Pidätkö kerran viikossa herkkupäivän?

Laihduttaaja

Itse olen nyt tehnyt niin että pe tai La päätän syödä miten huvittaa eli saatan syödä ruisleipää,tummaa pastaa, jauhelihaa, ketsuppia jne mitä ei sitten laihdutuksen aikana syö lainkaan. 6pv viikosta kun vetää tiukasti niukoilla kaloreilla niin aineenvaihduntaa on hyvä herätellä yhtenä päivänä korkeampi energiaisella ruoalla.

14

7884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halliten_hilliten

      Mielestäni on järkevämpää suunnitella painonhallinta sillä tavoin, että voi syödä jatkuvasti jotakuinkin samalla tavalla ilman kohtuuttomia mielitekoja. Tosin itse olen normaalipainoinen, mutta pienikokoinen, eli energiankulutukseni on muutenkin pientä (jos mitään kontrollia ei olisi, lihoisin väistämättä 1100 kcal:n perusaineenvaihdunnallani).

      Karppaajat vihaavat viljaa, mutta itse kuulun siihen koulukuntaan, että täysjyväviljaa saa maltilla syödä. Sillä on monia etujakin. Itselläni on toiminnallisia vatsavaivoja, ja kun syön kauraa, on vatsani paremmassa kunnossa kuin ilman, närästys lievenee. Ketsuppia saa sokeroimattomana, joten tuskin pieni ripaus sitä kaataa kenenkään dieettiä. Silloin hiilihydraatit ovat vain tomaatista, ei lisätystä sokerista.

      Jos kärsii ahmimisesta, niin "saa syödä mitä vaan" -päivä todennäköisesti tuhoaa koko dieetin.

      En jaksa uskoa, että minimilleen viedyillä energiamäärillä yksi mässypäivä pelastaisi aineenvaihduntaa. Parempi on syödä vain hieman alle tarpeen ja liikkua reippaasti. Kuulemma säästöliekin osuus on korkeintaan 10 %, sen enempää aineenvaihdunta ei heikkene. Ja eiköhän oireilukin kerro, onko energiaa riittävästi. Kovin vajaalla energialla palelee, iholle kasvaa ylimääräistä ohutta karvaa yms.

      Hallitsemattomalla mässypäivällä saa tuhottua koko laihdutuksen vaikutuksen. Liian rankalla laihdutuksella saa puolestaan tuhottua terveytensä. Menettää lihasmassaa. Ei pelkästään luurankolihaksista, vaan myös esim. sydämestä. Jos joutuu vaikkapa onnettomuuteen ja tulee elvytystilanne, niin selviytymismahdollisuudet heikkenevät, jos on anoreetikko tai laihduttanut rajusti. Maltti on valttia.

      • jussi61

        herkuista piän namiaon


    • EnPidäHerkkupäiviä

      Pyrin syömäään joka päivä 2 palaa sellaista ruisleipää, josta saa 5 g kuitua/pala. Kuitujen saannin suositus on päivässä vähintään 25 g, ja sitä on todella vaikea saada, jos ei syö yhtään kuitupitoista leipää. Koska kuitu edistää painonpudotusta, pyrin laihduttaessa nauttimaan 35 grammaa kuituja päivässä. Loput 25 g kuitua tulee kasviksista. Pyrin syömään päivittäin n. 700 g kasviksia.

      Olen laihtunut nyt 11 kk:n aikana 12 kg. Laihdutan edelleen, ja olen edellisekin kirjoittajan kanssa samaa mieltä siinä, että maltti on valttia.

      Käytän silloin tällöin pieniä määriä ihan tavallista ketsuppia. En kyllä läheskään joka viikko, mutta kyllähän ketsuppi joihinkin ruokiin sopii. Terveellisyyden lisäksi ruuan pitää olla maukasta.

    • pappa

      600g suklaata perjantaisin tulee herkuteltua. Olen mies 61 vuotta.Painoa on noin 130kg pituutta 177cm .Hiukan on ylipainoa.Tulee vaan perjantaisin tuo suklaan himo.

      • perjantai_suklaat

        Näinhän se meillä tosimiehillä aina on. Perjantaina käydään usein kaupan kautta töistä tultua. Huuhdotaan viikon murheet kurkusta alas suklaalla. Vaimo ei tietenkään siitä tykkää. Sanoo että:" Taasko sinä onneton menit ostamaan perjantaisuklaan. Menee taas meillä viikonloppu risaseksi"


    • Varokaaaaaa

      Alkoholin kun jättää pois ei tule syötyäkään niin epäterveellisesti. Alkoholia kun juo parikin niin alkaa tekee mieli syödä mitä vaan. Ja seuraavana päivänä maistuu hamppari. Alkoholi ei kuulu normaalin ihmisen elämään millään tavalla eikä varsinkaan jos meinaa vähänkään painoa tiputtaa. Muutama olut tappaa reenien vaikutukset eikä kunto pääse kasvaa ja myös kaloreita tulee ja kaikki se alkoholi jämähtää keskivartalolle. Jos aikoo oikeesti laihtua ei voi tehdä niin että pe ja la eli viikonlopun syö mitä haluaa ja mukamas herkuttelee ansaitusti. 2 päivää kun syöt miten sattuu niin paino ei todella tule muuttumaan mihinkään lihoot vaan entisestään. Se voittaa tässä joka jättä karkit, kaljat jne kauppaan.

    • Onkotääjokuprovo

      Siitä on ihan tieteellistä tutkimusta, että kun on kieltänyt joidenkin ruokien syömisen, se kostautuu. Ei siis hyvä tuo tyyli, että ensin askeettisesti kieltää ja sitten sallii hetkeksi. Silloin herkkujen syönti muuttuu kuin synniksi, johon sorrutaan, ja josta potee huonoa omaatuntoa. Parempi on nauttia herkuista kohtuudella.

      Aika outoa minusta,että ihminen ei muka voi syödä laihdutuksen aikana ollenkaan tummaa pastaa, jauhelihaa tai ruisleipää.

    • nesteytys

      olut on ihan oikea nautinto, mulle ainakin. tässä iässä (kohta 60 w) tietää jo, että kroppa tulee hajoilemaan eri puolilta ihan joka tapauksessa. askel lyhenee ja tukka katoaa.. mut olut on hyvää edelleen!

    • kilogalloriitti

      Ei tuo herkkupäivä kerran viikossa lihota , mielestäni, ja kokemuksesstani. Tuossa 30v. sitten painoin 136 kiloo, lahiduttelin omatoimisesti sekavihanneksilla, tonnikaloilla, tomaateilla, ym. 110 kiloon asti , sitten karppauksella vuodessa 88 kiloon , sitten siinä pysyy kun katsoo mikä on karppauksen ylläpito taso, joka ei ole mikään rasittava, nuo kerran viikossa herkkupäivät ovat ihan suositeltaviakin, kuitenkin liikuntaan on kiinnitettävä huomiota . Sanompa vielä että tässä karppaus laihdutuksessa/ylläpito ohjelmassa pitää olla itseään tutkiskeleva ja rehellinen itselleen, sanoisin vielä että jo muotinsa menettänyt karppaus on ihan hyvä laihdutuskeino, terveellinenkin kunhan aloittaa ylläpito kauden kun ihannepaino on saavutettu.

    • emppuuk

      Olutta minäki juon, se on minun "herkku". Liikaa tulee juotua ja se estää laihtumasta. En halua edes ajatella sitä kalorimäärää mikä oluesta tulee. Muut herkut sitten kiellän itseltäni, että jos juon niin ei saa mitään muuta. Juomisen kera toki sitten roskaruokaa valitettavan usein.. Pitäisi lopettaa mutta kun en vaan pysty.

    • Virtaaon

      Vetäsin tossa 3 viikon amfetamiini kuurin niin paino putosi 10-13kg

    • Plumpsista

      Ei huono vaihtoehto.
      Itse kyllä pudotin aikanaan yhden syksyn aikana noin 30kg sillä, kun otin käyttöön säännölliset ruoka-ajat, hivenen pienemmät annokset ja lisäsin liikkumista hieman.
      Söin kyl aika paljon erilaisia keittoja, koska tykkään keittoruuista muutenkin paljon ja ne on kuitenkin yleisesti ottaen suht kevyttä, mutta silti täyttävää ruokaa.
      Et se tietysti auttaa lisää, kun keskittyy myöskin ruuan sisältämän energian määrään, eli keventää sitäkin kautta ruokailua. Tosin sellainen tolkuton kalorilaskeminen yms on ihan turhaa, sillä stressaa vain suotta itseään. Kun ei se nyt maata merelle vie, syökö päivässä sen 1900 vai 2000 kaloria sen vanhan 2500-3000 kalorin sijaan.
      Ja tärkeintä kuitenkin laihduttaessa on se, että ruuasta saa sen verran energiaa, että kuitenkin jaksaa päivän askareet.
      Niin ja kyllä mulla oli sitä, että jos mä halusin pizzaa tms roskaruokaa, niin kyllä mä sitten kävin sellaista syömässä. Tai sit karkkia illalla tai vaikka lauantaikännit, sama juttu.
      Ei nyt tietenkään jatkuvaan eikä joka päivä, mut kyllä sitä välillä voi laihduttaessakin ottaa "vapaata".
      Ja vatsakin oppii parissa kolmessa viikossa pienempään syömismäärään, niin sen jälkeen näläntunnekaan ei riivaa niin pahasti kuin laihdutusta aloitettaessa.
      Ja esimerkiksi juuri herkkupäivänä, ennen vedin sellaisen 400 gramman karkkipussin aika hätäisesti niin laihdutuksen aikana 150-200 grammainen pussi riitti ihan hyvin ja siitäkin usein jäi vielä osa syömättä.
      Sama juttu roskaruuan kanssa, ennen vedin tuhdin kebab-annoksen tai pizzan heittämällä ääntä kohden, saatoin vielä syödä silloisen avokin ylijäämät siihen perään ja kotona olin kuitenkin jo viimeistään 3 tunnin päästä jääkaapilla tekemässä välipalaa.
      Mutta kuukauden laihdutuksen jälkeen yksi pikaruoka-annos oli jo melkeinpä liikaa, että sekin vaati jo kunnolla yrittämistä, että sen jaksoi syödä. Ja sitten ei tehnytkään roskaruokaa pitkään aikaan mieli. Eikä ollut puhettakaan, että olisin vetänyt exän ylijäämät vielä siihen päälle sisuksiin ja kotona mennyt melkein heti ekana jääkaapille.
      Toki noista 30 kilosta kymmenen ovat tulleet takaisin, mutta olen vielä kuitenkin reilusti voiton puolella, missä aion pysyäkin. Lääkärinkin mukaan olen normipainoinen jo. Indeksin ylärajoilla kylläkin, mutta normaali kuitenkin ja sanoi myöskin, ettei mulla ainakaan tuon puolesta ole enää yhtään tavetta laihduttaa.
      Mutta miten itsestä tuntuu, jos haluaa mennä karkkipäivä viikossa-asenteella ja se toimii, niin sillä tavoin sitten. Ja jos taas pitää 2-3 "rellestyspäivää" kuukaudessa fiilisten mukaan ja muun ajan syö painoa pudottaen, niin se on sitten se hyvä vaihtoehto.

    • Sannamari

      Mulla on herkkupäivä joka päivä. Ruisleipää syön myös joka päivä 3-4 palaa. Itseasiassa en välttele mitään ruoka-aineita. Syön mitä tekee mieli. Pituutta on 162 cm ja paino 53 kg. Ikää on jo 50 ja tällä periaatteella olen tähän päivään asti eläny.

    • Lihavainen

      Minun ruokavaliooni laihduttaessa kuuluu 100% ruisleipä. Tummaa pastaa en syö, koska on ihan sama syökö vehnän täysjyvänä tai valkoisena. Se on yhtä haitallista laihduttajalle. Jauhelihaa syön laihduttaessa ja ketsuppikin on ihan terveellistä. Joten näköjään aloittajan herkut on mulle laihdutusruokaa. Paino putoaa kyllä koko ajat. Välillä 700 grammaa päivässä, välillä 100 grammaa viikossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe