Galaksi on laajentunut elektroni

Avaruus laajenee koko ajan, ja koska aine on yli 99.99% avaruutta, aine myös laajenee koko ajan. OSP (one simple principle) on myös selittänyt tämän asian. Mutta se mitä OSP ei mainitse on että galaksit on oikeastaan vain laajentuneita hiukkasia, luultavasti elektroneja. Galaksit on lättäniä, mutta koska ne suhteellisen pitkällä aikavälillä koko ajan pyörivät ympäri, jos katsoisi sitä nopeutettuna, galaksi näyttäisi pyöreältä suttuiselta pallolta, kuten elektronikin.

Siinä on syy miksi avaruus on niin mustaa, koska me elämme elektronin sisällä, joten me voimme vain nähdä muita pieniä hiukkasia, kuten elektroneja/galakseja. Aivan kuten me emme voi nähdä pienien atomien sisälle täällä maan päällä, koska meidän silmät näkee vain tiettyä aaltopituutta, me emme myöskään voi nähdä galaksien ulkopuolista maailmaa, koska ero on niin suuri.

Einstein puhui siitä miten nopeus vaikuttaa aikaan, mutta mitä hän ei maininnut on että koko myös vaikuttaa aikaan. Enimmät ihmiset tietävät tämän intuitiivisesti. Galaksit ja tähdet kulkevat suhteellisen nopeaa, mutta ne näyttävät olevan paikalla meille, koska me olemme niin pieniä. Jos me suurentaisimme itsemme, galaksit näyttäisi kulkevan paljon nopeammin. Ne on vain pieniä elektroneja atomin ympärillä, suuremmassa maailmassa.

Mitä pienempi olet, sitä hitaammin aika kulkee, mutta sinulle se vaikuttaa aina kulkevan samaa vauhtia. Mutta jos tekisit itsesi muurahaisen kokoiseksi ja eläisit vuoden, sitten palaisit takaisin, olisit itse vanhentunut vuoden, mutta tässä maailmassa aikaa olisi kulunut ehkä vain kuukausi. Tämä ei ole ihan tuulesta temmattu, vaan olen lukenut tutkimuksia siitä miten kärpäselle aika kuluu hitaammin suhteessa meihin. Siksi yleensä, mitä pienempi olento, sitä vähemmän aikaa se elää. Siksi maapallo ja tähdet elävät niin kauan.

7

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MrPressure138999

      Kyllä galaksit ovat ennemminkin laajenevia fotoneita.

      Siis astetta isomman aineen kokoluokan fotoneita.

      Näin näkyvä maailmankaikkeus olisi astetta isomman aineenkokoluokan valoa johon entropia myös vaikuttaa, aivan kuten entropia vaikuttaa laajenevan näkyvän maailmankaikkeuden laajenevaan valoon.

      Näkyvn maailmankaikkeuden historian alkuaikoina galaksien välillä liikkui vain niistä itsestään peräisin olevaa laajenevaa valoa

      Nyt siellä liikkuu sadoista miljardeista galakseista peräisin olevaa valoa eli paljon enemmän tuon kokoluokan työntävää voimaa.

      Sama asia on tapahtunut miljardeja vuosia vanhalle valolle.

      Näin tähtiä ja galakseja kohti työntyy sellaista työntävää voimaa paljon enemmän kuin tähdistä ja galakseista työntyy pois päin.

      Siis sellaista jota törmää näkyvän maailmankaikkeuden laajeneviin fotoneihin.

      .

      • Isäni työntyi laajentuvalla fotonilla äitini laajentuneeseen ja vanhentuneeseen valoon.

        Lopputuloksena syntyi tonttutihentymä, jota minä edustan.

        Isäni laajentuva fotoni oli myös työntynyt monen muun vanhentuneen galaksin valoon, joten isäni fotonineen työnnettiin sen jälkeen eri postinumeroalueelle.

        .


      • Totta, se on varmaan todennäköisempää että galaksi onkin fotoni, koska fotoneita on joka paikassa.


    • planeetta_ei.kirj

      Galakseja on monta eri muotoa. Myös ei-lättänöitä. Hubble teleskoopilla on saatu kuvattua usean erimallin galakseja. Tunnetuin on kierteishaarainen galaksi, jollainen linnunrata on. Sen lisäksi on mm. ellipsin mallisia tai melkoisen epämääräisenmuotoisia.

      ( Linkki : https://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy#/media/File:Hubble_sequence_photo.png )

      Kuva atomista ja sen sisälle onnistuu kvanttimikroskoopilla. Sellaisia on ollut olemassa jonkinaikaa, tuo gizmodon juttu on vuodelta 2013.

      ( Linkki : https://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_microscopy )

      ( Linkki : https://io9.gizmodo.com/the-first-image-ever-of-a-hydrogen-atoms-orbital-struc-509684901 )

      Silmät näkee valon aallonpituudesta vain pienen osan spektristä, esim. infrapuna tai ultravioletti on jo kykyjen ulkopuolella ihmiselle, mutta joillekin eläimille nekin on näkyvää valoa, tästä syystä jotkin kasvit heijastavat esim. ultraviolettia, ne haluavat kommunikoida niin tietyille eläimille, joiden kanssa ne elävät jonkinsyvyisessä symbioosissa. Valo on sähkömagneettista säteilyä. Universumin ulkopuolelle ei nähdä millään sähkömagneettisen säteilyn aallonpituudella.

      Lisäiksi, ajankulku on enemmän kokemus. Ihmisellekin, joskus aika lentää, jollain toisella hetkellä se matelee, vaikka ehkä toivoisi, että se juuri sillä hetkellä lentäisi. Kun ikää tulee lisää, kaikki mennyt aika tuntuu olleen lähellä ja ajan lentäneen, vaikka siellä on niitä matelukohtiakin. Samaan aikaan, kun jollakin on flow ja aika lentää, joku toinen kokee, että se matelee. Eli ei tuo kokemus ajankulusta ole universaalia ajan vaihtelua vaan yksilön kokemus. Se miten kärpänen kokee, en tiedä onko tutkittu, mutta aika sähäkästi ne yleensä reagoivat. Hermojen pituudessa on eroja, joka vaikuttaa, toisaalta hartiasta kärpäslätkän päähän on pitkä matka, joten normaalilla voimalla läpsäisy-yritys voi olla hidas verrattuna kärpäsen reaktiokykyyn. Ihminenkin voi toimia nopeasti, jos se on reaktio tai todella hyvin harjoiteltu toimenpide, verrattuna siihen, että ajatellusti ja harkiten joutuu tekemään.

    • JättiPossu

      Voi että te ootte sekaisin... Pistäkää jo se kossupullo jo pois.

      Mitäs jos universumi olisikin valtava porsas ja meidän galaksi olisi yksi lättänä punasolu, joka kiertää porsaan aivoissa?

      • SattumanSatoa

        JättiPossu (6.4.2018 20:46): "Mitäs jos universumi olisikin valtava porsas ja meidän galaksi olisi yksi lättänä punasolu, joka kiertää porsaan aivoissa?"

        Joo. Porsaan aivot selittävät suurimman osan kirjoittelusta - ainakin minun - ja kuvaukset löytää hakukoneella termillä dipole repeller. Sieltä tuli hetki sitten kokeillessa aika läjä videoita, joukossa pari melko siedettävääkin (nimimerkille planeetta: suuri viehättäjä dipolihylkijä primordiaalinen magneettikenttä = kiva hypoteesi) ja kirjalliset selostukset ja niiden viittaukset tiedepapereihin löytyivät pienellä hakemisella niitä kaipaaville.

        Linkkejä en viitsi laittaa, kun leikkisä robotti on alkanut poistella juttuni rutiininomaisesti jo ilmankin. :)


    • SattumanSatoa

      "Einstein puhui siitä miten nopeus vaikuttaa aikaan, mutta mitä hän ei maininnut on että koko myös vaikuttaa aikaan. Enimmät ihmiset tietävät tämän intuitiivisesti."

      Einstein puhui kyllä melkoisesti ajasta (ja mahdollisesti onneksi, myös kirjoitti aiheesta). Hän mm. esitti ajan suhteellisuudesta että kun on hauskaa aika kulkee hyvin nopeasti. Hän käytti myös kärpästä esimerkkinä mm. popularisoidessaan suppeaa suhteellisuusteoriaa. (Ks. Liikkuvassa autossa lentävä kärpänen vs. taskulampun valo jne.) Tästä voimme päätellä, ettei Einsteinin mielestä niinkään koko, vaan hauskuus ratkaisi - ja että kärpäsellä on sitä hauskempaa mitä lyhyemmän aikaa se elää. Lämpimissä maissa kärpäsillä on keskimäärin huomattavasti hauskempaa kuin kylmissä ja esimerkiksi Sudanissa sikäläiset vielä hauskuuden arvon ymmärtäen ovat kehittäneet erinomaisen kärpästen tappometodin, johon kuuluu mm. molempien käsien yhteenvienti tasopinnalle asettuneen kärpäsen ympärille - aluksi tangentiaalisesti pintaa mukaillen ja sitten pinnan normaalin suuntaan, jolloin ilmoihin pyrkivä kärpänen ei karkaa (kuten aluksi mahdollisesti kuvittelee, vaan jää kuin jääkin käsien väliin niiden liikkeen suhteellisesta hitaudesta huolimatta. Tosi hauskaa! Hah.)

      Minulla ei ole Einsteinin aivoja (joissa post mortem todettiin mm. 15 % keskimääräistä leveämpi matemaattis-fyysisistä ja avaruuden hahmottamisista vastuussa oleva alue yms.), eikä kahta kättä vapaana kärpästen hauskuudesta huolehtimaan. Seurattuani edellisten (myös kärpäs-) sukupolvien edesottamuksia olen silti kehittänyt lähes Sudanilaisille vertoja vetävän ja pohjoisiin oloihin soveltuvan metodin. Liikutan kättä hyvin hitaasti kohti tylsyyteen vajonnutta kärpästä ja valmistaudun antamaan sille luunapin. Kärpänen ei hoksaa hitaasti lähestyvää saastaista uloketta ja jos ehdin vapauttaa sormen liikkeeseen, se ei nopeista reaktioistaan huolimatta kerkiä karkuun hauskuudestaan. Koko hidastempoisen prosessin ajan voin edelleen pitää toisessa kädessä kirjaa, kahvimukia, sätkää, olutputelia jne. (Ymmärrän ellei Sudanilaisilla sellaisia ole, joten en suinkaan kritisoi heidän menetelmiään.)

      "Tämä ei ole ihan tuulesta temmattu, vaan olen lukenut tutkimuksia siitä miten kärpäselle aika kuluu hitaammin suhteessa meihin. Siksi yleensä, mitä pienempi olento, sitä vähemmän aikaa se elää. Siksi maapallo ja tähdet elävät niin kauan."

      Tuohon on poikkeus tai pari - kuten kaikkiin oikeisiin sääntöihin tuleekin olla. Suurimmat ja kirkkaimmat tähdet "elävät" vain mitättömän murto-osan siitä mitä niiden himmeämmät ja paljon pienemmät kolleegat. Tähän ilmiöön ON tieteellisiä selityksiä, mutta olemmehan filosofiapalstalla. Siksi esitän vain arveluni, että suurilla tähdillä on ihan helkutin hauskaa verrattuna pienempiin.
      Elollisillakaan ei koko ole ihan ainut tie pitkäikäisyyteen. Esimerkiksi jäähait saattavat elää jopa 400 vuotta, mikä päihittää kirkkaasti niitä massiivisemmat valaat, maalla enimmäkseen elävät norsut ja jo ajat sitten kupsahtaneet suuret dinosaurukset ja sen semmoiset. Päättelen, että jäähailla on aivan käsittämättömän tylsää. Voih.

      Toisaalta minun on vaikea pitää tylsyyttäkään minään ehdottomana pitkän elinajan odotteen ehtona ja hauskuutta lyhyen merkkinä. Onko leikkokukilla lopulta sen kivampaa kuin 7000-vuotiaiksi elävillä vihnemännyillä jne - ja miten minun pitäisi suhtautua suvuttomasti jakautumalla tai silmikoitumalla lisääntyviin käytännöllisesti katsoen "ikuisiin" elollisiin, joista monet ellei peräti useimmatkin ovat ensinnäkin pirun pikkuisia ja niillä on suhteellisesti ottaen kuitenkin luultavasti hiton hauskaa. Kenties silloin tulisi tarkastella koko yhteisön tai lajin tai peräti ryhmän massaa ja hauskuuden määrää? Näitä mietin erityisesti kun muistan toimivani pääasiallisesti vain mikrobien kasvualustana. Viruksista en sitten mene sanomaan edes ovatko ne elollisia vai koneita ja arkeista en (Raamatun ulkopuolella) ole lukenut tarpeeksi muodostaakseni mitään mielipidettä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe