Vanhus/kotihoitajat päihdeongelmat

väkivaltahoitajat

Kirjoitan kun olen seurannut useita vanhushoitajia Helsingissä. Heillä on valtavia ulkonäköongelmia, meikkejä naama täynnä ja kun pakkaset lähti niin vesirajahame ja korkokengät. Ensimmäisenä asiakkaan luokse peilin eteen meikkaamaan. Ovat työikäisiä naisia joilla olisi pitkä työelämä edessä kuitenkin päihdeongelmat ovat vieneet mukanaan. Ihmettelen suuresti ettei näitä valvo kukaan. Saavat ajaa kaupungin autoilla(nyt yleisesti sinertäviä pikkuautoja) ja kukaan ei valvo ovatko he ajokunnossa. Kahta noin 40 vuotiasta hoitajaa olen päässyt seuraamaan kun toinen asuu samoissa taloissa ja toinen aika lähellä. Poliisit käyvät säännöllisesti hoitajan kotona päihdeongelmien takia ja lastensuojelu. Mies porukka riehuu ja juo viinapullosta suoraan viinaa hoitajien nauramistahdissa. Hoitajat ovat jatkuvasti niin sekaisin että nauravat vain. Naama on välillä niin mustana että pakkelit eivät auta piilottamaan niitä jälkiä. Rokulipäiviä on paljon. Ihmettelen että onko työvoimapula niin kova että kaupunki pitää näitä työsuhteessa vai leväperäinen toiminta. Ei pidä ihmetellä että unohdetaan käydä vanhusten kotona kun oma elämä on pelkkää juomista ja päihdeongelmaa. Pitäisi tulla laki että hoitajien historia käydään läpi, onko heidän kotonaan poliisivierailuja jatkuvasti, onko esim lastensuojelu joutunut puuttumaan asiaan, rattijuopumukset ym. On ihan kauheaa katseltavaa kun krapulassa tärisevät alkoholistit menevät toisen ihmisen kotiin muka auttamaan kun oma elämä on ohi. Soitin yksi kerta hoitajan esimiehelle ja pyysin että hänet puhallutetaan mutta sieltä tuli haukkuja ja solvaamista, pyysin että edes katsovat kun hoitaja kävelee(horjui ja piti tukea kävellessä) tai haistavat hengitystä mutta ei. Se voi olla ainut ihminen minkä avuntarvitsija näkee koko viikkona niin ei silloin ilmoiteta että hoitaja on esim kännissä koska silloin käynnit loppuvat kokonaan. Olen seurannut vuosia tilannetta Tapanilassa jossa hoitajia asuu.

8

1814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkyttävää

      No huhhuh, onko todella tollaista nykyinen vanhustenhoito. Sillä esimiehelläkin jolle jo soitit ja kerroit asian, niin hänelläkin on esimies, ilmoita sinne, jos se auttaisi. Tai sitten poliisille jo ei muuten tehoa. Toihan on aivan kamalaa.

      • olisipelastunut

        Nyt on kaksi kuolemantapausta jo kun hoitaja ei muistanut käydä katsomassa.


    • wsaswwsqwsq

      Valitettavasti alkoholismia on, liki kai ammatista riippumatta.
      Niin vei viina meilläkin hoitajan, otti huikkaa töissäkin jos tilanne vaan salli.
      Miettikääs että tämä tuurasi esimiestämmekin mutta kun oli vuosiltaan ja koulutukseltaan ns pätevä sijaistamaan. Toiseksi kun teki esimies hommia niin ei tarvitse ajaa ja toimistossa voi ottaa huikkaa pitkin päivää.

      Oireista näki että pitkällä ollaan, päätyi sitten tehohoitoon lopulta jonka jälkeen sijoittiin uudelleen muihin hommiin, ei hoitotyöhön. Tästä meni 2 vuotta niin viikatemies oli korjannut.

      Eikä tämä ollut ainoa edes, eikä edes toinen.
      Meillä oli lääkärikin mikä veti viinaa ja lääkkeitä, aikamoista menoa..
      No ennen aikojaan tuli hälläkin noutaja, elimistö ei kestä sellaista.

      Tämä ei ollut kotihoidosta, voitte vaab kuvitella mitä ajohommia meillä on ollu.

      Kumma että alkoholin käyttöä ei säännellä millään tavalla.
      Kun se kuitenkin aiheuttaa erittäin paljon kustannuksia yhteiskunnalle.
      Mistäs meillä olisi sitten työpaikkoja jos ei olisi alkoholia, huonoja elintapoja, huonoja elintarvikkeita, tupakkaa, huonokuntoisia, työttömyyshän rähjähtäisi käsiin.

    • Gxg

      Vielä enemmäin kuin viinasta, olisin huolissani hoitajien lääkkeiden väärinkäytöstä, sitä on uskomattoman paljon.

    • Kyylä-kö

      Onko aloittajalla omaa elämää?

    • kaikkeviitsitäänvalehdel

      Älkää valehdelko.
      En usko että missään on tuollaisia hoitajia ! Mikä kyylä aloittaja onkaan, mitä tiedät esim. "rokulipäivistä", hoitaja voi olla lomalla tai sitten vapaalla, viikonlopputyötä tekevät hoitsut ovat tietenkin sitten arkisin vapaillaan !

      • Pönttömikäpönttö

        Hoitajat ovat ihmisiä niin kuin kaikki muutkin ihmiset, ts. heissä on myös kaikenlaisia tyyppejä kuten muissakin. Eikä hoitajan mini, meikki ja korkkarit ole yhtään sen pahempi ja / tai huonompi juttu kuin esim. aloittajan asenne, joka löyhkää sen lisäksi, että se osoittaa tiedon ja tajun eli ymmärryksen puutetta.


    • AikaEutanasialle

      Meidän kerrostalossa vanhukset istuu päivät pääksytykseen oven vieressä kyttäämässä kesät talvet. Sitten tytär puhuu kaupungilla kuinka kukatkin varastetaan pihasta. Kerroin työkaverille kerran ettei meille voi kukkiaan istuttaa kun kaikki varastetaan jopa pihasta kukkapurkeista. Työkaveri kertoi juuri suurimman vanhuskyttääjän varastelee aikoinaan jopa yöllä naapurinsa pihapenkistä huvila-alueella asuessaan. Työkaverini oli asunut naapurustossa ja tämä vanhuskyttääjä oli yöllä ollut heidän naapurinsa penkistössä kuokkimassa kun olivat yllättäen tulleet huvilalle ennen ilmoittamansa ajankohtaa. Ettäs silleen nämä kyttääjät.

      Ja eikös vanhusten hoitajat ollenkaan saa elää, pitääkö heidänkin elämänsä olla kuin aikoinaan hoitajien jotka asuivat asuntoloissa eivätkä saaneet edes avioitua? Kuka sitten enää hoitaa? Kun aikansa kyttääjät kyttäävät hoitajatkin sukupuuttoon tulee eutanasiapiikin aika! Sitäkö kyttääjät haluavat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe