Hävetkää Kontiolahtelaiset!

saattehävetä

27

2794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edtuj

      Ikävää että näin on tapahtunut. Mutta jos pakenee asiaa ja tilannetta niin saa paeta koko ikänsä, ei se muuallakaan kummaisempaa ole.
      Jo Rokan Antti sanoi että jos sie pysyt paikallas ja paat pirusti hanttiin niin minkä hyö sulle mahtaat. Mutta jos sie lähet juoksemaan niin saat juosta ruotsiin asti, kyllä hän perässä tuloo...

      • Huonostikävis

        Ei varmaan tulis ainakaan meiän perässä...


    • Nyt_hävettää

      On tämä saatana paikka. Tänne tulee ihmisiä pitkin maailmaa hakemaan turvapaikkaa. Kunnan omat asukaat pakenee hakemaan turvapaikkaa muualta.
      Montakohan pyssykisaa saa kunnanpolitikot järjestää, että saadaan kunnan maine palautettua .
      Kontiolahti kunta Pohjois-Karjalassa jonka asukaat hakee turvapaikkaa muualta kun kunnan virkamiehet ei pysty takaamaan lasten turvallisuutta koulussa.

      • markku.lievonen

        Niin, milloinkohan ihminen herännee unestaan ja aisteillaan havainnoi kilpaurheiluun liittyvät haittavaikutukset ihmisen elinympäristössä????????? Miten laaja-alaisemmin käytetty aika tämän huumeen ympärille, niin sitä tukalammaksi muodostuu seuraavan sukupolven kehityskaari. Ajan käytöstä on siis kysymys eli mille ihminen antaa ja käyttää aikansa.
        Urheilu on todella huume, joka koukuttaa ihmisen ja erikoisesti sokeuttaa näkemästä terveellä pohjalla olevaa ihmisen vuorovaikutteista tasa-arvoista suhdetta. Ihminen vain huulipyöreänä ihmettelee miksi ihmiset eriarvoistuvat koko rintamalla.


      • sairasmaailma
        markku.lievonen kirjoitti:

        Niin, milloinkohan ihminen herännee unestaan ja aisteillaan havainnoi kilpaurheiluun liittyvät haittavaikutukset ihmisen elinympäristössä????????? Miten laaja-alaisemmin käytetty aika tämän huumeen ympärille, niin sitä tukalammaksi muodostuu seuraavan sukupolven kehityskaari. Ajan käytöstä on siis kysymys eli mille ihminen antaa ja käyttää aikansa.
        Urheilu on todella huume, joka koukuttaa ihmisen ja erikoisesti sokeuttaa näkemästä terveellä pohjalla olevaa ihmisen vuorovaikutteista tasa-arvoista suhdetta. Ihminen vain huulipyöreänä ihmettelee miksi ihmiset eriarvoistuvat koko rintamalla.

        Nimenomaan! Kun kaikesta pitää kilpailla jo pienestä lähtien, kun pitää aina pyrkiä olemaan se paras niin väkisellähän siinä tallataan ja tönitään niitä heikompia. Tämä sairas, ihmistä normittava kilpailuyhteiskunta on kaikkeen sortoon syynä!


    • väestöäjaelinvoimaa

      Vilkaseppa YLEn nettisivuilta Kontiolahden mainetta postinumeroiden perusteella. Harvemmat kylät pärjäävät Joensuun keskustasta puhumattakaan.

    • Eionnistuisimeiänkohalla

      Hyvä maine kunnallanne alkaa olla. Kyllä vanhempien pitää saada kiusaajapentunsa kuriin. Nimet vaan julkisuuteen. Luulisi hävettävän vai onko nää vanhemmat jotain sadisteja,että nauttivat,kun lapsi kiusaa muita!!!!

    • Herätysperheissä

      Minkä arvomaailman nämä kiusaajat omaksuvat?? Tee mitä vaan, pyydä anteeksi ja toista. Aikuiset hymyilevät ja ehkä pelkäävät sinua.

      Kasvatetaan kaikessa hiljaisuudessa mieleltään häiriintyneitä yksilöitä, jotka sitten toteuttavat itseään pelaamiensa pelien tapaisesti, käyttäytyen väkivaltaisesti vielä aikuisenakin. Väkivalta on sallittua pennusta saakka niin koulussa heikompia kohtaan kuin vapaa-ajalla pelejä pelatessa.

      Voidaan sitten jälkikäteen plärätä muistioita, että oisko voitu puuttua aiemmin, kun jotain perhesurmia tai muita karmeuksia sattuu.

      Vastuuta vanhemmille, mutta ehdottomasti uusia työkaluja puuttua asioihin myös kouluissa. Psykologin terapiat pakolliseksi niille, joilla on käyttäytymisongelmia toistuvasti. Kotiolot tutkintaan. Huostaanottoja, jos vanhemmat eivät välitä.

    • parannustatilanteeseen

      Tehkää jotain!

      Tää oli HÄLYTYSKELLO!

      Pieleen on mennyt erittäin paljon..
      Kontiolahtelaiset - korjatkaa tilanne!
      Puhukaa lastenne kanssa! Ja saakaa heidät ymmärtämään, miten toisesta tuntuu, kun sitä toista lasta pahoinpidellään ja mopataan!

      Se on TEIDÄN VANHEMPIEN VASTUU!

      Ymmärrättekö että teistä keskustellaan koko maassa?

      HERÄTYS HOI!

    • Avointa_keskustelua

      Kontiolahden tapahtumia seuranneena ei ole ollenkaan ihme, että tälläistä pääsee tapahtumaan nimenomaan Kontiolahdessa.
      Kunnan päättävissä elimissä on hyväksytty väkivallan käyttö jo vuosikymmeniä niistä on vaan vaiettu tehokkaasti. Kuitenkin tälläinen välinpitämättömyys siirtyy pikkuhiljaa myös kunnan viranhaltijoihin ja siitä on tulossa paikkakunnan tapa.
      Ihmisiä savustellaan myös päättäjien keskuudessa ja käytetään väkivaltaa asioiden hoidossa.
      Kontiolahdessa tulisi käydä avoin keskustelu johtamiskulttuurista ja kunnan politiikasta ihan MeeToo kampanjan tapaan ja käydä läpi kaikki nämä kuoliaaksi vaietut tapaukset.
      Kontiolahden johtamiskulttuuri perustuu myös muilla tahoilla pelotteluun ja kiristykseen. Kun tälläinen malli on käytössä niin ei ihme jos se pikkuhiljaa valuu alaspäin ja alkaa näkyä jo peruskoulussa.
      Tässäkin tapauksessa on kyseenalaistettava se, onko Kontiolahden kunnalla osaamista järjestää turvallisesti lasten peruskoulutusta vai onko osaaminen ostettava muualta. Eihän tälläien muuta pois paikkakunnalta voi olla ratkaisu ongelmaan.
      Tosin tälläkin keskustelu palstalla tämä on lähes aina ratkaisuksi tarjottava vaihtoehto.

    • Saatpotkut

      Sepä se. Yhtään jos nostaa porua jostain, niin saat leiman otsaan. Päätöksiä ei saa kyseenalaistaa.

      On kohtalon ivaa, että kunnan logoon juuri liitettiin lapsellinen hymynaama. Kaikki on meillä niin mallillaan. Täälläkin on käyty keskustelua postinumerovertailusta. Mitä sillä on väliä, jos hommat käytännön tasolla kusee?

      Päällimmäiset tunteet itsellä ovat ihmetys, suru, viha ja häpeä.

      Viha "lakaistaan maton alle" -asennetta kohtaan, jolla tässä kunnassa hoidetaan asioita. On hoidettu jo vuosia. Ilman irisanomisia ei tästä kohusta päästä.

      Ihmetystä, miksi kiusaamiseen ei oikeasti puututtu. Kenen silmäätekevien pentuja nämä kiusaajat ovat? Onko Kiva koulu syyllinen vai rehtorin asenne?

      Suru tuota pientä poikaa kohtaan, jonka elämä on mennyt raiteiltaan. Onneksi hänellä on rakastavat vanhemmat. Suru myös siitä, ettei hän todellakaan ole ainoa kiusattu. Tämä tapaus on vain pisara meressä.

      Häpeää, ettei koulutoimen johtajaa saada pois virastaan, vaan hänen annetaan tehdä omavaltaisia, järjenvastaisia ja kertakaikkisen huonoja päätöksiä kerta toisensa jälkeen, uhkailla ja hiljentää alaisiaan. Mitään neuvottelun varaa hänen kanssaan ei ole. Eikö ajat ole muuttuneet? Johtoon kaivataan inhimillistä otetta. Tällainen johtajuus on mahdollista vain kuntatasolla. Kivikautista menoa.

      Kunnanjohtajalla on nyt ruodittavaa blogissaan. Vastuullisen kunnan isän olisi jo luullut ottavan julkisesti kantaa tapaukseen. Pahoittelu voisi auttaa.

      Mutta hei, onneksi meillä on hymynaama logossa. Kaikki hyvin.

      • markku.lievonen

        "Ihmetystä, miksi kiusaamiseen ei oikeasti puututtu. Kenen silmäätekevien pentuja nämä kiusaajat ovat? Onko Kiva koulu syyllinen vai rehtorin asenne? "

        Avoimesti sanoen. Eniten jurppii nämä "vellihousut", jotka änkeävät itsensä joka paikkaan, mutta ei ole itseluottausta ottaa vastuuta työstään. Siis toimimaan tasapuolisesti olipa kiusaajan perhe/asema mikä tahansa.
        Niin, erittäin yleistä on, miten juuri perheen asema sanelee vastuuta kantavan ihmisen käyttäytymisen. Jos kiusaaja/t olisi romani/työttömän/alkoholisti perheestä, niin juoksujalkaa asiaan puututtaisiin, jota seuraisi TEOT ja siten ongelman poistaminen. Kiusaajan/lapsen huostaanottokin käsiteltäisiin.

        Mutta, jos todella kiusaajan perhe on "vaikeasti" lähestyttävä, niin todella ongelmaa pyritän poistamaan supisemalla ja "muistioilla". Sitä edelleen kyllä ihmettelen, miten ihmeessä tässä asemassa oleat ihmmiset yleensä ei häpeä käyttäyytmistään. Onko aikuisen oikeesti itsetunto jo näin kadoksissa,- ettei näe/tunne enää itseään. Vai onko todella kyseessä vallanotto/taistelu ja pidetään asemastaan kiinni hinnalla millä hyvänsä. Tietoisesti.

        Voisi kollektiivisesti jo ajatella, miten tämän päivän päättäjiltä / vastuu hekilöiltä on täysin näivettynyt TERVE empaattisuus. Empaattisuus nähdä ihmisen ahdistuneisuus. Jos heillä olisi tämä tekijä käytössään, niin käyttäytminen ja siten päätökset olisivat toisen tasoisia. Koskee aina eduskuntaa myöten.
        Niin, ihmisessä terve häpeä ja sen kokeminen johtaa usein muutokseen. Taas häpeämättömyys on voimavara jatkaa samalla tiellä. Harmi vain, miten porskuttelijat todella mahdolllistuvat ongelmoittamaan ihmisen elämää koko loppuelämäksi.


    • Sitä_odotellessa

      Joko huomenna saamme lukea koulun rehtorin erosta??

      • vyyusdj

        elä unta niä...


      • tarrkkuutta
        vyyusdj kirjoitti:

        elä unta niä...

        Mielenkiintoinen otsikko tällä ketjulla kyllä on.
        Olisiko ollut sitten hyväksyttävää, jos kiusattu olisi ollut iso 10-vuotias poika?


    • Rikolliset_linnaan

      Sivistyneessä maailmassa lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa pidetään paheksuttavampana kuin aikuisiin kohdistuvaa. Jopa lait on laadittu niin, että lapsiin kohdistuvissa rikoksissa on kovemmat tuomiot.
      Lapset ovat kyvyttömämpiä puolustautumaan kuin aikuiset.
      Puolustuskyvyttömiin kohdistuvat rikokset ovat raukkojen ja paskiaisten tekemiä.

    • harmaanerisävyt

      Kiusaaminen on aina vakava asia kiusatuksi joutuneelle ja raju, pitkään jatkunut kiusaaminen jättää elinikäiset jäljet ihmisen psyykeen.

      Olen myös joutunut seuraamaan muutaman ihmisen elämäntietä ja en voi olla ihmettelemättä sitäkin kuinka erilaista voi kiusaamisen kokemukset olla.

      Toiset eivät ole milläänkään vaikka matkan varrella ovat kiusatuksi joutuneetkin, on syrjitty, on tullut nenään, on revitty vaatteita, varastettu rahaa ja tavaroita, mutta elämä jatkuu kun siitä vaiheesta on päästy ohi.

      Sitten on taas niitä jotka kokevat joutuvansa kiusatuksi ihan joka paikassa. Heitä on kuulemma kiusattu lastentarhassa, alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa, armeijassa, töissä... Näin siltikin että välissä on muuttoja ja useimmissa paikoissa vastassa aina uudet ihmiset ilman ennakkoasenteita tms. Ilmeisesti he kokevat tulevansa kiusatuksi kotonakin ja lopulta ehkä vanhainkodissakin...

      En tarkoita vähätellä kiusaamista mutta asialla on olemassa myös toinen puoli joka ei kumpua niinkään ympäristöstä vaan henkilön omasta herkkyydestä ja tavasta kokea asioita ympärillään.

      Aloittaja kehoitti kontiolahtelaisia häpeämään...
      Kiusaajista vastuussa olevien kasvattajien, myös viran puolesta, pitää kyllä hävetä ja tehdä työtä asian korjaamiseksi, mutta kaikkien kontiolahtelaisten ei ole mitään syytä hävetä sen takia jos muutama yksilö perseilee. Ei tämä ole mikään kollektiivinen asia, vaan lähinnä yksityisasia jonka hoitamisessa ei liika julkisuus ainakaan hyväksi ole, päinvastoin.

    • Nimiä_esiin

      Lasten koulukiusaaminen on aina vakavasti otettava asia.
      Jos kiusaaminen on jatkunut vuosikausia tulisi päättäjien puuttua niiden tekemisiin joilla on vastuu koulunsa turvallisuudesta ja siitä, että jokainen voi turvallisesti tulla kouluun.
      Tämä asia ei hyssyttelemällä parane, mutta julkisuudella paranee varmasti.
      Takaan ettei yksikään kiusaaja jatka kiusaamistaan jos heidän nimensä julkaistaan julkisesti.
      Kontiolahti on oikea rikollisten suojapaikka juuri hyssyttelyn vuoksi. Kaikki asiat koetetaan vaieta kuoliaaksi ja ihmiset kärsii ja muutta pois Kontiolahdelta, ja muuttaa pois kunnan työpaikoista jne.
      Jukisiuus on juuri se joka panee ihmiset ajattelemaan tekemisiään kun joutuu joka päivä kohtaamaan myös niitä jotka ei hyväksy näiden tekemisiä. Julkisuus ohjaa juuri ne muuttamaan paikkakunnalta jotka ongelman aiheuttaa ei hyssyttely. Hyssyttelemällä kunnasta tulee rikollisten tyyssija jonne seuloutuu lisää rikollisia. Muualle muuttanut syyllinen joutuu miettimään tekosiaan muuten on edessä seuraava muutto.
      Toivon nyt kunnan päättäjiltä selkärankaa tässä asiassa rangaista niitä joille rangaistus kuuluu, eikä syyttömiä.

      • näkökulmia

        Tuollainen julkinen asian revittely ja esillä olo nyt vaan voi olla sille jo ennestään vereslihalla olevalle kiusatulle vain jatkumoa kiusaamiselle ja jatkaa hänen piinaansa...


      • Nimiä_esiin
        näkökulmia kirjoitti:

        Tuollainen julkinen asian revittely ja esillä olo nyt vaan voi olla sille jo ennestään vereslihalla olevalle kiusatulle vain jatkumoa kiusaamiselle ja jatkaa hänen piinaansa...

        Tässä odotellaankin kiusaajien nimiä. Takaan ettei nämä jatka kiusaamistaan sen jälkeen kun nimet on julki. Rikollisten nimien piiloittelu on pelkästään rikollisten etu.
        Kun tälläinen julkisesti esiintuotu häirikkö törmää joka paikassa siihen, että hänet tunnistetaan tekijänä on varmaa, että muuttaja on juuri se joka lähtee paikkakunnalta ja hyvä niin.


    • suvakkianneli

      Eikös nykyään lähes kaikki koulut ole niitä "kivakouluja" rehtori kerää itselleen klooriaa peittelemällä kiusaamistapaukset.Opettakaa vanhemmat vaan lapsenne puolustautumaan se on ainoa oikea tie.Kerran tempaisee kiusaajaa nenänvarteen,niin eiköhän lopu.

    • PerÄreikÄ

      Onko tää kunta todellinen? Sisäisten ristiriitojen takia reksi voi vaihtua, muttei tällaisen vaktakunnallisen kohun takia? Kun ollaan munattomia ja hyssytellään ongelmat piiloon? Eikä kunnanjohtaja edes pahoittele?

      Kaikki vaihtoon.

    • Eivoiollatottaa
    • Kuntanousuun

      Onko Kontiolahden kasvustrategiana

      -Kasvatetaan kiusaajia, koska heillä on menestymisen meininkiä keinolla millä hyvänsä. Inhimillisyys ja toisen huomioonottaminen ovat niin last seasonia?
      -Heikot (asioista valittajat, itkupillit, kiusatut)voivat siirtyä muualle, jos ei kyyti kelpaa? Toimintatapoja ei muuteta.
      - Negatiivisia asioita ei tarvitse kommentoida, mainostetaan vain positiivisia asioita tai suunnitelmia, niin kyllä se taas tästä ja kohu laantuu?

      #kontiolahti #strategia

    • käytännönehdotus

      Entäs jos kysyisitte niitten kiusattuilta lapsilta että ketkä kiusasivat.

      Sitten juttusille vanhempien kanssa.
      Selittäkööt ne vanhemmat.

    • Turvaalapsille

      Eikö ollut niin, ettei puhe ole tehonnut tähänkään mennessä? Vanhemmat ovat varmasti tietoisia kullannuppujensa touhuista TAI sitten koulussa on toimittu väärin. Terapian ja huostaanoton harkinnan paikka.

      • prööööt

        Milloin meinasit aloittaa terapian?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe