset ovat jääneet pääosin virheellisiksi, koska perinteinen kreikan käännös johtaa ajatukset väärään kohteeseen. Jeesuksen oppilaat halusivat tietää, mikä on hänen tulemuksensa merkki. Vastaus oli, että ”ihmisten pettäminen”. Ja Jeesus tarkensi tätä asiaa kertomalla ketkä ovat näitä pettäjiä. He ovat niitä ”voideltuja”.

Kuulostaako tutulta? Näitä ”voideltuja sananjulistajia” on kulkenut kokouksesta toiseen myös meillä Suomessa noin 40 vuoden ajan ja heidän määränsä lisääntyy koko ajan. Juuri näistä ”voidelluista” Jeesus halusi varoittaa seuraajiaan. Otammeko asian vakavasti? Voidellut pettävät jatkuvasti monia heidän sanansa kuulijoita johtamalla ihmisiä pois Messias-keskeisyydestä ihmiskeskeisyyteen.

Kreikan perinteinen käännös johtaa ajatukset aivan vääriin ihmisiin. Sen mukaan eksyttäjiä ovat ne, jotka ”väittävät olevan Kristuksia”. Eipä taida olla sellaisia tapauksia yhtään maassamme, jolloin joku julistaja olisi väittänyt olevansa Kristus, sen sijaan ns. ”voideltuja julistajia” on jatkuvasti esillä paikasta toiseen. Heidän olemassa olonsa kertoo siitä, että Jeesuksen tuleminen on lähellä.

Aramea Matteus 24:3-5 3 Ja kun Jeshua istui Öljymäen päälle, hänen oppilaansa tulivat, ja puhuivat keskenään ja sanoivat hänelle; milloin nämä tapahtuvat, ja mikä on se merkki sinun tulemuksestasi, ja maailman lopusta? 4 Jeshua vastasi ja sanoi heille; varokaa, ettei kukaan petä teitä. 5 Sillä monet tulevat minun nimessäni, ja sanovat, että ”minä olen voideltu”, ja pettävät monia.

Kreikka -38 3. Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?" 4. Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. 5. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.

aramean käännös https://ut-arameasta.blogspot.fi/

14

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itse_suosin

      Itse suosin moniasteöljyjä joten tulkintavaikeuksia ei ole.

    • Niin? Kristus ja Messias tarkoittavat molemmat voideltua.

      • katsastelijas

        Niin tarkoittavat, mutta jos palataan aloittajan tekstiin, niin onko Kristukseksi julistautuneita näkynyt seurakuntien puhujien joukossa? Aramean alkukieli on tässäkin asiassa selkeä ja antaa myös oikean ymmärryksen. Sitä kaiketi jokainen uskova haluaa? Vai haluaako sittenkään?


    • Hameenheikki

      matt.24 aramea jatkoa
      23 Jos silloin joku ihminen sanoo teille, ”täällä on se voideltu”, tai siellä – älkää uskoko!
      24 Sillä on nouseva vääriä voideltuja ja valheiden profeettoja, ja he antavat suuria merkkejä, eksyttääkseen, jos mahdollista, jopa ne valitutkin.

      kreikka kertoo kristuksista, mikä vie ajatukset ihan metsään

      • mummikainuusta

        Kristus on sama kuin Voideltu. Mutta parempi olisi kääntää sana voidelluksi.


    • hansso

      Tärkeä ja selkeä esimerkki ajastamme. Ihmiskeskeisyys ja sensaatiohakuisuus ja maailman tapojen matkiminen ovat niin yleistä monissa tämän päivän seurakunnissa. Ns. voideltuja julistajia pystyy monikin nimeämään menneiden aina Toronton "herätyksestä" lähtien ja jo sitä ennen

      • PyhänHengenMurehdutusta

        Naurettavat 'voidellut'! Tai itkettävät..
        saavat paljon pahaa aikaan!


      • Koetelkaa-henget

        Saatana puolustaa "voideltuja" ==> "älä koske herran voideltuihin".

        Nämä "voidellut" julistajat haluavat olla arvioinnin yläpuolella ja Raamatun koettelun yläpuolella.
        Tämä ei ole silloin ainakakaan Pyhän Hengen voitelua.

        Näillä "voidelluilla" on omat palvojansa ja kannattajansa.


    • VieläkinVarokaa

      Varokaa näitä härskejä...........!!!

      • Tietäantikristukselle

        Julistajat eivät ota vastuuta sanoistaan...!??
        Eksyttävät jopa valitutkin.
        Härskiä toimintaa....

        Löytäneekö Jeesus uskoa kun hän tulee noutamaan seurakuntaansa uloskutsuttuja?


    • Kuuntelepapintarinointia

      Raha vai pelastettu sielu on papille/vast. tärkeämpi?

    • savonhulda

      Laittakaa hyvät ihmiset nyt nimet tänne sellaisisita "voidelluista" tai srk,nnista mitä varmaksi usean henkilön kokemuksesta tiedätte niin osaa olla sellaisiin paikkoihin menemättä. On sitä joutunut kesken tilaisuudenkin poistumaan ja tulee turhaa ajan tuhlausta.
      Nyt vaan on jo muutenkin ongelmana kun kotiseurakunnat itsekultakin jäävät tätä kautta tai on jääneet kuin itseltänikin jäi - oli mutta en koe enää mitään mielenkiintoa mennä sinne - koin Hyvän Paimenen selkeästi ja johdonmukaisesti ohjaavan pois sieltä. Surullista mutta totta.

      • stoppieksytyksille

        JUMALA PUHUU SANANSA KAUTTA MUTTA KUULEMMEKO ME?

        >>> Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö.

        Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'

        Sillä sinä, Herra, siunaat vanhurskasta, sinä suojaat häntä armollasi niinkuin kilvellä. <<<


    • Uusi testamentti on kirjoitettu kreikaksi. Kaikki viitteet alkuseurakunnan ajalta viittaavat noihin kreikan kielisiä teksteihin. Syy miksi käytettiin kreikkaa eikä arameaa, on sama kuin jos sinä haluaisit jakaa evankeliumia mahdollisimman laajalle maailmassa tänään, niin et varmasti valitsisi harvinaista kieltä vaan laajasti käytetyn kielen. Lisäksi tuolloin käytetty VT:n käännös oli myös kreikan kielinen LXX.

      Kun nyt tuodaan esille näitä suomalaisia väännöksiä sitten aramean kielisestä Peshitta käännöksestä 200-luvulta, huomaa että syy käyttää aramean kielistä käännöstä tulee siitä, että sitä on helpompi peukaloida väärään, koska harvempi osaa arameaa ja toisaalta se kuulostaa hienolta, uudelta ja mystiseltä.

      Kuitenkin, meitä kaikkia viisaammat teologit ovat kuitenkin jo satoja vuosia sitten tutkineet asian. Kreikan kieliset alkutekstit ovat kaikista luotettavimmat ja alkuperäiset.

      "Ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut; niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.

      Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne." - 2. Pietari 3:15-17

      Yleisesti riisutaan Jeesuksen Kristuksen jumaluuteen, jolloin kyseessä on samanlainen harha kuin Jehovan todistajille. Toiseksi pyritään hävittämään protestanttinen uskon vanhurskaus oppi. Yksityishenkilöt, jotka näitä käännöksiä tehtailevat, hylkäävätkin yleiset uskontunnustukset usein, aivan kuten Jehovan todistajat, jotka ovat myös oman käännöksensä tehtailleet.

      Varokaa näitä väännöksen tekijöitä ja pysykää hyvissä suomalaisissa käännöksissä kuten 1776, 1933/-38, RK 2012 tai 2017.

      Tähän kyseiseen aiheeseen liittyen on todettava, että ongelma ei ole siinä etteikö käännöksessä lue VOIDELTU, vaan että emme ymmärrä että KRISTUS on Voideltu ja ymmärrämme hyvin vähän Herrassa pysymisestä sekä Pyhän Hengen voitelusta.

      Tutkikaamme nöyrin mielin Raamattu, rukouksessa. Vain Pyhä Henki saattaa selittää ja avata Kirjoitukset, jotka kirkastaa Kristusta Jeesusta.

      "Kuulkaa Herran sana, te, jotka olette aralla tunnolla hänen sanansa edessä." - Jesaja 66:5

      Siunauksin, MM.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      312
      3151
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      276
      1224
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe