Samsung kännykkä ilmoitti että muistikortti on poistettu käytöstä tiedostojen häviämisen estämiseksi. Nyt tuo kortti on rikki, puhelin eikä läppäri tunnista korttia. Onko nyt ainoa mahdollisuus kalliit ammattifirmat palauttamaan tiedot vai onko peräti mahdotonta. Recura ilmeisesti toimii vaan jos kortti on ehjä. Onko tuossa joku muu väylä josta voisi saada vaikka arduinovirityksellä pienellä siirtonopeudella tietoo ulos. Kortti on kingston merkkinen, sandiskissä on ilmeisesti todettu hajoamisia ja valmistaja antaa uuden tilalle.
MicroSd kortin tiedostojen palautus
11
2083
Vastaukset
- rollaati.rollaa
Väärä palsa. Kysele tietotekniikkapalstoilta, sieltä löytyy neuvot. Tai mene murobbs:n puolelle, sielläkin osataan neuvoa.
Täällä saat ohjeita elektroniikkarakenteluun liittyen eli esimerkiksi siinä tapauksessa, että kortin kontaktinastojen kanssa olisi ongelmia.- Muistivika
No sori vaan että piti vetää hernettä nokkaan. Olispa sen nyt pitäny tietää ettei harrastaja tiedä miten sd-muistin prossu ohitetaan. Täällä kun osataan vaan juottaa ledin etuvastuksia ja vaihtaa youtuben ohjeilla digipoksin powerin elkoja ylihintaisista konkka paketeista. Kukaan täällä tuskin tietää edes mikä on esr-mittari.
- rollaati.rollaa
Muistivika kirjoitti:
No sori vaan että piti vetää hernettä nokkaan. Olispa sen nyt pitäny tietää ettei harrastaja tiedä miten sd-muistin prossu ohitetaan. Täällä kun osataan vaan juottaa ledin etuvastuksia ja vaihtaa youtuben ohjeilla digipoksin powerin elkoja ylihintaisista konkka paketeista. Kukaan täällä tuskin tietää edes mikä on esr-mittari.
Reaktion syynä on se, että palstalla päivystää joku joka on ottanut elämäntehtäväkseen lähetellä tänne aiheeseen liittymättömiä aloituksia ja nostella ikivanhoja ketjuja. Kun tyyppi vieläpä vastailee itselleen niin se saa jotkut hermostumaan.
Minusta on asiallista neuvoa kysyjä oikean palstan suuntaan kun tarkoituksena pitäisi olla fiksun vastauksen saaminen kysymykseen. Monasti fiksu vastaus on se, että kysypä tuolta toiselta palstalta.
Voithan toki yrittää katsoa näkyykö kortilta sarjaväylän kautta jotakin. Sitä SPI - väylää käytetään monissa diy-projekteissa, mutta valitettavasti se ei ohita kortin sisäistä prosessoria. Joskus spi toimii vaikka kortti ei muuten toimisi, mutta mitään lupausta siitä ei ole.
www.eetimes.com/author.asp?section_id=36&doc_id=1319258
Mikäli spi ei toimi ja prosessorin ohittaminen on tarpeen niin sitten joudut lähtemään tälle tielle:
rusolut.com/microsd-pinout-msd2/
Mikäli edes harkitset tuota niin hanki pari ronkittavan kanssa identtistä korttia ja kaivele/kysele ohjeet alan harrastajien omista foorumeista. Tosimies vaihtaa muistipiirin ehjään korttiin ja lukee sen sitä kautta...
- it_guru
Vaihda kortille ehjät elektrolyyttikondensaattorit niin kyllä se rupeaa toimimaan.
- vaihdakondensaattori
Kannattaa varmaan sitten laittaa sellaiset todella suuretkin kondensaattorit varmuuden vuoksi 1F, siis oikeasti ei uF faan 1F kokoisia isoja 500V metallisia mönttejä, tinailet sellaisen siihen.
- Recuva
Tämän palstan kuvauksessa sanotaan: "Keskustele elektronisten laitteiden rakentelusta, käytöstä ja keräilystä."
Mielestäni tämäkin kysymys liittyy hyvinkin elektronisten laitteiden käyttöön,joten
on hyvinkin oikealla palstalla.
Itse olen joskus vastaavassa tapauksessa (kun SD-kortti on lakannut toimimasta),alustanut
kortin ja sen jälkeen Recuvalla etsinyt jälleen toimivalta kortilta kuvat. Tämä tietysti edellyttää,
että kortti ei ole oikeasti rikki,vaan tiedostojärjestelmä on vain sekaisin. Pitää tietysti tehdä vain
nopea alustus,joka ei ylikirjoita korttia.
Jos tiedostot ovat todella tärkeitä,on tietysti viisainta antaa homma ammattilaiselle.- näin.on
Asiaan kuuluu ehdottomasti myös elektrolyyttikondensaattoreiden vaihtaminen.
- Joakim1
Recura lienee joku vahingossa poistettujen tiedostojen palautusohjelma? Sillä tuskin tekee mitään, jos käyttis ei tunnista korttia.
Mitä tarkoitat, ettei läppäri tunnista korttia? Siis ei osaa mountata sitä vai ei huomaa, että kortti edes on laitettu paikalleen?
Windows on ollut aika huono yleensä tuossa. Linuxissa olen saanut palautettua suurimman osan levyltä, jota Windows ei tunnistanut lainkaan. Tosin tuosta on muutama vuosi aikaa ja kyse oli mekaanisesta kovalevystä, joka oli hajoamassa ja tiedostojärjestelmä sekaisin.
Kortissa vika voi tietysti olla monessa eri osassa. SD-kortissa on useita lukutapoja vanha MMC (SPI-pohjainen) ja nopeampi SD ja vielä SD-UHS. Periaatteessa lienee mahdollista, että MMC toimisi, mutta paljon todennäköisemmin vika lienee itse muistin sisällössä tai sen lukemisessa.
Muistikortin sisällön raakakopiointi onnistunee yhtä hyvin Linuxilla kuin jollain mikrokontrolleripohjaisella systeemillä. MMC:tä ehkä voisi kokeilla jollain vanhalla MMC-kortinlukijalla, jos sitä ei pysty käyttistasolla pakottamaan läppärin SD-paikan kautta. - vaihdavainresistoritkin
Varmuuden vuoksi kannattaa vaihtaa kai joka ikinen resistorikin prosessorien sisältäkin.
Iskuporakoneella voit avata prosessorin, kivisen ja sieltä lähdet tinailemaan uusia vastuksia viallisten resistorien paikoille. - voi_olla_rikki
Voit hyvällä säkää saada ulos jotain asettamalla kortin SPI-moodiin. Joskus olen lukenut raw-moodissa avr:llä FAT16-formaattia tuolla tavalla tiedostoon ja mountannut sen linux:ssa tämän jälkeen. Aikaa tuohon nyt meni, kun otin datan ulos sarjaportin kautta eli n. 10k/sekunti. Netissä on moniakin koodeja valmiina, mistä valita. Eli tarvitset n. 3V käyttöjännitteen kontrollerillesi, niin kytkentä onnistuu suoraan. Käytännössä prosari ei välttämättä tuolla jännitteellä toimi kovinkaan nopeasti, vaan 3V3 on minimi, jolloin väliin tarvitaan myös jonkinlaista level-shifting:iä. Periaatteessa MOSI-nastaan jännitteen jako sekä MISO-nastan kytkentä suoraan(kunhan ensin olet määrittänyt sen input-moodiin varmasti, tällä saa poltettua piiriltä driverin!)
Tuo tietysti edellyttää, että Dat0 nasta ei ole se, jonka driveri-elektroniikka on palanut, koska SPI-moodi käyttää sitä. Normaali-moodissahan noita Dat-linjoja on neljä käytössä ja kello voi olla jopa 24MHz, ellei nykyään enemmänkin. Eli isolla kortilla ja nopealla spi:llä tuokin kyllä onnistuu kohtuullisessa ajassa. Raspi:ssa voisi onnistua suoraan, eikös siinä ole sd-korttia varten paikka jo valmiiksi? Ehkä sitä voi ajaa myös SPI-moodissa, kuka tietää?
btw. valmistajalla voi olla routaus-komentoja noille sd-chip:eille, eli voi olla mahdollista reitittää toimimaton nasta toiselle/enabloida SPI-data jokaisessa dat-nastassa, mutta tästä en kylläkään tiedä mitään. - sählääjä_häslääjä
Tässä olisi tällainen SPI-väyläinen värkki, jota olen joskus testaillut.
http://atmega32-avr.com/sdsdhc-card-interfacing-with-atmega8-32-fat32-implementation/
Siitä tosiaan on poistettu suojadiodit (tai jännitteen jako) datalinjojen osalta nopeuden nostamiseksi, joten IO-linjat pitää ensin asettaa oikeisiin tiloihinsa. Varminta on pitää kaikkia inputteina normaalisti ja vain korttia käpistellessä siirtyä output-tilaan. Tällä tavalla ei niin herkästi polta sd-korttia. Itselläni on ainakin 2 kpl noita hajonnut vaikka jännitteiden piti olla kohdallaan 3.3V:ssä, sekin kun on hiukan ylijännitettä. Koodit tuolla sivulla oli jollakin tavalla vajaita muistaakseni, vaikka kylläkin osittain oikein eli niitä pitää vain täydentää hieman.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista997770- 1075587
- 2754851
- 494773
- 743527
- 502818
- 582497
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222448Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292392- 412264