Miksi Suomeen tarvittaisiin muka lisää ihmisiä?

Meitä_on_liikaa

Emmekö voisi antaa väkiluvun, ja siten myös vanhusten määrän, kääntyä laskuun? Jos lapsien määrä alkaisi vähentyä, ei olisi enää niin suurta pulaa varhaiskasvattajista ja opettajista.

Valtion tehtävä olisi opiskelupaikkojen säätely. Jos maassamme on liikaa insinöörejä ja liian vähän lähihoitajia on insinöörien koulutuspaikkoja vähennettävä ja lähihoitajien paikkoja lisättävä.

Mitä on tämä ajattelu, että kunhan vain väkiluku on jatkuvasti kasvussa, niin silloin asiat ovat hyvin. Kyllähän me kaikki tiedämme, miten asiat ovat niissä maissa, joissa väestönkasvu on nopeaa. Pohjoismaat o(li)vat maita, joissa väestönkasvu voidaan pitää hallinnassa. Miksi tätä ei pidetä kunnia-asiana?

27

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thisisrape

      Suomeen tarvitaan nimenomaan lähi idästä miehiä. Kebab kioskeja ja toreille hedelmämyyjiä jotta suomalaisen miehen geenit saataisiin muutettua. Emme tarvitse enää luovia nokia insinöörejä.

    • jytjre

      Miksei? Kysymys on haittamaahanmuuton kitkemisestä, ei hyödyllisen maahanmuuton. Se joka koettaa estää hyödyllistä maahanmuuttoa selittäköön näkökantansa.

      • Totuuskomissio1

        Termit onkin olleet varsin sekaisin, valemediat, kuten esim. mätä Yle, puhuu siirtolaisista,turvapaikanhakijoista, maahanmuuttajista ja ties mistä.

        Annetaan ymmärtää, että tämä nykyinen rappiotila on välttämättömyys ja että koko yhteiskunta kaatuu, ellei näitä tunkeutujia oteta tänne runsaasti ylöspitoon.

        Mutta jos yhtä runsailla tukitoimilla kannustettaisiin oman maamme nuorisoa, niin uskoisi esim. syntyvyyden kääntyvän nousuun riittävissä määrin.

        Ottaen huomioon maamme koko ja luonnonvarat, tämä 5-5,5 miljoonaa on ihan kelpo määrä ihmisiä, eikä tänne kaivata afrikkalaisten, tai lähi-idän jne. maiden liikalisääntymisen ongelmavyyhteä.

        Harvalla lienee asiallista ja vastavuoroisuutta kunnioittavaa maahanmuuttoa vastaan mitään, sitähän on harrastettu meidän suomalaistenkin toimesta, mutta tuskin tunkeutumalla väkisin elätettäviksi missään päin maailmaa?


    • Impotenttikai

      Tätä ei pidetä kunnia-asiana siksi koska globaali-eliitti haluaa vaihtaa Euroopan väestön pane-eurooppalaiseksi sillisalaatiksi, jolla ei äly riitä edes 1 1 laskutoimituksiin.
      Muusta viis.
      Jo ammoisina aikoina "muuan" kreivi galergi mölisi ulos suustaan varsin sairaan suunnitelman vaihtaa koko euroopan väestö värilliseksi. Se paskasuunnitelma on nyt menossa, uskokaa huviksenne. Katsokaa vaikka pihallenne, kouluihin tai vaikka katukuvaan.
      Huntuja ja burghia siellä täällä sun muita hottentotteja.
      Ei näin Eurooppa.

    • SeiskanReportteri

      Tuskinpa ketään päättävässä asemassa olevaa kiinnosta suomalaisten väheneminen tai vaikkapa lisääntyminen millään tavalla , muutoin kuin talouden kannalta katsottuna.

      Rahasta on kysymys , tai pikemminkin sen puutteesta ,jota joudutaan tilkitsemään jatkuvalla velanotolla. Se on aivan se ja sama kuinka monta pellava- tai käkkäräpäätä täällä Suomeksi , vielä toistaiseksi kutsutun , valtion alueella asustelee ihmisiä. EVVK sanoisi talous- ja poliittineneliitti ....

      ....ELLEI ...

      Ongelmana olisi se , että nykyaikainen hyvinvointivaltio ei saa tulojaan ja menojaan mitenkään tasapainoon. Se ei vain onnistu , niin kauan kun ihmiset päästetään äänestelemään vapaasti aina muutaman vuoden välein. Syystä että joko ihmiset vaativat liikaa tai poliitikot luulevat heidän vaativan liikaa ??

      Suomenkin kokoisella lilliputtivaltiolla on valtion velkaa jo reilut satamiljardia ( 100 000 000 )euroa , se on muuten reilut kuusisataa ( 600 000 000 ) miljardia vanhaa markkaa , ja velka vain kasvaa vuodesta toiseen. Se ei pienene edes niinä vuosina kun taloudessa menee hyvin tai edes kohtuullisesti.

      Näitä tällaisia velkamääriä ei tulla koskaan maksamaan takaisin , samaan tapaan kuin esimerkiksi tavallinen ihminen joutuu kuolettamaan asuntolainansa, vaan oletukset ovat että näitä ei maksella absoluuttisesti pois vaan suhteellisesti. Talouskasvu , joka on ripeämpää kuin velkaantuminen pitää velan siedettävänä ja jopa kutistaa sitä suhteessa , vaikkei sitä alkuperäistä saldoa koskaan lyhennettäisi lainkaan. Näin hoitui kohtuulliselle tasolle Suomen -90 luvun alun suuren laman aikanakin otetut lainat - ei niitä ole koskaan pois maksettu , vaan siellähän ne piirongin pohjalla edelleenkin köllöttelevät.

      Nykyinen rahasysteemi perustuu velkaan. Etenkin eurojärjestelmä on erityisesti rakennettu tämän periaatteen pohjalle. Valtiot joutuvat lainaamaan pankeilta rahaa , joka tilanne on markkinoitu asiasta päättäneille poliitikoille sillä oletuksella , että markkinakuri pitää budjetit aisoissa. No eipä ole pitänyt ja euron sääntöjäkin on jo useaan kertaan rikottu .

      No se miten tämä sairas rahasysteemi linkittyy tähän pelkoon väestön vähenemisestä ja väkimäärän lisäämisestä käytännössä hinnalla millä hyvänsä , kuten nähdään nyt Euroopassa kun humanitääristen syiden varjolla annetaan käytännössä täysin vapaasti pyöriä nykyisenkaltainen turvapaikkakanavan kautta kulkeva muuttoliike , on yksinkertaisesti se että mikäli väestö vähenee on odotukset nykytiedoilla sellaiset ,että myös talouskasvu tulisi pienenemään.

      ...ja se olisi myrkkyä näille ylipaisuneille valtioiden velkamäärille.

      Eipä tarvita kuin pieni haju siitä , että jonkin valtion talouskasvu tulisi heikkenemään tulevaisuudessa , niin se vaikuttaa heti tämän valtion luottoluokituksiin ja sitä kautta korkojen nousuun . Nykyinen tilanne , jossa EKP pumppaa likvidiä rahaa markkinoille on euron sääntöjen vastaista toimintaa , joten joko tässä tullaan palaamaan markkinarahaan takaisin tai sitten eurojärjestelmässä tulee suuria muutoksia.

      Nousevat korot ja massiiviset valtionvelat ovatkin sellainen yhdistelmä , että poliitikot ovat valmiita hyväksymään jopa tämänkaltaisen humanitäärisen maahanmuuton ja toivovat ilmeisesti ilmeisesti että asiat tulisivat menemään parhain päin.

      Eli mikäli väestönkasvu pysähtyy on vaarana myös talouskasvun pysähtyminen ja se halvaannuttaisi nykyisen velkavetoisen rahasysteemin täysin. Siksi kaikki maahanmuuttajat käyvät , mikäli vain kirjautuvat meikäläiseen systeemiin.

    • niinpähän

      Ihan söpöä. Vaan asiat näyttävät kuitenkin olevan hallitsemattomia. Suomesta pakkomuutti 1960-70 -luvuilla lähinaapuriimme Ruotsiin lähes 400.000 kansalaistamme. Emme ole itsekään olleet tässä kansalaisten määrän ohjailussa mitään sankareita, ikävä kyllä.

      • thisisrape

        Suomi on ollut osa Ruotsia satoja vuosia. Olemme lähes samaa kansaa. Pakkomuutti?kukaan ei tunkeutunut väkisin sosiaalielätiksi ja raiskannut ketään. menivät töihin Volvon tehtaalle ja saivat luvan. Suurin osa palasi takaisin suomeen.


      • gdsgddggdf

        "Pakkomuutti"? Jos töitä finskeille tarjottiin niin kai sinne muuttaa tohti? Jos siellä olisi suomalainen loisinut, rötöstellyt ja sikaillut niin toki pakkopalautus olisi ollut enemmän kuin paikallaan.
        Paitsi ehkä sinun mielestäsi.


      • Totta.puhuen

        Yksikään suomalainen ei muuttanut Ruotsiin turvapaikanhakijana. Suomalaiset ja ruotsalaiset ovat samaa pohjoista roturyhmää joita ei todellisuudessa naamasta erota. Suomalaiset menivät töihin ja opettelivat nopeasti ruotsinkielen. Suhteellisesti iso osa muuttajista olikin suomenruotsalaisia.
        Ei voi verrata geelielviksien tuloon tänne.


    • väkivähenee

      Mitä höpötät? Suomestahan tulee muuttamaan pois kaikki juutalaiset ja muut vääräuskoiset kunniakansalaisten tieltä. Lisääntynyt rasismi kantiksia kohtaan aiheuttaa massiivisen white flight - ilmiön. Tätähän on tällä globalisaatiolla haluttu.

      • thisisrape

        Tätä ennen käydään mellakoita suomalaisten ja islamin kesken.


    • ei.vastapelureille

      Ainoa mikä on varmaa ettei suomi ainakaan tarvitse ihmisiä tänne valehtelemaan, loisimaan, syrjäytymään tai tekemään rikoksia. Puhumattakaan levittämään taantumuksellisia ja sosiopaattisia aatteita tai kulttuureja.

      • Suominousuun

        Kotouttamista on varaa parantaa huomattavasti.
        Vapaaehtoisten kanssakäyminen maahanmuuttajien kanssa on myös tärkeää.

        Kaikille on varmasti selvää, ettei kukaan ei hyväksy rikollisia tai loisijoita ovat he sitten kantiksia tai maahanmuuttajia.

        Syrjäytymiseen on paras lääke yhteisöllisyys. Esimerkiksi asukastuvat ja kaikenlaiset matalan kynnyksen kohtaamispaikat.


      • Eristäytyvät
        Suominousuun kirjoitti:

        Kotouttamista on varaa parantaa huomattavasti.
        Vapaaehtoisten kanssakäyminen maahanmuuttajien kanssa on myös tärkeää.

        Kaikille on varmasti selvää, ettei kukaan ei hyväksy rikollisia tai loisijoita ovat he sitten kantiksia tai maahanmuuttajia.

        Syrjäytymiseen on paras lääke yhteisöllisyys. Esimerkiksi asukastuvat ja kaikenlaiset matalan kynnyksen kohtaamispaikat.

        Asukastupia ja muita vastaavia on jo kaikkialla. Ongelmana ovat ne maahanmuuttajat, jotka eivät halua olla osa tätä yhteiskuntaa tai halveksivat sitä.

        Eräässä kaupungissa järjestettiin maahanmuuttajanaisille toimintaa. Alussa kiinnostuneita oli paljon, parin viikon päästä ei enää ketään. Syynä olivat aviomiehet, jotka olivat kieltäneet vaimojaan käymästä naisten kokoontumisissa.


      • bhngvjmjhghgjf
        Suominousuun kirjoitti:

        Kotouttamista on varaa parantaa huomattavasti.
        Vapaaehtoisten kanssakäyminen maahanmuuttajien kanssa on myös tärkeää.

        Kaikille on varmasti selvää, ettei kukaan ei hyväksy rikollisia tai loisijoita ovat he sitten kantiksia tai maahanmuuttajia.

        Syrjäytymiseen on paras lääke yhteisöllisyys. Esimerkiksi asukastuvat ja kaikenlaiset matalan kynnyksen kohtaamispaikat.

        Kanssakäyminen on - tai pikemminkin, olisi - tärkeää. Muslimihihhulius, tiukat ja meidän arvoihimme ristiriidassa olevat vahvat ja jäykät kulttuuriperinteet, mahdollisesti temperamentti- ja tapaerot monessa suhteessa ovat omiaan synnyttämään vahvaa vierastusta - puolin ja toisin - jotta sitä kanssakäymistä tapahtuisi tarvittavat määrät, jotta oppisimme luottamaan toisiimme puolin ja toisin.
        Eipä sekään, että maahan saavutaan väärän identiteetin avulla loisimaan ja elelemään herroiksi ole omiaan luottamusta synnyttämään.
        Myös kommunikaatio voi olla esteenä; kunniakulttuureissa monet asiat koetaan ja esitetään eri tavalla - aivan erilaisia luonteenpiirteitä ja niihin asioita arvostetaan hyvin eri tavalla.

        Ja suomalainen ei voi olla ainoa, jonka tarvitsee tulla vastaan. Itse asiassa suomalainen ei ole tänne ketään kutsunut ja se on pikemminkin täysin tulijan vastuulla tulla vastaan suomalaisia, jotka täällä asuvat - tai sitten painua takaisin sinne mistä tulivatkin.


      • Vemdetalar

        Eurooppalainen ajattelee pienessä mittakaavassa! Tosiasia on että ottamalla eurooppaan pieni määrä paremman elämän toivossa (lue: ilmaisen) tulevia, saamme aikaan valtavan muuttoliikkeen afrikasta,aasiasta ja lähi-idästä! Eurooppa ei tule kestämään tätä, vaan kirjaimellisesti hukkuu paskaan! Tämä on vasta alkusoittoa valtavalle konsertille!


    • jjjtjtj

      kehitysmaiden väestö lisääntyy 100 miljoonalla ihmisellävuodessa
      Eikä mitään loppua näy

      • Järkisyyt

        Silti Suomi voisi ottaa linjan, jonka mukaan sen väkilukua ei haluta nostaa. Jos jossain muussa maassa voidaan lisääntyä holtittomasti, ei se tarkoita sitä, että kaikkien maiden täytyy osallistua sellaiseen älyttömyyteen. Länsimaiden tulisi panostaa siihen, että kehittyvien maiden naisille tarjotaan ilmaiseksi monivuotista ehkäisyä (kierukka tai kapselit). Lisäksi voisi olla erilaisia opetuskampanjoita miehille: hanki vain sen verran lapsia, että kykenet elättämään heidän - sinä huolehdit lapsistasi, he eivät huolehdi sinusta.

        Suomen väkiluku kannattaa pitää noin viidessä miljoonassa. Eli ei haittaa, jos väkiluku hieman putoaa.


    • SEEOO

      Paljonko CO-päästöt kasvavat kun 30 tuhatta ihmistä siirtyy Afrikasta Suomeen?
      Montako sähköautoa tarvitaan että tuo CO määrä saadaan korvattua?

    • trollerson

      "Jos lapsien määrä alkaisi vähentyä, ei olisi enää niin suurta pulaa varhaiskasvattajista ja opettajista."

      Siis ikäluokathan ovat pienentyneet, ja siinä se ongelma onkin kun ikäpyramidi kääntyy väärinpäin ja huoltosuhde heikkenee. Toisesta päästä sitä huonontaa se, että eletään pitempään, Lapset tehdään myöhemmin kuin koskaan ennen . . .

      "Valtion tehtävä olisi opiskelupaikkojen säätely. Jos maassamme on liikaa insinöörejä ja liian vähän lähihoitajia on insinöörien koulutuspaikkoja vähennettävä ja lähihoitajien paikkoja lisättävä."

      Kyllä niitäkin työntekijöitä tarvitaan, jotka saa vientituloja aikaiseksi. Sieltä tulee kuitenkin kaikki tulo kaikkeen muuhun toimintaan, kun halutaan kuitenkin ulkomailta ostaa yhtä sun toista.

      "Mitä on tämä ajattelu, että kunhan vain väkiluku on jatkuvasti kasvussa, niin silloin asiat ovat hyvin. Kyllähän me kaikki tiedämme, miten asiat ovat niissä maissa, joissa väestönkasvu on nopeaa. Pohjoismaat o(li)vat maita, joissa väestönkasvu voidaan pitää hallinnassa. Miksi tätä ei pidetä kunnia-asiana?"

      Kuka sanoo, että väkiluvun pitäisi olla jatkuvasti kasvussa?

      • Töihin_ei_nukkumaan

        Poliitikot puhuvat koko ajan, että Suomeen tarvitaan kymmeniätuhansia ihmisiä lisää ja että suomalaisten täytyy synnyttää enemmän lapsia.

        Ei ihmismäärän kasvu kasvata vientiä, jos maasta siirretään kaikki teollisuus halvempiin maihin.

        Meillä olisi tulevaisuudessa vähemmän ikäihmisiä huollettavana, jos emme nyt hanki lisää väkeä tänne tekemään töitä, joita heille ei voida edes tarjota. Jos meillä on pulaa lähihoitajista, parasta olisi laittaa työpaikkailmoituksia eri maihin, jotta voimme saada tänne ammattitaitoista väkeä. Toki heille on järjestettävä pitkä kielikoulutus yms. mutta ainakin heillä olisi ammatti ja edes englannin kielen taito valmiina.


    • SiksiKoska

      Koska tulevaisuudessa kukaan ei ole vaihtamassa sinun vaippojasi, ukkokodissa. Ei sillä, että sinusta välittäisin, mutta täällä asuu ihan oikeitakin ihmisä.

      • yr5yh

        Tuo on tekosyy poliitikoilla. Ilmeisesti olet nielaissut syötin.

        Mieti nyt. Ei sitä vielä mitään hätää ole väestön loppumisen suhteen joten mitä sitä muka vielä tarvii tuoda muslimeja sisään. Vasta kun kriisi on käsillä. Tuosta huomaa että tekosyy se vain on. Halpatyövoimaa ja kaikenlaista bisnestä ne haluaa.


      • SompanssiKaapuakka

        Lyhyesti ja yksikertaisesti, ISLAM ei sopeudu mihinkään länsimaiseen yhteiskuntaan kuten ei kehitysmaamuslimitkaan........


      • Sokeripipari

        "Siksi koska "puhuu jostain vaippojensa vaihdosta vanhainkodissa!!!!!!!!! Voiherranjestastaas! Euroopassa ei kohta ole mitään vanhainkoteja ,puhumattakaan vaippojen vaihtajia kun siihen ei ole yksinkertaisesti varaa! Ihmisiä on niin paljon että nykyisen kaltainen sosiaaliturva on täysin mahdoton. Jos seuraat esim politiikkaa tämänpäivän suomessa huomaat jo mitä muutamakymmenen tuhatta täysin elätettävää saa aikaiseksi. Sosiaaliturvaamme esim vanhukset, koulutus, työttömät, sairaanhoito ym ym ajetaan pikkuhiljaa alemmas ja alemmas. Joten yritä nyt hyväihminen käyttää OMIA AIVOJASI , ei kaikki mitä jokusipilä sanoo ole totta!


    • efgdfv

      Suomessa on juuri sopiva määrä ihmisiä. Miksi maapallo jo pursuaa ihmisiä eiköhän jossain täydy olla paikkoja joissa ihminen ja luonto on tasapainossa kuten Suomessa

      Mihin on kadonnut esim. vihreiden huoli luonnosta tai luonnonsuojelu nyt ovat muut asiat esillä.
      Eivätkö jo vuosikymmeniä sitten väestötieteilijät varoittaneet hallitsemattomasta lisääntymisestä ?.

      Jokunen vuosikymmen n. 30 v sitten Syyriassa (en 100 varma maasta )oli saman verran ihmisiä kuin Suomessa, nyt heitä on 30 miljoonaa .
      olkoon mikä maa tahansa niin on muistettava perhesuunnittelun tärkeys ja edellinen oli vain esimerkki kuinka nopeasti väestö lisääntyy.

    • Baibai

      Pullantarjoajat ja maailmanhalaajat muualle niin talous kohenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe