Helsingin kaupungin terveydenhoito

kaapoxo

Kun soitat sinne puhelinpalveluun ja jätät numerosi, sulle soitetaan takaisin. Kiva juttu sinänsä mutta se takaisinsoitto voi tulla juuri kun olet jossain ruuhkaisessa tilanteessa, eikä siinä mitään mutta joudut kailottamaan henkilötunneksesi ja sotusi kaikkien ympärillä olevien kuullen, nykyajan talotkin on niin hataria että kaikki kuuluu seinän läpi.

Eikö hitto soikoon ole muuta tapaa selvittää sen soittajan tietoja kuin kysellä niitä puhelimessa, varmaan ko. instanssi on tietoinen tietoturvasta tai ehkä ei? Olen antanut kaikki tietoni sinne ja viime käynnillä sain sairaslomatodistuksen siinä oli puh numeroni, (puhelin numeroni) eikö niitä numeroita ole mahdollista linkittää niihin automaattisiin soittojärjestelmiin, sitä kautta saa selville sotu tiedotkin, helpottaisi varmaan myös
terveydenhuoltotätejä, ei tarvitsisi kysellä excuseme, I dont hear you? Sorry, mikä syntymäaikasi olikaan? Tiedoillasi voidaan ostaa tuotteita nettikaupoista, eikä kuulijoiden joukossa tarvitse olla kun yksi epeli, niin olet kohta vaikeuksissa.

9

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järjestelykysymys

      Olen ottanut sellaisen käytännön että soitan terveyskeskukseen vain sellaisena päivänä että tiedän pystyväni vastaamaan puhelimeen ongelmitta loppupäivänä.

      Jos olet antanut mm. puhelinnumerosi terveyskeskukseen, ilmeisesti tietosi on takaisinsoittajalla jo näkyvissä päätteellä ja hän haluaa vain varmistaa että olet itse puhelimessa (joku muu voisi soittaa puhelimellasi ja udella terveystietojasi). Helsingin terveyskeskus on siirtymässä laajemmin sähköiseen palveluun ja silloin henkilöllisyys varmistetaan vahvasti (esimerkiksi pankkitunnuksilla) ja pääset itse tietokoneellasi kertomaan mitä kaipaat (ajanvaraus tms.).

      Niin ja nykytaloissa ei kuulu seinien läpi naapuriin mitään. Asun vähän yli 10 vuotta vanhassa kerrostalossa enkä kuule koskaan mitään naapurista. Jossain 70-luvun elementtitalossa seinät ovat kuin paperia ja kaikki kuuluu.

      • kaapooo

        Et voi aina odottaa kotona sitä takaisinsoittoa sillä kuka voi uhrata koko päivän puhelun odottamiseen. Olen soittanut tuohon palveluun yleensä 8-9 välillä ja takaisinsoitto on ollut 12-15 välillä, eli jos olet asoimassa jossain, niin joudut sen tunnuksesi kailottamaan niin että tietoturva ei toteudu.

        Mitä tulee sähköiseen tunnistautumiseen, sen olisi voinut toteuttaa vuosia sitten, onko se ylipäätään tulossa? Tänään piti varata aika fysioterapiaan, laitoin sähköpostia, ei kuulema onnistu koska yhteys on salaamaton. Pitää soittaa ja käytössä on takaisinsoittojärjestelmä eli siis henkilötietojen ja sotujen kailotus jatkuu.


      • Järjestelykysymys
        kaapooo kirjoitti:

        Et voi aina odottaa kotona sitä takaisinsoittoa sillä kuka voi uhrata koko päivän puhelun odottamiseen. Olen soittanut tuohon palveluun yleensä 8-9 välillä ja takaisinsoitto on ollut 12-15 välillä, eli jos olet asoimassa jossain, niin joudut sen tunnuksesi kailottamaan niin että tietoturva ei toteudu.

        Mitä tulee sähköiseen tunnistautumiseen, sen olisi voinut toteuttaa vuosia sitten, onko se ylipäätään tulossa? Tänään piti varata aika fysioterapiaan, laitoin sähköpostia, ei kuulema onnistu koska yhteys on salaamaton. Pitää soittaa ja käytössä on takaisinsoittojärjestelmä eli siis henkilötietojen ja sotujen kailotus jatkuu.

        Sähköinen asiointi on Helsingissä käynnistetty jo vuosia sitten, mutta siihen on liitetty vain vähän palveluita. Nyt siihen liitetään vähitellen kaikki palvelut terveyskeskus kerrallaan.

        Joskus asiakkaatkaan eivät ajattele missä on ja kuka kuulee. Taannoin olin terveyskeskuksessa ja toinen asiakas kailotti isoon ääneen koko hetunsa ja arkaluontoiset asiansakin ajattelematta että vieressä muutkin kuulee. Itse pyrin käyttämään edes hiljaisempaa ääntä jos hoitohenkilökunta haluaa varmentaa henkilöllisyyden. Olen kuitenkin jo aiemmin esittänyt kelakortin, valokuvallinen henkilöllisyystodistus kattaisi tämänkin tarpeen, mutta eipä ole tullen käytettyä ajokorttia terkkarissa.


    • jalma

      Tosissaan miksi näitä tunnistautumisia ei rupea jo olemaan palvelussa. Ikäihmiset, rajoittuneet voisi samaan tapaan huudella niitä tunnnuksia, siinä kyllä ei tietoturva toteudu. Uskomatonta, ihan kuin oltaisiin menneillä vuosikymmenellä, eikä kehityksestä tietoakaan.

      • jgjhkglkgklgkjf

        Ainakin omassa helsinkiläisessä terveyskeskuksessa toimiston luukulla asioidessa henkilökunta pyytää näyttämään kelakortin (ajokorttikin käy) viivakoodin lukijalle, joten hetua ja henkilötietoja ei tarvitse huudella. Eri asia on sitten jos kortti on unohtunut matkasta, silloin ei saisi hyväksyä suullisesti kerrottua hetua, mutta henkilökunta taitaa olla kohteliasta eikä käännytä potilasta kotiin hakemaan korttia.


    • Älähänhättäile
      • vääräjuttu

        Eihän tuo juttu liittynyt mitenkään terveydenhoitoon !!!


    • Anonyymi

      Olen odottanut takaisinsoittoa tasan viikon, menemättä kotoa mihinkään. Sitten tuli soitto, mutta en saanut puhelintani auki, vaikka kuinka yritin. Uutta soittoa ei enää tullut. Miten pitäisi tällaisessa tapauksessa tehdä. En enää voi istua toista viikkoa kotona odottamassa takaisinsoittoa. Eikö sieltä todellakaan soiteta kun tämän yhden kerran ?

      • Anonyymi

        No, onpa pe*keleellistä meininkiä, jos vain kerran pirauttavat. Ihminenhän voi olla vaikka pytyllä, suihkussa, hississä, päiväunilla, hitto soikooon vaikka missä, ettei HETI pääse vastaamaan.
        Onko ne takaisinsoittajat ihan täyttä ymmärrystä vailla vai mikä mättää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe