Kotityöt ja kotityöt, turhat erot 1

turhaterot

Melko usein kuulee että toinen tekee kaikki kotityöt ja toinen ei tee mitään. Pariskuntien pitää miettiä mitkä kotityöt ovat pakollisia, onko asunnon oltava asumattoman näköinen koko aja.

Kun päästään sopimukseen siitä mitkä työt ovat pakollisia, nämä voidaan jakaa tasapuolisesti ja varmasti näin tehdäänkin kun molemmat ovat tietoisia etukäteen mitä pitää tehdä. Useasti tehdään jotakin kivaa joka piristää mieltä, vaihdetaan verhoja tai muuta ei pakollista työtä ja ollaan pahalla päällä kun toinen katselee aina telkkua tai makaa sohvalla. Ei pitäisi sekoittaa koskaan normi kotitöitä ja töitä joita on kiva muuten vaan tehdä omaksi iloksi.

On perheitä jossa samat verhot ja huonekalut on olleet vuosikymmeniä, myös remontteja tehdään toisissa perheissä harvoin. Mutta on perheitä jossa verhoja, huonekaluja ja remontteja tehdään tiheään tahtiin, siis se mikä on pakolliset kotityöt on pariskunnan yhdessä sovittava, ei ole mitään yleistä standardia mitä pitäisi tehdä.

Jos ei kotitöistä ole sovittu mitkä työt ovat pakollisia (päivittäin, viikottain, kuukausittain) on melko arvelluttavaa, haukkua puolisoa siitä ettei hän tee mitään.

Usein näistä asioista tulee elämää suurempia asioita, täysin ilman todellista syytä, kun tiedetään se tosiasia ettei kukaan voi aavistaa mitä toinen haluaa, jos ei siitä kerrota kumppanille.

84

4702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotityö.

      Minulla on vain omakohtaisia kokemuksia ja horinoita joista voin varmuudella kertoa.
      Olen ihminen, joka tykkää olla kotona, ja tehdä kodista mukavan paikan olla. Haluan pitää sen suht siistinä, ilman ylimääräistä rojua, ja kaikki tavarat löytävät ennemmin tai myöhemmin oman paikkansa.

      Valoisuus ja maanläheiset värit ovat mun juttu mitä tulee sisustukseen.

      Kotini täytyy minulle olla viihtyisin paikka maan päällä. Ei kaiken tarvitse olla putipuhdasta ja pölytöntä, kissankarvoja on tälläkin hetkellä sohvilla ja lattioilla. Mutta täällä tuoksuu puhtaalta, itseasiassa tuoreelta leivältä, koska leivoimme nappulan kanssa kolme pientä patonkia.

      Sen, että haluaa oman kolonsa olla viihtyisä itselle ja muille jotka siellä asuvat, pitäisi olla perusajatus. Jos huomaa, että tiskivuoren huippu alkaa lähestyä kuivauskaappia, aloittaa tiskaamisen. Jos huomaa, että sukat kastuvat suihkun lattialla kävellessä, vetää vedet viemäriin lattiankuivaimella. Jos huomaa, että puhtaat housut ovat vähentyneet vaatekaapista, laittaa pyykkikoneen laulamaan.

      Tarkoitan, että kaiken tuollaisen pitäisi lähteä omasta päästä, omasta halusta olla huomaavainen ja kunnioittava edes muita kohtaan, jos ei itseään.

      • y15

        Siis jos on parisuhteessa, näistä on hyvä sopia.


      • Siis toki on hyvä sopia ja jakaa työt, jos kokee ettei kummallakaan (tai toisella) lähtökohtaisesti ole asenne kuten edellä kuvasin.
        Kotityö sanana kuulostaa varsin pakkopullalta :D
        T. Parisuhteessa ollut


      • y15
        P.i kirjoitti:

        Siis toki on hyvä sopia ja jakaa työt, jos kokee ettei kummallakaan (tai toisella) lähtökohtaisesti ole asenne kuten edellä kuvasin.
        Kotityö sanana kuulostaa varsin pakkopullalta :D
        T. Parisuhteessa ollut

        Meillä jokaisella on asioita joita haluamme, on asioita joita emme halua ja on asioita joiden merkitys ei ole tärkeä. On paljon reilumpaa miettiä mikä on oikeasti kotitöitä ja mikä on työtä, mitä on omasta mielestä kiva tehdä tai kiva olla. Kysymys on siitä mitä henkilökohtaisesti itse halutaan.

        Siis toki on hyvä sopia ja jakaa työt, jos kokee ettei kummallakaan (tai toisella) lähtökohtaisesti ole asenne kuten edellä kuvasin. KYSYMYS EI OLE ASENTEESTA, VAAN SIITÄ MITÄ SINÄ HALUAT JA MITÄ TOINEN HALUAA.
        Kotityö sanana kuulostaa varsin pakkopullalta :D PAKOLLISIA KOTIYÖITÄ ON MELKO VÄHÄN, OLI NIMI MIKÄ HYVÄNSÄ.
        T. Parisuhteessa ollut
        T. PITKÄSSÄ PARISUHTEESSA OLLUT


      • y15

        ¨Tarkoitan, että kaiken tuollaisen pitäisi lähteä omasta päästä, omasta halusta olla huomaavainen ja kunnioittava edes muita kohtaan, jos ei itseään.¨

        Sinkkuna saa tehdä mitä haluaa, eikä tarvitse vaatia muita ymmärtämään mitä itse haluaa.

        Mahdoton tehtänä, naisen mieli ja halut muuttuvat jatkuvasti, useat miehet ovat ottaneet linjan jossa otetaan mahdollisimman vähän kantaa mihinkään asiaa, niin säilyy edes jonkin moinen sopu ja elämä on ylipäätänsä mahdollista. Tänään asunto on täysin steriili ja huomenna pöydät täynnä jotakin harraste juttuja, mutta nainen ei ymmärrä mitä itse vaatii ja mitä itse tekee.


      • k-65

        "Tarkoitan, että kaiken tuollaisen pitäisi lähteä omasta päästä, omasta halusta olla huomaavainen ja kunnioittava edes muita kohtaan, jos ei itseään."

        Tämä on juuri se mitä hain tuossa alempana, ylipitkällä kertomuksellani :). Juuri perusasiat kuten vessa ja keittiö ovat sellaisia kodin tiloja, että niiden siisteydestä huolehditaan oma-aloitteisesti nimenomaan kumppanin ja muun perheen vuoksi. Tiskit tiskataan, pöytä pyyhitään, mihinkään ei jätetä lojumaan omia juttuja, etenkään eteiseen tai kulkureiteille. Kylppärissä myös siivotaan omat sotkut. Pönttöön ei jätetä kakkaviiruja, ei pissaroiskeita pöntön reunalle/lattialle jne. Suihkusta kun tullaan melataan lattialle jäänyt vesi viemäriin. Ym ym.


      • Y15
        k-65 kirjoitti:

        "Tarkoitan, että kaiken tuollaisen pitäisi lähteä omasta päästä, omasta halusta olla huomaavainen ja kunnioittava edes muita kohtaan, jos ei itseään."

        Tämä on juuri se mitä hain tuossa alempana, ylipitkällä kertomuksellani :). Juuri perusasiat kuten vessa ja keittiö ovat sellaisia kodin tiloja, että niiden siisteydestä huolehditaan oma-aloitteisesti nimenomaan kumppanin ja muun perheen vuoksi. Tiskit tiskataan, pöytä pyyhitään, mihinkään ei jätetä lojumaan omia juttuja, etenkään eteiseen tai kulkureiteille. Kylppärissä myös siivotaan omat sotkut. Pönttöön ei jätetä kakkaviiruja, ei pissaroiskeita pöntön reunalle/lattialle jne. Suihkusta kun tullaan melataan lattialle jäänyt vesi viemäriin. Ym ym.

        Olihan siinä jo melkoinen lista sinun omia henkilökohtaisia fobioitasi.

        Juuri perusasiat kuten vessa ja keittiö ovat sellaisia kodin tiloja, että niiden siisteydestä huolehditaan oma-aloitteisesti nimenomaan kumppanin ja muun perheen vuoksi. Tiskit tiskataan, pöytä pyyhitään, mihinkään ei jätetä lojumaan omia juttuja, etenkään eteiseen tai kulkureiteille. Kylppärissä myös siivotaan omat sotkut. KYLLÄ NÄMÄ ASIAT OVAT SINUN OMIA PAKKOMIELTEITÄ, TEHDÄ ASUNTO ASUMATTOMAN NÄKÖISEKSI JOKA PÄIVÄ. VARMASTI ON PAREMPI ASUA YKSIN JOS ELÄMÄ ON KYSEISEN KALTAISTA. TAI JOS HALUAA ELÄÄ KYSEISELLÄ TAVALLA, ON ARVELUTTAVAA VAATIA MUITA TOIMIMAAN NOIN PAKKOMIELISESTI Pönttöön ei jätetä kakkaviiruja, ei pissaroiskeita pöntön reunalle/lattialle jne. NÄMÄ OVAT YLEISIÄ KUN LAPSIPERHEISSÄ, MUTTA AIKUISILLA VARMASTI HARVINAISEMPIA. Suihkusta kun tullaan melataan lattialle jäänyt vesi viemäriin. TÄMÄ VIIMMEINEN KERTOO KAIKEN, MISTÄ ON KYSYMYS


    • laiskanmiehendumpannut

      Kyse on kotikasvatuksesta.
      Jos kotona ei ole vaadittu mitään, ei opetettu mitään, syntyy näitä aivokääpiöitä jotka eivät osaa mitään. Kun koti on ollut vain paikka, jossa ei väliä vaikka sukat tarttuisivat kiinni lattian paskasotkuihin, niin onhan se päivänselvää, ettei sellaisten vanhempien lapset osaa arvostaa omaakaan asuntoaan, eivätkä ymmärrä mitä tarkoittaa siisti ja kaunis koti jossa viihtyy.

      Arki-/parisuhde-elämä on pelkkää toistoa. Samat hommat toistuvat päivästä, viikosta, kuukaudesta toiseen. Jos aikuinen kykenee naimaan, pitää hänellä olla sen verran aivokapasiteettia päänahan alla, että kykenee ilman excel-taulukoitakin näkemään mitä siinä omassa kodissa pitäisi päivittäin tehdä kenenkään pyytämättä ja käskemättä.

      Mutta onhan se "laiskan sokean" huomattavasti helpompaa esittää tyhmää ja tehdä tikusta riitaa kuin parantaa oma-aloitteisesti sitä omaa elinpiiriään jota kodiksi kutsutaan.

      • y15

        Et ymmärtänyt aloituksen tekstistä mitään, sinun tarina todistaa miksi turhia eroja syntyy.


      • laiskanmiehendumpannut
        y15 kirjoitti:

        Et ymmärtänyt aloituksen tekstistä mitään, sinun tarina todistaa miksi turhia eroja syntyy.

        ymmärsin täydellisesti aloituksesi.
        Sinä haluat, että itsestäänselvyyksistä pitäisi jaksaa jauhaa kuukausikaupalla. Et tajua, että on turha jankata jostain yksinkertaisesta pikkuasiasta. jos keskustelu ei johda mihinkään.

        Minun parisuhteen laiskan miehen kanssa katkaisi tällainen episodi.
        Olin töissä, mies oli rikkonut keittiön kuivauskaapin oven. Ovi roikkui osittain auki, ovilevyä oli mennyt rikki, ylempi sarana oli lähes irti, toinen ruuvikin oli kadonnut. Mies ajoi avoinna olevan rautakaupan ohi aamuin illoin töihin kulkiessaan joten mielestäni oli itsestään selvää että mies hakee korjaussarjan sieltä. Mielestän ei olisi ollut iso homma. Lupasi hakea. Muistutin asiasta usein, mies sanoi aina joojoo. Viikko meni mitään ei tapahtunut, meni toinen viikko, ovi piti teipata kiinni roudarinteipillä kun sarana irtosi kokonaan, ei ollut sopivaa kärkeä ruuvimeisselissä että olisi saanut ne loputkin ruuvit irti. Oli perjantaiaamu, mies lähdössä töhin, vannotin miestä monta kertaa, että käy tänään rautakaupassa ole kiltti, korjaa toi ovi. Vastaus oli joo käyn käyn varmana käyn tänään. Lähdin töihin, valvoin yövuoron, tulin töistä kotiin lauantaiaamuna rättiväsyneenä, mies oli tietenkin vielä umpiunessa. Ei ollut korjannut ovea. Mulla musteni päässä kirjaimellisesti, sitten näin punaista. Ei muuta kuin takaisin kengät jalkaan, takki päälle, bussipysäkille, bussilla rautakauppaan (ei ollut silloin ajokorttia), ostin kakskomponenttiliimaa, ruuveja ja ruuvimeisselisarjan ja lisäkärkisarjan varuiksi, takaisin bussipysäkille siinä puoli tuntia bussin odottamista, tulin kotiin, korjasin oven. Korjaamiseen meni viisi minsaa, bussimatkoihin pari tuntia. Olin niin vihainen etten pystynyt nukkumaan, tiskasin miehen jättämät tiskit, keräsin miehen työvaatteet lattioilta, pistin pesukoneen pyörimään, päätä särki helvetisti ja vitutti. Mies heräsi puoliltä päivin, ei edes huomannut että ovi oli korjattu ja tiskit tiskattu, otti kaapista kahvikupin, kaatoi kahvia kuppiin, istui pöydän ääreen ja sanoi, kulta hei viitsitkö tehdä minulle voileivän. Se oli viimeinen niitti. Olin tehnyt rankan 12h työvuoron vanhusten kanssa, ollut hereillä yli 16h putkeen, syönyt viimeksi 10h sitten ja hyvät yöunet nukkunut mies pyytää minulta voikkaria.

        Tajusin silloin, että sille on ihan sama miltä meillä kotona näyttää tai kuinka huonoon kuntoon paikat menee. Ei se ymmärrä eikä se välitä miltä minusta tuntuu, ei se tajua että olisi kiva jos hän olisi tehnyt vaikka mulle edellispäivänä ruokaa valmiiksi jääkaappiin siksi kun tulen töistä. Tajusin, että ei tollasen miehen kanssa voi minkäänlaista yhteiselämää edes ajatella. Näin päättyi minun esimmäinen kaksi vuotta kestänyt suhde, muutin pois samana päivänä, enkä ole päivääkään katunut.

        .


      • y15
        laiskanmiehendumpannut kirjoitti:

        ymmärsin täydellisesti aloituksesi.
        Sinä haluat, että itsestäänselvyyksistä pitäisi jaksaa jauhaa kuukausikaupalla. Et tajua, että on turha jankata jostain yksinkertaisesta pikkuasiasta. jos keskustelu ei johda mihinkään.

        Minun parisuhteen laiskan miehen kanssa katkaisi tällainen episodi.
        Olin töissä, mies oli rikkonut keittiön kuivauskaapin oven. Ovi roikkui osittain auki, ovilevyä oli mennyt rikki, ylempi sarana oli lähes irti, toinen ruuvikin oli kadonnut. Mies ajoi avoinna olevan rautakaupan ohi aamuin illoin töihin kulkiessaan joten mielestäni oli itsestään selvää että mies hakee korjaussarjan sieltä. Mielestän ei olisi ollut iso homma. Lupasi hakea. Muistutin asiasta usein, mies sanoi aina joojoo. Viikko meni mitään ei tapahtunut, meni toinen viikko, ovi piti teipata kiinni roudarinteipillä kun sarana irtosi kokonaan, ei ollut sopivaa kärkeä ruuvimeisselissä että olisi saanut ne loputkin ruuvit irti. Oli perjantaiaamu, mies lähdössä töhin, vannotin miestä monta kertaa, että käy tänään rautakaupassa ole kiltti, korjaa toi ovi. Vastaus oli joo käyn käyn varmana käyn tänään. Lähdin töihin, valvoin yövuoron, tulin töistä kotiin lauantaiaamuna rättiväsyneenä, mies oli tietenkin vielä umpiunessa. Ei ollut korjannut ovea. Mulla musteni päässä kirjaimellisesti, sitten näin punaista. Ei muuta kuin takaisin kengät jalkaan, takki päälle, bussipysäkille, bussilla rautakauppaan (ei ollut silloin ajokorttia), ostin kakskomponenttiliimaa, ruuveja ja ruuvimeisselisarjan ja lisäkärkisarjan varuiksi, takaisin bussipysäkille siinä puoli tuntia bussin odottamista, tulin kotiin, korjasin oven. Korjaamiseen meni viisi minsaa, bussimatkoihin pari tuntia. Olin niin vihainen etten pystynyt nukkumaan, tiskasin miehen jättämät tiskit, keräsin miehen työvaatteet lattioilta, pistin pesukoneen pyörimään, päätä särki helvetisti ja vitutti. Mies heräsi puoliltä päivin, ei edes huomannut että ovi oli korjattu ja tiskit tiskattu, otti kaapista kahvikupin, kaatoi kahvia kuppiin, istui pöydän ääreen ja sanoi, kulta hei viitsitkö tehdä minulle voileivän. Se oli viimeinen niitti. Olin tehnyt rankan 12h työvuoron vanhusten kanssa, ollut hereillä yli 16h putkeen, syönyt viimeksi 10h sitten ja hyvät yöunet nukkunut mies pyytää minulta voikkaria.

        Tajusin silloin, että sille on ihan sama miltä meillä kotona näyttää tai kuinka huonoon kuntoon paikat menee. Ei se ymmärrä eikä se välitä miltä minusta tuntuu, ei se tajua että olisi kiva jos hän olisi tehnyt vaikka mulle edellispäivänä ruokaa valmiiksi jääkaappiin siksi kun tulen töistä. Tajusin, että ei tollasen miehen kanssa voi minkäänlaista yhteiselämää edes ajatella. Näin päättyi minun esimmäinen kaksi vuotta kestänyt suhde, muutin pois samana päivänä, enkä ole päivääkään katunut.

        .

        ¨Sinä haluat, että itsestäänselvyyksistä pitäisi jaksaa jauhaa kuukausikaupalla. Et tajua, että on turha jankata jostain yksinkertaisesta pikkuasiasta. jos keskustelu ei johda mihinkään.¨

        Kerro selkeä esimerkki, edes jostain yksinkertaisesta, pikkuasiasta, mitä mielestäsi jankkaan?

        Pitkään jaksoit katella tollasta vätystä , ei varmasti ihan normaali heppu.


    • ggk

      Noin teoriassa. Käytännössä juuri ne seikat, jotka estävät pariskuntia pääsemästä kotitöistä sopuun, aiheuttavat ongelmia. Muissakin asioissa kuin kotitöissä. Sopiminen on toimivaa vuorovaikutusta. Muu on toimimatonta vuorovaikutusta. Kotitöissä kuten ei muissakaan yksittäisissä asioissa ole kyse kotitöistä/yksittäisestä asiasta, vaan vuorovaikutuksesta, jossa piilee ongelma.

      "Jos ei kotitöistä ole sovittu mitkä työt ovat pakollisia (päivittäin, viikottain, kuukausittain) on melko arvelluttavaa, haukkua puolisoa siitä ettei hän tee mitään. "

      Jos tai kun puoliso ei oikeasti tee mitään kotitöitä, se on usein pelkkä toteamus, tosiasia, ei haukkumista sinänsä. Vaikka kyllähän tekemättömyys närää usein herättää ja miksei herättäisi. Ei ole mielekästä, että parisuhteessa vain toinen tiskaa ja jynssää, siistii, pyykkää, tekee ruokaa jne. Juuri yhteiset asiat, joita tehdään yhdessä lujittavat parisuhdetta ja lisäävät tyytyväisyyttä liitossa. Huomioidaan kumppani, puolin ja toisin. Ellei osallistu kodin ylläpitoon, se loitontaa ja eriarvoistaa puolisoita ihan väkisin.

      Kotitöiden ohella erkaannutaan useinkin puolisosta, koska tämä on esim. "aina" töissä. Aina tarkoittaa, että töitä jatketaan vapaa-ajalla, joko työpaikalla, tai kotona (verstaalla, työhuoneessa). On täysin selvää, ettei työnarkomaani enää jaksa tai ehdikään viettää aikaa puolison ja perheen kanssa. Ja se on kaikilta pois. Rakkaus on ennen kaikkea jaettua yhteistä aikaa. Ellei aikaa ole, rakkaus kuolee. Tärkeintä on huomata, että puolison työnarkomania, tai kotitöihin osallistuminen ei ole sopimisongelma, vaan nimenomaan vuorovaikutusongelma. Eikä sitä voi korjata sopimalla. Kuten alkoholin suurkuluttajaa on vaikea saada luopumaan viinapullostaan, aivan samoin työnarkomaania on mahdotonta pakottaa viettämään aikaa puolison ja lasten kanssa, kotitöiden parissa. Hänen täytyisi itse hoksata asia kumppanin ja lasten kannalta. Usein niin ei tapahdu, vaikka kumppani ottaisi asian puheeksi moneen kertaan, hyvällä ja pahalla.

    • y15

      Kun tiedetään mitkä ovat oikeita ja mitkä ovat niitä kiva tehdä kotitöitä. Nämä oikeat kotityöt jaetaan ja kumpikin tekee työt omalla tavallaan. Näin sen pitäisi olla, mutta nainen haluaa määritellä koska ja kuinka työ pitää tehdä. Ei nainenkaan tee töitä jos mies sanoisi miten ja koska asiat tulee tehdä. Asioista on keskusteltava ja sovittava, jos halutaan päästä molempia tyydyttävään tilanteeseen.

      Naiset usein unohtavat miesten tekemät työt, mutta huomaavat eron jälkeen paljon asioita, joista ei ollut aikaisemmin edes tietoinen, toki myös toisinpäin. Moni miesten tekemät remontointi ja korjaus työt vaativat suunnittelua, sekä tiedon hankintaa, kun nämä ovat selvillä, itse työ voidaan vasta aloittaa.

      Kotitöiden ohella erkaannutaan useinkin puolisosta, koska tämä on esim. "aina" töissä. Aina tarkoittaa, että töitä jatketaan vapaa-ajalla, joko työpaikalla, tai kotona (verstaalla, työhuoneessa).TÄMÄ ON TODELLA IKÄVÄ TÄMÄN PÄIVÄN ONGELMA, MUTTA YLEENSÄ TYÖ TUO MYÖS LISÄÄ RAHAA, JOSTA USEIN ON RIITAA KUN SITÄ ON LIIAN VÄHÄN. On täysin selvää, ettei työnarkomaani enää jaksa tai ehdikään viettää aikaa puolison ja perheen kanssa. Ja se on kaikilta pois. JOS TYYDYTÄÄN MATALAMPAAN ELINTASOON JA SIITÄ SOVITAAN, NIIN TÖITÄ EI TARVITSE TEHDÄ NIIN PALJON, KYSYMYS ON USEIN ARVOIST, JOS NE KERROTAAN PUOLISOLLE, NIIN ASIOISTA VOIDAAN SOPIA. Rakkaus on ennen kaikkea jaettua yhteistä aikaa. Ellei aikaa ole, rakkaus kuolee. TÄMÄ ON ITSESTÄÄN SELVÄ ASIA Tärkeintä on huomata, että puolison työnarkomania, tai kotitöihin osallistuminen ei ole sopimisongelma, vaan nimenomaan vuorovaikutusongelma.OLETKO VALMIS VÄHENTÄMÄÄN LOMAMATKOJA, SOPPAILUA JA PUDOTTAMAAN ELINTASOASI, JOS NÄIN ON KERRO SE PUOLISOLLESI, NIIN HÄN VOI TOIMIA TOISIN. Eikä sitä voi korjata sopimalla.NÄMÄ ASIAT OVAT JUURI ASIOITA JOTKA PITÄÄ SOPIA Kuten alkoholin suurkuluttajaa on vaikea saada luopumaan viinapullostaan, aivan samoin työnarkomaania on mahdotonta pakottaa viettämään aikaa puolison ja lasten kanssa, kotitöiden parissa. OLIPA HUONO VERTAUS, OLISITKO VALMIS PUDOTTAMAAN ELINTASOASI

      Hänen täytyisi itse hoksata asia kumppanin ja lasten kannalta.EI KENENKÄÄN TARVI AAVISTAA TAI ENNUSTAA KRISTALLIPALLOSTA MITÄ PUOLISO AJATTELEE TAI HALUAA, SEN VUOKSI MEILLE ON ANNETTU PUHUMISEN TAITO. Usein niin ei tapahdu, vaikka kumppani ottaisi asian puheeksi moneen kertaan, hyvällä ja pahalla. KERROITKO PUOLISOLLESI MISTÄ OLISIT OLLUT VALMIS LUOPUMAA, KUN HÄN OLISI VÄHENTÄNYT TÖITÖ

      Jälleen kerran jokaisen tulee itse huolehtia hyvinvoinnistaan, on turha jankata ja syyllistää puolisoa jälkikäteen jos ei ole oikeasti tehnyt asioiden eteen mitään.

      • k-65

        Teet taas omia tarpeettomia johtopäätöksiä, kun kuvittelet tietäväsi kaiken toisten tuntemattomien ihmisten elämästä, kotitöistä alkaen raha-asioihin.

        Kotitöitä on kiva tehdä vain, mikäli tuntee vastuuta niistä. Vaikka tuntisi vastuuta, ja jopa pitäisi kotitöistä, kotitöitä ei ole kiva tehdä, jos toinen jatkuvasti, korjausyrityksistä huolimatta, luistaa niistä.

        Vrt erotilanne: ennen eroa kotitöitä oli kurja tehdä, jos puoliso ei niihin osallistunut vaan röhnötteli sohvalla tai maleksi tietokoneella, tai oli töissä. Kun asut yksin tai lasten kanssa => olet vastuussa kaikista kotitöistä ja niitä on kiva tehdä, koska siipeilijä ex-siippa puuttuu. Ts. kuten tuossa edellä sanottiin kyse ei ole kotitöistä vaan parin välisen vuorovaikutuksen puutteesta. Normaali vuorovaikutushan puuttuu, mikäli toinen ei oma-aloitteisesti osallistu mihinkään.

        "nainen haluaa määritellä koska ja kuinka työ pitää tehdä. "

        Höpöhöpö. Tuon keksit omasta päästä. Siksi toiseksi jos näin olisi, niin asia kaipaa tarkastelua. Kysytään miksi miksi miksi. Sillä jos sovitaan, että esim. mies hoitaa roskat ja imuroi, on vastuussa niistä, niin se tarkoittaa säännöllisyyttä. Ei sitä, että mies imuroi kerran vuodessa tai useammin silloin kun muut ovat menneet nukkumaan. Vuorovaikutus asia tämäkin.

        "Naiset usein unohtavat miesten tekemät työt, mutta huomaavat eron jälkeen paljon asioita, joista ei ollut aikaisemmin edes tietoinen"

        Minulla ei ollut tällaisia asioita yhtäkään. En ole ainoa kaltaiseni nainen. Että kun yhä nautin tavattomasti, että eron jälkeen sain hoitaa kaiken omalla aikataulullani, eli asap. Lisäksi nautintoa lisäsi, että voin pahassa paikassa pyytää ystäviltäni apua ja sitä aina sain asap. Ex oli hyvä vain jahkailemisessa. Hän käytti sitä vallan välineenä aina kun mahdollista. Esimerkkinä vessan lapun vaihto. Ainoa asia, jota pyysin häneltä moneen kuukauteen "joo, vaihdan sen "kohta"". Eihän siitä tullut mitään kahteen viikkoon. Oli kuulemma kutsunut huoltomiehenkin joka sanoi jotain ja pälä pälä. Vessa oli pimeänä ja lapset valitti, syystä. Kahden viikon päästä kyllästyin odottelemaan ja selityksiin. Ostin lampun ja varmuudeksi myös sytyttimen. Otin vanhat pois, vahdoin ostamani tilanne, ja kas, lamppu syttyi! Olimme iloisia lasten kanssa. Mies ei ollut. Tämän session jälkeen en pyytänyt enää mitään koskaan ex-mieheltä. Tulee vain kaikenlaista turhaa suunsoittoa eikä homma pelitä kuitenkaan.

        Sitten puolison työnarkomania pisti silmään tuossa edellä. Painapa kupoliisi, että työnarkomaani voi olla vaikkei tienaisi juuri mitään. Ei välttämättä jää yhtään edes perheen elatukseen rahaa. Ja jos jää, ei halua käyttää rahojaan perheeseen. Lomamatkoista puhumattakaan. Tai jos maksaa omia, itseaiheutettuja velkoja omiin asiohin. Ei jää perheelle taaskaan mitään. Tämäkin kuuluu jo tuohon mainittuun vuorovaikutukseen, tai siis sen puutteeseen.

        Riippuvuus on aina huono juttu, ja vuorovaikutuksen kannalta tuhoisa, sillä jos toinen keskittyy mihin tahansa muuhun kuin perheensä hyvinvointiin ja käyttää siihen kaiken aikansa, liitto karahtaa karille. Niinikään läheisriippuvuus usein tuhoaa suhteen. Yleensä kyllä toisen riippuvuus tukee toisen eri riippuvuutta. Kuten alkoholistilla on lähes aina läheisriippuvainen puoliso.

        Kristallipalloa ei tarvita. Normaaliin vuorovaikutukseen kuuluu automaattisesti toisen huomioiminen. Ellei näin tapahdu, on täysin selvää, ettei kumppani ole tyytyväinen. Normaalisti näistä myös keskustellaan, mutta keskustelu tyssähtää johonkin, ja mitään muutosta ei tapahdu lorvijan suunnalta.

        Laitan tähän vielä: jos tunnet olosi sohvalla tyytyväiseksi ja nautit, kun puoliso häärää jatkuvasti yhteisten asioisen kimpussa tarjoamatta apuasi, se on epätervettä. Jos puoliso pyytää apua, ja siitä kieltäydyt aina, hyvilläkin verukkeilla, se on epätervettä. Jos puoliso hoitaa lapset aina, syntymästä asti, pesee, syöttää, antaa lohtua, lukee sadut, nukuttaa jne etkä itse tee näitä koskaan tai harvoin, se on epätervettä. Siitäkin huolimatta, että puolison kanssa olisi näin sovittu. Ihmisen kanssa kun voi "sopia" tai sopia. "Sopia" tarkoittaa alistumista. Tai jopa pelkoa siitä, että toinen "joutuessaan" hoitamaan lapsia kohtelee näitä kaltoin. siksi on ensiarvoisen tärkeää parisuhteessa tehdä oma-aloitteisesti yhteisiä asioita. Tehdä itsensä suhteessa tarpeelliseksi eikä riesaksi ja taakaksi toisille.


      • y15
        k-65 kirjoitti:

        Teet taas omia tarpeettomia johtopäätöksiä, kun kuvittelet tietäväsi kaiken toisten tuntemattomien ihmisten elämästä, kotitöistä alkaen raha-asioihin.

        Kotitöitä on kiva tehdä vain, mikäli tuntee vastuuta niistä. Vaikka tuntisi vastuuta, ja jopa pitäisi kotitöistä, kotitöitä ei ole kiva tehdä, jos toinen jatkuvasti, korjausyrityksistä huolimatta, luistaa niistä.

        Vrt erotilanne: ennen eroa kotitöitä oli kurja tehdä, jos puoliso ei niihin osallistunut vaan röhnötteli sohvalla tai maleksi tietokoneella, tai oli töissä. Kun asut yksin tai lasten kanssa => olet vastuussa kaikista kotitöistä ja niitä on kiva tehdä, koska siipeilijä ex-siippa puuttuu. Ts. kuten tuossa edellä sanottiin kyse ei ole kotitöistä vaan parin välisen vuorovaikutuksen puutteesta. Normaali vuorovaikutushan puuttuu, mikäli toinen ei oma-aloitteisesti osallistu mihinkään.

        "nainen haluaa määritellä koska ja kuinka työ pitää tehdä. "

        Höpöhöpö. Tuon keksit omasta päästä. Siksi toiseksi jos näin olisi, niin asia kaipaa tarkastelua. Kysytään miksi miksi miksi. Sillä jos sovitaan, että esim. mies hoitaa roskat ja imuroi, on vastuussa niistä, niin se tarkoittaa säännöllisyyttä. Ei sitä, että mies imuroi kerran vuodessa tai useammin silloin kun muut ovat menneet nukkumaan. Vuorovaikutus asia tämäkin.

        "Naiset usein unohtavat miesten tekemät työt, mutta huomaavat eron jälkeen paljon asioita, joista ei ollut aikaisemmin edes tietoinen"

        Minulla ei ollut tällaisia asioita yhtäkään. En ole ainoa kaltaiseni nainen. Että kun yhä nautin tavattomasti, että eron jälkeen sain hoitaa kaiken omalla aikataulullani, eli asap. Lisäksi nautintoa lisäsi, että voin pahassa paikassa pyytää ystäviltäni apua ja sitä aina sain asap. Ex oli hyvä vain jahkailemisessa. Hän käytti sitä vallan välineenä aina kun mahdollista. Esimerkkinä vessan lapun vaihto. Ainoa asia, jota pyysin häneltä moneen kuukauteen "joo, vaihdan sen "kohta"". Eihän siitä tullut mitään kahteen viikkoon. Oli kuulemma kutsunut huoltomiehenkin joka sanoi jotain ja pälä pälä. Vessa oli pimeänä ja lapset valitti, syystä. Kahden viikon päästä kyllästyin odottelemaan ja selityksiin. Ostin lampun ja varmuudeksi myös sytyttimen. Otin vanhat pois, vahdoin ostamani tilanne, ja kas, lamppu syttyi! Olimme iloisia lasten kanssa. Mies ei ollut. Tämän session jälkeen en pyytänyt enää mitään koskaan ex-mieheltä. Tulee vain kaikenlaista turhaa suunsoittoa eikä homma pelitä kuitenkaan.

        Sitten puolison työnarkomania pisti silmään tuossa edellä. Painapa kupoliisi, että työnarkomaani voi olla vaikkei tienaisi juuri mitään. Ei välttämättä jää yhtään edes perheen elatukseen rahaa. Ja jos jää, ei halua käyttää rahojaan perheeseen. Lomamatkoista puhumattakaan. Tai jos maksaa omia, itseaiheutettuja velkoja omiin asiohin. Ei jää perheelle taaskaan mitään. Tämäkin kuuluu jo tuohon mainittuun vuorovaikutukseen, tai siis sen puutteeseen.

        Riippuvuus on aina huono juttu, ja vuorovaikutuksen kannalta tuhoisa, sillä jos toinen keskittyy mihin tahansa muuhun kuin perheensä hyvinvointiin ja käyttää siihen kaiken aikansa, liitto karahtaa karille. Niinikään läheisriippuvuus usein tuhoaa suhteen. Yleensä kyllä toisen riippuvuus tukee toisen eri riippuvuutta. Kuten alkoholistilla on lähes aina läheisriippuvainen puoliso.

        Kristallipalloa ei tarvita. Normaaliin vuorovaikutukseen kuuluu automaattisesti toisen huomioiminen. Ellei näin tapahdu, on täysin selvää, ettei kumppani ole tyytyväinen. Normaalisti näistä myös keskustellaan, mutta keskustelu tyssähtää johonkin, ja mitään muutosta ei tapahdu lorvijan suunnalta.

        Laitan tähän vielä: jos tunnet olosi sohvalla tyytyväiseksi ja nautit, kun puoliso häärää jatkuvasti yhteisten asioisen kimpussa tarjoamatta apuasi, se on epätervettä. Jos puoliso pyytää apua, ja siitä kieltäydyt aina, hyvilläkin verukkeilla, se on epätervettä. Jos puoliso hoitaa lapset aina, syntymästä asti, pesee, syöttää, antaa lohtua, lukee sadut, nukuttaa jne etkä itse tee näitä koskaan tai harvoin, se on epätervettä. Siitäkin huolimatta, että puolison kanssa olisi näin sovittu. Ihmisen kanssa kun voi "sopia" tai sopia. "Sopia" tarkoittaa alistumista. Tai jopa pelkoa siitä, että toinen "joutuessaan" hoitamaan lapsia kohtelee näitä kaltoin. siksi on ensiarvoisen tärkeää parisuhteessa tehdä oma-aloitteisesti yhteisiä asioita. Tehdä itsensä suhteessa tarpeelliseksi eikä riesaksi ja taakaksi toisille.

        Teet taas omia tarpeettomia johtopäätöksiä, kun kuvittelet tietäväsi kaiken toisten tuntemattomien ihmisten elämästä, kotitöistä alkaen raha-asioihin. ET SELVÄSTIKKÄÄN YMMÄRTÄNYT VIESTIÄ
        Kotitöitä on kiva tehdä vain , mikäli tuntee vastuuta niistä. Vaikka tuntisi vastuuta, ja jopa pitäisi kotitöistä, kotitöitä ei ole kiva tehdä, jos toinen jatkuvasti, korjausyrityksistä huolimatta, luistaa niistä. SII SINUN AJATUSTEN JA HALUSI MUKAAN JA JUURI SITEN KUN SINÄ SANOT.
        Vrt erotilanne: ennen eroa kotitöitä oli kurja tehdä, jos puoliso ei niihin osallistunut vaan röhnötteli sohvalla tai maleksi tietokoneella, tai oli töissä. Kun asut yksin tai lasten kanssa => olet vastuussa kaikista kotitöistä ja niitä on kiva tehdä, koska siipeilijä ex-siippa puuttuu. Ts. kuten tuossa edellä sanottiin kyse ei ole kotitöistä vaan parin välisen vuorovaikutuksen puutteesta. Normaali vuorovaikutushan puuttuu, mikäli toinen ei oma-aloitteisesti osallistu mihinkään.KYSYMYS ON SIITÄ ETTÄ NAISET SEKOITTAVAT PAKOLLISET KOTITYÖT, OMIIN KIVOIHIN TÖIHIN. VERHOJEN VAIHTAMINEN, HUONEKALUJEN SIIRTELY, OMPELEMINEN, KUTOMINEN JA MUUT EIVÄT OLE PAKOLLISIA KOTITÖITÄ, JOKA PÄIVÄ ASUNTOA EI TARVITSE TEHDÄ ASUMATTOMAN NÄKÖISEKSI, ELLEI MOLEMMAT SITÄ HALUA.
        "nainen haluaa määritellä koska ja kuinka työ pitää tehdä. "
        Höpöhöpö. Tuon keksit omasta päästä. Siksi toiseksi jos näin olisi, niin asia kaipaa tarkastelua. Kysytään miksi miksi miksi. Sillä jos sovitaan, että esim. mies hoitaa roskat ja imuroi, on vastuussa niistä, niin se tarkoittaa säännöllisyyttä. Ei sitä, että mies imuroi kerran vuodessa tai useammin silloin kun muut ovat menneet nukkumaan. Vuorovaikutus asia tämäkin. EIHÄN ASIOISSA OLE MITÄÄN ONGELMAA JOS KYETÄÄN SOPIMAAN ASIOISTA
        "Naiset usein unohtavat miesten tekemät työt, mutta huomaavat eron jälkeen paljon asioita, joista ei ollut aikaisemmin edes tietoinen"
        Minulla ei ollut tällaisia asioita yhtäkään. En ole ainoa kaltaiseni nainen. Että kun yhä nautin tavattomasti, että eron jälkeen sain hoitaa kaiken omalla aikataulullani, eli asap. Lisäksi nautintoa lisäsi, että voin pahassa paikassa pyytää ystäviltäni apua ja sitä aina sain asap. Ex oli hyvä vain jahkailemisessa. Hän käytti sitä vallan välineenä aina kun mahdollista. TÄMÄ SAATTAA OLLA PELKÄSTÄÄN SINUN OMA TUNNE Esimerkkinä vessan lapun vaihto. Ainoa asia, jota pyysin häneltä moneen kuukauteen "joo, vaihdan sen "kohta"". Eihän siitä tullut mitään kahteen viikkoon. Oli kuulemma kutsunut huoltomiehenkin joka sanoi jotain ja pälä pälä. Vessa oli pimeänä ja lapset valitti, syystä. Kahden viikon päästä kyllästyin odottelemaan ja selityksiin. Ostin lampun ja varmuudeksi myös sytyttimen. Otin vanhat pois, vahdoin ostamani tilanne, ja kas, lamppu syttyi! Olimme iloisia lasten kanssa. Mies ei ollut. Tämän session jälkeen en pyytänyt enää mitään koskaan ex-mieheltä. Tulee vain kaikenlaista turhaa suunsoittoa eikä homma pelitä kuitenkaan. TARKOITIN HIUKAN ERI TÖITÄ KUN LAMPUN VAIHTOA, JOKA ONNISTUU KAIKILTA
        Sitten puolison työnarkomania pisti silmään tuossa edellä. Painapa kupoliisi, että työnarkomaani voi olla vaikkei tienaisi juuri mitään. Ei välttämättä jää yhtään edes perheen elatukseen rahaa. Ja jos jää, ei halua käyttää rahojaan perheeseen. Lomamatkoista puhumattakaan. Tai jos maksaa omia, itseaiheutettuja velkoja omiin asiohin. KYLLÄ YLEENSÄ TÖISTÄ MAKSETAAN PALKKA, HIUKAN OMITUISEN ITSEKÄS KOMMENTTI ITSEAIHEUTETTU VELKA AVIOLIITOSSA.
        Kristallipalloa ei tarvita. Normaaliin vuorovaikutukseen kuuluu automaattisesti toisen huomioiminen. Ellei näin tapahdu, on täysin selvää, ettei kumppani ole tyytyväinen. Normaalisti näistä myös keskustellaan, mutta keskustelu tyssähtää johonkin, ja mitään muutosta ei tapahdu lorvijan suunnalta. SELVÄSTI OLET MIELESTÄSI OIKEASSA KAIKISTA ASIOISSA, OMASTA MIELESTÄSI
        Laitan tähän vielä: jos tunnet olosi sohvalla tyytyväiseksi ja nautit, kun puoliso häärää jatkuvasti yhteisten asioisen kimpussa MITEN PALJON ON SINUN OMIA KIVOJA JUTTUJA MITÄ TEET JA MITKÄ PAKOLLISIA KOTITÖITÄ tarjoamatta apuasi, se on epätervettä. Jos puoliso pyytää apua, ja siitä kieltäydyt aina, hyvilläkin verukkeilla, se on epätervettä. Jos puoliso hoitaa lapset aina, syntymästä asti, pesee, syöttää, antaa lohtua, lukee sadut, nukuttaa jne etkä itse tee näitä koskaan tai harvoin, se on epätervettä. VAIKUTTAA SILTÄ ETTÄ AINOASTAAN SINUN TAPA ON OIKEA, KAIKKI MUUT ON VÄÄRIÄ, EI IHME ETTEI EXÄ TEHNYT MITÄÄN Siitäkin huolimatta, että puolison kanssa olisi näin sovittu. Ihmisen kanssa kun voi "sopia" tai sopia. "Sopia" tarkoittaa alistumista. Tai jopa pelkoa siitä, että toinen "joutuessaan" hoitamaan lapsia kohtelee näitä kaltoin.TÄMÄ KOMMENTTI EI OLE TERVE, VAAN SAIRAS JA ONKIN TODELLA ASIATON siksi on ensiarvoisen tärkeää parisuhteessa tehdä oma-aloitteisesti yhteisiä asioita. Tehdä itsensä suhteessa tarpeelliseksi eikä riesaksi ja taakaksi toisille. EN TODELLAKAAN IHMETTELE MIKSI MIES EI TEHNYT MITÄÄN, SE OLI AINUT KEINO SELVIYTYÄ, MUTTA VÄÄRÄ TOKI KOKO PERHEEN KANNALTA.


    • tiskaaminenonihanaa

      Sinulla on aina täysin oma agendasi, jota jauhat provokaattorin ja trollin lailla. Kaikki mitä muut sanovat, on väärin.

      Kuten tuossa edellä on jo todettu. Kotitöiden kasaantuminen toisen niskaan - ongelma ei ole kotitöissä vaan vuorovaikutuksessa. Kukaan ei voi vuorovaikuttaa yksin. Oleellisen tärkeää on molempien halu ja tahto ottaa osaa yhteisiin asioihin, ja myös tehdä niitä. Yksikään ero ei johdu kotitöistä.Korkeintaan tuosta toisen haluttomuudesta niihin. Se miksi toinen on haluton on lukemattomia syitä, mutta sen toteaminen ei auta kumppania yhtään.

      • y15

        Tottakai vääristelyt on korjattava, ei kenenkään tule arvata tai aavistaa, mitä toinen haluaa.
        On hullua kuvitella olevansa edelleen prinsessa, kyllä parisuhteessa joutuu kertomaan puolisolle asiat mitä haluaa.

        Kuten tuossa edellä on jo todettu. Kotitöiden kasaantuminen toisen niskaan - ongelma ei ole kotitöissä vaan vuorovaikutuksessa. SITÄ JUURI TARKOITIN Kukaan ei voi vuorovaikuttaa yksin. SEN VUOKSI ASIOISTA ON SOVITTAVA Oleellisen tärkeää on molempien halu ja tahto ottaa osaa yhteisiin asioihin, ja myös tehdä niitä. YHTEISET TYÖT ON OLTAVA MOLEMMILLA TIEDOSSA Yksikään ero ei johdu kotitöistä.Korkeintaan tuosta toisen haluttomuudesta niihin. MIKSI ON NIIN VAIKEA HYVÄKSYÄ SOPIMISEN TÄRKEYS Se miksi toinen on haluton on lukemattomia syitä, mutta sen toteaminen ei auta kumppania yhtään. KYLLÄ ASIOIDEN TOTEAMINEN ON TURHAA, MUTTA SOPIMISELLA VOIDAAN PÄÄSTÄ ETEENPÄIN

        Sinulla on aina täysin oma agendasi, jota jauhat provokaattorin ja trollin lailla. Kaikki mitä muut sanovat, on väärin.

        Missä löytyy pohjaa kyseisille väitteille, osoita esimerkki?


      • y15

        ¨Sinulla on aina täysin oma agendasi, jota jauhat provokaattorin ja trollin lailla. Kaikki mitä muut sanovat, on väärin.¨

        Missä löytyy pohjaa kyseisille väitteille, osoita esimerkki?

        Vastausta ei koskaan kuulu, pelkkää suun pieksentää ja selittelyä, tähän mennessä ei mitään muuta. Tämä kertoo naisten itsekkyydestä ja neuvottelutaidoista paljon, yleensä kaverit keksivät jotakin, mutta tämäkin sekoitetaan selittelyllä ja erikois tapauksilla joita halutaan yleistää, koskemaan kaikkiin miehiin.

        En ole täällä olo aikana kertaakaan kuullut ehdotusta naiselta, miten asioita voisi korjata, ettei tarvitse erota. Täällä kuuluu pelkästään suoria ja epäsuoria moitteita miehistä. Useat kuvittelevat olevansa prinsessoja, haaveilevat ihanne kumppanista, joka täyttää kaikki toiveet ilman että itse tarvitsee tehdä mitään.

        Parisuhde toimii jos molemmat sitoutuu joustamaan ja sopimaan asioista.


    • pop98

      Miesten työt ovat usein kertaluonteisia, mutta silti toistuvia.

      Perheen polkypyörien kunnossapito(renkaan paikkaus 3-4krt/vuosi, lasten pyörisssä isompiakin korjauksia), auton korjaus, pojan mopon korjaus.
      omakotitalon remontit maalaushommat, ruohonleikkaus ja muut pihahommat, esim pihakivien uudelleen asettelu kun routa liikuttaa. Tein syksyllä kukkalaatikot, kaksi pienempää ja kaksi isoa, meni 20h työaikaa kun tein hienot.
      vesihanan uusiminen, suihkun muuttaminen sadevesisuihkuksi.
      Pojan sängynpohja putosi 3pv sitten, korjasin sitä pojan kanssa tunnin-pari..
      Vaatekaapin ovi irtosi viime viikolla ns. läskeineen, levyyn isot kuopat, joten korjaus oli aika iso homma 2h.
      Keittiön liesituulettimen hormista tuli lunta/vettä sisään, rakenteiden purkaminen ja tiivistäminen 3h.
      Pesuhuoneen kaakelisaumojen puhdistus ja paikkaus kun oli irronnut silikoni, homeita myös pois(poistoaine löytyi vasta kolmannesta kaupasta, eli pelkän aineen hakuun meni yli tunti), työhön meni 5h, tein sen viime viikolla..3vko sitten saunan lauteiden kiinnitys oli irronnut, puolen tunnin homma korjata.
      Kiuaskivien vaihdon teen ensi viikolla.
      Kodinkoneiden korjaus(kyllä korjaan itse useimmat).
      Ulko-oven tiivisten korjaus.
      Takan tyhjentäminen tuhkasta.
      Terassin kaiteiden maalaus, 8h.
      Katon vesikourujen putsaus.
      uuden huonekalun pystytys 1h.
      ilmanvaihtokoneen kennon puhdistus 2h.
      Suodattimien vaihto.
      keskuspölynimurin säiliön tyhjentäminen.
      Kaikki lumityöt , 100h/talvi.
      Pihan haravointi syksy/kevät (100% miehen homma meillä, kuten myös ruohonleikkaus)
      Ulkovarastoon piti asentaa yksi ilmanvaihtoputki seinän läpi entisen lisäksi.
      Vilkkaiden poikien kanssa touhuamiset, kun meillä vaan poikia, actionia täytyy olla ja vehkeet ja paikat rikkoontuu. Toki jos olis tyttöjäkin, olisi kuormitus tasaisempaa mutta nyt kuormittaa isää selvästi enmmän kuin äitiä.
      Digiboksien 2kpl ohjelmointi, uusia kanavia tulee kkerran kuukaudessa, noin tunti hommaa.
      Perheen tietokoneiden(4kpl) asennukset ja virustarkistusten huolehtiminen ja kovalevyjen putsaus säännöllisesti ettei koneet hidastu turhaan ja joudu uusimaan sen vuoksi aikaisin.

      Tuossa listattu vain esimerkiksi erittäin pieni osa miesten töistä joita ei lasketa kotitöiksi lainkaan!

      Näitä miesten kertaluonteisia töitä on vuoden mittaan useita satoja tunteja..!

      • Miesten työt? Mielestäni nuo kuuluvat "kotitöihin" joita jokainen taloudessa asuva voi tehdä. Toki kaikilla ei välttämättä ole kokemusta saati tietoa mutta niitä voi hankkia; kukaan ei ole seppä syntyessään.

        Jos minulla olisi omakotitalo, tekisin kaikki huoltotyöt mitä kuuluisi tehdä, koska haluan pitää talon kunnossa, jotta se ei menisi pilalle ja että minä ja muut pystyisimme asumaan siinä turvallisesti.

        Oveen oli tullut pieni reikä muuttaessa. Kävin rautakaupassa hakemassa paikkausainetta ja hiomapaperia ja paikkasin nätiksi.

        Hain perjantaina renkaan vahinkoautokeskuksesta, lauantaina käytin kuminvaihdossa rengasliikkeessä ja pari tuntia myöhemmin sain kesärenkaat vaihdettua autooni. Kuuntelin samalla musaa bluetoothkaiuttimesta ja nautin kesäisestä säästä.
        Olisin ostanut myös perävaloumpion ja ehjän kuskinpenkin, mutta vanteen saaminen kesärenkaalle oli tärkeintä ja rahaa täytyy nyt säästää.

        Olenko ainut joka nauttii näistä :D??

        Olen onnellinen että minulla on varaa maksaa asunnosta ja autosta ja että saan ruokaa ja vaatteita lapselle. Terveys, mittaamattoman arvokasta..

        Aivan ihana sää oli tänään, eilen lauantaina. Kävin lenkkipoluilla ja ilma oli kuin kultaa, mielen pakahduttavaa <3<3<3


      • y15
        P.i kirjoitti:

        Miesten työt? Mielestäni nuo kuuluvat "kotitöihin" joita jokainen taloudessa asuva voi tehdä. Toki kaikilla ei välttämättä ole kokemusta saati tietoa mutta niitä voi hankkia; kukaan ei ole seppä syntyessään.

        Jos minulla olisi omakotitalo, tekisin kaikki huoltotyöt mitä kuuluisi tehdä, koska haluan pitää talon kunnossa, jotta se ei menisi pilalle ja että minä ja muut pystyisimme asumaan siinä turvallisesti.

        Oveen oli tullut pieni reikä muuttaessa. Kävin rautakaupassa hakemassa paikkausainetta ja hiomapaperia ja paikkasin nätiksi.

        Hain perjantaina renkaan vahinkoautokeskuksesta, lauantaina käytin kuminvaihdossa rengasliikkeessä ja pari tuntia myöhemmin sain kesärenkaat vaihdettua autooni. Kuuntelin samalla musaa bluetoothkaiuttimesta ja nautin kesäisestä säästä.
        Olisin ostanut myös perävaloumpion ja ehjän kuskinpenkin, mutta vanteen saaminen kesärenkaalle oli tärkeintä ja rahaa täytyy nyt säästää.

        Olenko ainut joka nauttii näistä :D??

        Olen onnellinen että minulla on varaa maksaa asunnosta ja autosta ja että saan ruokaa ja vaatteita lapselle. Terveys, mittaamattoman arvokasta..

        Aivan ihana sää oli tänään, eilen lauantaina. Kävin lenkkipoluilla ja ilma oli kuin kultaa, mielen pakahduttavaa <3<3<3

        Tässä ei ole muuta ongelmaa kuin JOS minulla olisi, helppo sanoa kun taloa ei ole.

        Renkaiden osto ja niiden vaihtoon vienti ei vaadi mitään tietotaitoa. Olisitko avioliitossa hyväksynyt tämän tuskimpa.(Olisin ostanut myös perävaloumpion ja ehjän kuskinpenkin, mutta vanteen saaminen kesärenkaalle oli tärkeintä ja rahaa täytyy nyt säästää.) Miten olisi jos tämä ajatusmalli olisi ollut jo avioliiton aikana, olisitko eronnut lainkaan.

        Eikö tämä ole mahdollista avioliitossa (Aivan ihana sää oli tänään, eilen lauantaina. Kävin lenkkipoluilla ja ilma oli kuin kultaa, mielen pakahduttavaa <3<3<3) Kaikki on kiinni itsestä, asioista on turhaa tehdä arvovalta kysymyksiä. Avioliitossa molemmat joutuvat joustamaa ja sopimaan asioista, kaikille ei sovi avioliitto.


      • alliP
        P.i kirjoitti:

        Miesten työt? Mielestäni nuo kuuluvat "kotitöihin" joita jokainen taloudessa asuva voi tehdä. Toki kaikilla ei välttämättä ole kokemusta saati tietoa mutta niitä voi hankkia; kukaan ei ole seppä syntyessään.

        Jos minulla olisi omakotitalo, tekisin kaikki huoltotyöt mitä kuuluisi tehdä, koska haluan pitää talon kunnossa, jotta se ei menisi pilalle ja että minä ja muut pystyisimme asumaan siinä turvallisesti.

        Oveen oli tullut pieni reikä muuttaessa. Kävin rautakaupassa hakemassa paikkausainetta ja hiomapaperia ja paikkasin nätiksi.

        Hain perjantaina renkaan vahinkoautokeskuksesta, lauantaina käytin kuminvaihdossa rengasliikkeessä ja pari tuntia myöhemmin sain kesärenkaat vaihdettua autooni. Kuuntelin samalla musaa bluetoothkaiuttimesta ja nautin kesäisestä säästä.
        Olisin ostanut myös perävaloumpion ja ehjän kuskinpenkin, mutta vanteen saaminen kesärenkaalle oli tärkeintä ja rahaa täytyy nyt säästää.

        Olenko ainut joka nauttii näistä :D??

        Olen onnellinen että minulla on varaa maksaa asunnosta ja autosta ja että saan ruokaa ja vaatteita lapselle. Terveys, mittaamattoman arvokasta..

        Aivan ihana sää oli tänään, eilen lauantaina. Kävin lenkkipoluilla ja ilma oli kuin kultaa, mielen pakahduttavaa <3<3<3

        Minä puolestani en muuta enää koskaan omakotitaloon. Käyn vaativissa töissä, harrastan, hoidan ihmissuhteitani - miesystävä, kolme aikuista lasta, lapsenlapsi, useita ystäviä. Sekä vanha äiti toisella paikkakunnalla. Äidille jaettu aika menee suureksi osaksi hänen vanhan omakotitalonsa, lapsuudenkotini hoitoon. Talo rapistuu, rahat vähenee. Äidille jää aina vain vähemmän aikaa, koska on talo. Minusta se on surullista, mutta minkäs teet.


      • alliP

        Miesten töitä?

        Tein ex-liittoni aikana kaikki työt, jotka liittyi rivitaloasunnon hoitoon, ilmanvaihtoon, remontointiin, korjauksiin, maalaushommat, ruohonleikkaus ja muut pihahommat. Hoidin lasten polkupyörät, digiboksien 2kpl ohjelmointi, uusia kanavia tulee kerran kuukaudessa, noin tunti hommaa, perheen tietokoneiden(4kpl) asennukset ja virustarkistusten huolehtiminen ja kovalevyjen putsaus säännöllisesti. Ym ym.

        Tein myös muut varsinaiset kotityöt; ruoka, tiskit, pyykit vaatehuolto siivous roskineen. Sekä kaikkeen liittyvät hankinnat. Ym. ym. Ennenkaikkea kasvatin kolme lasta yksin, huolehdin heidän tarpeistaan, pidin hyvänä, lohdutin, asetin rajat ymym.


      • y15
        alliP kirjoitti:

        Minä puolestani en muuta enää koskaan omakotitaloon. Käyn vaativissa töissä, harrastan, hoidan ihmissuhteitani - miesystävä, kolme aikuista lasta, lapsenlapsi, useita ystäviä. Sekä vanha äiti toisella paikkakunnalla. Äidille jaettu aika menee suureksi osaksi hänen vanhan omakotitalonsa, lapsuudenkotini hoitoon. Talo rapistuu, rahat vähenee. Äidille jää aina vain vähemmän aikaa, koska on talo. Minusta se on surullista, mutta minkäs teet.

        Onko sinulla ollut omakotitaloa?

        ¨Minä puolestani en muuta enää koskaan omakotitaloon¨, vai puhutko äitisi talosta

        ¨Tein ex-liittoni aikana kaikki työt, jotka liittyi rivitaloasunnon hoitoon¨
        Mielenkiintoinen ajatusmalli, jos minulla olisi ollut ok talo en enää koskaan muuttaisi ok taloon ?

        Minä minä


      • alliP
        y15 kirjoitti:

        Onko sinulla ollut omakotitaloa?

        ¨Minä puolestani en muuta enää koskaan omakotitaloon¨, vai puhutko äitisi talosta

        ¨Tein ex-liittoni aikana kaikki työt, jotka liittyi rivitaloasunnon hoitoon¨
        Mielenkiintoinen ajatusmalli, jos minulla olisi ollut ok talo en enää koskaan muuttaisi ok taloon ?

        Minä minä

        Minulla ei ole ollut omakotitaloa, mutta olen ASUNUT vanhempieni omakotitalossa lähes puolet elämästäni. Osallistunut myös sen hoitoon jollainlailla, itseasiassa läpi elämäni, nykyisin kiihtyvällä tahdilla, koska äitini ei enää selviydy mistään yksin. Ymmärrätkö? Omakotitaloa voi joutua hoitamaan tai "saada hoitaa", vaikkei omista sitä. Tosin omistanhan minä siitä nyt osan, sillä isäni kuoli jo ajat sitten.

        Omakotitalosta en koskaan kuvitellut edes muuttavani omaan omakotitaloon, en miehen omakotitaloon, en kenenkään omakotitaloon. Muutin siis rivitaloon. Nyt asun kerrostalossa, uudessa. Aivan fantastista.

        Toki kirjoitan "minä" -muodossa, kun kerron mitä olen tehnyt. On törppöä kuvitella, että sen voisi kertoa jotenkin muutoin.


      • y15 kirjoitti:

        Tässä ei ole muuta ongelmaa kuin JOS minulla olisi, helppo sanoa kun taloa ei ole.

        Renkaiden osto ja niiden vaihtoon vienti ei vaadi mitään tietotaitoa. Olisitko avioliitossa hyväksynyt tämän tuskimpa.(Olisin ostanut myös perävaloumpion ja ehjän kuskinpenkin, mutta vanteen saaminen kesärenkaalle oli tärkeintä ja rahaa täytyy nyt säästää.) Miten olisi jos tämä ajatusmalli olisi ollut jo avioliiton aikana, olisitko eronnut lainkaan.

        Eikö tämä ole mahdollista avioliitossa (Aivan ihana sää oli tänään, eilen lauantaina. Kävin lenkkipoluilla ja ilma oli kuin kultaa, mielen pakahduttavaa <3<3<3) Kaikki on kiinni itsestä, asioista on turhaa tehdä arvovalta kysymyksiä. Avioliitossa molemmat joutuvat joustamaa ja sopimaan asioista, kaikille ei sovi avioliitto.

        Korjaan vain asian jonka ilmeisesti käsitit väärin. Yhden vanteen ympärille vaihdatin liikkeessä kesäkumin, koska minulla ei ole koneita siihen hommaan. Minä vaihdoin itse renkaat autooni, kerrostaloasuntoni parkkipaikalla. Ja se kyllä vaatii edes vähän tietämystä asiasta, muuten voi rikkoa itsensä tai vahingoittaa autoa.

        Ja kyllä, vaihdoin viime keväänäkin, avioliitossa ollessani, yksin (3-vuotiaan vieressä hääriessä) kesärenkaat autoon. Puoliso oli opiskelemassa päivisin siihen aikaan ja itse tein pelkkiä ilta/-yötöitä.
        Sovimme kyllä että hän voi ne vaihtaa mutta minulla oli aikaa ja intoa siihen hommaan joten.. Lisäksi, säästäähän se rengastakin, turha ajaa jos ei ole jäätä ja lunta.
        Lisään vielä että en todellakaan millään tapaa sakottanut puolisoa tästä, miksi olisinkaan. Satun myös pitämään autojen ronklaamisesta.
        Tämäkin oli esimerkki siitä miten yhteisistä asioista pitäisi pitää huolta oma-aloitteisesti. Jotkut, jotka sitä asennetta eivät sisäistä, tarvinnevat tarkempaa sopimista ja neuvotteluja aikataulutuksien kanssa.

        Ja todella, erosin puolisostani koska minulle ei kerta kaikkiaan sovi täyttää pelkästään vaimon muottia perheidyllissä. Hän halusi pelkästään vaimon ja siihen hommaan sopii ja haluaa joku muu, minä se en ole.

        Peace and love


      • P.OP
        P.i kirjoitti:

        Korjaan vain asian jonka ilmeisesti käsitit väärin. Yhden vanteen ympärille vaihdatin liikkeessä kesäkumin, koska minulla ei ole koneita siihen hommaan. Minä vaihdoin itse renkaat autooni, kerrostaloasuntoni parkkipaikalla. Ja se kyllä vaatii edes vähän tietämystä asiasta, muuten voi rikkoa itsensä tai vahingoittaa autoa.

        Ja kyllä, vaihdoin viime keväänäkin, avioliitossa ollessani, yksin (3-vuotiaan vieressä hääriessä) kesärenkaat autoon. Puoliso oli opiskelemassa päivisin siihen aikaan ja itse tein pelkkiä ilta/-yötöitä.
        Sovimme kyllä että hän voi ne vaihtaa mutta minulla oli aikaa ja intoa siihen hommaan joten.. Lisäksi, säästäähän se rengastakin, turha ajaa jos ei ole jäätä ja lunta.
        Lisään vielä että en todellakaan millään tapaa sakottanut puolisoa tästä, miksi olisinkaan. Satun myös pitämään autojen ronklaamisesta.
        Tämäkin oli esimerkki siitä miten yhteisistä asioista pitäisi pitää huolta oma-aloitteisesti. Jotkut, jotka sitä asennetta eivät sisäistä, tarvinnevat tarkempaa sopimista ja neuvotteluja aikataulutuksien kanssa.

        Ja todella, erosin puolisostani koska minulle ei kerta kaikkiaan sovi täyttää pelkästään vaimon muottia perheidyllissä. Hän halusi pelkästään vaimon ja siihen hommaan sopii ja haluaa joku muu, minä se en ole.

        Peace and love

        "Peace and love"
        Yes!

        "esimerkki siitä miten yhteisistä asioista pitäisi pitää huolta oma-aloitteisesti. "

        Nimenomaan. Oma-aloitteisuus ja vapaaehtoisuus ovat parisuhteessa ne asiat joiden puolesta "liputan". Suhteessahan ollaan kumpikin vapaaehtoisesti. Jos asuisi yksin, tekisi kotityöt, ja kaiken muun yksin. Tietysti vain omalta kohdaltaan (tai lasten puolesta, etenkin jos ovat pieniä) Tai vaikkei tekisi itse, niin olisi vastuussa siitä, että joku muu tekisi ne. Eikä siinä mitään ihmeellistä ole.

        Sen sijaan jos parisuhteessa ollessa tarvitsee ihan hirveästi sopia ja neuvotella kumpi tekee asioita, milloin jne. niin se alkaa luonnollisesti häiritä normaalia elämää ja suhteen ilmapiiriä. Paljon parempi, kun molemmat oma-aloitteisesti tekevät, asiat tulevat ikään kuin automaattisesti hoidettua - silloin jää aikaa myös parisuhteelle.

        Näissä asioissa kannattaa miettiä onko itse sisästä päin ohjautuva vai ulkoa päin. Parisuhteessa molempien oma sisäinen motivaatio tehdä asioita oma-aloitteisesti on terveen suhteen merkki.


    • alliP

      Kyllähän kaikki tietävät, että kotityöt pitää jakaa ja asioista sopia. Mutta ongelmahan onkin siinä, ettei kotitöitä jaeta, koska niistä ei voida sopia. Yksin ei voi sopia. Sopimattomuuteen on vallan hirmuisen paljon syitä. Ehkä ykkönen on se, ettei toinen ole juurikaan kotona. On siis estynyt tekemään kotitöitä, koska niitä ei voi tehdä kuin paikan päällä. Siihen miksi toinen ei ole kotona kuin vain vähän, tai ei ollenkaan pitkiin aikoihin on myös hirmuisen paljon vaihtelevia syitä. Niinikään noista poissaolojen syistä ei ole sovittu, vaikka taas kaikki tiedämme, että niistä pitäisi sopia. Muttei ole sovittu, koska niistä ei ole voitu sopia. Yksin ei voi sopia niistäkään. Jne jne.

      Kotitöistä pitäisi sopia, mutta niistä ei useinkaan sovita, koska toinen osapuoli ei kotitöitä halua tehdä. Tai omasta mielestään voi. Koskaan se ei mene niinpäin, että toinen jää suremaan ja katsomaan vierestä kieli pitkällä ja on käärmeissään, kun toinen haluaa tehdä ja tekee myös kaikki kotityöt. En ainakaan ole kuullut kenenkään taistelevan, että saisi tehdä vähintään 30% kotitöistä.

      Siihen miksi toinen on haluton tekemään kotitöitä vaikuttaa sekä parin elämäntilanne yleensä että parin yksilölliset tilanteet. Tiettyyn rajaan asti moni joustaa. Harva eroaa heti paikalla, kun toinen kieltäytyy kotitöistä. Vaan katsoo rauhassa mitä tuleman pitää. Kukaan ei ole eronnut siksi, että saa tehdä mielestään liian vähän kotitöitä eikä saa niihin edes mahdollisuutta.

      Yleensä ihmiset tarkastelevat parisuhdetta kokonaisuutensa. Mitä saan, mitä menetän. Kannattaako jatkaa. Sen voin sanoa että kärsivällisemmänkin ihmisen kärsivällisyys saattaa loppua ja ero tulla lopulta. Vuosien jälkeen. Kuka oikeasti haluaisikaan käyttää elämäänsä samoista asioista keskusteluun, joka ei pääse alkua pidemmälle. Tulee tyrmäys, ohitus, aliarvostusta, jopa haukkumista tms. Ja sehän jo meneekin henkisen välivallan puolelle.

      • y15

        Usei tämmösten kommenttien takana on ihminen joka tietää kaikki kaikesta, jos tehdään kuin minä sanon , niin asiat on kunnossa. Joustaminen, keskustelu ja sopiminen on oltava molimmin puolista, siis haetaan kesktie jonka kumpainenkin hyväksyy.

        Kun nämä kolme vuodatusta luki, tuli mieleen että mies on täys nolla, sairas, vakavasti masentunut, tai nainen on todella itsekäs, enkä ihmettele lainkaan että ero tuli ja syyllinenkin oli jo varmasti kaikkien tiedossa vuosia ennen eroa. Ainut tapa tulla toimeen kyseisen ajatusmallin ihmisen kanssa on alistua, koska en näe missään asiassa sopimista, ainoastaan minä minä ja minä.

        Tämä vaan tuli mieleen minulla kun tekstit luin, enkä tarkoita tätä henkilökohtaisesti kirjoittajalle, koska kukaan ulkopuolinen ei sitä todellisuudessa tiedä, sen tietävät ainoastaan juuri tässä suhteessa olevat yhdessä. Usein vielä molemmilla exillä on asiasta oma tunne, joka usei on täysin ristiriidassa keskenään.


      • alliP
        y15 kirjoitti:

        Usei tämmösten kommenttien takana on ihminen joka tietää kaikki kaikesta, jos tehdään kuin minä sanon , niin asiat on kunnossa. Joustaminen, keskustelu ja sopiminen on oltava molimmin puolista, siis haetaan kesktie jonka kumpainenkin hyväksyy.

        Kun nämä kolme vuodatusta luki, tuli mieleen että mies on täys nolla, sairas, vakavasti masentunut, tai nainen on todella itsekäs, enkä ihmettele lainkaan että ero tuli ja syyllinenkin oli jo varmasti kaikkien tiedossa vuosia ennen eroa. Ainut tapa tulla toimeen kyseisen ajatusmallin ihmisen kanssa on alistua, koska en näe missään asiassa sopimista, ainoastaan minä minä ja minä.

        Tämä vaan tuli mieleen minulla kun tekstit luin, enkä tarkoita tätä henkilökohtaisesti kirjoittajalle, koska kukaan ulkopuolinen ei sitä todellisuudessa tiedä, sen tietävät ainoastaan juuri tässä suhteessa olevat yhdessä. Usein vielä molemmilla exillä on asiasta oma tunne, joka usei on täysin ristiriidassa keskenään.

        " kukaan ulkopuolinen ei sitä todellisuudessa tiedä, sen tietävät ainoastaan juuri tässä suhteessa olevat yhdessä."

        Hyvä! Juuri noin.


    • tuttua_on

      Mulla on tuosta 26 vuoden kokemus, ei kotiaskareiden teko kiihota naista, saa kyllä useat hyvälle tuulelle ja se hyvä tuuli voi sitten ilmetä vaikka kiihkeänä seksinä kuten munkin kohdalla on käynyt. Muija tuli töistä vittuuntuneena ja väsynä, olin laittanut ruokaa ja muija siinä sitten nautiskeli ruokaa ja viiniä kun tiskailin ja tein pari muutakin askaretta ja sitten seurasi kysymys että saiskos vielä jotain muutakin esim. vaikka jälkkäriä, sanoin että jällkkäriä ei ole johon muija että on sulla jotain mitä voin sanoo jälkkäriksi. Seksiä heruu enemmän kun askareihin ei naisella mene aikaa. Kyllä se mahdollinen eroaminen johtuisi meillä ainakin muista kun kotitöiden teosta.

    • Kyllä, olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Olemme esim kumppanini kanssa joskus sopineet, että viikkosiivous tehdään yhdessä ja se mitä hän tekee ylimääräistä on hänen oma asiansa.

      Sopiminen on tässä kaiken a ja o. Toinen tärkeä asia on seurusteluaika. Jos siisteys ja koti(työt) ovat tärkeä asia, kannattaa käydä katsomassa siellä kumppanin kämpässä muutaman kerran miltä siellä näyttää. Jos kaikki on tip top, tuskin tarvitsee tulevaisuudessakaan yhteisessä kämpässä huomautella siivouksen merkityksestä.

      kolmas asia on, että vaadit kumppaniltasi kotitöiden tekoa ihan alusta asti. Etenkin naisilla tahtoo usein olla, että he yrittävät näyttää kelpoisuuttaan, siivoamalla ja tekemällä ruuat, jolloin mies tottuu liian hyvälle ja tottumuksia on vaikeaa muuttaa.

    • poikamiehenä

      Vähän mä miessukupuolen edustajana häpeen teidän puolesta ihmettelen samalla teidän näkökykyä. Pitäiskö teidän käydä optikolla tai ottaa ne laput pois silmiltä ja kattoo kotejanne hiukka eri silmällä.

      Otetaan nyt esmes vaikkapa tämä verhojen vaihto.
      Jos samat verhot roikkuu ikkunassa vaikka vuoden, ja vaimo haluu verhot vaihtaa, niin riittää kun ihmettelijämies ottaa jakkaran alleen ja kurkistaa niiden verhojen päälle. Jos ei ihan sokee oo, niin näkee, että niissä on pölyä ihan helskutisti ja vaimo on oikeessa, verhot kantsii vaihtaa ennenkuin koko perhe saa pölykeuhkot. Samaten just sillä verhojen vaihtohetkellä on tosi järkevää pestä ikkunat. Homma olis hyvää hoitaa ainaskin kerran vuodessa, koska sen takiihan ne ikkunat ovat lasia, että niistä näkee läpi. Ei tän asian tajuamiseen järjen jättiläistä tarvita ja ymmärrän kyllä jos vaimokkeenne haluais apuja tollaseen, koska onhan se aika hankalaa jos on isot ikkunat jakkaran päältä niitä nipsiä kiskoon tai laitella painavii verhotankoja verhoineen ylös yksin. Jos tätä ei normitolloki tajuu, niin suosittelen meneen aivokapasiteetin kasvattamiskursseille.

      Sama tää perusasia montako kertaa kuukaudessa imuroidaan, pyyhitään pölyjä vaihetaan petivaatteita ect. Ei siihen ruudinkeksijää, ei kalentereita eikä päivittäistä keskustelua tarttee Riittää kun kummallakin on sellanen asenne, että me siivotaan säännöllisesti vain ja ainoostaan sen takii ettei meillä ole koskaan paskaista, kun se ison likamäärän putsaaminen on huomattavasti ikävämpää ku päivittäin vähän tekeminen. Ja jos jälkikasvuu on, niin kun ne opettaa pentuiästä tekeen, niin seuraava sukupolvi on pelastettu ja niillä ei oo enää välii mitä jalkojen välissä killuu, ne osaa kotiduunit tehdä. Eihän se oo ku tekemistä. Kun tuut duunista himaan, katot ai veski on vähä likanen, pesasenpa sen pois, sitte teet, menee 5-10 minsaa. Tai menee keittiöön kattoo hitto tohon on tippunu ruokaa, putsaa ne pois. Simppelii yksinkertasta tekemistä. riittää ku kulkee simmut auki kotonaan. Niinhän poikamiehenäki tehtiin.

      Oon seurannu sitä kitinää mitä tuttavaporukoissa miehet käyvät kun niiden vaimot haluis tehdä tätä kuuluisaa pientä pintaremppaa. Nää vaimot haluu pitää niiden kiinteistöt kondiksessa ja elää silleen että se asunto olis updeitattu, ois vähän niinku ajan hermolla ees kymmenvuosittain.
      Onhan se nyt aikamoista pihiyttä ja laiskuutta kun monella sohvan pehmusteet ovat kuoleentuneet, niin että persus uppoaa kuoppaan, sohvan päälliset ovat harsuuntuneet reikäsiksi ja isäntä vakuuttaa kaikille vieraille, että tää meidän sohva on niiiiiin hyvä istua ei kaupasta yhtä hyvii saa. Miten sellanen jossa runko painaa polvitaipeisiin kun ei oo enää pehmusteita, voi olla hyvä? Eiks sitä vanhaa vois sitten edes pehmustaa ja verhoilla uusiks ,jos ei kokonaan voi kaatikselle kantaa ja hakee kaupasta uutta?
      Samaten monien keittiökaappien ovien pinnote on kulunu puhki kahvojen kohalta ja varmaan niitä joutuu hinkkaamaan entistä enemmän kun ei ne näytä ikinä puhtaalta. Samaten modernit laatikostot ois paljon helppokäyttöisempiä kuin vanhat hyllysysteemit, jne, mutta jostain syystä kavereilla on hirveet estot päällä. Hyvin monilla on lasten pienenä piirtämät tapetit seinillä ja niissä näkyy likatahroja, kauheeta vänkäämistä niistäki ne käy.
      Oon joskus sanonut kavereille, että teillä on fiksut emännät ku ne haluis pitää kotinne ykköskondiksessa, niin eikö nää ota mun kehun silleen, että älä perkele tuu siinä mun eukkoo vokotteleen.

      • anarkistimartta

        Asiaa kirjoitat! Sitä paitsi kotityöt vähentävät riskiä sairastua Alzheimerin tautiin.

        Itse suorastaan nautin kotitöistä. Laulelen vain ja teen. Ja olen sitä mieltä, että jos kovin sotkuinen sekainen on koti, niin ei ole kaikki ihan hallinnassa tällaisella ihmispololla. Taustalla alkoholiongelmaa ja muuta häiriötä.


      • Y15

        Vähän mä miessukupuolen edustajana häpeen teidän puolesta ihmettelen samalla teidän näkökykyä. Pitäiskö teidän käydä optikolla tai ottaa ne laput pois silmiltä ja kattoo kotejanne hiukka eri silmällä.

        Otetaan nyt esmes vaikkapa tämä verhojen vaihto.
        Jos samat verhot roikkuu ikkunassa vaikka vuoden, ja vaimo haluu verhot vaihtaa, niin riittää kun ihmettelijämies ottaa jakkaran alleen ja kurkistaa niiden verhojen päälle. MEILLÄ VERHOT VAIHTUI KERRAN KUUKAUDESSA Jos ei ihan sokee oo, niin näkee, että niissä on pölyä ihan helskutisti ja vaimo on oikeessa, verhot kantsii vaihtaa ennenkuin koko perhe saa pölykeuhkot. KYLLÄ MINÄ VAIHDOIN VERHOT KOLMEKERTAA VUODESSA KUN ASUIN YKSINKIN JA IKKUNAT PESIN SAMALLA Samaten just sillä verhojen vaihtohetkellä on tosi järkevää pestä ikkunat. Homma olis hyvää hoitaa ainaskin kerran vuodessa, koska sen takiihan ne ikkunat ovat lasia, että niistä näkee läpi. Ei tän asian tajuamiseen järjen jättiläistä tarvita ja ymmärrän kyllä jos vaimokkeenne haluais apuja tollaseen, koska onhan se aika hankalaa jos on isot ikkunat jakkaran päältä niitä nipsiä kiskoon tai laitella painavii verhotankoja verhoineen ylös yksin. Jos tätä ei normitolloki tajuu, niin suosittelen meneen aivokapasiteetin kasvattamiskursseille. MELKO HARVAKSEEN TEILLÄ NOITA TÖITÄ TEHDÄÄN

        Sama tää perusasia montako kertaa kuukaudessa imuroidaan, pyyhitään pölyjä vaihetaan petivaatteita ect. Ei siihen ruudinkeksijää, ei kalentereita eikä päivittäistä keskustelua tarttee Riittää kun kummallakin on sellanen asenne, että me siivotaan säännöllisesti vain ja ainoostaan sen takii ettei meillä ole koskaan paskaista, kun se ison likamäärän putsaaminen on huomattavasti ikävämpää ku päivittäin vähän tekeminen. Ja jos jälkikasvuu on, niin kun ne opettaa pentuiästä tekeen, niin seuraava sukupolvi on pelastettu ja niillä ei oo enää välii mitä jalkojen välissä killuu, ne osaa kotiduunit tehdä. Eihän se oo ku tekemistä. Kun tuut duunista himaan, katot ai veski on vähä likanen, pesasenpa sen pois, sitte teet, menee 5-10 minsaa. Tai menee keittiöön kattoo hitto tohon on tippunu ruokaa, putsaa ne pois. Simppelii yksinkertasta tekemistä. riittää ku kulkee simmut auki kotonaan. Niinhän poikamiehenäki tehtiin. KUVAAMASI ON NORMAALIA ELÄMÄÄ, MUTTA PUHUIN IHMISISTÄ KETÄ TEKEE KOTITÖISTÄ ONGELMAN, SEKOITTAMASLLA OMAT KIVAT TYÖT KOTITÖIKSI

        Oon seurannu sitä kitinää mitä tuttavaporukoissa miehet käyvät kun niiden vaimot haluis tehdä tätä kuuluisaa pientä pintaremppaa. Nää vaimot haluu pitää niiden kiinteistöt kondiksessa ja elää silleen että se asunto olis updeitattu, ois vähän niinku ajan hermolla ees kymmenvuosittain.
        Onhan se nyt aikamoista pihiyttä ja laiskuutta kun monella sohvan pehmusteet ovat kuoleentuneet, niin että persus uppoaa kuoppaan, sohvan päälliset ovat harsuuntuneet reikäsiksi ja isäntä vakuuttaa kaikille vieraille, että tää meidän sohva on niiiiiin hyvä istua ei kaupasta yhtä hyvii saa. Miten sellanen jossa runko painaa polvitaipeisiin kun ei oo enää pehmusteita, voi olla hyvä? Eiks sitä vanhaa vois sitten edes pehmustaa ja verhoilla uusiks ,jos ei kokonaan voi kaatikselle kantaa ja hakee kaupasta uutta?
        Samaten monien keittiökaappien ovien pinnote on kulunu puhki kahvojen kohalta ja varmaan niitä joutuu hinkkaamaan entistä enemmän kun ei ne näytä ikinä puhtaalta. Samaten modernit laatikostot ois paljon helppokäyttöisempiä kuin vanhat hyllysysteemit, jne, mutta jostain syystä kavereilla on hirveet estot päällä. Hyvin monilla on lasten pienenä piirtämät tapetit seinillä ja niissä näkyy likatahroja, kauheeta vänkäämistä niistäki ne käy.
        Oon joskus sanonut kavereille, että teillä on fiksut emännät ku ne haluis pitää kotinne ykköskondiksessa, niin eikö nää ota mun kehun silleen, että älä perkele tuu siinä mun eukkoo vokotteleen. MIKSI NAINEN ESIINTYY MIEHENÄ?


      • y15
        anarkistimartta kirjoitti:

        Asiaa kirjoitat! Sitä paitsi kotityöt vähentävät riskiä sairastua Alzheimerin tautiin.

        Itse suorastaan nautin kotitöistä. Laulelen vain ja teen. Ja olen sitä mieltä, että jos kovin sotkuinen sekainen on koti, niin ei ole kaikki ihan hallinnassa tällaisella ihmispololla. Taustalla alkoholiongelmaa ja muuta häiriötä.

        Ikävää kun et ymmärtänyt mistä oli kysymys, ei siinä ollut työn määrästä tai halusta kysymys.


      • poikamiehenä
        Y15 kirjoitti:

        Vähän mä miessukupuolen edustajana häpeen teidän puolesta ihmettelen samalla teidän näkökykyä. Pitäiskö teidän käydä optikolla tai ottaa ne laput pois silmiltä ja kattoo kotejanne hiukka eri silmällä.

        Otetaan nyt esmes vaikkapa tämä verhojen vaihto.
        Jos samat verhot roikkuu ikkunassa vaikka vuoden, ja vaimo haluu verhot vaihtaa, niin riittää kun ihmettelijämies ottaa jakkaran alleen ja kurkistaa niiden verhojen päälle. MEILLÄ VERHOT VAIHTUI KERRAN KUUKAUDESSA Jos ei ihan sokee oo, niin näkee, että niissä on pölyä ihan helskutisti ja vaimo on oikeessa, verhot kantsii vaihtaa ennenkuin koko perhe saa pölykeuhkot. KYLLÄ MINÄ VAIHDOIN VERHOT KOLMEKERTAA VUODESSA KUN ASUIN YKSINKIN JA IKKUNAT PESIN SAMALLA Samaten just sillä verhojen vaihtohetkellä on tosi järkevää pestä ikkunat. Homma olis hyvää hoitaa ainaskin kerran vuodessa, koska sen takiihan ne ikkunat ovat lasia, että niistä näkee läpi. Ei tän asian tajuamiseen järjen jättiläistä tarvita ja ymmärrän kyllä jos vaimokkeenne haluais apuja tollaseen, koska onhan se aika hankalaa jos on isot ikkunat jakkaran päältä niitä nipsiä kiskoon tai laitella painavii verhotankoja verhoineen ylös yksin. Jos tätä ei normitolloki tajuu, niin suosittelen meneen aivokapasiteetin kasvattamiskursseille. MELKO HARVAKSEEN TEILLÄ NOITA TÖITÄ TEHDÄÄN

        Sama tää perusasia montako kertaa kuukaudessa imuroidaan, pyyhitään pölyjä vaihetaan petivaatteita ect. Ei siihen ruudinkeksijää, ei kalentereita eikä päivittäistä keskustelua tarttee Riittää kun kummallakin on sellanen asenne, että me siivotaan säännöllisesti vain ja ainoostaan sen takii ettei meillä ole koskaan paskaista, kun se ison likamäärän putsaaminen on huomattavasti ikävämpää ku päivittäin vähän tekeminen. Ja jos jälkikasvuu on, niin kun ne opettaa pentuiästä tekeen, niin seuraava sukupolvi on pelastettu ja niillä ei oo enää välii mitä jalkojen välissä killuu, ne osaa kotiduunit tehdä. Eihän se oo ku tekemistä. Kun tuut duunista himaan, katot ai veski on vähä likanen, pesasenpa sen pois, sitte teet, menee 5-10 minsaa. Tai menee keittiöön kattoo hitto tohon on tippunu ruokaa, putsaa ne pois. Simppelii yksinkertasta tekemistä. riittää ku kulkee simmut auki kotonaan. Niinhän poikamiehenäki tehtiin. KUVAAMASI ON NORMAALIA ELÄMÄÄ, MUTTA PUHUIN IHMISISTÄ KETÄ TEKEE KOTITÖISTÄ ONGELMAN, SEKOITTAMASLLA OMAT KIVAT TYÖT KOTITÖIKSI

        Oon seurannu sitä kitinää mitä tuttavaporukoissa miehet käyvät kun niiden vaimot haluis tehdä tätä kuuluisaa pientä pintaremppaa. Nää vaimot haluu pitää niiden kiinteistöt kondiksessa ja elää silleen että se asunto olis updeitattu, ois vähän niinku ajan hermolla ees kymmenvuosittain.
        Onhan se nyt aikamoista pihiyttä ja laiskuutta kun monella sohvan pehmusteet ovat kuoleentuneet, niin että persus uppoaa kuoppaan, sohvan päälliset ovat harsuuntuneet reikäsiksi ja isäntä vakuuttaa kaikille vieraille, että tää meidän sohva on niiiiiin hyvä istua ei kaupasta yhtä hyvii saa. Miten sellanen jossa runko painaa polvitaipeisiin kun ei oo enää pehmusteita, voi olla hyvä? Eiks sitä vanhaa vois sitten edes pehmustaa ja verhoilla uusiks ,jos ei kokonaan voi kaatikselle kantaa ja hakee kaupasta uutta?
        Samaten monien keittiökaappien ovien pinnote on kulunu puhki kahvojen kohalta ja varmaan niitä joutuu hinkkaamaan entistä enemmän kun ei ne näytä ikinä puhtaalta. Samaten modernit laatikostot ois paljon helppokäyttöisempiä kuin vanhat hyllysysteemit, jne, mutta jostain syystä kavereilla on hirveet estot päällä. Hyvin monilla on lasten pienenä piirtämät tapetit seinillä ja niissä näkyy likatahroja, kauheeta vänkäämistä niistäki ne käy.
        Oon joskus sanonut kavereille, että teillä on fiksut emännät ku ne haluis pitää kotinne ykköskondiksessa, niin eikö nää ota mun kehun silleen, että älä perkele tuu siinä mun eukkoo vokotteleen. MIKSI NAINEN ESIINTYY MIEHENÄ?

        Mä oon ihan mitä sä haluut mun olevan, mies, nainen, homo, hetero, valitse noista jos se sun oloa helpottaa.
        Jessus, sulla on ollut ihana nainen, tosi vaihtelunhaluinen, innostunut, varmasti olis ollut valmis moneen juttuun, sä missasit sun tsäänssit, ei ihme ett sua vituttaa.


      • y15
        poikamiehenä kirjoitti:

        Mä oon ihan mitä sä haluut mun olevan, mies, nainen, homo, hetero, valitse noista jos se sun oloa helpottaa.
        Jessus, sulla on ollut ihana nainen, tosi vaihtelunhaluinen, innostunut, varmasti olis ollut valmis moneen juttuun, sä missasit sun tsäänssit, ei ihme ett sua vituttaa.

        Olet melkoinen pelle ja trolli


      • poikamiehenä
        y15 kirjoitti:

        Olet melkoinen pelle ja trolli

        Ja sinä olet täysin vailla huumorintajua, ei niin pienintäkään tilannetajuu sulla.
        Sulla on ollu hyvä nainen, sä et osannu arvostaa sitä ja se läks, paskajuttu, koita päästä siitä yli sen sijaan että katkerana tilität tyhjää, kuljet laput silmillä, oot vainoharhainen.
        Vedä nenä pois omasta persuksestas ja kato ympärilles, kauniita naisia on tarjolla, aurinko paistaa, elämä hymyilee, koita säkin nauttii tästä ja tulevista päivistä.


      • y15
        poikamiehenä kirjoitti:

        Ja sinä olet täysin vailla huumorintajua, ei niin pienintäkään tilannetajuu sulla.
        Sulla on ollu hyvä nainen, sä et osannu arvostaa sitä ja se läks, paskajuttu, koita päästä siitä yli sen sijaan että katkerana tilität tyhjää, kuljet laput silmillä, oot vainoharhainen.
        Vedä nenä pois omasta persuksestas ja kato ympärilles, kauniita naisia on tarjolla, aurinko paistaa, elämä hymyilee, koita säkin nauttii tästä ja tulevista päivistä.

        En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa. Tämän ymmärtäminen on ylivoimaista naisille ja asioiden muuttaminen paremmaksi on täysin outo käsite heille, asioita ei voi muuttaa, jos naisen pitäisi edes hiukan miettiä ja vastata tekemisistää/puhumisistaan.
        Pelkästään moittimista, haukkumista, jankkaamista, selittelyä, mutta ei koskaan asiaa.

        Nainen on valmis tuhoamaan kaiken, ilman mitään omantunnontuskia ja ainoastaan olakseen oikeassa. Lapset ovat usein pelikortteja, itsekkäiden ja törttöjen vanhempien leikeissä.


      • poikamiehenä
        y15 kirjoitti:

        En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa. Tämän ymmärtäminen on ylivoimaista naisille ja asioiden muuttaminen paremmaksi on täysin outo käsite heille, asioita ei voi muuttaa, jos naisen pitäisi edes hiukan miettiä ja vastata tekemisistää/puhumisistaan.
        Pelkästään moittimista, haukkumista, jankkaamista, selittelyä, mutta ei koskaan asiaa.

        Nainen on valmis tuhoamaan kaiken, ilman mitään omantunnontuskia ja ainoastaan olakseen oikeassa. Lapset ovat usein pelikortteja, itsekkäiden ja törttöjen vanhempien leikeissä.

        Eiks sun läheisistä kukaan oo sanonut sulle, että toi sun katkeruus naisii kohtaan ei oo enää tervettä. Sun naisviha alkaa olla kohta samalla tasolla kuin tolla Turun puukottajalla. Mee hoitoon ennenku teet jollekin jotain pahaa!


      • y15
        poikamiehenä kirjoitti:

        Eiks sun läheisistä kukaan oo sanonut sulle, että toi sun katkeruus naisii kohtaan ei oo enää tervettä. Sun naisviha alkaa olla kohta samalla tasolla kuin tolla Turun puukottajalla. Mee hoitoon ennenku teet jollekin jotain pahaa!

        En ole täällä olo aikana kertaakaan kuullut ehdotusta naiselta, miten asioita voisi korjata, ettei tarvitse erota tai riidellä. Täällä kuuluu pelkästään suoria ja epäsuoria moitteita miehistä. Useat kuvittelevat olevansa prinsessoja, haaveilevat ihanne kumppanista, joka täyttää kaikki toiveet ilman että itse tarvitsee tehdä mitään.

        Parisuhde toimii jos molemmat sitoutuu joustamaan ja sopimaan asioista.

        En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa.

        Todista puheesi, missä kohtaa olen naisten vihaaja, pelkää jankkaamista ja selittelyä. Kun tulee hiukan suorempi kommentti naisista, on se vihaa naisia kohtaan mielestäsi. Tämä on lapsellista ja epäasiallista käytöstä, kun vielä on kysymyksessä aikuinen ihminen.


      • poikamiehenä
        y15 kirjoitti:

        En ole täällä olo aikana kertaakaan kuullut ehdotusta naiselta, miten asioita voisi korjata, ettei tarvitse erota tai riidellä. Täällä kuuluu pelkästään suoria ja epäsuoria moitteita miehistä. Useat kuvittelevat olevansa prinsessoja, haaveilevat ihanne kumppanista, joka täyttää kaikki toiveet ilman että itse tarvitsee tehdä mitään.

        Parisuhde toimii jos molemmat sitoutuu joustamaan ja sopimaan asioista.

        En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa.

        Todista puheesi, missä kohtaa olen naisten vihaaja, pelkää jankkaamista ja selittelyä. Kun tulee hiukan suorempi kommentti naisista, on se vihaa naisia kohtaan mielestäsi. Tämä on lapsellista ja epäasiallista käytöstä, kun vielä on kysymyksessä aikuinen ihminen.

        Mä todistan tän sun naisvihan. Poimin tähän yhden kommenttisi eiliseltä.

        "En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa. Tämän ymmärtäminen on ylivoimaista ...naisille.... ja asioiden muuttaminen paremmaksi on täysin outo käsite ....heille...., asioita ei voi muuttaa, jos ....naisen.... pitäisi edes hiukan miettiä ja vastata
        ....Nainen... on valmis tuhoamaan kaiken, ilman mitään omantunnontuskia ja ainoastaan olakseen oikeassa."

        Sun mielestä vain nainen on väärässä, nainen ei ymmärrä, nainen ei haluu muuttaa asioita paremmaksi, nainen tuhoaa, naisella ei ole omantunnontuskia, naisten pitää olla aina oikeessa.
        Nää kaikki on sun omia mielipiteitä joita sä näköjään oot toistanu tässä moneen otteeseen.

        Mä tajuisin jos sä olisit kiukkuinen yleensä vanhemmille jotka riitelee tai vaikkapa sille eksällesi, mutta kun sun katkeruus, syyllistäminen ja inho kohdistuu kaikkiin naisiin, niin sen takii sä veli hyvä oot heikoilla jäillä sun agendassa. Sulla on ilmiselvästi pakkomielle ja helvetin syvä katkeruus naisia kohtaan. Ei niin mitään järkee sun jutuissa.
        Puhutko sä tollasii sun kavereilles? Jos mä olisin sun ystäväs niin mä sanoisin sulle nyt tosi vakavissani että lopeta tollaset puheet tai mee hoitoon. Tosta ei sulle hyvää seuraa pitkässä juoksussa.


      • vikaaonjossain
        poikamiehenä kirjoitti:

        Eiks sun läheisistä kukaan oo sanonut sulle, että toi sun katkeruus naisii kohtaan ei oo enää tervettä. Sun naisviha alkaa olla kohta samalla tasolla kuin tolla Turun puukottajalla. Mee hoitoon ennenku teet jollekin jotain pahaa!

        Täysin samaa mieltä , tuon Y15 suhteen.


    • anarkistimartta

      " Pariskuntien pitää miettiä mitkä kotityöt ovat pakollisia, onko asunnon oltava asumattoman näköinen koko aja. "

      No höpöhöpö. Mitkään kotityöt eivät ole pakollisia, mutta kaikki kotityöt ovat tarpeellisia, itsestäänselvyyksiä. En tiedä missä vaiheessa, tai kansanryhmässä kotitöistä on tehty ikävä pakko, josta etenkin parisuhteessa/perheessä pitää yrittää luistaa niin usein kuin mahdollista. En suostu uskomaan, että ihmiset yleisesti ottaen edes haluaisivat elää kotonaan kuin tunkiolla. Kaaos, sekasotku yms. liittyy hyvin usein erilaisiin mielenterveyden häiriöihin. Siitä ei sen enempää.

      Elin lapsuuteni 60-70-luvulla. Ihan normaalissa perheessä, isä, äiti ja jonkin aikaa kaksi lasta, sitten minä asuin kuopuksena nuoruuteni vanhempieni kanssa, veljeni muuttaessa opiskelemaan. Meillä äiti teki enimmäkseen kotitöitä - luonnollisesti, sillä hän kävi puolipäivätöissä, isä teki töitä liikaa. Usein oli töissä illat ja välillä lauantainakin. Mutta silloin kun isä oli kotona, hän ainakin imuroi ja tiskasi, kävi kaupassa/torilla. Yhdessä pesivät aina ikkunat kaksi kertaa vuodessa, vaikka näin eivät olleet ikinä sopineet tai keskustelleet kotitöiden "tärkeydestä" tai "pakollisuudesta". Niinikään isä vei matot ulos, tamppasi, äiti pesi lattiat - taas muutaman kerran vuodessa, ja melkoisen extempore. Jompikumpi katsoi keittiön ikkunasta ulos ja sanoi "aika likaiset ikkunat. Pestäänkö ne tänään vai huomenna"? Toinen vastasi aina "tänään". Vaikka vanhempani eivät ikinä opettaneet minulle mitään kotitöitä eivätkä edes kehottaneet tekemään niitä, aloin oma-aloitteisesti tiskaamaan ja etenkin siivoamaan vessaa.

      Minulla oli aivan ihana ja poikeuksellisen vapaa lapsuus. Tunsin monen korttelin alueella kaikki perheet, joissa oli lapsia ja useamman vanhemman pariskunnankin. Kaikilla oli siisti koti. Paitsi niillä, jotka eivät sitä voineet jostain syystä hoitaa, kuten liikuntarajoitteinen mummo viereisessä korttelissa. Kävin hänen luonaan kaverini kanssa siivoamassa, pitämässä seuraa ja silittämässä kissaa.

      Ystäväni perheessä oli kotityöt jaettu myös lapsille - siitä lähtien kun menivät kouluun. Tämäkin jako oli itsestäänselvyys, sillä lapsia oli neljä ja molemmat vanhemmat töissä. Perheen isä siivosi joka lauantai yksin, koska perheen äiti oli myös lauantaisin töissä.

      Kun itse perustin exäni kanssa perheen, ex teki kotitöitä aivan luontevasti ja oma-aloitteisesti. Lasten syntymän jälkeen hänen firmallaan meni huonosti, ja hän oli töissä 24/7. Tapahtui siinä kaikenlaista harmillista muutakin. Hain lopulta monien korjausyritysten jälkeen eroa. En sen vuoksi, ettei ex enää osallistunut kotitöihin, vaan kaiken sen vuoksi mikä esti häntä osallistumasta niihin, ja yhteiseen elämään muutenkin. Tiedän vallan hyvin, että ex osasi kotitöitä tehdä ja aikansa niitä tekikin. Siihen asti kunnes "ohjelmointivirhe" sekoitti hänen nuppinsa.

      Elikkäs jos toinen ei tee kotitöitä, siihen yleensä ajaudutaan syystä tai toisesta. Se ei mene niin, että aluksi esim. tehdään, ja sitten eräänä yksittäisenä päivänä herää todeten "tästä päivästä lähtien en tee enää kotitöitä". Albert Einsteinkin on ilahduttanut meitä sanoen viisaasti "Ongelmat eivät ratkea tavalla, jolla niihin on ajauduttu". Kun ollaan jo ongelmissa, ajauduttu tilanteeseen, jossa toinen ei tee kotitöitä, niin ongelma harvemmin ratkeaa keskustelemalla kotitöistä ja niiden pakollisuudesta tai tarpeellisuudesta. Sen tekemättömän pitäisi saada ihan oma ahaa elämys siitä miten juuri hänen pitäisi toimia ja tehdä, jotta kotityöt taas jälleen sujuisivat omalta osaltaan. Tai vaikka koko perheen osalta, jos breikki kotitöistä on ollut pitkä.

      • y15

        JA NYT TAAS NAISENA


      • mnmnmnmn

        Sulle se hame päälle pitäis laittaa.


      • kk56
        mnmnmnmn kirjoitti:

        Sulle se hame päälle pitäis laittaa.

        siis y15 päälle


      • y15
        mnmnmnmn kirjoitti:

        Sulle se hame päälle pitäis laittaa.

        Noin siinä käy kun ei kykene kommunikoimaan, ilkeily ja haukkuminen, KUIN PIENET LAPSET
        Tähän täällä on tottunut ja se tulee naisilla aina esiin kun mennään lähelle totuutta.


      • mnmnmnmn
        y15 kirjoitti:

        Noin siinä käy kun ei kykene kommunikoimaan, ilkeily ja haukkuminen, KUIN PIENET LAPSET
        Tähän täällä on tottunut ja se tulee naisilla aina esiin kun mennään lähelle totuutta.

        mulla on kylläkin pallit , mutta sää olet akka.


      • anarkistimartta
        y15 kirjoitti:

        JA NYT TAAS NAISENA

        Olen nainen, en mies.


    • tarpeellinenero

      Ei ole olemassa turhia eroja.Mies ja nainen ei ole tarkoitettu elämään hamaan hautaan yhdessä.Lasten ollessa aikuisia parisuhteella ei ole tarkoitusta.Jopa ystäviin kyllästyy muutamassa vuodessa vaikka heitä ei näe päivittäin.

      • elämässä_eteenpäin

        niin samaa mieltä tästä.
        Parisuhde on aina läheisriippuvuutta. Toki monet rakastaa sitä puolisoaan, tai kuvittelee rakastavansa, ja kinaa näistä kotitöistä sun muusta silleen hyvässä hengessä ja ilmeisesti tämä hyväntahtoinen kinaaminen on yksi syy miksi ovat yhdessä, kun se muu kimppakiva, kuten seksielämä on jo kuoleentunut pois. Hyvä, että pysyvät yhdessä, koska muutenhan niiden elämä olisi helvetin ikävää kun eivät raukat osaa elää yksin.

        Sitten on tämä ihmisryhmä kuten tämänkin ketjun aloittaja, eronnut, ei pääse erostaan yli vaikka vuosia kuluu koko ajan, niin siellä erossa se on päänuppi jumissa. On niin kova naisviha ja katkeruus, että pitää muidenkin parisuhteisiin ja eroihin puuttua ja syytellä täysin tuntemattokiakin. Sitä se syyllisyys ja katkeruus teettää.


      • independentday

        Ihmisyys on aina riippuvuutta eikä se muuten roiku ollenkaan siitä ootko suhteellinen vai suhteeton. Ihminen on laumaeläin. Olet riippuvainen työstä (ainakin moni on) ja tätä kautta rahasta. Olet riippuvainen lainsäädännöstä, olet riippuvainen terveydenhuollosta ja olwt riippuvainen koulutuksesta ka jos et ole mitenkään roikkuvainen niin olet syrjäytynyt.


      • Independentday

        Ja mitä vanhemmaksi tulet sitä roikkuvampi olet.


      • y15
        elämässä_eteenpäin kirjoitti:

        niin samaa mieltä tästä.
        Parisuhde on aina läheisriippuvuutta. Toki monet rakastaa sitä puolisoaan, tai kuvittelee rakastavansa, ja kinaa näistä kotitöistä sun muusta silleen hyvässä hengessä ja ilmeisesti tämä hyväntahtoinen kinaaminen on yksi syy miksi ovat yhdessä, kun se muu kimppakiva, kuten seksielämä on jo kuoleentunut pois. Hyvä, että pysyvät yhdessä, koska muutenhan niiden elämä olisi helvetin ikävää kun eivät raukat osaa elää yksin.

        Sitten on tämä ihmisryhmä kuten tämänkin ketjun aloittaja, eronnut, ei pääse erostaan yli vaikka vuosia kuluu koko ajan, niin siellä erossa se on päänuppi jumissa. On niin kova naisviha ja katkeruus, että pitää muidenkin parisuhteisiin ja eroihin puuttua ja syytellä täysin tuntemattokiakin. Sitä se syyllisyys ja katkeruus teettää.

        En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa. Tämän ymmärtäminen on ylivoimaista naisille ja asioiden muuttaminen paremmaksi on täysin outo käsite heille, asioita ei voi muuttaa, jos naisen pitäisi edes hiukan miettiä ja vastata tekemisistää/puhumisistaan.
        Pelkästään moittimista, haukkumista, jankkaamista, selittelyä, mutta ei koskaan asiaa.

        Nainen on valmis tuhoamaan kaiken, ilman mitään omantunnontuskia ja ainoastaan olakseen oikeassa. Lapset ovat usein pelikortteja, itsekkäiden ja törttöjen vanhempien leikeissä.

        Yksikään nainen ei ole kyennyt vastaamaan, ainostaan itsekkäitä jankkauksia ja hirveä määrä selittelyä

        Sitten on tämä ihmisryhmä kuten tämänkin ketjun aloittaja, eronnut, ei pääse erostaan yli vaikka vuosia kuluu koko ajan, niin siellä erossa se on päänuppi jumissa. OLETKO HIUKAN YKSINKERTAINEN JOS ET YMMÄRRÄ LUETTUA TEKSTIÄ, VAI ONKO ASENNE VAMMA NOIN VOIMAKAS On niin kova naisviha ja katkeruus, MINÄ EN VIHAA YHTÄÄN NAISTA, ENKÄ OLE KIRJOITTANUT MITÄÄN TÄSTÄ, KUKAAN EI OLE KYENNYT ESITTÄMÄÄN SYYTÖKSELLE TODISTEITA, AINOASTAAN PÄTKIMÄLLÄ TEKSTIÄ ON YRITETTY VALHEELISESTI OSOITTAA TUO VÄITE OIKEAKSI.että pitää muidenkin parisuhteisiin ja eroihin puuttua ja syytellä täysin tuntemattokiakin. KYLLÄ KYSYMYS ON SINUN OMASTA TABUSTA, JOSTA ET KYKENE PÄÄSEMÄÄN IRTI, EROTESSA TOISEN SYYTTELY TAI RIITELY EI AUTA KETÄÄN VAAN TUHOAA ENEMMÄN KOKO PERHETTÄ, ITSEKÄS SYYTTELY/SELITTELY ON PELKÄSTÄÄN SINUN OMAN ITSEKKYYDEN JA ITSETUNNON TUOTOKSIA. Sitä se syyllisyys ja katkeruus teettää. SITÄ SE ITSEKKYYS TEETTÄÄ, ON NIIN VAIKEAA TUNNUSTAA OMIA VIRHEITÄ.

        Osoita että kykenet todistamaan jotakin, ilman ivaa ja selittelyä


      • oletkatkera
        y15 kirjoitti:

        En edellenkään kirjoittele itseni vuoksi, vaan olen huolissani nykymenosta jossa lapset ovat kärsioitä, itsekkäiden ja vastuuttomien vanhempien vauhdissa. Tämän ymmärtäminen on ylivoimaista naisille ja asioiden muuttaminen paremmaksi on täysin outo käsite heille, asioita ei voi muuttaa, jos naisen pitäisi edes hiukan miettiä ja vastata tekemisistää/puhumisistaan.
        Pelkästään moittimista, haukkumista, jankkaamista, selittelyä, mutta ei koskaan asiaa.

        Nainen on valmis tuhoamaan kaiken, ilman mitään omantunnontuskia ja ainoastaan olakseen oikeassa. Lapset ovat usein pelikortteja, itsekkäiden ja törttöjen vanhempien leikeissä.

        Yksikään nainen ei ole kyennyt vastaamaan, ainostaan itsekkäitä jankkauksia ja hirveä määrä selittelyä

        Sitten on tämä ihmisryhmä kuten tämänkin ketjun aloittaja, eronnut, ei pääse erostaan yli vaikka vuosia kuluu koko ajan, niin siellä erossa se on päänuppi jumissa. OLETKO HIUKAN YKSINKERTAINEN JOS ET YMMÄRRÄ LUETTUA TEKSTIÄ, VAI ONKO ASENNE VAMMA NOIN VOIMAKAS On niin kova naisviha ja katkeruus, MINÄ EN VIHAA YHTÄÄN NAISTA, ENKÄ OLE KIRJOITTANUT MITÄÄN TÄSTÄ, KUKAAN EI OLE KYENNYT ESITTÄMÄÄN SYYTÖKSELLE TODISTEITA, AINOASTAAN PÄTKIMÄLLÄ TEKSTIÄ ON YRITETTY VALHEELISESTI OSOITTAA TUO VÄITE OIKEAKSI.että pitää muidenkin parisuhteisiin ja eroihin puuttua ja syytellä täysin tuntemattokiakin. KYLLÄ KYSYMYS ON SINUN OMASTA TABUSTA, JOSTA ET KYKENE PÄÄSEMÄÄN IRTI, EROTESSA TOISEN SYYTTELY TAI RIITELY EI AUTA KETÄÄN VAAN TUHOAA ENEMMÄN KOKO PERHETTÄ, ITSEKÄS SYYTTELY/SELITTELY ON PELKÄSTÄÄN SINUN OMAN ITSEKKYYDEN JA ITSETUNNON TUOTOKSIA. Sitä se syyllisyys ja katkeruus teettää. SITÄ SE ITSEKKYYS TEETTÄÄ, ON NIIN VAIKEAA TUNNUSTAA OMIA VIRHEITÄ.

        Osoita että kykenet todistamaan jotakin, ilman ivaa ja selittelyä

        Nimenomaan sinä kirjoittelet ittesi vuoksi, susta on kivaa haukkua muita kirjoittajia.


      • y15
        oletkatkera kirjoitti:

        Nimenomaan sinä kirjoittelet ittesi vuoksi, susta on kivaa haukkua muita kirjoittajia.

        Mitä selittelet täysin joutavia, kommentoi mutta et kykene vastaamaan, naurettavaa, raukkamaista selittelyä. Pienet lapset kommunikoivat samalla tavalla.


      • oletkatkera
        y15 kirjoitti:

        Mitä selittelet täysin joutavia, kommentoi mutta et kykene vastaamaan, naurettavaa, raukkamaista selittelyä. Pienet lapset kommunikoivat samalla tavalla.

        En minä mitään selitä, mihin pitäis vastata, et ole multa mitään edes kysynyt?
        Tais osua ja upota.


      • y15
        oletkatkera kirjoitti:

        En minä mitään selitä, mihin pitäis vastata, et ole multa mitään edes kysynyt?
        Tais osua ja upota.

        Nimenomaan sinä kirjoittelet ittesi vuoksi, susta on kivaa haukkua muita kirjoittajia.

        Oletko noin pihalla, vai xxxxxx


      • keittiössäxxx
        y15 kirjoitti:

        Nimenomaan sinä kirjoittelet ittesi vuoksi, susta on kivaa haukkua muita kirjoittajia.

        Oletko noin pihalla, vai xxxxxx

        Osui ja upposi....


    • teinköoikein

      Kyllä se eroon johtaa jos yhtäläiset tekemiset ei mätsää toisen kanssa. Kuka nyt kotiorjana toiselle olisi vain sillä kun toinen tuo rahaa kotiin. Yhdessä ne kotityöt tehdään toinen enempi ja vähempi. Riippuen muista töistä. Mutta siisteyttä on pidettävä huolta.muistelin aikanaan kun puolisoni kiukutteli minun jättämistä hedelmän kuorista pöydälle enkä ollut sitä roskiin laittanut vaan hänen piti se tehdä. Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata. Totuudella se itse riisuu likaiset vaatteet pitkin kämppää jotka joudun viemään pesuun. Kun sanoin niistä oli riita mitä mahtavin. No sovittiin että eletään siistimmin ja viedään itse roskat ja pyykit ilman toisen huomauttamista. Eikö tämäkin kerro ihmisestä kuinka sokea on omalle tekemiselle mutta löytää vikoja toisesta noinkin typerän pienen asian tiimoilta. Kotityöt on tasavertaisesti hoidettava ja näin tehty aina. Mutta mistä moinen riita johtui en osaa sanoa mutta taisi olla muu asia joka häntä ärsytti. Nykyään kotityöt tulee tehtyä ilman riitoja. Ja tyytyväisiä ollaan molemmat. Tämäkin kuuluu parisuhteeseen ja ne hyvä käydä läpi. Tarviiko siis kotitöistä riidellä sen enempää? Ei mielestäni.

      • y15

        ¨Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata.¨

        Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun. (miksi) Nainen haluaa mitä tahansa mutta kun ei saa, hän loukkaantuu, ei kykene kommunikoimaan, ei ajamaan kantaansa läpi, ei kykene perustelemaan, vaan kiukuttelee kuin pienet lapset. Esimerkiksi kun kysymys on kotitöistä niistä on sovittava ja sovitettava että ne ovat molempien hyväksyttävissä. Naisilla on paljon kotityön kaltaisia töitä, verhojen vaihtoa, sisustus, askartelu/somistus, näitä on kiva tehdä, mutta nämä eivät ole jaettavia kotitöitä, ellei niistä sovita. Miksi asiat pitää sekoittaa ja tehdä näistä riita, täysin turhaan.


      • heheh
        y15 kirjoitti:

        ¨Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata.¨

        Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun. (miksi) Nainen haluaa mitä tahansa mutta kun ei saa, hän loukkaantuu, ei kykene kommunikoimaan, ei ajamaan kantaansa läpi, ei kykene perustelemaan, vaan kiukuttelee kuin pienet lapset. Esimerkiksi kun kysymys on kotitöistä niistä on sovittava ja sovitettava että ne ovat molempien hyväksyttävissä. Naisilla on paljon kotityön kaltaisia töitä, verhojen vaihtoa, sisustus, askartelu/somistus, näitä on kiva tehdä, mutta nämä eivät ole jaettavia kotitöitä, ellei niistä sovita. Miksi asiat pitää sekoittaa ja tehdä näistä riita, täysin turhaan.

        Oli kyl kysymys miehestä, ei naisesta.


      • anarkistimartta
        y15 kirjoitti:

        ¨Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata.¨

        Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun. (miksi) Nainen haluaa mitä tahansa mutta kun ei saa, hän loukkaantuu, ei kykene kommunikoimaan, ei ajamaan kantaansa läpi, ei kykene perustelemaan, vaan kiukuttelee kuin pienet lapset. Esimerkiksi kun kysymys on kotitöistä niistä on sovittava ja sovitettava että ne ovat molempien hyväksyttävissä. Naisilla on paljon kotityön kaltaisia töitä, verhojen vaihtoa, sisustus, askartelu/somistus, näitä on kiva tehdä, mutta nämä eivät ole jaettavia kotitöitä, ellei niistä sovita. Miksi asiat pitää sekoittaa ja tehdä näistä riita, täysin turhaan.

        "Tämä kertoo melkoisesti naisista"
        Älähän hyvä ihminen tee noin vääriä päätelmiä. Edellinen kirjoittaja kertoi "Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata." Siinä hän kertoi YHDESTÄ ihmisestä. Ei "naisista". Yksikään esimerkkisi ei myöskään koskenut minua, vaikka olen nainen. Älä yleistä.

        Yleistämistä parempi olisi miettiä miksi joku mies/nainen/muu tekee sinun mielestäsi haitallisesti, ja mitä voisi tehdä asian korjaamiseksi. Haukkuminen ei ainakaan kannata. Eikä sormi pystyssä osoittaminen paheksuen"teet väärin, hyi hyi" ei auta sen enempää kuin muutkaan sinulta/ylhäältä alas toiselle/alhaalle jutut.


      • olisitpysynysinkkuna
        y15 kirjoitti:

        ¨Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata.¨

        Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun. (miksi) Nainen haluaa mitä tahansa mutta kun ei saa, hän loukkaantuu, ei kykene kommunikoimaan, ei ajamaan kantaansa läpi, ei kykene perustelemaan, vaan kiukuttelee kuin pienet lapset. Esimerkiksi kun kysymys on kotitöistä niistä on sovittava ja sovitettava että ne ovat molempien hyväksyttävissä. Naisilla on paljon kotityön kaltaisia töitä, verhojen vaihtoa, sisustus, askartelu/somistus, näitä on kiva tehdä, mutta nämä eivät ole jaettavia kotitöitä, ellei niistä sovita. Miksi asiat pitää sekoittaa ja tehdä näistä riita, täysin turhaan.

        Miksi noin erinomainen ihminen on ollut aviossa jonkun naisen kanssa , joka on hänen mielestään ollut idiootti, niin kun kaikki naiset hänen mielestään?


      • Y15
        y15 kirjoitti:

        ¨Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata.¨

        Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun. (miksi) Nainen haluaa mitä tahansa mutta kun ei saa, hän loukkaantuu, ei kykene kommunikoimaan, ei ajamaan kantaansa läpi, ei kykene perustelemaan, vaan kiukuttelee kuin pienet lapset. Esimerkiksi kun kysymys on kotitöistä niistä on sovittava ja sovitettava että ne ovat molempien hyväksyttävissä. Naisilla on paljon kotityön kaltaisia töitä, verhojen vaihtoa, sisustus, askartelu/somistus, näitä on kiva tehdä, mutta nämä eivät ole jaettavia kotitöitä, ellei niistä sovita. Miksi asiat pitää sekoittaa ja tehdä näistä riita, täysin turhaan.

        Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun. (miksi) Nainen haluaa mitä tahansa mutta kun ei saa, hän loukkaantuu, ei kykene kommunikoimaan, ei ajamaan kantaansa läpi, ei kykene perustelemaan, vaan kiukuttelee kuin pienet lapset. Esimerkiksi kun kysymys on kotitöistä niistä on sovittava ja sovitettava että ne ovat molempien hyväksyttävissä. Naisilla on paljon kotityön kaltaisia töitä, verhojen vaihtoa, sisustus, askartelu/somistus, näitä on kiva tehdä, mutta nämä eivät ole jaettavia kotitöitä, ellei niistä sovita. Miksi asiat pitää sekoittaa ja tehdä näistä riita, täysin turhaan.

        "Tämä kertoo melkoisesti naisista"
        Älähän hyvä ihminen tee noin vääriä päätelmiä.
        (Tämä kertoo melkoisesti naisista, tiedän kokemuksesta että juuri tuo loukkaantuminen, estää avoimen keskustelun.) YMMÄRÄTKÖ ETTÄ KERROIN OMAN KOKEMUKSENI
        Edellinen kirjoittaja kertoi "Kun kysyin miksi ei sanonut asiaa silloin kun löysi kuoret. Ei kuulemma halunnut loukata." Siinä hän kertoi YHDESTÄ ihmisestä. MINÄ KERROIN KOKEMUKSESTA JA SIITÄ MISTÄ USEAT MIEHET KERTOVAT.
        Yksikään esimerkkisi ei myöskään koskenut minua, vaikka olen nainen. Älä yleistä.
        KUN ET YMMÄRRÄ TÄTÄ, EIHÄN SE VOI KOSKETTAAKKAAN SINUA.

        Yleistämistä parempi olisi miettiä miksi joku mies/nainen/muu tekee sinun mielestäsi haitallisesti, ja mitä voisi tehdä asian korjaamiseksi. Haukkuminen ei ainakaan kannata. Eikä sormi pystyssä osoittaminen paheksuen"teet väärin, hyi hyi" ei auta sen enempää kuin muutkaan sinulta/ylhäältä alas toiselle/alhaalle jutut.

        KYKENETKÖ KOPIOIMAAN ESIMERKIN MITÄ OLEN, HAUKKUNUT JA ONKO SE OLLUT VÄÄRIN TAI ASIATONTA TEKSTIÄ.


      • Siiderivalaat

        Niin pitääkin johtaa eroon, loiset vittuun. Valittava siiderivalas voi kokeilla miten elättää itsensä ja poikimansa elätit. Tuleeko suru perskärpäsellä puseroon?


    • yiytk

      Olen kyllästynyt lukemaan näitä aloituksia "naiset sitä, miehet tätä". Mitä jos nyt opeteltaisiin kirjoittamaan itsestä ja kumppanista/puolisosta? Unohtaen täysin kumpaa sukupuolta ollaan. Kun sukupuolet eivät esim. tee tai sano jotain, vaan ihmiset. Se ihminen, jonka kanssa on tai on ollut suhteessa. Eikä kannata kamalasti valittaa olevansa suhteessa idiootin kanssa. Silloin on itsekin idiootti, kun ei ole hakenut eroa.

      • y15

        Miehistä ei tule naisia, eikä naisista tule miehiä, sille ei vaan voi mitään. Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista. Vaikka kuinka paljon haluaisi, luonnon lakeja on vaikea muuttaa.

        Kaikki ne jotka ovat olleet hiukan pitemmissä parisuhteissa toisen sukupuolen kanssa, tietävät mieste ja naisten eroavaisuudet, se ei ole huono asia, vaan tämä on yksi syy miksi kiinnostumme toisesta sukupuolesta, kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla, toki näitäkin löytyy ja sehän on jokaisen oma valinta.


      • 78p9
        y15 kirjoitti:

        Miehistä ei tule naisia, eikä naisista tule miehiä, sille ei vaan voi mitään. Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista. Vaikka kuinka paljon haluaisi, luonnon lakeja on vaikea muuttaa.

        Kaikki ne jotka ovat olleet hiukan pitemmissä parisuhteissa toisen sukupuolen kanssa, tietävät mieste ja naisten eroavaisuudet, se ei ole huono asia, vaan tämä on yksi syy miksi kiinnostumme toisesta sukupuolesta, kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla, toki näitäkin löytyy ja sehän on jokaisen oma valinta.

        " Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista"

        Tuo nyt vaan ei pidä paikkaansa. Ihmiset toimivat eri tavalla, mutta eivät sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan johtuen. Ne, jotka haluavat ajatella miesten ja naisten ajattelevan eri tavalla, haluavat vain lokeroida ihmiset omiin koloihinsa ilman että tuntevat ihmistä oikeasti.

        Kuinkakohan monta kertaa itsekin olen kuullut naisia vähätteleviä väitteitä "NAISETHAN ovat juuri tuollaisia..." Tällä nimenomaan keskitytään vähättelemään naisia. "Tuollaisia" tarkoittaa aina jotain alempiarvoista, turhaa, tarpeetonta. Kuten myös sanonnalla "pojat ovat poikia". Eli tämä sanotaan silloin, kun pojille suodaan etuoikeuksia, joita tytöillä ei ajatella olevan. Silloin, kun pojille annetaan periksi, tytöt siivoavat sotkut, pojat tekevät väärin, ja se taputellaan Villasella "pojat ovat poikia".

        Seksuaalisuus on eri juttu kuin sukupuoli. Itse olen oletusarvo, eli heteroseksuaalinen naissukupuolinen. Lapsena leikin myös poikien kanssa. Erityisesti vastapäisen naapurin pojan kanssa. Meillä synkkasi hyvin, olimme usein miten kahdestaan vuosikaudet. Kouluaikana sain myös tyttökavereita. Olimme myös poikien kanssa. Näin on mennyt tähän asti, olen nyt 55v. Takana myös pitkä parisuhde, ja vielä pidempi avioliitto. Niissä tietysti seksuaalisuus mukana. Mutta yksikään mies, jonka kanssa olen ollut seksisuhteessa tai parisuhteessa en voi sanoa eroavan itsestäni, muilta kuin fyysiseltä olemukseltaan. Eikä se ole huono asia.

        "kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla"

        Noh. Jokainenhan joutuu vallan väkisin olemaan itsensä kanssa syntymästä kuolemaan. Eikä sekään ole huono asia. Eikä tarkoita sitä, etteikö samalla voisi nauttia myös kumppanin, ystävien ja muiden ihmisten seurasta. Kaikki muut ihmissuhteet kuitenkin voi päättyä. Voi tulla eroja ja taas uusia ihmisiä elämään. Mutta itsestään ei voi erota. Siksi kannattaa pysyä hyvissä väleissä itsensä kanssa.


      • y15
        78p9 kirjoitti:

        " Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista"

        Tuo nyt vaan ei pidä paikkaansa. Ihmiset toimivat eri tavalla, mutta eivät sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan johtuen. Ne, jotka haluavat ajatella miesten ja naisten ajattelevan eri tavalla, haluavat vain lokeroida ihmiset omiin koloihinsa ilman että tuntevat ihmistä oikeasti.

        Kuinkakohan monta kertaa itsekin olen kuullut naisia vähätteleviä väitteitä "NAISETHAN ovat juuri tuollaisia..." Tällä nimenomaan keskitytään vähättelemään naisia. "Tuollaisia" tarkoittaa aina jotain alempiarvoista, turhaa, tarpeetonta. Kuten myös sanonnalla "pojat ovat poikia". Eli tämä sanotaan silloin, kun pojille suodaan etuoikeuksia, joita tytöillä ei ajatella olevan. Silloin, kun pojille annetaan periksi, tytöt siivoavat sotkut, pojat tekevät väärin, ja se taputellaan Villasella "pojat ovat poikia".

        Seksuaalisuus on eri juttu kuin sukupuoli. Itse olen oletusarvo, eli heteroseksuaalinen naissukupuolinen. Lapsena leikin myös poikien kanssa. Erityisesti vastapäisen naapurin pojan kanssa. Meillä synkkasi hyvin, olimme usein miten kahdestaan vuosikaudet. Kouluaikana sain myös tyttökavereita. Olimme myös poikien kanssa. Näin on mennyt tähän asti, olen nyt 55v. Takana myös pitkä parisuhde, ja vielä pidempi avioliitto. Niissä tietysti seksuaalisuus mukana. Mutta yksikään mies, jonka kanssa olen ollut seksisuhteessa tai parisuhteessa en voi sanoa eroavan itsestäni, muilta kuin fyysiseltä olemukseltaan. Eikä se ole huono asia.

        "kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla"

        Noh. Jokainenhan joutuu vallan väkisin olemaan itsensä kanssa syntymästä kuolemaan. Eikä sekään ole huono asia. Eikä tarkoita sitä, etteikö samalla voisi nauttia myös kumppanin, ystävien ja muiden ihmisten seurasta. Kaikki muut ihmissuhteet kuitenkin voi päättyä. Voi tulla eroja ja taas uusia ihmisiä elämään. Mutta itsestään ei voi erota. Siksi kannattaa pysyä hyvissä väleissä itsensä kanssa.

        " Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista"

        Tuo nyt vaan ei pidä paikkaansa. Ihmiset toimivat eri tavalla, mutta eivät sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan johtuen. Ne, jotka haluavat ajatella miesten ja naisten ajattelevan eri tavalla, haluavat vain lokeroida ihmiset omiin koloihinsa ilman että tuntevat ihmistä oikeasti. NAISILLA ON YLEENSÄ VÄHEMMÄN VOIMAA, MIEHET OVAT YLEENSÄ ROHKEAMPIA. HARVA NAINEN KYKENEE ITSE RAKENTAMAAN TALON TAI KORJAAMAAN AUTON MOOTTORIN. Kyllä naiset ja miehet ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan erillaisia, eikä tässä ole mistään lokeroinnista kyse.

        Kuinkakohan monta kertaa itsekin olen kuullut naisia vähätteleviä väitteitä "NAISETHAN ovat juuri tuollaisia..." Tällä nimenomaan keskitytään vähättelemään naisia. "Tuollaisia" tarkoittaa aina jotain alempiarvoista, turhaa, tarpeetonta.KYLLÄ KYSYMYS ON SINUN HENKILÖKOHTAISESTA ONGELMASTA, JOS KOET KOMMENTIT VÄHÄTTELYKSI Kuten myös sanonnalla "pojat ovat poikia". Eli tämä sanotaan silloin, kun pojille suodaan etuoikeuksia, joita tytöillä ei ajatella olevan. Silloin, kun pojille annetaan periksi, tytöt siivoavat sotkut, pojat tekevät väärin, ja se taputellaan Villasella "pojat ovat poikia".VAIKUTTAA SILTÄ ETTÄ ITSETUNNOSSA ON ONGELMIA JOS AJATUKSET KULKEVAT KYSEISELLÄ AJATUSMALLILLA

        Seksuaalisuus on eri juttu kuin sukupuoli. Itse olen oletusarvo, eli heteroseksuaalinen naissukupuolinen. Lapsena leikin myös poikien kanssa. Erityisesti vastapäisen naapurin pojan kanssa. Meillä synkkasi hyvin, olimme usein miten kahdestaan vuosikaudet. Kouluaikana sain myös tyttökavereita. Olimme myös poikien kanssa. Näin on mennyt tähän asti, olen nyt 55v. Takana myös pitkä parisuhde, ja vielä pidempi avioliitto. Niissä tietysti seksuaalisuus mukana. Mutta yksikään mies, jonka kanssa olen ollut seksisuhteessa tai parisuhteessa en voi sanoa eroavan itsestäni, muilta kuin fyysiseltä olemukseltaan. Eikä se ole huono asia. KYLLÄ TYTÖISSÄ JA POJISSA NÄKEE SELKEÄN ERON JO LAPSENA, TÄS5Ä ON TURHA KIISTELLÄ, KUN IKÄÄ TULEE LISÄÄ, EROT KASVAVAT, TOKI ON POIKKEUKSIA, MUTTA PÄÄSÄÄNTÖISESTI NÄIN ASIA MENEE, MINUN KOKEMUKSEN MUKAAN.



        Miehistä ei tule naisia, eikä naisista tule miehiä, sille ei vaan voi mitään. Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista. Vaikka kuinka paljon haluaisi, luonnon lakeja on vaikea muuttaa. EN VOI YMMÄRTÄÄ MITENKÄ TÄSSÄ ASIASSA VOI OLLA EPÄSELVYYKSIÄ.

        ¨Kaikki ne jotka ovat olleet hiukan pitemmissä parisuhteissa toisen sukupuolen kanssa, tietävät mieste ja naisten eroavaisuudet, se ei ole huono asia, vaan tämä on yksi syy miksi kiinnostumme toisesta sukupuolesta, kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla, toki näitäkin löytyy ja sehän on jokaisen oma valinta.¨

        Sinun kommentti minun, kirjoitukseen PUHUN HIUKAN ERI ASIASTA, KUN SINĨ

        Noh. Jokainenhan joutuu vallan väkisin olemaan itsensä kanssa syntymästä kuolemaan. Eikä sekään ole huono asia. Eikä tarkoita sitä, etteikö samalla voisi nauttia myös kumppanin, ystävien ja muiden ihmisten seurasta. Kaikki muut ihmissuhteet kuitenkin voi päättyä. Voi tulla eroja ja taas uusia ihmisiä elämään. Mutta itsestään ei voi erota. Siksi kannattaa pysyä hyvissä väleissä itsensä kanssa.


      • Koneetonkeksitty
        y15 kirjoitti:

        " Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista"

        Tuo nyt vaan ei pidä paikkaansa. Ihmiset toimivat eri tavalla, mutta eivät sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan johtuen. Ne, jotka haluavat ajatella miesten ja naisten ajattelevan eri tavalla, haluavat vain lokeroida ihmiset omiin koloihinsa ilman että tuntevat ihmistä oikeasti. NAISILLA ON YLEENSÄ VÄHEMMÄN VOIMAA, MIEHET OVAT YLEENSÄ ROHKEAMPIA. HARVA NAINEN KYKENEE ITSE RAKENTAMAAN TALON TAI KORJAAMAAN AUTON MOOTTORIN. Kyllä naiset ja miehet ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan erillaisia, eikä tässä ole mistään lokeroinnista kyse.

        Kuinkakohan monta kertaa itsekin olen kuullut naisia vähätteleviä väitteitä "NAISETHAN ovat juuri tuollaisia..." Tällä nimenomaan keskitytään vähättelemään naisia. "Tuollaisia" tarkoittaa aina jotain alempiarvoista, turhaa, tarpeetonta.KYLLÄ KYSYMYS ON SINUN HENKILÖKOHTAISESTA ONGELMASTA, JOS KOET KOMMENTIT VÄHÄTTELYKSI Kuten myös sanonnalla "pojat ovat poikia". Eli tämä sanotaan silloin, kun pojille suodaan etuoikeuksia, joita tytöillä ei ajatella olevan. Silloin, kun pojille annetaan periksi, tytöt siivoavat sotkut, pojat tekevät väärin, ja se taputellaan Villasella "pojat ovat poikia".VAIKUTTAA SILTÄ ETTÄ ITSETUNNOSSA ON ONGELMIA JOS AJATUKSET KULKEVAT KYSEISELLÄ AJATUSMALLILLA

        Seksuaalisuus on eri juttu kuin sukupuoli. Itse olen oletusarvo, eli heteroseksuaalinen naissukupuolinen. Lapsena leikin myös poikien kanssa. Erityisesti vastapäisen naapurin pojan kanssa. Meillä synkkasi hyvin, olimme usein miten kahdestaan vuosikaudet. Kouluaikana sain myös tyttökavereita. Olimme myös poikien kanssa. Näin on mennyt tähän asti, olen nyt 55v. Takana myös pitkä parisuhde, ja vielä pidempi avioliitto. Niissä tietysti seksuaalisuus mukana. Mutta yksikään mies, jonka kanssa olen ollut seksisuhteessa tai parisuhteessa en voi sanoa eroavan itsestäni, muilta kuin fyysiseltä olemukseltaan. Eikä se ole huono asia. KYLLÄ TYTÖISSÄ JA POJISSA NÄKEE SELKEÄN ERON JO LAPSENA, TÄS5Ä ON TURHA KIISTELLÄ, KUN IKÄÄ TULEE LISÄÄ, EROT KASVAVAT, TOKI ON POIKKEUKSIA, MUTTA PÄÄSÄÄNTÖISESTI NÄIN ASIA MENEE, MINUN KOKEMUKSEN MUKAAN.



        Miehistä ei tule naisia, eikä naisista tule miehiä, sille ei vaan voi mitään. Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista. Vaikka kuinka paljon haluaisi, luonnon lakeja on vaikea muuttaa. EN VOI YMMÄRTÄÄ MITENKÄ TÄSSÄ ASIASSA VOI OLLA EPÄSELVYYKSIÄ.

        ¨Kaikki ne jotka ovat olleet hiukan pitemmissä parisuhteissa toisen sukupuolen kanssa, tietävät mieste ja naisten eroavaisuudet, se ei ole huono asia, vaan tämä on yksi syy miksi kiinnostumme toisesta sukupuolesta, kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla, toki näitäkin löytyy ja sehän on jokaisen oma valinta.¨

        Sinun kommentti minun, kirjoitukseen PUHUN HIUKAN ERI ASIASTA, KUN SINĨ

        Noh. Jokainenhan joutuu vallan väkisin olemaan itsensä kanssa syntymästä kuolemaan. Eikä sekään ole huono asia. Eikä tarkoita sitä, etteikö samalla voisi nauttia myös kumppanin, ystävien ja muiden ihmisten seurasta. Kaikki muut ihmissuhteet kuitenkin voi päättyä. Voi tulla eroja ja taas uusia ihmisiä elämään. Mutta itsestään ei voi erota. Siksi kannattaa pysyä hyvissä väleissä itsensä kanssa.

        Meidän suvussa on automekaanikoksi valmistuneita naisia ja kaksi talonrakentajaa siis kirvesmies ja kaksi armeijan käynyttä naista yksi on motoristi ajaa isolla moottoripyörällä, kavereista löytyy naisveturinkujettajaa ja rekkakuskia ei noissa ammateissa paljoa voimia tarvita vaan koulutusta ja järkeä.


      • y15
        Koneetonkeksitty kirjoitti:

        Meidän suvussa on automekaanikoksi valmistuneita naisia ja kaksi talonrakentajaa siis kirvesmies ja kaksi armeijan käynyttä naista yksi on motoristi ajaa isolla moottoripyörällä, kavereista löytyy naisveturinkujettajaa ja rekkakuskia ei noissa ammateissa paljoa voimia tarvita vaan koulutusta ja järkeä.

        Luitko mihin vastasin, tarkoitin hiukan eri asiaa.

        Tunnen ja olen ollut tekemisissä useiden naisten kanssa, jotka tekevät perinteisiä ns.. miesten töitä, ilman mitään ongelmia, usei ovat tarkempia. Minulla on ollut töissäkin pari naista ns, miesten töissä, ei ole enää merkitystä sukupuolella, enemmänkin henkilöllä.

        Mutta ei naisista onneksi miehiä tule, sen vuoksi mitä tekevät.


      • koneetonkeksitty
        y15 kirjoitti:

        Luitko mihin vastasin, tarkoitin hiukan eri asiaa.

        Tunnen ja olen ollut tekemisissä useiden naisten kanssa, jotka tekevät perinteisiä ns.. miesten töitä, ilman mitään ongelmia, usei ovat tarkempia. Minulla on ollut töissäkin pari naista ns, miesten töissä, ei ole enää merkitystä sukupuolella, enemmänkin henkilöllä.

        Mutta ei naisista onneksi miehiä tule, sen vuoksi mitä tekevät.

        Luin, mutta minä puhun nyt hiukan eri asiasta kun sinä , siis kyllä naiset pystyy ja osaa ihan yhtälailla, kun miehet.


      • ice
        y15 kirjoitti:

        " Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista"

        Tuo nyt vaan ei pidä paikkaansa. Ihmiset toimivat eri tavalla, mutta eivät sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan johtuen. Ne, jotka haluavat ajatella miesten ja naisten ajattelevan eri tavalla, haluavat vain lokeroida ihmiset omiin koloihinsa ilman että tuntevat ihmistä oikeasti. NAISILLA ON YLEENSÄ VÄHEMMÄN VOIMAA, MIEHET OVAT YLEENSÄ ROHKEAMPIA. HARVA NAINEN KYKENEE ITSE RAKENTAMAAN TALON TAI KORJAAMAAN AUTON MOOTTORIN. Kyllä naiset ja miehet ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan erillaisia, eikä tässä ole mistään lokeroinnista kyse.

        Kuinkakohan monta kertaa itsekin olen kuullut naisia vähätteleviä väitteitä "NAISETHAN ovat juuri tuollaisia..." Tällä nimenomaan keskitytään vähättelemään naisia. "Tuollaisia" tarkoittaa aina jotain alempiarvoista, turhaa, tarpeetonta.KYLLÄ KYSYMYS ON SINUN HENKILÖKOHTAISESTA ONGELMASTA, JOS KOET KOMMENTIT VÄHÄTTELYKSI Kuten myös sanonnalla "pojat ovat poikia". Eli tämä sanotaan silloin, kun pojille suodaan etuoikeuksia, joita tytöillä ei ajatella olevan. Silloin, kun pojille annetaan periksi, tytöt siivoavat sotkut, pojat tekevät väärin, ja se taputellaan Villasella "pojat ovat poikia".VAIKUTTAA SILTÄ ETTÄ ITSETUNNOSSA ON ONGELMIA JOS AJATUKSET KULKEVAT KYSEISELLÄ AJATUSMALLILLA

        Seksuaalisuus on eri juttu kuin sukupuoli. Itse olen oletusarvo, eli heteroseksuaalinen naissukupuolinen. Lapsena leikin myös poikien kanssa. Erityisesti vastapäisen naapurin pojan kanssa. Meillä synkkasi hyvin, olimme usein miten kahdestaan vuosikaudet. Kouluaikana sain myös tyttökavereita. Olimme myös poikien kanssa. Näin on mennyt tähän asti, olen nyt 55v. Takana myös pitkä parisuhde, ja vielä pidempi avioliitto. Niissä tietysti seksuaalisuus mukana. Mutta yksikään mies, jonka kanssa olen ollut seksisuhteessa tai parisuhteessa en voi sanoa eroavan itsestäni, muilta kuin fyysiseltä olemukseltaan. Eikä se ole huono asia. KYLLÄ TYTÖISSÄ JA POJISSA NÄKEE SELKEÄN ERON JO LAPSENA, TÄS5Ä ON TURHA KIISTELLÄ, KUN IKÄÄ TULEE LISÄÄ, EROT KASVAVAT, TOKI ON POIKKEUKSIA, MUTTA PÄÄSÄÄNTÖISESTI NÄIN ASIA MENEE, MINUN KOKEMUKSEN MUKAAN.



        Miehistä ei tule naisia, eikä naisista tule miehiä, sille ei vaan voi mitään. Naiset ja miehet toimivat hiukan eritavalla, johtuen heidän fysiologisista eroista. Vaikka kuinka paljon haluaisi, luonnon lakeja on vaikea muuttaa. EN VOI YMMÄRTÄÄ MITENKÄ TÄSSÄ ASIASSA VOI OLLA EPÄSELVYYKSIÄ.

        ¨Kaikki ne jotka ovat olleet hiukan pitemmissä parisuhteissa toisen sukupuolen kanssa, tietävät mieste ja naisten eroavaisuudet, se ei ole huono asia, vaan tämä on yksi syy miksi kiinnostumme toisesta sukupuolesta, kuka nyt itsensä kanssa koko elämän haluaa olla, toki näitäkin löytyy ja sehän on jokaisen oma valinta.¨

        Sinun kommentti minun, kirjoitukseen PUHUN HIUKAN ERI ASIASTA, KUN SINĨ

        Noh. Jokainenhan joutuu vallan väkisin olemaan itsensä kanssa syntymästä kuolemaan. Eikä sekään ole huono asia. Eikä tarkoita sitä, etteikö samalla voisi nauttia myös kumppanin, ystävien ja muiden ihmisten seurasta. Kaikki muut ihmissuhteet kuitenkin voi päättyä. Voi tulla eroja ja taas uusia ihmisiä elämään. Mutta itsestään ei voi erota. Siksi kannattaa pysyä hyvissä väleissä itsensä kanssa.

        "Sukupuoli on ominaisuus ihmisissä, joka on kovin moninainen. Jokainen meistä kokee sukupuolensa eri tavalla, oli kokemuksessa sitten kyse naiseudesta, mieheydestä tai jostain muusta. Sukupuolen moninaisuus ei siis ole pelkästään sukupuolivähemmistöjä kuvaava termi.

        Suuri osa ihmisistä kokee olevansa naisia tai miehiä. Osa kokee olevansa molempia, osa kenties hiukan molempia ja osan kokemus ei mahdu näihin kahteen ahtaaseen kategoriaan lainkaan. Voi myös olla, että ihmisellä ei ole kokemusta sukupuolesta lainkaan vaan hän on sukupuoleton.

        Sukupuolivähemmistö-käsitteellä kuvataan ihmisiä, joilla sukupuolen eri ulottuvuudet (biologinen, anatominen, sosiaalinen, psyykkinen ja/tai juridinen) eivät ole yhtenäisesti määriteltävissä mieheksi tai naiseksi.

        Sukupuolivähemmistöt voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan: transihmiset ja intersukupuoliset. Transihmisiin kuuluvat transvestiitit, transsukupuoliset, transgenderit ja muunsukupuoliset. Cissukupuolisella viitataan niin sanotusti sukupuolienemmistöön.


        Sukupuolinormatiivisuus-käsitteellä viitataan siihen, että yhteiskunnassamme on vallalla käsitys kahdesta, toisilleen vastakkaisesta sukupuolesta. Koska kyseessä on normi, määrittää tämä myös, minkälaisia näiden kahden kategorian – mies ja nainen – tulisi olla. Miten heidän tulisi pukeutua, käyttäytyä ja toimia yhteiskunnassamme. Tämän lisäksi normi sisältää oletuksen ja odotuksen siitä, että ihmisen sukupuoli olisi muuttumaton, ihmisellä voisi olla vain yksi sukupuoli ja se voitaisiin määrittää syntymässä. Koska läheskään kaikki ihmiset eivät mahdu tiukkaan sukupuolinormiin, tulisi kaikkien ihmisten hyvinvoinnin vuoksi tätä tiukkaa normia purkaa."

        Eli siis huom!

        "Koska kyseessä on normi, määrittää tämä myös, minkälaisia näiden kahden kategorian – mies ja nainen – tulisi olla"
        > "läheskään kaikki ihmiset eivät mahdu tiukkaan sukupuolinormiin, tulisi kaikkien ihmisten hyvinvoinnin vuoksi tätä tiukkaa normia purkaa."

        Tiukkaa normia tulisi siis PURKAA. Ei pidellä siitä kynsin ja hampain kiinni niinkuin se itselle on sopiva. Ts. irtisanoudun kokonaan SINUN tavastasi määritellä naisia ja miehiä. Jokainen määritelköön itsensä, tai olkoon määrittelemättä. Se ei ole sinun tehtäväsi.

        On myös totta se, mitä tuossa edellä kerrottiin, että kaikenlaiset lausahdukset sukupuolen perusteella on lähinnä tyttöjen/naisten syrjintää. Miehiä syrjitään paljon käytännön elämässä homottelemalla yms. törkeää.


      • Näinseon
        ice kirjoitti:

        "Sukupuoli on ominaisuus ihmisissä, joka on kovin moninainen. Jokainen meistä kokee sukupuolensa eri tavalla, oli kokemuksessa sitten kyse naiseudesta, mieheydestä tai jostain muusta. Sukupuolen moninaisuus ei siis ole pelkästään sukupuolivähemmistöjä kuvaava termi.

        Suuri osa ihmisistä kokee olevansa naisia tai miehiä. Osa kokee olevansa molempia, osa kenties hiukan molempia ja osan kokemus ei mahdu näihin kahteen ahtaaseen kategoriaan lainkaan. Voi myös olla, että ihmisellä ei ole kokemusta sukupuolesta lainkaan vaan hän on sukupuoleton.

        Sukupuolivähemmistö-käsitteellä kuvataan ihmisiä, joilla sukupuolen eri ulottuvuudet (biologinen, anatominen, sosiaalinen, psyykkinen ja/tai juridinen) eivät ole yhtenäisesti määriteltävissä mieheksi tai naiseksi.

        Sukupuolivähemmistöt voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan: transihmiset ja intersukupuoliset. Transihmisiin kuuluvat transvestiitit, transsukupuoliset, transgenderit ja muunsukupuoliset. Cissukupuolisella viitataan niin sanotusti sukupuolienemmistöön.


        Sukupuolinormatiivisuus-käsitteellä viitataan siihen, että yhteiskunnassamme on vallalla käsitys kahdesta, toisilleen vastakkaisesta sukupuolesta. Koska kyseessä on normi, määrittää tämä myös, minkälaisia näiden kahden kategorian – mies ja nainen – tulisi olla. Miten heidän tulisi pukeutua, käyttäytyä ja toimia yhteiskunnassamme. Tämän lisäksi normi sisältää oletuksen ja odotuksen siitä, että ihmisen sukupuoli olisi muuttumaton, ihmisellä voisi olla vain yksi sukupuoli ja se voitaisiin määrittää syntymässä. Koska läheskään kaikki ihmiset eivät mahdu tiukkaan sukupuolinormiin, tulisi kaikkien ihmisten hyvinvoinnin vuoksi tätä tiukkaa normia purkaa."

        Eli siis huom!

        "Koska kyseessä on normi, määrittää tämä myös, minkälaisia näiden kahden kategorian – mies ja nainen – tulisi olla"
        > "läheskään kaikki ihmiset eivät mahdu tiukkaan sukupuolinormiin, tulisi kaikkien ihmisten hyvinvoinnin vuoksi tätä tiukkaa normia purkaa."

        Tiukkaa normia tulisi siis PURKAA. Ei pidellä siitä kynsin ja hampain kiinni niinkuin se itselle on sopiva. Ts. irtisanoudun kokonaan SINUN tavastasi määritellä naisia ja miehiä. Jokainen määritelköön itsensä, tai olkoon määrittelemättä. Se ei ole sinun tehtäväsi.

        On myös totta se, mitä tuossa edellä kerrottiin, että kaikenlaiset lausahdukset sukupuolen perusteella on lähinnä tyttöjen/naisten syrjintää. Miehiä syrjitään paljon käytännön elämässä homottelemalla yms. törkeää.

        Asiaa.


    • jfk1967

      Meillä on seuraavanlainen tapa kotitöissä: Lähtökohtaisesti molemmat haluavat tehdä kaikki kotityöt asap (jos vaan kotona on). Siitä syntyy tasapainotila, jossa pitkässä juoksussa molemmat tekevät puolet hommista. Tässä ei puhuta remonteista yms. vaan ihan perus siivous, ruuanlaitto-, lastenhoito-pyykkihommista yms. Meillä ei ole juurikaan ulkotöitä.

      Tuolla tapaa kotitöistä ei tarvitse edes puhua. Jos lyhyellä aikavälillä esim. teen enemmän, tasaantuu se kyllä. Lapset kun ovat tulleet isommiksi, hoitavat myös osan noista (pienemmän).
      Ovat jostain oppineet tarjoutumaan esim. viemän roskat...

      • turhaterot

        Hieno huomio, varmasti on hiukan toinen tilanne ok talossa tai kerrostalossa, miten työt jakutuvat. Itse tein mielelläni kotitöitä ja myös remonti, sekä pakolliset ok talon työt.

        Jos asuu kerrostalossa ja pelkästään toinen tekee kotityöt, se on todellakin epäoikeuden mukaista toista kohtaan, mutta ok talossa on melkoisesti ns miesten töitä, toki naisetkin niitä kykenevät tekemään mutta yleensä ne jää miehelle. Tällöin töiden jakaminen on hiukan hankalampaa


    • Elättäjä

      Ihanko tosissaan persaukiset luuskat valittaa kotitöiden jakamisesta? Siiderivalaat luulee, että perheen elättämisen ja koko puljun pyörittämisen lisäksi miehen pitäisi olla sisäkkökin. Lopettakaa saatana valittaminen, muuttakaa luuskat omillenne ja hankkikaa sisäkkömies jota elätätte. Vittu että ootte tyhmiä lehmiä. Saatanan siiderivalaat.

      • hyisaatanayök

        Olisit sinäkin nainut ihmisen ja jättänyt kalat ja nautaeläimet rauhaan. Eläimiin sekaantuminen on rikos.


    • Eienääsuomilehmiä

      Jos ämmät valittaa kotitöistä saa samantien loinen kenkää ja toinen tilalle. Näin kävi ja nyt on talossa onni. Thaimaalainen ei valita kuin suomilehmä.

      • maidontuottajat

        Ei sieltä saa eläimiä tuoda Suomeen , mitä rotua lehmäsi on?
        Minusta tuo Skottien Ayrshire rotuinen on paras.


    • jönnk

      Turhia eroja ei ole. Joillain vain on sairaita kuvitelmia niistä. Poikkeuksena tietysti jos pitää OMAA eroaan turhana - ja EX ON SAMAA MIELTÄ. Mutta tsädäm, sittenhän voi laittaa hynttyyt uudestaan yhteen, eikö vain?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe